Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Heinolan jäähalli

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana uljas, 10.03.2009 klo 11.04.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ja avataanpas tällainen osio. Tarkoituksena on pulista täällä jäähallioloista ja HeKin ottelutapahtumista Mestiksessä. Mutta todellinen syy miksi tämä ketju oli pakko avata on tässä: JÄÄHALLIN OLUTPUBIN RAISKAUS.

  Vuodenvaihteessa siis tämä Mestiksen kenties paras olutpub pantiin remonttiin. Tiskin viereen muurattiin seinä ja siihen lukollinen ovi, jonka taakse rakennettiin jonkin sortin klubitila. Näin ollen tavalliselta rahvaalta peittyi 2/3 tiskistä, josta oli mahdollisuus seurata peliä ikkunoiden takaa. Nyt jäljelle jäi vain pieni nysä vasempaan reunaan, josta ei koko kenttä näy kuin 2-3 laidassa nojaavalle kaljanlatkijalle. Tässä ollaan menty nyt ojasta allikkoon. En tiedä mitä tämä klubitilan myyntihässäkkäsysteemi seuralle tuottaa, mutta moni kantakatsoja on saatettu menettää. Viikonloppuisin pubi on vetänyt mukavasti katsojia, jotka tulevat seuraamaan ottelua nimenomaan pubin puolelta. Nyt kun tuota mahdollisuutta ei ole niin moni kansalainen saattaa keksiä viikonlopulleen muuta tekemistä.

  Pubin kutistaminen on myös selkeä turvallisuusriski. Hyvänä viikonloppupelinä nykyään pieni koppero täyttyy jo paikallisista ja siihen kun lisätään vielä 50-vierasjoukkueen kannattajaa sekaan tönimään niin sotahan siitä jossain vaiheessa väistämättä syntyy. Yhtenä ratkaisuna voisi olla toisen juottopisteen rakentaminen oikean seisomakatsomon yläreunaan SaPKon Pässipubin tapaan. Näin saataisiin yhdistettyä hyvän juoman ja pelitunnelman nautiskelu samalla kertaa.

  Muutoin HeKin ottelutapahtumat ovat olleet osaltaan jopa köyhempiä kuin joskus ennen. Ennen oli kiekonheittokisa joka pelin erätauolla, nyt vain joulukuun kinkunheittokisat. Suurta jännitystä ja tutinaa herätti myös televisioarvonta, joka arvottiin pääsylippujen/kausikorttien numeroiden perusteella.
   
 2. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Lainaus:
  Eih, se oli juurikin niin kiva kun sen pelin näki vielä sieltä pubin puolelta niin kauniisti. Junnuna monet kerrat tuli kahteltua peliä sieltä ja latkittua limukkaa :( Olihan siellä aikaisemminkin se kabinetin puoli mutta nyt jos se käytävä on pistetty rahvaalta "offlimits" niin aika penseää :(

  Pitää katsoa jos lomalla ehtisi käydä kattomassa tilanteen...
   
 3. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Kyllähän tää Heinolan jäähalli on ku mikäki bunkkeri. Ei ainakaan tällä menolla varmasti houkuttele yhtään ulkopuolisia katsomaan pelejä, kun ei minkäänmoista oheistoimintaa pelien temmellyksessä järjestetä. Yksi makkarakoju plus yksi, pienen pieni kahvio. Ja kun se olutbaarikin sieltä vietiin niin mitä meille vielä jää?

  Erätauoilla olisi enemmän kuin kiva olla hallissa sisällä, ja vaikka katsoa kun junnukiekkoilijat / taitoluistelijat saisivat kunnon tilaisuuden näyttää taitonsa yleisölle. Kinkunheittokisa... Ei siellä mitään kinkkuja viskellä =) Nimi voisi muuttua takaisin siihen kiekonheittokisaksi.
   
 4. Rud1us Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HeKi
  Mielestäni olisi hyvä, että kun nuo myyntikojujen jonot menevät niin, että väkijoukko joutuu kulkemaan jonojen läpi päästäkseen eteenpäin (aika yleinen ongelma vanhoissa jäähalleissa), niin mahtaisikohan toimia jos jonottamisen suuntaa koetettaisiin hieman määrätä? Esimerkiksi lattiaan voisi maalata viivat, jotka osoittaisivat jonon suunnan tai lisätä muutaman kaiteen jonotusalueen merkiksi. Nyt jos nämä asennettaisiin siten, että jonot kulkevat hallin käytävän suuntaisesti, niin silloin niille jotka eivät jonota myyntikojuun olisi paljon enemmän tilaa liikkua hallissa. Toivottavasti saitte käsityksen mitä ajan takaa tuolla selostuksella. Itseäni ainakin ärsyttää liikkua hallissa erätauolla kun myyntikojun jonot tukkivat aivan täysin liikkumareitin, vaikka tuon asian muuttaminen ei paljon ponnisteluita vaatisi.

  Ja sitten toinen ehdotus. Nyt kun tuota olutpubia on "huononnettu", niin olisiko täysin mahdoton ajatus rakentaa rajattu olutaitio toisen seisomakatsomon kohdalle? Esim jäähallin pääty, jonne HeKi hyökkää kaksi erää rakennettaisiin tasanne, jossa sitten olisi baari ja sieltä pystyisi seuraamaan ottelua? Pubi voisi olla vaikka parissa tasossa, jotta rakentaminen kävisi helpommaksi, kun ei tarvitsi rakentaa yhtä isoa tasannetta. Tämä tietysti veisi katsomokapasiteettia, mutta HeKin otteluissa ei koskaan käy niin paljon väkeä, etteikö tälläistä voisi sen puolesta toteuttaa. Onhan se kuitenkin niin, että tuolla oluen myynnillä on varmasti suurin kate, ja nyt kun tuo nykyinen pub on mitä on, niin tuolle olisi käyttöä. Yleisö pääsisi seuraamaan ottelua samalla hyviltä paikoilta.
   
 5. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Legendaarinen erätauolla heitettävä kinkunheittokisa on jälleen villinnyt yleisöä. Samantapaisia erätaukokisailuja soisi näkevän muutenkin. Jotain pientä oheishärpäkettä pelit kaipaisivat. Miksi ei enää arvota lipun ostaneiden kesken taulutelevisiota? Mitään suurta ja mullistavaa ei tarvitsisi tehdä, mutta jotain pientä oheishörhökettä olisi hyvä saada järjestettyä.

  Mestiksen yksi parhaista olutpubeista tärveltiin viime vuonna. Nykyinen klubipuoli saisi olla tavallisen rahvaan käytössä silloin kun tilat eivät ole varattuna. Peliä ei enää pysty typistetyn pubin puolelta juuri seuraamaan.

  Jotain ehostusta voisi tehdä itse hallinkin puolella. En ole mikään innomainen homosisustaja, mutta hallin synkeän harmaan betonikuorrutteen maalaaminen vaikka punaisella ja valkealla toisi kenties jotain väriä kolkkoon bunkkeriin. Jonkinlaisten aitioiden kyhääminen voisi olla hyvä idea tai sulaa hulluutta...
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2009 klo 18.14
 6. Lonelyrider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans Heki
  Tässä viimepelien tuoksinassa on tullut mieleen sellainen kivitä tuomaria kisa. Tai kivitä vastustajan valmentaja kisa, kyseisessä kisassa katsojalle myytäisiin nyrkin kokoinen kivi ja johonkin nurkkaan sijoitettaisiin tuomarin pahvikuva ja siihen voisi tällätä sydämmensä kyllyydestä.
  Runsas osallistuja määrä olisi taattu ainakin viime pelien perusteella. Pääpalkinto voisi olla vaikka ilta kyseisen tuomarin kanssa jossain saunan takana, siellä voisi sitten spekuloida illan peliä ja tuomioiden oikeellisuutta. Kysellä miksi joukkue pakotetaan pelaamaan neitikiekkoa vai mikä on kun ei saa pelata kunnon yleisöön menevää lätkää.

  Harmaa betoni hallikin kestäisi sellaisen kivityksen mainiosti.
   
 7. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Lempäälästä tulossa muikea kasa(+80) faneja huomiseen HeKi-LeKi kohtaamiseen, joten toivottavasti tulee hyvä tunnelma, vaikka olutpubia ei enää olekaan. Bunkkerissa tottuneet kisalaiset eivät ainakaan siitä valita, älkää huoliko! Huomenna Heinolassa nähdään!
   
 8. Lonelyrider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans Heki
  Tervetuloa Heinolaan, kahdeksankymmenen hengen faniporukka luo kyllä tunnelman se on vissi. Ja kyllä siellä bubi on ei huolta. Pelistäkin tulee tiukka se on varma. Heki on hävinnyt jo niin monta peliä viimeminuuteilla että kynnet on syöty jo verille.
   
 9. PikkuKasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Varsin mukavanoloinen halli teillä! Samanlainen good ol' time hockey -fiilis tuli, kun halliin astuin. Toki katsomo lähtee jyrkästi ylöspäin ja peli näytti hieman erilaiselta korkeuksista kuin normaalisti, mutta eipä tuossa mitään. Halli on ehkä vähän liian iso HeKille, mutta kyllä teiltäkin meteliä jo alkoi irtoamaan, kun HeKi noin upeasti taisteli. Toki tuollaisesta rumpujen rääkkäämisestä en kyllä perusta!

  Ja jos joku Heinolan järkkäri tai järkkäreitä tunteva lukee: Kiitokset asiallisesta ja osaavasta työstänne. Ja toki oli mukava kuulla kiitoksia myös meidän suuntaamme.
   
 10. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Vaikkei jäähalliin liitykkään...

  Tänään Heinolassa nähtiin harvinaista kiekkoviihdettä, kun Versowood-areenalla pelattiin naisten EHT-ottelu Suomi-Venäjä. Suomi vei ottelun nimiinsä 4-3 vl. Suomella oli mukana mm. Michelle Karvinen. Ottelun yelisömääräksi infottiin reilu 860 katsojaa, mutta paikalla oli varmasti lähemmäs puolitoista tuhatta silmäparia. Maajoukkue nimittäin jakoa otteluun vapaalippuja Heinolan ala-asteilla. Mökää hallissa oli niin paljon, että selkäpiitä kylmäsi kun yleisö vaati Suomelta maaleja. Voi kun nuo HeKinkin pelit vetäisivät vastaavia yleisömääriä.
   
 11. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Miten Heinolan hallissa lasketaan ottelukohtainen yleisömäärä Mestis-pelissä? Onko maksetusta ottelulipusta repäisty kulma ainoa laskutapa?
   
 12. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Näin se taitaa olla. Viisaammat vahvistakoon tiedon.
   
 13. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Nyt kun joukkueen nimi on vaihdettu, niin muutosten tuulet näyttävät puhaltavan myös hallin uumenissa. Peliitat uutisoi kotisivuillaan, että Versowood-areenalle rakennetaan Heinola-aitiota, kenelläkään tietoa tai havaintoa tästä? Aitio on vuokrattavissa ottelu kerrallaan työ-/kaveriporukalle jne. Hintaa per peli on suolaiset(?) 500 euroa. Onkohan tässä nyt se kauan kaivattu VIP-aitio? Ja eiköhän tämä tuleva aitio rakenneta katsomosta katsottuna vasempaan hallipäätyyn, joka on perinteisesti ollut kotijoukkueen aluetta ensimmäisen ja kolmannen erän.
   
 14. zlyvlk1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
  Aitio

  Kyseessä on sama aitio, jota on käytetty jo vuosikausia. Viime kaudelle aitio rempattiin hieman edustavampaan kuntoon. Nyt aitoon ollaan sitten lisäämässä hieman palveluja. Tuosta aition hinnasta ja sen suolaisuudesta nyt voi olla montaakin mieltä. Jos vaikka 20 hengellä se tekee 25 euroa nuppia kohden, niin hintahan on lähes sama kuin isommilla seuroilla istumapaikkalippu A-katsomoon.
   
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tuossa toisessa ketjussa käytiinkin jo pulinaa hallin puitteista. Pölötetään niistä tässä ketjussa. Äänentoisto on tosiaan onnettomalla tolalla. Jossain kansainvälisissä peleissä kuuluttajan englanninkielen selostus kuulostaa ämyreistä hampaattoman belgialaisen mongerrukselta. Ja mitenhän mahtaa olla tuon olutkuppilan vetävyys, jos nyt sitä yleisöä tänä vuonna halliin sankoin joukoin tulvii? Kun aitio on kiinni, niin kuppilan tila jää sangen pieneksi. Tälle kaudelle voisi jotain sivukuppilaa kenties hallin toiseen nurkkaan viritellä, ainakin paljon yleisöä vetäviin peleihin (KooKoo, Revanssipelit yms.)
   
 16. zlyvlk1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
  Baarissa on itse asiassa tapahtunut hirveästi muutosta, mutta ikkunapinta-alaa se ei ole lisää tuonut. Suomalainen alkoholilainsäädäntö ei näissä anniskelualue-asioissa ole kovin helppo, joten taitaa jatkossakin olla baarissa ainut anniskelualue ja näkökenttä jäälle vain jo olemassaolevien ikkunoiden takaa.
   
 17. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Mestiksen avauskierroksella Heinolassa toiseksi suurin yleisömäärä! Kukapa olisi uskonut... Itse hallissa on tapahtunut mukavasti pikku uudistuksia. Pubi löytynyt ainakin viime peleissä hallin molemmista päistä. Iso kiitos siitä! Yleisön viihtyisyyteen on seuran puolelta selvästi panostettu.

  Kaupunki saa sen sijaan minulta lahjaksi paketillisen risuja. Äänentoistolaitteet karmealla tolalla, vaikka niitä on kuulemma Peliittojen toimesta kovasti vongattu. Eipä olisi kallis investointi tuokaan ja näyttää tai pikemminkin kuuluu olevan joka tapauksessa hyvinkin pian edessä. Ämyrit kun tuntuvat vetelevän viimeisiään. Kaupunki myös vastaa aulassa olevan uuden nakkikojun rakentamisesta. Sen piti olla valmis ennen kauden alkua, mutta kuinkas kävikään.
   
 18. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Lainaus:
  Itseasiassa kysäsin tossa muutama kuukausi sitten että mitä tolle äänentoistolle voisi tehdä alan ammattilaiselta. Vastaus oli aika yksiselitteinen että koska hallissa kaikuu ei ihan pienin satsauksin voida oikein tehdä mitään muuta kuin pakkelia. Nythän kailottimet ovat aikalailla yhdessä paikkaa joten kailottimia pitäisi hommailla lisää ja määrää lisätä ja sittenkin kaiku aiheutaa omat ongelmansa.

  Kaiun poistaminen tommosesta betoni kolossista onkin sitten astetta haastavampaa - tarviais siis saada "mattoja" seinille ja tota seinäähän tuolla riittää.

  Mutta ehkä sitä joskus, ehkä sitä joskus ne valotkin remontoidaan. Kun sitä tehdään niin ne kailottimet varmaan saadaan myös kuntoon.
   
 19. zlyvlk1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
  Itse asiassa tuo ei kyllä pidä paikkaansa täysin. Jäähalleja on pilvin pimein jossa äänentoisto on kunnossa ilman että seinille tarvitsee munakennoja laittamaan niin kuin autotallien bändikämpissä. Heinolan halli ei ole poikkeuksellinen tässä suhteessa. Halli on käyty tsekkaamassa jäähalli-äänentoiston ammattilaisen toimesta toukokuussa ja ensihätään riittää 10.000€, jolla ero olisi jo huikea. Ei täydellinen, mutta reilusti parempi. Mutta kun ei maksajaa (vrt. Heinolan kaupunkia) kiinnosta panostaa.
   
 20. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Ei kait sinne munakennoja tarvitsekkaan asentaa, mutta pelkästään se että sillä ei ole oikein mitään ääntä imevää materiaalia missään vaan ääni pääsee aika vapaasti kimpoilemaan mistä sattuu ja minne sattuu on aika hankala piirre. Rumpujen äänessähän tuon ainakin huomaa - etenkin jos halli sattuu olemaan puolityhjä.

  Mutta 10ke:llä varmasti saa eroa nykyiseen, eri asia kuinka mille tasolle riman aina asettaa. Konserttisalia tuosta ei tekemälläkään saa mutta ainakin siihen että kuulutukset kuuluvat selvästi olisi hyvä panostaa.

  Sääli jos kaupunkia ei kiinnosta, mutta sehän nyt loppupeleissä ei ole mikään ihme. Eihän siellä kiinnosta peruutella hotellivarauksiakaan ajoissa :D

  Onko muuten niiden valojen "remppaamisesta" ollut mitään puhetta?
   
 21. zlyvlk1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
  Kun tuo 10k remppa äänentoistoon kiinnostaa näin paljon, niin voi sitten arvata minkä verran kinnostaa 80k valaistuksen uusiminen. Vinkki: aika vähän.
   
 22. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Lainaus:
  Mjoo eipä siellä mitään varmaan tehdä ennen kuin on oikeasti hätä eli valotkin on täysin finaalissa :( Lähinnä että jos sinne katon rajaan mennään työskentelemään niin samalla olisi voinut yhdistää tuota äänentoiston remppausta sikäli mikäli niitä kajareita sinne kannattaa edes asentaa (?).
   
 23. Seppe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat ja JYP
  Eilen kävin jäähallilla pyörähtämässä, ja yläkäytävää on nyt saatu muokattua hieman viihtyisemmän oloiseksi. Uusi nakkikiska oli saanut jo uutta väriä ja toivon mukaan avoinna jo huomisessa matsissa. Tiiliseinät myös oli maalattu uusin värein ja vessojen ovet laitettu myös uuteen uskoon. Yleisesti ottaen viihtyisemmän oloiseksi tehty.

  Kukalon laidalla komeilivat myös kolmimetriset pahviukot Nurmisesta ja Saittakarista. Ellei sitten ole vaan alettu hallin harjoituskeiloja korvaamaan näillä...
   
 24. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Mitämitämitä! Kenenkään ilmoittamatta on halliin asenneltu muutama rivillinen elokuvateatteripenkkejä. Harmi vaan, että ei osunut omalle vakiopaikalle. Ja sitähän en siirrä, vaikka viereiselle riville rakennettaisiin sohvaosasto. Liekö kaikki penkit tarkoitus jossain vaiheessa vaihtaa uusiin pehmeäpenkkisiin, vai ovatko nämä tehty vain harvoja ja valittuja varten..?
   
 25. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  No uusi Mestis-lisenssihän vaatii videotaulua ja turvakameroita Mestishalleihin jollain aikataululla. Joten jonniin verran entrausta lienee tulossa joskus. Kysehän lienee siitä että kuka maksaa.Mutta joo, hieno juttu jos penkkejä uusitaan :) Kaikki parannukset halliin on pelkästään positiivinen asia.

  Vieläkun hallin entraus vaikuttaisi joukkueen otteisiin niin olisi mukavaa.