Formula 1 – kausi 2018

  • 299 132
  • 1 853

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen piti tulla Leclercin diili esille. Eivät voineet julkaista, koska Kimi P1 ja Leclerc P17. Katsellaan pitääkö paikkaansa.

Tänään Kimi vois sitten haistattaa vitut ja ajaa voittoon vaikka tulisi mitä tallimääräyksiä.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jaksa uskoa tohon mutta jos pitää paikkansa niin tosiaan Kimi voisi viitata kintaalla tallimääräyksille ja kaasutella voittoon.

Tallinmääräys on kuitenkin isoin este voitolle, toisena Ferrarin tahalliset hölmöilyt, kolmantena Ferrarin tahattomat hölmöilyt ja neljäntenä Vettelin kuumeneminen ja Kimin kilkkaus pihalle jossain toivottomassa yrityksessä, luultavimmin 1. mutkassa. Ja sehän nyt on selvää, että jos osumia tulee, niin Kimi on se kenen matka katkeaa.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Jos tallimääräys tulee ajankohtaiseksi, olkoon silloin Räikkösen radio ”rikki”.
 
Ferrarin ollessa kyseessä tulee väistämättä mieleen, että tuo maailman lyhytnäköisin F1-talli tahallaan sabotoi Räikkösen kisaa saadakseen "oikeutuksen" Räikkösen syrjäyttämiseen. Joku tallissa saa neronleimauksen, että sopimusteknisesti on parempi, jos Räikkönen sijoittuu sijoille 4-5 kuin toiseksi tallimääräyksen jälkeen.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tallinmääräys on kuitenkin isoin este voitolle, toisena Ferrarin tahalliset hölmöilyt, kolmantena Ferrarin tahattomat hölmöilyt ja neljäntenä Vettelin kuumeneminen ja Kimin kilkkaus pihalle jossain toivottomassa yrityksessä, luultavimmin 1. mutkassa. Ja sehän nyt on selvää, että jos osumia tulee, niin Kimi on se kenen matka katkeaa.

Tämä haisee nyt Vettelin kommentointien ja eilisen ilmeen jälkeen case kakkoselta. Niin hyvä kuski kun onkin, niin Vettel on kuumapää ja en ihmettelisi yhtään jos vetää kaikki tai ei mitään mentaliteettillä ekaan mutkaan.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
PAF antaa I got a friend in Jesus -miehen voitolle kertoimen 5.50, taidanpa tarttua tähän.
 

markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS | Miami Dolphins
Pahalta tuntuu, mutta joskushan sen on päätyttävä. Nyt vain toivotaan, että Kimi vielä yhden voiton pystyisi ajamaan tällä kaudella.

Ensi kaudeksi ei sitten tarvitse CMorea hankkia koska Formula 1 ei vain ole sama ilman Kimiä ja Bottaksesta ei vain ole korvaajaksi. MotoGP:t kyllä näkee muualtakin halvemmalla.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tästähän saadaan kunnon saippuaooppera aikaiseksi mikäli Räikkönen voittaa kisan ja sitten julkaistaan Leclercin sopimus. Olisi kyllä juuri niin ääliömäinen tilanne ettei oikein tiedä miten tuollaiseen pitäisi reagoida?

Oletettavammin Kimi ajaa kakkoseksi Ferrarin hoidellessa Sebin ykköseksi varikkopysähdysten avulla. Mikäli näin ei käy niin sellainen Barrichello-tyylinen antautuminen juuri ennen ruutulippua olisi hieno peukunnäyttö Ferrarille Kimiltä. Toivottavasti Hamilton kuitenkin pääsisi Vettelin ohi startissa ja Kimi saisi kasvatettua eroa Hamiltoniin. Näin Ferrari ei voisi taktikoida voittoa Kimiltä pois.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Uskon edelleen Kimin jatkoon, vaikkakin tämän päivän voittoon en. Ihmettelen kyllä suuresti, jos Ferrari lähtee Kimin vaihtamaan Leclerciin, vaikka Kimi on ollut tällä kaudella ihan hyvä, joskin se suurin puute on ollut voitot ja paalut, joita ei ole mieheltä ennen tätä nähty. En vieläkään käsit mikä kiire Ferrarilla on, kun monacolainen kuitenkin ajaa ensimmäistä kauttaan. Mutta näitä sitten.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jonain päivänä se Kimin ura loppuu. Olisi kyllä aika koomista jos nyt ilmoitetaan et ura loppuu tähän kauteen.

Kimi on vetäny tällä kaudella todella hyvin. Omia virheitä ei taida olla yhtään. Talli sen sijaan on lahjakkaasti sössinyt useamman kerran ?
Moni on varmasti samaa mieltä et nalle karkit eivät ole jaettu tasan Vettelin kanssa. Kimi on ollut se joka on jaossa jäänyt toiseksi.

Toivottavasti se kauan odotettu voitto tänään tulisi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuo Kimin ura ollut jo aika tekohengityksellä viimeiset vuodet. Oliskohan siitä 2014 katastrofikaudesta lähtien vedetty "One more year" tyylillä eteenpäin ja itsekin vähän turtunut siihen, että aina tulee ensi vuosi. Joku kerta se jää tulematta ja todella iso harmi, jos tämä kausi, joka ollut Kimin selvästi paras sitten Lotus-kausien jäisi sitten viimeiseksi.

Jotain huhua oli, että edesmennyt pääjohtaja Marchionne olisi tosiaan tehnyt jo heinäkuussa Leclercille sitovan sopimuksen ja vaikka uusi johto haluaisi pitää Kimin, niin eivät halua sitä sopimusta purkaa teknisistä syistä ja Marchionnen muistoa myös kunnioittaen.

Nyt saatana Kimi hanaa ja voittoon! Edelleen olen sitä mieltä, että edes Ferrarilla ei riitä pallit pyytää Kimiä puhtaasti radalla päästämään Vetteliä edelle. Mutta eiköhän siihen joku kuvio saada, että Kimi otetaan hyvillä kumeilla liian aikaisin sisään ja annetaan Vettelin takoa muutama kierros omia parhaimpiaan radalla ja kas kummaa, parilla sekunnilla edelle varikolta a'la Monaco 2017.

Ikinä ei saisi kolareita toivoa, mutta saisihan sitä vaikka Hamilton ja Vettel kolaroida ykkösmutkaan. Suomalainen kaksoisvoittokin vielä uupuu ja alkaa senkin saamisen aikaraja pienenemään, kun ei meinaa niitä voittojakaan tulla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kimi ja Bottas karkuun startissa olisi aika hianoa, vielä kun Vettel pysyisi Hamiltonia edellä, niin paikkojen vaihto olisi aika vaikeaa.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Eihän Ferrarin tarvi kuin hiukan sössiä Kimin pysähdys ja tarvittavat sekunnit Vettelin edelle saamiseksi on tehty, tuskin pyytävät suoraan antamaan tietä. Sekin on toki mahdollista jos Kimillä ei vauhtia löydy ja tuttifrutti itkee siitä radiossa. Vähän on se fiilis ettei tänäänkään siniristilippu ole korkeimmalla, mutta olishan se hienoa. Niin hienoa että Leclercin sopimuksen julkistaminenkaan ei välttämättä enää vituttais. Eilinen paalupaikka sai jo semmoset herkistymiset päälle että perkele :D Hieno mies tuo Räikkönen ja valitettavasti toista samanlaista ei Suomesta enää formuloihin saada.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Toivon todella, että nuo huhut eivät pidä paikkaansa. Olisihan se tietysti tavallaan sopivaa, että kun Kimi on ollut lähes koko kauden loistavassa vauhdissa, niin sopimusta ei tule. Toisaalta, jos tilanne on tuo, niin voi olla että Kimiä ei kauheasti kiinnosta tallimääräykset.

Ison riskin Ferrari kyllä ottaa, jos Leclercin jo ensi kaudeksi palkkaavat.

Noin muuten on aika erikoinen fiilis. Kisa jännittää aivan Helvetisti, joskin olen varautunut jo etukäteen pettymykseen. Toivottavasti Hamilton pystyy haastamaan Vetteliä pitkin kisaa, niin tallimääräykset vaikeutuvat huomattavasti.

Tilauksessa olisi siisti startti, joskin Vettel ja Hamilton voisivat vähän koputella toinen toistaan. Mielenkiintoista myös nähdä Bottaksen vauhti, aika-ajojen perusteella sitä ei ole.

Olisihan se hienoa todistaa Kimin voitto. Sitä fiilistä ei ole päässyt ihan vähään aikaan kokemaan. Kun Kimi lopettaa, muuttuu oma seuraaminenkin aika paljon. Bottas ei vaan nosta oikein mitään tunteita pintaan.
 

Gust

Jäsen
Jännittää kyllä tuo startti. Vettelin ei tarvitse irrota kuin vähän paremmin viivalta, niin tulee sisälinjalla Kimin ohi ekaan mutkaan jarrutettaessa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jännittää kyllä tuo startti. Vettelin ei tarvitse irrota kuin vähän paremmin viivalta, niin tulee sisälinjalla Kimin ohi ekaan mutkaan jarrutettaessa.

Ja hyvin vahva mututuntuma on, että tiukan paikan tullessa Räikkönen on se joka antaa periksi eikä pilaa molempien kisaa... Ja Vettel varmaan luottaa tähän, että riskillä uskaltaa mennä. Pessimisti ei pety: eiköhän ensimmäisien mutkien jälkeen Kimi ole 5. kun piti väistää Vettelin itsemurhajarrutusta.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kimin täytyisi vaan tehdä sama minkä Vettel tekee aina toisinpäin eli peittää vaan röyhkeästi. Hyvä esimerkki siitä on vaikkapa tämän vuoden Kiinan GP:n lähtö. Vettel peittää Kimiä, jonka vuoksi Ferrarin 1-2 muuttuu ensiksi 1-3 ja lopulta vielä sijoihin 1-4.

2018 Chinese Grand Prix: Race Highlights

Yllä linkki Kiinan GP:n lähtöön.

Niin ja unohtui mainita, että Kimihän ei tuota kuitenkaan tule tekemään. Voiton puolesta toivona on oikeastaan vain se, että Hamilton pääsee lähdössä Ferrarien väliin ja Kimi saa vedettyä ison kaulan heti alkuun.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän se tosiaan vaan niin menee, että turha tässä on mitään Maamme-laulua odottaa kuulevaksi kisan päätteeksi. On aivan saletti, että jonkun källin Fiat keksii Räkälle, jotta saavat Sebin ykköseksi, sillä kyllähän Fiat tuon voittaa, kun Mersu on vaan hitaampi.

Ja koska koko maailma näin todistaa, ettei Räkä pysty millään voittamaan edes ykkösruudusta, niin skaban jälkeen Sergio-setä muistaa Räkää haudan takaa ja Leclercin soppari julkistetaan n. 2 skaban päättymisen jälkeen. Huomenna kaikki TuttiFrutti-lehdet antaa Räkälle arvosanaksi -100, koska heidän tiedon mukaan Räkä itse ryssi varikkostopin, tai vast. Fiatin asettaman ansan, ja siksi menetti vuosisadan varmimman voiton. Haluavat jo seuraavaan kisaan Leclercin Ferrarille, koska Räkä ei tuo edes tarpeeksi tiimipisteitä. Näin, koska nythän Räkän skaba päättyy keskeytykseen sen Fiatin ansan jäljiltä.

Jännittävää skabaa oodtellessa! Meinaan vaan, etten minäkään tiedä, koska se Fiatin ansa laukeaa!

E. Lähdössä on turha odotella mitään Mersun nousua. Fiatin starttijärjestelmä on paljon parempi ja Hämäläinen jää taas lähdössä. Odotan ennemmin Maxdestructionin tai Grashjeanin edesottamuksia. Yksi mahdollisuus on se, että em. kaksikosta jomman kumman saatua singottua jonkun maata kiertävälle radalle, tulee Fiat tekemään heti ekan kiekan jälkeen Räkälle strategisen muutoksen ja ottaa heti varikolle vaihtaen kovimmat kumit alle ja se pn siinä. Yksi pultti jää varmuudeksi vähän löysälle...
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotain huhua oli, että edesmennyt pääjohtaja Marchionne olisi tosiaan tehnyt jo heinäkuussa Leclercille sitovan sopimuksen ja vaikka uusi johto haluaisi pitää Kimin, niin eivät halua sitä sopimusta purkaa teknisistä syistä ja Marchionnen muistoa myös kunnioittaen.
.

Miksiköhän tuota ei sitten ole julkaistu jos on jo varmaa, vai onkohan sitä kulisseissa nyt sitten yritetty ja yritetään edelleen purkaa?
 

Outsider

Jäsen
Mielenkiintoisesti ne huhut vaihtelee, kun vasta vähän aikaa sitten Kimille piti olla uusi 2v sopimus valmiina. En ymmärrä minkä takia Ferrari olisi mennyt tekemään Leclercin kanssa jo sopimuksen noin aikaisessa vaiheessa, kun sen voisi ihan hyvin tehdä myöhemminkin, mutta eipä tallin tekemisissä ole aina ennenkään ollut järkeä. Ehkä Kimi ajaa liian kovaa tai Sebastian liian hiljaa, kun ovat vauhdillisesti olleet sen verran lähellä toisiaan, että jotain pitää asialle tehdä. :)

Jos jotain varmoja sopimuksia on olemassa, niin eiköhän niistä siinä tapauksessa kuulla kilpailun jälkeen.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Ei Bottas itse taida tällä kaudella kisoja voittaa, mutta onneksi harmauden keskellä onnistuu kuitenkin viemään voitot muilta. Ei kyllä positiivista sanottavaa tästä jäänyt, vaikka sadas podium Kimille olikin. Toivottavasti voitto tulee myöhemmin loppukaudesta ja jos vaikka se jatkosopimus saataisiin julki nyt ensi viikolla.. Olisi pitänyt nyt käyttää tämä hyödyksi kun saatiin Vettelikin sopivasti pihalle, mutta eiköhän taas loppukaudesta itke tiimiradioon mikäli tappioita tallikaverille on tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös