Hannes Björninen – taistelun ruumiillistuma

  • 46 214
  • 214

TheAnswer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pientä vertailua:

Norman 11 peliä. 16:10 minuuttia peliaikaa per peli. 2+2=4 tehot ja aloitus% 54.3

Björninen 11 peliä. 15:39 minuuttia peliaikaa per peli. 3+4=7 tehot ja aloitus% 64.3

Toinen pelaa säännöllisesti ylivoimaa, toinen silloin kun Kossila & kumppanit klesana.

Johnny on ihan huikea pelaaja tälle seuralle. Ei saa lähellekään sitä arvostusta, joka kuuluisi. Eikä siis mitään pois Björniseltä, joka ollut erinomainen.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Björninen Nellin kanssa pelaamaan.
Olen tässä jokusen pelin haaveillut ketjusta Nelli - Björninen - Jensen. Näillä otteilla Björnistä kyllä voisi ja melkein jopa pitäisi kokeilla vähän ylempänäkin. Normanin ketjua en rikkoisi.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kohta on yksinkertaisesti pakko kokeilla ylempänä.
Miksi? Jos se homma toimii nyt noin hyvin, niin miksi lähteä sitä muuttamaan? Björninen saa tällä hetkellä vastuuta nimenomaan niillä alueilla missä hänen omat vahvuutensa ovat, mutta samalla saa olla ilman suurimpia paineita, koska niskassa ei ole mitään älytöntä tulosodotuksia.

Kirjoitin jo tuonne toiseen ketjuun aiheesta, mutta en vain oikein ymmärrä miksi 9 ottelun voittoputkessa menevää joukkuetta pitää alkaa muuttamaan radikaalisti, kun homma selkeästi toimii. Tai jos muutoksia tehdään, niin kuulostaa aika erikoiselta alkaa muuttamaan niitä osia mitkä todistettavasti toimivat lähes täydellisesti.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse samoilla linjoilla, kun tuossa ylempänä on todettu. Miksi vaihdella nyt ketjua, kun homma toimii tällä hetkellä ja Hannes toimittaa roolissaan. En siis tarkoita, etteikö olisi hyvin pelannut, mutta voittavan kokoonpanon ketjuja tuskin hirveästi kannattaa vispata.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi? Jos se homma toimii nyt noin hyvin, niin miksi lähteä sitä muuttamaan?
Jos Björninen pelaa noin hyvin ja pelailee vielä ensi kaudellakin nelosen keskellä anttiloiden kanssa, niin eiköhän tuo pakkaa kamansa.

Vaikka hommat ja peli toimiikin, niin urheilussa ja työelämässä hyvistä suorituksista kuuluu saada palkinto. Jos Oilers voittaa 9 peliä putkeen, kun McDavid on telakalla, ei se tarkoita sitä, etteikö McDavidia laitettais pelaavaan kokoonpanoon, kunhan tervehtyy.

Jokerit ei kaadu yhteen Björnisen ylennykseen. Päinvastoin. Ensi kaudelle olisi saatavilla elintärkeää tietoa, että onko Björnisestä esimerkiksi Schroederin paikkaajaksi kakkossentterin rooliin. Normanin ja Schroederin sopimukset on katkolla. Björnistä kannattaisi ajaa ylemmäs ja katsoa, mihin miehestä on. Näin kehitetään yksilöä ja annetaan mahdollisuus kehittyä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Mä en taas ymmärrä tätä ajattelutapaa että Björnisen pitäisi pysyä nelosen keskellä koska suorittaa hyvin siellä. Miksi mies ei suoriutuisi vielä paremmin Nellin ja Jensenin kanssa? Kiistatta Björninen on ollut paras sentteri kokonaisvaltaisesti. Otetaan huomioon vielä että Björninen on pelannut koko kauden Ikosten, Anttiloiden ja Junttiloiden kanssa joilla ei ole paljon annettavaa tällä tasolla. Kiekolliset taidot riittävät enemmän kuin hyvin kärkiketjuun. Nelli voisi keskittyä vielä enemmän hyökkäämiseen kun on luotettava sentteri vierellä. Jordan Schroeder sitä ei ole tällä hetkellä. - 6 taulussa. Hukkaan Björninen tuolla nelosessa menee vaikka sitäkin johtaa hyvin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Mike @Sämppäri @Valle 10 vai 11 peliä vasta takana. Täysin uusi sarja Björniselle. Björninen vetää jo 1yv ja 1av. Tähän aikaan vuodesta ei ole tähän mennessä mestaruuksia ratkottu. Jokereissa on monta esimerkkiä siitä kuinka a)peluutetaan raskasliikkeiset ukot puhki ja b)peluutetaan ensimmäistä kautta pelaavat ukot puhki. Björninen kuuluu molempiin kategorioihin. Rooli on jo valtavan iso kuten Mike totesi. 1yv ja 1av. Vastaavaa roolia ei vedä koko jengissä kuin Holm ja O'Neill. Se olisi hölmöä peluuttaa ukko aivan hapoille jo ennen vuoden vaihdetta. Näitä on aika paljon nähty vuosien saatossa. Jos tuohon lyödään peliaika sinne 22min niin pelkään Jokereilla olevan pahasti piiputtava Björninen viimeistään jouluna. Jos Björninen sinne halutaan väkisin nostaa niin siinä tapauksessa pienentäisin roolia erikoistilanteissa. Puhtaasti siksi että Jokereilla olisi tuore Björninen myös keväällä. En usko, että Björninen kokisi suurta epäarvostusta vaikka nykykoostumuksilla jatkettaisiin. Perustelut edellä.

Se mitä tapahtuu vuonna 23-24: vaikka Björninen pelaisi koko loppusopimuksensa ONeilin ja Jensenin kanssa - olen lähes satavarma että lähtee kokeilemaan änäriin. Todennäköisesti uskon tekevän sen jo tämän kauden jälkeen.
 
Kyllä. Keskushyökkääjistä vähiten peliaikaa.

Ei tosin enää viime peleissä. Minusta ihan luonnollista, että pienemmästä liigasta KHL:ään siirtyvää pelaajaa ajetaan sisään tällä tavalla ja vastuuta kasvatetaan onnistumisten myötä. Viime peleissä Björnisen peliaika on ollut joukkueen senttereistä kolmanneksi suurin eikä mene kauaa kun on jo tasoissa Normanin kanssa. Schroeder on jäänyt jo taakse ja luultavasti tilanne tasoittuu entisestään kun Kossila palaa ja O’Neill siirtyy takaisin laidalle.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kokonaisuutena onnistunein hankinta tälle kaudelle. Mutta jätetään nyt vähän ilmaa kevääksikin renkaisiin. Tälläisiä miehiä tarvitaan helmi-, maaliskuussa freeseinä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Björninen pelaa noin hyvin ja pelailee vielä ensi kaudellakin nelosen keskellä anttiloiden kanssa, niin eiköhän tuo pakkaa kamansa.

Ensi kausi onkin sitten ihan eri asia. Juuri tällä hetkellä tilanne on se, että Björninen saa vastuuta erikoistilanteissa erittäin paljon ja vaikuttaa oikein tyytyväiseltä rooliinsa. Minua ei huoleta se, että Björninen ei suorituisi ykkösessä vaan se, että meillä ei ole toista vastaavaa sentteriä pelaamaan tuonne neloseen ja alivoimalle. Koska jos hänet siirretään pelaamaan sitä suurinta roolia tasakentällisillä, ei häntä voida enää kuormittaa niin paljoa muualla.

Itse ajattelen tätä tilannetta koko joukkueen menestyksen kautta, enkä pelkästään Björnisen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mitään ei hävitä, jos kokeillaan Björnistä vaikka ykkösen keskellä. Jos ei skulaa, niin aina voi laittaa siihen jo hyväksi todettuun mestaan, hyväksi havaitulla roolilla.

Nyt jos Anttila on pidempään sivussa, niin joku junnu ylös!
 

juipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisko tässä meillä uuden ajan Timo Saarikoski? Toki näihin saappaisiin on vielä matkaa, mutta Björnisen pelissä ja roolissa on paljon samaa Sapen kanssa -toivottavasti paikat vaan kestävät paremmin!
 
Viimeksi muokattu:
Aivan loistava alkukausi. Björniseltä on saatu sitä mitä on toivottu. Johtajuutta isolla Jiillä, kamppailuvoimaa, esimerkkiä, voittamisen vimmaa. Väitän että koska joukkueessa on Björnisen kaltaisia ”sisäisiä voittajia”, nostaa se muidenkin pelaajien vaatimustasoa. Olen itse peräänkuuluttanut oikeiden luonneominaisuuksien kartoitusta pelaajia hankkiessa, ja varmaan siksi näen Björnisessä ne asiat mitä itse haluan nähdä, mutta en usko olevan sattumaa että myös muiden aloittajien onnistumisprosentti noussut.

Miinuksena ainoastaan luistelunopeus: luistelussa ei ole lainkaan räjähtävyyttä. Paikkaa tämän todella hyvin hyvällä pelikäsityksellä, mutta Björninen ei kykene rytminvaihtoihin luistelullaan. Tämä tekee pelaamisesta ennakoitavaa ja helposti poisluettavaa. Se suurempi ongelma on pelaajan kehittymisen kannalta tässä kohtaa se, ettei tätä luistelun ominaisuutta ole mahdollista kehittää tiivistahtisen kauden aikana. Räjähtävyys vaatisi ominaisuutena blokkiperiodit joissa toissijaisena ominaisuutena kehitetään perusvoimaa. Runkosarja kehittää ”ilmaiseksi” kestävyyttä, mutta estää maksimaalisen voimaominaisuuksien jalostamisen.

Mutta näen tämän myös Jokereiden etuna. Rehellisesti sanottuna pidän hidasta luistelua harvana puutteena pelaajan siirtymisessä eteenpäin isomman palkan KHL-seuroihin ja NHL:ään. Edelleen Björninen hakee kiekollisena toivotaan-toivotaan -pelejä kuten Liigassa on tapana, joka päättyy kiekon menettämiseen ja potentiaaliseen alivoimaiseen puolustamiseen. Jonkin verran tulee stick infraction -jäähyjä puhtaasti huolimattomuudesta. KHL:ssä vastustaja on nopeammin iholla ja oma maila täytyy pystyä hallitsemaan kiekon saattoliikkeissä. Olisiko jo neljä kaksiminuuttista tullut näistä häkkipäästä aikuisten peleihin -virheistä?

Takana on siis todellinen kuherruskuukausi. Edessä ihan yhtä hyvän näköinen jatko. Minä näen uhkakuvina vain sen, että pelaaja peluutetaan puhki. Jokereissa Björnisen peluuttamista ei oikeastaan voi lisätä kun pelaa jo nyt niin yli- kuin alivoimat aloittavana pelaajana, sekä erien loput. Nimellinen nelosketju on se oikea ketju Björniselle, sillä vahvuudet ovat kiekon pitämisessä ja kulmapelaamisessa. Valitettavasti näen Björnisen myös takuuvarmana maajoukkuekiertueen pelaajana, mikä lisää pelaajan rasituskuormaa kauden aikana merkittävästi.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tää kaveri on sitten muihin liigasta tulleisiin staroihin täysin vastakohta. Kurri ja Vuorinen voi onnesta potkia toisiaan persuksiin jos ei karkaa jo ensi kaudeksi isompiin valoihin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@sporttipappa isompiin KHL-seuroihin en näe Hanun luistelua esteenä. Osoittanut jo nyt vääntävänsä hyvin alaketjuissa ketä tahansa vastaan, ottaa 1yv ja 1av aloitukset, tehnyt yli 0,5ppg pisteitä, ikää alta 30v. Ottajia on aivan varmasti isoissa kohelojengeissä. NHL on toinen tarina. Sopimuksen väitän saavan sinnekin mutta kuinka ongelmalliseksi liike tulee siellä on eri asia.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Championat.com listasi eilen syyskuun parhaimmat ja huonoimmat aloittajat vähintään 100 aloitusta ottaneista pelaajista.

Hannes Björninen oli aloituksissa KHL:n paras syyskuussa voittoprosentilla 64,9 %. Toiseksi paras oli Salavat Julajev Ufan kakkossentteri Aleksander Kadeikin 64,8:n voittoprosentilla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän miehen peliesitykset ovat kääntäneet monen tämänkin palstan asiantuntijan arviot viime keväältä hieman outoon valoon.
Eihän tämän miehen vauhti pitänyt riittää millään KHL-kaukaloihin ja taisi kädetkin olla joidenkin arvioiden mukaan "hivenen puiset".. No, ehkä nelosesta voisi hyvällä tsägällä Hannekselle paikka aueta tai sitten hyvä lisä kapeahkoon rotaatioon..

No, hyvinhän se Björninen on alkukaudesta kuitenkin suorittanut ja ainakin omaa vajavaista lajinäkemystäni Hanneksen touhut kaukalossa ovat suorastaan miellyttäneet. Hyvä Hannes!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös