Mainos

Florida Panthers 2013–2014

  • 211 223
  • 384

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Nick Bjustad (#19) sekä Quinton Howden (#25).
Alex Petrovic, 2. kierros

Kiitoksia, itse tulee sen verran vähän seurattua prospectien edesottamuksia niin mukava että joku viitsii nähdä vaivaa ja kirjoitella heidän urakehityksestä. Bjugstadista tullut jonkun verran lueskeltua ja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta pelaajalta. Iso kokoinen ja ilmeisesti ihan hyvä luistelemaan(?). Toivottavasti hän kehittyy odotetunlaisesti ja ottaa 2 sentterin tontin itselleen, Barkov - Bjugstad olisi mukavan kookas sentteri kaksikko. Miten onko Bjugstad hanakas taklaamaan? Vai käyttääkö hän Barkovin tyyliin isoa kroppaansa lähinnä kiekon suojaamiseen?

Petrovicin oletan pelaavan jo ensi kaudella vähintään 50 peliä Panthersin riveissä. Jälleen järkälemäisen kokoinen pelaaja, jos tulevaisuuden sentteri kaksikko on iso niin myös puolustuksen junnu kaksikko Gudbranson-Petrovic on iso ja ilkeä.

Howdenin kohdalla omat odotukset on että hänestä kasvaisi uusi David Booth. Suhteellisen iso kokoinen ja liukas liikkeinen laituri joka paukuttaisi sen 25-30 maalia kaudessa, odotukset on kieltämättä kovat. Tosin kyllä minulle kelpaa jos hänestä kasvaa luotettava laituri kolmoseen joka tappaa alivoimaa ja naputtelee ohimennen muutamat maalit.

Kokonaisuudessaa Floridan tulevaisuus näyttää todella hyvältä, prospect pool helposti NHL:n top-5:ssä. Toivottavasti jaksat väsätä vielä ainakin 2011 draftista samanlaisen tilannekatsauksen sillä myös sieltä löytyy muutama todella mielenkiintoinen kaveri josta lukisin mieluusti lisää!
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Iltaa!

Weiss lähti sentteriosastolta pois joten vajausta sillä osastolla on mielestäni melko paljon. Meinataanko lähteä kauteen näin kokemattomalla sentteri-osastolla, se jäänee nähtäväksi.
Itse toivoisin 1-2 kentän tasoista sentteriä, niitä ei paljoa enään vapailla markkinoilla ole, mutta mahd treidin kautta voitaisiin sellainen hankkia. Mielenkiintoisia aikoja eletään!

Totta, sentteriä huutaaa joukkue. Paljon tämmösiä minun mielestä potentiaalisia kolmoskentän senttereitä (Goc, Shore, Matthias) on mutta ykkös-kakkoskentän senttereitä tarvittaisiin. Nykyinen tilanne tietää ainaki loistavaa näytön paikkaa Barkoville (olen 95% varma että näytöillään aloittaa ylhäällä) mutta kyllähän tonne nyt oikeasti joku kaveri täytyy saada kärkiketjujen sentteriksi.

Potentiaalisia hankintoja UFA-markkinoilta ei oikein löydy, ehkä kuitenkin Grabovski voisi olla mielenkiintoinen haku, jos vain koskaan Floridan lämpöön päätyy. Mutta treidin kautta sitte pitäisi joku hankkia, koska tällä nykysellä sentteriosastolla ei vaan kehtaa kauteen lähteä.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Tallon ilmoitteli jo hyvissä ajoin ettei aijo hommata ylihintaisia pelaajia FA-markkinoilta vaan odottelee rauhassa vaikka elo-syyskuulle ja sitten treidien kautta vahvistaa joukkuetta. Mutta selvää oli että joukkue ei ole vielä valmis, tosiaan yksi väh. 50 pisteen sentteri on pakko saada. Tilanne näyttäisi hankinnan jälkeen huomattavasti paremmalta:

Fleischmann - "Grabovski" - Versteeg
Huberdeau - Barkov - Kopecky
Bergenheim - Goc - Butler
Upshall - Matthias - Crabb

Toivoisin että Matthias saisi kokeilla ylempänä mutta VL tontin täynnä eikä rosterista tahdo löytyä kunnollista sentteriä neloseen. Versteegiä joudutaan peluuttamaan 1. tai 2. ketjussa nyt kun Muellerille ei tarjottu jatkoa, toivottavasti loukkaantumiset on historiaa ja pääsee taas 2011-2012 kauden tahtiin. Upshallin kun saisi kaupattua johonkin, tuskin vaan kukaan ottaa noin loukkaantumisherkkää pelaajaa tuollaisella sopparilla edes ilmaiseksi.
 
Jatketaan draftien läpikäymistä. Jos sanoi edellisessä viestissä Gudbransonin olevan tuttu jo lähes kaikille, tämän draftin osalta samaa voi sanoa Jonathan Huberdausta, joten jätetään hänet listan ulkopuolelle. 2010 oli kuusi varausta kahdella ensimmäisellä kierroksella, joista kolme ensimmäisellä. 2011 ei päästy aivan samaan, mutta kaikkiaan seitsemän varausta ensimmäisellä kolmella kierroksella. 2. kierroksella varatun Rasmus Bengtsonin kohtalo on itselle hieman epäselvä, onko oikeudet vielä Floridalla? Pitääkö tarjota sopimusta tämän kesän aikana vai olisiko pitänyt draftiin mennessä laittaa nimi paperiin, jotta oikeudet olisivat säilyneet? Sama koskee eurooppalaisista Yaroslav Kosovia sekä Iiro Pakarista. Kaikkiaan todellakin jopa mielenkiintoisin varausvuosi Floridalaisittain ajateltuna.

2011:

Rocco Grimaldi, 2. kierros: Todella taitava ja nopea hyökkääjä, jonka suurin este uralla on pieni koko. Yleensä pienikokoisiksi pelaajiksi luonnehditaan alle 180-senttisiä pelaajia, mutta Grimaldilla mittaa ei ole edes 170cm. Eliteprospectsin mukaan mittari pysähtyy lukemaan 168. Pienestä koostaan huolimatta - tai juuri sen takia - periksiantamaton pelaaja, joka ei epäröi työntää itseään ahtaisiin väleihin, todellinen taistelijaluonne. Takana kahdet U18 MM-kisat, joissa molemmissa kolmen parhaan pistemiehen joukossa ja viime kaudella tilille napsahti ensimmäiset U20 MM-kisat. Varausvuonna oli mukana USA:n U18 -kehitysjoukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja kerättyään 58 ottelussa 73 pistettä - lähes 20 enemmän, kuin seuraavana tullut pelaaja. Edes 175-senttisenä pelaajana olisi varausnumero ollut huomattavasti pienempi. Suurin kysymysmerkki on voimatason riittäminen isojen NHL-puolustajien keskellä. Noin pienelle numerolle riskivaraus, mutta Grimaldi voi nousta joko kahden ensimmäisen ketjun kiekolliseksi mestariksi tai sitten NHL-ura jää kokonaan väliin. Kolmos-nelosketjuihin ei juurikaan ole käyttöä. Pelannut junioriurallansa paljon sentterinä, mutta the Show'ssa mahdolliseksi pelipaikaksi jäänee laitahyökkääjän tontti. Todella mielenkiintoinen pelaaja, jonka ensimmäistä AHL-kautta parin kauden sisään odotan todella innolla! Tilillä jo mm. U20 MM-kulta, USHL:n tähdistöottelu, NCAA-mestaruus, U18 MM-kulta, U17-kisojen mestaruus, syöttö - ja pistepörssin voitto, valinta NCAA:n tulokastähdistöön viime kaudelta. Tästä youtubevideosta näkee hyvin, kuinka paljon Grimaldi antaa tasoitusta pienellä koollaan.

Vincent Trocheck, 3. kierros: Sentteri, joka syttyi varausvuotensa jälkeen nostaen ensin pistesaldonsa OHL:ssä 62:sta 85:n ja viime kaudella pisteitä syntyi jo 109 - eniten koko sarjassa. Lisäksi viime kaudella oli koko liigan paras tehotilastossa, ykkös all-starsissa ja kauden kruunasi valinta OHL:n "most outstanding player" -pokaalin haltijaksi. Korkean työmoraalin omaava Trocheck aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisliigoissa AHL:ssä tulevana kautena, taistelee varmasti paikasta kahden ensimmäisen sentterin joukossa. Raivannee kolmessa vuodessa paikkansa Panthersin kokoonpanoon. Annettavaa myös alivoimapelaamiseen. Jos on tällä hetkellä sentteritilanne Floridassa huono, kolmen vuoden päästä kolmikko Barkov - Bjugstad - Trocheck voi hyvinkin olla jo todella laadukas NHL:n top3 -sentteristö. Grimaldin tapaan tilillä on U20 maailmanmestaruus viime talvelta.

Logan Shaw, 3. kierros: Yli 190-senttinen oikea laitahyökkääjä kulkee samaa urapolkua Trocheckin kanssa, täydet kaudet junnusarjoissa, joista viimeisellä selvästi parhaat tulokset. Nousi ppg -pelaajaksi ja voitti oman joukkueensa tehotilaston pelatessaan yhdessä 2013 draftissa ensimmäiselle kierroksellekin arvioidun Adam Ernen kanssa. Ensi kausi sujuu San Antoniossa. Vaatii edelleen töitä kiekollisen osaamisensa kanssa, ei ole kaukalon taitavin pelaaja, mutta koostaan huolimatta hyvä luistelija, jolla on eväät NHL-uraan myös alemmissa ketjuissa ja alivoiman erikoismiehenä. Huomaa kyllä, mihin Floridassa on kiinnitetty varauksissa huomiota. Lähes poikkeuksetta pelaajat ovat vahvoja luistelijoita ja korkealla työmoraalilla varustettuja pelaajia. Monet varauksista omaavat potentiaalin yltää kahteen ensimmäiseen ketjuun NHL:ssä ja ovat isokokoisia, mutta muutamaa (Grimaldin tyylistä, huikean potentiaalista) poikkeusta lukuunottamatta odotettavissa on uraa alempien ketjujen raastajina ja alivoiman vastuunkantajina.

Jonathan Racine, 3. kierros: Jälleen yksi junioreista San Antonion riveihin nouseva prospekti. Ei ole poikkeuksellisen suuri puolustaja, mutta nauttii fyysisestä pelistä ja parhaat osa-alueet onkin omalla alueella. Sijoittuu hyvin, maalin edustalla ikävä pelaaja vastustajan kannalta. Ei myöskään pelkää pudottaa hanskojaan joukkueen edun nimissä, jäähymäärä noussut neljän QMJHL-kauden aikana jokaisella ja viime kaudella oma "ennätys" 138 jäähyminuuttia. Saanut pelata hyvässä joukkueessa ja tehotilasto on ollut viimeiset kaksi kautta +18 kumpikin. Myös pistetahti on noussut tasaisesti, mutta miksikään kiekollisen pelin erikoismieheksi ei Racinesta ole. Pystyy kuitenkin antamaan yksinkertaisen avaussyötön ja sitä kautta avittamaan oman viisikkonsa peliä. Projektipelaaja, jota lienee turha odottaa Panthersin kokoonpanoon vielä tulevan kahden kauden aikana ilman suurempia loukkaantumisia. Vaatii ammattilaistasolle vielä lisää voimaa, sillä ~190-senttisiä hyökkääjiä vastaan on vielä voimatasoltaan riittämätön, vaikka puolustaakin paljon ajamalla miehen ja kiekon väliin.

Kyle Rau, 3. kierros: Tämän draftin viimeinen arvioitava avauskappaleessa mainituista syistä. Todella kiinnostava pelaaja jälleen, 173-senttinen hyökkääjä pelasi kaksi viime kautta Minnesotan yliopistossa yhdessä Nick Bjugstadin kanssa ja valittiin ensimmäisellä kaudellaan NCAA:n vuoden tulokastähdistöön. Mahtui toissa kaudella myös USA:n U20 MM-kisajoukkueeseen. Hyvä mailankäsittelijä, jolla on luontainen kyky löytää vapaa tila kentältä ja olla siellä, minne kiekko tulee. Jatkanee yliopistosarjassa, joka on hyvä paikka Raulle jatkaa kehitystään kohti ammattilaissarjoja. Vaatii vielä paljon työtä voimapuolella noustakseen edes AHL:ssä johtavaksi pelaajaksi. Todennäköisesti Rau ei tule ilman loukkaantumisia vielä muutamaan vuoteen nousemaan NHL-ympyröihin, mutta hyvin peliä lukevalle, hyvin liikkuvalle ja taitavalle pelaajalle on täysin mahdollista nousta neljän-viiden vuoden säteellä NHL-miehistöön.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Draftin #1, #3 ja #4 ovat saaneet jo sopimukset, koska tulee #2:n vuoro (ei kait siina mitaan epaselvaa pitaisi Barkovin pitaisi saada taydet bonukset sopimukseen)

JOL
 
Viimeisenä drafteista vuorossa 2012 drafti. Varausvuoroja oli kauppojen vuoksi kaikkiaan vain viisi, suurimpana menetyksenä oli Kris Versteeg -kaupassa menetetyt 2. ja 3. kierroksen varausvuorot:

Mike Matheson, 1. kierros (#23): Kiekollinen puolustaja, joka on ollut joukkueensa puolustajien paras pistemies kolmella edelliskaudella: QMAA:ssa (samassa joukkueessa, jossa mm. tämän kesän koko draftin kolmosvaraus Drouin), USHL:ssä sekä viime kaudella ensimmäisellä yliopistokaudellaan NCAA:ssa. Hyvin liikkuva, kiekon kanssa taitava mailankäsittelijä. Myös laukaus on hyvä, joten loistava ylivoimapelaaja pelinteko- ja laukaisutaitojensa vuoksi. Suuri plussa pojan kohdalla on pelirohkeus, uskaltaa pitää kiekkoa paineen alaisena ja odottaa ratkaisuhetkeä. Kohtalaiset raamit 188-senttisellä varrellaan, mutta ei saa kropastaan täyttä hyötyä irti, eikä ole mitenkään vahva pelaaja. Heikkoudet nimenomaan puolustusalueen pelaamisessa ja kaksinkamppailuissa. Siitäkin huolimatta joukkueensa tehopörssin kolmonen ja puolustajien ykkönen viime kaudella. Nousu Floridaan ei ole ajankohtaista vielä pariin kauteen, mutta tulevaisuudessa rooli top4:ssa hyökkäävänä, peliätekevänä puolustajana täysin saavutettavissa. Noussut jokaisessa sarjassaan tulokastähdistöön.

Steven Hodgses, 3. kierros: Suht pienikokoinen sentteri, joka otti viime kaudella aimo harppauksen WHL:ssä heikohkossa joukkueessa ja nosti ppg:nsä 0,64:stä 0,85:n ja tehotilaston -29:stä -3:n. Pudotuspeleissä syntyi kuudessa ottelussa pinna/peli. Perustaa pelinsä loistavaan luisteluun, sisuun ja pelinlukuun. Matkalla NHL:n pitäisi ensin valloittaa vielä paikka junioriliigassa ja ehdottomasti hankkia lisää voimaa. Ei toistaiseksi kuulu suurimpiin sentteriprospekteihin, edelle menee ainakin Barkov, Trocheck ja Bjugstad. Lisäksi senttereinä omista varauksista pystyvät pelaamaan Grimaldi, Rau, Beauvillier ja Farland, joita voi pitää saman luokan lupauksina. Matka on pitkä ja kivinen, mutta en missään nimessä halua vielä laskea Hodgesia hutivaraukseksi.

Alexander Delnov, 4. kierros: Yhdet alle 18-vuotiaiden MM-kisat Venäjän paidassa pelannut Delnov aloitti uransa Pohjois-Amerikassa viime kaudella, ensin WHL:n Seattle Thunderbirdsissä ja loppukauden pelasi San Antonion riveissä AHL:aa. Neljännen kierroksen varauksena ei ollut riskivaraus, mutta voi osoittautua löydöksi. Ei ihan tyypillinen venäläinen taitelijasielu, vaan sopii pelityyliltään enemmän P-Amerikkaan. Ei ole poikkeuksellisen isokokoinen, mutta käyttää kroppaansa kulmissa ja raporttien mukaan tekee töitä myös puolustussuuntaan, vaikka tehotilasto painuikin karuihin lukemiin viime kaudella. Aloittaa toisen kautensa rapakon takana ja tuttuihin ympyröihin palaaminen helpottaa varmasti ensi kautta, kun sopeutuminen erilaiseen kulttuuriin on jo hyvällä alulla. Tulevaisuudessa taistellee paikasta Panthersin alemmissa ketjuissa, mutta vaatii joitain vuosia ennenkuin sikäläinen pelityyli tulee selkäytimestä.

Francis Beauvillier, 6. kierros: Todella nopea ja röyhkeä hyökkääjä, joka on joutunut maksamaan röyhkeydestään myös ilman hanskoja. Kahdella edelliskaudella 131 QMJHL-ottelussa 161 jäähyminuuttia on taitopelaajalle kunnioitettava määrä. Saanut nopeutensa ansiosta vastuuta myös alivoimalla, jossa luo uhkaa nopeudellaan. Kunnioitettavaa on myös, että kiekko pysyy hallussa kovassakin vauhdissa ja pystyy tekemään ratkaisuja, eikä vain päätömästi paina pää kolmantena jalkana kohti kulmaa. Nopeus on kuitenkin ainoa miehen suuri valtti, ei ole poikkeuksellisen taitava pelaaja, vaikka nousikin puoli pistettä/peli tekevästä pelaajasta pinna/peli -pelaajaksi. Neljän QMJHL-kauden päätteeksi siirtyi viime kauden lopuksi pelaamaan monen muun varauksen tavoin San Antonioon, onnistuen kahdeksassa ottelussa syöttämään kaksi maalia. Aikaisemmin epätasaiseksi luonnehdittu pelaaja pelasi uransa tasaisimman kauden ja voimatason nostolla voi ottaa vielä yhden askeleen ylöspäin.

Jonathan Nielsen, 7. kierros: Virheettömään peliin pyrkivä puolustaja Linköpingistä. Kiekollisessa pelissä omaa hyvän laukauksen ja pystyy antamaan ensimmäisen syötön nopeasti. Jotain laukauksesta kertoo, että on tehnyt urallaan yhtä paljon maaleja, kuin syöttöpisteitä. Kahden edelliskauden aikana Ruotsin a-junioreissa ja Allsvenskanissa on syntynyt 79 ottelussa tehot 13+12. Pelasi viime kaudella Linköpingin junioreissa 13 ottelua tehden neljä maalia ja kahdeksan pistettä ja kuusi peliä Elitserienissä, ennen kuin lähti lainalle allsvenskanin Södertäljeen. Kuulunut Ruotsin ikäkausimaajoukkueisiin 16-vuotiaasta asti, muttei ole yltänyt arvokisajoukkueisiin asti. 191-senttinen varsi kaipaa runsaasti lisävoimaa, mikäli Nielsen haluaa nousta taalakaukaloihin.

Siinäpä sitten se tarina. Viime viesteissä käsitellyn ohella omista varauksista vakituista pelipaikkaa vielä metsästävät tai ovat juuri vakiinnuttaneet paikkaansa täyden kauden viime kauden pelannut Drew Shore, kahdella edelliskaudella 24 ottelua pelannut sentteri Scott Timmins, viime kaudella 16 ottelua pelannut Colby Robak sekä puolustaja Mike Caruso. Näistä Caruso, Robak ja Timmins ovat tällä hetkellä RFA-statuksella. Kuten myös maalivahti Jakob Markström.

Kaikkiaan prospektitilanne on vähintäänkin hyvä, jopa loistava. Huberdeau ja Barkov ovat tähtiluokan prospekteja, joiden varaan voi rakentaa hyvää hyökkäystä tulevina vuosina. Taustatukea löytyy monipuolisten pelaajien toimesta, joista moni (Grimaldi, Beauvillier, Rau, McFarland) pystyvät pelaamaan niin keskellä kuin laidalla. Sentteritilanne on loistava, Barkov, Bjugstad, Trocheck, Shore, Hodges -viisikosta luulisi kolmen vuoden aikasäteellä saavan kasaan kärkitason sentterinelikon. Puhtaita laitureita, joista voidaan odottaa top4 -laitureita, ei liiemmin ole. Quinton Howden ja Logan Shaw taitavat olla potentiaalisimmat yrittäjät.

Myös puolustuksessa on lukuisia potentiaalisia NHL-pelaajia, etunenässä kiekolliseen peliin osansa tuovat Mike Matheson sekä Ian McCoshen, joista molempien uskon nousevan NHL-miehistöön 3-4 -vuodessa ja sitten on yleispelaajia, kuten Colby Robak (jos signaa jatkon) ja kovaa pelaava Alex Petrovic, jolta odotan jo tulevalla kaudella nousua vakiomiehistöön. Eikä sovi unohtaa vasta 22- ja 21-vuotiaita Kulikovia ja Gudbransonia. Toisaalta näiden "veljien", varsinkaan Kulikovin jatko Floridan lämmössä ei ole kirkossa kuulutettua.

Tulevaisuus voi olla siis menestyksen täyteinen, kunhan rahavirrat saadaan pidettyä kunnossa. Tällä hetkellä rahaa on käytetty liikaa moneen pelaajaan, vaikka kiistatta (ainakin jossain mielessä) tärkeitä pelaajia ovatkin. Tai ainakin ovat olleet. Esimerkiksi Campbell on loistava puolustaja, mutta palkka on liigan puolustajista viidenneksi suurin (sopimusta vielä 3 kautta). Jovanovskin 4,2 tuntuu suurelta (2 kautta), hyökkäyksen räikein ylipalkka ei ole suuri, mutta 3,5 miljoonaa on mielestäni liikaa Upshallille (2 kautta). Kesä 2015 tulee olemaan hulinaa Floridalla, kun vanhemman sukupolven pelaajista Upshallin (3,5m), Bergenheimin (2,7m), Fleischmannin (4,5m), Kopeckyn (3,0) ja Jovanovskin arvokkaat sopimukset tulevat tiensä päähän ja samaan aikaan vastaavasti Huberdeaun, Shoren, Bjugstadin ja Howdenin tulokassopimukset tulevat tiensä päähän ja suuri osa vapautuvasta rahasta meneeki heidän taskuihinsa, varsinkin Huben.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
On kyllä mukavasti pullat uunissa Floridalla tulevaisuutta silmällä pitäen.
Markström on erittäin potentiaalinen tähtiveskari jo muutaman vuoden sisällä.
Puolustuksessa Kulikov, Gudbranson, Petrovic, Matheson, McCoshen, eiköhän noista muutamasta tule ihan tähtiluokan NHL-peluri vielä.
Hyökkäyksessä Huberdeau, Barkov, Bjugstad, Howden, Trocheck muodostanevat myös ihan lupaavan oloisen rungon muutaman vuoden sisällä.
Eihän tuolla menestystä voi odottaa vielä moneen vuoteen, mutta jos Florida onnistuu pitämään lupauksistaan kiinni ja ajamaan rauhallisesti sisään NHL-rooliin, voi joukkueesta kehittyäkin ihan kilpailukykyinen parin vuoden päästä. Joka tapauksessa tuo nuori lupaava runko ja tietysti Barkovin varaaminen herättivät kyllä rutkasti mielenkiintoa joukkuetta kohtaan.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Suomikiekko.com sivusto uutisoi eilen, että Markström saattaa olla jättämässä NHL:n ja on kieltäytynyt Panthersin sopimustarjouksesta. Kylläkin Suomikiekon uutisiin on suhtauduttava aika varauksella, kun ovat viime aikoina suoltaneet muutaman uutisen, jotka olleet aikamoista kuraa. Lähteenä uutisessa oli Aftonbladet. Myöhemmin illalla samainen sivusto kyllä julkaisi uutisen, jonka mukaan Dillon oli sanonut, että Markströmin kanssa sopuun päästään pian.

Joka tapauksessa vähintäänkin erikoiseltahan tämä kuulostaa, kun Panthersissa olisi nyt Markströmille suurella todennäköisyydellä selvää ykkösen tonttia tarjolla. Jos uutisessa jotain perää on, niin eiköhän tämä ole vain agentin kikkailuja saada nyhdettyä Floridalta vähän enemmän rahaa.

Linkit uutisiin:
http://www.suomikiekko.com/2013/07/ruotsalaisvahti-jattamassa-nhln/
http://www.suomikiekko.com/2013/07/floridan-gm-uskoo-ruotsalaisvahdin-jatkosopimukseen-allekirjoitus-tulee-pian/
 

Bogarde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valaiskaapa tietämätöntä. Kuinka tuo sopimuskohta meneekään siitä, missä vaiheessa NHL-seura voi lähettää vielä pelaajan Eurooppaan kasvamaan korkoa?
 
Nuorten MM-turnauksen pelejä katsellessa kerkisi jo innostua, että Panthersilla on Grimaldissa ja Troseessa aika lupaava kaksikko ja heidän voi toivoa auttavan joukkuetta kun tämä kehitysprosessi on menossa.

Mutta on kyllä pienikokoinen tämä Grimaldi... taitavana luistelijana ja vikkelänä kaverina voisi silti hyvinkin olla NHL-pelaaja. Iso todennäköisyys kuitenkin päätyä Andy Mielen, Mattias Tedenbyn ja Ryan Laschin tyyliseksi farmi/eurokiekkoilijaksi.

Ihan hyvä jos ei Panthers hanki mitään keskinkertaisuuksia tai semihyviä pelureita tyyliin grabovski. Kun niitä on jo muutenkin niin monta joukkueessa, ja useimmat ylihinnalla.
Nyt on ihan tosissaan aika kasvattaa niitä nuorempia pelaajia - joukossa muutama huippulupaus - ottamaan vastuuta. Jotenkin ihan ihmeellisen harmaata ja mitäänsanomatonta on ollut Panthersin kaudet Pavel Buren jälkeen viime vuosiin asti. Ja jos ei Olli Jokinen olisi siellä loistanut usean kauden ajan, niin olisi ollut todella hajuton ja mauton joukkue.

Ehkä nimekkäät vapaat pelaajat kiinnostuu tulemaan Floridaan myös, kunhan joukkue osoittaa potentiaalia. Vaikka eihän niitä nimekkäitä pelaajia tule olemaan vapaana, no ehkä kaupalla voisi jonkun saada kun on nuoria lupaavia pelaajia vaihtotavarana.
Näillä upshalleilla, bärjenhaimeilla ja kopetskyilla ei paljon menestystä rakenneta, mutta pitäähän siellä olla kokeneempiakin pelureita mukana. Varmaan tulee olemaan tappiontäyteisiä pari seuraavaa kautta, mutta eiköhän ne opi voittamaan sitten vähitellen, oppivat taistelemaan voitosta ja arvostamaan jokaista maalia ja ansaittua sarjapistettä.

Mutta tämä tynkäkausikin oli aika kova koulu, varsinkin Markströmille. Ei ihme jos on vähän usko koetuksella, ja ehkä seuran toimistollakin vähän joudutaan miettimään, että onko hänestä todella kantamaan ykkösvahdin vastuuta vuosiksi eteenpäin.
Olisi muutenkin virkistävää, jos Florida Panthers voisi rakentaa joukkueen joka pääsee pudotuspeleihin joka vuosi, ohi perinteikkäämpien organisaatioiden. Tuntuu tällä hetkellä käsittämättömältä muistella sitä kun televisiosta katsoi Panthersin pelaavan finaaleita (toista uutta joukkuetta vastaan).

Kun lentää Floridaan pelimatkalle, niin näkee höyryävät suot ja vihreän viidakon missä dinosaurukset kurkistelee puiden lomasta lentokoneen äänen kuullessaan, sitten tulee näkyviin turkoosi meri ja hiekkarannat. Alkaa miettiä uimista, rantalentopalloa, surffausta ja auringonottoa, tennistä, veneilyä, vesiskootteria, golfia jne.
Toivottavasti tulevaisuudessa Panthers olisi kuitenkin vakavasti otettava kiekkojoukkue eikä happy family-tyylinen country club sandaaleihin, sortseihin ja aurinkolaseihin pukeutuneille nautiskelijoille.

p.s. Jotenkin se kotiareenan uusittu ilme tuo uskottavuutta hommaan. Ei ehkä haittaisi jos myös peliasut saisi uutta väriä. Viidakon vihreä tai merensininen voisi olla hyvä, paitsi että Dallas otti vihreä ja Sharksilla ja Tampalla on sinistä.
 

Ralph

Jäsen
Jacob Markström solmi kaksivuotisen jatkon, uutisoi seura nettisivuillaan. Eli huhut KHL:ään lähdöstä voi samantein heittää romukoppaan. Cap hitiksi veikkaan noin kahta miljoonaa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Robakin kanssa päästy sopuun kahden vuoden diilistä. Linkki Panthersin sivuille. Vaikka kaveri onkin varattu jo niinkin kaukana kuin vuonna 2008, niin näkisin Robakissa edelleen potentiaalia vakituiseksi NHL-pelaajaksi. All-around pakki, jolla raamit näyttäisi ainakin olevan kunnossa. Pakkipari Robak-Petrovic saattaisi olla tulevaisuudessa ihan pätevä kaksikko.

EDIT: Niin ja ainoastaan sopimuksen ensimmäinen vuosi kaksisuuntainen. Tämäkin kertonee Tallonin suunnitelmista jotain.
 
Kuten täälläkin on uumoiltu, ainakin Steve Goldsteinin mukaan (heh!) Florida on Grabovskin perässä. Kaksi muuta joukkuetta vielä mukana ovat Goldsteinin mukaan Calgary Flames ja Buffalo Sabres. Eli kolme samoista sijoista taistelevaa rebuild -joukkuetta. Palkkakatossa kaikilla on tilaa 9-12 miljoonaa. Ja mistään on tuskin kovin pitkää mammuttisopimusta tarjolla. Toivottavasti Floridan lämpö ja rauha houkuttaa Grabon kiekkohullusta Torontosta.

Myös farmissa San Antonion joukkue lienee huomattavasti viime kautta vahvempi ja mielenkiintoa seurailla myös vähän Rampagesin touhua löytyy. Riippuen Panthersista, farmissa joukkue voi olla jopa todella potentiaalinen. Alla oleva koostettu pelkästään Panthersin sopimuspelaajista:

Howden - Bjugstad - Shore
McFarland - Trocheck - Shaw
Lindström - Matsumoto - Hazen
Selleck - Rallo - Timmins

Mottau - Gilroy
Racine - Petrovic
Caruso - McFadden

Toki yllä olevasta listasta Shore, Bjugstad, Howden, Petrovic ja Gilroy ovat varmasti taistelemassa paikasta Panthersissa. Miksei myös muutama muukin Trocheckin (esiintyi ilmeisesti edukseen development campilla?) johdolla. Tarkoitus oli vain jälleen ihmetellä Panthersin todella laajaa rinkiä, jossa lähemmäs kymmenkunta tulevaisuuden mahdollista NHL-pelaajaa joutuvat ainakin aloittamaan kautensa farmissa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild

No niin, näin äkkiseltään ei herätä oikeastaan voimakkaita tuntoja kumpaankaan suuntaan. Ennen kaikkea tuossa varmaan haetaan nimenomaan veteraania ja roolimallia nuoremmille, kuten Tallon itsekin sanoo. Sääliksi kävi Gomezia Montrealissa ja mitään kyseistä pelaajaa vastaan ei meikäläisellä ole, joten tervetuloa vaan. HFBoardseilla kerrotaan sopimuksen olevan arvoltaan 900k, joten low risk-low reward -tyyppinen juttu hienoisella upsidella nähdäkseni.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Tämän kauden John Madden hommattu. Luulisin että paikka on kaavailtu nelosen keskeltä tuomaan kokemusta ja syvyyttä rosteriin. Ihan hyvä haku.


EDIT. Alkaa hyökkäys olemaan kasassa, jotenkin näin näkisin ketjut tällä hetkellä:

Fleischmann - Matthias - Versteeg
Huberdeau - Barkov - Kopecky
Bergenheim - Goc - Butler
Upshall - Gomez - Butler
 
Viimeksi muokattu:

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tämän kauden John Madden hommattu. Luulisin että paikka on kaavailtu nelosen keskeltä tuomaan kokemusta ja syvyyttä rosteriin. Ihan hyvä haku.


EDIT. Alkaa hyökkäys olemaan kasassa, jotenkin näin näkisin ketjut tällä hetkellä:

Fleischmann - Matthias - Versteeg
Huberdeau - Barkov - Kopecky
Bergenheim - Goc - Butler
Upshall - Gomez - Butler
Oisko neloseen vaikka Crabb tai Selleck? Aika pahalta näyttää tuo ykkösen tontti, vaikka Matthiaksesta pidänkin, niin silti.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Sanoisin että Gomez on selkeästi signattu back-upiksi Barkovilla 2. sentterinä. Eli jos Barkoville käy "Granlundit" eikä peli kulje ja matka jatkuu farmissa, niin siihen 2. sentterin paikalle on pakko joku laittaa. Ja näistä muista vaihtoehdoista Gomezilla on ehdottomasti eniten potentiaalia kyseiselle paikalle.

Totta on, että kaksi viimeistä Montreal-kautta olivat Gomezilla suoraan sanoen surkeita, mutta kuitenkin kauteen 2009-2010 asti Gomez oli ihan kelvollinen kakkossentteri. Ei toki koskaan palkkansa arvoinen, mutta sehän ei Gomezin oma vika ollut, vaan Glen Satherin. Vielä Gomez ei ole niin vanha, etteikö sieltä oikeassa roolissa ja uudessa ympäristössä voisi syntyä tuollaista 50-pinnan kautta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild

Taisi palkkakuitin aiheuttamat odotukset tehdä korvien väliin sellaisen umpisolmun, ettei jääkiekon pelaaminen välttämättä enää kovinkaan hienolta tuntunut. (Mutuilua tietty tämäkin. Voihan olla että Gomez on ns. nauranut matkalla hallille.) Toki on itse (agenttinsa vahvalla myötävaikutuksella) palkkapyyntönsä tehnyt, mutta klisee "se ei ole tyhmä joka pyytää" sopii taas tähänkin. Mielestäni nopeasti pudonnut suoritustaso ei yksin selitä kokonaista vuotta ilman maalin maalia. Ilmeisesti San Josessa Gomezin peli oli ihan mukavan näköistä - ei tietenkään ykkössentterin peliä, mutta sellaista tuskin kukaan enää mieheltä odottaakaan. Ikää ei kuitenkaan ole vielä liikaa ja "uusi alku" tuo toivon mukaan nuo tomageenin mainitsemat 50 pinnaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ilmeisesti San Josessa Gomezin peli oli ihan mukavan näköistä - ei tietenkään ykkössentterin peliä, mutta sellaista tuskin kukaan enää mieheltä odottaakaan. Ikää ei kuitenkaan ole vielä liikaa ja "uusi alku" tuo toivon mukaan nuo tomageenin mainitsemat 50 pinnaa.

No ei ollut ykkös-, kakkos- tai kolmossentterin näköistä peliä omasta mielestä viime kaudella. Toki Gomez pelasi paljon ylivoimalla ja teki kohtuullisesti tehojakin (0+8). Tasakentällisin saldo oli varsin vaatimaton (2+5) ja tuo on aika vähän 39 peliin. Samalla Gomez toki keräsi joukkueestaan eniten miinuksia.

Omasta mielestä Gomezilta voi odottaa maksimissaan 30 pistettä ja roimaa kasaa miinuksia. Ja tuokin määrä sitten tarkoittaa ylivoimavastuuta ja enpä olisi varma onko Gomezista sen enempää hyötyä ylivoimalla kuin esim Marcel Gocista.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Omasta mielestä Gomezilta voi odottaa maksimissaan 30 pistettä ja roimaa kasaa miinuksia. Ja tuokin määrä sitten tarkoittaa ylivoimavastuuta ja enpä olisi varma onko Gomezista sen enempää hyötyä ylivoimalla kuin esim Marcel Gocista.

Aika vahva kommentti. Gomez oli mielestäni ainakin L.A.-sarjassa näkyvä pelaaja. Vahvaa kiekon ylöstuomista ja mielestäni ratkaisevilla hetkillä hän oli Thortonin ketjun lisäksi ainoa, joka siihen pystyi. Toki siihen saattoi vaikuttaa vastustajan peluutuskin, mutta ei se nyt kuitenkaan mitään surkeaa suorittamista ollut.
 

Puoliveltto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sharks.
Itse olisin pitänyt Gomezin tuolla 900k:n hinnalla Sharksissa. Viime kaudella Gomez pelasi hyvin paljon neloskentässä haiden pahimpien puukäsien kanssa. Kakkosylivoimassa hän oli, mutta kun kaikki sharksin kädelliset pelaajat ovat ykkös-yv:ssä, joten melkoinen pistetehtailu olisi ollut aikamoinen suoritus. Sikäli en tuijottaisi pelkästään pistesaraketta.

Gomez olisi "minun Sharksissani" ollut tällä kaudella kolmoskentän sentteri, joka tarvitsisi laidalleen yhden maalintekijän (Pavelski, Havlat). Ylöskuljetus- ja syöttötaitoa äijällä yhä on, mutta maalintekijäksi tai edes kakkossentteriksi Gomez ei sovellu. Kakkos-yv:n pyörittäjänä olisin hänet myös pitänyt.

Onnea äijälle Floridaan.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Aika vahva kommentti. Gomez oli mielestäni ainakin L.A.-sarjassa näkyvä pelaaja. Vahvaa kiekon ylöstuomista ja mielestäni ratkaisevilla hetkillä hän oli Thortonin ketjun lisäksi ainoa, joka siihen pystyi. Toki siihen saattoi vaikuttaa vastustajan peluutuskin, mutta ei se nyt kuitenkaan mitään surkeaa suorittamista ollut.

Näkyvää peliä ja vahvaa kiekon ylöstuontia, sillä mentiin kevään yhdeksästä pudotuspelistä kahdeksan kiikaritehoilla. Maailmanluokan kiekon ylöstuonnilla onnistui myös 11-12 menemään sen kuuluisan yli vuoden ilman maalia. Tuohan se Gomezin ongelma on ollut viime vuodet, kiekollisena keskialueella edelleen kovan luokan pelaaja, vaan kun sinisen sisällä tapahtuu mitään positiivista enää niin kovin harvoin eikä nyt mikään varsinainen kiekottoman pelin eksperttikään ole. Tällä hetkellä Gomez on aidosti hyödyllinen NHL-pelaaja lähinnä ylivoimalla.

Toisaalta on minusta aika kiistatonta, että Gomezilla on oman pelin puutteiden lisäksi käynyt viime vuosina myös poikkeuksellisen huono tuuri niin oman kuin pelikavereidenkin viimeistelyn suhteen. Ehkä jos homma lähtee nyt alusta asti rullaamaan niin joku solmu kaverin päästä aukeaa ja ratkaisuista tulee vähemmän väkinäisiä. Eli itse olisin valmis nostamaan Gomezin katon tuosta Mr. Smithin mainitsemasta sinne 40+ pisteeseen, joka tosin vaatisi sekä tasonnostoa parista viime vuodesta, että viime kautta hyökkäävämpää roolia, että paikan löytymistä viime kauden Sharksin kakkosta paremmasta yv-kokonaisuudesta, että muutaman taivaanmerkin asettumista oikein. Mutta ei sovi unohtaa sitä roimaa kasaa miinuksia, se sieltä on joka tapauksessa tulossa. ;)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eli itse olisin valmis nostamaan Gomezin katon tuosta Mr. Smithin mainitsemasta sinne 40+ pisteeseen, joka tosin vaatisi sekä tasonnostoa parista viime vuodesta, että viime kautta hyökkäävämpää roolia, että paikan löytymistä viime kauden Sharksin kakkosta paremmasta yv-kokonaisuudesta, että muutaman taivaanmerkin asettumista oikein. Mutta ei sovi unohtaa sitä roimaa kasaa miinuksia, se sieltä on joka tapauksessa tulossa. ;)

Näitähän on todella vaikea veikata ennen kautta, kun pelaaja on vaihtanut jengiä ja roolikin saattaa muuttua todella paljonkin. Itse vain näiden konkareiden suhteen olen hyvin epäileväinen siitä, että löytyisi enää uutta vaihdetta, varsinkin jos takana on kolmekin heikohkoa kautta. Ei tuo Gomezikaan tuosta enää nuorru, vaikka toki vasta 33 vuotta on mittarissa. Mutta kun tehot edellisiltä kausilta ovat:

10-11; 80 ottelua 7+31=38
11-12; 38 ottelua 2+9=11
12-13; 39 ottelua 2+13=15

Noista kausista jokaisella Gomez on edelleen pelannut päälle 2 minsaa per matsi ylivoimaa ja tuloksena kahtena viime kautena on 11 pistettä. Onko se nyt äkkiä laskien piste per 14 yv-minuuttia.

Toinen mihin itse perustin tuon 30-pisteen arvion oli Floridan heikohko maalintekotaito. Edellisellä täydellä kaudella paras pistemies teki 61 pistettä ja neljä pelaajaa ylitti 50-pistettä. Viides pelaaja jäi sitten jo 33 pisteeseen. Tynkäkaudella tahti taisi olla suurinpiirein samanlainen.

Mutta tuo nyt vaan oli oma näkemys Gomezista ja hänen mahdollisuuksista sinne 50-pisteeseen. Toivotaan Gomezille uutta huikeaa nousua Floridasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös