Formula 1 – kausi 2018

  • 299 084
  • 1 853

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Taisivat kääntää varikkomuurilla päävirtakatkaisijan Kimin autosta off-asentoon että Leclercille on ehyt auto rengastesteihin.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
(...)En nyt jaksa ruveta laskemaan, mutta monta kymmentä pistettä meni varmasti viemäristä alas tuurin takia(...)

Nopeasti pelkästään keskeytyksistä ilman omaa syytä:

Bahrain: Hitusen vaikea arvioida, luultavasti kolmas/neljäs
Espanja: neljäs/viides
Belgia: Kolmas?
Abu Dhabi: Kolmas/neljäs

Nopeasti siis sellainen 49-57 pistettä meni noihin. Eroa Vetteliin olisi tuon jälkeen ollut 12-20 pistettä.

Tähän päälle sitten pari tallikaverin auttoa taktiikan vuoksi, niin eipä Ferrarin kuskeilla hirveää pistemääräeroa ole. Tähän toki merkittävästi auttaa Vettelin umpisurkea loppukausi.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kimi ajoi siis suorastaan kiitettävän hyvän kauden! Vettelin puolen kauden huonous toki korostaa asiaa entisestään, mutta ei mitään pois Kimin 12 vai 13 podiumista. Sinänsä harmi, että ura kärkitallissa päättyy juuri nyt, kun on pari kautta kulkenut kelvollisesti. Toisaalta näin hyvään kauteen on sikäli kiva lopettaa, että kaikille jää hyvä mieli ja muistot + se voittokin sieltä tuli loppumetreillä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kun tuota lopullista pistetilannetta katsoo, niin aika hassulta tuntuu että melkein puoleenväliin kautta mentiin todella tasaisesti. Hamilton oli murskaavan ylivoimainen.

Uskoisin Hamiltonin jatkavan vielä useamman kauden, sillä siellä on jokunen ennätys otettavissa omiin nimiin. Ja Lewis+Mersu on sellainen yhdistelmä jolla voidaan voittaa vaikkapa 8 mestaruutta miehelle.

Vettel perseili kyllä loppukauden tyylikkäästi. Typeriä osumia jotka maksoivat aivan hirvittävän määrän pisteitä. Paineet voittaa Ferrarilla mestaruus on ilmeisesti valtavat. Vettel oli todellinen tyhjän radan prinssi tällä kaudella, kärjessä hyvää ajoa (pl Saksa tietysti), mutta kärjen takana kolisee.

Kimin lopetus oli varsin hieno. Vitutti aluksi suunnattomasti, mutta sitten tajusin että näinhän tämän pitikin mennä. Aivan perkeleen hieno kausi Kimiltä. Tietysti kruununa upea voitto, mutta muutenkin todella tasaista ja nopeaa ajoa. Tietty Kimin perisynti, eli aika-ajoissa on aina jotain pientä mikä ei osu, mutta paras kausi sitten Lotus aikojen. Kuten yllä todettiin, keskeytyksiä 4 kappaletta, joista yksikään ei mene miehen piikkiin. Olisi ilman noita paljon lähempänä Vetteliä pisteissä.

Sitten tietysti meidän ikioma Valtteri Bottas. Tämä kausi oli kyllä aivan helvetin surkea. Oli epäonnea, mutta kyllähän Valtterin vauhti oli loppukaudesta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aivan hukassa.

Kun talli voittaa selkeästi tallimestaruuden, ja tallin toinen kuljettaja ylivoimaisesti mestaruuden, niin 0 voittoa ja kuljettajien 5. Sija on aivan totaalinen epäonnistuminen. Vaikken Valtteria fanita, niin toivon todella että mies löytää vauhtia ensi kaudelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös