Frans Tuohimaa HIFK:ssa

  • 118 291
  • 611

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kyse olisi yksittäisestä pelistä, niin en tietenkään dumaisi maalivahtityöskentelyä niin jyrkästi. Nyt on kuitenkin jo 7 peliä alla, enkä ole hirveän vakuuttunut.

Et ole ainoa jota ei ole vakuuttanut kun meidän palstaakin lukee, mutta jos nämä perustuu vaan lähinnä siihen, että päästettyjä tulee liikaa, ja itse päästetyillä ei ole mitään merkitystä olipa ne kuinka hankalia tahansa, niin Tuohimaa tuomitaan ns. ilman oikeudenkäyntiä.

Kun on paljon puhuttu siitäkin, että omat pakit ovat aiheuttaneet pahoja maskeja laukaisutilanteissa, niin herää kysymys, että olisko sen maskin takaa voinut reagoida vähän yrittämällä saada katsekontaktia kiekkoon jommalta kummalta puolelta, sen sijaan että jää paikalleen odottamaan vedon lähtemistä sokeasta kulmasta, jolloin kiekon näkeminen ja torjuminen on luonnollisesti aika tuuripeliä.

Tämä on asiallinen kyseenalaistaminen, jota itsekin mietin eilen. Joissain maskivedoissa veskoilla on mahdollisuus löytää katsekontakti maskin takaa, jossain ei. En lähde kyllä suorilta käsin noita eilisiä itse lajittelemaan, pitikö nähdä vai ei. Pospisilin vedon Tuohimaa taitaa itseasiassa viime hetkellä nähdäkin, ja nostaa kilpipuolen olkapäätä ylöspäin, mutta tuo laukaus... korvan juuresta maalin kattoon, millähän ruumiin osalla tuollainen pitäisi torjua, kun kilpeä ei pidä yksikään veska korvan juuressa? Pieni vastaantulokaan tuskin olisi jättänyt laukausta olkapäähän, laukaus kun menee kirjaimellisesti maalin kattoon. Oletko eri mieltä @SaatananJäätävä tästä maalista?

En myöskään usko, että puolistajat pelaavat laukaisusektoreita pois jotenkin eri tavalla, kuin muiden joukkueiden.

Häh? Totta kai pelaavat eri tavalla eri tilanteissa. Ei kaikki pakit ole identtisiä tasoltaan eikä heidän suoritukset. Ei joku Rony Ahonen ole identtinen laukausten blokkaaja tai 1vs1- iholle menijä kuin vaikka Kärppien Shaun Heskhka. Pelaajien suorituksissa on eroja, ja myös joukkueiden PAPP:issa on eroja. Mutta tässä nyt arvioidaan Tuohimaata vs päästetyt eikä joukkueita, joten eteenpäin.

Kyllähän siihen kiekon ja maalivahdin väliin mennään sitä skodea estämään lähtemästä, ja veskarin homma on siinä vaiheessa vähintäänkin osittain yrittää pitää katse kiekossa, tekemällä tarpeelliset liikkeet/asennonmuutokset maalilla, jotta on kokoajan tilanteen tasalla ja valmiina torjumaan sen vedon, mikäli tulee blokin läpi.

Niin mennään, mutta ei jumalauta räpiköidä siinä veskan edessä a'la Rony Ahonen 3.maalissa. Kuten eilen kirjoitin, niin tuo 3.maali oli torjuttavissa joka tapauksessa, veto haaroista eli katsekontakti on olemassa laukaukseen, mutta pointtina siis, että blokkaamista voi tehdä monella tapaa. Jalat yhteen maila ulos, ole iholla. Tuollainen Ahosen räpiköinti on sieltä missä rima on matalin.

Enkä nähnyt varsinaisesti mitään muutosta puolustuksen taktiikassa sen jälkeen kun Halonen tuli tolppien väliin, mutta niin vain kaikki tarttui kiinni sen jälkeen ja voitettiin kumpikin erä maalilla päästämättä yhtään omiin.

En myöskään nähnyt Halosen ottavan parista metristä Saarelan kaltaisia laukauksia tai Pospisilin kattoon meneviä kilpikäden korvan juuresta... Ei puolustamisen taktiikat muutu mihinkään, mutta ei pelitilanteet ole tasainen jatkumo myöskään. Edit: Muokattu viimeistä kappaletta.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistan myös, että joku SaiPan palstatoveri tuli toputtelemaan tänne, kun Tuohimaa hankittiin. Muistaakseni viestinä oli, että yhtä suonenveto-kautta lukuunottamatta ei Tuohimaa ole mikään ihmeellinen ollut. Näin jälkikäteen ajateltuna tässä piilee totuuden siemen. Satuin myös kuulemaan luotettavasta lähteestä, että erään todella pitkän ja maineikkaan uran IFKssa pelanneen ja IFKta jatkuvasti seuraavan entisen maalivahdin (joka oletettavasti jotain maalivahtipelistä ymmärtää?) tyly tuomio Tuohimaasta oli, että on täysin yliarvostettu.

Miten selität viime kauden 2kpl EHT-kutsuja? Jos Tuohimaa ei siis Liigan eliittiin mm. viime kaudella kuulunut, niin onko suomalaisten veskojen taso Euroopassa niin surkea, että jopa Tuohimaa pääsi pelaamaan leijonissa, vai onko Suomen valmennus ihan pihalla?

Edit:
Surukseni kuitenkin huomaan, että Riksmanin 2010-2011 kaudella aloittama Liigan huippumaalivahti-ajankausi on päättynyt viime kauteen ja taas olemme täällä videoklippikerhossa vääntämässä.

Eikö se päättynyt jo Engrenin myötä? Engren kävi täällä palstan teksteissä enemmän bussin alla kuin busseja päivittäin korjaava mekaanikko. Ja Engren oli ajoittain myös mun mielestä todella huono. Ajoittain taas todella hyvä. Epätasainen siis.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On Tuohimaa ollut heikko näin kauden alussa, mutta sama homma se oli viime kaudellakin. Toivottavasti parantaa samaan tapaan kauden edetessä.

Viime kauden taisi startata loukkaantuneena? Muistelisin ainakin, että jotain vaivaa siellä oli ja jokunen peli meni ns. pelikuntoa hakiessa. Fränä paransi kauden edetessä sitten hienosti ja ansaitusti oli EHT:lla ja esiintyi hyvin siellä.

Silti ei Fränä ole itsessäni koskaan aiheuttanut samanlaista luottamusta maalivahtityöskentelyyn kuin Husso ja Lankinen.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Tänään oli pari vastaavaa paikkaa missä soinut aiemminja selitelty pakkien surkeutta ja maagisia laukauksia. Tänään Fränä oli parempi ja varmempi, kuin pitkään aikaan. Voittava maalivahti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Olkoon tämä sitten vaikka se jinxaus, mutta Tuohimaan kohdalla en siihen usko. Vastustajalla on maalivahti maalissa, joka ei ole pelannut moneen kuukauteen missään ja silti on ihan eri tasolla kuin Tuohimaa. Kyllä, Tuohimaalla on ollut monta hyvää torjuntaa IFKn viisikkopuolustuksen ansiosta, mutta silti taas vähintään GAA 3 ja Larmi viemässä kaksintaistelua 100-0. Ennen kuin joku tulee taas kertomaan, että vaikea tuon IFKn puolustuksen takana on loistaa niin katsokaa Kerhon puolustusta, jota oli ennen tätä peliä ”pöllytetty” 7 maalia ennemmän kuin IFKn. Voi kunpa tänne saisi Husson/Lankisen tai oman ”Dostalin”. Tuohimaa maalissa IFK ei voita ikinä mitään.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ja nyt IFK:n paikka ylivoimalla. Tylsä olla pessimisti, mutta ei nyt aivan vastustajan tasolla ole tuo meidän yv ollut...

Edit. Sori, väärä ketju.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Antti Mäkisen äänellä ”ei riitä”, eikä kestä Tuohimaan pää näköjään Stadin kirkkaita valoja. Seuraava maalivahti tilalle.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Liigan huonoimpia ykkösmaalivahteja. Maalivahdit toisin päin tämä olisi ollut IFKlle selkeällä marginaalilla.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Kyllähän noi toisen pelaajan perseestä kimpoilevat pomppukiekot pitää ottaa sata kertaa sadasta.
Kun oliskin kyse vain pomppukiekoista. Jatkuvasti epävarma, eikä yhtään voittavaa torjuntaa. Päälle monta aivan turhaa kiekon sulkemista. En muista edelsikö tätä avausmaali, mutta tänäänkin vähintään kolmesti sulki kun lähellä kolme omaa->tästä kiekko peliin ja olisi omilla uusi hyökkäys päällä.
 

444

Jäsen
Fransin tämän kauden tasosta kertoo liikaa se, että joudutaan ilta toisensa jälkeen käymään läpi, että oliko joku maali helppo vai ei.

Ei vaan lähde. Niilo maaliin.
No menikö se ensimmäinen maali Fränän piikkiin vai ei? Joku tuolla otteluseurannassa jo jeesustelikin, että olisi vain pitänyt länget kiinni. Se onkin erittäin hyvä tyyli torjua b-pisteen takaa lähteviä vetoja tönöttämällä polvillaan puikot kiinni, koska ainahan se voi jostain ottaa kimmokkeen.

Mutta turhaa vääntöähän tämä on. Lyytinenkin on ihan paska pakki, koska niin on päätetty.
 

#34

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New Jersey
2/3 olisi kyllä pitänyt ottaa kiinni. 1 maali sentään muutti suuntaa, mutta tuokin tuli suoraan kohti ja kiekko putosin vain alaspäin. Jos maalivahdilla on paketti kunnossa niin ei nuo mene.
Tällä hetkellä ei vain Tuohimaan taso tahdo riittää 3 pisteen voittoihin.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
No menikö se ensimmäinen maali Fränän piikkiin vai ei? Joku tuolla otteluseurannassa jo jeesustelikin, että olisi vain pitänyt länget kiinni. Se onkin erittäin hyvä tyyli torjua b-pisteen takaa lähteviä vetoja tönöttämällä polvillaan puikot kiinni, koska ainahan se voi jostain ottaa kimmokkeen.

Mutta turhaa vääntöähän tämä on. Lyytinenkin on ihan paska pakki, koska niin on päätetty.

Kuka on puhunut ekasta mitään ? Kumpi veskari sinun mielestäsi suorittaa paremmalla tasolla, Halonen vai Tuohimaa ? Onko Tuohimaa tekeminen sinusta voittavaa veskaripeliä ?

Tuohimaalle tehtävistä maaleista liian suuri osa menee ns. paketista läpi. Moderni maalivahtipelaaminen nojaa nimenomaan pinta-alan minimoimiseen niin syvyys- kuin poikittaissuunnan tilanteissa.

Kyse ei niinkään ole edes statseista, vaan siitä, että Tuohimaan tämän hetken tekeminen ei ole pitkässäkään juoksussa voittavaa. ts. tilanteita, joista maaleja nyt syntyy liian kovalla prosentilla, ei saataisi edes huikealla puolustuspelaamisella estettyä.
 
J

Just-Ice-Hockey

Meni siellä helppoja tai ei, niin eipä Tuohimaa kyllä usein kannattele jengiä. Äkkiseltään sanoisin, että miehellä on IFK uraltaan enemmän hävittyjä kuin voitettuja pisteitä. Hyvä haku aikanaan, ja edelleen pidän Fränää hyvänä maalivahtina. Nyt ei vaan IFK:ssa tunnu lähtevän ja sillä hyvä. Nyt vaan rohkeasti Haloselle valtaosa lopuista peleistä ja Fränälle rehellisesti ilmoitusta, että ensi kaudeksi saa etsiä uutta osoitetta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toka maali Fränän piikkiin, ei voi mitään. Kalliiksi tuli. Toisaalta, niinhän siinä meillä aina käykäykäykäy, että kun ei itse tehdä, vastustaja kyllä tekee ja joku helppo menee omalle veskarille aina. Tämä lukee ihan HIFK:n käsikirjassa. Toisessa samaisen kirjan kohdassa lukee, että vastustajan veskari on koko kentän paras pelaaja. Varsinkin, jos hän on oma kasvatti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös