HC TPS:n talous

  • 1 133 811
  • 4 920

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Nuo neljä henkilöä ja max 90 päivää koskevat eri asioita. Lomautetuksi voi joutua ties kuinka moni työntekijä (enintään 90 päiväksi) ja mahdollinen irtisanominen kohdistuu enintään neljään henkilöön.

Kättä pystyyn erheestä. Hesarissa ei ollut mitään mainintaa irtisanomisista, ja mainittiin 4 koskevan lomautukset.

4 kenkää ja kaikille 90päivää lomautusta. Tuollahan nyt jo säästetään vähän, mutta isossa kuvassa edelleen kusessa.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Ens kaudella tulee vielä enemmän turskaa. Nyt on hommattu toimiston puolelle mahan kasvattajia sen verran, että hirvittää.
Kyllä naurattaa 10 kierroksen jälkeen, kun tepsillä yksi jatkoaika piste ja aitiossa häärii raipe & suolapatsaat feat. 1. Ketjun sentteri Juhani ”hiomaton timantti” Jasu
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
4 kenkää ja kaikille 90päivää lomautusta. Tuollahan nyt jo säästetään vähän, mutta isossa kuvassa edelleen kusessa.

Jo vain. Karhu on nyt paskonut isommin metsään. Ei voi muuta kuin toivoa, että Supersolun dynaaminen tehoduo jaksaa vielä tätä shöytä pitää yllä. Jos ei jaksa, niin kaikkien aikojen Suomi-sarjakausi odottaa. Erätauoilla mokkapaloja.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Nykyisen hotelli Caribian paikalla oli silloinkin hotelli, joka muuttui myöhemmin Caribiaksi ja tietysti koki sen jälkeen suuren muodonmuutoksen. Muuten Caribian kylpylän kuntouintiallas oli jo tuon vanhan hotellin aikana käytössä. Kävin siellä silloin tällöin saunomassa ja uimassa. Jos jonkun suunnitelmana oli rakentaa halli hotellin paikalle niin mitä järkeä siinä olisi ollut?
Emmätiärä, kuha googlasin. Olisihan se varmaan jonkun mielestä ollut hyvä idea rakentaa jalkapallostadionkin siihen Caribian viereen, vai oliko se vaan neuvottelukonsti Håkansia vastaan.
Ite olen kuullut version, että demarit ja kokoomus tekivät jonkun diilin että motari saa tulla siitä mistä se tulee jos halli tehdään Artukaisiin, eli mahd kauas motarista. Minusta se on niin hupaisan turuntautinen versio että olen pitänyt sitä totuutena.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma mielipide, perustuen nähtyyn ja kuultuun:

Kaskisen jatko sai käsittääkseni useamman sponsorin miettimään / luopumaan tähän menneeseen kauteen sijoittamisen. Yksittäisissä satunnaiskatsojissa, jotka kirkkoa seuraavat, Kaskisen jatko sai aikaan reaktion, että eivät halua hallille mennä. Myös kausikorttilaisten osalta sama homma.

Siihen päälle sitten surkea kauden alku, pelaajien floppaus pl. yksittäiset valopilkut, ja ns. tähtien (esim. Palve, Kakko, Kallio, Perrin, Tallinder) ja munien (esim. Virtanen, Tallinder) puuttuminen, joka karisti loputkin pois. Tarjolla oli tasaista unettavaa virkamieskiekkoa ilman tunnetta.

Esim. Lisämyynti (ravintolamyynti, fanituotemyynti) olematonta tuon takia.

Tulevan kauden rakennus ja budjetointi (yritysmyynti + kausarimyynti ja hypen luominen) jopa ilman Koronaa olisi haasteellista.

Kalliiksi kävi eritoten Kaskisen jatko, kuten myös järjetön pelaajapolitiikka.

Nyt ollaan jäljessä hankinnoissa (korona ehkä hieman auttaa tässä), valmentaja on enemmistölle luokkaa hmv, ja paineet talouden tervehdyttämiselle on kova sekä Tepsissä, että asiakasyrityksissä. Aika kovat myyjät saa olla, että saavat tästä positiivisen tuloksen. Ja samoin urheilullisesti helvetin kovat paineet, koska samanlainen kauden aloitus kuin nyt, ja voinee veikata että hallille ei kansa löydä (=lisää tappioita taloudellisesti).

Nyt pitäisi oikeasti saada jokunen nimimies tuonne, jolla tuetaan myyntiä ennen kautta. Urheilullisesti pitää olla heti valmis ja pelata viihdyttävää (menestyvää) lätkää, jotta saadaan kansaa hallille. Ei siinä alkushowt tai happy hourit ennen peliä auta, jos suurin osa lähtee hallista pelin jälkeen allapäin pois.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikäli olet aikaisempaan keskusteluun tutustunut, oletan sinun huomanneen vastanneeni kaikkiin oikeudellisesti relevantteihin väittämiin, kysymyksiin jne.

Jo edellistä keskusteluamme lukiessani mietin, että oletko aivan tosissasi. Tämän tapahtumankuvauksesi jälkeen en ylläty, jos tulet parin kuukauden päästä kertomaan, että TPS:n kausi oli menestys sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

Huippu-urheilijaksi tituleerattu pelaaja syyllistyy todistetusti am. tapahtumiin

Kerrataanpa:

1. Kysymys oli siitä, oliko TPS:llä oikeus purkaa Jonne Virtasen työsopimus.

2. Välitystuomion mukaan ei ollut.

3. Kysymys liittyy myös tämän ketjun aiheeseen, koska tapauksen hävinnyt TPS joutui asiassa maksumieheksi. Koko tappiota tämä ei tietenkään (lähimainkaan) selitä mutta oli yksi sellainen kuluerä, jota ei ollut ennakoitu budjetissa. Kiistatonta lienee, että taloudellisesti järkevämpää olisi ollut antaa Virtasen harjoittaa ammattiaan sopimuksen mukaisesti.

4. Ryhdyit keskustelussa kyseenalaistamaan välimiesoikeuden ratkaisun oikeellisuutta ja syyllistämään asian voittanutta osapuolta. Tällaisia väitteitä esittävältä voidaan edellyttää hyviä perusteluja. Jos pointtinasi olisi parin muun kirjoittajan tavoin ollut esim. kyseenalaistaa Virtasen elintapojen sopivuus huippu-urheilijalle tai tämän arvomaailma, en olisi viestiisi edes vastannut. Mutta kun kyseenalaistat välitystuomion oikeellisuutta tällaisin perustein, asia muuttuu aivan toiseksi.

5. Esitit perusteluiksi kolme väitettä Virtasesta. Kahden osalta sinulle vastattiin muun ohella, että näiden sinänsä paikkansa pitävien tapahtumien merkityksen arviointi purkuperusteen kannalta edellyttäisi paljon enemmän tietoja, mm. siitä, mikä on ollut Virtasen versio tapahtumista ja miten työnantaja on niihin suhtautunut. Nythän me emme tiedä edes sitä, onko seura ylipäänsä vedonnut em. seikkoihin purkuperusteina. Kolmannesta väitteestäsi et esittänyt mitään todisteita. Suomeksi sanottuna väitteesi ammuttiin alas ja tehtiin selväksi, etteivät ne riitä välitystuomion oikeellisuuden kiistämiseen ilman lisäperusteluja.

6. Em. vasta-argumentteihin et kyennyt vastaamaan mitenkään vaan ainoastaan toistamaan alkuperäisiä väitteitäsi eri muodossa. Jos olet nyt löytänyt lisäperusteluja, niin anna tulla vaan, ketju on tässä: Jonne Virtanen – Monsterimonni.

7. Edelleen esitit välitystuomion lopputuloksesta täysin uskomattomia johtopäätöksiä kuten sen, ettei liigan ja pelaajayhdistyksen välinen sopimus velvoita pelaajayhdistystä mihinkään ja että sopimaton viinan kanssa läträäminen on tästä lähtien OK. Samalla katsoit, että tapaus olisi ratkennut "menettelytapa- tai prosessivirheeseen", josta et tietenkään pystynyt kertomaan lisätietoja. Kysyin tuolloin mm., että jos tapaus ratkesi prosessivirheeseen, miten siinä on samalla voitu tehdä linjauksia aineellisoikeudellisista seikoista. Tähän(kään) et vastannut, mutta vielä ehtii, linkki on yllä.

ja voittaa keissin prosessivirheen/muotoseikan vuoksi.

Kerro ihmeessä lisää! Se, mikä oli viimeksi oma johtopäätöksesi tapahtumista, on näköjään tässä välissä muuttunut faktaksi. Eli mikä oli se prosessivirhe/muotoseikka, jonka takia TPS hävisi jutun? Lyö faktasi tiskiin ja kerro samalla, että jos TPS:llä oli tämän päättelysi mukaisesti muuten perusteet Virtasen sopimuksen purkamiseen, mutta se hävisi tapauksen ainoastaan prosessivirheen/muotoseikan vuoksi, niin miksei tätä huomioitu oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuuden jaossa vaan TPS:n katsottiin hävinneen yksin asian?

Edellisessä keskustelussa kävit toiveikkaana peukuttamassa viestejä, joissa spekuloitiin lopputuloksen johtuneen siitä, että TPS olisi laiminlyönyt kuulla Virtasta ennen purkamista. Vastasin viittauksella työtuomioistuimen ratkaisuun, jonka mukaan kuulemisvelvollisuuden laiminlyönnistä ei ole seurauksena työsopimuksen päättämisen pätemättömyys. Tähän(kään) et vastannut, aloita vaikka siitä.

Se luetaan yhtiön johdon virheeksi.

Jos yritys antaa laittomat potkut ja joutuu tämän vuoksi maksamaan korvauksia potkujen kohteelle, tästä aiheutuu yleensä kritiikkiä yritysjohtoa tai muuten asiasta päättäneitä kohtaan. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, paitsi tietysti Jatkoajan TPS-osiossa, jossa se on kohtuutonta.

Mitäpä jos samanlaiseen tapahtumakuvaukseen syyllistyy joukkueesta 3, 5 tai 15 pelaajaa. Se varmastikin on ihan ok? Ymmärrät varmastikin analogian tapauksen ja muiden vastaavien tilanteiden osalta.

Älä siirrä maalia. Kyse oli ja on edelleen siitä, oliko TPS:llä oikeus purkaa Virtasen työsopimus. Ei siitä, mitä tapahtuisi, jos useat pelaajat toimisivat tavalla, joka perustuu anonyymin Jatkoajan kirjoittajan vajavaisten tietojen pohjalta esittämään spekulaatioon.

Yleisesti ottaen toki toivon, että seura kykenee ratkaisemaan mahdolliset ongelmansa Suomen lakia noudattaen ja joutumatta tarpeettomasti maksumieheksi. 15 pelaajan työsopimuksen perusteeton purkaminen olisi jo aikamoinen taloudellinen paukku, joskaan sekään ei taitaisi riittää selittämään viimeisimpiä turskia.

Ehkä sinun kannattaa kaiken faniuden pyörteessä unohtaa henkilöpalvonta, ja käyttää hiukan aikaa miettimiseen.

Vahva déjà vu tästäkin. Aikaisemmassa keskustelussa kutsuit eri mieltä olevien näkemyksiä ulvomiseksi, joten ihan loogista leimata sellaiset nyt fanitukseksi ja henkilöpalvonnaksi. Tämä on tietysti paljon helpompaa kuin väitteidesi puolustaminen asiaperustein. Kaikkien em. luonnehdintojen osalta kehottaisin katsomaan peiliin.

Olethan varmastikin kuullut, kuinka rotat ovat älykkäitä eläimiä.

Ja persoja viinalle. Todettakoon vakavammin, etten kutsunut sinua rotaksi vaan sanoin toimintaasi rottamaiseksi. Siinä on vissi ero. Mitään henkilökohtaista ei sinua vastaan ole, mutta toimintasi, jossa ensin syyllistät työriidan oikeudessa voittanutta työntekijää täysin spekulatiivisilla perusteilla, sitten luikit vähin äänin paikalta kun väitteesi on ammuttu alas, ja myöhemmin palaat muina miehinä toistamaan samaa settiä toiseen ketjuun, saa työntämään sormet kurkkuun. Mutta jos haluat asiaperustein jatkaa, niin ole hyvä, linkki on yllä.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsissä on onnistuttu tekemään kuudessa vuodessa tappiota yhteensä 10,6 miljoonaa ja viime vuonna parisen miljoona. Onhan tämä nyt suorastaan vakuuttavaa toimintaa. Kyllä toimistolla saa aikamoisia sankareita olla, että tämän luokan fiasko on edes mahdollista. Kekkosta lainatakseni voidaan todeta, että saatanan tunarit. Aika kovaa yritystä vaatii, että saadaan tappiota aikaiseksi keskimäärin n. 1.8 miljoonaa vuodessa, enkä oikein edes ymmärrä, miten tämä on vuodesta toiseen edes mahdollista. Luulisi, että jossain vaiheessa pysähdyttäisiin miettimään, että missä on vikaa ja korjattaisiin asiat muuta, kuin puheiden tasolla, Jos esim. Ilves ja Saipa sekä monet muut liigaseurat ovat onnistuneet tekemään positiivisia tuloksia, niin kyllä sen nyt pitäisi täällä Turussakin onnistua. Onhan siellä toki toimitusjohtajan roolissa ollut monenlaista höpöhöpö ukkoa kuten Österlund, Eskola ja kyllä Jokisenkin voi tähän kategoriaan laskea.

Tuohon budjetointiin pitäisi saada jotain järkeä ja vihdoin ja viimein pitäisi oppia hankkimaan hinta-laatusuhteeltaan hyviä pelaajia. Uskoisin, että Tepsissä on aika paljon täysin ylipalkattuja pelaajia. Korpikoski ja Filppula ovat nyt ainakin olleet ylipalkattuja. Faktaa minulla ei valitettavasti ole, mutta pahaa pelkään, että samaan kategoriaan menevät ainakin Wirtanen, Budish, Sund, Piskula ja Nättinen. Enkä yhtään yllättyisi, jos joku Olssonkin tienasi mukavasti varsinkin siihen nähden, kuinka surkea oli. Kallio kyllä totesi taannoin, etteivät kaikki pelaajat halua Tepsiin edes tulla, mutta pitäisikö siinä kohtaa miettiä, että missä on vika, eikä ruveta maksamaan poskettomia summia keskinkertaisille pelaajille. Otetaan nöyrä asenne ja pistetään organisaatio ja toiminta kuntoon. Lähdetään sitten, vaikka ensi alkuun omilla junnuilla liikkeelle ja pyritään pikkuhiljaa palauttamaan organisaation maine ja uskottavuus. Näin ei tarvitsisi maksaa ylisuuria palkkoja, että saadaan edes joku tänne pelaamaan.

Pahaa pelkään, että myös siellä toimistolla ja valmennusosastolla on kovapalkkaisia työntekijöitä ja sellaisia, jotka saavat tai ovat saaneet ihan liikaa palkkaa. Sitten on näitä yksittäisiä hölmöilyjä kuten tapaus Jonne Virtanen. Sen enempää menemättä nyt siihen, mitä Jonne on tehnyt tai ei ole tehnyt ja oliko potkut ansaittuja, niin kyllä nyt organisaatiossa pitäisi nyt joltain juristilta tarkistaa, että voidaanko me potkia pelaaja pihalle vai ei. Ei yhtään yllättäisi, jos siellä toimistoväki on nyt tunaroinut muodollisuuksien kanssa tms. Ei tällaiseen pelleilyyn pitäisi ammattilaisorganisaatiossa syyllistyä. Sitäkin olen välillä miettinyt, että onhan tuolla Tepsin toimistolla aika paljon väkeä töissä eli tuntuu jotenkin aika raskaalta Tepsin organisaatiorakenne ja raskaammaksi tulee näiden johtoryhmien myötä. Nyt ei ole vertailupohjaa eli en tiedä esim. Kärppien tai Tapparan henkilöstömääriä.

Sitten on ollut kaikenlaista hölmöilyä kuten Kaskisen potkujen ihan turha pitkittäminen. Kun ei saunakaveria haluttu potkia pihalle, niin mieluummin karkotettiin maksavat katsojat katsomosta. Jos ja kun pitää paikkaansa, että Niittymäki olisi halunnut vaihtaa päävalmentajan jo viime keväänä, niin aika kalliiksi kävi tämä, että Kaskista haluttiin suojella ja pitää väkisin harjoittelemassa valmentamista. Myös joukkueen rakentamisessa epäonnistuttiin, joten nämä molemmat tekijät vaikuttivat luultavasti kausikorttimyyntiin, yksittäisten lippujen myyntiin ja sponsorisopimuksiin. Samalla kärsi oheismyynti hallilla. Joukkueen rakentamiseen on ehkä saatu nyt tolkkua tai haluan tällä hetkellä niin uskoa. Mutta sitten on hankittu Raimo Helminen päävalmentajaksi, joka ei nyt mitenkään erityisen katu uskottava nimi ole kenenkään mielestä, joka vähänkään urheilua ja jääkiekkoa seuraa. Uskoisin myös, että vähän nimettömämpikin joukkue herättäisi yleisön mielenkiinnon, jos joukkue olisi yhtenäinen, taisteleva ja peliesityksistä paistaisi läpi sellainen positiivinen ja pirteä tekemisen meininkin. Kyllä minä sellaista joukkuetta menisin ihan mielelläni katsomaan, vaikka ei sitten olisi niin paljon niitä tähtiä joukkueessa. Nyt joukkueen pelaaminen oli syksyllä varsinkin laiskaa, löysää ja virkamiesmäistä. Jos joukkuetta ei kiinnosta, niin miksi katsojaakaan kiinnostaisi.

Samoja virheitä toistetaan vuodesta toiseen ja nämä asiat korjaamalla saataisiin jo aika paljon parannusta aikaiseksi talouspuolelle. Eikä nyt minusta mitään ihmeitä tarvitsisi tehdä. En sitten tiedä ollaanko siellä Tepsin toimistolla jotenkin niin omassa kuplassa, että ei edes tajuta, mistä kaikessa on kysymys (joukkueen heikot peliesitykset, yleisökato, huono myynti, yhteistyökumppaneiden vähyys).

Ihmettelen suuresti sitä, miksi Kodisoja ja Paananen sallivat tämän puuhastelun ja tunaroinnin vuosi toisensa jälkeen? Ei heidän pankkiholvistaan ihan heti rahat lopu, mutta luulisi pidemmän päälle tympivän se, että joutuu jatkuvasti olemaan raha-automaattina. Luulisi miljonääreilläkin tulevan jossain vaiheessa tulevan se raja vastaan, ettei enää kiinnosta ja huvita pumpata lisää rahaa seuraan. Luulisi heidän nyt jotain bisneksestä ymmärtävän ja hoitavan asiat kuntoon. Jos heillä ei itse ole aikaa, niin hommaisivat toimitusjohtajaksi pätevän talousosaajan, joka hallitsee bisneksen tekemisen salat. Jos minä olisin miljonääri, niin kyllä minä jossain vaiheessa kyllästyisin antamaan lisää rahaa, kun tietäisin, että vuoden päästä tullaan taas pyytäämän lisää rahaa. Eikä siinä auta enää se, että kannatan Tepsiä ja haluan sen menestyvän.

Tässä rupeaa jo vähän hirvittämään, että millaisia tappiolukemia on tiedossa vuoden päästä, kun koronan vaikutukset realisoituvat. Näissä tappioluvuissa ei vielä näy koronan vaikutukset. Ne tulevat näkyviin vasta ensi vuonna. Nyt keväältä peruuntui kaksi konserttia ja syksystä ei kukaan tiedä, mitä tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
@Power Monin osin hyvää ja perusteltua pohdintaa yllä, mutta työtuomioistuimen päätökseen vetoaminen ei tässä kohtaa ole täysin relevanttia. Työtuomioistuin ottaa kantaa työehtosopimusriitoihin, ei yksittäisiin työsopimusriitoihin. Jotkin työehtosopimusriidat sivuavat työsopimustason asioita, mutta varsinaista prejudikaattivaikutusta työsopimustason kysymyksiin ei työtuomioistuimen päätöksillä ole.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pikkaisen erikoinen yksityiskohta #muuten, että iso turska on ollut mittaluokaltaan jo pidempään tiedossa. Ja mitä tekee TPS? Kasvattaa kuluja entisestään superkalliilla urheiluhallintohimmelillä, jonka lisäarvosta firmalle ei ole mitn takeita. Ei ummarta. Varsinkaan kun toimiston suunnan hallintokin on tiettävästi aivan helvetin kallis, etenkin vaikuttaviin tuloksiinsa nähden.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Power Monin osin hyvää ja perusteltua pohdintaa yllä, mutta työtuomioistuimen päätökseen vetoaminen ei tässä kohtaa ole täysin relevanttia. Työtuomioistuin ottaa kantaa työehtosopimusriitoihin, ei yksittäisiin työsopimusriitoihin. Jotkin työehtosopimusriidat sivuavat työsopimustason asioita, mutta varsinaista prejudikaattivaikutusta työsopimustason kysymyksiin ei työtuomioistuimen päätöksillä ole.

No nyt! Vähän odottelin kommenttiasi tähän yksityiskohtaan jo edellisessä keskustelussa, koska TT:n ratkaisun siteeraaminen oli vastaus väitteeseesi, että kuulemisvelvollisuuden laiminlyönti tekisi purusta laittoman.

Vaikka en työoikeusasiantuntija olekaan, tunnen toki TT:n toimivallan ja sen, ettei varsinaista prejudikaattivaikutusta ole. Käytännössä TT:n tulkinnoilla on kuitenkin käsittääkseni oikeuslähteenä merkitystä yleisille tuomioistuimille sikäli kuin tulkinnoissa otetaan kantaa muuhunkin kuin työehtosopimuksiin, kuten viittaamassani tapauksessa TSL:n säännöksiin. Eli vaikka muodollista sitovuutta ei ole, tosiasiallista ymmärtääkseni on - kyse on arvovaltaisesta tulkitsijasta. Tämä tietysti edellyttää, että tuomarit ovat TT:n ratkaisuista tietoisia. Asiansa osaavat asiamiehet tietysti osaavat vedota muun ohella TT:n kannanottoihin ja käsittääkseni ainakin joissakin yleisissä tuomioistuimissa TT:n ratkaisukäytäntöä on seurattu myös oma-aloitteisesti.

Kuten jo aikaisemmassa keskustelussa sanoin, en sinänsä ole väittänytkään, että viittaamani TT:n ratkaisu ehdottomasti soveltuisi Virtasen tapaukseen. Ratkaisu on kuitenkin riittävä syy pyytää lisäperusteluja niiltä, jotka spekuloivat, että tapaus olisi ratkennut kuulemisvelvollisuuden laiminlyöntiin. TT:n ratkaisun valossa en osta em. väitettäsi siitä, että kuulemisvelvollisuuden laiminlyönti tekisi purusta laittoman, mutta muutan tietysti kantaani, jos kykenet esim. yleisten tuomioistuinten oikeuskäytännöllä, lainvalmisteluaineistolla tai oikeuskirjallisuudella argumentoimaan, että TT:n tulkinta on väärä tai muuten epärelevantti. Tätähän penäsin jo viimeksi.

Noin muuten tapaus Virtasen välitystuomiosta tiedossa olevat seikat, kuten tuomion pituus ja asian lopputulos (TPS hävisi asian kokonaan, ei osittain), viittavat mielestäni vahvasti siihen, että TPS on toiminut asiassa väärin muutenkin kuin menettelyllisesti. Ja rehellisesti sanoen, jos tällainen asia sössittäisiin pelkkään menettelyvirheeseen, niin se ei kyllä paljon asiaa seuran näkökulmasta parantaisi - pikemminkin päinvastoin. Mutta kuten edellisessä keskustelussa sanoin, itse en tällaisesta spekuloinnista innostu. Lopputulos puhuu puolestaan ja perusteluvelvollisuus on niillä, jotka kyseenalaistavat ratkaisun oikeellisuuden ja yrittävät maalata asian voittaneesta osapuolesta suuremman syyllisen. Yritystä on ollut, mutta ei vakuuta.
 
Viimeksi muokattu:

VSSuomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikö tuo Monsteri-Monnin asia olisi jo käsitelty. Niin seura kuin Monni hyväksyivät välimiesmenettelyn ilman valitusoikeutta, joten se asia on käsitelty jo aikaa sitten. Mutta miten tämä TJ S. Jokinen nyt esiintyy niin toiveikkaana ensi kautta silmällä pitäen, kun seura on tehnyt tappiota 2 miljoonaa. Kyllä mikä tahansa muu yritys näyttäisi tuollaisessa tilanteessa ovea TJ:lle, joka kauden aikana jopa pakoili vastuutaan ja julkisuutta. Ainoaksi TJ:n ”sävähdyttäväksi” teoksi jäi Kaskisen irtisanominen Jyväskylässä vain muutama tunti ennen pelin alkamista. Ala-arvoinen suoritus TJ:ltä sekin, irtisanomisen olisi voinut hoitaa paljon asiallisemminkin jo ennen Jyväskylään lähtöä.

Nyt Jokinen ilmoittaa 4:stä irtisanomisesta ja useista lomautuksista 3:ksi kuukaudeksi. Niillä saatetaan kattaa tuo Monnin vuoden palkka, mutta ei niillä taloutta vakauteta. Ilman SuperCellin poikia TPS sukeltaisi syvälle sinne, mihin aurinko ei paista. Ja vielä on ilmoitettu, että uusi johtoryhmäkin tullaan perustamaan. Mietityttää, kukahan TPS:ää ensi kaudella oikeasti tulee johtamaan?
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
@Power Pistän case Monnin kiinni omalta osaltani toteamalla, että korvauksesta päätellen oli varmasti kyse muustakin kuin muotovirheestä ja näyttö Tepsiä vastaan oli välimiehen mukaan ilmeisen vahva. Paska keissi kaikkiaan.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta miten tämä TJ S. Jokinen nyt esiintyy niin toiveikkaana ensi kautta silmällä pitäen, kun seura on tehnyt tappiota 2 miljoonaa. Kyllä mikä tahansa muu yritys näyttäisi tuollaisessa tilanteessa ovea TJ:lle, joka kauden aikana jopa pakoili vastuutaan ja julkisuutta. Ainoaksi TJ:n ”sävähdyttäväksi” teoksi jäi Kaskisen irtisanominen Jyväskylässä vain muutama tunti ennen pelin alkamista. Ala-arvoinen suoritus TJ:ltä sekin, irtisanomisen olisi voinut hoitaa paljon asiallisemminkin jo ennen Jyväskylään lähtöä.

Nyt Jokinen ilmoittaa 4:stä irtisanomisesta ja useista lomautuksista 3:ksi kuukaudeksi. Niillä saatetaan kattaa tuo Monnin vuoden palkka, mutta ei niillä taloutta vakauteta. Ilman SuperCellin poikia TPS sukeltaisi syvälle sinne, mihin aurinko ei paista. Ja vielä on ilmoitettu, että uusi johtoryhmäkin tullaan perustamaan. Mietityttää, kukahan TPS:ää ensi kaudella oikeasti tulee johtamaan?

Tämä sama teejii on näistä tappioista tietoisena myös ilmoittanut että ensi kaudella pelataan mestaruudesta!

Pidän tuota edelleenkin luokattomana fanien kusettamisena ja täysin perusteettomana ylimielisenä uhona josta tulisi jo päästä eroon.

Pikkaisen erikoinen yksityiskohta #muuten, että iso turska on ollut mittaluokaltaan jo pidempään tiedossa. Ja mitä tekee TPS? Kasvattaa kuluja entisestään superkalliilla urheiluhallintohimmelillä, jonka lisäarvosta firmalle ei ole mitn takeita. Ei ummarta. Varsinkaan kun toimiston suunnan hallintokin on tiettävästi aivan helvetin kallis, etenkin vaikuttaviin tuloksiinsa nähden.

Tää on kyllä erikoinen yhtälö. Leikataan ja kasvatetaan kuluja samaan aikaan.

Mutta ehkä tuo Helmisen palkkaaminen, Salon ja Rintasen jatkaminen jne kielivät siitä että kaikkia (kalliita) suunnitelmia ei toteutettu niinkuin Urheilujohdon suunnitelmissa luki?

Pahimmillaan tämä johtaa siihen että budjetti menee toimistoihmisiin ja pelaajat jää hankkimatta. Kaipa tuon sitten voi perustella että toimisto rakentaa sitä tulevaisuutta jossa ei enää tule pataan näin paljon?

Mutta kuten todettu, niin pikkaisen erikoista tätä on sivusta seurata kulmakarvat katossa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
@Power Pistän case Monnin kiinni omalta osaltani toteamalla, että korvauksesta päätellen oli varmasti kyse muustakin kuin muotovirheestä ja näyttö Tepsiä vastaan oli välimiehen mukaan ilmeisen vahva. Paska keissi kaikkiaan.
Oli kyllä. Kaudenalusajankohdan huomioiden tuo oli kyllä sellainen mediatemppu, jonka välilliset kassavaikutukset lienevät vielä suuremmat kuin välimiehen ojentama maksulappu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Tää on kyllä erikoinen yhtälö. Leikataan ja kasvatetaan kuluja samaan aikaan.

On kyllä erikoinen yhtälö. Menneitä tilinpäätöksiä katsomalla, ei pelaajakulupotti nyt ole ollut mikään järjetön (tai olisi voinut kuvitella sen olevan jopa isompi). Sen sijaan kokonaiskulut henkilöstöstä ovat kyllä olleet suuret vrt. muut liigaseurat (esim. 2019 tilinpäätöksessä mukana ollut siis mm. 17 valmentajaa ja 15 hallintohenkilöä ).

Sen verran kyllä uskon, että Koivu ja Westerlund eivät ole mitään isoja investointeja, koska lienevät enemmän projekti/hallitus statuksella. Sen sijaan Urama, Moisanen ym. varmasti saavat markkinahintaa palkkoina.

TPS:n tulisi sopeuttaa kulupuolta todella isosti, jos pääomistajat vetävät isommin liinoja kiinni. -> Eli, esim. kauden 2007-2008 tason pelaajarosteri ja muu taustamiehitys.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Milloin Live perustettiinkaan? Rasittiko Ahon & co liksat vielä HooCeen taloutta viime vuoden puolella? Samoin, rasittiko Liveen investoiminen HooCeeta?
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kaikessa bisneksessä ja aivan erityisesti elämysbisneksessä maksavien asiakkaiden menettäminen on katastrofaalista. Vielä suuremmaksi katastrofiksi asia muokkautuu, jos tämä asiakkaiden menettäminen johtuu omista tekemisistä. Näin on valitettavasti TPS:n kohdalla tapahtunut. TPS:n johto ei ole tajunnut, että kannattajayhteisöstä pitäisi pitää mahdollisimman hyvää huolta. Ei voida nykypäivänä toimia niin, ettei kannattajayhteisön ääntä kuunnella ja sille tarjotaan täyttä kuraa sekä ihmetellään, miksei kelpaa ja miksi tulee kritiikkiä, kun kaikki on johdon mielestä ok eli mestaruudesta pelataan joka kevät ja jokaisessa tehtävässä on huippuammattilainen.
Tämä kannattajakunnan mielipiteiden ignooraus on jatkunut sen verran monta vuotta, että nyt ollaan tultu siihen tilanteeseen, että katsojaluvut ovat painuneet jo niin alas, että varmaan tyhmempikin alkaa pikku hiljaa tajuamaan, että asialle pitäisi tehdä jotakin. Ensimmäiseksi pitäisi lopettaa suuret puheet ja ylivertainen arroganssi sekä ruveta tajuamaan, että nöyryys ja raaka työn teko on ainoa lääke tähän tautiin, jottei yleisömäärien lasku enää ensi kaudella jatkuisi. Katsojille pitää pystyä tarjoamaan logolle joka tilanteessa pelaava joukkue ja johdon pitää lopettaa perusteettomat puheet ainakin siihen asti, jolloin joukkueen valmennus ja pelaajisto on sillä tasolla, että voidaan rehellisesti puhua mahdollisuuksista menestyä. Kyllä jääkiekkoa seuraavat ja otteluissa käyvät ihmiset itse tajuavat, onko joukkueella menestymismahdollisuuksia sen perusteella, miten se kaukalossa menestyy ja esiintyy.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Nykyisen hotelli Caribian paikalla oli silloinkin hotelli, joka muuttui myöhemmin Caribiaksi ja tietysti koki sen jälkeen suuren muodonmuutoksen. Muuten Caribian kylpylän kuntouintiallas oli jo tuon vanhan hotellin aikana käytössä. Kävin siellä silloin tällöin saunomassa ja uimassa. Jos jonkun suunnitelmana oli rakentaa halli hotellin paikalle niin mitä järkeä siinä olisi ollut?
Siinä vieressä on tilaa. FC TPS:n oma stadionprojekti oli suuniteltu samalle tontille. Joten heitämällä siihen olisi jäähallikin mahtunut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Siinä vieressä on tilaa. FC TPS:n oma stadionprojekti oli suuniteltu samalle tontille. Joten heitämällä siihen olisi jäähallikin mahtunut.
Tuohon viittasinkin aiemmin. Siinähän on tosiaan vieläkin tyhjä tontti (turha puisto) lähestulkoon kaupungin parhaalla paikalla (monilta osin parempi kuin ratapiha, vaikkei tietysti saman mittakaavan hankkeesta ollutkaan kyse).
Sitä tuossa aiemmin vähän kyselinkin, että olisiko Sairasen rahat riittäneet ilman talouskriisiäkään stadionin rakentamiseen, vai oliko tuo vain keino neuvotella Veritakselle kohtuullisemmat vuokraehdot. Vanhojen uutisten mukaan ainakaan suhdetoimintaa kaupunkiin päin ei välttämättä hoidettu aikanaa ihan parhaalla tavalla.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Yllättävän vaikea monille tajuta, että tappiot tulevat suureksi osaksi investoinneista seuraan. Näitä ovat innevestoinit fyysisiin rakenteisiin, toiminan kehittämiseen ja varmasti jossain määrin myös joukkueseen. Nämä kantavat pidemmän päälle, mutta alkuinvestoinnit ovat yleensä kalliita.

Helpompi syyttää laskeneita yleisömääriä ja jonkun tutun yritystä, joka ei ole enää toiminnassa mukana, koska vittuutui häviämiseen. Nämä ovat asioita joita jokaisen on helppo laskea. Myöskään huonolla menestyksellä ei ole tule pudotuspelituloja.

Silti kannattaa huomata, että liikevaihtohan on TPS:llä kasvanut Tepsillä todella hyvin viime aikoina. Toki on monella muullakin, mutta TPS:llä kasvu on liigan tasolla ollut todella merkittävää. Tämä siis siitä huolimatta, että vituiksi on vedetty ja ketään ei kiinnosta. Jolloin voidaan katsoa, että muut toimet talouden kehittämiseksi ovat olleet ainakin kelvollisia.


Sitä tuossa aiemmin vähän kyselinkin, että olisiko Sairasen rahat riittäneet ilman talouskriisiäkään stadionin rakentamiseen, vai oliko tuo vain keino neuvotella Veritakselle kohtuullisemmat vuokraehdot. Vanhojen uutisten mukaan ainakaan suhdetoimintaa kaupunkiin päin ei välttämättä hoidettu aikanaa ihan parhaalla tavalla.

Ulkomaalainen sijoitusyhtymä, joka on rakennellet stadioneita muuallekin olisi ollut merkittävin rahoittaja. Sinnehän olisi tullut muutakin stadioniatukevaa toimintaa. Sitten tuli talouskriisi ja nämä vetäytyivät projektista.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Yllättävän vaikea monille tajuta, että tappiot tulevat suureksi osaksi investoinneista seuraan. Näitä ovat innevestoinit fyysisiin rakenteisiin, toiminan kehittämiseen ja varmasti jossain määrin myös joukkueseen. Nämä kantavat pidemmän päälle, mutta alkuinvestoinnit ovat yleensä kalliita.

Jaakko, arvostan sinua kirjoittajana, mutta tämä on täyttä Scheissea.

Eskolan ajoista saakka on puhuttu "tulosta heikentävistä" investoinneista, mutta tilinpäätöstietoja katsomalla voi todeta, että esim poistojen vaikutus tulokseen on todella pieni. Investoinnit eli capex liiketoiminnan kehittämiseen ovat olleet pieniä.

Kyllä syyt löytyvät operationaalisen kulurakenteen (opex) pettämisestä vuoden 2014 jälkeen.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Milloin Live perustettiinkaan? Rasittiko Ahon & co liksat vielä HooCeen taloutta viime vuoden puolella? Samoin, rasittiko Liveen investoiminen HooCeeta?

Onko TL itseasiassa vain vanhan palvelufirman uusi toiminimi? Eli siihen ei sinänsä olisi investoitu mitään uutta. Eli vanhan firman pohjalta mentäisiin uusin markkinointitunnuksin?
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Jaakko, arvostan sinua kirjoittajana, mutta tämä on täyttä Scheissea.

Eskolan ajoista saakka on puhuttu "tulosta heikentävistä" investoinneista, mutta tilinpäätöstietoja katsomalla voi todeta, että esim poistojen vaikutus tulokseen on todella pieni. Investoinnit eli capex liiketoiminnan kehittämiseen ovat olleet pieniä.

Kyllä syyt löytyvät operationaalisen kulurakenteen (opex) pettämisestä vuoden 2014 jälkeen.
Investoiteja ovat esim Heidi Ahon palkkaaminen, kuten uuden ravintolapäälikön, jotka menevät myös tuohon kulurakenteeseen. Turku Liven -tapahtumatuotannon aloittaminen ja muut eivät synny tyhjästä. Usein kestää erilaisissa projekteissa, että alkaa tuottamaan. Tämä menee myös tuohon mainitsemaasi kulurakenteeseen. TPS:n henkilöstökulut ovat oleet hyvin keskikeskinkertaisia ligaassa kuten myös sisään tulleet rahat.

Kulut ovat olleet varmaan aika suunniteltuja. Toki varmasti myyntiä olisi saanut olla enemmän, niin kannattaja kuin yritystasolla, mutta hyvälläkin suorittamisella TPS olisi tehnyt rankat tappiot.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Silti kannattaa huomata, että liikevaihtohan on TPS:llä kasvanut Tepsillä todella hyvin viime aikoina. Toki on monella muullakin, mutta TPS:llä kasvu on liigan tasolla ollut todella merkittävää. Tämä siis siitä huolimatta, että vituiksi on vedetty ja ketään ei kiinnosta.
Viime Hunajacastissa tj totesi liikevaihdon laskeneen n. 20%. Ei se nyt kauhean hyvin mennyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös