Formula 1 – liveseuranta

  • 1 137 452
  • 23 158

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Oli vielä uudelleen katsottuna järkyttävän näköinen tuo Grosjeanin tilanne, oli kyllä kaikki maailman suojelusenkelit matkassa.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Jumalauta siinä oli Grosjeanilla tuuria, olisi voinut käydä pahemminkin.

Juu, eikä varmaan kukaan hetkeen valita halosta mitään, se pelasti miehen hengen (siis kestävän monokokin ohella).
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hengitystä kyllä pidättää 10-20s aika helposti.
Kyllä mutta ensin joku 30-50 G:n äkkipysähdys, adrenaliinit tapissa lähdön jälkeen.. Näet vain tulta jne. Saattaa tuossa jokunen primitiivireaktio ottaa vallan. Kotisohvalla kyllä pidättelee pidempäänkin henkeä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Asmo

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Lähti väistämään edellä olevaa, kun oli niin paljon enemmän vauhtia, leikkasi kyllä hurjasti oikealle, ei nähnyt Kvyatia ja loppu on historiaa. Näissä kannattaa muistaa se, että nämä asiat tapahtuvat hurjissa vauhdeissa. Tuossa oli vain huonoka ratkaisuja, ajaa edellä ajavan perään, leikata oikealle, tai hypätä jarrulle ja aiheuttaa mahdollinen ketjukolari.

Entä jos olisi ajanut vasemmalle? En nyt tarkoita muuta kuin sitä, että joillekin sitä tuolla sattuu ja tapahtuu enemmänkin kuin toisille. Kun tuota tilannetta on kelannut aika moneen kertaan niin se edessä oleva hässäkkä jää vähän hämäräksi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rauhoitu. Oli siinä "hässäkkää" joo vaikkei mulla ole hajuakaan mutta miksi piti leikata oikealle, kun taatusti tiesi että siinä on auto. Vai onko Grosjeanilla niin ettei näe oikealle? Sä vissiin tiedät.
Edellä menevät ajoivat normaalia hitaammin, joka on usein mahdoton asia havaita reilusti etukäteen. Todella nopeasti tuli tilanne vastaan, että oma vauhti on selvästi kovempa kuin edellä menevällä autolla, jolloin on noin millisekunti aikaa tehdä väistöliike. Siinä ei ehdi varmistamaan onko takana autoa, saati sitten kuolleessa kulmassa takana. Ja vielä vähemmän ehtii miettiä, että kummalta puolelta kannattaa ohittaa, vaan mennään sinne mihin intuitio sanoo, koska mitään muuta ei ole aikaa tehdä.

Jos on vähänkin ajanut joillain vehkeillä kilpaa, niin tietää miten nopeasti tilanteet eteen tulevat. Formuloissa vauhdit ovat sitä luokkaa, että tilannenopeus kymmenkertaistuu mihin tahansa tavanomaisempaan kilvanajoon verrattuna.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
30-50G? Miten nopeasti noi ajoikaan?

Heitin kyllä g-voimat hatusta mutta on jo 200kmh ylitetty tuossa kohtaa rataa, en tiedä paljonko hidastuu ennen kaidetta, mutta kaiteessa pysähtyy nollaan 1-2m matkalla. Onboardista vois näkyä kmh-lukemat.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Loppupeleissä aika turhaa spekuloida oliko tuo Romainin virhe vai ei, tärkeintä että mies on edelleen hengeissä. Suoraan sanottuna aika uskomaton näky oli nähdä, että mies vaan pomppaa muina miehinä tuolta autosta ulos ja vähän ravistelee käsiä.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Huhhuh. Onneksi Grosjean pysyi tajuissaan.. eipä enää kiinnosta miten kisa menee, pääasia että selvittiin ilman vakavia henkilövahinkoja. Halo pelasti hengen.
 

Liitteet

  • Screenshot_20201129-164138.jpg
    Screenshot_20201129-164138.jpg
    660,4 KB · kertaa luettu: 197

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Kyllä Haasilla muuten budjetti paukkuu, kun pitää uusi auto rakentaa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Varmaan Maikkari laittaa kohta lähetyksen poikki kun "muut ohjelmat" painavat päälle.
 

ijuka

Jäsen
Heitin kyllä g-voimat hatusta mutta on jo 200kmh ylitetty tuossa kohtaa rataa, en tiedä paljonko hidastuu ennen kaidetta, mutta kaiteessa pysähtyy nollaan 1-2m matkalla. Onboardista vois näkyä kmh-lukemat.
Formulat ottaa vastaan aika hyvin, eikä se myöskään suoraan pysähtynyt vaan käytännössä meni tuon muurin läpi. Ainakin ensiraporttien mukaan itse törmäyksestä ei tullut mitään vammoja(ehkä murtunut kylkiluu), vaan ne oli käytännössä palovoimia. Viittaisi siihen että G:t ei voi olla kovin mahtavia.

Toki on mahdollista että aivotärähdys tms todetaan.
 

Altec

Jäsen
30-50G? Miten nopeasti noi ajoikaan?
Update: @RGrosjean taken to hospital by helicopter with a suspected rib fracture following a 53G impact with a barrier at the start of the #BahrainGP:


#F1 #BahrainGP

Vielä kysyttävää?
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Käsittämättömän paljon kasautunut yhdelle kaverille vain huonoja ratkaisuja vuosien varrella.

On, ja mies on heittämällä kovin säheltäjä radalla. Silti, tuossa kertaantui monta asiaa 200 km/h vauhdissa, ratkaisut on tehtävä silmänräpäyksessä ja nyt valinta johti tähän.

Nykymeno on niin turvallista, että unohtuu kuinka vaarallista laji voi pahimmillaan olla.
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
Uskomatonta että selvisi tuosta hengissä! Kyllähän tuo isosti säikäytti, oli piinaavat minuutit kun odotetaan ensimmäisiä uusintoja tai livekuvaa onnettomuuspaikalta jolloin tietää että kuski on kunnossa..

Nehän näköjään laittavat nyt betoniporsaat siihen metallikaiteen tilalle, eikös tuo nyt sitten ole vielä vaarallisempi kun auto pysähtyy seinään, metallikaide näytti sentään vähän joustavan?!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös