Hermes 2022–2023

  • 107 805
  • 342

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Sama tilanne on kuin kauden alussa, kärjestä puuttuu edelleen sentteri ja laituri. Onni on että Karuvaara ja Peterek näyttäs olevan onnistuneita hankintoja ja Kalajanniska on herännyt, viimiseen 10 peliin 9 pistettä ku ensimmäiseen yhdeksään peliin 1 piste. Kaikella kunnioituksella Nykäselle ja Rautiaiselle mutta ei tuo kakkoskentän rooli välttämättä ainakaan vielä oo aivan oikea.

Paulaharju on ollu täys floppi. Ei pelkästään pisteitten valossa vaan myös pelillisesti, kaukana on se sähäkkyys ja peli into mitä siltä on totuttu näkemään. Toittovasti sais pelistä kiinni ja näyttäs sitä samaa Sampoa mitä täälläkin on aikasemmin nähty. Liljamolla on kans ollu vaikeeta ainakin siihen nähen että oli todennäkösesti kaavailtu ykkösen sentteriks.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hermeksen kokoonpanoon on merkattu tämän päivän peliin vain yksi maalivahti, parissa ottelussa tällä kaudella jo aiemmin hyvin torjunut nuori Jesse Haukka. Kukahon sinne mahtaa löytyä vielä viime hetkillä luukkua availemaan?
 

Robetsu93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes / Oulun Kärpät
Hermeksen kokoonpanoon on merkattu tämän päivän peliin vain yksi maalivahti, parissa ottelussa tällä kaudella jo aiemmin hyvin torjunut nuori Jesse Haukka. Kukahon sinne mahtaa löytyä vielä viime hetkillä luukkua availemaan?
Oskari Hanka siellä näytti luukkuvahtina olevan. Hyvin torjui Haukka taas, otti muutaman "game saverinki". Mitä tällä kaudella Hermeksen maalilla käynyt noin 6 vai 7 veskaria eikä kukaan ole vielä pettänyt, hyviä nuoria molareita. Kokko tosiaan u20 kisoissa ja Tamminen edelleen loukissa, toivottavasti joulutauon jälkeen alkais olemaan pelikunnossa niin saataisiin tähänkin tilanteeseen helpotusta.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Joulutauko alkais oleen taputeltu ja alkukausi meni kyllä reilusti paremmin kuin odotettiin. Isoimpina syinä varmasti maalivahtien onnistumiset, Karuvaara - Peterek - Antti-Roikon onnistuminen ja pelitavan toimivuus. Moni varmasti usko että tullaan tehtyjen maalien tilastoissa oleen aika häntäpäässä, mutta sitä ei välttämättä että omapää pysyis näin puhtaana repaleisella puolustuksella ja näin monella maalivahdilla.

- Kaikki maalivahdit on pystynyt tarjoamaan vähintään mahdollisuuden voittoon melkeen joka pelissä, välillä jopa voittanu niitä.
- Kehuttu puolustus on ollut riekaleina koko alkukauden, pahimmillaan siellä on koko top4 ollut poissa samaa aikaa ja silti omapää on pystytty pitämään hallinnassa. En kyllä isommin löydä kyllä moitittavaa tältä osa alueelta. Toittovasti saadaan peliajat tasapainoon kun sairaslista tyhjenee, ei tarvis samoja miehiä peluuttaa pelien viimistä 3min.
- Hyökkäys on ollut aikalailla sitä mitä odotettiin poislukien Karuvaaran kenttä joka on kyllä yllättänyt positiivisesti. Myllylä näytti tosi hyvältä parissa ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen peli on ollut yhtä puskemista ja koohottamista ilman järjen häivää. Napsun ku sais järkeä mukaan niin peli vois olla ihan erin näköstä. Nykänen ottaa varmoja askeleita kohti kärkikenttiä, tämä mies kun pystyttäs pitämään vielä pari kautta Kokkolassa.
- Edelleen kärkikenttien sentteriä ja laituria joukkue huutais. Paulaharjun piti täyttää tuo laiturityhjiö, mutta tän hetken taso ei riitä. Huhuttu Lausniemi vois olla ihan hyvä lisä keskikaistalle, saatais Liljamo pullautettua laitaan. Siinä sitte miettimään miten ketjut tulee menemään, Paulassa on potentiaalia mutta nykyisellä vireellä ei kyllä ansaitse paikkaa ylemmissä kentissä.


Huomenna olis matsi Rovaniemellä. Lukosta on Helomaa lainalla tammikuun puoleen väliin koska Tamminen flunssassa ja Kokko u20 kisoissa, muuten sairaslista näyttäs pienenevän uudelle vuodelle ihan kivasti. Friis kyllä ilmotti lehtijutussa että joukkueessa flunssa aalto, eli saas nähä miltä kokoonpano näyttää huomenna.

Hermeksellä on viimeaikoina pisteiden ja pelin valossa vaikeeta, lisäks pidemmät tauot on näkyny huonolla tavalla pelissä. Toittovasti pelaamattomuus ei näy kankeutena tällä kertaa, voi tulla pitkä peli ja pidempi kotimatka.


Karuvaaran haastattelu ja kommentteja Friisiltä koskien pelaajatilannetta.
 

Robetsu93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes / Oulun Kärpät
Sieltä paukahti jatkosopparit valmennukselle ja mielestäni erittäin hyvä uutinen tähän kohtaan. Tämä jo kielii ainakin seuran taloustilanteesta sen verran, ettei nyt ainakaan ihan pulassa olla. Tänään alkaa back-to-back pelit rakasta "paikallisvastustajaa" vastaan. Toivotaan että kinkut on sulateltu hyvin ja nähtäisiin hyvää tekemistä pojilta. Hyvä jatkaa uutta vuotta kohti.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pari uutta (laina)peluria tänään kokoonpanossa: Eero Klintrup ja Tshekin U20-maajoukkuepuolustaja Ales Cech. Molemmat Kärppien A:sta. Maalilla Juuso Helomaa.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
On taas sairaslistalle tunkua... Tammisen tilanteesta ois kiva kuulla lisää mikä miehellä on.

Ykkönen tänään myllätyssä muodossa Roikantti - Karuvaara - Kalajanniska, jospa nyt ketju toimis kaikilla kolmella sylinterillä ja Peterek heräis tähän vuoteen uusien ketjukavereitten avustamana. Se on ollut ihan kuutamolla viime aikoina peruspelin kanssa, syötöt menee minne sattuu, pitää ja luopuu kiekosta aina väärään aikaan ja onkohan yhtään kaksinkamppailua voittanut tän vuoden puolella.

Paljo pitää muuttua edellisistä peleistä että pisteistä taistellaan. Pakiston repaleisuus varmasti vaikuttaa kiekolliseen peliin, mutta tänään siellä pitäs kummiski olla sellanen kuusikko ettei tarvi pelkkää pitkää tai ränniä pelata. Vielä ollaan viivan yläpuolella, mutta otteita pitää parantaa jos mielitään top6 olla runkosarjan loputtua.

Myllylästä ei mitään varmaa tietoa ole, junnujen mukana oli ainaki pari peliä pelaamassa. Huhujen mukaan ois lopettamassa, liian pitkä lista jo valmiiks uransa lopettaneista junnuista tällä kaudella. Toittovasti huhut on väärässä ja Myllylä kampeaa ihtensä vielä takas edustukseen.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Toivottavasti Myllylä ei lopeta, nyt vaikeampi jakso ollut, mutta uskon että sieltä tulee vielä,potenttiaaliahan on kyllä
 

SidTheKid87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Hermes, Centers
Myllylä huhujen mukaan purkanut sopimuksen. (Asiasta ei ole kuitenkaan ilmoitettu?)

Tänään kuitenkin pitkästä aikaa ykköskokoonpanoa jäällä, toki vielä Herrala sekä Mateiko poissa, mutta parempaan päin. Eiköhän tänään jätetä pisteet Kokkolaan!
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Aikamoista seilausta on Hermeksen tulos ja tekeminen ollut viimeaikoina, toki on ollut paljo poissaolijoita mutta on niitä ollut muillakin. Hermeksen hyökkäysosasto on pysynyt yllättävän hyvin terveenä, mutta pakisto ja maalivahdit sitten ei.

- Peterek on nukahtanut aivan täysin, ei voita yhtään kamppailua tai oikeestaan menettää kiekon kun vastustaja tulee liian lähelle. Ottelusta toiseen tippunut pienempään rooliin ja joka kentässä tuntuu olevan ketjun heikoin lenkki. Tää mies pitäs kyllä saada herätettyä, laukaus on kummiskin hyvä ja sille olis tarvetta. Joku tais murjasta että tyttökaverin vierailun jälkeen on meno mennyt heikommaks peli peliltä.
- Kalajanniskan nosto ykköseen toi paljo lisää vauhtia kenttään, vieläkun keksittäs miten saadaan edes kaks kenttää joilta pystyy odottamaan tulosta.
- Lausniemi on tullut hyvin joukkueeseen sisään ja toi just niitä asioita mitä kaivattiin, paitsi tehoja. Paljon luo paikkoja mutta hankalaa se on kun ei tällä hetkellä löydy ratkaisijoita rinnalta. En tiiä onko oma toive pelata Paulaharjun kanssa, mutta ehkä kohta ois aika pikkusen sekottaa.

Seuvaaks ois sitte kovempi putki tiedossa kun yhdeksään päivään 5 peliä, Peliitat ja KOOVEE vieraissa, Hokki ja Zemgalen tuplapelit kotona. 15 pistettä jaossa ja rehellisyyden nimissä vähintään 12 pistettä pitäs näiltä kairata. Hokki on ollut viime aikoina kovassa vireessä ja myös KOOVEE on suorittanut tuloksellisesti paremmin kuin Hermes, mutta hankalaks menee top6 paikasta taistelu jos pisteitä aletaan hirveesti menettämään sarjan häntäpään joukkueille. Ei auta muutako toivoa että Peterek, Paulaharju kaksikko heräis pikkuhiljaa ja alkais löytyyn laajuutta maalin tekoon. Tamminen näyttäs löytäneen taas pelivireen ja Kokko on palannut takas, en usko että tästä kaksikosta pelit jää kummiskaan kiinni.

Ei oo Myllylästä mitään kuulunut vieläkään, eikä oo enään näkynyt U20 peleissäkään. Miehen nimi löytyy kummiskin vielä seuran sivuilta. Toisinkuin Jurmun joka kyllä viikko toisen perään ilmotetaan loukkaantuneeksi "viikko kerrallaan".
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tärkeet pisteet Heinolasta luokattomalla esityksellä, 5min YV, lopun taistelu ja Tammisen muutamat huipputorjunnat tarjos voiton avaimet eilen. Tänään parikin napsua kovempi KOOVEE vastassa ja nekin on vaan 6 pisteen päässä, eli tärkeistä pisteistä molemmat taistelee. Todennäkösesti jatketaan samoilla kokoonpanoilla mutta oisko Kokkon vuoro alottaa maalilla vaikka Tammisen eilinen peli ihan hyvä olikin.

Tänään on pakko saada syöttöihin tarkkuutta ja hyökkäykseen lähdön ajoitusta paremmaks. Surullisen näköstä kun pakki nostaa kiekkoa omalla sinisellä niin hyökkääjät seisoskelee jo rivissä vastustajan sinisellä. Ei se oo ihmekkään ettei kiekon kanssa päästä hyökkäysalueelle, pitää uskaltaa ja pystyä rakentaan hyökkäys uudelleen jos ajoitus menee noin pahasti pieleen eikä väkisin yrittää puskea ja pakottaa valmiiks hävitty päätykamppailu. Ei pitäs tässä vaiheessa kautta enään hyökkääjät ja pakit pelata näin eri temmolla. Kun yritetään nopeeta vastahyökkäystä niin syötön pitää lähtee nopeemmin, jos ei syöttöpaikkaa ole niin luulis tällä tasolla pelaajien ymmärtävän että sinisellä seisominen harvoin tuottaa maalipaikkoja. Ilman liikettä on hankala voittaa tilaa tai aikaa.

Tällä hetkellä Hermeksellä 8 pistettä sijaan 3 ja 13 pistettä sijaan 11, pelejä on kaikilla jäljellä vähintään 15 eli kaikki sijat tuolla välillä on mahdollisia. Ruuhkaviikkoon vielä 12 pistettä tarjolla, Zemgale ottelut tulee oleen tahtojen taisteluita koska Hermeksellä ne on 4 ja 5 peli yhdeksään päivään kun Zemgalella 5 ja 6 peli yhdeksään päivään. Sitä ennen KOOVEE ja Hokki jotka molemmat ollu kovassa vireessä viime aikoina. Toiveissa olis täys pistepotti työviikolta, mutta realistisesti eilisellä pelillä se tulee tekeen tosi tiukkaa.
 
Viimeksi muokattu:

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
No sieltä tuli sitte maalitalkoot ja Antti-Roikollekki saatiin hattu täyteen.

Alku oli samaa mitä Heinolassa nähtiin, oli kyllä niin sekava ottelu ja paljo tapahtumia että en kyllä oikeen tiiä muutako sen että yhdeksään tehtyyn maaliin pitää olla tyytyväinen, ja todennäkösesti tänäänkään ei loukkaantunut kukaan.

Paljon oli taas YVtä Hermeksellä. Ekaan erään 6min YVtä ilman maaleja, kakkonen pyöritti kyllä hyvin mutta tehokkuus puuttu täysin. YkkösYV oli tuskallisen hitaan ja mielikuvituksettoman näköstä. Sen jälkeen kaks YVtä ja molemmista ykkösYV sai hienon kuvion päätteeks lyötyä kiekon maaliin. Jospa tää vähä aukasis tuota lukkoa.

Tärkeet 3 pistettä mukaan ja keskiviikkoa kohti, toittovasti kotona ollaan hereillä ekasta alotuksesta loppuun asti.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Vaikea peli Peliittoja vastaan, Hermekseltä itseltäänkin odotti vähän enemmän kun kuitenkin ennen eilistä oltiin 20 pinnaa Peliittojen edellä, vieläpä 3 peliä vähemmän pelattuna. Taas toisaalta, tänään kyllä kiusasivat sitkeästi myös Espoota. Vitosen yv sentään hoidettiin tyylikkäästi, ei aivan joka vitosen aikana tuliteta 3 häkkiä. Sitten kun Peliitat pääsi vielä peliin mukaan, niin oli kyllä melkoisen kallis ulosajo. Tänään taasen oli omanlaisensa matsi, viihdearvoltaan kyllä täysi kymppi mutta jos pelin laatua miettii, niin oli aika sekavaa. Pääasia toki, että maaleja saatiin nyt tehtyä myös tasakentin enemmän kuin eilen.
 

SidTheKid87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Hermes, Centers
Tarkastelin tuossa tilastoja viime kaudelta, jolloin koko kauden mitassa Hermeksellä vain 7 pelaajaa pääsi yli 20 pisteeseen. Tällä hetkellä on myös 7 kasassa ja luultavasti siihen saadaan vielä ainakin pari lisää. (Lausniemi, Rämö)

Kyllähän siinä on jo eroa huomattavasti positiiviseen suuntaan onnistumisten myötä. Viime kaudella kun tuntui tehojen olleen vain Ahopellon ketjun varassa. Nyt kun vain ylivoimalta olisi hieman auennut lukkoja viikonlopun myötä niin saataisiin myös sitä kautta lisää maaleja. Eihän tuo porukka vieläkään paperilla näytä mitenkään erikoiselta, mutta kyllä täytyy antaa isot propsit jengin suorittamisesta tähän saakka!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tarkastelin tuossa tilastoja viime kaudelta, jolloin koko kauden mitassa Hermeksellä vain 7 pelaajaa pääsi yli 20 pisteeseen. Tällä hetkellä on myös 7 kasassa ja luultavasti siihen saadaan vielä ainakin pari lisää. (Lausniemi, Rämö)

Hermes on tehnyt enemmän maaleja kuin mitä kahdella viime kaudella.

Tehdyt maalit / ottelu:

2022-23
3,15​
2021-22
2,73​
2020-21
2,87​
2019-20
3,28​
2018-19
3,60​

Ja laskinpa samalla myös päästettyjen maalien keskiarvon, siinäkin tilanne on paras sitten kauden 2018-2019, jolloin Hermes voitti runkosarjan:

2022-23
2,85​
2021-22
2,90​
2020-21
3,20​
2019-20
3,20​
2018-19
2,66​
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
On kyllä hämmentävää miten kovia Zemgalen ukot on vääntämään tällasessa otteluputkessa, tänään Hermes hävis kamppailut kyllä 100-0. Harmi ettei ekan erän nopeus pysyny pidempään ja maalille ei ollu menijöitä, kolme pistettä täysin otettavissa mutta saatiin seki passiivisuudella pilattua viime minuuteilla.

Isot plussat kyllä Aholalle, Rämölle ja Osenieksille, kiekko ja putki luisti kyllä nätisti.

Huomenna revanssia ja sillon pitää tulla enemmän pisteitä, oisko Tamin vuoro kokeilla miten pärjää tuossa maalinedus miekkailussa mukana.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Paria yksittäistä onnistujaa lukuunottamatta Hermekseltä kyllä täysin ala-arvoinen suoritus eilen, etten sanoisi niin huonoin koko kaudella näkemistäni peleistä. Tuomaristokaan ei kyllä aivan puhtaita papereita saa, melko paljon kyllä Zemgale sai rikkoa eivätkä millään tuntuneet jäähyjä saavan. Vain yksi jäähy ja todellakaan niin siististi eivät pelanneet. Eipä siellä kyllä Hermeskään saanut kuin yhden kakkosen, välillä tuntui että onko erotuomarikaksikko unohtanut pillit pukkariin.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
No en kyllä ihan allekirjota tuota muitten ku Peterekin kohalla. Ennemminki sanoisin että yksittäiset virheet makso Hermekselle 2 ensimmäistä maalia, ja tais Poikonen näistä mainita haastattelussaki. Kyllä varsinki ensimmäinen erä oli pääosin hyvää ja vauhdikasta. Toiseen ja kolmanteen kyllä vähä passivoiduttiin.

Tällasta sumppujoukkuetta vastaan jos meinaa tehä maaleja ilman että yhtään miestä on valmiina taisteleen maalilla maskipaikasta ja irtokiekoista niin tulosta ei tuu. Toinen on sitte se oman maalin edusta, jos haluat oman maalin pitää puhtaana niin ne kamppailut ja kiekot pitää voittaa siinä alueella, harmillisesti 2 maalia tuli just näitten kamppailujen täydellisistä häviämisistä. Mutta ei se peruspeli ainakaan omasta mielestä mitenkään erityisen huonoa ollu, Zemgalen vaan sumputtaa tuota omaa keskustaa sen verran tiiviisti että joutuu oikeesti nähä vaivaa että kiekon saa edes maalille asti.

Jatkoaika menee tuohon ala-arvoista kastiin kylläkin. Ei yhtään alotusvoittoa, yksin puskemista ja ihan typeriä kiekonmenetyksiä. Rankkareilla oli jo päät aika solmussa ainaki yrityksistä päätellen, voittomaali vielä nöyryyttävästi lirutettiin Kokkon haarojen välistä.

Omasta mielestä ottelu oli yllättävän siisti. Jäi sieltä varmaan kourallinen jäähyjä viheltämättä molemmilta joukkueilta, varsinkin kiinnipitämisiä meni läpi reilusti ja se suosii kyllä isompaa joukkuetta reilusti. Mutta toisaalta linja oli sama molemmille mitä harvemmin näkee.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Tällasta sumppujoukkuetta vastaan jos meinaa tehä maaleja ilman että yhtään miestä on valmiina taisteleen maalilla maskipaikasta ja irtokiekoista niin tulosta ei tuu.
Näistä kahdesta sumppujoukkueesta vierailijat tajusivat tämän ja aivan ansaitusti pelin voittovat. Zemgalen toisessa maalissa harmittoman näköinen kääntö maalille jonka maalivahti olisi varmasti torjunut ilman liikkuvaa maskia jonka ansiosta kiekko meni sisään ja ilman maalivahtia tehdyssä tasoitusmaalissa Hermeksen maalin edessä seisoi kolme(!!!) Zemgalen pelaajaa tekemässä maskia. Tuosta nyt pitäisi Hermeksen ottaa vähän oppia tämän päivän matsiin ja saisi valmentaja tuota peluutustakin vähän tarkastella kun välillä tuntui että kärkimiehet peluutettiin puhki vaikka laatua löytyisi laajemmaltikin. Mäenpään peliaikakin taisi olla alle 7 minuuttia koko pelissä, jota en ymmärrä kyllä yhtään.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Olisin tietysti voinut vähän selkeämmin ilmaista itseäni, mutta juuri tuota passivoitumista tarkoitin osaltaan tuolla ala-arvoisuudella, koska vihaan sitä passivoitumista. Ja, jatkoaika olikin sitten jo aivan nelosen arvoinen suoritus, jos pitää antaa kouluarvosana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös