Frans Tuohimaa HIFK:ssa

  • 117 942
  • 611

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alla olevat tiedot kaapattu kotisivujen uutisesta.

Ikä: 27
Pituus: 188 cm
Paino: 87 kg
Hanskakäsi: vasen
Edellinen seura: SaiPa

Liigassa: Kolmella viime kaudella SaiPassa 127 ottelua torjuntaprosentilla 91,42 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,37.
Elite Prospects: https://www.eliteprospects.com/player/16434/frans-tuohimaa

IFK:n oma kasvatti on noussut kolmen viime kauden aikana sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Sijoittuu ja liikkuu erinomaisesti ja lukee peliä hyvin. Kansainvälisen tason maalivahti.

Minua itseäni erityisesti miellyttävä hankinta. Kiva nähdä paljasjalkaisen Stadin kundin ja oman kasvatin palaavan himaan valmiina huippumaalivahtina. Välkommen hem, Fränä!
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ehkä liigan analyyttisin maalivahti. Tekee mm. omalla ajallaan paljon vidoanalyysiä omasta duunistaan. Varmasti Lunkan kanssa löytää vielä parannettavaa tekemisestään. Nöyrä ja herrasmiesmäinen pelaaja. Persoonana maalivahtien Toni Söderholm. Erinomainen hankinta.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Tosiaan, hieno mies jääkiekon ulkopuolella ja kaukalossa jäätävän kova ammattilainen. Harmittaa että lähti SaiPasta mutta toisaalta oikeaan aikaan siirtyminen muualle, vuosi kaksi IFK paidassa ja ulkomaille. Tulee tekemään vielä kovan uran ja maajoukkue tulee tutuksi. Olen melko varma että ottaa ykköstorjujan roolin Helsingissä tulevalla kaudella.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Fränä on ehdottomasti "omana" kaikkein mieluisin hankinta, se on selvä. Nyt on kassari, joka on tehnyt pakollisen Ilmala-maakunnat-kierroksen, muttei vielä ole täysin ikäloppu. Sekä profiililtaan että pelityyliltään mielestäni Riksman 2.0.

Lunkan valmennuksessa ottaa satavarmasti ykkösvahdin roolin.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotiutettiin, niin. Skoutti tsiigas matsia itärajalla ja huudahti, että "tuo himaan!"

Mikäs tässä oli pointti? En ihan ymmärtänyt.

E: Pienellä avustuksella aukesi.
 
Viimeksi muokattu:

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiva nähdä Fränä tänään maalissa. Odotan tosi kovalla innolla. Nyt kun Fränällä on vähän laadukkaampi joukkue edessään kuin Lappeenrannassa, niin on myös syytä odottaa todella laadukkaita otteita. Tuhkimotarinakin on jo valmiiksi kirjoitettu;


Ura käynnistyy lupaavasti Fränän toimien Suomen kauneimman urheilubrändin juniorikiekon kulmakivenä. Napashotteja koulun kuumimmilta minkeiltä kiekon tarttuessa kuin kärpäspaperiin. Fränän nimi alkaa kiiriä ja saapa sankarimme myös poskisuudelman yleisötilaisuudessa eräältä Miss Helsinki -semifinalistilta, ”Voiko tämän nastampaa ollakaan”, nuori Fränä kelailee mielessään.
Kuinka ollakaan, naapurin Ilkeä-Harry saa tästä vihiä ja aikoo hoitaa sopimusneuvottelut samalla tavalla, kuin useasti aikaisemminkin. Hjallis aseella uhaten pakottaa laittamaan nimen alle Jokerien sopimuspaperiin ja Fränä joutuu pyörimään kolmisen vuotta alla päin tuossa toksisessa ympäristössä, etsien itseään tekohymy naamallaan.
2013 Fränä onnistuu karkaamaan maakuntiin, mutta Ilmalassa saatu raippa, nälviminen, paska ympäristö ja jääkiekkokulttuuri pysyvät vielä kirkkaana alitajunnassa ja rentoutta pelaamiseen ei mahda löytyä pieniä väläytyksiä lukuunottamatta. ”Mitä jos herra Harkimo onkin saanut vihiä olinpaikasta?” Fränä joutuu vilkuilemaan liikaa olkansa yli ja pelkäämään perunasäkkikaappausta Hjalliksen perhe-Volvon takapaksiin.
Fränä päättää tehdä tietoisen valinnan ja vaihtaa tuolloisen Hämeenlinnan hetkeksi Sportiin ja Mestikseen. Fränä on fiksu nuorimies ja tietää, että sieltä ei Ilkeä-Harry häntä tavoita. Hjallishan tekee pelaajahankintansa ja scouttauksensa vain pääsarjojen pelaajien tehtyjen pisteiden ja torjuntaprosenttien perusteella. Ja kuka nyt ikinä osaisi jostain vitun Vaasasta etsiä? ”Aukoton suunnitelma!” miettii Fränä.
Tarinamme sankari ei kuitenkaan ehdi ihastuttaa vaasalaisyleisöä kuin muutaman ottelun ennen kuin Hjallis eksyy sattumalta kaupunkiin. Ilkeä-Harry on kurvannut Sipoosta suoraan Wärtsilän Vaasan toimistolle tekemään yrityksestä ostotarjousta, sillä Hjallis uskoo Wärtsilän olevan seuraava suomalainen Nokian tasoinen kansainvälinen suuryritys. ”Osakkeiden arvo tulee räjähtämään käsiin!” uskoo Hjallis. Ja onhan yrityksellä niin komea nimikin.
Vaasaan saapuessaan Ilkeä-Harry päättää käydä ajankuluksi Sportin matsissa vaatien tietenkin aloituskiekon pudotusta ja klubipaikkoja itselleen. Tarinamme sankari Fränä huomaakin Hjalliksen ”etsätiedäkukamäoon?!” -huudot vaasalaisille lipputytöille hallin aulassa ja pelästyy pahanpäiväisesti. Fränä päättää suunnata rahtilaivalla Pohjois-Amerikkaan ja Edmonton Oilersin organisaatioon.
Fränä ehtii pelailla AHL:n puolella hymy huulilla hetken, mutta Hjalliksen uskollisin kätyri - entinen divarikiekkoilija Jari Kurri huomaa hänen nimensä sopimuspelaajien joukosta. Jari soittaa välittömästi Sipooseen ja Hjallis raivostuu kuullessaan uutisesta. ”Laittakaa se ECHL:ään!” Hjallis huutaa niin, että leuat kastuvat kuolasta. Ja niin Fränä laitetaan farmin farmiin. Tilanteesta tietämättömänä Fränä on ymmällään ja turhautuu. Tällöin hän päättää palata Eurooppaan, mutta Ruotsin puolille ja Allsvenskaniin, sieltähän Ilkeä-Harry ei tunnetusti osaa etsiä.
Fränä pelaa vihdoin rauhassa ja vapautuneena, mutta tunnistaa Leksandin joukkuekavereiden ja ennen kaikkea puolustajien pelillisen kyvyttömyyden. ”Opetelkaa pelaa!”, Fränä toistuvasti opettaa joukkuetovereitaan. Oppi ei kuitenkaan mene perille, ja Fränä päättää jälleen vaihtaa maisemaa. Pitkään pähkäiltyään Fränä sen keksii, ”Mä lähden Lappeenrantaan, kuka sieltä muka osaa etsiä? Eihän siellä viihdy torakatkaan!”
Fränä vetää Venäjän rajalla pari aivan täydellistä tykkikautta Hjalliksen vanhentuessa ja lähes Fränän unohtaneena. Fränä ei kuitenkaan vieläkään ole täysin vapautunut Hjalliksen mielenkahleista, vaan tuon ilkeän miehen tekemät koiruudet painavat ajoittain mielessä yhä. Fränä kuitenkin jatkaa jumalmoodiaan tuossa kolme ydinvoimaonnettomuutta kärsineessä kaupungissa, mutta kaipuu kotiin on kova.
Sitten se tapahtuu, otsikot paukkuvat punaisellaan. Hjallis vetäytyy Jokerien peräsimestä! Fränä on onnensa kukkuloilla ja uskaltaa vihdoin konkretisoida jo lähes toivottomaksi muodostuneen unelmansa; paluun punaiseen IFK:n paitaan. Fränä soittaa itkien toimistolle ja kertoo paluustaan himaan. Myös toimistolla itketään. Tobias Salmelainen soittaa vielä sankarillemme takaisin ja toistaa hänelle liikuttuneena paljon puhuvat sanat: ”Fränä, mäkin itken.”
Fränä palaa Nordikselle ja nousee kivenkovan joukkueen ykkösmaalivahdiksi nostaen nakkikattilaa kauden päätteeksi. Hallin lehtereiltä juhlinnan keskellä Fränä bongaa tutunnäköisen - kyyryselkäisen ja harmaantuneen miehen, Hjallis Harkimon. Kyynel poskella vierähtäen, Harry nostaa sankarillemme peukun pystyy ja tekee saman tempun kuin etelämerellä aikanaan, heittää päälleen IFK:n paidan. HIFK-fani kun on henkeen ja vereen.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Markus Ruusu, is that you?
 

F#21

Jäsen
Noh, Fränän eka peli koko syyskaudella, joten annetaan yksi ohipeli aikaa. Tämän jälkeen nollaus ja uusi lähtö ensi viikolla.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kahden erän jälkeen 10 torjuntaa ja 4 mennyt sisään. No ei tässä ihmeitä ekaan peliin odotettukaan mutta kylmää on kyyti ollut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kolmas maali oli täysin Tuohimaan. Neljäs maali vähän niin ja näin, sanosin kuitenkin, että tuokin olisi pitänyt torjuta. Karsea startti miehelle ei voi muuta sanoa.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jaahas, onko meillä mv-ongelma? Saisiko Bäckströmin vielä kerran palaamaan IFK:hon?
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Pitää ihan puristaa kirjoituskättä jottei tässä yhden pelin perusteella...
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Harmittaa Fränän puolesta. Toivottavasti saa kerättyä itsensä ettei tää jää kummittelemaan takaraivoon.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Tuntuman puute toki. Mut meikä on kyllä huolissaan tuosta liikkeestä — tai enemmänkin sen puutteesta. Nyt oli myös aidosti ylipelaamista. Onneks on Atte.
 

KooJii_#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
★ HIFK ★ Detroit Red Wings ★ Dallas Stars ★
Ei ihan ideaali startti Tuohimaan kaudelle. Ei kyllä tullu ekassa erässä kauheesti jeesiä muultakaan jengiltä. Yritä siinä nyt sitte saada pelirytmistä kiinni. Toivottavasti oli vaan työtapaturma ja seuraavassa koitoksessa jokainen jätkä on hereillä siellä askissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mikään hyvä peli Tuohimaalta ja kerho painoi kovalla prosentilla sisään. Pari maalia olisi pitänyt ottaa. Pelkäsin ennen kauden alkua, että Fränä floppaa. Toivottavasti en ole oikeassa ja jos olen, niin onhan meillä Engren.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei mikään hyvä peli Tuohimaalta ja kerho painoi kovalla prosentilla sisään. Pari maalia olisi pitänyt ottaa. Pelkäsin ennen kauden alkua, että Fränä floppaa. Toivottavasti en ole oikeassa ja jos olen, niin onhan meillä Engren.
Ällä saakeli viitsi pelotella toisia tolla tavalla. Onhan meillä Engren...argghhh!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Huomenna muuten ehdottomasti Tuohimaa maaliin. Saa nopea mahiksen uuteen nousuun.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Koko joukkue puolusti surkeasti ja Tuohimaa oli lisäksi vielä vähän ruosteessa. En kuitenkaan laittaisi huomiseen peliin, sillä kaksi back-to-back heti alkuun voi olla aika murhaavaa. Maaleista korkeintaan 2 olisi ollut otettavissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös