HC Panter – Viron kiekkoylpeys

  • 9 445
  • 26

Pardus

Jäsen
Avataanpas nyt oma ketju Viron kiekkoylpeydellekin eli Tallinna Panterille, joka on saanut luvan pelata tulevalla kaudella Suomen II-divisioonan etelälohkossa. Näin ollen joukkueelle kertyy kauden aikana 46 runkosarjaottelua, kun kakkosdivaripeleihin lisätään 16 ottelua Viron liigassa. Se onkin jo melko huima nousu aiempiin kausiin verrattuna, sillä esim. viime kaudella runkosarjaotteluita oli vain 25 (Viron liiga + Tallinna-Helsinki Hockey Challenge). Ottelumäärän lisääntymiseen ja osallistumiseen Suomen II-divisioonassa on olemassa kuitenkin selvä syy, sillä Viro järjestää ensi keväänä Saku Suurhallissa I-divisioonan B-lohkon MM-kisat, minkä vuoksi Panterissakin pelaa tulevalla kaudella useita Viron maajoukkue-ehdokkaita. Kaikesta päätellen Viron maajoukkueen tavoitteet on asetettu melko korkealle...

Virheistä on opittu ja tulevaan kauteen lähdetään paljon realistisemmalla asenteella kuin muutama vuosi sitten, kun keinotekoista Golden Lionsia yritettiin saada Mestikseen. Viime kauden Tallinna-Helsinki Hockey Challenge nimittäin osoitti, että II-divisioona on virolaiselle joukkueelle se oikea sarjataso Suomessa ja sieltä on hyvä lähteä ponnistamaan ylöspäin. Viron liigassa Panter lukeutuu jälleen mestarisuosikkeihin yhdessä "rakkaan" paikallisvastustajan Tallinna Starsin kanssa. Luvassa on siis verta, hikeä ja kyyneleitä.

Tulevan kauden rosterista en tiedä vielä muuta varmaa kuin sen, että joukkuetta valmentaa suomalainen Henri Hamberg. Mikäli joukkue on kuta kuinkin sama kuin lauantaina pelatussa harjoitusottelussa Latvian mestari Riga 2000:n kakkosjoukkuetta vastaan (minkä Panter voitti 6-3), voidaan sanoa että eniten vaihtuvuutta on ollut puolustajaosastolla, joka on muuttunut vahvasti venäläispitoisemmaksi. Kovin menetys on kahden edelliskauden ykköspakki Kaupo Kaljuste, joka pelaa tällä hetkellä SHT:ssä try-outilla. Onneksi sentään Panterin oma "Santeri Heiskanen" ronkkija/ärsyttäjä Kirill Furajev on pysynyt joukkueessa. Hyökkäyspään liiderinä hääräsi totuttuun tapaan monille suomalaisillekin tuttu Olle Sildre. Muita Suomessa pelanneita ovat Ollen veli Pelle Sildre, Rainer Palu ja Vjatsheslav Tshimbirzhi.

Sanottakoon vielä se, että Panter on solminut tästä kaudesta eteenpäin yhteistyösopimuksen HPK:n kanssa, mikä tulee olemaan tulevaisuudessa väylä virolaispelaajille kohti kovempia kiekkokenttiä.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Sattuukos sinulla Pardus olemaan tietoa / tuntumaa vaikka aiempien kausien perusteella siitä, että koska lätkäkausi alkaa Virossa? Olisi ihan hupaisa mennä katsomaan Panterien matseja, mutta joukkueen kotisivuilta ( http://www.hcpanter.ee/index.php ) ei löydy otteluohjelmaa. Sama vika Viron jääkiekkoliiton ja Tallinnan Starsin sivuilla, eli ilmeisesti ohjelmaa ei ole julkistettu vielä.

P.S: Tsekatkaapas viestiketjuun eksyneet Panterin cheerleaderien taso sieltä joukkueen kotisivuilta. Ei niitä montaa ole, mutta taso kyllä korvaa määrän...
 

Pardus

Jäsen
Erkka kirjoitti:
Sattuukos sinulla Pardus olemaan tietoa / tuntumaa vaikka aiempien kausien perusteella siitä, että koska lätkäkausi alkaa Virossa? Olisi ihan hupaisa mennä katsomaan Panterien matseja, mutta joukkueen kotisivuilta ( http://www.hcpanter.ee/index.php ) ei löydy otteluohjelmaa.

Otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta itävirumaalaisen sanomalehden mukaan kausi alkaa lokakuun alussa, kuten aiempinakin vuosina. Sarjassa pelaa samat joukkueet kuin viime kaudellakin eli HC Panter, HK Stars, Välk 494 (Tartto), Narva PSK ja Viru Sputnik (Kohtla-Järve). Jos jotain ottelua haluat mennä katsomaan, niin suosittelen Tallinnan derbyä Panter-Stars, joka on vähän niin kuin HIFK-Jokerit tai Ässät-Lukko Suomessa. Molemmilta joukkueilta löytyy äänekkäät kannattajajoukot ja otteluissa riittää vauhtia (virolaisella mittapuulla mitattuna) ja vaarallisia tilanteita. Ja kaiken kruuna tietysti mainitsemasi Panterin cheerleaderit ;)

Erkka kirjoitti:
Sama vika Viron jääkiekkoliiton ja Tallinnan Starsin sivuilla, eli ilmeisesti ohjelmaa ei ole julkistettu vielä.

Niitä sivuja päivitetään muutenkin todella harvoin.
 

M.Hana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Islanders
Hc Panthers pelaa ensimmäisen 2-divisiiona ottelunsa Suomen puolella 23.9 Nummelassa klo 19. Vastassa paikallinen Nups-Hockey.
 

Pardus

Jäsen
M.Hana kirjoitti:
Hc Panthers pelaa ensimmäisen 2-divisiiona ottelunsa Suomen puolella 23.9 Nummelassa klo 19. Vastassa paikallinen Nups-Hockey.

Onko otteluohjelma jo nähtävillä jossain?

Vielä siitä Tallinnan derbystä sen verran, että jos sinne on joku joskus menossa, niin kannattaa mennä sitten Panterin kotiotteluun, sillä Starsin järjestämissä otteluissa ei ole (tai ei ole ainakaan aiemmin ollut) sellaista oheisohjelmaa kuin Panterilla. Muutenkin Starsin kotihalli Linnahall on melko rähjäisessä kunnossa.
 

M.Hana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Islanders
Toistaiseksi en ole löytänyt otteluohjelmaa mistään, mutta tuon yhden pelipäivän tiedän.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mikä on Olle Sildren tilanne? Jotain sellaista huhua on kuulunut, että Ollelta olisi mennyt solisluu, mutta mitään varmistusta tuohon huhuun ei olla ainakaan tälle puolen lahtea saatu.

Nyt puhutaan kuitenkin kovin tärkeästä pelaajasta ko. joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Rontti kirjoitti:
Mikä on Olle Sildren tilanne? Jotain sellaista huhua on kuulunut, että Ollelta olisi mennyt solisluu, mutta mitään varmistusta tuohon huhuun ei olla ainakaan tälle puolen lahtea saatu.

Nyt puhutaan kuitenkin kovin tärkeästä pelaajasta ko. joukkueelle.

Selvitän todellisen tilanteen teille aivan kohta. Vielä en miestä saanut kiinni. Itse en kuitenkaan usko mihinkään loukkaantumiseen, enemmänkin kysymys taisi olla toisenlaisesta asiasta.....
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Joo, asia on selvitetty, olkapää oli lähtenyt jälleen kerran paikaltaan. Elikkä vanha vamma joka ei kuitenkaan estä pelaamista tällä kaudella. Ilmeisesti kuitenkin lähellä olevien lähteiden mukaan ollaan viimeisissä kausissa vamman takia ellei viimeisessä. Elikkä solisluusta ei sittenkkään ollut kysymys, onneksi.
 

Pardus

Jäsen
Foster's Cup, Premia jäähall 9.-11.9.

Tänä viikonloppuna Panter järjestää Premia jäähallissa Foster's Cupin, johon osallistuu neljä joukkuetta kolmesta eri maasta. Isäntäjoukkueen lisäksi turnauksessa pelaavat HC Montreal sekä latvialaiset HK Latgale ja HK Kurbads.

Turnauksesta saattaa tulla hyvinkin tasainen, sillä joukkueet pelaavat sarjoissa, joiden väliset tasoerot eivät ole välttämättä kovinkaan suuret. HC Montreal on otettu Vantaan Kiekon tilalle varmaankin sen vuoksi, että Panter saisi hiukan tuntumaa Suomi-sarjan tasosta, sillä joukkueen yhtenä tavoitteenahan on nimenomaan Suomi-sarjaan nousu. Turnauksen mestaruutta puolustaa Latvian harrastesarjan kärkijoukkue HK Kurbads, mutta ennakkoasetelmissa Latvian liigan nousijajoukkue HK Latgale on turnauksen kovin luu. Joukkueessa näyttäisi pelaajan peräti kuusi tshekkiä.

Panter on saanut joukkueeseensa lisävahvistusta, sillä joukkueen kotisivuilla olevan rosterin mukaan mm. Kaupo Kaljuste pelaa turnauksessa. (Eikö Kaupo sitten saanutkaan sopimusta SHT:hen?) Muita mielenkiintoisia nimiä ovat maalivahtilupaus Kristjan Eerme, puolustaja Filipp Shvarõgin sekä hyökkääjät Veiko Süvaoja, Dmitri Lavrov ja Aleksandr Kaidash.

Otteluohjelma ja joukkueiden kokoonpanot löytyvät seuraavista osoitteista:
http://www.hcpanter.ee/index.php?alam=22
http://www.hcpanter.ee/index.php?leht=d76a225cc2a61acd7954&alam=22

Voisiko joku analysoida hiukan tuota HC Montrealin kokoonpanoa, sillä itselleni pelaajien nimet eivät sano juurikaan mitään (Järvenpäätä lukuunottamatta).
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Eilen pelattiin Foster's Cupin avausottelu, jossa Panter hävisi Latvian liigan nousijajoukkue HK Latgalelle 0-4. Ei sinänsä kovinkaan huono tulos, koska onhan Latvian liiga parikin astetta tasokkaampi kuin Viron liiga. Luultavasti jotain Mestis-tasoa, sillä Latvian liigassa pelaava Riga 2000 on voittanut harjoitusotteluissa Ruotsin Allsvenskanin joukkueita ja Ruotsin kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkueen peräti 10-1.

Takaisin aiheeseen. Yksi asia, johon Panterin pitää kiinnittää huomiota, on ehdottomasti jäähymäärien vähentäminen. Sama ongelma esiintyi jo viime kaudella Tallinna-Helsinki Hockey Challengessa. Mikäli Panter mielii menestyä Suomessa, jäähymäärien pitää pudota ja reilusti.

Tänään Panter kohtaa HK Kurbadsin klo. 19.30. Parhaillaan on käynnissa HC Montrealin ja HK Kurbadsin välinen ottelu, jota HCM johtaa ensimmäisen erän jälkeen 4-2. Live-seuranta löytyy Panterin kotisivuilta.
 

Pardus

Jäsen
Enpä olisi vielä perjantaina uskonut, että Panter tulee nöyryyttämään HC Montrealia niinkin suurilla luvuilla kuin 8-1. Liekö sitten Tampereen poijjaat viihtyneet Tallinnan yössä vai mistä moinen notkahdus? Panterin parhaat pistemiehet olivat Veiko Süvaoja (2+2) ja Rainer Palu (3+0).

Lauantaina Panter voitti HK Kurbadsin 6-3 ja tehomiehinä hääräsivät veljekset Olle (2+1) ja Pelle (1+2) Sildre.

Kaiken kaikkiaan varsin onnistunut turnaus Panterilta, vaikka Latgalelle hävittiinkin. Jälkimmäisten tulosten perusteella sekin olisi ollut voitettavissa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa 2-divarissa.
 

Pardus

Jäsen
Ja niinhän siinä lopulta kävi, että Panter voitti koko turnauksen, kun ennakolta kovimmaksi arvioimani HK Latgale hävisi päätösottelussa HK Kurbadsille 1-3. Panterin Kaupo Kaljuste valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Lopullinen järjestys:
1. HC Panter
2. HC Montreal
3. HK Kurbads
4. HK Latgale
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Pardus kirjoitti:
Ja niinhän siinä lopulta kävi, että Panter voitti koko turnauksen, kun ennakolta kovimmaksi arvioimani HK Latgale hävisi päätösottelussa HK Kurbadsille 1-3. Panterin Kaupo Kaljuste valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Lopullinen järjestys:
1. HC Panter
2. HC Montreal
3. HK Kurbads
4. HK Latgale

Hienoa Pantterit, tämä joukkue saa vanhan veinin suun hymyyn. Olen seurannut joukkueen tekemistä ja syntyä, pelipaidat ym, todella läheltä. Toivotan suurta onnea ja menestystä suomen reissulle, ikuisesti Panter-fani ......:)
 

Pardus

Jäsen
Tänään alkaa Panterin kausi II-divarissa ottelulla TuusKia vastaan. Jännä nähdä kuka pelaa Panterilla maalissa, kun vaihtoehtoja löytyy jopa neljä kappaletta, joista oikeastaan kenet vaan voisi laittaa maaliin. Ykkösvahtina jatkaa vanha tuttu Christian Adami ja kakkosvahdin paikasta kisaavat nuoret Kristjan Eerme ja Anton Sizov. Vladislav Karev tuuraa tarvittaessa. Hyökkäyspään tehoja odotan ainakin Palulta, Süvaojalta, Sildreiltä ja Lavrovilta.

Sv veinikretski kirjoitti:
Hienoa Pantterit, tämä joukkue saa vanhan veinin suun hymyyn. Olen seurannut joukkueen tekemistä ja syntyä, pelipaidat ym, todella läheltä. Toivotan suurta onnea ja menestystä suomen reissulle, ikuisesti Panter-fani ......:)

Hieno homma. Jos pystyt jotenkin välittämään terveisiä Panterin kotisivujen webmasterille, niin voisitko pyytää häntä laittamaan Panterin kentälliset aina ottelutilastojen yhteyteen?
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Tuuski- HC Panter 3-4.
Pakkohan Viron pojat oli käydä Hyrylässä tsekkaamassa.Surkean vähän oli yleisöä,miten lienee normaalisti?Tuuskin 10 hengen sisäpiiri(?)fanijoukon pitkähkötkin yksittäishuudot pitivät tunnelmaa yllä.
Panter oli yksilöinä paljon parempi.Liukkaita yksityisyrittrlijöitä riitti.Kärjessä Sildret ja ja kikka-Lavrov.Varsinaisesta joukkuepelistä ei juuri ollut tietoa.Tuuski pelasi kurinalaisesti,mutta taito ei voitoon riittänyt.
Panter pitäisi olla helposti voitettavissa,kun kankeille pakeille isketään surutta painetta.Tuuski teki sen jostain syystä vain ajoittain.
Kakkoserässä miestä otettiin ilahduttavan surutta kyynärpäät,kädet ja mailat ylhäällä.Näihin ei huono tuomari osannut puuttua,vaikka jäähyjä tuli ihan älyttömästi pikku koukuista ja kampeista.

Kaupo Kaljustea seurasin erityisesti.Kömpelö pakki,joka aiheutti Tuuskille rankkarin(epäonnistunut) älyttömällä mailanheitolla.Teki kuitenkin voittomaalin komealla lämärillä.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Pardus Hieno homma. Jos pystyt jotenkin välittämään terveisiä Panterin kotisivujen webmasterille kirjoitti:
Uskoisin pystyväni, ainakin pitäisi olla linjat aika lähellä kunnossa. Katsotaan onnistuuko ?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Sv veinikretski kirjoitti:
Uskoisin pystyväni, ainakin pitäisi olla linjat aika lähellä kunnossa. Katsotaan onnistuuko ?

No niin asia on tiedotettu eteenpäin, sain suoran kontaktin kotisivujen ylläpitäjään ja tapaan hänet myös myöhemmin uuden kiekko-aiheisen kuppilan tiimoilta. Joka synnytetään Tallinnaan, siellä ei sitten saatana puhuta kun kiekosta muistakaa se.
 

Pardus

Jäsen
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
Kakkoserässä miestä otettiin ilahduttavan surutta kyynärpäät,kädet ja mailat ylhäällä.

Hyvä että voitto tuli, mutta toivottavasti tällaiset sikailut jäävät jatkossa vähemmälle.

Sv veinikretski kirjoitti:
No niin asia on tiedotettu eteenpäin, sain suoran kontaktin kotisivujen ylläpitäjään ja tapaan hänet myös myöhemmin uuden kiekko-aiheisen kuppilan tiimoilta. Joka synnytetään Tallinnaan, siellä ei sitten saatana puhuta kun kiekosta muistakaa se.

Kiitoksia nopeasta toiminnasta! Siellähän ne kentälliset jo komeilevatkin ottelutilastojen alareunassa:

http://www.hcpanter.ee/index.php?leht=675980d6de214b352d7a&alam=37
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Pardus kirjoitti:
Hyvä että voitto tuli, mutta toivottavasti tällaiset sikailut jäävät jatkossa vähemmälle.



Kiitoksia nopeasta toiminnasta! Siellähän ne kentälliset jo komeilevatkin ottelutilastojen alareunassa:

url]

Oli ilo auttaa, mikäli voin jatkossakin olla avuksi täältä eestistä autan mielelläni, suhteissa löytyy.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Jukopliut,enpä huomannut,että Kaupo Kaljuste teki myös Panttereiden 2.maalin.Hyvät sivut Panttereilla.
Pardus: Kyseessä ei ollut sikailu,vaan tuomarin sallima linja.
Pantterit on ehdottomasti viihdyttävä ja sopivasti koohottava joukkue.
Joku asiantuntija voisi enemmänkin analysoida HCP:n asioita.
Toki kapakalle kaikkea hyvää...
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
Tuuski- HC Panter 3-4.
Pakkohan Viron pojat oli käydä Hyrylässä tsekkaamassa.


Voihan PRKLKJHLKJH!LKJHL!!!!11!

Piti lähteä katsomaan tuota peliä, mutta kun ei ollut auto käytössä, niin en sitten jaksanut hypätä bussiin. Olisi pitänyt soittaa sulle, niinkuin avovaimo ehdotti. PRKL! Panter olisi ollut kiinnostava joukkue.

masu
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
masu kirjoitti:
Voihan PRKLKJHLKJH!LKJHL!!!!11!

Piti lähteä katsomaan tuota peliä, mutta kun ei ollut auto käytössä, niin en sitten jaksanut hypätä bussiin. Olisi pitänyt soittaa sulle, niinkuin avovaimo ehdotti. PRKL! Panter olisi ollut kiinnostava joukkue.

masu
Haluaisinpa päivänä muuttamana nähdä Pantterit luistelevan Tallinnan Saku-hallin jäälle vaikkapa mestis-ottelun merkeissä. Voisin kuvitella sen fiiliksen kun Tallinnalla olisi yksi mestis tason joukkue heittää jäälle. Mikäli koripallo ja jalkapallo matseista saadaan jotakin viitteitä tunnelmasta, niin olisin melko varma ettei tanssitytöt ja fiilis häviäisi suomen vastaaviin koitoksiin, olen oikeastaan siitä varma.

No kannustetaan täällä tällä hetkellä ja kovasti sillä sarjatasolla kun pelaamme, ja mennään hitaasti kiirehtien eteenpäin, pojat ovat tehneet uskomattomasti töitä Pantterien eteen ja työ jatkuu, varmasti kiinnostava joukkue, ja Rocken Roll Tallinnassa sallittaan se on varma, ja tanssityttöjäkin löytyy.
 

djfast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,sympatiat jyp ja kalpa
Onko hc panterssis minkälainen pelaaja tilanne tällä hetkellä?Kiinnostusta on löytynyt täällä rapakon takana viron sarjasta useammastakin suunnasta,että kunnon pelimiehiä voisi tulla sinnekkin suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös