Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

  • 377 985
  • 979

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kamado on oikeasti grillaavalle ainut vaihtoehto (kärjistys!). Kohta tulee kolmas pihaan. Sillä teet perusgrillaukset, low & slow savustukset, pizzat, pataruuat, letut, spydärit, no oikeasti ihan mitä vaan. Kaasugriili lähti veks, koska oli seisonut toimettomana pihassa kaksi vuotta. Yhtä nopeasti tuon kamadon saa tulille miltei kuin kaasunkin, joten se ei enää ollut perustelu pitää kaasumikroa rumentamassa tonttia.

Isona plussana elinikäinen takuu kunhan et osta sitä marketin halvinta kamadoa.
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tästä uudesta ei vielä ole kokemusta, kun on vielä kasaamatta. Mutta edellinen grillimme oli/on Weberin Spirit sarjaa (320?). Siinä lämmönjako leveyssuunnassa on varsin tasainen. Syvyyssuunnassa ihan etuosa on hieman viileämpi kuin keski- ja takaosat.
Onko kokemusta kertynyt jo uudesta?

Kuinka iso ero tuossa syvyyssuunnassa on? Suurinpiirtein, nykyisessä grillissä jos on makkara "syvyyssuunnassa" ihan perällä, niin perällä oleva pää palaa ja toinen ehkä hieman ruskistuu. Miettinyt nyt vakavasti Weberiin investoimista, kun kaasulla tulee kuitenkin pääasiassa kokkailtua.

Onko muuten Weberin ruskistuspolttimesta kokemusta? Naudan ja riistan pihveillä huomaa tuon kaasun riittämättömyyden nykyisellä grillillä. Eli hieman lisää hönkää kaipaisi.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Onko kokemusta kertynyt jo uudesta?

Kuinka iso ero tuossa syvyyssuunnassa on? Suurinpiirtein, nykyisessä grillissä jos on makkara "syvyyssuunnassa" ihan perällä, niin perällä oleva pää palaa ja toinen ehkä hieman ruskistuu. Miettinyt nyt vakavasti Weberiin investoimista, kun kaasulla tulee kuitenkin pääasiassa kokkailtua.

Onko muuten Weberin ruskistuspolttimesta kokemusta? Naudan ja riistan pihveillä huomaa tuon kaasun riittämättömyyden nykyisellä grillillä. Eli hieman lisää hönkää kaipaisi.
Mulla on Genesis 1, ja tosiaan suurinpiirtein samat kokemukset kuin @U2 eli etureuna on hieman viileämpi kuin takareuna. Ei se ero kauhean suuri ole. Tohon Genesikseen mahtuu kolme makkaraa syvyyssuunnassa, ja jos ne noin paistaisi niin takareuna olisi ehkä minuutin aiemmin valmis kuin etureuna, keskiosa siinä välissä sitten. Tehoahan tuosta löytyy, eli käytännössä mitään ei voi grillata täydellä teholla, ellei halua kärvennettyä syödä. Ja lämpötilasäätö on tasainen, aina miedosta lämmöstä helvetintuliin asti. Halvempia kaasugrillejä olen jonkun verran käyttänyt ja juuri tuo lämmönjaon tasaisuus ja lämpötilan säätö on ne millä Weber mielestäni erottuu muista. Usein halvemmissa grilleissä lämpöä on joko liikaa tai liian vähän ja näiden väliin ei tahdo osua sitten millään.

edit: Weberin oma lämpömittari on myös mielestäni huomattavan hyvä, verrattuna halpiksiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Paikallisessa K-kaupassa oli tarjolla dry aged-entrecotea ja nappasin pari pihviä mukaani. Tyyristähän tuo oli, mutta samalla ihan tolkuttoman hyvää. Kotikonstein ainakin youtuben mukaan voisi onnistua, josko jonkun lihan uhraisi kokeilulle.

Punaista lihaa en liiemmin syö, mutta tuo kyllä avasi vähän ovea jälleen sinne suuntaan, ja kun kuulin, että tarjolle tulee myös Hongola Gårdin laatulihoja, kävin kyttäämässä niitä muutaman kilon talteen. Nämä toki eivät olleet dry agedia, mutta aika kiva marmorointi noissa tomahawkeissa on ja kilohinta vain 29.90. Vuorokauden suolausta voisi testata ainakin yhteen tomariin.

Edit: Possua en liiemmin syö pl. leikkeleet ja yleensä grillissä on Kanan kanssa kasviksia ja lohta. Noiden grillaus on hanskassa ja vaikka itse sanonkin, varsinkin broilerinfileet osaan grillata erinomaisiksi - päällä kiva pinta mutta sisältä täydellisen mehukkaita. Tuo entrecote onnistui myös hyvin ekaksi kerraksi, mutta koska tykkään hakea optimia, kysyn nyt kuitenkin, että vedättekö ensin pinnan ja sitten uunissa haluttuun kypsyyteen vai reversetekniikalla? Vai epäsuoralla grillissä loppuun ja sitten vielä viimeistely kovassa lämmössä?

Maustamisessa etenen vähempi on enempi -mentaliteetilla. Nyt on korianterissa, valkosipulissa, suolassa ja öljyssä broilerit odottelemassa, ja em. entrecotelle laitoin vain myllystä suolaa juuri ennen grilliin laittamista. Sitten vielä leikkuun jälkeen kevyt mylly päälle. Edes kanaan tulee harvemmin mitään kastikkeita tai rubeja kokeiltua, koska toimii parilla päämausteellakin riippuen aina siitä, minkä kanssa tarjoillaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savustin eilen ensimmäistä kertaa Weber Smokey Mountain -savustimella. Olen savustanut paljon itsepyydystettyä kalaa erilaisilla pöntöillä, mutta tähän mennessä ne ovat olleet perinteistä mallia, jossa tulipesä ja savustusosasto ovat erikseen. Nyt kokeilin, miten kaupan evämakkara, kassilohifile, hoituu Weberillä.

No, lopputulos oli syötävää, file ei kuivunut vaan oli mehevää. Siitä kiitos raaka-aineelle ja kait pöntön sisällä olevalle vesiastialle ja suht. nappiin osuneelle savustusajalle. Mutta väri jäi valjuksi, samoin savunmakua olisi saanut olla rutkasti enemmän. Jätin yläosassa olevan säätöpellin kokonaan auki jonkun netistä löytämäni ohjeen mukaan, ja savua vuotaa myös pöntön osien saumoista.
Olen kiitollinen neuvoista, jos jollain täällä on kokemusta kyseisestä savustimesta, paljonko laitetaan lastuja, kuuluuko ne kastella, pidetäänkö yläpeltiä auki jne.?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tuo entrecote onnistui myös hyvin ekaksi kerraksi, mutta koska tykkään hakea optimia, kysyn nyt kuitenkin, että vedättekö ensin pinnan ja sitten uunissa haluttuun kypsyyteen vai reversetekniikalla? Vai epäsuoralla grillissä loppuun ja sitten vielä viimeistely kovassa lämmössä?
Hain vielä yhden piffin samaista lihaa, kun myivät loppuja pois vähän halvemmalla, ja testasin pelkällä grillillä. Ihan hyvin hoitui, kun nyt tilaa oli jättää puolikas alusta ilman hiiliä. Ensin pinnat raidoille, 56 asteeseen epäsuoralla ja sitten kokonaan pois. Erinomaista pelkällä suolalla. Tässä on vain se ongelma, että olen ilman nautaa tullut grillailuissa toimeen hyvin tähän saakka, mutta nyt tuntuu siltä, että toihan meinaa viedä mukanaan. Pitäisi saada kuitenkin ihan kokonainen rib eye jostain ja pitkään kypsytettynä (40 vrk), tämä maistamani oli hyvyydestän huolimatta vähän keskenjäänyttä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Savustin eilen ensimmäistä kertaa Weber Smokey Mountain -savustimella. Nyt kokeilin, miten kaupan evämakkara, kassilohifile, hoituu Weberillä.

No, lopputulos oli syötävää, file ei kuivunut vaan oli mehevää. Siitä kiitos raaka-aineelle ja kait pöntön sisällä olevalle vesiastialle ja suht. nappiin osuneelle savustusajalle. Mutta väri jäi valjuksi, samoin savunmakua olisi saanut olla rutkasti enemmän. Jätin yläosassa olevan säätöpellin kokonaan auki jonkun netistä löytämäni ohjeen mukaan, ja savua vuotaa myös pöntön osien saumoista.
Olen kiitollinen neuvoista, jos jollain täällä on kokemusta kyseisestä savustimesta, paljonko laitetaan lastuja, kuuluuko ne kastella, pidetäänkö yläpeltiä auki jne.?
Itsellä se 47cm pönttö. Mutta alussa sitä savua vuotaa enemmän, kun "karstaa" kertyy, niin savukin alkaa pysymään paremmin sisällä. Jotkut ovat jollain tiivistenauhalla luukkua tilkinneet, itse en ole nähnyt tarvetta sille.

Tuollainen kalan fileen savustus ei ole oikein se juttu millä kyseinen laitos loistaa, juurikin savun aromia sillä jää, mutta perinteisestä savustuksesta (savun maun suhteen) sillä jäädään selvästi. Tuo on vain niin nopeasti ohi, että ei se savu tuolla menetelmällä kunnolla ehdi vaikuttamaan.

Kalalle itse heittänyt yleensä kourallisen lastua (siis ihan sitä kaupasta saatavaa savustuslastua) heti kun kala on pöntössä ja sitten toisen kourallisen kun savun muodostuminen alkaa vähenemään. Näin itse olen saanut enemmän savua ruokaan, kuin käyttämällä puun palasia (jenkkitermeillä "chunks"). Kaikki olen kuivana heittänyt hiilille, ihan muutaman ensimmäisen kerran jälkeen. Ja vesiastiaa en ole yleensä kaloilla käyttänyt, tuo on niin nopeaa että lämpötilan hetkellinen nousu ei kauheasti merkkaa. Välillä kun laiskottaa niin en säädä edes ilmaa, vaan jätän 1-2 alaluukuista auki, loppulämpötila on välillä noussut 150c asteeseen, mutta kala on silti mehukas. Suosittelen lämpömittaria, itse sain emännältä joululahjaksi Meater+:n, sitä voin ainakin suositella, helkkarin hyvä laitos. Mitä nyt pari kertaa on seonnut kesken kaiken ja hukannut "graafit" yms, mutta lämpötilat saa hyvin seurattua silti ja hälytykset säädettyä. Yläluukkua pidän myös auki aina savustaessa.

Poppamiehen-sivuilta löytyy paljon reseptejä, kuten myös Cooking Topics - The Virtual Weber Bullet

Brisketin savustus on itsellä vielä kokeilematta, tarkoitus jossain kohtaa testata. Mutta pulled pork on perusvarma valinta, jota ei kauhean helposti saa pilattua. Ribseille on sitten useampi menetelmä, joko sillä keskilämmöllä koko aika, tai 3-2-1 -menetelmällä yms. Kannattaa sitten hommata samankokoisia ribsejä, kerran ostin jonkun (HK:n?) pakkauksen, niin oli ns. saman sivun ribsit, eli baby backit ja sparet. Kokoero oli järkyttävän iso, toiset tietenkin kuivahtivat ja toinen sitten onnistui hyvin.

Parhaimmillaan pöntössä taisi olla samaan aikaan 8kg kassleria ja 3 riviä ribsejä, tuollaisetkin tulevat ihan kivasti, eikä kauheasti vaivaa ollut alkusytytyksen jälkeen.

edit. Ja tänään pitäisi päästä vanhasta kaasugrillistä eroon ja huomenna olisi tarkoitus hakea Weber tilalle. Spirit Premiumin ja Genesis kakkosen välillä pieni pähkäily, muutama satku hintaeroa noilla. Mutta motonetin pönttösavustimella ja Weberin smokey mountainilla huomasi että laadusta kannattaa maksaa. Toisen normihinta oli 99€ ja toisen tarjoushinta oli 299€, suurimpana erona että Weber toimii niinkuin pitää ja heti kasattaessa tuntui laadukkaammalta. Ja vaikken hyvätuloinen olekkaan, niin pikkuhiljaa on alkanut vituttamaan halpisten kanssa leikkiminen, parempi ostaa lähes kaikessa kerralla kunnollinen. Ei tarvitse myöhemmin sitten harmitella että tuli tuhlattua siihen halpaan ja sitten piti ostaa vielä se kallis tilalle.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Onko kokemusta kertynyt jo uudesta?

No joo, nyt alkaa olla se puolen tusinaa käyttökertaa takana. Hajanaisia huomioita:

- Syvyyssunnassa huomattavasti tasaisempi paisto kuin vanhassa Spiritissä. Possun ulkofilepihvejä grillailin, niin 2 (vai 3, en muista) pisimmällä ollutta riviä paistuivat tosi tasaisesti ja uloinkin lähes yhtä hyvin. Raidat jäivät vain hieman sisempänä grillattuja vaaleammaksi. Voisiko tämä johtua siitä, että Genesiksessä polttimot ovat etu-taka -suuntaiset, kun taas Spiritissä polttimot olivat poikittain?

- Spirit kuumeni huomattavasti kuumemmaksi kuin Genesis. Spirit kuumeni lähes 400 asteeseen, Genesis pääsee nippa nappa 300 asteeseen. Tänään grillailin pizzakiven päällä pizzoja, mutta tuosta Genesiksen maksimilämmöstäkin piti lämpöä pudottaa himppasen, kun alkoi pohjat kärvähtää. Eli lämpö riittää, ellei ole tarkoitus grillailla jotain entrecote-pihviä todella kuumassa. Se on sitten melkein hiiligrillin ja piippusytkärin paikka.

Plussaa Genesiksessä Spiritiin nähden on isompi grillausala, sekä se että ritilät ovat pelkkää valurautaa, kun Spiritissä ne olivat emaloituja ja paljon ohuempia (ehkä kuitenkin sisältä valurautaa?).
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mökillä grillailen hiilellä, ja se on minusta ainoa oikea vaihtoehto. Kotosalla minulla Luciferin sähkögrilli, jonka ostin edelliseen asuntooni, koska parvekkeella ei muita vaihtoehtoja ollut.

Eihän tuo sähkögrillaus ole mitenkään verrattavissa hiiligrillailuun, eikä varmaan kaasuunkaan, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Helppous. Nykyään asustelen rivitalossa, joten hiiligrillaus olisi periaatteessa mahdollista. Mutta kun itse en omista autoa, olisi hiilien roudaus varsin työlästä. Kaasukaan ei tuosta syystä oikein tulee kyseeseen.

Niinpä olen hieman pohtinut tuon Luciferin päivittämistä. Muurikan kesäkeittiötä on moni kehunut, joista viimeisimpänä kaverini, joka hankki tuon hiljattain. Onko muilla eriäviä mielipiteitä? Korostan, että nyt eivät muut grillityypit tule kyseeseen. Ja pääasiallinen grillausmenetelmä on edelleen mökin hiiligrilli. Tämä olisi siis vain täydentävä kapine kotioloihin.

 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mökillä grillailen hiilellä, ja se on minusta ainoa oikea vaihtoehto. Kotosalla minulla Luciferin sähkögrilli, jonka ostin edelliseen asuntooni, koska parvekkeella ei muita vaihtoehtoja ollut.

Eihän tuo sähkögrillaus ole mitenkään verrattavissa hiiligrillailuun, eikä varmaan kaasuunkaan, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Helppous. Nykyään asustelen rivitalossa, joten hiiligrillaus olisi periaatteessa mahdollista. Mutta kun itse en omista autoa, olisi hiilien roudaus varsin työlästä. Kaasukaan ei tuosta syystä oikein tulee kyseeseen.

Niinpä olen hieman pohtinut tuon Luciferin päivittämistä. Muurikan kesäkeittiötä on moni kehunut, joista viimeisimpänä kaverini, joka hankki tuon hiljattain. Onko muilla eriäviä mielipiteitä? Korostan, että nyt eivät muut grillityypit tule kyseeseen. Ja pääasiallinen grillausmenetelmä on edelleen mökin hiiligrilli. Tämä olisi siis vain täydentävä kapine kotioloihin.

Sähköllä ei voi grillata. Ei riitä teho, pitäisi olla voimavirtaa, että voisi edes teoriassa tehdä sellaisen grillin mitä voi kutsua grilliksi ja se olisi sähkökäyttöinen. Toisekseen kaikki noi grillit missä on ritilä on lähtökohtaisesti vältä luokan väkerryksiä. Ne ritilät omaa liian pienen pinta-alan lämmetäkseen riittävän kuumiksi. Lihan kanssa ihan onnettomia tuotoksia.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Hommasin kuukausi sitten Weberin 300-sarjalaisen Genesis II:n. Eli kolme pääpoltinta, vanhassa kaasugrillissä oli neljä. Onhan tuo ihan eri planetaalta tuo Weber, mutta toki hintakin taisi olla 3-4x kuin tuolla vanhalla. Kerran ruuat onnistuin jo polttamaan kun testasin että kuinka paljon tuosta oikeasti tehoa irtoaa.

Suurimmat erot on nuo mitä muutkin ovat tuoneet ilmi, lämmönsäätö oikeasti toimii, lämpö jakautuu tasaisesti ja lämpömittari on luotettava tai ainakin suuntaa antava. Vielä kyllä sen huomaa että grilli ei ole täysin tuttu, mutta kyllä se tutuksi tulee kun melkein joka päivä jotain grillailee. Naudankin pihvit tuolla onnistuu loistavasti, vanhalla grillillä jäi tehot hieman vajaaksi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mitenkäs porukalla kokemusta Brisketin eli naudanrinnan savustamisesta? Katselin että niitä vajaita briskettejä (n. 1.5kg) olisi tulossa Lidliin.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Mitenkäs porukalla kokemusta Brisketin eli naudanrinnan savustamisesta? Katselin että niitä vajaita briskettejä (n. 1.5kg) olisi tulossa Lidliin.

Ehdin jo innostua mutta näköjäön valmiiksi maustettu. Sääli sinänsä. Ei tullut kokemusta naudanrinnan savustamisesta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ehdin jo innostua mutta näköjäön valmiiksi maustettu. Sääli sinänsä. Ei tullut kokemusta naudanrinnan savustamisesta.
Sentään on jotain "uutta" tarjolla. Pikkuhiljaa alkaa tulla noita "erikoisempia" juttuja myös tänne saviselle perämetsälle, jota Suomeksi kutsutaan. Picanhaa muistelen myös nähneeni kaupassa.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Sentään on jotain "uutta" tarjolla. Pikkuhiljaa alkaa tulla noita "erikoisempia" juttuja myös tänne saviselle perämetsälle, jota Suomeksi kutsutaan. Picanhaa muistelen myös nähneeni kaupassa.

Joo jostain täytyy aloittaa. Picanha hiiligrillissä on kyllä aika kuningastavaraa. Paikallisessa Cittarissa olin näkevinäni maminhaa, tarvinnee ottaa testipenkkiin sekin. Pitäis olla grillilihana senkin aika messevää
 

jimie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Kookoo
Ostin weberin sähkölgrillin ja eilen testasin makkaroilla ja hyvää oli.Mietin tässä sitä esilämmitysaikaa.Eli jos pihvit teen niin laitanko se täysille ja odotan about 20minsaa sitten pihvit siihen ja sitten tiputan lämpötilaa vai miten.?
 

Veijari

Jäsen
Eikös Weberin mukana tule aina käyttöohjeet, on sitten kaasu-, briketti- tai sähkögrilli? Jos noin on kerrottu grillin käyttöohjeessa, niin kyllä. Kannattaa kokeilla ja testailla, siten se omaan makuun paras tyyli löytyy.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kaasu ja hiili tuntuvat kyllä niin kliinisiltä. Mikä on hienompaa kuin hiillustan valmistaminen kuivilla haloilla? Ensin komia roihu ja sitten tulevan hiillustan miettiminen ja rakentaminen, niin luomua ja suomalaista puuhaa - jokainen kerta aina vähän yksilöllinen, kuten se hiilloskin. Nuo muut vaihtoehdot on vähän kuin hellan laittaisi päälle...
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kaasu ja hiili tuntuvat kyllä niin kliinisiltä. Mikä on hienompaa kuin hiillustan valmistaminen kuivilla haloilla? Ensin komia roihu ja sitten tulevan hiillustan miettiminen ja rakentaminen, niin luomua ja suomalaista puuhaa - jokainen kerta aina vähän yksilöllinen, kuten se hiilloskin. Nuo muut vaihtoehdot on vähän kuin hellan laittaisi päälle...
Pitkälti samaa mieltä. Vähän sama kuin talon tai talopaketin ostaminen, kauhean kliinistä. Mikä on hienompaa kuin istuttaa puiden siemenet metsään, odottaa niiden kasvua, jotta saa omasta metsästä itseistuttamista puista tehtyä "pitkästä tavarasta" talon itselleen.

Tai töihin meneminen, autolla, polkupyörällä tai julkisilla kulkeminen on niin kauhean "arkista", luomumpaa ja varmasti suomalaista puuhaa on mennä ympäri vuoden töihin itsetehdyillä (oman metsän puista tottakai) puusuksilla. Jokainen työmatka ainutlaatuinen, ihan kuten ne oman metsän puut.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pitkälti samaa mieltä. Vähän sama kuin talon tai talopaketin ostaminen, kauhean kliinistä. Mikä on hienompaa kuin istuttaa puiden siemenet metsään, odottaa niiden kasvua, jotta saa omasta metsästä itseistuttamista puista tehtyä "pitkästä tavarasta" talon itselleen.
Kyllä, näin se juuri on! Hieman jännittävää on aina puugrillin kanssa puuhaaminen - täysin varma ei voi olla lopputuloksesta. Vähän kun seuraisi niiden honkien ja kuusien hentojen alkujen kehittymistä, tuleekohan hyvää lautaa vai ei... Aina ei vain tule.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Myin vanhan Weberin toissa kesänä ja viime talvena muutettiin uuteen omakotitaloon ja nyt pitäisi tehdä tärkeitä päätöksiä.

Eli hankkiako kaasugrilli (todnäk jokin 1000-1500€ Weber) vai jokin toinen vaihtoehto? Työkaveri hehkutti Traegeria, mutta lopulta paljastui, että hänellä on kaasugrilli ns arkigrillaukseen ja Traeger viikonloppuisin, kun hän käyttää 4-8 tuntia ruoanlaittoon.

Omaan pikkulapsiarkeen tuo 4-8 tunnin grillailu ei ole sovitettavissa, niin pakko kai se on hankkia kaasugrilli, koska sillä saa suht nopeasti arkisin ja viikonloppuisin ruoat tehtyä ja tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä voi sitten hifistellä jos siihen mahdollisuus tulee.

Onko suosituksia? Weberin Genesis sarjan malleja olen pohtinut, mutta niitäkin näkyy olevan monta ja alkoi lähinnä tuskastuttaa, kun koitin vertailla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No siis jos lopettaisin tyhmän kiusoittelun niin minulla on totta puhuen kokemusta vain yhdestä ainoasta puugrillistä, lapsuudenkotini grillistä, joskin sitä kokemusta sitten onkin n. 40v ajalta - ja siis tulee enää käytettyä loma-aikoina, kun sitä aikaa on. Myös muulloin kun kesäisin, talvigrillaus on parasta, ei vaivaa sääsket eikä kuumuus... Sen grillin suhteen olen kyllä oppinutkin taitavaksi vaikka noin muuten en olekaan mikään erityinen grillaaja. Mutta on tullut kokeilluksi monenlaisia juttuja ja onhan se kokemuksena todella hieno, paljon monenlaista puuhailua ja variaatiota ja huomioonotettavaa. Peukalotuntumaa tarvitaan.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
No siis jos lopettaisin tyhmän kiusoittelun niin minulla on totta puhuen kokemusta vain yhdestä ainoasta puugrillistä, lapsuudenkotini grillistä, joskin sitä kokemusta sitten onkin n. 40v ajalta - ja siis tulee enää käytettyä loma-aikoina, kun sitä aikaa on. Myös muulloin kun kesäisin, talvigrillaus on parasta, ei vaivaa sääsket eikä kuumuus... Sen grillin suhteen olen kyllä oppinutkin taitavaksi vaikka noin muuten en olekaan mikään erityinen grillaaja. Mutta on tullut kokeilluksi monenlaisia juttuja ja onhan se kokemuksena todella hieno, paljon monenlaista puuhailua ja variaatiota ja huomioonotettavaa. Peukalotuntumaa tarvitaan.
Kyllä itsekin haaveilen, että saisi jonkun ison muuratun puugrillin pihaan ja sen toteutan heti kun asumismuoto on omakotitalo tai vaihtoehtoisesti omistan kesämökin. Tällä hetkellä täytyy tyytyä hiiligrilliin ja kaasugrilliin, joista jälkimmäisenä mainittua olen käyttänyt ehkä muutamia kertoja viimeisen vuoden aikana. Arkigrillauskin menee nykyään hiilellä. Se on kuitenkin vain joitain kymmeniä minuutteja enemmän mitä se vie aikaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Myin vanhan Weberin toissa kesänä ja viime talvena muutettiin uuteen omakotitaloon ja nyt pitäisi tehdä tärkeitä päätöksiä.

Eli hankkiako kaasugrilli (todnäk jokin 1000-1500€ Weber) vai jokin toinen vaihtoehto? Työkaveri hehkutti Traegeria, mutta lopulta paljastui, että hänellä on kaasugrilli ns arkigrillaukseen ja Traeger viikonloppuisin, kun hän käyttää 4-8 tuntia ruoanlaittoon.

Omaan pikkulapsiarkeen tuo 4-8 tunnin grillailu ei ole sovitettavissa, niin pakko kai se on hankkia kaasugrilli, koska sillä saa suht nopeasti arkisin ja viikonloppuisin ruoat tehtyä ja tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä voi sitten hifistellä jos siihen mahdollisuus tulee.

Onko suosituksia? Weberin Genesis sarjan malleja olen pohtinut, mutta niitäkin näkyy olevan monta ja alkoi lähinnä tuskastuttaa, kun koitin vertailla.
Vastaan samalla tavalla kuin sen n. 10 kertaa jo ketjuun. Hanki sellainen grilli johon saat varaosia. Se tonninkin grilli tulee vaatimaan muutaman kesän jälkeen todennäköisesti jotain huoltotoimenpiteitä ja onhan se ahterista, että pitäisi laittaa uusi tonni palamaan kun muutaman euron polttimet on palaneet puhki. Sellaisia merkkejä joiden varaosia tähän mennessä on saanut heidän omilta sivuiltaan vuosiakin vanhoihin malleihin on ainakin Mustang ja Weber.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vastaan samalla tavalla kuin sen n. 10 kertaa jo ketjuun. Hanki sellainen grilli johon saat varaosia. Se tonninkin grilli tulee vaatimaan muutaman kesän jälkeen todennäköisesti jotain huoltotoimenpiteitä ja onhan se ahterista, että pitäisi laittaa uusi tonni palamaan kun muutaman euron polttimet on palaneet puhki. Sellaisia merkkejä joiden varaosia tähän mennessä on saanut heidän omilta sivuiltaan vuosiakin vanhoihin malleihin on ainakin Mustang ja Weber.

Joo tää on hyvä pointti ja kaikenmaailman cello-grillit on poissuljettu. Weber on aika vahva kandi, koska edellinen oli laadukas ja juurikin nuo varaosat / mahdollisuus vaihtaa puhki kuluneita osia on pakollinen ominaisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös