Florida Panthers (2.) – Tampa Bay Lightning (3.), Discover Central 1. kierros – Sunshine State Showdown

  • 37 827
  • 181

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
We shall fight on the beaches, we shall fight under the palm trees, we shall fight over the state of Florida.





Koitan hieman alustaa tätä kirjoittelemalla mitä mielen päällä on näin ennen sarjan alkua. Ensimmäistä kertaa historiassa Floridan joukkueet kohtaavat playoffeissa. Lightning on onnistunut olemassaolonsa aikana voittamaan 2 Stanley cuppia, kun taas Panthers ei ole vielä voittanut sitä himotuinta. Ensimmäistä kertaa molemmat joukkueet ovat nyt kilpailukykyisiä ja Panthers on osoittanut tällä kaudella olevansa yllätysvalmis joukkue, joka Coach Q:n johdolla pelaa voittavaa jääkiekkoa. Lightning taas viime syksyisen kuplamestaruuden jälkeen on pelannut yllättävän pirteän alkukauden jälkeen hieman mollivoittoisesti, jonka kruunasi viimeisten kierrosten mahalaskut juurikin Panthersien kotiluolassa.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet loukkaantumisista, Panthersilta on puuttunut jo tovin nimellinen ykköspuolustaja Aaron Ekblad kokoonpanosta, kun taas Lightning on pelannut koko kauden ilman Nikita Kucherovia, ja huhtikuun alusta saakka ilman kapteeni Steven Stamkosia. Lisäksi viimeisissä otteluissa poissa olivat mm. Victor Hedman, Ryan McDonagh, Ondrej Palat, Jan Rutta sekä Barclay Goodrow, joka todennäköisesti loukkasi itsensä toiseksi viimeisessä ottelussa sen verran pahasti että hänen kautensa saattoi olla siinä.

Runkosarja;

2. Florida Panthers 56 gp 37-14-5, 79p, GF 189, GA 153
3. Tampa Bay Lightning 56 gp 36-17-3, 75p, GF 181, GA 147

Runkosarjan ensimmäinen puolisko oli Tampalta vahvaa suorittamista, mutta jälkimmäisellä puoliskolla loukkaantumiset ja tiukka ottelutahti alkoivat selvästi näkyä muutamalla pelaajalla. Floridalla taas oli mielestäni erittäin tasainen runkosarja, ja kurssi oli selkeästi ylöspäin Toukokuussa. Tilastojen perusteella joukkueet ovat hyvin tasaväkiset, mutta voimasuhteet näyttivät runkosarjan lopun viimeisissä otteluissa olevan Panthersien hyväksi. Paljon saattaa tietenkin muuttua playoffeissa ja siihen moni Lightning fani luottaa että se playoff vaihde löydetään tässä välipäivinä ensimmäiseen otteluun lähdettäessä. Hallitsevan mestarin on tietty helppo tuudittautua siihen että kun viime syksynä joukkueen peli klikkaisi playoffeissa niin hyvin niin miksei myös tänäkin vuonna. Todellisuudessa kyse on tahdosta ja työnteosta, ja se on Tampalla ehkä se suurin kysymys, onko nälkää ja halua vielä pitkään kevääseen?

Panthers leirissä taas ollaan varmaan suht positiivisella mielellä, joukkueen peli näyttää vihdoin siltä että tulosta voidaan odottaa playoffeissa. Quenneville on saanut joukkueen todella hyvään iskuun ja joukkueessa on noussut useita onnistujia rivipelaajien tasolta mm. Mackenzie Weegar, Carter Verhaeghe, Franc Vatrano, Anthony Duclair, sekä viimeisimpänä hankintana Sam Bennett.


Runkosarjan keskinäiset;

11.2.2021 Lightning-Panthers 2-5
13.2.2021 Lightning-Panthers 6-1
15.2.2021 Panthers-Lightning 6-4
21.3.2021 Panthers-Lightning 3-5
15.4.2021 Panthers-Lightning 2-3 (OT)
17.4.2021 Panthers-Lightning 5-3
08.5.2021 Lightning-Panthers 1-5
10.5.2021 Lightning-Panthers 0-4

Runkosarja 5-3 Panthers

Viimeiset 2 ottelua olivat suht merkityksettömiä, ja Tampalta puuttui noin 5-6 runkopelaajaa. Siitä huolimatta Panthers on ollut tällä kaudella kova vastus ja keskinäisissä otteluissa on nähty aika isoja maalikarkeloita, huolimatta siitä ketä siellä maalissa on ollut molemmilla joukkueilla.

Playoffeihin lähdettäessä Tampa saa kuitenkin kovat vahvistukset hyökkäyspäähän Kucherovin ja Stamkosin odotetun paluun myötä, mutta molempien pelikunto on täysin arvoitus. Silti, jos Tampa haluaa jatkoon mennä niin molempien herrojen pitäisi pystyä tuloksen tekoon heti, sillä Lightningin maalitehtailu on viimeisen kuukauden aikana ollut suht surkeaa luokkaa. Kysymysmerkkejä herättää myös Victor Hedmanin huhuiltu vamma, joka tulee offseasonilla vaatimaan leikkaushoitoa, mutta jonka kanssa hän ilmeisesti pystyy pelaamaan. Tärkein pelaaja rosterista ja tämän sarjan kannalta tärkein yksittäinen pelaaja löytyy Tampan maalinsuulta, todennäköinen Vezina voittaja Andrei Vasilevsky, joka on ollut koko kauden Tampan tärkein yksittäinen pelaaja. Toisin kuin Panthersilla jolla tuntuu olevan tasainen maalivahti trio, Lightning on täysin Vasilevskyn vireen varassa.

Panthersista en osaa kovin analysoivasti kirjoitella kun en heidän otteluita ole tällä kaudella paria enempää nähnyt, mutta näin keskinäisten otteluiden perusteella Panthersin playoff menestyksen kannalta tärkeimmät tekijät ovat Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau, joihin varmaan kohdistuu isoimmat tuloksenteko paineet. Barkov on tämän otteluparin lähtökohtaisesti paras sentteri, mutta viime syksyn playoffit eivät muistaakseni kovin hyvin menneet hänellä ja muistissa on tietynlainen pehmeys ratkaisutilanteissa. Ihan Suomen maajoukkueenkin kannalta on mielenkiintoista nähdä pystyykö Barkov pelaamaan samalla tasolla tai nousemaan vielä isommaksi ratkaisijaksi. Suomalaisista Panthersin kokoonpanossa on runkosarjassa olleet Barkovin lisäksi Nutivaara, Lammikko, Heponiemi ja Luostarinen, joten suomalaisittain Panthers on se joukkue jonka menestystä tästä parista on helppo toivoa.

Iso mielenkiinto sarjassa kohdistuu myös Panthersin läpimurtopelaajiin. Verhaeghe on varmasti iskussa kun pääsee pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan, joka ei hänelle jatkoa tarjonnut, Bennett tuntuu löytäneen itsensä uudelleen Floridan lämmössä ja kun Ekblad on sivussa niin puolustuksen isoimmat saappaat pitää asettaa Mackenzie Weegarille, joka pelasi todella kovan runkosarjan lopun. Playoff sarjan voitto tekisi Panthersin uskottavuudelle hyvää ja mielestäni he tarvitsevat sarjan voittoa enemmän, näkyykö se hermostuneisuutena vai kovana työntekona on mielenkiintoista nähdä. Coach Q tietää kyllä miten Tampa Bay Lightning saadaan kaadettua, vuoden 2015 finaalit eivät ole unohtuneet ja kun vanha Lightningin kaataja Sergei Bobrovsky on rosterissa niin hyvät merkit Panthersien playoff sarjan voitolle on olemassa.

Sarja tulee pitkälti ratkeamaan erikoistilanteisiin, runkosarjan perusteella Lightningilla pitäisi olla pieni etu tässä (22,4% vs 20,5%) ja kun ylivoimaan saadaan vielä Kucherov ja Stamkos takaisin, niin jäähyilyyn ei Panthersilla ole hirveästi varaa. Myös alivoimapelaamisessa Lightning oli parempi runkosarjassa (84,2% vs 79,8%), mutta Barclay Goodrowin puuttuminen alivoimasta on iso kolaus Tampalle tuolla osastolla.

Voimasuhteet:

Hyökkäys - 55/45 Panthers
Puolustus - 60/40 Lightning
MV - 55/45 Lightning
Erikoistilanteet - 55/45 Lightning
Valmennus - 55/45 Panthers
5vs5 peli - 60/40 Panthers

Helppo olisi odottaa että sarjasta tulee helvetin kova ja tasainen, mutta joku 4-0 sweep molempiin suuntiin ei olisi edes iso yllätys. Viimeisissä otteluissa oli jo sen verran tunnetta että mähinöiltä tuskin vältytään. Otteluiden aikataulut voin lisätä tähän viestiin sitten kun ne julkaistaan.

Aikataulu:

Sunday, May 16, 7:30 p.m.: Lightning at Panthers | NBCSN, SN, TVAS

Tuesday, May 18, 8 p.m.: Lightning at Panthers | CNBC, SNE, TVAS

Thursday, May 20, 6:30 p.m.: Panthers at Lightning | USA, FX-CA, TVAS

Saturday, May 22, 12:30 p.m.: Panthers at Lightning | CNBC, SN, TVAS

*Monday, May 24, TBD: Lightning at Panthers | TBD

*Wednesday, May 26, TBD: Panthers at Lightning | TBD

*Friday, May 28, TBD: Lightning at Panthers | TBD

Tampan hahmoteltu kokoonpano avaukseen, jos DTD nimikkeellä olevat pelaajat + Kucherov ja Stamkos pystyvät pelaamaan:

Palat-Point-Kucherov
Killorn-Cirelli-Stamkos
Coleman-Gourde-Johnson
Maroon-Colton-Joseph

Hedman-Savard
McDonagh-Cernak
Sergachev-Rutta/Schenn

Vasilevsky
McElhinney

Jos Panthers menee jatkoon, niin hyppään Floridan bandwagoniin, mutta sitä ennen unelma back to backista elää vahvana. Toivotaan viihdyttävää sarjaa. Ja koska teen tunnetusti virheitä, niin yritän parhaani mukaan korjailla niitä lennosta.
 
Viimeksi muokattu:

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Hyvä avaus! Itse kyllä erimieltä tuosta että valmennus menisi Panthersille, kyllä Cooper on osoittanut olevansa liigan aivan parhaimpia valmentajia ja viimeistään tuo mestaruus sen sinetöi. Just oli juttua jossain että taitaa olla myös tuleva Kanadan olympia joukkueen valmentaja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onhan se jännä nähdä ero 90 miljoonan arvoisen playoff-Tampan ja 75 miljoonan arvoisen runkosarja-Tampan välillä.

Tulee vähän mieleen -98 Detroit, kun Fedorov istui Naganon kisoihin asti sivussa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hienoa, että saadaan tämä paikalliskamppailu ensimmäistä kertaa. En kyllä yhtään osaa veikata, kumpi tämän vie. Tampalla on noita loukkaantumisia ollut ja Kucherov hyppää vasta nyt askiin, niin mitenköhän lähtee kone käyntiin? Toisaalta, Tampa on varmaan odotellut taas näiden tosipelien alkamista ja pystyy nostamaan pelinsä uudelle tasolle. Floridan puolella varmasti kova näyttämisen halu, hallitsevan mestarin kaataminen avauskierroksella tekisi nannaa itseluottamukselle. Hyvin ovat pärjänneet kauden aikana Tampaa vastaan myös. Suomalaisvärilaisen katsottuna on aika selvää, kumman haluaa menevän jatkoon.

Kannatan Floridaa tässä sarjassa, mutta veikkaan Tampan menevän jatkoon seitsemässä pelissä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllähän nämä viime kierroksilla sattuneet loukkaantumiset toivat aika tummia pilviä Boltsin playoffmenestyksen ylle. Aika paljon tulee varmaan kulminoitumaan Kucherovin ja Stamkosin pelikuntoon. Etenkin, jos Kuch tulee kentille sellaisessa preseason moodissa pelituntuman suhteen, niin pahoin pelkään että käy kylmät.

Panthers on puolestaan täysin katsomaton kortti playoffeissa ja uskoisin, että heidän on pakko raapia vähintään toinen kahdesta ensimmäisestä kotipelistään tai muuten voi alkaa suht kokemattomalla joukkueella puntti tutisemaan.

Näin Bolts näkökulmasta veskaripeli on onneksi kunnossa ja siihen homma ei tule 100% varmuudella kaatumaan. Vasy voi ryöstää vaikka koko sarjan yksin, mutta nyt pitää saada parempaa maalintekotukea herroilta Cirelli, Killorn ja Johnson, kun mitä viimeisen parin kuukauden aikana on nähty.

Tämä on kaiken kaikkiaan sellainen sarja, jossa voi käydä ihan mitä vaan sweepin ja game sevenin välillä. Luotetaan kuitenkin siihen, että Kuch ja kapteeni palaavat hyvässä vireessä kentälle ja Bolts vie trillerimäisen game sevenin nimiinsä Vasyn nollatessa Barkovin ja kumppanit.
 

Kohis1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Mites, lasketaanko tohon consecutive games played niin vaan runkosarjan pelit? Voidaanko yandlea istuttaa pleijareissa poppareilla?
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Pakko sanoa, että että onneksi Florida vie. Vaikka ei ole koskaan suosikeista lukenut, mutta sitähän se on ollut vuodesta 2013 alkaen. Suosikit kirjannut ehkä 2005.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä tulee hurja vääntö, mielenkiintoisin sarja omasta mielestä. Tampa paperilla joka osa-alueella laadukkaampi (pl. 1-sentteri), mutta loukkaantumiset iso kysymysmerkki.

Jos joku on seurannut vähemissä määrin runkosarjaa kannattaa tarkkailla Panthersin puolustaja MacKenzie Weegarin peliä. Yksi liigan parhaista pakeista 5vs5-pelissä tätä nykyä. Muistuttaa paljon habitukseltaan ja luistelultaan Kris Letangia.

Toiveissa olisi, että pantterit jatkoon, 4-3.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Loistava alustus, kiitos tästä!

Yksi mielenkiintoinen kulma on myös se, miten Q jatkaa maalivahtien rotaatiota myös pudotuspeleissä. Bobi varmasti aloittaa, mutta ei takuulla jatka automaattisesti jos homma ei toimi.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Floridan ensimmäinen paikallissarja. Kauanhan siinä menikin. Panthersin kausi oli vahva, mutta siitä ei "helpolla" ensimmäisen kierroksen voittajalla palkittu. Tampa on todella kova kaikesta huolimatta. Nähdäkseni tässä on potentiaalia olla pelillisesti mielenkiintoisin sarja ensimmäisellä kierroksella. Lämpöä on jo ehditty vähän ottaa, molemmilla on vahva joukkue jalkeilla. 7 pelin vääntö ei suoranaisesti yllättäisi. Toivottavasti sarjasta saadaan samalla uutta pöhinää Floridan markkinoille, hiukan uutta nostetta jääkiekolle potentiaalisen fanikunnan keskuudessa.

Runkosarjasijoituksista, kotiedusta huolimatta koen, että Panthers lähtee haastajana tähän sarjaan. Jopa niistä Tampan loukkaantumishuolista huolimatta. Tampan kokemus kevään peleistä on aivan omaa luokkaansa Panthersiin verrattuna. Hallitseva mestari ja kaikkea. Joukkue on lisäksi äärimmäisen vahva edelleen, vaikka runkosarjan lopusta ei aivan parasta mahdollista nähty. Siellä olisi uusi vaihde vielä takataskussa tarjolla, jos se vaan saadaan esiin kaivettua.

Panthersin joukkue on kaikesta huolimatta "uusi". Barkov ja Huberdeau eivät junnuja enää ole, joten hiljalleen pitäisi kyetä kantamaan joukkuetta keväälläkin. Testaamaan sitä ei oikein aiemmin ole päästy. Pakisto nojaa vahvasti vielä kokemattomampaan Weegariin, joka kevään mittaan on loistavasti Ekbladia paikannut ykköspakkina. Sama taso pitäisi kyetä ylläpitämään, vaikka pelin luonne hieman muuttunee. Varsinaisesti kokeneista kavereista ei voida maalivahtiosastollakaan puhua, kun luukulla on Driegder tai Knight, jos Bobilla ei koppi tarttu. Taustalla olennaisissa rooleissa on Forslingia, Verhaeghea, Tippettiä ja kumppaneita, joille kevään pelit eivät niin tuttu maailma ole. Toisaalta siellä on Hörnqvistiä ja Bennettiä tasapainottamassa edes hieman. Ekblad ei kaukaloon palaamassa ole, mikä luonnollisesti on jäätävä takaisku. Muuten joukkueen pitäisi aikalailla täysin voimin pudotuspeleihin lähteä. Niin Bennettiä kuin Hörnqvistiäkin odotetaan palaavaksi, Huberdeaun huili viimeisessä pelissä taisi olla lähinnä varotoimenpide.

Mielenkiintoinen sarja edessä. Alkais jo.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tästä tulee hurja vääntö, mielenkiintoisin sarja omasta mielestä. Tampa paperilla joka osa-alueella laadukkaampi (pl. 1-sentteri)

Toistaiseksi Pointilla on aika kovat pudotuspelinäytöt Barkoviin verrattuna. Oli kuitenkin viime syksyn dominoivin hyökkääjä tai ainakin sentteri heti MacKinnonin jälkeen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tampan reenit eilen:

Palat - Point - Kucherov
Killorn - Cirelli - Stamkos
Colton - Gourde - Coleman
Maroon - Johnson - Joseph
(Goodrow IR)

Hedman - Rutta
McDonagh - Cernak
Sergachev - Savard
(Schenn)

Vasilevskiy
(McElhinney)
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllä tästä hauska sarja tulee. Hauskuudesta pitävät huolen Sam Bennett, Ryan Lomberg ja terveystilasta riippuen Patric Hörnqvist. Tutinaa ja tötinää Floridan malliin tiedossa. Niin ja onhan siellä pari taitopelaajaakin. Pakeissa Panthers antaa hiukan tasoitusta. Tämän parin voittaja tulee menemään pitkälle. Sääli, että yksi kova jengi lähtee tästäkin divarista heti lomille. Mun toiveissa se on Bolts, mutta voihan se mennä toisinkin päin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Mun toiveissa se on Bolts, mutta voihan se mennä toisinkin päin.
Siis se tippuja?
Ainoa jengi, jonka kotiottelun olen käynyt paikan päällä katsomassa ja muutenkin Floridaan tykästyneenä olen Panttereita siitä asti kannattanut ja nykyään siellä on melkoista suomiosaamista lisäämässä mielenkiintoa.
Tiukka sarja kuitenkin tiedossa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Siis se tippuja?
Niin. Kukapa ei toivoisi Boltsin putoamista heti ekalla kierroksella. Panthers oli mulle pitkään aika hmv-jengi, vaikka siellä muutama kova pelimies olikin. Tällä kaudella alkanut seuraamaan hiukan enemmän, ja viimeistään siirtorajan vahvistukset tekivät noista mielenkiintoisen porukan. Melkoisen työn ovat Q j Z tehneet, kun jämäjengistä tuli yhdessä kaudessa contender. Jopa ikuisesti vihaamani Hörnqvist onkin osoittautunut varsin ihanaksi mieheksi. Ja Lomberg tekee sitten sen, mikä jää Hörnqvistiltä tekemättä. Melkoinen sähikäinen. Varsinkin Lombergilta odotan oikein kunnon hämmennystä Boltsia vastaan. Hörnqvistillä on kuitenkin jonkin verran tulosvastuuta yv-aikoineen, joten taustatukea tarvitaan alaketjuista hämmennysosastolle. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaiset ketjut Q kasaa Boltsia vastaan. Tähän mennessä jäänyt hiukan sellainen fiilis, että Sashan vierellä palopostikin pärjää eikä ole ollut tarvetta laittaa huippujätkiä samaan koriin. Huberdeau on sitten pellaillut oikeasti hyvien kanssa.

Veikkaan kuitenkin, ettei siellä Sashan lisäksi ole suomalaisista varmasti kuin Nutivaara. Lammikko on siinä ja siinä, Heponiemi ja Luostarinen voivat nauttia peleistä telkkarin kautta. Mutta mahtuuko esim. joku Gusev kokoonpanoon? Pidin hiukan outona hankintana, eikä tuo minusta tuo tuonne oikein mitään, mille olisi tarvetta. Pelaavassa ovat kuitenkin Huberdeau, Bennett, Duclair, Sasha, Wennberg, Verhaeghe, Hörnqvist, Vatrano, Lomberg ja Tippett, mikäli kaikki ovat pelikunnossa. Sitten sinne jää Gusev, Lammikko, Marchment, Acciari, Denisenko ja vissiin Wallmarkkikin tappelemaan vikoista paikoista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ihan vain Barkovin takia toivon, että Florida voittaisi, mutta hetkeäkään en siihen oikeasti usko. Tampa menee tästä sarjasta vastustamattomasti jatkoon, pari voittoa kuitenkin Floridalle kun Tampan koneet vasta käynnistyvät tämän sarjan aikana. Joka tapauksessa viihdettä tämän sarjan pitäisi tarjota ja toivon, että Barkov näyttää nyt myös playoffeissa mikä hän on miehiään.

Tampalla on Vasilevski, Kucherov, Stamkos, Point ja Hedman. Florida vastaa tuohon ainoastaan Barkovilla. Myös Tampan leveys on ihan toista luokkaa ja samoin tuo pakisto top-6 osalta on ihan perkeleen hyvä. Ikävä kyllä materiaali ratkaisee ja Floridan pirteä lento katkeaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Myös Tampan leveys on ihan toista luokkaa ja samoin tuo pakisto top-6 osalta on ihan perkeleen hyvä.
Pakiston osalta olen samaa mieltä, mutta hyökkäyksessä ero on oikeasti paljon kapeampi. Barkov, Huberdeau, Bennett, Verhaeghe, miksei Duclairkin, Wennbergiä unohtamatta. Eikä se syvyys edes lopu noihin nimiin. Minusta Panthersin bottom6 on selkeästi Boltsin vastaavaa kovempi, eikä top6 ihan kamalasti ole perässä. Stamkoskin on pelannut viime kaudet aika riekaleina, joten jätetään pieni kysymysmerkki siihenkin. Point on ollut minusta aika vaisu viime aikoina, mutta ei anneta sen hämätä. Oli edellisissä finaaleissa täysin pitelemätön. Tosin uskon Panthersin löytävän tehokkaammat lääkkeet Pointin himmentämiseksi kuin mihin Stars pystyi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pakiston osalta olen samaa mieltä, mutta hyökkäyksessä ero on oikeasti paljon kapeampi. Barkov, Huberdeau, Bennett, Verhaeghe, miksei Duclairkin, Wennbergiä unohtamatta. Eikä se syvyys edes lopu noihin nimiin. Minusta Panthersin bottom6 on selkeästi Boltsin vastaavaa kovempi, eikä top6 ihan kamalasti ole perässä. Stamkoskin on pelannut viime kaudet aika riekaleina, joten jätetään pieni kysymysmerkki siihenkin. Point on ollut minusta aika vaisu viime aikoina, mutta ei anneta sen hämätä. Oli edellisissä finaaleissa täysin pitelemätön. Tosin uskon Panthersin löytävän tehokkaammat lääkkeet Pointin himmentämiseksi kuin mihin Stars pystyi.

Kucherov - Barkov
Stamkos- Huberdeau
Point - Verhaeghe
Palat - Hörnqvist
Gourde - Bennett
Cirelli - Wennberg
Killorn - Duclair
Johnson - Vatrano
Goodrow - Gusev
Coleman - Tippett
Maroon - Acciari
Joseph - Luostarinen
Colton - Lammikko, Marchment, Lomberg

Kun itse tuota nimilistaa tarkastelen niin ainakin omissa papereissani Tampan poppoo pesee tuon ihan selvästi. Sanotaan näin, että siinä missä en epäile Tampan jätkien suorittamista tosipeleissä niin puolestaan Floridan jätkiä kohtaan on paljon epäilyksiä. Wennberg, Duclair, Vatrano ja Gusev sellaisia joiden onnistumisen varaan en uskaltaisi juurikaan rahaa lyödä. Tuo Tampan joukkue on täysin rakennettu näitä pelejä varten aina ykkösketjusta nelosketjuun asti.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kucherov - Barkov
Stamkos- Huberdeau
Point - Verhaeghe
Palat - Hörnqvist
Gourde - Bennett
Cirelli - Wennberg
Killorn - Duclair
Johnson - Vatrano
Goodrow - Gusev
Coleman - Tippett
Maroon - Acciari
Joseph - Luostarinen
Colton - Lammikko, Marchment, Lomberg

Kun itse tuota nimilistaa tarkastelen niin ainakin omissa papereissani Tampan poppoo pesee tuon ihan selvästi. Sanotaan näin, että siinä missä en epäile Tampan jätkien suorittamista tosipeleissä niin puolestaan Floridan jätkiä kohtaan on paljon epäilyksiä. Wennberg, Duclair, Vatrano ja Gusev sellaisia joiden onnistumisen varaan en uskaltaisi juurikaan rahaa lyödä. Tuo Tampan joukkue on täysin rakennettu näitä pelejä varten aina ykkösketjusta nelosketjuun asti.
Huberdeau on parempi kuin Stamkos, Cirelli ei ollut viime pudotuspeleissä hyvä ja koko kaudellakin heikko. Wennberg ja Bennett ovat löytäneet paremman tason.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Toi Panthersin jengi on vain pelityyliltään sellainen, että pelkkiä nimiä vertaamalla ei saa minkäänlaista kuvaa oikeista voimasuhteista. Toi pelityyli on kuin luotu pleijareihin. Sen takia esim. hehkuttamani Lomberg saa paljon enemmän hyvää tai pahaa aikaiseksi kuin joku Gusev, jolle en antaisi kovinkaan paljon roolia. Acciarikin on siinä ja siinä. Tosin mullakin on Wennberg ja Vatrano sellaisia nimiä, joiden varaan en ihan kovin monta ropoa laittaisi pleijareissa. Potentiaalia on kummallakin, mutta löytyykö se pelien kovetessa, siinäpä kysymys.

Noista Boltseista taas joku Cirelli on kadonnut ihan kuvioista niissä peleissä, mitä olen nähnyt. Killorn nyt tietysti herää aina runkosarjan jälkeen ja Coleman saa niitä av-läpiajoja käsittämättömällä prosentilla.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Cirellille aika paljon kuraa..? Tämän kauden loukkaantumisen jälkeen tehot laahanneet, alku oli tosi kova. Ei tuo turhaan ole joka kausi nykyään Selke suosikkeja, viime pleijareissakin isoja maaleja
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tampalla on Vasilevski, Kucherov, Stamkos, Point ja Hedman. Florida vastaa tuohon ainoastaan Barkovilla. Myös Tampan leveys on ihan toista luokkaa ja samoin tuo pakisto top-6 osalta on ihan perkeleen hyvä.
Mikä mahtaa olla Kucherovin, Stamkosin ja Hedmanin kunto? Kucherov ei ole pelannut aikoihin, Stamkos palaa huilin jälkeen, Hedmania taitaa leikkaus odottaa kauden jälkeen... Huikeita ukkoja parhaimmillaan, mutta juuri nyt kysymysmerkkejä on ilmassa. Niin kova kuin esimerkiksi Kucherovkin on, niin ei pieni ruosteisuus noin pitkän tauon jälkeen hirmuinen järkytys olisi.

Florida pystyy Tampan hyökkäyksen terävimpään kärkeen vastaamaan Huberdeaulla ja Barkovilla. Heidän tasonsa kestää vertailun Tampan parhaisiin. Verhaeghet, Duclairit, Bennetit, Wennbergit, Vatranot jne. eivät sitten enää niminä riitäkään. Q:n avulla pelikirja on siinä määrin vahva, että nuo nimet voivat kuitenkin riittää. Eivät Panthersin keskiketjujen kaverit huonoja kuitenkaan ole. Tänä vuonna Barkovia ja Hubya ei ole tarvinnut yhdessä peluuttaa, vaan tulosta on aikaan saatu muutenkin. Se antaa toivoa. Wennberg toimii kolmossentterinä loistavasti, kunhan suurempaa tulosvastuuta ei ole. Bennett on vaikuttanut riittävältä Huberdeaun rinnalle kakkosta sentteröimään. Barkovin rinnalle on voinut kenet tahansa istuttaa...

Pakistossa ero on sitten sitäkin suurempi. Ei Panthers pysty nimillä kilpailemaan Tampan kanssa. Ykköspakkina häärii vahvaa kautta pelaava Weegar. Weegar, joka on ykköspakkina pelannut vasta Ekbladin loukkaantumisesta asti. Kovalla tasolla on pelannut, mutta ohuehkot ovat näytöt. Aika paljon todistettavaa on Panthersin pakistolla tässä kohtaa, kun Weegarilta ja Forslingilta odotetaan kantamista. Tampan pakisto on meritoituneempi, näyttöjä on henkilökohtaisista palkinnoista päätyyn asti menemiseen. Mutta se Hedmanin kunto...? Tampa pakistonsa nimivahvuudesta huolimatta on aika paljon nojannut Hedmaniin.

En minä aio edes yrittää kiistää sitä, etteikö Tampa paperilla nimien vuoksi ennakkosuosikki olisi. Panthersin toivo lepää edelleen siinä, että Barkov, Huberdeau ja Weegar erityisesti kykenevät paikoiltaan joukkuetta kantamaan. Q:n pelitapa on tällä kaudella hyvin toiminut, mutta hieman enemmän tarvittaneen edelleen. Bennett on aiemminkin pudotuspeleissä onnistunut, Hörnqvist on jo kaiken nähnyt. Bob / Driedger / Knight -osastolta pelaavan veskarin pitää onnistua hyvin. Maalivahtiosastolla ei nyt ole varaa antaa tasoitusta.

Mielenkiintoista nähdä, mitä tästä sarjasta tulee. Onko Panthersista horjuttamaan huomattavasti kokeneempaa ja nimivahvempaa Tampaa? Mahdollisuus on, mutta kaiken pitää mennä nappiin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Kun mietitään sarjan parasta pelaajaa, tulee mieleen helposti Boltsin "powerhousen" tähtiä, mutta helposti jää pimentoon NHL:n puolustajien 5v5 pistepörssin voittaja, johon hankittiin 2013 draftin viimeisellä kierroksella treidillä vuoro, jotta hänet voi varata (kissoilla ei siis muuten olisi ollut vuoroa 7. kiekalla). Itseasiassa vaikken itse ole kovin strateginen ihminen, mm. tämän arvion mukaan MacKenzie Weegarin eliminoiminen on ainoa tapa Boltsille voittaa tämä sarja. Aika kovia sanoja, kun kyseessä kuitenkin hipsun alle 100 miljoonan taalan erittäin laajalla huippulahjakkuudella varustettu joukkue.

Itse luonteeni puolesta monesti etsin historiasta ratkaisuja tulevaisuuden kysymyksiin ja tuntuu luontevalta hieman avata menneisyydestä, miten olemme päässeet tähän pisteeseen, missä Panthers on varteenotettava haastaja Boltsille.

Ikimuistoisen 1996 kevään jälkeen Panthers sai pidettyä kiinni identiteetistään luonnollisesti hetken aikaa. Miamilla oli kova pöhinä, rottia lensi jäälle ja Pavel Bure tuli mättämään maaleja. Kissoja suuresti rakastava ja organisaation perustanut Huizenga teki kuitenkin virheen, kun 2000-01 pelatun surkean kauden jälkeen hän myi organisaation Alan Cohenille. 2000-luvulla Panthers toki teki historiaa, mutta negatiivisessa valossa, kun antoivat käytännössä Vancouverin tulevan kapteenin Roberto Luongon käytännössä ilmaiseksi pois. Joukkueessa kävi kovia pelaajia, kuten Jokinen, Bure ja Luongo, mutta vain hetkellisesti, eikä pitkäaikaista ydintä päässyt syntymään (Weiss ehkä lähimpänä sellaista). Vuosia ja taitavia pelaajia hukattiin.

17.5.2010 kissojen hetkellinen omistaja Cliff Viner (joka ei ollut niin sekopäinen ja kontrolloiva, kuin edeltäjänsä) luuli tehneensä loistavan löydön, kun palkkasi myöhemmin sinä keväänä mestaruuden voittaneen joukkueen rakentaneen Dale Tallonin. Tallon puhui characteristä, blueprintistä (jota aiemmin ei ollut päässyt muodostumaan) ja mahdollisesti Neuvostoliiton innoittamana suoritti kaksi viiden vuoden suunnitelmaa (ja saatatte olla samaa mieltä siitä, että miehessä oli hieman Stalinmaisia piirteitä (myös ulkonäöllisesti), mutta myös niitä "varjoja", joita Stalinilla oli, eli mies yritti hankkiutua kaikista ennen häntä joukkueessa olleista pelaajista vauhdilla eroon ja ennen desantti Tom Rowea taisi joukkueessa olla ainoastaan Dmitri Kulikov jonkun muun varaama/hankkima pelaaja. Lisäksi Rowen jälkeisten vainojen uhriksi jäi mm. kaksi top6-hyökkääjää, Marchessault ja Smith sekä joukkueeseen jäi pata-akat Bjugstad, Pysyk ja Petrovic).

Näiden suunnitelmien välissä uusille kunnianhimoisille omistajille Violalle ja Cifulle iski hieman vauhtisokeus ja he hyppäsivät Tom Rowen kolmivuotissuunnitelmaan, missä luvattiin siis kaikkea kivaa ja vauhdilla, mutta historia toistui samankaltaisten projektien kohdalla ja todellisuudessa mukaan tarttui oikeastaan vain ongelmia (A.K.A. nälänhätä, joka NHL-maailmassa tarkoittaa cap-vajetta, koska budjetti on annettu saunakavereille, eikä ole varaa hankkia lisää laatua sisään), joista suurin on Keith Yandlen sopimus, joka onneksi jatkuu kauden jälkein vain pari vuotta. Ongelmallisen siitä tekee kuitenkin NMC, joka hankaloittaa laajennusdräftiä, mutta suurin ongelma on Keithin pakollinen peluuttaminen, mikä on näkynyt tällä kaudella mm. 7 puolustajan peluuttamisena (reaktiona siihen, että hänellä on haasteita puolustamisessa NHL-tasolla). Onneksi pleijareissa häntä ei kuitenkaan tarvitse peluuttaa, vaan ironman-putkeen lasketaan vain runkosarjan ottelut.

2020 syksyllä oli aika hapokas olo, kun 2010-luvun suurin saavutus oli Trocheckin kampitus Islesiä vastaan, eikä sitä pysyvää hedelmää ja blueprinttiä oikein kyennyt hahmottamaan, etenkin, kun kahden huippuhyökkääjän Dadonovin ja Hoffmanin sopimukset olivat katkolla, eikä sisäisesti ollut nousemassa porukkaa noille pelipaikoille.

Mitäpä vielä, Keklun golf-kaveri Ziton Bill tuli taloon ja sanoi, että nyt tehdään töitä. Bill otti sisään muissa organisaatioissa liian pieneen rooliin jääneitä ja työteliäitä pelaajia luomaan uutta kulttuuria. Ehkäpä alkuperäinen näky ei ollut rakentaa menestystä välittömästi, mutta niin pääsi käymään. Käännekohtana ehkäpä Tallonin lempipojan Mike Mathesonin (=todella suuri negatiivinen arvo valtavan sopimuksen vuoksi) kauppaaminen dementoituneelle Rutherfordille Hörnqvistiä vastaan. Patric tuli Mäkisen Antin mukaan ottamaan aurinkoa, mutta todellisuudessa hänen kanssa käytiin keskustelua ennen treidiä ja Zito lupasi, että täällä on sulle paikka, jos haluat tehdä töitä ja ottaa johtajuutta. Pate tuli ja hän ei tullut vain tuomaan omaa talenttiaan, vaan moninkertaistamaan sen varustamalla muita siihen. Yhtäkkiä ei vain hän, vaan monet muut uskalsivat mennä maalin eteen ja kamppailla. Mm. Marchmentin nouseminen ajoittain ykkösketjuun ja 1yv:lle oli osittain Patricin käsialaa.

Dallasin viime vuonna finaaliin vienyt "karvaperseys" oli myös hyvin vähäistä joukkueessa, siinä joukkuetta tuli varustamaan erityisesti Radko Gudas, mutta myös @Leon hypettämä Lomberg. Barkov ja Huberdeau saivat operoida vapaammin, kun kokoonpanosta löytyi ilkeyttä. Ja sitten todellinen talvisodan ihme: alkuvuodesta Bill huomaa, että puolustus on aika ohut (ei sopimuksiltaan tosin, kun Strålman ja Yandlen vajaa 12 milj dollaria pitäisi olla kokoonpanon ulkopuolella). Hän hankkii Connautonia ja Juulsenia (ja myöhemmin kaudesta Kiersted) tuomaan syvyyttä, mutta...... Waiverien kautta Q:n vanha tuttu Gustav Forsling.

Maaliskuun lopussa Ekblad huutaa sydämensä pohjasta. Kannattajat miettivät "voi paska, ei voida menestyä pleijareissa..." Mitäpä vielä, Forsling nousee Carolinan 7. puolustajan roolista ykköspariin. Yhdessä Weegarin kanssa ovat NHL:n parhaimmistoa "pinchaamisessa", mikä pitää pelin elossa, tekevät sitä dynaamisesti yhteistyössä ja Weegarin hitautta kompensoi Forslingin valtavan vauhdikkaat jalat. Fors tuo jatkuvasti useampien vastustajien läpi yksin omalla jalalla kiekkoa ylös ja luo jatkuvaa uhkaa, mikä pitää vastustajan varpaillaan ja luo vaihtopenkille menemisestä hankalaa.

Todellisuus oli siis se, että Ekbladin loukkaantuminen teki joukkueesta paremman. Samoin Barkovin loukkaantuessa Carter V otti itsenäisempää roolia. Tämä on nähty kauden aikana moneen kertaan, että pelaajat ottavat roolia. On sanonta, että jos haluat oppia pelaamaan shakkia, kokeile pelata ilman kuningatarta. Silloin oppii todella arvostamaan tornin, lähettien, heppojen ja solttujen roolia. Samaan tapaan joukkue on monesti hankalissa tilanteissa selvinnyt ja on paljastunut uusia puolia pelaajista. Tiesittekö te, että Acciari voi pelata ykkössentterinä ja voittaa ottelun? Parasta on ollut se, että tämän "addition by substraction" hedelmä on näkynyt myös sen jälkeen, kun tilaa tehnyt pelaaja on palannut sairastuvalta.

Tuossa muutamia kasvutarinoita, joista jää nyt ulos alkukaudesta 5v5 haasteita kokeneet Carter V ja Duke, jotka ovat kuitenkin nousseet siinä NHL:n parhaimmistoon (mm. +/- NHL:n top15), Frankie V:n nouseminen ratkaisijaksi (toisena jatkoaikamaaleissa, kuudennes voittomaaleissa, ainoa ei-ykkösketjulainen (ehkäpä Vranan lisäksi) noin korkealla noissa tilastoissa) ja Bennetin tulo sisään uutena, parempana versiona Trocheckista.

Oikeastaan Bennettiä voisin vielä korostaa, koska suurin osa mediasta treidin aikaan sanoi Ziton tehneen virheen, mutta ei tarvinut hänen montaa peliä pelata, ennen, kuin näytti olevansa selkeästi paras deadlinella liikkunut tyyppi, johon ei tarvinnut edes käyttää ensimmäisen kierroksen varausta (toisin kuin 4. ketjun laituriin tai 3. parin puolustajaan). Luo myös turvallisen paikan Lundellille tulla ensi kaudella sisään, koska Sam voi pelata kakkosessa keskellä tai jos Lundell kykenee sen paikan ottamaan, siirtyy laitaan. Sam myös rehellisesti kertoi, ettei koskaan aiemmin ollut saanut mahdollisuutta pelailla isossa roolissa. Ohessa hfboardsilta poimittu selonteko Bennetin tilanteesta Calgaryssä:

To really reflect back at this, you have to go all the way back to the 2014-15 season, which was supposed to be Bennett's rookie season. The kid basically made the team as #1 center right out camp on an incredible preseason line of Gaudreau-Bennett-Ferland, but they shut him down due to needing surgery on the shoulder injury (the same one that caused him unable to do a pullup at the combine). So he missed a year. What really sucks about this is that it was a year the Flames were supposed to be bad. Like, "we are the frontrunners for Connor McDavid bad"

That was the year Bennett should have and would have got 20+ minutes a night, easily, no matter how badly he screwed up. He would have immediately developed into a more physical Jonathan Toews. Coach Bob Hartley himself compared Bennett to Peter Forsberg, and I'm sure you guys can see the similarities with how he uses his physical play to actually create offense.

But it didn't happen. Not only did Bennett get hurt, but the Flames somehow had a hot season with guys like Hudler and Bouma having career years, and of course rookie Gaudreau taking off.

Sean Monahan got elevated to first line center when he was never that kind of talent, and scored a lot of goals down the stretch.

Monahan's goalscoring ability got overvalued in the organization relative to his actual impact.

The Flames make the playoffs and Bennett is healthy. So they start him off at LW with Backlund because the playoffs are not where you throw an 18 year old who's never played in the league at center. Okay, fine. He was still a heck of an 18 year old.

Next season starts, and it's Bennett's rookie season.

Except suddenly the Flames fancy themselves a perennial playoff team and a contender. They trade their first rounder (which would have been Matthew Barzal BTW) for Dougie Hamilton to try and accelerate their rebuild. Horrible move and it put expectations on the team to make the playoffs at any cost.

So as a rookie, Bennett starts the season at center because Hartley's not an idiot. He's centering Mason Raymond and Michael Frolik, which is okay, but not ideal. But Backlund is struggling a lot as the 3C with Lance Bouma, so Hartley shifts up the lines a little to get Backlund going. Bennett-Backlund-Frolik gets put together, instant chemistry but more of a middle six line without a real highend finisher. But Hartley tries to shake things up and get Bennett going. Gaudreau-Bennett-Jooris finally happens. Okay, so Josh Jooris is kind of a scrub but it's okay, he's just there to grind while the other two do their magic. Frolik also sees some icetime at RW there. Regardless - Bennett has six points in those four games! He's killing it. You know which line is not killing it? Hudler-Monahan-???? which is supposed to be our second line. So Hartley breaks up the ridiculously effective Gaudreau-Bennett-Jooris/Frolik line to reunite last year's hot line of Gaudreau-Monahan-Hudler, which I always hated. Hartley's only focus is to make the playoffs. Brutal. Bennett gets reunited with Backlund and Frolik and he has a good stretch again.

And then the Flames call up Markus Granlund. The main reason for this is because this is their best AHL prospect but he hasn't really had a great NHL career. So they give him a chance with Bennett and Hudler. What should have been a good line is ruined by one crucial mistake by Hartley - Granlund is the center and Granlund SUCKS at center. They didn't even TRY Granlund on Bennett's wing. So Bennett goes the next two months absolutely with zero confidence as a line centered by Markus Granlund is getting kicked in and not creating chances. Hudler was bad too on that line. Finally Hartley reunites Bennett-Backlund-Frolik again and he gets going. 2 goal game, and then the next game a four game against you guys, who were going for the division so it was a really exciting time. I think Bennett had nine goals total that month of January 2016? Finally, the trade deadline rolls around and the Flames' playoff hopes are unofficially nixed.

Bennett is moved back to center. Since Backlund and Frolik are immoveable, Bennett is centering Joe Colborne and a not-yet-emerged Micheal Ferland, among other random bottom sixers in a blender. Bennett actually did really well, and Hartley even had Bennett taking draws against guys like Kopitar and Couture. The production kind of dipped but Colborne did produce a little with Bennett setting him up (resulting in Colborne getting a pretty nice contract for himself that offseason). It was a good way to end Bennett's rookie season, he was playing center and playing it really well. You could tell Hartley had really big plans for Bennett the next year. Jonathan Toews types plans. Peter Forsberg type plans. #1 center type plans.

And then it goes to shit. Not only is Hartley fired right after 93's rookie year, but the Flames sign Troy Brouwer. If you've ever looked at a HERO chart, you should look at Troy Brouwer's hero chart when the Flames signed him. It was a horrible signing. And the new coach thinks Brouwer is the veteran who should be stapled to Sam Bennett's right wing. Plays went to die on Brouwers stick that year, and Gulutzan wouldn't give Bennett any other linemates! Versteeg-Bennett-Brouwer was an atrocious line, because both wingers were slow and did not play with the PACE that Sam Bennett wants to play with. And Gulutzan punishes Bennett for it by taking the 20 year old off the powerplay. What a f***ing idiot, young players need that PP time just to get touches and confidence. So Bennett had an awful sophomore season, but wait, towards the end, Gulutzan finally comes to his senses and takes Brouwer off that line. Chiasson is the guy on that line down the stretch, and that line was really strong in the underlying metrics, but their puck luck was horrible. The puck luck turned around in the playoffs though, and the Versteeg-Bennett-Chiasson line was easily Calgary's best. Unfortunately Gulutzan kept the line stapled to this awful defence pair of Bartkowski-Engelland in front of an awful goaltending performance by brian elliott so a look at their plus minus might be misleading, but it was a great line.

Year 3 was supposed to be Bennett's breakout year. Gulutzan even went as far as to compare the kid to Tyler Seguin. And he starts game one on a line with Johnny Gaudreau...

....
except..
..the...
other...
winger...
is...
Curtis...
Lazar...
wtf

So Bennett starts the season on a cold streak. I don't blame Bennett, as Lazar was not a very good right wigner (I didn't mind him as a 4C, but that's a different role!). The line struggled and predictable gets split up. But it's not so bad!!!

Versteeg - Bennett - Jagr get formed!
Holy crap dude

You guys have no idea
how
fun
this
line
was
but
Jagr's
finish
was lost

So Gulutzan split it up and moved Bennett to the wing and he never played center again. He was moved to 4LW with Jankowski and Hathaway (wtf?). Then Bill Peters never played him at center, ever. Then Geoff Ward comes in, and just continues what Peters was doing. But wait... the playoffs come, and Ward has a moment of brilliance putting together the Lucic-Bennett-Dube line.

And they were, probably, our #1 line in the playoffs. That's right, the line we threw out there we needed a goal! NOT Gaudreau-Monahan-Lindholm, they were trash. Tkachuk-Backlund-Mangiapane were good at first but Tkachuk had a concussion. Nope, Lucic-Bennett-Dube was our best playoff line.

So come this season, we're all looking forward to Lucic-Bennett-Dube, or better yet, something more fun, like Tkachuk-Bennett-Dube, or Gaudreau-Bennett-Dube, or Gaudreau-Bennett-Lindholm. You know, the things he deserves since day one.


Lucic-Bennett-Nordstrom

That is Sam Bennett's line on game 1 of the season

Cue trade request, and petulant scratching and generally shitty coaching by Geoff Ward.

Sutter comes in, and he immediately puts Bennett on the PK, and starts working to rebuild Bennett's game. It looks like he's trying to figure out a spot for Bennett, but he hasn't had much time to figure out his lines. Even though he was using Bennett as his 4LW, it seemed to be temporary. And when Backlund got hurt, it was Bennett who was put on center for the shutdown line with Lucic and Mangaipane against McDavid, so clearly Sutter had a plan for Bennett.

And now he's a Florida Panther.

tl;dr - Bennett played great for Hartley (1 cup), and Sutter (2 cups plus #itwasin2004) and now Quennville (3 cups). Gulutzan/Peters/Ward will never be a head coach in an NHL game again for good reason.

Zito on viisaan rakentajan tavoin ottanut siitä vanhasta blueprintistä sen, mikä on hyvää, mutta myös luonut sellaisen perustan, mistä käsin pelaajat voivat kasvaa todella täyteen mittaansa. Tällaista ei vaan näe urheilussa. Aina tehdään joitain virheitä, isoja tai pieniä.

Yksi käännekohta myös kauden alussa oli myös, kun Yandlea haastettiin lujaa, ja ilmeisesti hänelle rakkaalta/rakkailta pelaajilta oli tullut haaste (ei suora lainaus, mutta tyyliin): "oot Yands hauska ja rakastava ihminen, mutta todellista rakkautta on se, että myös rupeat puolustamaan, silloin me voidaan voittaa pelejä". Keith ei ollut aiemmin urallaan puolustanut, koska sai palkkansa yv:ltä. Jotta todellinen muutos joukkueen kulttuurissa voisi tapahtua, tätä Yandlen oli kuitenkin pakko taipua tähän ja hän kävikin harjoituskaudella B-ryhmässä harjoittelemassa AHL-äijien kanssa nöyryyttä. Kivinen tie se on ollut ja eihän se hänelle kovin luontevaa vieläkään ole, mutta etenkin kauden alussa näkyi eron olevan kuin yö ja päivä viime kauteen verrattuna.

Tässä mittakaavassa näin isolla skaalalla tällaista ei ole aiemmin tapahtunut. Joukkue, jossa on kaksi top6 hyökkääjää ja kaksi hyvää puolustajaa on yhtäkkiä NHL:n neljänneksi eniten (divisioonansa eniten) maaleja tehnyt joukkue. Hfboarsille on todella hankala päättää, kuka olikaan paras pelaaja, jonka Zito toi remmiin. Useimmiten se on, että "kuka on paskin", mutta nyt on ajat muuttuneet.

Tänä keväänä todella nähdään, miten syvää se muutos on. Lightningin budjetinylitys tuo myös lisää painetta joukkueen pelaajille esiintyä äärimmäisen hyvin. Panthers sen sijaan saa omista vahvuuksistaan varmoina ja rohkeana lähteä haastamaan median ja fanien suosimaa nykyistä mestaria.

Mä uskon kissoihin. Uskotko sä?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös