Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Forssan Palloseura 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Suomi-sarja' , aloittajana Zigismund, 16.05.2018 klo 17.22.

 1. Zigismund Jäsen

  Ensimmäiset pelaajasopimukset tehty, joten on aika avata tämän kauden ketju myös Palloseuralle. Seura on sopinut jatkosta puolustajien Samuli Virtasen ja Joel Lehtosen kanssa. Molemmat kuuluvat ehdottamasti joukkueen runkopuolustajiin.

  Virtanen on oma kasvatti, joka aloittaa nyt kolmannen täyden kauden FPS:ssä. Viime kausi päättyi harmillisesti loukkaantumiseen ennen ylemmän jatkosarjan alkua. Lehtonen aloittaa niin ikään kolmannen kautensa FPS:ssä. Lehtosen osalta kausi päättyi loukkaantumiseen jo ennen, kuin runkosarja ehti edes alkaa. Suomen Cupin ottelussa loukkasi jalkansa, joka piti miehen poissa peleistä koko kauden ajan.

  Aikaisemmin ollaan jo ilmoitettu, että Asko Rantanen jatkaa FPS:n valmentajana. Rantanen aloittaa niin ikään kolmannen kautensa Palloseuran päävalmentajana.

  Lisää sopimuksia lupaillaan lähiaikoina.
   
 2. Zigismund Jäsen

  Lisää jatkosopimuksia tulikin pian, kun hyökkääjät Mikko Jaakkola ja Joona Vainio jatkavat Palloseurassa.

  Jaakkola on oma kasvatti, joka otti viime kaudella astetta isompaa roolia hyökkäyksessä. Pelityyliltään sopii oikeastaan kenttään kuin kenttään. Lähtökohtana olisi kuitenkin suotavaa, että Jaakkola olisi joukkueen 3.-4.sentterinä.

  Vainio saapui Forssaan viime kaudella. Rooli oli pääasiassa alakentissä, johon toi mukavasti luistelu- ja kamppailuvoimaa. Teki siinä sivussa myös 8 maalia. Omaa potentiaalia nousta hierarkiassa ylemmäksi. Lähtökohtana Jaakkolan tavoin kuitenkin alakentät.
   
 3. Zigismund Jäsen

  Forssan Lehti kertoi seuraavaa:

  - Joni Leppikoski jatkaa hyökkäyksessä.
  - Viime kauden pelaajille on tehty sopimustarjoukset ja nyt odotellaan ketkä viime kauden pelaajista jatkavat. Tällä viikolla saatetaan kuulla lisää.
  - Uusien pelaajien kartoitus aloitetaan nyt.
  - Kausikortti-haaste ei ole vielä saanut tarpeeksi varauksia (500kpl). Haaste on voimassa toukokuun loppuun asti.

  Sopimukset on tehtynä kolmen hyökkääjän ja kahden puolustajan kanssa. Mukavasti on pikku hiljaa uusi sopimuksia tipahdellut. Tosin ne kovimmat sopimukset puuttuvat. Toivottavasti saadaan pidettyä myös näitä viime kauden kärkijätkiä jengissä.
   
 4. Zigismund Jäsen

  Mikko Saikkonen jatkaa FPS:n puolustuksessa ensi kaudella. Tähän mennessä julkaistuista sopimuksista ehdottomasti mieluisin omaan silmään. Saikkonen on ensimmäinen, jonka voi ennakkoon sijoittaa kahteen ensimmäiseen kenttään.
   
 5. Zigismund Jäsen

  Hyökkääjät Eetu Moberg ja Joni Vuorela jatkavat FPS:ssä. Hieno uutinen. Kumpikin tekee valtavasti töitä kentällä. Joukkuepelaajia parhaasta päästä.

  Sopimukset on nyt viiden hyökkääjän ja kolmen puolustajan kanssa.
   
 6. Zigismund Jäsen

  Päivitelläänpä vaihteeksi FPS:n sopimustilannetta täälläkin.

  Jo muutama viikko sitten kerrottiin, että viime kauden tehokkain fopsilainen Jyri Waajakoski jatkaa joukkueessa. Erittäin hyvä jatko, varsinkin kun Karjalainen ja Hämäläinen suuntasivat Kalajoelle. Isoa roolia tarjolla myös ensi kaudeksi.

  Tänään sitten julkaistiin jatkosopimukset puolustaja Mikko Pehkosen ja hyökkääjä Mikko Kuljun kanssa. Lisäksi hyökkääjä Miku Ronkainen palaa muutaman HPK:n A:ssa vietetyn kauden jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa.

  Jatkosopimuksista Pehkonen tuo leveyttä puolustukseen. Oma kasvatti aloittaa kolmannen täyden kautensa edustusjoukkueessa. Kehittynyt ihan kelvolliseksi puolustajaksi Suomi-sarjaan. Kulju taas pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa FPS:ssä ja Suomi-sarjassa. Hyvää laukaustaan esitellyt Kulju, kun saa tasaisuutta otteisiinsa, on lupa odottaa hyvää kautta. Ronkainen on mielenkiintoinen paluumuuttaja. Odotettavissa on luisteluvoimaa ja maalintekotaitoa. Hyvä hankinta.

  Mainittakoon, että kausikortti-haaste ylitettiin komeasti, kun kausikortteja varattiin hieman reilut 600 kappaletta. Näin ollen varanneet saavat noutaa kausikorttinsa 50 euron hintaan.
   
 7. Zigismund Jäsen

  Ja sieltä napsahti saman tien toinenkin paluumuuttaja, kun viimeiset kaksi kautta Ranskassa kiekkoillut puolustaja Toomas Veijola palaa Forssaan. Hauska nähdä, miten Ranskan vuodet ovat miestä kehittäneet. Veijolan pelityylistä olen aina pitänyt, siinä on sopivasti ilkeyttä. Tervetuloa takaisin!
   
 8. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Lainaus:
  Ihmeellisesti meni n. 200 kappaletta kausikortteja puolessa kuukaudessa kaupaksi. Aiheutti jonkin verran ihmetystä, mistä äkillinen piikki myyntiin noin pienessä ajassa suhteutettuna myyntiaikaan. Melkoinen häpeä, jos ei projekti olisi toteutunutkaan. Mutta tsemppiä kauteen.
   
 9. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Harjoituskausi on pyörähtänyt käyntiin. Onko kukaan mennyt helteitä pakoon Forssan harkkahalliin tarkastamaan miltä meno näyttää? Instassahan oli jotain kuvaa, mutta vähän höystöä aiheen ympärille kaipaisi keskustelupalstalle =)
   
 10. Zigismund Jäsen

  Lainaus:
  Eilen taisi tosiaan ensimmäiset jääreenit olla. Forssan Lehdessä oli eilen(kö?) pieni juttu Palloseurasta. Ilmeisesti joukkue alkaa olemaan kasassa, vaikka sopimuksia ei vielä ole julkaistu kuin 6 puolustajan ja 8 hyökkääjän kanssa. Maalivahditkin taitaa olla selvillä. Muutamaa hyökkääjää vielä etsitään. Katseet on käännetty Mestiksestä vapautuviin pelaajiin.

  Ensimmäinen harjoituspelikin on jo viikon päästä TuToa vastaan. Silloin kai viimeistään saadaan vähän tietoa joukkueen kokoonpanosta.
   
 11. Zigismund Jäsen

  FPS:n kokoonpanossa oli ensimmäisessä harjoitusottelussa muutama uusi pelaaja. Mielenkiintoisin oli latvialaishyökkääjä Peteris Pujats. Velipoika Raitis pelasi FPS:ssä peräti yhdeksän kauden ajan, joten olisiko nyt pikkuveljen vuoro? Itselle jäänyt sellainen mielikuva, että Peteris veljeksistä se parempi. Hieman ehkä käyrä osoittaa alaspäin. Siitä huolimatta, kun tämän hetken hyökkäystä katsoo, on Pujats tervetullut vahvistus. Maaleja on onnistunut Suomi-sarjassa iskemään 164 ottelussa 80. Hyökkäyksessä oli myös uutena Jesse Poussu.

  Puolustuksessa uutena nimenä nähtiin VG-62 viime kaudella pelannut Jesse Söderqvist. Oli myös yllätys huomata kokoonpanossa nimi Roope Rohamo. Pelasi Palloseurassa vuodet 2014-2016, jonka jälkeen ei ole pelannut missään. Kaksi kautta pelaamatta nostaa pienen epäilyksen. Ei miehellä tosin ikää ole kuin 22 vuotta, joten ehkä pääsee vielä Suomi-sarja rytmiin kiinni.

  Viime kauden joukkueesta vielä ilman sopimusta olevat Aleksi Karlsson, Henri Viitala ja Topi Salokannas olivat myös kokoonpanossa. Forssan Lehdessä kerrottiin kyseisen kolmikon hyvin suurella todennäköisyydellä jatkavan joukkueessa.

  Tällä hetkellä näyttää siltä, että FPS ei tänä kautena lukeudu Suomi-sarjan kärkiporukoihin. Joukkue toki ei ole vielä valmis, mutta kovia tekijöitä sieltä pitäisi tulla jotta tilanne muuttuisi. Määrällisestikin tarvitaan jo lisää pelaajia, joten mielenkiinnolla odotan millaista kaveria saadaan sisään.

  edit: Peteris Pujats on päivitetty FPS:n nettisivujen kokoonpanoihin.
   
 12. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  2 treenipeliä takana. Jotain hyvääkin on ollut FPS:n peleissä, MUTTA kyllä materiaalin niukkuus on huono asia ja se näkyy kentällä. 3 ketjua ei vaan oikein tahdo riittää. Onneksi sarjan alkuun on vielä aikaa, mutta kyllä jostakin täytyisi saada ukkoja raavittua lisää. Maalivahti Viitalan siirto Ruotsiin on iso menetys joukkueelle. Kyseessä kuitenkin sarjan parhaita maalivahteja.
   
 13. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan maalivahti Petrus Lintonen on palannut Kalajoelta Forssaan. Mahtoiko olla jo tiedossakin?
   
 14. Zigismund Jäsen

  Hieman näyttää huolestuttavalta Palloseuran tilanne. Kolme harjoitusottelua pelattu ja kaikista tappio. TUTOn A-junnut ovat antaneen selkään kahdesti ja eilen vieläpä selvästi (2-7), sekä PYRY voitti selvästi 9-3.

  Sinäänsä en tappioista olisi huolissani, mutta kokoonpanoja katsoessa alkaa huoli nousta. Yhteenkään peliin ei olla saatu täyttä neljää kenttää vaan ottelut on pelattu kolmella hyökkäyskentällisellä. Kun näistäkin on vielä kentällinen pelaajia, joiden taso ei taida ihan vielä riittää Suomi-sarjaan.

  Noh, kuukausi vielä aikaa sarjan alkuun. Ehkä sieltä vielä pelaajia saadaan.
   
 15. Zigismund Jäsen

  Henri Viitala tosiaan lähti Ruotsin puolelle. Viitala oli parin kauden ajan Suomi-sarjan parhaimpia maalivahteja. Tilanne saataneen kuitenkin varsin pätevä paikkaaja, kun Petrus Lintonen palannee Palloseuraan.

  Puolustukseen leveyttä tuo Roope Rohamo, joka tekee myös paluun FPS:ään muutaman välivuoden jälkeen.
   
 16. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Jos joku forssalainen vielä miettii mihin on kadonnut edelliskausien aikana maaleja FPS-paidassa paukutellut Jeffrey Lawman, löytyy vastaus tästä Iltalehden uutisesta.
   
 17. Boogeyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FPS, Jokerit
  Katsojille on vapaa pääsy 10.11. klo 17 pelattavaan matsiin FPS-JHT, kertoo Palloseuran fb-sivut. Seuran uusi yhteistyökumppani LähiTapiola Loimi-Häme tarjoaa ottelun.
   
 18. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  FPS 3 - JHT 2

  Hieno peli, hieno tapahtuma ja tärkeä voitto!
  Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
   
 19. Hana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vopsi, Liekit
  Lainaus:
  Todella hieno peli ja tärkeä voitto!
  Hieno viikonloppu, kun kaadettiin ensin vieraissa Kiekko-Espoo ja nyt kotona JHT!
   
 20. Boogeyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FPS, Jokerit
  Palloseura saa kotipeliinsä Huntersia vastaan 7. puolustajaksi Joel Lehtosen. Paljon ei mene faktat pieleen, kun sanoo miehen pelanneen Suomi-sarjaa viimeksi 21 kuukautta ja 5 jalkaleikkausta sitten. Alkuperäinen vamma tuli harjoituspelissä FPS-Titaanit ennen viime kauden alkua. Uskollisesti käynyt katsomassa pelejä, vaikka jalka ollut välillä erilaisissa paketeissa ja apukeppejäkin tarvittu. Nyt kaikki tsempit hänelle!
   
 21. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Kohti uutta nousua tästä, mutta ei pidä liikoja odottaa heti alkuun. On hetken verran taukoa edellisestä pelistä =) Mahtava juttu joka tapauksessa!!!
   
 22. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Oliko joku palstalaisista paikanpäällä seuraamassa tämän illan matsia? Itsellä jäi seuraaminen muutamaan vilkaisuun Ruudusta. Täytynee yöllä katsoa peli uudestaan, mikäli homma onnistuu
   
 23. Oli varsin tasainen matsi, mutta kuitenkaan vierasjoukkueen voitto ei ollut vääryys. Aiempaan poiketen FPS ei pystynyt hallittuun kiekkokontrolliin. Tuomari epäonnistui.En kommentoi suosiko hän jompaakumpaa, mutta ottelu ei ollut hallinnassa, mikä näkyi pitkinä keskutelutaukoina ja pelaajien turhautumisena, mikä taas näkyi pelin kannalta epäolennaisena tökkimisenä.
   
 24. Zigismund Jäsen

  Joel Lehtosella varsin mallikas paluu tositoimiin. Nyt vaan toivotaan, että paikat kestää. Erinomainen puolustaja.
   
 25. Fopsilla on nyt harvinaisen hyvä joukkue. Ykkösketju on aivan Mestiksen tasoa sekä taidoiltaan, että asenteeltaan, mikä näkyy erityisen kovana karvauksena Mobergin ja Karlssonin toimesta ja tietenkin Waajakosken henkilökohtaisen taidon ja peliälyn tuomina maaleina. Periaatteessa tämän ketjun esitys on kuin suoraan kirjasta, missä kerrotaan kuinka pelataan voittavaa jääkiekkoa. On silti todettava, että koko joukkueen esityksessä näkyy hyvä sitoutuminen joukkuepelaamiseen. Esityksissä näkyy kokonaisuudessaan monia asioita, mitkä ovat lähtökohtaisesti valmennuksesta kiinni. Tästä on todisteena se, että Fopsi on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja suomisarjan joukkueista. Toki maalivahdit ovat myös erittäin kovia. Maalivahdeista huolimatta on toivottavaa, että valmennus jatkaa mahdollisimman pitkään. Yksilöinä puolustuksessa on varsin hyviä pelureita, joilla on samaan aikaan sekä kiekollista taitoa, että ymmärrystä sijoittumisesta, vaikkei aina kokoa niin olisikaan.

  Toki joukkueessa on myös heikkouksia. Varsinkin hyökkäyspäässä monella pelaajalla on vielä potentiaalia kehittyä. Joukkueessa on myös pelaajia, joiden ei kyllä voisi olettaa pelaavan vakavissaan ottaen huomioon sen, että luisteluspurtit otetaan lähinnä silloin, kun kiekko sattuu olemaan omassa lavassa, mutta kiekottomana väistellään vastuuta, vaikka fysiikkaa olisi muillekin jakaa. Kun tämä ilmiö saavuttaa useampiakin pelureita, niin lirissä ollaan, kuten on muutaman kerran tällä kaudella nähty.