Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokipojat on tätä kirjoittaessani pisteen pudotuspeliviivan yläpuolella.

Perustin 13.3.2010 Kärppien osioon samannimisen ketjun, kuin mitä tämä ketju on. Minulla on siis kokemusta tästä ketjun otsikon asiasta. Bon voyage!

Oulussa asumisestani huolimatta, olen nähnyt tälla kaudella neljä Jokipoikien ottelua. Nähtyäni nuo neljä ottelua, olen hämmästynyt siitä, että pelillinen jalanjälki on soveltuvin osin samaa paskaa kuin mitä se oli aikoinaan Kärpissä. En sen kummemmin kannata tai vastusta Jokipoikia, joten mitään värilaseja minulla ei ole. Eilen viimeksi se oli sitä samaa sontaa, kun suuri ja mahtava, pajatsonsa Liigaan tyhjentänyt LeKi, kävi hakemassa Jokipojista melkoisen helpon voiton. Jargoneissa sanotaan aina, että voitto ei ole koskaan helppo, aina pitää tehdä paljon työtä, tasainen on sarja ja häläpätihämmää.

Vaan kyllä se oli helppo voitto.

Kahden erän jälkeen peli oli 0-3 eikä kolmas erä ollut kuin sääntöjen pakottama inhorealistinen muodollisuus, jossa kotijoukkue Jokipojat oli tekevinään jotakin, mutta voitto oli lähes alusta saakka aavan meren tuolla puolen.

Ylivoimalla Jokipoikien surkeus näkyi selvimmin. Taktiset asiat eivät suju, koska varsin usein joukkue puristaa kollektiivisesti mailaansa, kuin illan hämyssä takakammarin vanhapoika melaansa. Onhan sellaisessa toimituksessa arvatenkin sentään tunnetta, joten harvemmin Jokipoikien esitys on hajuton, mauton ja väritön. Puristaminen voi johtua siitä, ettei pelikonsepti ole menestyksekäs, josta johtuen huonous kumuloituu. Tai sitten pelikonsepti on hyvä mutta se on sitä vain paperilla mutta se ei siirry sieltä jäälle.

Luovuus on jokaisen omalla vastuulla eikä pelikonsepti tue luovuutta kuin hyvin avustavasti. Tai jos tukee, niin se ei näy kentällä kuin joskus. Tekeminen pursuaa varsin usein turhautumista ja onnistumiset ovat pelikonseptin sijaan ennemminkin tyyliltään mother fucking nature, ilman sitä vähäisintäkään luonnon suurta suunnitelmaa. Taloustieteilijät sanoisivat, etteivät näe jäällä optimoitua suunnitelmataloutta, eikä kapitalismin ydin, tiettävästi ranskalaisen Jean-Baptiste Colbert'in 1600-luvulla ensi kerran käyttämä, laissez-faire, antaa tapahtua, nouse siivilleen kuin joskus.

Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään ihminen Mikko Haapakoskea vastaan. Mikko ei ole kussut muroihini eikä nussinut naisiani. Se häiskä vaan ei osaa valmentajana sitä asiaa, jolla joukkueesta saadaan pidemmällä aikavälillä sellainen joukkue, joka saa itsestään parhaimman puolen esiin. Pelaajat pelaavat, valmentajat valmentavat, mutta Mikko Haapakosken joukkueet ovat korostuneesti sellaisia, joissa onnistumiset lähtevät pelkästään pelaajien halusta, valmentajasta huolimatta.

Mikko Haapakoskella on varmaan halua ja ahkeruutta olla hyvä valmentaja, mutta totuus on, että valmentajakyvyt eivät riitä edes Mestis-tasolle.
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Mielipiteitä on monenlaisia ja maassamme vallitsee sananvapaus. Tätä kirjoitettaessa on takana hieno jatkoaikavoitto Jyp-akatemiasta. Pelissä on ollut vaihteluita tälläkin kaudella ja tänään. Sarja on tasainen eikä mitään ole hävitty saatikka voitettu. En vain voi olla kirjoittajan kanssa asiasta samaa mieltä. Mikko on tehnyt Joensuussa hienoa työtä kahdella kaudella eivätkä ainakaan omat fanit aio sahata oksaa alta! Annetaan työrauha Mikolle ja joukkueelle!
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Pitää kyllä yhtyä edelliseen kirjoittajaan. Haapakoski on tehnyt mielestäni todella hyvää työtä täällä joensuussa ja uskon, että on myös valmentajana mennyt eteenpäin Kärppä ajoilta. Ei ole niin suuret paineet, kun oulussa kasattiin niskaan. Peli on tosiaankin välillä todella viihdyttävää ja suoraviivaista, kuten myös sitten vähän hitaampaa tilanteen mukaan. Kyllähän Haapakoski on saanut aina Jokipojat liitoon keväällä ja ei tuo peli nyt näin syksylläkään ole kovin heikolta näyttänyt. Paikkoja luodaan kyllä ihan kiitettävästi, joten eikun vaan pelaajat kiekkoa reppuun.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Niin... Kahtena ensimmäisenä kautena Haapakoski luotsasi Jokipojat mitallipeleihin. Ensimmäisenä finaaliin, ja toisena pronssimatsiin. Kummassakin tosin tuli tappio, mutta metalleista siis tapeltiin kuitenkin, ja olisivat voineet päättyä toisinkin. Kumpanakin edelliskautena startti oli huono, epätoivo valtasi jo osan faneistakin. Nyt alkukausi on ollut pisteiden ja pelinkin osalta parempi verrattuna aikaisempiin Haapakosken aikakaudella, vaikka jotkut sanovat pelaajamateriaalin olevan edelliskausia heikompi. Voisiko olla siis niin, että Haapakoski saa kokemattomammasta ja "huonommasta" materiaalista enemmän irti kun ns. "tähtisikermästä"? Nämä aikaisemmin pienemmissä rooleissa pelanneet pelaajat saavat enemmän valmentajalta kuin menestymään tottuneet starat, jotka sooloilevat enemmän. Esimerkkinä eilinen Jyp-peli. Omat pojat Manninen ja Uski, kaksi maalia mieheen. Etelästä tullut, mutta nuori Karvinen 0+3. Ja nuorten maajoukkueen apuvalmennus, eiköhän osoita Mikon kyvyn valmentaa nuoria lupauksia!

Eikös tämä osoita valmentajan hyvyyttä hoitaa hommansa?

Jotenka... Haapakoskelle ei kenkää, vaan lisää nauhoja ja nuoria pelaajia tänne oppiin!!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jokipojat on sarjassa sijalla 8, joukkueita on 12. Edellä on mm. Lempäälä ja Kerava. Jokipojat on tasapisteissä yhdeksäntenä olevan joukkueen kanssa. Ei minua edelleenkään ole Jokipoikien meininki vakuuttanut. Liigapaikasta näemmä Jatkoajassakin haaveillaan mutta tosiasiassa realismia on yrittää saada päänahkoja - usein onnistumatta - joiltain normaaleilta pesäpallopitäjien kokoluokkaa olevilta maajussipaikkakunnilta.

No mutta kohta sinne Joensuuhun tulee taas pari kärppäpelaajaa avuksi. Voi pian näyttää hetken aikaa edes hieman paremmalta.
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Jokipojat on sarjassa sijalla 8, joukkueita on 12. Edellä on mm. Lempäälä ja Kerava. Jokipojat on tasapisteissä yhdeksäntenä olevan joukkueen kanssa. Ei minua edelleenkään ole Jokipoikien meininki vakuuttanut. Liigapaikasta näemmä Jatkoajassakin haaveillaan mutta tosiasiassa realismia on yrittää saada päänahkoja - usein onnistumatta - joiltain normaaleilta pesäpallopitäjien kokoluokkaa olevilta maajussipaikkakunnilta.

No mutta kohta sinne Joensuuhun tulee taas pari kärppäpelaajaa avuksi. Voi pian näyttää hetken aikaa edes hieman paremmalta.
Kuten palstatoverit ylempänä ovat raapustelleet, on Haapakoski tehnyt Joensuussa hyvää - suorastaan erinomaista - työtä niillä pelimerkeillä mitä käytössä on. Fakta on se, että Joensuun kiekkoprojekti vaatii talouden tasapainottamista ja pitkäjänteistä työtä eikä kyseessä ole mikään yhden kauden projekti. Jokipoikien pelaajamateriaalilla, vaikka hyvä onkin, ei vain pysty samaan tahtiin kuin sarjan kärkijoukkueet.

Se, että vielä nyt sarjataulukossa yläpuolella on HCK ja Lempäälä (2 peliä enemmän pelanneena) tai K-Vantaa samoissa pisteissä (3 peliä enemmän), ei ole mitenkään uutta syyskaudella. Sieltä ne farmit yksitellen tippuu kevättä kohti kuten LeKi Luceniuksen lähdön myötä. Paitsi HCK ei välttämättä. Tuntuu, että siellä on tällä kaudella laadukas joukkue ja valmennus, joten veikkaisin että play-offit kutsuu.

Muutenkin kaikki Mestistä vähänkin enemmän seuraavat tietävät, että loput joukkueet kärkikahdeksikossa ovat kaikki suht laadukkaita ja lisäksi tällä kaudella on sattuneesta syystä monella joukkueella tavanomaista enemmän paukkuja ladattuna ja kova halu menestyä. Tästä esimerkkinä vaikka se, että viime kaudella lähes suvereeni Jukurit on nyt sijalla 6. Väitän, että tämän kauden Mestiksessä pelaa viime kautta kovempia nippuja.

Kiekkokausi on pitkä (etenkin tänä vuonna) ja mitä vain voi tapahtua ennen kevättä. Yleensä Jokipojat "yllättää" keväällä, vaikka faneille se ei mikään yllätys ole. Tässä vaiheessa on suorastaan typerää ja sattuneesta syystä vieläpä todella mautonta edes spekuloida päävalmentajan vaihtamisella. Jotta susirajalla voidaan oikeasti joskus unelmoida paikasta Liigassa, tarvitsee Jokipoikien seuratoiminta pitkäjänteisyyttä ja pysyvyyttä esim. ajamalla sisään nuoria pelaajia ja tekemällä järkevää yhteistyötä muiden seurojen kanssa - juuri tätä Haapakoski on seuraan tuonut! Lyhytnäköisiä tempoilevia irtiottoja menestyksen kiilto silmissä on nähty aiemmin aivan liikaa.

Tämän kirjoituksen jälkeen asia on puolestani loppuunkäsitelty, sillä nimetön käyttäjä ei selvästikään a) tiedä Jokipojista juuri mitään, b) juuri seuraa Mestistä ja c) on ottanut ilmeisesti henkilökohtaiseksi ristiretkekseen Haapakosken mollaamisen ja näin ollen on silmissäni niin sanotusti inkompetentti esittämään valideja argumentteja kyseisestä aiheesta.
 
Seeemmosta.
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Flaix ei sitten kyennyt kuin lähinnä henkilökohtaisella vittuilulla vastaamaan. No niinhän se menee, kun ei ole sisältöä muuhun. Minä kuitenkin vastaan asiallisesti, vaikka flaix ei sitä ansaitsisikaan.

Juttujen perusteella tuntuu, että budjeteissa on järkyttävän iso ero kärkipäähän ja Jokipojat on budjeteissa alempaa keskikastia. Minä olen käsittänyt niin, että Jokipojilla ei ole suurin budjetti mutta on heti siinä kärjen takana kuitenkin. Niin näyttää olevan, olen siis kartalla. Katselin viime kauden pelaajabudjetteja. Lähinnä niiden joukkueiden, jotka pelaavat tällä kaudella Mestistä. Luvut sadoissa tuhansissa.

1)Sport 400 2)KooKoo 356 3)Jukurit 350 4) Jokipojat 270 5) Hokki 230 6) TuTo 200 7) SaPKo 178,5 8) Peliitat 9)110 10)LeKi 100 10)K-Vantaa 65

Kun vertaa noita budjetteja niin ei minulle tule mitenkään sellainen mielikuva, että Jokipojat on pelannut jotenkin erityisen hyvin budjettiinsa nähden. Kaiken lisäksi Jokipojat saa Kärpiltä (oletan että ilmaista) apua, joten siihenkin nähden tulos on ollut kohtuullisen heikkoa. Kärppien farmihan Jokipojat näyttää olevan, siinä missä Lempäälä ja moni muukin on joidenkin farmina. Mäenalanen lähti Kärppiin heti, kun Kärpät halusi. Se on farmimeininkiä.

Ei ole kyse yhden kauden projektista mutta Jokipoikien trendi ei ole ollut tässä lähiaikoina mitenkään nouseva. Alamäki on menossa, vaikka sarjasijoitus lähiaikoina hieman nousseekin, koska sarja on ylöspäin niin tasainen.

Jukureiden esimerkki ei kerro sarjasta yhtään mitään. Se kertoo vain Jukureiden heikommasta alkukaudesta. Isona syynä siinä on myös maalivahtipeli, vaikka ei toki ainoana syynä.

Mitä järkeä on sanoa tällaisia latteuksia: "Kiekkokausi on pitkä (etenkin tänä vuonna) ja mitä vain voi tapahtua ennen kevättä.". Tuo on älyllisesti latteaa, tyhjää ja täysin olematon argumentti, jolla kirjoittaja yrittää vaikuttaa kaukonäköiseltä mutta paljastaa siinä, että suu käy mutta mitään ei sanota. Politiikon puhetta ennen vaaleja. Joku kävi hehkuttamassa, kun Jokipojat oli hetken aikaa sarjassa kolmantena. Silloin täällä kukaan ei käynyt sanomassa tuota latteutta, että kausi on pitkä. En minä, ei tosin kukaan muukaan. Kaksinaismoralismia.

Kiitos vaan "analyyseistäsi", mutta seuraan Mestistä eikä minulla ole Haapakoskea vastaan ihmisenä mitään vastaan. Valmentaja Haapakosken joukkueita leimaa pelillinen vuoristoratamaisuus eli se, ettei hyvä peli pysy kasassa kuin hetkittäin. Siis meneehän se Haapakoski rimaa hipoen siellä Mestiksen valmentajien joukon jatkona, mutta että Haapakoski olisi jotenkin erityisen hyvä edes Mestis-tasolla, se on ihan silkkaa taikalasien ja toiveiden täyttämää höttöpuhetta. Haapakosken joukkueet eivät pidemmän päälle ns. ylisuorita.

Tämä ketju perustettiin silloin, kun mistään henkilökohtaisista syistä ei ollut mitään tietoa, joten se ei ollut mautonta. Retorisesti kysyn, että voisiko arvon palstapoliisi flaix kertoa, että missä kohtaa on taas sopivaa keskustella tästä aiheesta, ettei kenellekään aikuiselle ihmiselle vaan tule paha mieli.
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Noniin eipäs nyt vedetä sitä hernettä ihan niin syvälle nenään. Eniten tässä ihmetyttää se, että mikä motiivisi on tämän ketjun osalta? Miksi niin hanakasti haluat teilata valmentajan, jolla on joukkueen peräsimessä kohtuullisen hyvä rekordi? Päälle pitää tulla vielä vinoilemaan farmijoukkuemeiningistä ja haukkua erinäisiä Mestis-paikkakuntia. Mitä tällä haet, kuka täällä oikein vittuilee..?

"Kausi on pitkä" tarkoittaen sitä, että mitä ihmeen järkeä on lähteä 21/56 pelatun ottelun jälkeen lähteä ristiinnaulitsemaan valmentajaa, koska ollaan sijalla kahdeksan? Etenkin, kun aiemmillakin kausilla peli on alkanut kulkea paremmin ja paremmin kevään lähestyessä. Samasta syystä on vielä liian aikaista sanoa, onko trendi nouseva vai laskeva. Jos tammikuun lopussa keikutaan vielä sijoilla 7-9, niin sitten ehkä voin alkaa kuunnella moisia puheita.
 
Seeemmosta.
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noniin eipäs nyt vedetä sitä hernettä ihan niin syvälle nenään.
Suhtaudut tässä asiassa kovin suuruudenhullun ylimielisesti siihen, kun oletat, että olisin vetänyt herneen nenään sen vuoksi mitä joku nimimerkki on kirjoittanut jollekin toiselle nimimerkille. En vetänyt hernettä nenään, totesin asian, että näemmä päätit aluksi valita pääasiassa henkilökohtaisen vittuilun vastauslinjaksesi. Siinä ei ole mitään hernettä nenään -meininkiä vaan pelkkä tilanteen toteaminen ja sinun oletustasi siitä, että olisit kovin tärkeä ja vaikutusvaltainen olento, kun näet aiheuttaneesi herneellisiä asioita.

Miksi minun pitäisi kertoa täällä itsestäni. Tämä on Jokipoikien osio, jossa aiheena on Mikko Haapakoski, en minä. Sitä paitsi, tuossa avauspostauksessani kerroin jo vähintään riittävästi taustoistani liittyen tämän ketjun perustamisen syihin. Jos flaix haluaa kertoa itsestään ja taustoistaan, niin en usko, että sitä kannattaa tehdä tässä ketjussa vaan lähinnä Vapaan puolen joissakin ketjuissa, jossa voit käydä vaikka kertomassa, että pidätkö naisista pillukarvoilla vai ilman. Ihan rohkeasti vaan, kun näyttää nuo henkilökohtaisista asioista keskustelu sinua kovasti kiinnostavan. En minä toki itsemoderoi ja kiellä sitä asiaa tässäkään ketjussa kerrottavan, mutta mielestäni tämä osio ja ketju on kovin väärä moisiin henkilökohtaisiin vuodatuksiin, kun aiheena on Jokipojat ja sen päävalmentajan valmennuskyvyt Mestis-tason huipulla.

Asiaan.

Suomalaisessa jääkiekkogenressä farmijoukkueen tunnusmerkit täyttyvät tällä hetkellä Jokipojissa kyllä niin puhtaasti, että on käsittämätöntä itsepetosta uskoa johonkin muuhun teoriaan.

Olen kyllä tässä nyt ymmärtänyt, että Joensuusta puuttuu sellainen tietty kunnianhimo, jota esimerkiksi Oulussa on. Joensuussa tyydytään vähempään ja ollaan näemmä tyytyväisiä Mestiksen sijaan kahdeksan, kun jo lähes 40 % runkosarjasta on jo pelattu. Mestiksessä ei oikein ole sellaisia edes teoriassa nousuun kykeneväisiä joukkueita kovin montaa ja Jokipojat rämpii pitkin kautta jopa niiden pienten ”pesiskuntien” alapuolella ja kaiken lisäksi vieläpä isommalla pelaajabudjetilla. Ja sitten ollaan tyytyväisiä, että hyvin menee. Kerran olin eräässä tilaisuudessa, jossa pohdittiin eri alueiden tulevaisuudennäkymiä. Kainuu mainittiin alueeksi, josta lähdetään Helsinkiin pyytämään apua. Vertauksen vuoksi kerrottiin, että Oulussa sen sijaan päätetään kääriä hihat ja tehdä hommat itse eikä tyydytä vähään ja almuihin. Huomaan, että Pohjois-Karjala ja Kainuu ovat tässä mielessä jollain tapaa samanlaisia: todellinen kunnianhimo tekemiseen puuttuu ja kunhan pettuleivän saa, niin hätäkö tässä.

Näen tilanteeseen tyytyväiset fanit välillisesti osasyyllisenä Jokipoikien vallitsevaan tilanteeseen. Ainesta huomattavasti parempaan olisi, mutta noin suuri tyytyväisyys surkeaan jamaan pilaa mahdollisuudet, koska riittävää painetta onnistumiseen ei anneta. Nousuhaihattelu ei perustu mihinkään realistiseen näkymään. "Paroni" scholl kerkesi sanomaan monenlaista, osa oli varmasti puutaheinää, toisinaan tuli asiaa. HIFK:n rämpimistä hän piti sietämättömänä mutta Jokereiden rämpimisestä hän sanoi näin: "Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin." Samaa voi soveltaa näemmä Jokipoikiin. Menestymättömyyskulttuuri luo menestymättömyyttä ja opettaa näemmä fanitkin tyytymään siihen. Päiväunien näkeminen ei sitä asiaa miksikään muuta.

Joensuussa ei ole tervaporvareiden tuomaa menestyskulttuuria. Ymmärrän nyt, että keskustelussa on siis tavallaan täältä katsottuna pohjoiskarjalainen valuvika, jolloin minun on turha sanoa tästä aiheesta enää yhtään mitään.

Tsemppiä.
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Näen tilanteeseen tyytyväiset fanit välillisesti osasyyllisenä Jokipoikien vallitsevaan tilanteeseen. Ainesta huomattavasti parempaan olisi, mutta noin suuri tyytyväisyys surkeaan jamaan pilaa mahdollisuudet, koska riittävää painetta onnistumiseen ei anneta.

Nyt olet valitettavasti sivuraiteilla. Joensuussa suhtaudutaan jääkiekkoon intohimoisesti, tarvittaessa hyvinkin kriittisesti ja aivan varmasti Jokipoikien tilanteeseen ei ole kukaan täysin tyytyväinen. Millä sinä olet täällä mittaamassa fanien tyytyväisyyttä tai paineen antamista? Jatkoaika ei ole Jokipoikien osalta mikään mittari. Keskustelu on muualla netissä ja kaduilla. Joensuussa kun ei ne intohimoisemmat kannattajat pyöri täällä neteissä, vaan istua tököttävät lehtereillä ja torikahvioissa. Haapakoski on huomannut myös varsin kriittisen yleisön. On tuonnut esille raporteissa, että alkaa puukko heilua kovin herkkään (mielestään). Painetta siis tulee face to face, ei nettipalstoilla :)

Jokipoikien fanit on myös tänä päivänä, tänä kautena, hyvinkin realistisia. Tämä on meille välikausi ja se kyllä heijastuu myös joukkueen ympärillä käytävässä keskustelussa. Pelaajabudjetti on karsittu ja tietynlainen farmitoiminta vallitsevassa taloustilanteessa hyväksytty ainakin osittain. On asetettu tulevaisuus etusijalle, vihdoin. Lähdettiin seuran toimintatapojen muutokseen ja luottamuksen rakentamiseen niin yrittäjien kuin fanienkin silmissä. Ollaan rebuilding-moodissa ja velkojen leikkauksen alla. Mutta kuka seuraa tätä joukkuetta, niin tietää että tästä pelaajien lainailuasiasta on olemassa persusiipi ja Oululaisten junnujen sekä U20-maajoukkueen etujen ajaminen Haapakosken toimesta ei todellakaan ole kaikkien mieleen. Samoin omien junnujen mahalaskukausi ei ole kenenkään mieleen ja näiden asioiden hoitamisen puiminen on hyvinkin tunteikasta. Joensuussa arvostetaan junioritoimintaa ja tässä kun lipsutaan niin tanner tärisee toimistoilla ja toreilla. Aikoinaan purtiin nenäänkin. Junioripuolelle onkin tehty jo muutoksia johtamiseen. Toivottavasti sielläkin saadaan nyt pitkäjänteisempää tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Kenkää vaan, onhan siellä Tiki vielä vapaana. Toisi samalla tuulahduksen eteläisestä menestyksen kulttuurista.

Oikeasti on ollut mukava huomata, että Haapakoski vetää Joensuussa jo kolmatta kautta putkeen. Kolmen vuoden periodi Liiga- tai Mestis-joukkueen peräsimessä alkaa olla nykyään jo harvinaista. Jotain siis lienee Joensuussakin oikein tehty kun Haapakoski täällä edelleen viihtyy, vaikka aina ei varmasti helppoa ole ollutkaan. Ja kyllähän Haapakoski saa aika vihkoon vetää, että Jokipojilla olisi hänet vara kenkiä ja uusi mitat täyttävä valmentaja penkin päähän kesken kauden hommata. Neljänteen kauteen en enää oikein usko, kävipä tällä kaudella lopulta miten hyvänsä, joten ehkä Käyttäjänimetöntäkin viimeistään keväällä helpottaa. Pääsee taas availemaan vastaavan ketjun jonkun uuden joukkueen osioon. Tai tiedä vaikka Kärpistä jotain käyttöä Haapakoskelle löytyisi, voisi käyttää sitä samaa vanhaa.

Parasta A-luokkaa ei ole joukkueen suoritukset kaukalossa tällä kaudella olleet, mutta toisaalta ollaan kuitenkin vain 6 pistettä pelin enemmän pelannutta sarjakolmosta perässä, joten ei tätä kautta vielä ole hävitty, ei sinne päinkään. Kuten yllä monet ovatkin jo todenneet, niin tämä kausi ja varmaan vielä pari seuraavaakin ovat vähän välikausia, jotta talous saataisiin (vihdoin) kuntoon. Paperilla joukkue on tällä kaudella Mestiksen keskitasoa tai korkeintaan vähän sen yläpuolella, mutta potentiaalia ainakin välieräpaikkaan silti on. Haapakosken Jokipojat ovat olleet aina parhaimmillaan keväällä, joten en epäile etteikö näin voisi tänäkin vuonna olla.
 
Don't poke the bear!

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Suomalaisessa jääkiekkogenressä farmijoukkueen tunnusmerkit täyttyvät tällä hetkellä Jokipojissa kyllä niin puhtaasti, että on käsittämätöntä itsepetosta uskoa johonkin muuhun teoriaan.

Olen kyllä tässä nyt ymmärtänyt, että Joensuusta puuttuu sellainen tietty kunnianhimo, jota esimerkiksi Oulussa on. Joensuussa tyydytään vähempään ja ollaan näemmä tyytyväisiä Mestiksen sijaan kahdeksan, kun jo lähes 40 % runkosarjasta on jo pelattu. Mestiksessä ei oikein ole sellaisia edes teoriassa nousuun kykeneväisiä joukkueita kovin montaa ja Jokipojat rämpii pitkin kautta jopa niiden pienten ”pesiskuntien” alapuolella ja kaiken lisäksi vieläpä isommalla pelaajabudjetilla. Ja sitten ollaan tyytyväisiä, että hyvin menee. Kerran olin eräässä tilaisuudessa, jossa pohdittiin eri alueiden tulevaisuudennäkymiä. Kainuu mainittiin alueeksi, josta lähdetään Helsinkiin pyytämään apua. Vertauksen vuoksi kerrottiin, että Oulussa sen sijaan päätetään kääriä hihat ja tehdä hommat itse eikä tyydytä vähään ja almuihin. Huomaan, että Pohjois-Karjala ja Kainuu ovat tässä mielessä jollain tapaa samanlaisia: todellinen kunnianhimo tekemiseen puuttuu ja kunhan pettuleivän saa, niin hätäkö tässä.

Näen tilanteeseen tyytyväiset fanit välillisesti osasyyllisenä Jokipoikien vallitsevaan tilanteeseen. Ainesta huomattavasti parempaan olisi, mutta noin suuri tyytyväisyys surkeaan jamaan pilaa mahdollisuudet, koska riittävää painetta onnistumiseen ei anneta. Nousuhaihattelu ei perustu mihinkään realistiseen näkymään. "Paroni" scholl kerkesi sanomaan monenlaista, osa oli varmasti puutaheinää, toisinaan tuli asiaa. HIFK:n rämpimistä hän piti sietämättömänä mutta Jokereiden rämpimisestä hän sanoi näin: "Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin." Samaa voi soveltaa näemmä Jokipoikiin. Menestymättömyyskulttuuri luo menestymättömyyttä ja opettaa näemmä fanitkin tyytymään siihen. Päiväunien näkeminen ei sitä asiaa miksikään muuta.

Joensuussa ei ole tervaporvareiden tuomaa menestyskulttuuria. Ymmärrän nyt, että keskustelussa on siis tavallaan täältä katsottuna pohjoiskarjalainen valuvika, jolloin minun on turha sanoa tästä aiheesta enää yhtään mitään.

Tsemppiä.
Onpas itseriittosta ja erikoista tekstiä Pohjois-karjalasta ja Jokipojista.

Sitten kun sinulla on edes vuosien kokemus ja tarttumapintaa pohjoiskarjalaisesta elämästä ja elinkeinokulttuurista, niin olisi varmasti enemmän näkemystä/faktaa kirjoituksillesi. Joensuussa, jos missä on muutama oikein tervassa "keitetty"porvari, jopa valtakunnallisella tasolla mitattuna. Mitä menestyskulttuuriin tulee, sitä löytyy niin liike-kuin urheiluelämästäkin. Valtakunnallinen Motonet- ketju (Broman group), Autotalo Laakkonen, Tokmanni jne...Urheilupuolella joka lajissa on edustus maan ylimmällä sarjatasolla, paitsi jääkiekossa. Kilpailu sponsorieuroista on ko.syistä tiukkaa, mutta silti Joensuussa jääkiekko on ykköslaji kaikesta rämpimisestä huolimatta. Joensuulaisessa jääkiekossa on tehty paljon asioita väärin, niin talous- kuin urheilupuolella. Perinteitä ja kunnianhimoa jääkiekon suhteen on aina riittänyt ja kerrankin on päätetty laittaa talous kuntoon. Talous edellä ja järkevästi ajateltuna, tämänhetkinen pelaajastrategia on oikea. Mitä tulee omavaraisuusasteeseen, niin Joensuussa omia kasvatteja pelaa noin puolet joukkueesta ja se on paljon verrattuna mihin tahansa Suomalaiseen jääkiekkojoukkueeseen. Seuran ja sitä kautta Haapakosken linja pelaajapuolella on ainut ja oikea mielestäni. Hyvin rajallisella budjetilla ainoa mahdollisuus saada edes jonkinlaista menestystä aikaiseksi, on peluuttaa nuoria kykyjä. Joukkueessa on paljon potentiaalia ulosmittaamatta ja on syytä odottaa menestystä kevään koitoksissa.
 
"Amat victoria curat"

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Joensuussa ei ole tervaporvareiden tuomaa menestyskulttuuria. Ymmärrän nyt, että keskustelussa on siis tavallaan täältä katsottuna pohjoiskarjalainen valuvika, jolloin minun on turha sanoa tästä aiheesta enää yhtään mitään.

Tsemppiä.
Nyt oli hienot, suorastaan historialliset "analyysit" tuossa yllä. Varmaan puolestaan minun vuoro kiittää? Syy siihen, että oululaiset ovat niiin ylivertaisia ja heillä on niiiin paljon kunnianhimoa ja menestystä jääkiekossa on tosiaan pakko olla kiinni siitä, että alueelle on kehittynyt 1800-luvun tervankeiton myötä vastustamaton menestymisen kulttuuri! Miksköhän ei tullut aiemmin mieleen...

Tietenkään sillähän ei voi olla asian kanssa mitään tekemistä, että Oulu on asukasluvultaan noin 3-4 krt isompi kaupunki ja kaupungissa pelaa suuriempien lajien pääsarjaa...öö.. no Kärpät. Niin eikä tietty sekään vaikuta, että Oulun lisäksi Kärpät kerää sponssieurot myös suuresta osaa Lappia. Hyväuskoisten lappalaisten sponssieuroja tursuaa Junnon taskuista siinä määrin, että heikommat omat junnut kuten Granlundit lähetetään yleensä maitojunalla Helsinkiin - koska pitäähän joukkueeseen nyt saada joka vuosi ostettua kentällinen tsekkejä. Kyyllä sitä menestystä tulee, kun jaksaa vain vuodesta toiseen polttaa rahaa liigan eniten tai edes toiseksi eniten - koska eikös näitä pelejä yleensä pelaajabudjeteilla ratkaista?

Joensuussa pääsarjaa pelataan tosiaan kolmessa vai neljässäkin lajissa. Koko maakunnassa ei ole yhtä paljon asukkaita kuin Oulussa. Taloudelliset lähtökohdat edustusjääkiekon kehittämiselle ovat siis väistämättä huomattavasti vaikeammat eikä nämä realiteetit muutu miksikään, vaikka me Jokipoikain kannattajat täällä Jatkoajassa kuinka puhkuisimme itseluottamusta ja uhoa. Näen asian siten, että kannattajakunnassa ymmärretään realiteetit ja ymmärretään myös jatkuvuuden ja pitkäjänteisyyden merkitys asiassa. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että kannattajat ovat aina tyytyväisiä tilanteeseen, koska 'ollaan duunareita ja totuttu vastoinkäymisiin'.
 
Seeemmosta.

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Haapakoski on LottoVoitto!!!

Haapakoski on yksiselitteisesti LottoVoitto Jokipojille.

1. Haapakoski on erinomainen taktikko.
2. Haapakoski saa koko kautta ajatellen palaajamateriaalista irti todella paljon.
3. Haapakoski houkuttelee sellaisia pelaajia joukkueeseen, joita muuten olisi vaikea saada.
4. Haapakoski on monipuolinen valmentaja jolla on kykyä reagoida tilanteisiin pelin sisällä ja myös pelien ja vastustajien välillä.

Ei siinä mitään jos Tikkanen halutaan huutaa apuun. Hän sentään pelasti aikanaan edes sen vähän mitä oli pelastettavissa eli veti halliin kunnolla väkeä.
 

El Lude

Jäsen
Ei siinä mitään jos Tikkanen halutaan huutaa apuun. Hän sentään pelasti aikanaan edes sen vähän mitä oli pelastettavissa eli veti halliin kunnolla väkeä.
Yksikään järkevä ihminen Ei palkkaa Esa Tikkasta valmentajaksi. Tuo tikkasheitto lienee paska läppä. Kas kun ei haikailla Kari Rauhasta takaisin taikka Surengin Vepua uudeksi Mehtimäen messiaaksi...
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Yksikään järkevä ihminen Ei palkkaa Esa Tikkasta valmentajaksi. Tuo tikkasheitto lienee paska läppä.
Kyseessä ei ole paska läppä eikä minkäänlainen läppä. Tuo kausi oli Jokipojille kaikkineen sellainen fiasko että näen edelleen Tikkasen pelastaneen paljon.

En jaksa tähän hakea yleisömääriä ja se lienee tällä hetkellä lähes mahdotonta Jääkiekkoliiton tilastosysteemin tilan ollessa se mikä se on, mutta totaalisurkeat katsojamäärät pomppasivat aivan uusiin lukemiin Tikkasen tulon myötä ja kassaan kilisi niitä hemmetin tärkeitä ropoja, joita Jokipojilla ei ole viime aikoina ollut yhtään ylimääräistä.

Vain Harry Potter tai muu taikuri olisi voinut nostaa Jokipojat urheilullisesti huipputasolle tuossa vaiheessa kautta. Ja tällaisia taikureita voidaan saada ilmaiseksi vain fantasiamaailmasta noudettua.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Haapakosken Jokipojat ovat olleet aina parhaimmillaan keväällä, joten en epäile etteikö näin voisi tänäkin vuonna olla.
Joukkueessa on paljon potentiaalia ulosmittaamatta ja on syytä odottaa menestystä kevään koitoksissa.
Kyllähän Haapakoski on saanut aina Jokipojat liitoon keväällä
Yleensä Jokipojat "yllättää" keväällä, vaikka faneille se ei mikään yllätys ole.
Minun kritiikkini torpattiin lokakuussa pääasiassa tuolla kevät-argumentilla. No nyt on kausi ohi. Viimeisistä 16 pelistä tuli Jokipojille 3 voittoa ja 13 tappiota. Täysi mahalasku siis. Siispä kun olemme internetissä, niin lausun mielestäni täysin ansaitusti nämä sanat: olin aivan oikeassa ja te muut tähän ketjuun vastanneet olitte väärässä.

Haapakoski ilmoitti, ettei jatka Jokipojissa, joten kenkimisille ei ole enää tarvetta.

Toivottavasti Jokipojat nähdään Mestiksessä ensi kaudellakin. Tsemppiä Joensuuhun!
 
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Siispä kun olemme internetissä, niin lausun mielestäni täysin ansaitusti nämä sanat: olin aivan oikeassa ja te muut tähän ketjuun vastanneet olitte väärässä.
Kyllä, olit tälle kertaa oikeassa. Tavallaan. Samanlaiseen liitoon kuin parina edellisenä keväänä ei Haapakoski Jokipoikia saanut, kevät meni nyt varsin heikosti. Paras jakso taisi ajoittua sinne vuodenvaihteen tienoille, ja siitäkin ajasta Haapakoski oli osan ajasta nuorten maajoukkueen mukana ja sitten ilmeisesti sairaana.

Mutta toisaalta, on sitten toinen juttu paljonko tuosta voidaan kaataa Haapakosken niskaan. Oma mielipiteeni on se, että tämä oli tämän joukkueen taso, joukkue oli heikempi kuin parina edellisenä vuonna. Välieräpaikka olisi vaatinut venymistä, siihen ei joukkue, mukaanlukien Haapakoski, pystynyt. Voi myös spekuloida sillä, miten uutisoidut talousongelmat ovat vaikuttaneet pelaamiseen jos esimerkiksi palkkoja on ollut rästissä.

Niin tai näin, kiitokset kuitenkin Haapakoskelle kuluneista vuosista ja menestystä jatkoon. Yhtä hyvän valmentajan löytäminen ensi kaudeksi ei ole helppoa.
 
Don't poke the bear!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy