Mainos

Hattrick

  • 1 288 373
  • 10 339

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jatkoaika Cup, kausi 3

Tätä voisi sitten hiljalleen potkia käyntiin, kun viimeksi taisi olla puhetta, että seuraavan kauden puolivälin tietämillä olisi taas uuden turnauksen aika. Olkoot aloitusajankohta siis vaikkapa 10.2.2014 eli kauden 7. sarjakierroksen jälkeinen maanantai.

Parilla ekalla kerralla on saatu kasaan juuri ja juuri 16 joukkuetta, ja toivottavasti se onnistuu nytkin. Voin lähettää vaikkapa automaattisesti kutsut kaikille viime kerralla mukana olleille, poislukien nämä pari 7. divarin jengiä, jotka jäivät jo toistamiseen täydellisiksi heittopusseiksi turnauksessa. Tämä myös ihan jo siksi, että näin uusille joukkueille on varmasti tilaa turnauksessa. Käytännössähän uusia osallistujia pääsee mukaan enemmänkin, koska kaikki viime kaudella mukana olleet tuskin muutenkaan nyt osallistuisivat.

Tässä linkki viime kauden turnauksen avausviestiin palstalla. Sääntöjen ym. osalta voidaan ainakin puolestani jatkaa ihan samalla tapaa kuin ennenkin.

Eli nyt aletaan siis ottaa ilmoittautumisia vastaan niiltä, jotka eivät osallistuneet tähän viime kaudella. Perustan turnauksen vaikkapa viikon kuluttua tiistaina 28. päivä eli kutsut lähtevät matkaan sitten. Mukaan voi ilmoittautua siihen asti, kunnes 16 kutsuttua joukkuetta on klikannut hyväksynnän. Toisin sanoen siis 16 nopeinta ehtii mukaan siitä hetkestä, kun perustan turnauksen.

Jäikö jotain epäselväksi? Muuta kysyttävää? Parannusehdotuksia turnaukseen?
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Mukana ollaan, ja toivottavasti tällä kertaa annetaan parempi vastus finaalissa kuin viime turnauksessa ;)

Joukkue siis Bengali Phantoms
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
FC Arabia osallistuu, jos vain cup-kiireiltään ehtii. Vielä ollaan cupissa mukana, eikä seuraavakaan vastustaja mahdoton ole kaadettavaksi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mutta eikös tuo turnaus toteuteta turnausmuotoisena? Jos näin ei ole niin joudun vetämään osallistumiseni pois.

Öh, niinpä tosiaan. Eipäs mun cupilla ole siis mitään merkitystä enää nykypäivänä...

Ei silloin aikanaan mitään turnauksia ollut...
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Mutta eikös tuo turnaus toteuteta turnausmuotoisena?

Juuri näin. Itsekin ensin ajattelin, että aika aikaisin on aloitus cupin kannalta, mutta sitten muistin, että "ainiin, eihän näitä turnauksia enää tarvinnutkaan järjestää ystävyysotteluina". Mielestäni tuo turnaustoiminto on yksi parhaista ei suoraan peliin liittyvistä uudistuksista.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Joo mukana ollaan, FC Jykke.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voisin lähteä mukaan ensikertalaisena, eli FC Luzers ilmoittautuu.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Taas yksi melko kovan potentiaalin (1909) junnu myynnissä. En usko tämänkään hinnan yli 20 000 €:n nousevan, joten ostakaahan pois, jos treenaatte puolustusta, pelinrakennusta, laituria tai syöttöä.

Daniel Mann, 17 (35)
 

Kari Tappio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reippaat pojat
Noniin nyt on yksi urpo lisää tämän pelin kimpussa. Joskus viisi vuotta sitten kokeilin tätä ekan kerran, mutta silloin olin vielä niin nuori, etten tästä oikein tajunnut mitään. Nyt kuitenkin päätin kokeilla uudestaan ja kyllähän tästä jo jotain taidan ymmärtää. Futistakin tuli nuorempana monta vuotta pelattua, joten ihan vieras laji ei ole kyseessä. Alkuinnostus on ainakin kova ja uskon, että tätä tulee nyt pelattua ihan kunnolla. Onkos kokeneemmilla kavereilla mitään vinkkejä heittää aloittelijalle, että lähtee homma oikeille raiteille heti alkuun?

Edit. Typo
 
Viimeksi muokattu:

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jatkoaika Cup, kausi 3

No niin, kutsut on laitettu Hattrickissa matkaan. Käykäähän klikkailemassa hyväksymiset!

Ja edelleen voi myös ilmoittautua mukaan. Kutsuja on nyt lähtenyt 17 kappaletta, mutta luultavasti kaikki eivät kuitenkaan sitä hyväksy, joten muutama mahdollinen osallistuja lisää tuskin olisi pahasta.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Noniin nyt on yksi urpo lisää tämän pelin kimpussa. Joskus viisi vuotta sitten kokeilin tätä ekan kerran, mutta silloin olin vielä niin nuori, etten tästä oikein tajunnut mitään. Nyt kuitenkin päätin kokeilla uudestaan ja kyllähän tästä jo jotain taidan ymmärtää. Futistakin tuli nuorempana monta vuotta pelattua, joten ihan vieras laji ei ole kyseessä. Alkuinnostus on ainakin kova ja uskon, että tätä tulee nyt pelattua ihan kunnolla. Onkos kokeneemmilla kavereilla mitään vinkkejä heittää aloittelijalle, että lähtee homma oikeille raiteille heti alkuun?

Itse perustin juuri pari kautta sitten kakkosjengin, joten jos sen perusteella antaisin jotain neuvoja siitä, miten itse lähdin liikkeelle.

1. Täysin uutena managerina sinun pitäisi siis varmaan ensin suorittaa managerilisenssisi, josta saat samalla (tietääkseni) 300 000 €:n alkupääoman.

2. Koska pääset aloittamaan pelin kelvollisella valmentajalla, ei uuden valmentajan hankkiminen ole heti ajankohtaista: Miksi ostaisit uuden (paremman) valmentajan, jos sinulla ei ole treenattavia, jotka siitä paremmasta valkusta hyötyisivät.

Siksi sinun kannattaisikin aluksi miettiä peruskokoonpanosi perusteella, mille pelipaikalle sinulla on jo valmiiksi mahdollisimman paljon treeni-ikäisiä pelaajia ja sitten tehdä pari täsmäostosta (noin 17-18 -vuotiaita) tuolle pelipaikalle täyttämään treenipaikat. Suosittelen foxtrick -CHPP-lisäosan asentamista, koska se mahdollistaa siirtolistalla olevien pelaajien "potentiaalin" näkemisen.

Mitä korkeampi potentiaali sen parempi ja välillä siirtolistalta löytyy jopa yli 1900 potentiaalin pelaajia vain muutamalla tonnilla. Mutta toisaalta potentiaali ei ole ainoa asia, mitä kannattaa tarkkailla. Varsinkaan näin aluksi, koska todennäköisemmin haluat ostaa pelaajia myyntiin etkä treenata niitä lukuisissa taidoissa 28-vuotiaaksi asti. Ohjeena näin aluksi sanoisin, että etsi pelaajia, joiden aputaito on kelvollinen ja päätaito välttävä (esim. hyökkääjä: maalinteko välttävä, syöttö kelvollinen). Mutta tietysti, jos halvalla löytyy niin mitä paremmat taidot, sen parempi. Ikää mielellään alle 17 (60) -vuotta. Erikoisuuksista on etua myös myytäväksi aiotuilla pelaajilla, mutta siitä joutuu tavallisesti maksamaan.

EDIT. Esimerkiksi vaikkapa tälläisia pelaajia:

Daniel Mann, 17 (38). Potentiaali 1905 (puolustus, pelinrakennus)

Thilo Decker, 17 (52). Potentiaali 1908 (maalinteko, pelinrakennus)

Antonio Mognol, 17 (51). Potentiaali 1828 (pelinrakennus, laituri)

Octavio Nesi, 17 (51). Potentiaali 1970 (maalinteko, pelinrakennus)

(muista vaihtaa serverin numero)

3. Toisaalta, jos sinulta ei löydy yhtä selkeää pelipaikkaa, jolle olisi jo paljon nuoria pelaajia valmiiksi, niin maalivahti on hyvä paikka aloittaa, koska maalivahdin treenaaminen parantaa koko puolustustasi melko nopeasti, sen treenaaminen on suhteellisen nopeaa ja maalivahdeista maksetaan todella suuria summia siirtomarkkinoilla.

4. Optimitilanteessa myytäväksi aiottujen pelaajien treeniä kannattaa jatkaa noin 21-22 -vuotiaiksi, mutta näin alkuun, jos/kun tarvitset rahaa ensimmäinen myynti kannattaa suorittaa noin yhden kauden kuluttua. Mitä pidempään maltat samoja pelaajia treenata, sitä korkeamman hinnan niistä saat myydessä.

5. Valitse treenimuodoksi joku seuraavista: maalivahti, maalinteko, pelinrakennus, laituri, puolustus. Aputaitojen treenaaminen näin aluksi ei ole kovin järkevää. Kestävyystreeniksi noin 10 %:a. Ohjekirjasta löytyy tietoa siitä, ketkä saavat treeniä milläkin treenimuodolla.

6. Kun treenipaikkojen pelaajisto on sitten kunnossa (sekä kilpa- että ystävyysottelumiehistössä), pitää alkaa miettimään. mihin muuhun niitä rahoja kannattaa kuluttaa: Pelaajiin muille pelipaikoille, stadionin laajentamiseen, parempaan valmentajaan?

7. Kuten sanottua, ihan heti aluksi ei kannata valmentajan vaihtamista alkaa miettimään. Mutta jos tätä haluaa jo alkaa ennakoida, kannattaa siirtolistoilta etsiä pelaajaa, jolla on kelvollinen/hyvä johtajuus ja kelvollinen/hyvä kokemus. Muilla taidoilla ei tässä niin ole väliä, mutta jos pelaaja on riittävän hyvä pääsemään omilla avuillaan pelaavaan liigamiehistöösi, niin aina vain parempi. Sitten vain peluutat tätä pelaajaa niin paljon kuin vain mahdollista (varsinkin sarja- ja cupin peleissä) ja sitten kauden tai parin päästä siinä on sinulla valmiina uusi valmentaja, jonka voit muuttaa valmentajaksi toiminnolla "vaihda valmentajaa" -> "käytä olemassa olevaa pelaajaa". Pelaajan kokemus määrittää valmentajan valmennustaidon maksimitason (sekä valmennuskoulutuksen hinnan) ja johtajuus vaikuttaa joukkuenhengen nousunopeuteen.

(Joukkuehenki laskee ja nousee pelaamalla rentoja pelejä (nousee) ja kauden tärkeimpiä pelejä (laskee). Tämä vaikuttaa keskikenttääsi kyseisessä ottelussa ja sen jälkeen. Esim "rento peli" alentaa keskikenttäsi arvosanaa kyseisessä ottelussa, mutta nostaa joukkuehenkeä, mistä seuraa korkeampi keskikentän arvosana tulevissa otteluissa.)

8. Sitten kun tuo uusi valmentajakuviokin on hoidossa, niin sen jälkeen jäljellä onkin enää uusien pelaajien etsiminen sekä stadionin parannustarpeen miettiminen.

Manageriurasi alussa stadionin käyttöaste on todennäköisesti jossain vain 50 % hujakoilla, joten sen laajentaminen ei välttämättä tunnu siltä kaikkein tärkeimmältä asialta, mutta tässä kannattaa huomioda, että lähtötilanteessa stadionilla ei ole yhtään VIP-istuimia, vaikka niillekin olisi heti alusta alkaen pientä kysyntää. Sen takia mielestäni kannattaisikin tehdä heti kuin vain mahdollista pieni laajennus nimenomaan VIP-istuimien määrään.

Tämän yleisömäärälaskurin avulla pystyy laskemaan optimaalisen stadionkoon ja siistä näkee, että heti lähtötilanteessa VIP-istuimien menekkikin saattaa olla jopa 50 paikkaa. Sen takia suosittelisinkin noin 100 VIP-istuimen lisärakentamista heti kättelyssä.

Tämän jälkeen pitää vain tarkkailla stadionin käyttöä ja heti, kun alkaa näyttää täydeltä, niin lisää vain paikkoja. Tuon linkinkin avulla voi sitten yrittää arvioida lisäpaikkojen tarvetta perustuen fan clubin kokoon.

9. Sitten viimeisenä on uusien pelaajien hankinta. Tässä kannattaa vain ihan rohkeasti luottaa kokemukseen ja suunnata katse yli 30-vuotiaisiin pelaajiin, koska nämä ovat reilusti halvempia. Aputaidoistakin joutuu usein maksamaan niin paljon ylimääräistä, että suosittelen alkuun melko puhtaasti yksitaitoisia pelaajia, ellei sitten satu bongaamaan jostain halvalla monitatoisia.

Eri taitojen tarve eri pelipaikoilla selviää tämän keskustelupuun viesteistä 9 ja 10: http://www91.hattrick.org/Forum/Read.aspx?t=15036721&v=0&a=1&n=1 ja siellä on muutakin hyödyllistä informaatiota.

Ensimmäisenä kannattaisi vahvistaa keskikenttää (ellei sitten ole valinnut juuri pelinrakennusta treenimmuodokseen). Alkuun ehkä jotain loistava -tasoisia päälle 30-vuotiaita pelinrakentajia pitäisi saada reilusti alle 100 000 €:lla, jopa vain puolella tuosta.

Tämän jälkeen muut pelipaikat eivät sitten ole yhtä kriittisiä, mutta rahatilanteen niin salliessa kannattaa hankkia vuorotellen hyökkääjiä ja puolustajia niin että molemmat pelipaikat pysyvät riittävällä tasolla (muista huomioda treenipaikka, jonka olet täyttänyt junnuilla).

Kannattaa suosia pelaajia erikoisuuksilla (varsinkin pääpeli ja nopea) ja jengissä olisi hyvä olla ainakin yksi erikoistilannetaitoinen pelaaja (mielellään vähintään armoitettu)

10. Henkilökunta lyhyesti: apuvalmentajat vaikuttavat treeninopeuteen, psykologit maalipaikkojen hyödyntämiseen, markkinoijat sponsorien mielialaan ja sitä kautta sponsorituloihin, fysioterapeutit loukkaantumisten määrään ja lääkärit toipumisnopeuteen.

Suositeltava kokoonpano: 8-10 apuvalmentajaa, 1-2 psykologia, fan club/300 markkinoijaa (itse pyöristän ylös päin), 7-8 fysioterapeuttia ja 1-2 lääkäriä (ei ole taloudellisesti järkevää erottaa ja palkata uusia lääkäreitä aina tilanteen muuttuessa vaan on parempi pitää ainakin yksi vakituisesti palkkalistoilla)

11. kysyttävää? :)
 
Viimeksi muokattu:

Rapala

Jäsen
Micolta erittäin kattava viesti tuossa yllä. Nostetaan sieltä nyt jotain kuitenkin esiin.

Tärkeintä alkuun on saada päätaitotreeni käyntiin mahdollisimman täysipainoisesti. Aloittelevalle managerille vaihtoehtoja alkavaksi treeniksi ovat laituri, maalinteko, pelinrakennus ja puolustus. Itse en missään nimessä lähtisi maalivahtia treenaamaan, koska ensinnäkin treeniä saa vain 2 pelaajaa ja alasarjoissa pelatessa maalivahdin merkitys on kovin pieni. Treeneistä laituri on nopeinta ja sitä saa 100% vaikutuksella laitureina pelaavat ja 50% vaikutuksella laitapuolustajina pelaavat. Täten 100% treeniin pääsee 4 pelaajaa ja puolikkaalle treenille toiset 4. Maksimitreeni edustuksessa on siis 90min/viikko, joten tarvitset sekä harjoitus- että kilpaotteluihin eri pelaajat. Laiturit parhammillaan ovat aika monitaitoisia jätkiä ja vaativat laiturin lisäksi pelinrakennusta, syöttämistä ja puolustusta, joten ei ole alkuun ehkä paras treeni.

Treeneistä hitain on puolustus. Se on kuitenkin siinä mielessä ihan kiva treenimuoto että saat harjoitettua 10:ntä pelaajaa joka viikko sillä 100% harjoituksen saa kaikki puolustajina pelaavat. Eli kun asetat formaation 5-X-X muodostelmaan sekä harjoitus- että kilpaotteluihin niin treenattavia pelaajia tulee maksimimäärä. Puolustus on kuitenkin sen verran hidasta että vaatii aloittelevalta managerilta kärsivällisyyttä odotella niitä sanallisten arvojen nousuja. Myös kymmenen treenattavan hankkiminen voi alkukassalla olla haastavaa.

Treeninopeudessa maalinteko ja pelinrakennus ovat sitten laiturin ja puolustuksen välissä. Molemmat on aloittelevalle managerille kivoja, koska tälle pelipaikalle jopa yksitaitoinen jätkä (siis pelkkää päätaitoa treenattuna) on ihan tehokas. Myös treenattavien määrä (molemmissa 6/viikko + pr:ssä pari 50% paikkaa lisää) on ihan kiva kompromissi. Näistä kahdesta maalinteko on hieman nopeampi, ja maalintekijät ovat siirtolistalla kalliimpaa kamaa, minkä takia se on ainakin itselle muodustunut ylivoimaisesti mieluisimmaksi treeniksi hattrickissa. Kolmelle hyökkääjälle on myös varsin helppoa muodostaa toimivia formaatioita (3-4-3, 2-5-3, 4-3-3).

Mitä tulee valmentajanhankintaan ja stadionpäivityksiin niin mielipiteeni micon kanssa eroaa. Hyvän valmentajan hankinta olisi oman prioriteettilistan kärjessä heti treenikkeiden oston jälkeen. (Tähän ehkä vaikuttaa että olen nyt viimeiset 5-10 kautta toiminut Suomen MJ-jengien hyökkääjätreenarina erinomaisella valmentajalla ja matalilla kestoprosenteilla, joten joukkue on muuten laahanut tuolla alimmissa divareissa kun on menty täysin muutaman pelaajan ehdoilla)

Stadioninrakentaminen tulisi taasen kerralla olla aina mahdollisimman suuri toimenpide (koska rakennusduunin aloittaminen on kallista), niin tämän jättäisin suosiolla tulevaisuuteen.

Eli.

0,5) Uskalla kysyä kaikesta mikä on mielessä. HT-kummeja (urpo termi I know..) on aina hyvä olla. (Täällä foorumilla saa ainakin yleensä hyviä vinkkejä)
1) Suorita managerilisenssi jotta pääset peliin paremmin käsiksi ja saat varoja.
2) Valitse taito jota haluat treenata, hommaa maksimimäärä nuoria treenattavia.
3) Katso paljonko rahaa jää, ja hommaa mitä pikimmin hyvä valmentaja.
4) Jos vielä jää rahaa, hommaa muille paikoille vanhoja pelaajia paremmilla taidoilla menestystä tuomaan. (Vanhoja siksi että palkat ovat pienemmät ja siirtohinta usein todella pieni)
5) Myy ehkä ensimmäisiä treenattavia jo esimerkiksi kauden jälkeen ja käytä rahat tässä vaiheessa stadionin kapasiteetin nostoon ja muihin tarpeellisiin.

Sori mico, tulee suureksi osaksi samaa tarinaakin. Mutta voin kuvitella että jos ihan ensimmäisiä kertoja pelin pariin astelee, niin noi kaikki valmentaja-aihiot, sun muut joukkuehenki-riplailut tuntunee aika vaikeilta hommilta käsittää, joten kirjoitin pikkusen yksinkertaisemman version.

ps, kai te joskus otatte mut vielä siihe jatkoaika-cuppiin takaisinkin kun alunperinkin lupauduin tällä nykyisellä treenijengillä mukaan vaan turnauksen täyteen saamiseksi. Vähitellen alkaisi taas mieli vähän kilpaillakin tuolla pelissä. Terveisin yksi niistä heittopussiseiskadivarilaisista vähän vajaa 20 miljoonan kassalla ;)
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Syy noille treenimuodoille nimenomaisesti tuossa järjestyksessä oli se, että tässä ei saa mennä vain laput silmillä ja katsoa pelkästään mahdollisten treenipaikojen määrää vaan kokonaisuutta: Tuotto-odotuksia, treenin nopeutta, tarpeellisuutta oman joukkueen näkökulmasta ja treenipaikkojen määrää. Tässä järjestyksessä.

Maalivahti on hyvä treeni alkuun, koska

A) maalivahdeista maksetaan aivan poskettomasti varsinkin, jos jo lähtötilanteessa löytyy vähänkin aputaitoja. Kolmen kauden treenillä tuotto-odotus per pelaaja on vähintään 3 miljoonaa. Pienikin aputaitojen treeni tuo hintaa heti lisää sadoilla tuhansilla, jopa miljoonalla. Siirtovetailun mukaan lisähintaa saattaa tulla jopa 2 miljoonaa.

B) Huomion arvoista on ennen kaikkea, että maalivahdin arvon saa nostettua näihin lukemiin huomattavasti nopeammin kuin esim. puolustuksen, minkä takia maalivahtitreeni on hyvä valinta nopeiden voittojen tekemiseen. Pitkässä juoksussa treenin vaihtaminen esim. pelinrakennukseen on todennäköisesti parempi vaihtoehto, mutta maalivahtitreeni mahdollistaa nopeamman organisaation kehittämisen näin aluksi.

C) Maalivahtitaidon parantaminen parantaa koko joukkueen puolustusarvosanoja sen verran nopeasti, että tällä tavalla joukkue kehittyy hyvin nopeasti riittävän hyväksi alasarjoille. Varsinkin jos sarjassa pelaa paljon botteja. Huomion arvoista on, että nousun tavoittelu ylemmille sarjatasoille ei välttämättä edes ole kannatettavaa ennen kuin fan clubin kasvuvauhti alkaa hidastua ja stadionia on saatu laajennettua lähelle sarjatason maksimia. Tämä kohdan kannalta optimaalisin treenimuoto olisi luonnollisesti pelinakennus, mutta koska oletuksena ei ole nopea nousu ylemmille sarjatasoille, en pidä sitä niinkään tärkeänä.

D) maalivahtitreeniin todellakin tarvitsee vain kaksi pelaajaa. Aluksi kun joukkueen rahatilanne tuskin on mikään paras mahdollinen, kannattaa kysyä itseltään, onko kannattavaa lähteä ostamaan esimerkiksi kymmentä pelaajaa puolustustreeniin ja tuhlata siihen kaikki rahansa? Sen sijaan ostamalla esim. kaksi kelvollista 17 (3)-vuotiasta puolustajaa ilman aputaitoja tai erikoisuuksia ja alkaa treenaamaan niille maalivahtia, ei tähän treenattavien ostoon tarvitse käyttää 5 000-10 000 €:a enempää. (Esim. parhaassa tapauksessa tuo voi tarkoittaa sitä, että on riittävästi rahaa sekä treenikkeisiin että uuteen valmentajaan heti kättelyssä.)

Siitä stadionurakasta sen verran, että ei se nyt niin kallista ole. Vähän riippuu tilanteesta, mutta siinä vaiheessa kun se fan club alkaa tulla siihen pisteeseen, että stadion tulee täyteen kehnommallakin fanien mielialalla niin sitten sillä pienelläkin heti alussa tehdyllä laajennuksella alkaa kerätä ihan kivoja voittoja. Puhumattakaan siitä, että VIP-paikat eivät ole yhtä herkkiä sään vaihteluille.

Itsekin ostin sen uuden valmentajan kyllä heti kun vaan pystyin. Eli hyvä valmentaja kehnolla johtajuudella ulkopuolelta värvättynä, koska ei tämän hankintaa kannata sitä 16 viikkoa odottaa missään tapauksessa. Lähinnä sitten uusi valmentaja #2 voisi olla se, jonka on ostanut ja itse treenaa valmentajaksi. (ks. kohta #7)

Fan clubilla muuten menee ainakin 10-12 viikkoa (eli ainakin viisi kotiottelua) ennen kuin sen määrä alkaa tarkoittamaan myös täysiä katsomoita ja koska VIP-paikkojen laajentaminen maksaa ne rakentamisen aloituskustannukset takaisin jo kolmessa-neljässä kotiottelussa, niin tästä päästään siihen, että pienen laajennuksen tekeminen jo heti alkuun on kannattavaa, jos rahat vain riittävät. VIP-paikkojen lisäksi myös katettuja istumapaikkoja on suhteessa liian vähän alkutilanteessa, joten myös niitä kannattaa rakennuttaa heti alkuun. En kuitenkaan ole eri mieltä siitä, etteikö valmentaja olisi prioriteettilistalla korkeammalla.

Itse tein ensimmäisen laajennuksen noin 500 fan clubin jäsenen kohdalla luvuin 400, 400, 400, 300 ja sillä tuli heti täysi tupa, mutta periaatteessa noiden VIP-istuimien (ja katettujen istumapaikkojen) rakentaminen aikaisemminkin olisi ollut kannattavaa, jos olisi vain ollut rahaa siihen.
 

Rapala

Jäsen
Ei ole kallista sinulle. Mutta jokaisen stadionurakan aloittaminen maksaa 10 000, ja jos kassaa on esimerkiksi alle 200 000 niin kyllä se jo tuntuu.

Ja nielen tarkistamatta helposti tuon 3kauden 3miljoonan hyödyn kun maalivahtia treenaa, mutta ei millään paikalla kolmen kauden treenillä pelaajasta alle 1,5 miljoonan hyödyn jää. Saati sitten jos jaksaa apuja päälle treenailla.

Otetaan esimerkiksi pakkitreeni. 10 kaveria kelvolla lähtötasolla kaikille hintaa se n 10k niin on maksettu 100k. Kolmen kauden päästä noi on kaikki armoitettu-unohtumaton ja silloin hinnat pyörii hyvinkin lähempänä 2 miljoonaa kuin yhtä. Ja tuo siis kerrotaan kymmenellä jos ne kaikki haluaa myydä. Tai kuudella/seitsemällä jos ja kun fiksuna jättää itselle muutaman tilkitsemään alakertaa.

Mietitään sitten sitä maalivahtia. Kolmessa kaudessa veskari on lähtötasostaan huolimatta tasolla uskomaton. Kellään kolmea kautta pelanneella ei ole varaa roikottaa uskomatonta veskaria palkkojen takia rosterissa eli manageri joutuu jossain vaiheessa nämä myymään ja ostamaan uudet. Ja aloittelijalle mielestäni parasta olisi mahdollisimman pieni määrä kauppoja aloitteluvaiheessa, jottei tule ostettua/myytyä väärään aikaan tai hinnalla.

Eli jos pelkästään taloudellisesta näkökulmasta tätä katsotaan niin maalivahtitreenillä ei todellakaan pääse samoihin tuottoihin kuin muilla. Ja veskarin merkitys on puolustukseen iso, mutta alasarjoissa sä et puolustusta tarvi. Nämä alasarjat ovat muutenkin viime vuosina vääristyneet ihan kummasti. Seiska on täynnä botteja ja yleensä aloittelijatkin nousevat sieltä viimeistään kahdessa kaudessa. Kutoset taas tuppaavat vitosten ohessa olemaan jo pirun kovaa kamaa. Ja siellä tulee niin paljon turpaan että porukka siinä vaiheessa kyllästyy koko peliin.

Sen takiahan tämä peli onkin aloittelijalle tosi huono. Alkuun pitäisi jaksaa olla menestymättä niin pitkään että saisi luotua kutoseen tarpeeksi hyvän jengin. (tai tarpeeksi rahaa siihen) Kun ne alun rahat ja yhen/kahden kauden treenituotot ei millään riitä siihen. Vaikka ostaisi ne tosi halvat maalivahdit ja sitten lopun rahan käyttäisi niihin papparaisiin, niin äkkiä käy niin että ensimmäisen kauden jälkeen ollaan ylhäällä kutosessa eikä siellä sitten pidä enää mikään osa-alue.

Toivotaan muuten että alkuperäinen kysyjä on taitava lukija, meinaan me nyt kiistellään kumminkin aika pikkuasioista. Olennaista on sen treeninkäynnistäminen ja sitten valmennuksen ja stadionin optimointi.. :)
 

Kari Tappio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reippaat pojat
Kiitokset loistavista vastauksista! Näillä varmasti pärjää alkuun hyvin. Ei tässä tarkoitus olekaan heti lähteä pokaaleja nostamaan vaan pitkäjänteisyyttä kyllä löytyy. Voi olla, että lähden pelinrakennuksen kautta tätä hommaa rakentamaan, kun löysin tuolta hattrickin foorumilta jonkun hyvän viestin aloittelijoille harjoittelusta ja siinäkin kerrottiin pelinrakennuksen olevan hyvä vaihtoehto alkuun. Ainut joka jäi kaivelemaan oli se, että joukkueessani on monia turhia pelaajia, joilla ei käytännössä tee mitään niin kannattaako ne myydä (saako niistä mitään, tuskin), erottaa vai antaa olla leveyttä tuomassa? Ja kysymyksiä kyllä heittelen teidän kiusaksi heti, kun ilmenee epätietoisuutta jostakin.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Ainut joka jäi kaivelemaan oli se, että joukkueessani on monia turhia pelaajia, joilla ei käytännössä tee mitään niin kannattaako ne myydä (saako niistä mitään, tuskin), erottaa vai antaa olla leveyttä tuomassa?

Kannattaa varmaankin erotella aina sitä mukaa, kun saat hommattua parempia tilalle. Ei niistä oikein mitään saa, ainakaan useimmista.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
No niin, kutsut on laitettu Hattrickissa matkaan. Käykäähän klikkailemassa hyväksymiset!

Kutsu hyväksytty ja jouduin käyttämään 2 credittiä, kun supponi päättyy ennen kuin turnaus, mutta eipä toi haittaa.
 

Kari Tappio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reippaat pojat
Milläs taktiikalla kannattaa paperilla parempia joukkueita vastaan lähteä? Olen tässä käyttänyt 4-5-1 asetelmaa ja vastahyökkäyksiä, mutta onko esimerkiksi yhtä divaria korkeammalla olevaa joukkuetta edes mahdollista voittaa? 4-0 tuli viimeksi tukkaan vastustajan kotikentällä tuolla mainitsemallani taktiikalla ja vastustaja pelasi yhtä divaria korkeammalla. Kohta olisi sarjassa kärkimatsi (olen toisena) ja vastustajalla on selkeä etu, joten haluan tietää olenko taktiikkani kanssa ihan pihalla. Eikä tässä siis ole tavoitteena tietenkään voittaa kaikkia pelejä heti, mutta olisihan se kiva laittaa ennakkoon kovemmat jengit ahtaalle.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Milläs taktiikalla kannattaa paperilla parempia joukkueita vastaan lähteä? Olen tässä käyttänyt 4-5-1 asetelmaa ja vastahyökkäyksiä, mutta onko esimerkiksi yhtä divaria korkeammalla olevaa joukkuetta edes mahdollista voittaa? 4-0 tuli viimeksi tukkaan vastustajan kotikentällä tuolla mainitsemallani taktiikalla ja vastustaja pelasi yhtä divaria korkeammalla. Kohta olisi sarjassa kärkimatsi (olen toisena) ja vastustajalla on selkeä etu, joten haluan tietää olenko taktiikkani kanssa ihan pihalla. Eikä tässä siis ole tavoitteena tietenkään voittaa kaikkia pelejä heti, mutta olisihan se kiva laittaa ennakkoon kovemmat jengit ahtaalle.

Vastahyökkäysten kannaltahan olennaisinta olisi, että oma joukkueesi voittaisi puolustus ja hyökkäyssektorit, mutta toisaalta ei sitä keskikenttääkään kannata ihan 80-20 hävitä. Lisäksi myös hyvästä erikoistilanteiden hallinnasta, eli hyvästä et-miehestä ja hyvistä epäsuorista vapareista, on todella paljon hyötyä. Lisäksi myös pakkien syöttötaitojen pitäisi olla vähintään kohtuullisella tasolla, että taktiikkataito nousisi riittävän korkealle.

Jos nuo asiat eivät ole kunnossa, niin sitten yllätysten tekeminen säännöllisesti on huomattavasti vaikeampaa. Mielestäni viisi keskikenttäpelaajaa vastahyökkäysten kanssa on ihan ehdoton "no-no". Tämä siitä syystä, että vastahyökkäykset syövät keskikenttäsi arvosanasta 7 %:a, joten tämä haukkaa ison osan koko joukkueesi iskukyvystä, jos laitat liikaa tehoja keskikentälle. Puhumattakaan siitä, että vastahyökkäystaktiikan etu jää saamatta, jos jotenkin ihmeessä onnistutkin voittamaan ottelun hallinnan.

Toisaalta kuten sanottua, keskikentän täydellinen luovuttaminenkaan ei usein ole kovinkaan kannattavaa, koska silloin oma joukkueesi ei saa juuri yhtään normaaleja hyökkäyspaikkoja ja toisaalta vastustajasi tulee saamaan niitä paikkoja niin paljon, että väkisinkin niistä syntyy sitten myös maaleja huonommallakin hyökkäyksellä.

Myöskään hyökkäyksen jättäminen vain yhden miehen varaan ei kauhean todennäköisesti tuota tulosta, koska yksi hyökkääjä on niin helppo pelata pois. Siksi jos vain mitenkään mahdollista, niin valitsisin taktiikaksi ennemmin 4-4-2:n, 5-3-2:n, 4-4-3:n tai 5-4-1:n. Tuossa järjestyksessä. Laiturit hyökkääviksi, laitapakit tilanteen mukaan joko normaaliksi tai puolustaviksi ja hyökkääjät normaaliksi.

HUOM! Kaikkia pelejä ei tosin välttämättä tarvitsekaan voittaa ja jos esim. treeni edellyttää viiden keskikenttämiehen peluuttamista, niin sitten kannattaa ehkä miettiä, onko peliä pakko voittaa ja jos on, niin kannattaisiko sitä yrittää jollain toisella taktiikalla tai sitten vaihtoehtoisesti aina välillä voi jättää yhden treenipaikan käyttämättäkin eikä maailma siihen kaadu.

Vastahyökkäykset on toki useimmissa tilanteissa se paras vaihtoehto taktiikaksi yllätyksen saamiseksi (mikäli vastustajalla on hyvä keskikenttä, mutta huonommat puolustus- ja hyökkäyssektorit)

Jos haluat joukkueID:si julkaista, niin ihan mielelläni kävisin ht:ssakin katsomassa joukkueesi tilannetta.
 

Kari Tappio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reippaat pojat
Jos haluat joukkueID:si julkaista, niin ihan mielelläni kävisin ht:ssakin katsomassa joukkueesi tilannetta.

Tässä 782197. En kyllä laita pahakseni yhtään, jos jollakin kokeneemmalla pelaajalla on aikaa auttaa. Olen tässä harkinnutkin, että jättäisin tuon viidellä keskikenttäpelaajalla harjoittelun ja siirtyisin 4-4-2 yhdistelmään. Kyllähän sitä joukkuetta pystyy varmasti muutenkin rakentamaan kuin pelkkiä keskikenttäpelaajia kehittämällä.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jatkoaika Cup, kausi 3

Yksi joukkue uupuu sitten yhä turnauksesta. Kutsuja on vielä vetämässä muutama, mutta näyttää vähän siltä, ettei vastauksia tule, kun tilanne on ollut 15 ilmoittautunutta jo aika pitkään. Jos siis vielä joku haluaisi mukaan, niin ilmoittakoon ihmeessä. Joka tapauksessa perjantai-iltaan mennessä tulisi löytää se 16. joukkue tai muuten turnauksen alku siirtyy viikolla eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös