Ghost – saatanalliset popsäkeet

  • 30 422
  • 192

Mikä on Ghostin paras albumi?

  • Opus Eponymous (2010)

    Ääniä: 10 12,0%
  • Infestissumam (2013)

    Ääniä: 13 15,7%
  • Meliora (2015)

    Ääniä: 33 39,8%
  • Prequelle (2018)

    Ääniä: 22 26,5%
  • Impera (2022)

    Ääniä: 5 6,0%

  • Äänestäjiä
    83

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ensimmäisen kuuntelun perusteella aivan julmetun kova levy. Sinällään erikoista, että sinkkuina tai muuten ennen levyn ulostuloa julkaistut biisit ovat ehkä vähiten 'radioystävällisiä' koko albumilla ja levy on kokonaisuutena jopa vielä melodisempaa kuin edeltäjänsä.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Sieltähän se LP tuli ajoissa. CD on valitettavasti vielä matkalla. Nyt kovaa kuuntelua!
 

Liitteet

  • Impera.jpg
    Impera.jpg
    171,5 KB · kertaa luettu: 87

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Ensikuuntelun perusteella uusista biiseistä parhaiten mieleen jäivät Watcher in the Sky ja Griftwood.

Vierailevan kitaristin eli Fredrik Åkessonin (mm. Opeth) läsnäolon huomaa mielestäni aiempaa monimutkaisempien kitarakuvioiden perusteella. Muutenkin kitara on ilahduttavasti useissa kappaleissa pääosassa. Tykkään!

Jatkan illan aikana tutkimuksia.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Nyt on ollut uusi levy kuuntelussa pitkin päivää töiden ja salitreenin kylkiäisenä. Albumi on selkeää jatkumoa Prequellelle, ja toimii todella hyvin allekirjottaineelle. Tuttuun tapaan vei useamman kuuntelukerran, että pääsi albumiin täysin "sisään", tähän toki oli myös varautunut kun on kuitenkin Ghost kyseessä. Levyn ehdottomat timantit ovat Spillways ja Watcher in the Sky. Ainoa biisi, mikä ei ihan tartu, ainakaan vielä, on Kaisarion. Rats oli niin kova avausbiisi, että ehkä rima on itsellä vaan niin korkealla. Vahva albumi kaiken kaikkiaan, ja menee sijalle 3 omalla Ghost listalla Infestissumamin ja Melioran taakse.

Jatketaan kuuntelua!
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Avausintrosta tulee vahvasti mieleen Metallican to live is to die väliosa.
Lisäksi aiemminkin mainittu/sivuttu: Griftwoodin alku kuulostaa Van Halenin Ain't Talkin' 'bout Lovelta. Spillways taas joltain Foreignerilta tai jopa Totolta.

Hyviä vaikutteita, itselleni maistuu joka kuulemalta vain paremmalta. Oma arvosana levylle täydet 5/5.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lisäksi aiemminkin mainittu/sivuttu: Griftwoodin alku kuulostaa Van Halenin Ain't Talkin' 'bout Lovelta. Spillways taas joltain Foreignerilta tai jopa Totolta.

Hyviä vaikutteita, itselleni maistuu joka kuulemalta vain paremmalta. Oma arvosana levylle täydet 5/5.
Ei ne vaikutteet levyä huononna. Kannattaa kuunnella myös Night Flight Orchestra joka on hyvinkin tämän "uuden" Ghostin tyyppistä musiikkia. Yllättäen Ruotsista seki :)
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Ai että mä diggaan tosta kun on härskisti vaan lähdetty lainaamaan vanhoista klassikoista lopputulos edellä. Tää maailma tarttee nyt vihdoin hyvää soittimilla soitettua musiikkia pop-listoille joten vittuun kaikki säännöt. Respite on the Spitalfieldsin C-osa on nostettu suoraan Whitesnaken Still of the Nightista ja Spillways on vähän kuin Alice Cooperin Poisonin uusintaversio Abballa, Totolla, Journeyllä, Foreignerilla yms höystettynä. Lopputulos on kultaa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Spillways on nyt soinut repeatilla hyvän tovin. Seuraava single, veikkaan ma. Todella kova!

Mielestäni ainoa huti koko levyllä on singlenäkin julkaistu 'Twenties'. Ei vain lähde useammallakaan kerralla. Muuten levy on oikein mainio.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ainoa biisi, mikä ei ihan tartu, ainakaan vielä, on Kaisarion.
Itsellä oli sama kun kuulin ensimmäistä kertaa jonkun livevedon. Nyt on tämän hetken ihan ehdottomia suosikkibiisejä. Muista biiseistä pakko nostaa esiin Darkness at the Heart of My Love, joka sai karvat pystyyn. Tältä levyltä kuitenkin suosikkini on Call Me Little Sunshine.

Twenties täälläkin ainoa huti. Hyvä levy siis, tykkään kovasti.
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Hyvältähän tämä uusi levy kaiken kaikkiaan kuulostaa.

Balladeista en suuremmin perusta, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen myös Darkness at the Heart My Love on minulle auennut. Komea voimaballadi, jonka voi hyvin kuvitella livenä vaikkapa nykyään setissä majailevan biisin He is tilalle.

Twenties on tosiaan levyn outolintu. Jazz/swing -henkisen poljennon perusteella biisin nimi viitannee myös 1920-lukuun. Pandemioiden ja sotien jälkeenhän maailma lähti valtavaan elintasonousuun 1920-luvulla (jonka toki suuri lama samaisen vuosikymmenen lopulla osaltaan sammutti). Ehkäpä Forge näkee nykyhetkessäkin samankaltaisuutta sadan vuoden takaiseen aikaan? Toki Ukrainan käänne on tuonut tähän keitokseen odottamattoman uuden twistin ja entisestään lisää yhtymäkohtia sadan vuoden takaiseen maailmaan.

Opethin Fredrik Åkesson on selkeästi tuonut osaltaan myös hieman progehenkisiä kitarakuvioita Ghostin musiikkiin (esim. Kaiserion).

Totta kai mukana on myös jo ennestään tuttuja okkultistisia vivahteita, joissa kumarretaan esimerkiksi Aleister Crowleyn suuntaan (mm. Call Me Little Sunshine sekä levyn kansitaide).

Aivan mahtava albumi! Jokaisella kuuntelukerralla löytyy joku uusi koukku. Todella upeaa Tobias Forgen melodiantajua kauttaaltaan. Jälleen kerran.

Joko Ghost on uuden levyn myötä stadionluokassa? Sinnehän Forgen katse käsittääkseni on suunnattu.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Ai että, kyllähän tämä Impera on makee!
Autossa lähestyin hieman ja nyt kaksi kuuntelukertaa himassa. Allekirjoitan täysin edellä mainitut arvostelut.
Ja jep, Twenties on turhake.
Minua ei ainakaan häiritse nuo "lainaukset" (Snake, Halen, Eput).
Kuten Cujo tuossa mainitsee niin uusia koukkuja löytyy joka kuuntelukerralla.
Kevyesti jatkoon!
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Mikähän kappeli lienee tämä keikkapaikka? Kaikuu aika pahasti, akustiikaltaan on aika haastava paikka.
Eiköhän se jälkeenpäin ehkä selviä. Taustoissa oleva muori vetää kyllä hyvin. Muutenki taustanauhojen käyttö lauluissa kuulostaa olevan minimissään nykybändin aikana joka pelkkää plussaa.
Tällekin saatiin vastaus settilistasivustolta. Kyseessä on Kalifornian Altadenassa sijaitseva Mountain View Mausoleum. Eli ihan aito hautakappeli. Upeaa, että tällainen antikristillinen bändi sai vetää keikan tuollaisessa paikassa. Lienee vaatinut hieman taivuttelua (tai kenties rahaa).
 

Liitteet

  • Mountain View Mausoleum.jpg
    Mountain View Mausoleum.jpg
    83,5 KB · kertaa luettu: 82

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Ghost on meikäläiselle ollut tärkeä bändi jo yli kymmenen vuotta. Joillekin se on Maiden ja Judas Priest. Mulle se iso juttu on ollu Ghost. Kolme kertaa olen porukat nähnyt livenä eri "johtohahmoilla" Papa 2, Papa 3 ja Kardinaalimunaus, josta en pitänyt hahmona lainkaan... Enkä kyllä liiemmin siitä "hänen" levystäkään muutamaa hittiä lukuunottamatta. Infestissumam on heittämällä bändin paras albumi kokonaisuutena, sen jälkeen tuleekin sitten Meliora ja debyytti Opus kakkosena.

Mutta joo, mites tää uusin sitten.
Miksaus timanttia, koukut timanttia ja rumpalimiehenä arvostan etenkin rumpuraitojen maukkautta. Vahva kasari! (Olkoonkin että triggeröidyt samplet haisee kilometrin päähän.) Joku tässä levyssä jää piippuun, enkä osaa sanoa mikä. Puolet levystä on hyvää eteenpäin menevää paukutusta, mutta sitten tule joku virhe Matrixiin ja lento katkeaa täysin.

Twenties on ehkä erikoisin Ghost kappale aikoihin. Huikea reggaetonkomppi hytkytyttää eteenpäin ja stemmat on kohillaan. Ja toPidän kovasti! Kaiserion on myös todella kova tamburiinin heilutusralli. Jännä sinänsä; livenä mitä kuulin kiertueen alkukeikoilta tuota biisiä, niin en pitänyt siitä yhtään. Nyt levyltä kuunneltuna kelkka kääntyi 180 astetta. Bueno!

Watcher in the sky tuo mieleen lähinnä Metallican Enter sandamanin. Huonolla tavalla... Todella huonolla tavalla. Ärsyttää myös feidaus ulos. Kamoon, olkoon kuinka kasaria tahansa niin keksikää se lopetus siihen biisiin, ettei tarvi vaan liukuja vedellä kohti nollaa.

Neljä viimeistä kappaletta onkin sitten osastoa todella meh!

Kokonaisuus on ehkä liian Pop. Onhan se ollutkin jo se juttu vuosikausia ja pitkä matka on tultu siitä kun vedettiin Sabbathin hengessä.

Heikoin kokonaisuus Ghostin historiassa. 3/5
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
@Anselm Raato
Kyllähän edeltävä albumi Prequelle taisi olla lopullisesti vahva suunnannäyttäjä popimmalle ilmaisulle. Poppia edelleen kyllä, mutta kitarointi ja muut koukut kyllä maistuvat itselleni aivan mainiosti. Taitaa olla niin, että myynnitkin ovat nousseet varsinkin rapakon takana popimman ilmaisun aikana. Se bändille suotakoon. Ei doomilla ole asiaa niitä stadioneita täyttämään.

Opus Eponymous on toki oma suosikkini tuotannosta edelleen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän edeltävä albumi Prequelle taisi olla lopullisesti vahva suunnannäyttäjä popimmalle ilmaisulle. Poppia edelleen kyllä, mutta kitarointi ja muut koukut kyllä maistuvat itselleni aivan mainiosti. Taitaa olla niin, että myynnitkin ovat nousseet varsinkin rapakon takana popimman ilmaisun aikana. Se bändille suotakoon. Ei doomilla ole asiaa niitä stadioneita täyttämään
Tämähän on keskustelu, joka käydään jokaisen pidempään vetävän bändin kanssa. Pitäisikö veivata loputtomiin sitä samaa juttua, jolla noustiin esiin? Vai lähdetäänkö muuttamaan suuntaa? Jos suunta muuttuu, niin oletettavasti uusia faneja tulee mukaan, todennäköisesti joku alkuaikojen fani tippuu pois. " Eka demo paras, muu kaupallista paskaa..." tai jotain sinnepäin noin kärjistäen. Ghostin kohdalla lienee luonnollinen aika sille, kun kaksi viimeisintä albumia ovat tosiaan vahvemmin poppia.

Ghost tekee edelleen omaa juttuaan. Bändin tunnistaa helposti kuullessaan, mutta onhan tässä vahvasti menty popin suuntaan. Johtuu se sitten tekijöiden mieltymyksestä tai yrityksestä flirttailla hieman suuremmille yleisöille. Ei siinä mitään väärää ole kuitenkaan, kun sen tyylillä hoitaa. Kitarat ja rummut auttavat edelleen pitämään bändistä, vaikka popimpaan suuntaan on menty.

Ei Impera omissakaan papereissa parasta Ghostia ole, ei ainakaan näillä kuunteluilla. Ehdottomasti kuitenkin mielenkiintoinen albumi. Mielenkiintoisia melodioita, mielenkiintoisia koukkuja siellä täällä. Laadukkaasti tuotettu albumi kokonaisuutena jälleen kerran.
 

Schadowan

Jäsen
Saako kolmen-neljän kuuntelukerran jälkeen jo ilmaista mielipiteen? Kasarirock/pop/heviä, häpeilemättömiä lainauksia, koukkuja, hassuttelua, radioystävällistä, melodista..

Forgella alkaa olemaan kunnon ruotsalainen sävellysarmeija apunaan, nyt on Kent ja Cardigans völjyssä, Aviciin hovisäveltäjäkaksikko entistä vahvemmassa roolissa... Siis oikeasti ihan helvetin siisti juttu - miksei Suomestakin voisi tulla joku artisti/bändi, jolla vahva visio, mihin laitetaan vielä Valo,Holopainen, Ylönen ja kumppanit taustalle väkertämään biisejä? Hitto mä olen vähän kateellinen taas ruotsalaisille, miten ne taas tämän keksi. Toki vaati, että Forgen kaltainen tyyppi olisi ylipäätään olemassa...

Joka tapauksessa tavoitteet on selvät - jäähalli/areena-aseman vahvistamista, ehkä sinne stadioneille kolkuttelemaan, ja varmasti Forgella takaraivossa kolkuttelee, josko se Billboardin ykkössija nasahtaisi viimein myös (Meliora 8., Prequelle oli 3. ....). Itse olisin erittäin onnellinen, jos näin kävisi, onhan Ghost ollut kuitenkin sen 10vuotta ikäänkuin "oma" bändi. Bändin tietoinen muutos Opuksen 70lukuheavysta puhtaammaksi pop/rock yhtyeeksi on ollut mielenkiintosta seurattavaa - kyllähän Forge tietää, että melodiaa se vaatii jos mielii korkealle.

Se, että itselle iski enemmän Seven Inches of Satanic Panic'n 60/70lukulainen poprock(johon toivoin itsekseni salaa jatkoa), kuin tämä Imperan kasarimeno, ei menoa haittaa, kyllä mä tämän levyn kanssa pystyn elämään silti! Tällä hetkellä levyn viimeinen biisi on oma suosikkini.

Onhan tuolla pari pomminvarmaa radiohittiä, etenkin Spillways voin hyvin kuvitella soivan jenkkilässä isostikin. Mielestäni Ghostilta puuttuu edelleen sellainen rajat rikkova megahitti - josko se nyt napsahtaisi?
 

Jertsu#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä viikonlopun aikana on tullut kuunneltua Impera nyt useamman kerran läpi ja itselleni kyllä maistuu tämäkin levy vallan mainiosti. Erityisesti Spillways, Watcher In The Sky, Darkness at the Heart of My Love, sekä Respite On The Spitalfields.

Ei tällä levyllä nyt suoranaisia inhokkeja löydy, mitä nyt Twenties ei sinne suosikkienkaan joukkoon pääse. Levyn kokonaisuudessa tuo biisi nyt kuitenkin ihan hyvin toimii.

Innolla tässä jo odottaa Tampereen keikkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös