Florida Panthers (1.) – Washington Capitals (WC2.), Atlantic 1. kierros

 • 37 689
 • 240

Jatkoon?

 • Panthers in 4

  Ääniä: 7 3,0%
 • Panthers in 5

  Ääniä: 52 22,3%
 • Panthers in 6

  Ääniä: 100 42,9%
 • Panthers in 7

  Ääniä: 18 7,7%
 • Caps in 4

  Ääniä: 1 0,4%
 • Caps in 5

  Ääniä: 6 2,6%
 • Caps in 6

  Ääniä: 30 12,9%
 • Caps in 7

  Ääniä: 19 8,2%

 • Äänestäjiä
  233

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Laitetaan nyt ite sit tälle oma ketju kun sitä on näin kauan joutunut venaileen..

Operoin puhelimelta käsin joten jätetään suuremmat alustukset muille, tässä kuitenkin jotain;

Schedule;

Ke 2:30 Panthers-Capitals
Pe 2:30 Panthers-Capitals
La 20:00 Capitals-Panthers
Ti 2:00 Capitals-Panthers
5-7 TBD

Runkkarin keskinäiset;

Panthers-Caps 5-4 OT
Caps-Panthers 4-3
Panthers-Caps 5-4

Eri tiukkaa oli siis runkosarjassa keskinäiset.

Runkosarjan rakastetuin, kaunein ja seksikkäin joukkue, vastaan Panthers. Vai millain se oli.

- maalivahtipeli suuri kysymysmerkki. Eli miten Bobrovskyn pää kestää paineet.
- loukkaantumiset riesana joukkueen tärkeimmällä pelaajalla. Eli missä kunnossa Ekblad?
- onko sweep vai saako ne yhen? Caps kokeneempi pleijareissa.
- runkosarjan loppu surffaten maaliin. Molemmilta.

No ei kai, siinä ne hassuttelut. Upean kauden pelannut Barkovin johtama pantterilauma saa vastaansa jo raihnaisen Capitalsin, jonka taustalla ”pientä” taustakohuakin riittää. Sankari vs roisto on asetelma, ja ryöstöretkellehän tässä Caps leirissä ollaankin lähdössä.

Capsien kannalta kriittiset seikat on Ovechkinin pelikunto (treenas viime yönä ihan normaaleissa kontaktipaidoissa ja omalla paikallaan) ja muutenkin avainpelaajien onnistuminen. Sekä luonnollisesti se joko pelottavan epätasainen tai tasaisen keskiharmaa maalivahtiosasto. Syvyyttä, kokoa ja kokemusta kuitenkin riittää ja niillä lähdetään haastelemaan.

Panthers on mulle symppisseura numero yksi sen oman jälkeen, joten jos noutaja tulee niin ei vähempää vois harmittaa kun lähtöasetelmat on muutenkin mitä on. Tässä kohtaa, sit kun kiekko putoaa jäähän niin saa kissat ja muksut kyytiä jos ei homma toimi ja palstaääliöstä tulee kotonakin kiukutteleva kakara.

Onnea peleihin Pantterit, tämän ystävällisempää viestiä ette mun näppikseltä seuraavaan pariin viikkoon tuu saamaan :)
 
Viimeksi muokattu:

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Capitals voittaa, jos:

- Ilja Samsonoville teipataan maila käteen sekä hänelle paikannetaan oman maalinsa sijainti ennen jokaista ottelua

- Nicklas Bäckström oppii luistelemaan vaikean loukkaantumisen jälkeen

- Thorntonin parta kasvaa niin isoksi, että se peittää Bobrovskin näkyvyyden otteluiden aikana

- Tasan päättyneet ottelut päätetään ratkoa poikkeusjärjestelyillä rankkareilla, ja T.J. Oshien annetaan vetää jokainen Capitalsin yritys

- Joka kerta, kun Floridan kotiselostaja sanoo Huby-dooby-doo Floridalta vähennetään yksi voitto

-----------------------------------------------------------

Kuten varmasti huomasitte, lähden sarjaan lähinnä huumorin kautta. Todennäköisesti edessä on kaikkien aikojen mieskäsittely, josta etenkin suomalaisessa mediassa vedetään Ovetshkinille nauravia otsikoita. Capitals on kaikin puolin hitaampi, vanhempi, epätasaisempi ja paskempi. Oikeastaan mikään osa-alue ei puhu Capitalsin voiton puolesta, paitsi ehkä aiemman pudotuspelikokemuksen mukanaan tuoma etu, jos sitä haluaa jonain perusteena käyttää.

Veikkaukseni on silti, että Caps in 7.

Do you believe in miracles?
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Se lienee varmaa että kukaan ei sarjasta selviä ilman mustelmia ja jääpusseja. Toivotaan hyvää sarjaa ja että war face on molemmilla päällä.
Laitetaan nyt Caps in 7, koska pakko on uskoa - kaikesta huolimatta.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Panthersin runkosarja oli vahva. Useampi seuran yhden kauden runkosarjaennätys siirtyi uusiin lukemiin, kun Panthers kykeni ensimmäisen konferenssivoittonsa ottamaan, voittaen koko runkosarjan samalla vauhdilla. Panthers rallatteli runkosarjan läpi uskoen hyökkäykseen. Ottelut olivat katsojille viihdyttäviä, kun Panthers lähti maalintekokilpailuihin luottaen laajan hyökkäyksen jatkuvan vyörytyksen riittävän. Usein se riittikin. Barkov ja Huberdeau pelaavat elämänsä kautta, samalla leveyttä on saatu lisää Reinhartista Lundelliin.

Tälle Panthersin joukkueelle kuitenkin todellinen mittari on vasta edessä. Pudotuspelisarjan voittoa on Floridassa odotettu jo liian kauan. Nykyiseltä rungolta se pudotuspelisarjan voitto puuttuu. Barkov, Huberdeau, Bennett, Lundell, Duclair, Reinhart, Verhaeghe, Marchment, Weegar, Ekblad... Pelaajia, jotka ovat runkosarjassa näytöt tasostaan antaneet. Pelaajia, jotka eivät ole olleet keväällä sarjaa voittamassa. Osa on käynyt keväänkin pelejä haistelemassa, osa ei. Penkin takana Brunette on päävalmentajana niin ikään uudessa tilanteessa. Nyt olisi hyvä aika se ensimmäinen voitto hakea, joukkueen ympärillä on mukavan positiivinen ilmapiiri. Joukkue kiinnostaa jälleen ihmisiä.

Kokemattomuuden lisäksi Panthersin kohdalla kysymykset kohdistunevat oman pään tekemiseen. Onko Ekblad kaukalossa alusta asti, vai vieläkö toipuminen venyy? Mikä ylipäänsä on Ekbladin kunto huilinsa jälkeen? Panthersin hyökkäys kaipaa ehjää Ekbladia, ykköspakkiaan, että saadaan roolitukset kuntoon. Onko Bobrovskysta jatkamaan kauden aikana nähtyjä positiivisempia otteita? Saako Panthers oman puolustuspelinsä tiivistettyä pudotuspelien edellyttämällä tasolle? Enää ei voitane luottaa siihen, että hyökkäys kääntää pelit, vaikka omissa koko ajan soisikin. Ei sovi antaa kolmen tai neljän maalin johtoa kaverille. Runkosarjassa ajoittain nähty, varsin viihdyttävä pelitapa maalintekokilpailuineen ei oikein pudotuspelien menestysreseptiltä kuulosta. Toki kauden loppua nähtiin tiiviimmänkin puolustamisen onnistuvan, joten eiköhän se sieltä työkalupakista löydy. Pitää vain saada esiin kaivettua.

Vahvuus Panthersilla luonnollisesti on hyökkäyksessä. Elämänsä vedossa olevan Barkov ja Huberdeau johtavat omia ketjujaan, jolloin heidän pimentämisensä on hieman hankalampaa. Taustalla Marchment-Lundell-Reinhart -trio kykenee uskottavasti antamaan tulitukea. Vähintään kolme ketjua, joilta voi odottaa myös tulosta. Toivottavaa olisi, että Bennett kykenee pitämään päänsä riittävän viileänä, tapahtui mitä tapahtui. Turhille ulosajoille tai täysin vatipäisille jäähyille ei tarvetta olisi.

Capitals ei ole enää prime-vuosiensa tasolla, mutta kokemus näistä peleistä tasoittaa puntteja olennaisesti. Capitalsin puolella varmasti tiedetään, mitä näiden pelien voittaminen vaatii. Siinä on todellinen mahdollisuus Panthersin horjuttamiseen.

Uskotaan kuitenkin, että nyt on se vuosi. Se vuosi, kun yksi askel korpivaelluksen päättämisessä kyetään ottamaan. Uskotaan, että Panthersin leveä hyökkäys kykenee tuomaan tarvittavan edun. Panthers jatkoon kuudessa.

Toivotaan viihdyttävää sarjaa.
 
Kyllähän ennakkoon Panthers on joka osa-alueella kovempi porukka, ei kahta sanaa, runkosarjan kovin joukkue. Ainoa mikä puoltaa Capsia on kokemus näistä peleistä

Odotan Capsin iskevän fyysisyydellä, oikein muuta keinoa ei taida olla. Bobrovskyn pääkoppa tietysti voi pettää, mutta eipä tuo Vanecek&Samsonov kaksikkokaan kovin vakuuttava oo ollut :D

Toivottavasti tulee kuuma sarja ja kumpi tahansa tästä menee jatkoon, ei konferenssi finaaleihin kyllä ilman kolhuja tuu selviään. Aika lämmin oli tuo Toronton ja Tampankin sarjan lähtö
 

ST4MCOSX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Classic, LeKi, PYRY, NHL
Kyllä pantterit tästä jatkoon menee. On ollut sellainen piristysruiske koko NHL;lle ettei moista ole nähty vuosiin. Joukkue pelaa hurmoksessa ilta toisensa jälkeen ettei tarvitse edes puhua "ansaitsemisesta" 8 parhaan joukoon vaan he KUULUVAT sinne. Ja omissa papereissa vieläkin pidemmälle. Tulee kova sarja, jossa suomipojat näyttävät maailmalle, kuinka peliä nimeltä jääkiekko oikeaoppisesti pelataan.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Oli aika tylyt lukemat Presidents Trophyn voittajilla playoffeissa viimeisen 10vuoden ajalta. Aina ulos ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Saattoi olla yksi poikkeus sääntöön. Ja viimeisin idän Presidents winner joka voittanut mestaruuden oli vuoden 94 Rangers, joka trade deadlinellä teki oudolta vaikuttavia liikkeitä hankkiessaan santapaperia rosteriin. Aiheesta googlettamalla löytyy hyvä story.
Kaikesta huolimatta ihastelin Floridan peliä jo alkukaudesta ja uskon ettei Capseilla ole alkavassa sarjassa tarpeeksi resursseja voittamaan 4 ottelua.
 

Murskaaja

Jäsen
Harvoin on altavastaaja herättänyt yhtä vähän sympatioita kun tässä otteluparissa. Toivon Panthersilta totaalista jyräämistä suoraan neljässä pelissä ja Ovechkin voi sitten valmistautua Valko-Venäjän kaatamiseen omissa kisailuissaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Oli aika tylyt lukemat Presidents Trophyn voittajilla playoffeissa viimeisen 10vuoden ajalta. Aina ulos ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Saattoi olla yksi poikkeus sääntöön. Ja viimeisin idän Presidents winner joka voittanut mestaruuden oli vuoden 94 Rangers, joka trade deadlinellä teki oudolta vaikuttavia liikkeitä hankkiessaan santapaperia rosteriin. Aiheesta googlettamalla löytyy hyvä story.
Kaikesta huolimatta ihastelin Floridan peliä jo alkukaudesta ja uskon ettei Capseilla ole alkavassa sarjassa tarpeeksi resursseja voittamaan 4 ottelua.

Onkohan tämä vaan sitä että NHL:ssä materiaaliat on niin paljon tasaisempia. Tuntunut yleisestikin siltä että ei ole paljon väliä kunhan jatkoon pääset. Esimerkiksi kotoisessa liigassa runkosarjan voittaja on pelannut finaaleissa kahdeksana vuotena edellisestä kymmenestä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Aaron Ekblad palaa kaukaloon jo tänään:Yksi kysymysmerkki pois Panthersin kohdalta. Nyt lähinnä jännätään, kuinka ruosteinen herra on huilinsa jälkeen. Ekblad on kuitenkin viime vuosina löytänyt pelaajana tason, jolla herra on ykköspakkina kovin tärkeä osa Panthersin pelaamista.

Panthers on vaikuttanut tämän kauden aikana kovin hyvän tuuliselta. Pelkkää hymyä kaikkialla, Barkovkin maalejaan tuulettelemassa. Toivottavasti saavat sen kantamaan nytkin.
 
(1)
 • Tykkää
Reactions: Oles

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit


Myös Huberdeau ja Marchment heti paukusta mukana, eli Pantterit pääsevät parhaalla mahdollisella kokoonpanolla yön koitokseen.

Kyllähän tässä alkaa jo jännitys kasvamaan. Joko mennään?!

 

Gr8-8

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Vanecek saa startin ekassa pelissä. Eipä tässä Capseilla mitään hävittävää ole. Odotan, että ekat 10 minuuttia laidat ryskyy ja 0-0/1-1olisi ekasta erästä erinomainen tulos.

Onneksi on Wilson tuolla X factorina. Mitä vain voi sattua ja Capitalsin kannalta tässä tilanteessa lähinnä positiiviseen suuntaa - näin altavastaajana kun ei tarvitse pelätä, että sekoittaisi oman joukkueen ”voittavaa hokia”.

Resepti voittoon olisi siis, että Vanecek ei päästä yhtään helppoa, Willy hämmentää, Caps on fyysisempi ja Kuzy+AO liitää 2018 tasolla.
 

Ferris

Jäsen
Hupsista, sieltähän tuli voitto. Ei ainakaan nollille jäädä, joten kaikki on kotiapäin. Nyt vaan VV:ltä unelmapeli seuraavaksi, niin sitähän voidaan johtoasemassa päästä kotipeleihin.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Hieno ryöstö Floridassa!
Uskaltaako sanoa että Panthersit saavat kiittää Bobrovskia siitä että numerot eivät olleet selvemmät?
Neuroottisin silmin olin näkevinäni että Ovien profiili oli tavallista matalampi eli ehkä loukkaantuminen vaivaa. Wilsonin menetys olisi myös todella paha isku.
Mutta mitäs tässä murehtimaan: Hyvä liike, hyvä viisikkopelaaminen, taisteluilme ja ensimmäinen voitto.
 

Ferris

Jäsen
Hupsista, sieltähän tuli voitto. Ei ainakaan nollille jäädä, joten kaikki on kotiapäin. Nyt vaan VV:ltä unelmapeli seuraavaksi, niin sitähän voidaan johtoasemassa päästä kotipeleihin.
Vai oisko nyt todellinen peliliike heittää Sammy maaliin seuraavaan peliin? Kylmästi vaan aina joka toinen peli toiselle ja joka toinen toiselle? Ei VV mikään kauhean vakuuttava ruumiinkieleltään ollut mielestäni, mutta ei kyllä toisaalta kumpaakaan maalia voi suoraan miehen piikkiinkään laittaa.

Tää ei kuulosta kyllä hyvälle: 
Viimeksi muokattu:

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Ei varsinaisesti mennyt sen piikkiin, ei. Enemmän tässä kuitenkin luisteltiin paikat pois Floridalta kuin että VV olisi mitenkään häikäissyt. Silti se on nyt voittava maalivahti eli turha tässä vaiheessa vaihtaa Samsonov sinne pyörimään. Pahoin pelkään että Samsonovin aika tulee jossain vaiheessa muutenkin.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Voittohan sieltä tuli. Jotenkin runkosarjafiilis tuli tuosta pelistä. Florida yritti sen playoff-pelin taklauksillaan tehdä, mutta eipä me kummemmin tuohon lähdetty ”mukaan”. Pidettiin pää kylmänä eikä puristettu mailaa sen enempää.

En ole Floridan pelejä katsonut sen enempää joten en osaa sanoa ovatko he taklanneet noin paljon myös runkosarjassa vai nytkö kiristettiin niin sanotusti ruuvia tosipeleihin?

Seuraavaa ryöstöä kohti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Kaikki meni ihan hyvin siihen tasoitukseen asti. Ensin tuomarit perseilivät sen pitkän ja sitten Weegar hoiteli loput omalla sinisellä. Hiukan nuhainen peli kissojen hyökkäykseltä. Turhaan ujostelivat. Bobi oli hyvä.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikki meni ihan hyvin siihen tasoitukseen asti. Ensin tuomarit perseilivät sen pitkän ja sitten Weegar hoiteli loput omalla sinisellä. Hiukan nuhainen peli kissojen hyökkäykseltä. Turhaan ujostelivat. Bobi oli hyvä.
Amerikan Kalle Maalahteen voi luottaa. Uskomaton hazardipakki tuo Weegar. Valitettavasti valmennuksella tuskin on munaa penkittää tätä suosikkipoikaa, kovempi luotto itsellä vaikka Lindbohmiin.
 

Murakka11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh penguins
Saivartelen nyt, mutta Antti puhui silloin top-5 kiekollisista pakeista. Joka tapauksessa järkyttävää "asiantuntijana" leikkimistä. Pahoittelut off-topicista!

Jokseenkin yllättävä aloitus sarjalle sitten kuitenkin. Alkuun ajattelin Floridan "kävelevän" capsin yli, mutta se mielipide muuttui tämän pelin jälkeen. Ihmettelisin, jos sarja ei venähtäisi 6 tai 7 peliin.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Oli kyllä todella nuhainen peli Panthersilta. Toisaalta ei yllätä, kun runkosarjan loppu oli sellasta läpsyttelyä. Eiköhän sieltä tule seuraavaan peliin hyvin paljon vihaisempi ja aktiivisempi kissalauma. Itse sarjalle Capsien avausvoitto teki vain ja ainoastaan hyvää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös