HIFK kaudella 2018–2019

  • 673 575
  • 2 544

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
No näin vedonlyönti heebona voin sanoa ettei koskaan ole osunut silmiin. Päinvastoin, IFK:lla on ollut aina liian pieni kerroin sen hetkiseen kuntoon nähden. Hyvät fyrkat olis tässä viime aikoina saanut jos luonne antais periksi pelaa IFK:ta vastaan. Tosin enpä ole pelannut puolestakaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Väitän IFK:n voittavan jälkimmäisen pelin Helsingissä.

Olet optimisti viimeisen päälle! Mä ennustan pyöreetä nollaa näistä kahdesta matsista. Ja olen mielelläni väärässä.

Olen samaa mieltä niiden kanssa, jotka eivät näe enää pointtia Atun jatkamiseen. Mulla ei ole yhtään mitään häntä vastaan, ihan ammattimies hän on. Mutta kun joukkue kyntää ennätyspitkää tappioputkea*, niin väistyvä valmentaja ei voi olla se, johon nojataan. Atun nykytilanne on pelkästään kiusallinen - sekä miehelle itselleen että seuralle. Päästäkää äijä pois.

* Ollaan siis putkessa, mihin ei edes Soppa Sormusen HIFK ei pystynyt. Sanattomaksi vetää.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lapsen uskoisena sitä on taas viikon aikana herännyt toivo, että faija laittoi korkin kiinni ja palaa pitkältä työreissulta puku puhtaana syli täynnä tuliaisia eli 4-6p viikonloppu.

Todellisuus lienee, että sunnuntai aamuna herätessä näkee faijan sammuneena eteisessä ja mutsin pakkaamassa kamoja.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olet optimisti viimeisen päälle! Mä ennustan pyöreetä nollaa näistä kahdesta matsista. Ja olen mielelläni väärässä.

Itse kyllä taidan aika tukevasti kuulua negaosastoon monen mielestä. Puhun tässä yhden pelin voittamisesta ja jonkunlaisesta ryhtiliikkeestä. Seuraavassa pelissä voi tulla jo taas pataan, vaikka vastassa olisi Ässät kotona.

En perusta tätä varsinaisesti tämän kauden peliesityksiin, vaan HIFK:n historiaan, jossa HIFK on monesti vastaavanlaisessa tilanteessa voittanut juuri sen pelin, jossa sitä vähiten odottaisi. Lisäksi HIFK on myös lähihistorian saatossa juuri Kärppiä vastaan pelannut kauden parhaat pelinsä runkosarjassa. Jossainhan oli juttua, että HIFK on ainoa joukkue Liigassa, joka on voittanut enemmän Raksilassa, kuin hävinnyt. Tässä tilanteessa kuitenkin se Raksilan paine vain yksinkertaisesti tulee olemaan liian kova ja lukemat saattavat olla rumatkin. Sitten mennään Helsinkiin ja kukaan ei odota enää oikein HIFK:lta mitään. Ollaan niin sanotusti pohjalla. Silloin HIFK on monesti iskenyt. Miksi HIFK juuri Kärppiä vastaan katkaisee tappioputkensa? Muut joukkueet ovat lähiaikoina tuleet stadiin pelaamaan 5 pelaajan trapia ja ottamaan kärsivältä joukkueelta sen vähänkin flown pois ja HIFK:lla ei vain kädet ole riittäneet rikkomaan tuota. Kärpät on siitä Liigan viihdyttävin joukkue ollut jo vuosia, että se ei tule sitä tekemään, vaan haluaa pelata vauhdikasta coast to coast kiekkoa, joka täydellä Nordiksella tässä tilanteessa sopii HIFK:lle. Varmaan joka ukko pistää lisäksi sellaisen Tappara-pelissä nähdyn asenteen kehiin.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mä veikkaan että Oulussa pelataan hyvin, ehkä tasuri ja vl. sit ratkaisee, ja kotona sit puristetaan mailaa eikä mikään onnistu. Mutta yleensä on kyllä pelit Kärppiä vastaan olleet ainakin minusta hyvää lätkää, eikä mitään unettavaa läpsytystä.

Toivon myös että Koules osoittautuu pelimieheksi ja Thorell on oikeasti pelikunnossa eikä arkaile pelaamista. Engrenin pelaamista on varmaan turha toivoa vielä, mutta ei se Ruusu ole totaalihuonokaan ollut viime peleissä. Ja kun toivomusten kanssa pääsi vauhtiin niin maaleja toivoisin lisää. Jos oma veska päästää useita niin pitää vaan tehdä itse enemmän. Helppoa.

Sentterin hankinta taisi nyt jäädä tältä kaudelta, mutta jos sit löytyisi joku ensi kaudelle? Mutta milläs näitä nyt sit houkuttelee tänne? Tästä pitkä miiiinus Salmelaiselle ja hän on minusta tässä epäonnistunut tälle kaudelle.

Atun tilanne on myös vähän huolestuttava, ja varmasti tämä koko mediamylly asian ympärillä on vaikuttanut koko joukkueen tekemiseen. En näe että valmennus voi jatkaa loppukauden näin.

Mitä peliesityksiin tulee haluaisin vielä uskoa että kyllä me tästä vielä noustaan, ja sit toisaalta välillä sitä toivoo ihan kunnon pohjanoteerausta, koska silloinhan organisaation on pakko tehdä jotain, eikö? Ensi kaudella ei ainakaan saa puuttua yhtään tuikitärkeää palasta ja kauteen lähdettävä täydellä miehityksellä, ainakin mitä tulee avainpelaajiin. Tälle kaudelle en usko enää että joukkueeseen liittyy yhtään uutta pelaajaa jollei tule joku isompi kauden lopettava vamma jollekin avainpelaajalle.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Mulla ei ole yhtään mitään häntä vastaan, ihan ammattimies hän on. Mutta kun joukkue kyntää ennätyspitkää tappioputkea*, niin väistyvä valmentaja ei voi olla se, johon nojataan. Atun nykytilanne on pelkästään kiusallinen - sekä miehelle itselleen että seuralle. Päästäkää äijä pois.

Sanoit asian paremmin kuin minä.
Kun tehdään kinkkumunakasta niin kana on mukana projektissa, mutta sika sitoutuu siihen. Atu on nyt kana tässä kuviossa. Ei todellakaan ole Atun vika, mutta kaikkien osapuolien kannalta olisi parempi jos vain siat jätetään pelastamaan se mitä pelastettavissa on.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Miksi HIFK juuri Kärppiä vastaan katkaisee tappioputkensa? Muut joukkueet ovat lähiaikoina tuleet stadiin pelaamaan 5 pelaajan trapia ja ottamaan kärsivältä joukkueelta sen vähänkin flown pois ja HIFK:lla ei vain kädet ole riittäneet rikkomaan tuota. Kärpät on siitä Liigan viihdyttävin joukkue ollut jo vuosia, että se ei tule sitä tekemään, vaan haluaa pelata vauhdikasta coast to coast kiekkoa, joka täydellä Nordiksella tässä tilanteessa sopii HIFK:lle. Varmaan joka ukko pistää lisäksi sellaisen Tappara-pelissä nähdyn asenteen kehiin.

Harvinaisen totta. Sitä paitsi ei välttämättä tarvitse odottaa lauantaihin: historiallisesti tuntuu siltä, että Raksilan hiukan leveämpi kaukalo on jostain syystä suosinut HIFK:iä. Viime kevään playoffseissa ajattelin, että HIFK:llä oli paljon paremmat mahdollisuudet purkaa painetta pois poikkisyötöillä ja laidan kautta Raksilan lentokentällä, kun taas Nordiksella Kärpät tuntui pystyvän pitämään painetta päällä paremmin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onhan Kärpillä nyt aivan ylivertainen materiaali ja mahdollisesti sarjan paras veskari. Petrell, Nykopp ja Santala on nyt kavereita, jotka kaikki ovat paperilla parempia, mutta eivät todellakaan sitä tasoa mitä pitäisi olla. Sen lisäksi vielä Tallberg ja Keränen vek, jotka ehkä auttaisivat tota vähän.

Tänään tuon materiaalieron ongelman näki selkeästi. Meidän kärkiketjut pystyy pelaamaan yllättävänkin hyvin Kärppiä vastaan, mutta sitten on tyhjää. Ei noi Ilmari Pitkäset ja Engbergit pitäisi näitä pelejä pelata.

Tarvitaan uusi veska, edelleen yksi kärkisentteri, jotta Jullea ei tarvitse peluuttaa puhki joka saamarin matsissa. Ja ikävä kyllä vielä 1-2 syvyyslaituria elleivät noi Petrell ja Nykopp löydä jotain peliä. Ollaan tilanteessa, jossa meidän 3-4 ketju on täynnä 0+1 ja 1+0 jätkiä vaikka peliaikaa tulee kuitenkin ihan kohtuullisesti. Ja ovat miinuksilla.

Ja kaikkia turhauttaa, kun joka pelissä menee 1-2 sellaista maalia jotka: "Kunnon veskari olis ottanut". Hajottaa koko jengiä.

Tobiaksella on kova tehtävä saada toi jengi johonkin kasaan kevääksi ja tähän asti nää Koules jumppaamiset ei nyt vaan riitä. Koules itsessään on ihan ok, koska siten Engberg / Kulmala yms. pelaa vähemmän minuutteja. Mutta oikeasti tarvitaan pelimiehiä. Mutta ei taida olla hilloa paikata ihan kaikkia näitä onnettomuuksia.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Aika lähelle sama. Sillä erotuksella, että itse vetäisen ranteet auki nyt. En usko, että saumaa on edes sääleihin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ei riitä oikein leveys tällä hetkellä. Sen näkee kun katsoo meidän ”kakkoskerrosta” eli sitä sakkia, jonka pitäisi yllättää jollain 1+1 illalla, kun saavat loukkaantumisten takia näytönpaikan:

Nykopp 13 0+1 -9
Petrell 17 2+1 -8
Åsten 21 1+2 -3
Pitkänen 21 1+2 -1
Engberg 21 2+0 -1

Ton porukan pitäisi ainakin pitää nollat ja näistä pelaajista moni on käynyt kokeilemassa ylemmissä kentissä saamatta mitään aikaiseksi. Tää kerros häviää nyt selkeästi vastustajan vastaaville. Paljon lokaa tulee Santalalle (24 4+10 +7), mutta oikeasti meillä on illasta toiseen kentällä kavereita joiden pelitaso vaihtelee tällä hetkellä Mestiksen ja ”Melkein VL-pelaajan” välillä.

Harmillisesti siellä on toki nyt puku päällä ihan hyvää ja laadukasta kakkoskerrosta:

Tallberg 16 1+6 +4
Keränen 10 2+3 -1
Nordgren 12 4+3 -2

Oikeastaan ehjistä kavereista Jääskä (13 1+4 +-0) ainoana tekee juuri sitä mitä kakkoskerroksen pitäisi: Pelaa ihan jees vähemmällä peliajalla ja pienessä roolissa ja pystyy ajoittain paikkaamaan ylemmissä ketjuissa tuhoamatta sen ketjun peliä.

Ja pakistossa siellä on Kankaanperällä -8, Quinceyllä -3, Finleyllä -1 ja O’Connorilla -1.

Kyllä tällä kaudella on luvattoman paljon alisuorittajia. En heti muista kautta jolloin noin moni pelaaja pelaa huonommin, kuin uravaihe tai nimi selässä antaisi olettaa? Esimerkiksi Engberg pelaa musta huonommin kuin viime vuonna. -Kuten noi muutkin alisuorittajat. Mistä se sitten johtuu? Asenteesta? Stögö kävi vetämässä kesätreenit? Pelitavan sopimattomuudesta materiaaliin? Pelitapa ei toimi? Joukkueen itseluottamus on kateissa?
 

Brett Harkins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
NN ja Iikka bongattu tuhannen päissään yödösässä 235N. Hetken juteltuani Nordgrenin kanssa, tosin molemmat kännissä, kävi ilmi turhautuneisuus nykyiseen tilanteeseen. Todella huolestuttavaa että jengi käy dokaamassa vänkyräkännejä kesken tälläisten aikojen. NN mukaan, Pikkarainen valtaosin äänessä kopissa eikä Atu enään toimi ”päävalmentajana”
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
NN ja Iikka bongattu tuhannen päissään yödösässä 235N. Hetken juteltuani Nordgrenin kanssa, tosin molemmat kännissä, kävi ilmi turhautuneisuus nykyiseen tilanteeseen. Todella huolestuttavaa että jengi käy dokaamassa vänkyräkännejä kesken tälläisten aikojen. NN mukaan, Pikkarainen valtaosin äänessä kopissa eikä Atu enään toimi ”päävalmentajana”
Huolestuttavaa on myös se, etteivät kulje taksilla...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NN ja Iikka bongattu tuhannen päissään yödösässä 235N. Hetken juteltuani Nordgrenin kanssa, tosin molemmat kännissä, kävi ilmi turhautuneisuus nykyiseen tilanteeseen. Todella huolestuttavaa että jengi käy dokaamassa vänkyräkännejä kesken tälläisten aikojen. NN mukaan, Pikkarainen valtaosin äänessä kopissa eikä Atu enään toimi ”päävalmentajana”
Jos tämä pitää paikkansa, että Nordgren höpöttää jurripäissään joukkueen asioita tuntemattomille, niin loppukausi Joensuussa voisi olla hyvää asennekasvatusta ja muistutuksena siitä, mitä kiekkoammattilaisuus edellyttää. Iikka nyt on lahelainen, joten tämän dokailualttius tuskin tulee kenellekään yllätyksenä.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
NN ja Iikka bongattu tuhannen päissään yödösässä 235N. Hetken juteltuani Nordgrenin kanssa, tosin molemmat kännissä, kävi ilmi turhautuneisuus nykyiseen tilanteeseen. Todella huolestuttavaa että jengi käy dokaamassa vänkyräkännejä kesken tälläisten aikojen. NN mukaan, Pikkarainen valtaosin äänessä kopissa eikä Atu enään toimi ”päävalmentajana”

Totuushan kuullaan humalaisten ja lasten suusta ja jos tämä kertomasi pitää paikkaansa, niin aika huolestuttavalta kuulostaa. Kauas on tipahdettu viime kaudesta, jolloin kaukalossa nähtiin yhtenäinen, taisteleva ja sitkeä HIFK ja ilmeisesti porukka oli myös ns. hyvähenkinen. Nyt näyttää vähän toisenlaiselta.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja sä sitten urheana olit "haaskalla" ja postaat tietotoimiston jutut tänne. Nice.
Tämä. Yhtä suuri neropatti, kuin tämä taksikuski joka laittoi nettiin videon niistä NHL-pelaajista, jotka hänen taksissaan antoivat hieman palautetta oman joukkueensa menosta. Varmasti hieno fiilis päästä bussissa juttelemaan henkeviä humalaisten Liiga-pelaajien kanssa ja sitten vielä kertomaan siitä kavereille keskustelupalstalla. Omaan pesään kuseminen on yksi oksettavimmista jutuista, mitä henkilökohtaisesti tiedän.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Mielestäni ihan oikein, että nämä tulee julki. Ei pelaaja voi mennä tekemään tuollaista. Ei missään olosuhteissa. Joukkueen asiat hoidetaan työpaikalla, ei jurribusseissa. Kurinpalautus paikallaan. Lisäksi tää dokailukulttuuri on niin rasittavaa. Pitäisi saada kitkettyä pois kokonaan. Kariii...tuu apuun!
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nyt pitäisi enää tietää, että oliko tämä kuuluisa pelaajan faija myös mukana. Se on mielestäni kriittinen tieto.

Tunnen NN:n faijan ja veikkaan että hän ei ollut messissä. Iikan faijasta en osaa sanoa mitään.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mielestäni ihan oikein, että nämä tulee julki. Ei pelaaja voi mennä tekemään tuollaista. Ei missään olosuhteissa. Joukkueen asiat hoidetaan työpaikalla, ei jurribusseissa. Kurinpalautus paikallaan. Lisäksi tää dokailukulttuuri on niin rasittavaa. Pitäisi saada kitkettyä pois kokonaan. Kariii...tuu apuun!

Eli kurinpalautus sen jälkeen, kun joku fani laittaa Jatkoaikaan...jonka logo on kuulemma sanakirjassa kohdassa ”luotettava media”... jonkun itse ilmeisesti itsekin jurrissa johdattelemansa haastattelun ja siitä omat sitaatit.

Kundeilla vapaapäivä seuravaana päivänä ja seuraava peli viikon päästä...joo tää dokailukulttuuri pitää saada kuriin. Iikka latoi just kolme byyriä kahteen peliin sarjakärkeä vastaan. Saa mun puolesta ottaakin yhden illan jos rentouttaa. Kunhan ovat maanantaina työkunnossa.

Siksi mainitsin, että koko asiassa huolestuttavinta on se etteivät saaneet rakkautta.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NN ja Iikka bongattu tuhannen päissään yödösässä 235N. Hetken juteltuani Nordgrenin kanssa, tosin molemmat kännissä, kävi ilmi turhautuneisuus nykyiseen tilanteeseen. Todella huolestuttavaa että jengi käy dokaamassa vänkyräkännejä kesken tälläisten aikojen. NN mukaan, Pikkarainen valtaosin äänessä kopissa eikä Atu enään toimi ”päävalmentajana”
Joukkueellahan oli eilen illalla pikkujoulut eli sieltä varmaan pojilla ollut matka kotia.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
ihme vininää taas täällä. Jos joku vuotaa kopin asioita, se on vaan hyvä. Mitä enemmän sieltä juttuja vuotaa sitä todennäkösemmin asiat muuttuu. Ihme salailukulttuuri on aivan naurettavaa.
Ite oisin vaan jättäny pelaajat nimeemättä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös