Hermes 2022–2023

  • 96 918
  • 325

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Joo tunne lässähtää kyllä välillä pahasti Hermeksen peleissä koska peli perustuu vähintään osittain vastustajan/pelin hidastamiseen, huomaahan sen ihan jo vastustajan päässä karvauksen määrästä. Varmasti kahtotaan vähän vastustajiakin kun mietitään kuinka paljo annetaan painetta vastustajalle, mutta tällasessa pelissä kun kiekolla ollaan selvästi parempia ja nopeempia niin ei sitä peliä ruveta hidastaan. Ja on se selvä tunnelman latistaja kun hyökkääjät tiputtaa vastustajan siniselle heti ku kiekko menetetään. Se usein jää päälle tuo varmistava tyyli ja siinä useemmin jää jalalla jälkeen kuin että sais isoa etua. Vastustaja tykkää kun annetaan tilaa rakentaa omaa hyökkäystä.

Positiivista on ollu että kotona on YLEENSÄ pyritty paineistamaan ja pelaamaan rohkeesti, vieraissa tuntuu että pyritään pelaamaan välillä liikaakin tylsää taistelukiekkoa, luotetaan maalivahtiin ja pelin ohjaamiseen omissa. Tänään pitää näkyä 3 erää rohkeaa Hermestä, ei hidasta ja varmistelevaa Hermestä.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Olipa taas peli. Hakataan kolme erää päätä seinään, laukauksia on kyllä tarpeeks ja maalivahti sylkee kiekkoa eteen enemmän ku torjuu hallitusti tai saa sulettua. Mutta missä on miehet näiltä paikoilta. Peli oli ainaki omasta mielestä yleisesti paljo parempaa ku eilen, ei hävitty oman maalin edessä niitä kriittisiä kamppailuja ja pystyttiin pitämään vauhtia yllä kolme erää. Ainut mikä jäi vajaaks oli tuo maalille meno, ja ite vähä kaipasin nopeita vastahyökkäyksiä missä Hermes on ollut tehokas aikasemmin. Ei niitä maaleja tehä sieltä kulmista tai maalin takaa.

Ja eiköhän tuo Peterek oo pikku hiljaa nähty ku saadaan joko Jurmu tai Herrala takas. En oo yhtä pehmeetä kaveria kyllä vähään aikaan nähny, jopa Kuure voitti useemman kamppailun täällä ollessa. Ei tuosta tuu mitään ettei kaverille uskalla syöttää ollenkaan ku kiekon menetys on todennäköisin lopputulema tällä hetkellä. Oonko mää kahtellu omiani vai eikö se oo tuon paremmin vääntäny koko kaudella?

Ja tuo YV. Neppailua kulmissa siihen asti että vastustaja saa mailan väliin. On tuo kumma miten se on taas noin sotkussa ettei laukauksia saada aikaan. Lopettais nuo miljoonan markan lätyt ja yksinkertaistais ees vähäsen, ei tarvi poikkikentän syöttöä vaan laadukkaan ja kovan syötön, kiekkoa maalille ja riparit sisään ku niitä näytti tulevan. Ei joka YVmaalin tarvi olla "kuukauden maaleja".

Nyt on härkäviikko kummiski takana ja 12 pistettä viidestätoista taskussa. Tamminen oli mies paikallaan niinku Kokkokin. Pakistosta Rämö ja Ahola ollu kyllä ihan liekeissä. Pistemäärään oon tyytyväinen mutta paljo kyllä jätti kysymyksiä tää viikko, tasaisuudesta ei ainakaan voi puhua muutako tuloksen suhteen. Se kai se tärkein asia loppuen lopuks tässä vaiheessa on.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tänään vastassa IPK joka on ollut tällä kaudella haastavin joukkue Hermekselle, lisäks taistelee samoista sijoista eli pisteet on erityisen tärkeitä molemmille joukkueille. Kaks kertaa on otettu takkiin kotona ja maalit menny 2-8 IPK lle, 4 maalia päästetty alivoimalla. Tänään ois hyvä mahollisuus avata pistetili IPKta vastaan, mutta se vaatii ehjää 60minuuttista, rikkeetöntä peliä ja Tammiselta hyvää peliä. JOS ykköskenttä saadaan pidettyä aisoissa, ei oteta jäähyjä ja tehokkuus paranee Zemgale peleistä niin 3 pistettä on realistisia. Jos noista joku ei onnistu niin pistekkin on saavutus.

Ei isoja muutoksia kokoonpanossa. Tamminen alottaa, Kokko pois, Hanka kakkosena, Heikkilä pois ja Lohisalo Kärpistä lainalla. Hyvä ja tasanen kamppailu ootettavissa, nyt vaan toivotaan että Hermeksen hyvä vire viime viikolta jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Tuloksellisesti vähän heikompi viikko tähän väliin. Iisalmessa ihan hyvä peli mutta kotiatuomisina vain 1 piste. Kyseisen pelin tuomaristo tuolla toisaalla jo haukuttiinkin ja olihan tuo vähän heikkoa tekemistä kun harvoin tulee nähtyä että kotijoukkueelta jäisi noin valtavaa määrää selviä jäähyjä viheltämättä, mutta tuskin tuolla meidän umpisurkealla ylivoimalla olisi kuitenkaan saatu mitään aikaiseksi. Vantaata vastaan taas vähän nihkeämpi peli josta plakkariin ansaittu 0 pistettä.

Seuraava peli on ensiviikolla k-vantaata vastaan revanssi, josta pitäisi sitten rueta pisteitä jo tulemaan.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Limma saa seurata Mestiksen sivujen tietojen perusteella ilmaismatsin katsomosta. Kolmen ottelun kakku siitä Espoo-pelin polvitaklauksesta.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Runkosarja lähestyy loppua ja pisteiden merkitys vaan kasvaa, ohipelejä ei sois tulevan enään tälle kaudelle. Sijat 3-6 on vielä auki, vaikka RoKi lähimpään hätyyttelijään onkin saanut suht turvallisen 7 pisteen kaulan. Hermeksellä alkaa kolmen pelin viikko tänään TUTOa vastaan vieraissa ja päättyy kotona ilmaisotteluun Jokipoikia vastaan lauantaina, välissä torstain peli Forssassa. Jos meinaa taistella sijoista 3-4 niin nää pelit ois voitettava.

Kokoonpanossa ei edellispeliin oo tullu muutoksia ja peli näytti hyvältä vaikkakin vastus oli luvattoman heikolla jalalla liikkeellä. Nyt pitää vaan toivoa että pystytään pitämään sama hönkä päällä. Peliittoja vastaan tehtiin 6 maalia nopeista vastahyökkäyksestä, ehkä tuosta pelistä jotain voi poimia tuleviin otteluihinkin.

Erikoistilanteet on ollu viimeaikoina luvattoman heikkoja, sekä YV että AV. YVn osalta alan menettään jo uskon että se saatais tällä kaudella toimimaan. Kiekko liikkuu hitaasti, miehet liikkuu aivan liian vähän, paljon laukauksia mutta kaukaa, ylös ja vielä ilman maskia. Niin monta asiaa pielessä, hankala nähä ainakaan tällä sapluunalla että prosentteja kovin ylös saatais hilattua. AV taas tuntuu että siellä yritetään peluuttaa lähes kaikkia tasasesti, ja se ei oo kyllä näyttänyt toimivan. Unohtuu pelaajia selän taakse, kiekot menee neliön läpi aivan liian helposti, hyökkääjien paine jopa kiekolliseen viivamieheen on välillä 0. Tuntuu että pelkästään maalivahti pitää prosentit edes siedettävinä, ja tää on kummiski sellanen osa alue joka usein ratkasee tiukat ottelut.

Vähän posiakin. Vaikka peli on ailahdellut suuntaan ja toiseen joka osa alueella niin silti ollaan taistelemassa kotiedusta, ei kyllä ennen kauden alkua ois uskonut että tällä kokoonpanolla pystyis taistelemaan edes suorasta pudotuspelipaikasta. Pisteitä on pystytty kaapimaan suht tasaseen tahtiin vaikka peli onkin ailahdellut välillä reilustikkin. Hyökkäys on toki vahvistunut kauden alusta, mutta silti siellä on paljon positiivisia yllättäjiä esim Rautiainen, Karuvaara ja Nykänen. Maalivahdit on kyllä ylittänyt odotukset, sekä Kokko että Tamminen on pelannut hyvää runkosarjaa ja jopa lainavahdit ja omat "kolmosveskat" Hanka ja Haukka on hoitanut hommat mallikkaasti. Saas nähä vieläkö sieltä Kokko tai joku muu maalivahti tulee kun pelit Liigassa loppuu, vai luotetaanko varaveskarin paikka Haukka - Hanka kaksikolle. Puolustus on ollut paljon toimivampi paketti kuin aikasemmalla kaudella. Paljon jalkavampi vaikkakin hieman heikompi fyysisellä puolella, mikä on näkynyt varsinkin kun Ylitalo, Mateiko ja Osenieks kaikki on kärsinyt enemän vähemmän loukkaantumisista. Rämö varmaan ainut iso yllättäjä pakistossa, mutta isoin yllätys omasta mielestä pakiston osalta on tuo miten pakkien peli yleisesti on saatu näyttämään hyvältä. Toki sentteri pelaa paljo alempana joka tuo lisää tilaa ja suuntia pakille, mutta tuntuu että Poikonen on saanu taottua itsevarmuutta tuohon oman pään tekemiseen. Hyvä tästä tulee.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tää runkosarja on ollut pelillisesti kyllä yhtä vuoristorataa eikä mitään pysty ennustamaan Hermeksen osalta. 5 peliä edellisen kirjoituksen jälkeen maalierolla 23-19, peli pomppi KeuPan ja TUTOn dominoinnista FPSän jyrän alla olemiseen. Tasaisuutta ja paineensietokykyä tässä kaivattas, tehottomuus sekä takaiskut menee liian helposti ihon alle tällä hetkellä. Ne kun vielä pääsee ruokkiin toisiaan eikä Tamminen oo ihan alkukauden kunnossa niin huonostihan siinä käy. Ehkä ihan hyvä että Haukalle annettiin KeuPa peli ja sai siittä onnistumisen alle, vaikkakin KeuPa oli luvattoman huono tuossa pelissä. Jospa Haukan onnistuminen tois Tammisellekin onnistumisen tunnetta sekä kilpailuasetelman tuomaa lisälatausta ja peli saatais alkukauden kuntoon.

Nyt ois runkosarjan loppurutistus enään eessä ennen tosipelejä. Lopuista viidestä ottelusta vähintään 2 pitäs voittaa että paikka top6 ois lähes sata varma, KeuPa hiillostaa perässä ja uskon että Hermes tappio herätti joukkueen murskavoittoputkesta takas maan pinnalle. IPK ja Jokipojatkin on vielä kiinni otettavissa, mutta hankala nähdä että kumpikaan tulis menettämään tarpeeks pisteitä vaikka Hermes IPK ottelun lisäks 2 peliä voittaiski.

Vielä odotellaan minkälaisen kakun Ylitalo tulee saamaan. Harmillinen tilanne ja ilmeisesti KOOVEE pelaaja loukkaantu vakavasti kyseisessä tilanteessa, toittovasti ei nyt lähetä nostaan rangaistusta loukkaantumisen takia.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Vielä odotellaan minkälaisen kakun Ylitalo tulee saamaan. Harmillinen tilanne ja ilmeisesti KOOVEE pelaaja loukkaantu vakavasti kyseisessä tilanteessa, toittovasti ei nyt lähetä nostaan rangaistusta loukkaantumisen takia.

Neljä peliä sieltä sitten kakkua tuli. Paljon rumemmistakin tempuista on pienempiä kakkuja jaettu, mutta tässä tapauksessa pelaajan loukkaantuminen taisi painaa vaakakupissa aika paljon, minkä toisaalta kyllä jollain tapaa ymmärtää.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jooh, silleen itse vähän eri mieltä pelikiellon pituudesta, että en olisi antanut ihan neljää matsia etenkin, kun Ylitalo kuitenkin itsekin säikähti tilannetta ja mitä ei kuitenkaan tunnuttu päätöksen perusteluissa huomioitavan. En tiedä miten näitä pitäisi oikeastaan edes puntaroida, mutta ainakin välillä tuomion perusteluissa on vilahtanut se vastustajan kunnioittamisen puute rangaistusta pohdittaessa. Noh, näillä mennään ja toivotaan, että tässä ei lopulta pahemmin Kosille käynyt, ikävän näköiset seuraukset oli näin paikan päällä nähtynä. Erikoinen tilanne vielä kaiken kaikkiaan sikäli, että kylmäpussin tuoja lipesi tuesta huolimatta persiilleen ja lääkärikin oli mennä turvalleen.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Kävikö tässä nyt tosiaan niin että saatiin tähän runkosarjan loppuun vielä kannettua kaksi kärppäjunnua mandaattipaikoilla kokoonpanoon syömään koko kauden kovasti töitä tehneiden ja hyvin pelanneiden Heikkilän ja Riihimäen pelipaikan? Hyvinhän nämä uudet miehet ovat toki pelanneet, mutta onhan tuo seuralta melkoinen perseen näyttäminen omille sopimuspelaajille kun tuossa tuskin on edes mitään varsinaista kilpailua pelipaikoista näiden lainapelaajien osalta. Meillä on kolme omaa sopimushyökkääjää tällä hetkellä terveenä kokoonpanon ulkopuolella ja tänne raahattiin kaksi lainaa sitten suoraan kokoonpanoon. Mitä helvettiä ne siellä toimistolla miettii vai miettiikö yhtään mitään? Aina se on tietty hyvä että on reserviä loukkaantumisten varalta, mutta siinä pitäisi olla myös sitten puhdasta rotaatiota kokoonpanossa ja peliesitysten mukaan jaetaan ne paikat sinne pelaavaan kokoonpanoon, mutta onko tässä nyt kyse mistään sellaisesta? Tuskin.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Kävikö tässä nyt tosiaan niin että saatiin tähän runkosarjan loppuun vielä kannettua kaksi kärppäjunnua mandaattipaikoilla kokoonpanoon syömään koko kauden kovasti töitä tehneiden ja hyvin pelanneiden Heikkilän ja Riihimäen pelipaikan? Hyvinhän nämä uudet miehet ovat toki pelanneet, mutta onhan tuo seuralta melkoinen perseen näyttäminen omille sopimuspelaajille kun tuossa tuskin on edes mitään varsinaista kilpailua pelipaikoista näiden lainapelaajien osalta. Meillä on kolme omaa sopimushyökkääjää tällä hetkellä terveenä kokoonpanon ulkopuolella ja tänne raahattiin kaksi lainaa sitten suoraan kokoonpanoon. Mitä helvettiä ne siellä toimistolla miettii vai miettiikö yhtään mitään? Aina se on tietty hyvä että on reserviä loukkaantumisten varalta, mutta siinä pitäisi olla myös sitten puhdasta rotaatiota kokoonpanossa ja peliesitysten mukaan jaetaan ne paikat sinne pelaavaan kokoonpanoon, mutta onko tässä nyt kyse mistään sellaisesta? Tuskin.
Kyllähän siinä niin tais käydä. Tason puolesta varmasti täyttää oman tontin, mutta onhan tää siirtoraja aivan naurettava Mestiksessä. Perseen näyttö omille pelaajille sekä itsenäiselle toiminnalle, tekee tosi hyvää seuran sekä Mestiksen imagolle että kilpavarustellaan lainoilla vielä tässä vaiheessa kautta... Harmittaa varsinkin Heikkilän puolesta joka on pelannu vahvasti nousujohteista kautta, lisäks siellä on Herrala, Riihimäki ja Jurmu oottamassa kentälle pääsyä. Laajuutta tarvittiin koska rosteri on kaventunut aika reilusti alkukaudesta, mutta ois se pitänyt hoitaa ennen siirtorajan umpeutumista.

Mutta nää on säännöt mitä jääkiekkoliitto on asettanut, seurat toimii sääntöjen puitteessa kasatakseen parhaan mahollisen joukkueen playoffeihin. Mutta turha on mistään itsenäisestä toiminnasta puhua kyllä tässä vaiheessa, ja ainaki omasta mielestä tää vaan tukee Mestiksen farmileimaa mitä pitäs kyllä kovasti saaja karistettua eikä vahvistettua. Miten voidaan puhua sarjojen aukaisemisesta jos isolle yleisölle näyttää siltä että Mestis seurat ei pysty edes pelaajia hommaamaan itsenäisesti ennen siirtorajaa.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Kyllähän siinä niin tais käydä. Tason puolesta varmasti täyttää oman tontin, mutta onhan tää siirtoraja aivan naurettava Mestiksessä. Perseen näyttö omille pelaajille sekä itsenäiselle toiminnalle, tekee tosi hyvää seuran sekä Mestiksen imagolle että kilpavarustellaan lainoilla vielä tässä vaiheessa kautta... Harmittaa varsinkin Heikkilän puolesta joka on pelannu vahvasti nousujohteista kautta, lisäks siellä on Herrala, Riihimäki ja Jurmu oottamassa kentälle pääsyä. Laajuutta tarvittiin koska rosteri on kaventunut aika reilusti alkukaudesta, mutta ois se pitänyt hoitaa ennen siirtorajan umpeutumista.

Mutta nää on säännöt mitä jääkiekkoliitto on asettanut, seurat toimii sääntöjen puitteessa kasatakseen parhaan mahollisen joukkueen playoffeihin. Mutta turha on mistään itsenäisestä toiminnasta puhua kyllä tässä vaiheessa, ja ainaki omasta mielestä tää vaan tukee Mestiksen farmileimaa mitä pitäs kyllä kovasti saaja karistettua eikä vahvistettua. Miten voidaan puhua sarjojen aukaisemisesta jos isolle yleisölle näyttää siltä että Mestis seurat ei pysty edes pelaajia hommaamaan itsenäisesti ennen siirtorajaa.
Niin tosiaan Herralan unohdin laskuista, eli neljä omaa sopimushyökkääjää istuu katsomossa. Seura on nyt tehnyt itsestään vähän pellen vaikka kokoonpano ei olekkaan heikentynyt, mutta pitäisi seuran ymmärtää että tällaisella pelleilyllä voi olla kauaskantoisempiakin vaikutuksia esim kun tänne lähdetään ensikauden joukkuetta rakentamaan niin haluaako joku lupaava ja eteenpäinpyrkivä nuori tehdä sopimusta tänne jos suurena vaarana on se että mahdolliset pudotuspelit istut sitten automaattisesti katsomossa ellet ole pystynyt pelaamaan tietäsi sinne aivan joukkueen terävimpään kärkeen kun lainat kiilaavat sun ohi? Liekö sitten seura niin tiukassa talutushihnassa ettei vaihtoehtoja vain ollut. Harmittaa pirusti sekä seuran että pelaajien puolesta.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
No tätä nyt näyttäs olevan vähän joka seurassa tällä kaudella ku kahtoo siirtolistaa viime ajoilta, mutta samaa mieltä. Seurojen kannalta lyhyt näköstä ja haitallista toimintaa kun samaan aikaan yritetään luoda uutta kuvaa nousevasta Mestiksestä, mutta tosipeleihin raijataan kentällinen ukkoja Liigasta siirtorajan jälkeen. Taitaa olla Jokipojat ja TUTO ainoat top10 sisältä jotka ei oo haalinu lisää ukkoja tän kuun puolella.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Olipa hyvä ja viihdyttävä kamppailu tärkeistä pisteistä, ja Haukalta jälleen hyvä peli. On kyllä kumma jos Haukka ei näillä esityksillä mahdu lainan takia kohta kokoonpanoon, ja vielä isompi epäonnistuminen jos miehelle ei saada sorvattua sopimusta ens kaudelle. Toittovasti Hermeksen pelin poissaolot ei tarkoita loukkaantumisia, ois aika iso menetys jos tässä vaiheessa Karuvaara, Koskenkorva sekä Kalajanniska loukkaantuis. Ehkä ja toittovasti varmistellaan pelikuntoa tosipelejä varten, vaikka hieman ihmetyttää kun pisteet oli tosi tärkeet kotietua ajatellen. Vaikka en näistä "ylimääräsistä" lainoista välitä, niin tuohan ne helpotusta Hermeksen harventuneeseen rosteriin. Siihen ois kyllä voinut ja pitänyt reagoida muulla tavalla kuin lainata siirtorajan jälkeen Kärpistä.

Tänään runkosarjan päätöskierros joka on Hermeksen osalta panokseton, jos ei sitte Jokipojat ja Hermes suorita yhteisihmettä ja Jokipojat kurois 3 pistettä sekä 14maalin maalieroa kiinni. Saas nähdä minkälainen kokoonpano KOOVEEn vieraaks on menossa. Mielellään näkis että päätetään runkosarja samalla kokoonpanolla millä pudotuspelit alotetaan. Kovasti huhutaan että Blomma ois jo eilen ollut hallilla, tarkottaako se sitä että tänään kokoonpanossa mukana? Vähän kieltämättä korpeaa jos loukkaantumisen jälkeen just palannut Blomma lähetetään Kärpistä tänne hakeen peliaikaa ja Haukka laitetaan kahteleen näitten otteitten jälkeen katsomosta kun Tamminen palaa takas. Vaikka Blomma on varmasti hyvä niin kyllä meiän pitäs omilla vahdeilla mennä, varsinkin kun Haukka on näyttänyt että pystyy pelaamaan kovempiakin pelejä hyvällä tasolla. Siinä tapauksessa pystyisin jollain tasolla ymmärtämään tän jos Tammisen kausi olis paketissa, mitä viikkotiedotteen "päivä kerrallaan" ei kyllä puolla.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Siirtolistan mukaan Kokko on eilen siirtynyt Hermekseen lainalle, mitähän tässä nyt tapahtuu maalivahtien osalta? Blommaa huhuttu vahvasti, Kokkoa kans ja nyt ainaki siirtolistan mukaan siirtynyt Hermekseen. Tamminen päivä kerrallaan pois ja Haukka pelaa elämänsä peliä... Tänään taitaa olla viiminen päivä siirroille, eli eiköhän se selviä pian.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Toivotaan, että Haukka saa myös pleijareissa vastuuta. On nuorimies sen kyllä ansainnu!
Huikea on Haukan nousu ollut, kun lähtökohtaisesti oli kauden alkaessa ns. nelosmaalivahti, mutta niin vain on noussut kuin varkain Hermeksen pelaavaksi veskariksi ja vieläpä hyvällä menestyksellä.
Kaippa sieltä se Kokko sitten tulee mukaan myös, mutta itse lähtisin Haukalla pleijareissa liikkeelle!

Hermeksen nelostila on lähestulkoon selvä, ellei sitten Hermes häviä tänään isosti KOOVEE:lle ja puolestaan JoKP voita K-Vantaata reilulla erolla. Maaliero Hermeksellä on nyt +26 ja JoKP:lla +11.

Onpahan tämän kauden Hermes yllättänyt varmasti kaikki. Ei materiaalia katsomalla olisi pitänyt olla mitään mahdollisuuksia edes säälipleijareihin, mutta niin vain heittämällä kuuden sakkiin, ja vieläpä kotietu päälle!
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Toittovasti Hermeksen pelin poissaolot ei tarkoita loukkaantumisia, ois aika iso menetys jos tässä vaiheessa Karuvaara, Koskenkorva sekä Kalajanniska loukkaantuis. Ehkä ja toittovasti varmistellaan pelikuntoa tosipelejä varten, vaikka hieman ihmetyttää kun pisteet oli tosi tärkeet kotietua ajatellen.
Limma oli myös sivussa kokoonpanosta ja ainakaan itse en keskiviikon pelissä huomannut että kukaan näistä olisi mitään kolhua saanut. Veikkaan että nyt vain rotaatiota pyöritettiin ja annettiin näille vähän raskasjalkaisemmille pelaajille huolia ennen tosipelejä. Toki tämä on vain ja ainoastaan minun henkilökohtainen veikkaus ilman mitään sen kummempaa faktapohjaa, mutta kyllä se ainakin järkeen kävisi.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Toivotaan, että Haukka saa myös pleijareissa vastuuta. On nuorimies sen kyllä ansainnu!
Huikea on Haukan nousu ollut, kun lähtökohtaisesti oli kauden alkaessa ns. nelosmaalivahti, mutta niin vain on noussut kuin varkain Hermeksen pelaavaksi veskariksi ja vieläpä hyvällä menestyksellä.
Kaippa sieltä se Kokko sitten tulee mukaan myös, mutta itse lähtisin Haukalla pleijareissa liikkeelle!
Tästä täysin samaa mieltä! Jos sieltä loppumetreillä tulee lainaveskarit ohi vasemmalta ja oikealta niin tämä on juuri se tyyli millä jää nämä mahtavat kasvutarinat syntymättä tai vähintäänkin puolitiehen.
 

Globe

Jäsen
Itse lähtisin kaksikolla Kokko-Haukka pleijareihin. Kokolla hyvä pätkä SaiPan maalinsuulla ja Haukka on ollut hyvä, kun miestä on tarvittu. Blomqvist ollut pitkään loukkaantuneena ja oli epävarma Kärppien viime peleissä. Tammisella hyvä alkukausi, mutta loukkaantumiset sotkeneet pelin sen jälkeen. Näyttää nyt olevan kuitenkin molareita mistä valita.
 

SidTheKid87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Hermes, Centers
Noniin runkosarja taputeltu ja sieltä ammuttiinkin sitten isosti yli odotusten 4. sijalle! Vastaan asettuu siis JoKP, mielestäni tasainen pari vaikkakin pisteet meni Joensuuhun 12-0 runkosarjassa.

Joukkueenahan runkosarja oli loistavaa suorittamista tuolla materiaalilla. Maalivahdit onnistuivat jokainen vuorollaan hienosti, joista nyt Haukka päällimmäisenä todella kovassa iskussa! Pystyisikö joku enemmän seurannut antamaan pelaajistosta jotain arvioita runkosarjan osalta? Kuka yllätti ja kenelle jää vielä parannettavaa kevään peleihin?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tosiaan nyt on runkosarja taputeltu ja harva ois olettanu että taistellaan suorasta pudotuspeli paikasta ja onnistutaan vielä saavuttamaan kotietu. Koko kautta katsellen hirveesti ei oo epäonnistujia, mutta onnistujia sitäkin enemmän.

Kovimpia yllättäjiä omasta mielestä Karuvaara, Rautiainen, Nykänen, Rämö, Heikkilä, Tamminen ja Haukka. Edellä mainittujen lisäks monta pelaajaa jotka on ottanut isoja askelia omassa kehityksessä.

Karuvaara : RoKin nelosesta Hermeksen ykköseen ja joukkueen johtaviin pelaajiin. Vahvaa suorittamista molempiin suuntiin.
Rautiainen : Ei ehkä kiekolla taitavin, mutta pelaa hyvin varmistavan sentterin paikkaa. Tällä kaudella osottanu että on sarjan nopeimpia luistelijoita ja pisteitäkin alkanu kertyä, nopeet vastahyökkäykset ja nousevat pakit tukee Rautiaisen vahvuuksia hyvin.
Nykänen : On kyllä tälle kaudelle isoimpia yllättäjiä Haukan ja Karuvaaran kans. Aikasemmilla kausilla näkynyt että kehitystä tapahtuu, mutta on tällä kaudella ottanu kyllä tosi isoja askeleita eteenpäin. Vahva voimahyökkääjä eikä kaihda fyysisyyttä, tykkään.
Rämö : Oli ehkä pieniä odotuksia jo valmiiks Rämöstä, mutta on ollut kyllä paljo kokonaisvaltasempi kuin odotin. Tulinen laukaus ja rauhallinen kiekolla, ehkä vääntövoimaa kaipais vielä hieman lisää että pärjäis oman maalin edessä.
Tamminen : Tammisen alkukausi ennen loukkaantumista oli aivan maaginen, harmi että hyvä lentokeli katkes nivusvammaan. Loukkaantumisen jälkeen ei ihan samaa oo nähty, toittovasti sais vammat pois alta ja pääsis samaan kuntoon kuin alkukaudesta.
Haukka : Toista kautta Hermes U20 joukkueessa ja tällä kaudella pääsi kokeileen siipiä Mestiksessä loukkaantumisten takia. On antanut täydet mahollisuudet voittoon lähes joka pelissä missä on jäälle päässyt. Parhaat tilastot omista maalivahdeista, 13peliä, 7 voittoa, 1tasuri, 3 häviötä, 91.93% ja 2,22 päästettyä ei oo huono tilasto tulokasmaalivahdille joka ennen kauden alkua oli maalivahtien nokkimisjärjestyksessä sijalla 4.


Niitä joilla jäi parannettavaa tai todistettavaa on Paulaharju, Peterek, Herrala ja Lausniemi.

Paulaharju : Tuli tuomaan sähäkkyyttä ja tulitukea, mutta jäi kyllä pahasti piippuun. Viime aikoina on alkanut näkymään sitä samaa Paulaharjua mitä aiemmilla kausilla, eli sähäkkää taistelijaa jolla on hyvä rannelaukaus.
Peterek : Kausi alko tosi hyvin mutta vuoden vaihteen tienoilla pelistä paisto turhautuminen tai haluttomuus, kaikki fyysiset tilanteet yritettiin väistää keinolla millä hyvänsä eikä tekemisestä tullut mitään. Viime aikoina on löytynyt Peterekiltäkin uus vaihde ja peli on alkanu palaamaan takas uomiin. Oisko ollut turhautumista tai jotain henk kohtasta, sen verran haluttomalta miehen tekeminen välillä näytti.
Herrala : Herralan kausi alko nousujohteisesti ja toi sitä mitä kaivattiinkin, taitoa ja energisyyttä joukkueeseen. Pitkä loukkaantuminen on omasta mielestä näkynyt viimeaikoina hieman väsyneenä menona varsinkin kamppailuvoittosissa peleissä. Aikasemmin on yhtä nopeesti noussut pystyyn kuin on kaatunut ja sama meno jatkunut, viime aikoina taas tuntunut että jokaisen kamppailun jälkeen on aivan loppu. Vähä huono aika kuroa kuntoa kiinni jos se siittä on kiinni.
Lausniemi : Lausniemeen ainaki ite kohdistin kovasti odotuksia pisteitten muodossa, mutta vielä ne on isommassa kuvassa antanut odottaa. Peliesitykset muuten on ollut vähintään ok tasolla, mutta Peterek - Lausniemi - Nykänen on kyllä sellanen ketju joka saattaa yllättää pudotuspeleissä positiivisesti.

Täytyy kyllä jo tässä vaiheessa nostaa hattua jokaiselle pelaajalle, valmentajalle, huollolle ja niille jotka on joukkuetta rakentanut että miten tällanen kokoonpano on saatu tällaseen iskuun. Moni pelaaja on ottanut isojakin steppejä omassa tekemisessä ja joukkue on rakennettu tukemaan valmentajan pelitapaa todella hyvin. Kyllä nää pelaajat on pakottanut meidät uskomaan tähän joukkueeseen tällä kaudella, hyvää tekemistä ja kun samaa jatketaan niin kaikki on loppukaudella mahollista.
 

Globe

Jäsen
Oli tosi hieno tuo Hermeksen uusi playoff-teaseri ja jäälle tulo. Yritin pitää itseni kasassa, kun Gary Mooren ja Phil Lynottin Out in the fields pärähti soimaan, meni kyllä täysillä läpi koko kehon. Pelissä harmillisesti päästettiin helppojen virheiden kautta maaleja ja eräs linjatuomarikin voisi opetella sääntöjä aloituksessa.

Ja lisäyksenä vielä, mahtavaa Loyals! Hieno tifo ja meininki aivan loistavaa!
Hermes HT e dom bästa !
 
Viimeksi muokattu:

Bökki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät
Oli tosi hieno tuo Hermeksen uusi playoff-teaseri ja jäälle tulo. Yritin pitää itseni kasassa, kun Gary Mooren ja Phil Lynottin Out in the fields pärähti soimaan, meni kyllä täysillä läpi koko kehon. Pelissä harmillisesti päästettiin helppojen virheiden kautta maaleja ja eräs linjatuomarikin voisi opetella sääntöjä aloituksessa.

Ja lisäyksenä vielä, mahtavaa Loyals! Hieno tifo ja meininki aivan loistavaa!
Hermes HT e dom bästa !
Kyllä, ihan hienoa. Kaiken kentän ulkopuolisen hienouden lisäksi olisi kiva, että kahdeksan vuoden tauon jälkeen tääläkin pelattaisiin yleisölle pudotuspelien toista kierrosta. Millään muulla ei ole itselle väliä. Tänään alkaa olla jo pienimuotoisen pakkovoiton paikkaa Joensuussa.
Itseä ainakin vituttaa suuresti tuo tapa millä sössittiin kotietu ja voitto sitä kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös