Suosikkijoukkue
Hermes
Huomenna seura julkaisee kaksi pelaajasopimusta. Oma veikkaus on että molemmat on jatkosopimuksia viime kaudella pelanneille pelaajille ja että nimistä Lehmuskallio, Lundell, Nykänen ja Limma ainakin yksi on näiden julkaisujen joukossa. Kahdella ensimmäisellä noista nimistä on sopimuksissaan optiot kahdesta seuraavasta kaudesta ainakin eliteprospectsin mukaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Sopimuksia on tippunut ihan hyvällä tahdilla ja joukkueen raamit alkaa pikku hiljaa hahmottumaan. Vielä odotellaan maalivahteja, yhtä pakkia sekä kahen kentän verran hyökkääjiä.

Pakisto alkaa oleen aikalailla valmis, 1-2 pakkia todennäköisesti vielä tulossa lainalle tai sopimukselle. Reinin sopimus olis aika unelma tähän väliin. Omassa päässä kun pyöritellyt tuota pakistoa niin aika tasapainoset parit saadaan, mutta profiili muuttuu kyllä edelliskaudesta hieman kiekollisempaan ja mahollisesti hyökkäävämpään suuntaan.

Juvonen tuli uutena kaverina. Itelle Juvosesta jäänyt sellainen kuva että tykkää nousta ja tukea hyökkäyksiä, tätä tukee valmennuksen kuvaus " Juho Juvonen on erittäin lahjakas offensiivinen puolustaja joka pelaa rightin puolelta." Tää on siinä mielessä mielenkiintonen hankinta että viimekaudella pelitapa ei varsinaisesti tukenut hyökkääviä puolustajia. Viivapeli oli selkeästi ohjeistettu mielummin laskemaan kuin iskemään kiekkoon, puolustajien nousut pidettiin minimissä ja yleisesti pelin rakentaminen oli hyökkääjien vastuulla. Toki pakiston repaleisuus ( Koronatauko, poissaolot, kokoonpanomuutokset eli Vesterinen Meisaari kaksikon sisäänajo ymn) vaikutti varmasti siihen että pelitapaa piti yksinkertaistaa. Mutta kyllähän tässä takaraivoon hiipii ajatus että nähdäänkö ens kaudella hyökkäävämpi ja agressiivisempi Hermes?

Kemppaisesta ei henkilökohtaisesti oo mitään käsitystä, muualta tulleista arvioista olettaisin että tälle tasolle hyvä all around pakki ja olettaisin sopivan hyvin Ketolan tai Juvosen vierelle riippuen tulevasta/tulevista pakeista.

Ketolan jatko oli kyllä hyvä uutinen. Oli liekeissä siitä asti kun palasi. Tärkeä palanen pakistoon kun Vesterinen jatko odotetusti matkaa. Tulee olemaan tärkeä, jos ei tärkein, palanen ainakin 5vs5 ja AV pelissä. YV aika jäi viimekaudella pieneks, saas nähä miten tällä kaudella. Käsiä ja jalkoja kyllä löytyy. Olisko nyt Ketolan ehjä kausi ja pääsis kunnolla lyömään läpi.

Karjalainen yllätti kyllä aivan täysin viime kaudella, uskomattomin askelein nosti tasoa koko kauden ajan. Ensimmäisiä pelejä kun pelasi niin lähinnä ajattelin että mukava kun oma kasvatti saa peliaikaa, mutta taso ei kyllä tuu millään riittämään pelaavaan kokoonpanoon. Niin vaan kaverin pelivarmuus otti jäätäviä harppauksia ja jatkosopimukseen ei voi olla kuin tyytyväinen, ja vielä tyytyväisempi siihen että Akseli otti ne askeleet. Tärkeetä että omat kasvatit nousee tälle tasolle, hyviä esimerkkejä junnuille että se edustuspaikka on realistinen mutta sen eteen pitää tehdä töitä.

Meisaaren sopimus oli kans hyvä homma. Selkeesti hyvä koppipelaaja ja yleinen fiiliksen luoja. Lisäks sopivan ilkeä kaveri joka taklaa hymyhuulilla. Kiekollinen peli tai luistelunopeus ei kuulu varsinaisiin vahvuuksiin, mutta silti pystyy löytämään sen hyvän ykkössyötön rauhallisuuden takia.

Tuupanen osotti alkukaudesta tosi hyviä merkkejä, mutta itsevarmuus hieman kärsi kauden loppua kohden ehkä pelitavan yksinkertaistamisesta, tai sitten koronatauko ja kokoonpanomuutosten takia. Tällä hetkellä lasken Tuupasen ensimmäiseksi joka tippus top6 pakistosta jos sinne joku tulee, mutta jos pelitapa muuttuu hyökkäävämmäks niin se saattaa sopia Tuupaselle paljon paremmin kuin viimekauden passiivinen pelitapa.

Ketola - Kemppainen
Juvonen - Meisaari
Tuupanen - Karjalainen
X

Hyökkäys on vielä hieman auki, mutta alkaa sielläkin olemaan perustukset valmiina. Todennäköisesti ykköskenttä on valmis, kakkoseen haetaan vielä laituria, kolmoseen sentteri ja koko neloskenttää. Isoja lähtijöitä on kun Paasovaara, Sedlak ja Ahlgren on varmoja ja Uomala ja Harju todennäköisiä, ja ilmeisesti Limmakin haistelee ulkomaan tuulia. Lundell olis toivottu jatko nelosen keskelle, siinä kans kaveri joka nosti koko kauden omaa tasoa ja sen ympärille olis hyvä rakentaa toimiva nelonen. Lisäks omissa haaveissa olis että Uomala jatkais kakkosen keskellä ja Lausniemi olis kolmosen keskellä, mutta tähän en enään usko.

Takala - Ahopelto - Nevasaari
Takala - Ahopelto kaksikko oli kyllä suht hyvässä lennossa runkosarjan alussa, ja näkisin että ykkönen rakennetaan tämän kaksikon ympärille. Takalan tahti hieman hyytyi mutta Ahopelto oli kyllä iloa silmälle koko kauden. Ahopellon selvät vahvuudet on pelisilmä ja syöttötaito, lisäks löytyy harvinainen pelin pysäyttämisen taito joka on harvinaista Mestiksessä. Takala hieman rymistelevä voimahyökkääjä sopii Ahopellon kaveriksi häärimään päätyyn ja maalille, nyt siihen etitään sitte kolmatta lenkkiä. Onko se junnuissa maaleja takonut Nevasaari vai maaliherhiläinen Sippala? Molemmat on osottanu että osaa tehdä maaleja, Nevasaaren pitää vielä tuoda ne miesten peleihin.

Sippala - Lausniemi - x
Lausniemi väläytteli runkosarjassa jo omaa taitoa ja pelisilmää. Poffeissa YV peli oli kunnossa, mutta 5vs5 peliä ei Heikkala-Lausniemi-Rautiainen saanu luistamaan ollenkaan. Uskoisin että Lausniemen ympärille saadaan rakennettua ihan kelvollinen kakkonen, vaikka mielummin ja vahvempana kakkosen näkisin Uomalan kans. Sippalan viimekausi ei ollut ihan toissakauden veroinen, oliko vaan sen verran kovia nimiä eessä että peliaika tippu. Mutta uskoisin että peliaika tulee täällä nousemaan lähemmäs 18minuuttiin ja sitä myötä tuloskin paranee. Pelipaikka voi ihan yhtähyvin olla ykkönen tai kakkonen. Kolmatta kaveria tähän todennäköisesti vielä etsitään, en usko että Nykäsen tai Rautiaisen realistinen ja oikea paikka oo vielä 3kenttää korkeammalla. Kovasti huhuissa pyörinyt lähialueen kasvatteja ja vanhoja tuttuja, Tammela, Siironen joka jatko Jokipossa, Tiala ja Saku Kivinen. Kovia nimiä jotka kaikki mielelllään toivottaa tervetulleeks, mutta taitaa nämä jäädä huhupohjalle.

Rautiainen - X - Nykänen
Rautiainen jätti viimekaudella vähä huonon maun suuhun. Vauhtia oli, mutta järki puuttu. Kyllähän se kolmosessa menee, mutta pelin pitää parantua. Viimekaudella oli selkeä kolmosen "kompastuskivi" Heikkalan ja Lausniemen vierellä. Nykänen koronan ja loukkien takia kokoonpanoon ja suoritti hyvin. Tällä kaudella toiveena on että pystyy pelaamaan ihtensä pelaavaan kokoonpanoon, ja uskon että valmennus on sen niin suunnitellutkin. Mestiksen Asta tulleeks lokakuussa 18v täyttäväks mieheks pärjäs fyysisyydessä tosi hyvin, rohkea ja itsevarmaa tekemistä ja uskon kyllä täysin kaverin läpilyöntiin. Sentteriähän tää huutaa, huhuja ei oo kuulunut mutta eiköhän siihen joku Ässä laina tule.

Kolmen Äksän nelonen
Ahlgrenin lähtö jättää kyllä ison loven joukkueeseen sekä neloseen. Jos tästä vielä Limma poistuu niin nelonen ei tunnu enään neloselta. Imagollisesti Ahlgrenia ja Limmaa ei yhdessä kaudessa korvata, Limmalla 153 peliä edustus Hermeksessä ja siihen päälle 3 kauden verran junnuissa. Ahlgrenin Hermes ura ei ihan niin pitkä, mutta sitäkin hienompi junnuvalmennuksineen ymn. Lundell on mahdollinen ja toivottu jatkaja, Tuukan ympärille pystyy toimivan nelosen rakentaa. Ja jos Limmalle saadaan sorvattua jatko niin ehkä Limman olis aika kokeilla jopa ylemmissä kentissä ja tuodaan Rautiainen tuomaan nelosen laitaan vauhtia.

Maalivahdit onki sitte täysin auki, kuten myös maalivahtivalmennus. Huhuissa pyörii niin Kärppien Meriläinen kuin Kasperi Kotkaniemikin. Oma veikkaus on että MV valmennus ei jatka, Kärppävahdit menee tästä syystä muualle/pelaa A junnuissa ja Kokkolassa pelaa pitkästä aikaa omalla sopimuksella selkeä ykkösveskari ja selkeä kakkonen. Olisko jopa Severi Suutarinen ja Kasperi Kotkaniemi kaksikko.


Paljo on vielä auki, mutta eiköhän tästä ihan hyvä tuu. Kausari haaste toteutuu vaikka tavoitteeseen ei aivan päästykkään. Luottoo löytyy valmennukseen sekä seuraan, toiminta on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja halu kehittyä ja kehittää näkyy kauas.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kelpo vahvistus hyökkäyspäähän, kun Sami Anttila rustasi nimensä sopimuspaperiin.
Anttila aloitti Espoossa vahvasti, mutta hyytyi sitten kauden edetessä. Varmasti kuitenkin kova nimi Mestikseen. Pitää muistaa kuinka sekaisin Kivikovan peli oli runkkarin lopussa ja pudotuspeleissä, joten syyt olivat varmasti suurelta osin pelaajasta riippumattomia.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Kyllähän joukkue alkaa näyttään hyvältä Anttilan sopimuksen jälkeen. Jos tuohon vielä huhuttu venäläisveska ja Hotakainen tulee niin odotukset "joutuu" asettaa aika korkeelle tulevalla kaudella. Ja Heikkalakin on todennäkösesti johonki Mestisseuraan menossa lainalle, mahtuisko vielä Hermekseen?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Nyt on saatu lisää täydennystä joka suuntaan ja uusimman pelaajajulkistuksen yhteydessä luvattiin vielä 1-2 hyökkääjää elokuun alussa. Olisko nuo uudet miehet sitte Hotakainen, Lundell tai joku laina. Lundellille kyllä näkisin käyttöä tässä rosterissa, kehitty viime kaudella isoilla harppauksilla eteenpäin.

Ei saatu venäläistä veskaria eikä Karjalaista, mutta Kristian Tamminen tuli.
- Tammisen tilastothan ei mitkään mairittelevat ole, mutta ottelukoosteitten perusteella ei pitäs ihan täys huti olla. Tamminen ei varmaan taistele sarjan parhaan maalivahdin tittelistä, mutta uskon että hoitaa tonttinsa tarpeeks hyvin tämän puolustuksen takana.
- Kirittämään sitten Ässistä lainalla oleva Rasmus Korhonen. Korhonen on itelle tuntematon vahti, mutta iso ja peittävä ainakin koon perusteella. Luulis hoitavan kakkosvahdin otteet hyvin, toittovasti jopa haastamaan Tammisen alottavan paikasta.
- Lisäks Hilli jatkaa Mv valmennuksessa joten sekin puoli on hyvässä kunnossa.

Puolustukseen saatiin iso jatkopalanen kun Reini saatiin jatkamaan vielä Kokkolassa. Tuo reilusti lisää fyysisyyttä ja rauhottavan elementin omaan päähän. Lisäks Koskenkorva Kärppien A-junnuista. Tuntematon mies itelle, mutta kapteenin nauhaa on kantanut. Kai se jotain kertoo.

Hyökkäykseen sitte tulikin nippu ihan hyviä nimiä. Sami Anttila, Heikki Harju, Erno Räisänen, Topias Liljamo sekä Janne Riihimäki.
- Anttila selkee ykköskorin mies tähän sarjaan
- Harju tuttu pelimies, YVllä osui viimekaudella hyvin maalin edestä. Pieni steppi eteenpäin niin alkaa tuleen tulosta muutenkin kuin YVllä.
- Räisänen hyvä lisä kolmoseen tai neloseen, riippuen vähän tulevista hyökkääjistä
- Liljamo ja Riihimäki todennäkösesti rotaatioon.

Ihan hyvältä tää alkaa vaikuttamaan. Tuohon jos huhuttu Hotakainen vielä saadaan mukaan ja mahdollinen lainapelaaja(?), niin en mää nää isoja esteitä että kauden päätteeks taistellaan jälleen TOP4 sijoista. Isoin huoli itellä on että Tamminen on omien tilastojen tasonen vahti eikä syy ollu koko joukkueen tekemisessä. Lisäks viimekauden yllätystä on hankala toistaa, joten peli pitää saada kuntoon aikasemmin. Nyt on onneks tuttu valmentaja ja osittain tuttu pelaajisto, se hieman helpottaa kauteen valmistautumista. Ja toittovasti saadaan hieman ehjempi kausi ilman Koronataukoja pelaajilla tai seuroilla.

Jos jollain on antaa jotain arvioita Korhosesta, Koskenkorvasta tai Liljamosta niin antaa tulla. Itelle täysin tuntemattomia kavereita.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Isoin huoli itellä on että Tamminen on omien tilastojen tasonen vahti eikä syy ollu koko joukkueen tekemisessä.
En lähtis kovin paljon antamaan painoarvoa menneisiin tilastoihin. Itelleni jäänyt muistikuva kaverista että potentiaalia löytyy, ollut Ketterää vastaankin ihan kentän parhaita pelaajia, huoli pois.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Nyt on saatu lisää täydennystä joka suuntaan ja uusimman pelaajajulkistuksen yhteydessä luvattiin vielä 1-2 hyökkääjää elokuun alussa. Olisko nuo uudet miehet sitte Hotakainen, Lundell tai joku laina. Lundellille kyllä näkisin käyttöä tässä rosterissa, kehitty viime kaudella isoilla harppauksilla eteenpäin.
Ei ole. Toisella on tahtotila pelata ulkomailla ja toinen lähti etelään kouluun ja ilmeisesti lopetti samalla jääkiekon.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Ei ole. Toisella on tahtotila pelata ulkomailla ja toinen lähti etelään kouluun ja ilmeisesti lopetti samalla jääkiekon.
Harmi jos näin, molemmat mielellään näkis vielä täällä Hermes nuttu yllä. Mutta mitä ite kuullu niin Hotakaisen tahtotila on palata Kokkolaan opiskelemaan ja joko lopettaa tai pelata Hermeksessä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirittämään sitten Ässistä lainalla oleva Rasmus Korhonen. Korhonen on itelle tuntematon vahti, mutta iso ja peittävä ainakin koon perusteella. Luulis hoitavan kakkosvahdin otteet hyvin, toittovasti jopa haastamaan Tammisen alottavan paikasta.
Eiköhän roolit ole toisinpäin, Korhonen ykkönen ja Tamminen kirittäjä.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Eiköhän roolit ole toisinpäin, Korhonen ykkönen ja Tamminen kirittäjä.
Ei haittaa vaikka otteillaan ykköspaikan ottais, mutta ei ne tilastot ainakaan tuo suoraa ykkösvahdin paikkaa. Pelejä en oo Korhoselta nähnyt, Tamminen oli ainakin koosteitten perusteella ihan OK Peliitoissa loppukaudesta mitä jakso Ruudusta koosteita kahlata läpi.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
On kyllä kova vahvistus! Näyttäisi ihan kilpailukykyiseltä joukkue tällä hetkellä.
Joukkue näyttää ainakin paperilla kovalta, ja miksi sitä ei olisi myös käytännössäkin!

Onko meillä tälläkin kaudella yhteistyö sopimus Ouluun päin, ei ainakaan ole muistoissani että olisi tiedotettu, mutta oliko edellinen useampi vuotinen sopimus, ja vielä voimassa???

Hyökkäysketju sommitelmia:
Anttila-Hotakainen-Harju
Takala-Ahopelto-Sippala
Räsänen-Lausniemi-Nevasaari
Rautiainen-Linjamo-Nykänen
 

rasperi75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Onko meillä tälläkin kaudella yhteistyö sopimus Ouluun päin, ei ainakaan ole muistoissani että olisi tiedotettu, mutta oliko edellinen useampi vuotinen sopimus, ja vielä voimassa???
Keväällä 2020 julkaisivat kahden vuoden jatkon. Eli yhteistyösopimus on voimassa vielä tämän kauden.
 

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Keväällä 2020 julkaisivat kahden vuoden jatkon. Eli yhteistyösopimus on voimassa vielä tämän kauden.
Ok, näin yhtäkkiä rupesinkin miettimään, eli mahdolliset ns. lainat puuttuvat joukkueesta vielä. En kyllä tiedä kaipaako joukkue lainapelaajia tällä hetkellä, minusta ei tarvitse
 

Magnum-44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, IFK
Onko kukaan käynyt hallilla katselemassa jäätreenejä, jotka alkoivat pari päivää sitten? Miltä meno näyttää ja onko siellä mukana äijiä, joilla ei vielä sopimusta ole?
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueen kasaamisen eteen on nähty vaivaa ja aikaa. Ne resurssit mitä käytössä on niin hienoa duunia. Hotakainen tuo kokemusta ja johtajuutta ennen kaikkea mihin nuorempia sällejä on hyvä alkaa istuttaan. Mitä tulee lainapelaajiin, kyllä niitä tarvitaan. Kausi on "pitkä" kuten aina ja valitettavasti ei koskaa ilman ongelmia selviä..silti kaiken kaikkiaan on helvetin mielenkiintoista kokea uusi kausi ja nähdä pelien alkavan!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy