FC Barcelona 2021–2022

  • 144 339
  • 1 224

Miten FC Barcelonan käy tulevalla kaudella?

  • Voittaa ainakin kaksi pokaalia, suuruuden ajat ovat palaamassa

    Ääniä: 1 4,2%
  • Yksi pokaali tulee, ei juuri päästä viime kaudesta eteenpäin

    Ääniä: 8 33,3%
  • Sinnittelee, mutta ei suurempaa urheilullista menestystä, vaan alaspäin mennään

    Ääniä: 8 33,3%
  • Talouskriisi pakottaa myymään tähdet tammikuussa, ja tulos on sen mukainen

    Ääniä: 1 4,2%
  • Konkkaan menee

    Ääniä: 6 25,0%

  • Äänestäjiä
    24
  • Poll closed .

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Toisin sanoen vielä, älkää yllättykö, jos tässä tarinassa viimeistä lukua ei ole vielä kirjoitettu. Mutta voi myös olla, ellei tässä ole jotain yhdessä tehtyä salajuonta ja Messi on saatu näyttelemään yllättynyttä, että Messiä ei enää kiinnostele jos Barcelonan johto lopulta saisikin haluamansa taistelussa la ligaa vastaan vielä elokuun aikana. En oikein ylläty enää mistään.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Sen verran tulen mainitsemaan tuosta CVC diilistä kun koskee aika lailla molempia tämä kuvio. Ideana oli siis juurikin 50-vuotinen diili, jossa barca ja real saa kivan summan siirtorahoihin (ja barca voi pitää esim. Messin näillä rahoilla).

Kääntöpuolena tuossa itse diilissä oli juurikin tv-oikeuksen menetykset ja madridin lehdistön mukaan olisi maksanut molemmille seuroille pitkällä aika välillä noin 800milliä. Sekä sitten diilissä tämä superliiga olisi pitänyt sulkea, mikä myös lehtitietojen mukaan maksaa pois jäävälle seuralle sen 300miljoonaa.

Joten tässä tilanteessa ei kyllä ollut kuin huonoja vaihtoehtoja tarjolla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jos nuo on totta, niin melko kovaa peliä myös liigan puolelta ja hyvin strategisesti valikoivaa tiedottamista sopimuksesta toissapäivänä.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love

Hyvä kirjoitus


Barcelona on kamppaillut taloudellisella puolella jo ennen koronan tuomia hankaluuksia. Seura haali vihatun Josep Bartomeun johdolla suurilla summilla pelaajia, jotta menestys jatkuisi 2010-luvun taitteen tasolla.

Vaikka Bartomeu on potkittu ulos, hänen päätöksensä näkyvät konkreettisimmillaan nyt. Seura ei ole vieläkään maksanut tähtipelaajien Philippe Coutinhon, Antoine Griezmannin eikä Ousmane Dembelen siirtokuluja kokonaan, ja nämä kustannukset sisällytetään ensi kauden roimasti laskeneeseen palkkakattoon.

Eri lähteiden mukaan La Ligan pelaajien kustannuskatto laskee 160 miljoonan euron paikkeille, kun se oli vielä viime vuonna 347 miljoonassa. Suurta muutosta selitetään koronan tuomilla ongelmilla, kun joukkueet menettivät suurimman osan yleisötuloista.


La Liga tiedotti, ettei poikkeuksia tehdä kenellekään, ei edes Messille. Palkkakatolla pyritään kaventamaan sarjan jättiläisten ja pienokaisten välistä eroa, ja tämä satuttaa eniten Barcelonaa.

Maailman eniten tienaaviin urheilijoihin kuuluva Messi ei lopulta mahtunut Barcelonan laskuun. The Athletic uutisoi aiemmin, että hyökkääjän pitäisi leikata palkkaansa jopa 80 prosenttia, jotta hän säilyisi seurassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Romano:

There’s no chance to re-sign Leo Messi in the next days for FC Barcelona, president Laporta says: “We can’t sell fake hopes to our fans. We have to move on. Barcelona Football Club above everything”. #Messi
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
En pysty ymmärtämään miten Messi ei muka mahdu La Ligan palkkakaton alle, kun miehen tuomat tulot seuralle ylittävät roimasti miehen palkan.. Kaiken järjen mukaan Messin jäädessä myös palkkakatonkin pitäisi nousta reilusti, kun tulot lisääntyvät. Messi oli valmis ottamaan 50% palkanalennuksen ja mies tuo Barcalle (ja La Ligalle) paljon palkkaansa enemmän rahaa. Kuvaavaa on että Getafenkin(!) presidenttii sanoi että La Ligalle on elintärkeää että Messi jatkaa.
Barcalla on moni sponsori tehnyt viime vuodet sopimuksia vuosi kerrallaan, koska ovat halunneet nähdä onko Messi joukkueessa, ja pidempiaikaisissa sopimuksissa on pykäliä joissa summat tippuvat jopa 50% jos Messi ei ole joukkueessa. Barcan tulot romahtavat tämän myötä, kuten La Ligankin.

Mahtaakohan muuten Tebas enää kauaa pitää työpaikkansa. Tämä CVC-sopimus on mitä ilmeisemmin surkea diili La Ligan-joukkueille. Tebas on kuulemma tehnyt diilin todelliseen alihintaa ja Perez kertoi että sama firma on yrittänyt aiemmin epäonnistuneesti samanlaista kusetusdiiliä Serie A:n ja Bundesligan kanssa, mutta nyt Tebas sortui tähän. Tuskin Tebas voi tuota diiliä yksin tehdä, kun seurat ovat täysin vastaan.

Romano:

There’s no chance to re-sign Leo Messi in the next days for FC Barcelona, president Laporta says: “We can’t sell fake hopes to our fans. We have to move on. Barcelona Football Club above everything”. #Messi
Huvittava kommentti, kun Laporta on koko kevään antanut viestiä että Messin sopimus saadaan palkkakaton alle, mutta nyt ilmoittaa ettei ole mitään toivoa. Toisin sanoen mies ON VALEHDELLUT faneille koko ajan.
Ja miksi hankittiin Depay ja Kun, jos tilanne on tämä? Ensin olisi pitänyt Messin soppari mahtumaan palkkakaton alle, ja vasta sen jälkeen miettimään onko varaa muihin hankintoihin.

Tästä on tietenkin helppo huudella, mutta tää kaveri kun on urallaan tienannu varmaan muutaman euron. Sen verran, että nälkä tuskin äkkiä yllättää, niin pelaaminen jollain "nimellisellä" summalla oli varmaan pois suljettu mahdollisuus?
Eikö rakkaus seuraa kohtaan ollutkaan suurempi kuin massiivinen palkka?
Pelkillä mainossopimuksilla olisi varmaan selvinnyt perheen elättämisestä?

No kuten sanoin, helppo tästä huudella. En vaan aina ymmärrä noita futispuolen palkkoja...
Ei riitä järisyttävä 50% kotiseura-alennus, vaan nyt pitäisi vielä ilmaiseksi pelata. Ei hyvää päivää millaisia aivopieruja saa lukea. Samoin ärsyttää yli kaiken nämä kommentit miten futaajat/urheilijat tienaavat liikaa. Heidän "työsuorituksensa" tuottaa helvetisti rahaa seuroille/organisaatioille, joten totta kai heidän kuuluu saada heiltä asianmukainen korvaus.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Heh. Päin helvettiä hoidettu taloutta vuosia/vuosikymmeniä ja nyt kun pitäisi sääntöjen mukaan mennä niin se on kaikkien muiden vika. Mutku sitku totku tuo rahaa ja nih!
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
The Athletic uutisoi aiemmin, että hyökkääjän pitäisi leikata palkkaansa jopa 80 prosenttia, jotta hän säilyisi seurassa.
Tietenkin urheilija hakee sen sopimuksen, joka on taloudellisesti kannattavin, mutta onhan tämä huvittavaa. Messi tienasi viime kaudella noin 71 miljoonaa euroa pelaamalla futista ja siihen päälle vajaat 30 miljoonaa euroa muista lähteistä. Jos tuosta 71 miljoonasta pitäisi leikata 80 prosenttia, jäisi Leolle silti sellainen 14 miljoonan euron vuosipalkka. Lojaalius my ass :D
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Melkoisen epäuskoiset fiilikset ovat olleet viimeiset 16h viimeisimmästä käänteestä. En silti vielä itsekään suostu uskomaan, että tässä kuviossa on kaikki käänteet nähty. Kaikki tapahtuu nyt vaan liian nopeasti. Kiitokset sos.mediassa, Messin tietämättömyys asiasta jne. Ei auta kun seurailla mitä liikkeitä tämän keissin suhteen seuraavat päivät tuo tullessaan. Noh, yksi asia pysyy ainakin tutussa jamassa. Barca lähtee sekavissa ja epävarmoissa fiiliksissä kauteen.

En tiedä olisiko menneellä talouden pidolla kukaan saanut ihmeitä tehtyä, mutta jos Superliiga ajoi Messin edelle, niin saa vaan miettimään, että oltaisiinko nyt edes hieman paremmassa tilanteessa, jossei oltaisikaan "ostettu" menneisyyttä (Laporta), vaan tulevaisuutta (Font).

Jos tämä ei ole osa jotain Laportan suurta bluffia, niin kyllä koen @VilleLeino n tapaan Laportan kusettaneen puheillaan. Tämä tilanne ei kertakaikkiaan voi tulla sinne suuntaan ykskaks yllätyksenä.
 

Barney

Jäsen
Tietenkin urheilija hakee sen sopimuksen, joka on taloudellisesti kannattavin, mutta onhan tämä huvittavaa. Messi tienasi viime kaudella noin 71 miljoonaa euroa pelaamalla futista ja siihen päälle vajaat 30 miljoonaa euroa muista lähteistä. Jos tuosta 71 miljoonasta pitäisi leikata 80 prosenttia, jäisi Leolle silti sellainen 14 miljoonan euron vuosipalkka. Lojaalius my ass :D
Monesti kun on puhetta näistä jalkapalloilijoiden palkoista, niin unohtuu se, että eiköhän tuossa ole kyse vähintään yhtä paljon arvostuksesta kuin rahasta. Tuskin Messille olisi taloudellisesti mikään ongelma pelata vaikka ilmaiseksi, mutta voisi siinä olla vähän motivaatiossa hakemista, kun vierellä sählää joku vitun Griezmann jollain yli 500k/viikko palkalla. Loppujen lopuksi se palkkataso määrittelee kuitenkin kyseisen pelaajan arvostuksen ja on ihan inhmillistä, että pelaajat haluavat tienata enemmän kuin itseään huonommat pelaajat.
 

Fordél

Jäsen
Niin, onhan tämä hyvin surullista menoa. Ensin hoidetaan oma talous päin vittua, sitten kun realiteetit tulevat eteen, syyllistä haetaan muualta ja seuraikonia käytetään pelinappulana sekä kiristyksen välineenä. Lopputuloksena on, että ollaan menettämässä kaikkien aikojen paras pelaaja ja seuraikoni uran viimeisiksi vuosiksi.

No, koko näytelmää ei ole vielä nähty, mutta sanomattakin selvää on, että ihan itse on vedetty kaikki päin persettä ja nyt siitä ollaan maksamassa kovaa hintaa. Real perseilee seuralegendat pois, kun ei suostu antamaan heille parin vuoden pahveja ja Barca kuseee taloudellaan seuraikonin jatkon. Vain Espanjassa.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samoin ärsyttää yli kaiken nämä kommentit miten futaajat/urheilijat tienaavat liikaa. Heidän "työsuorituksensa" tuottaa helvetisti rahaa seuroille/organisaatioille, joten totta kai heidän kuuluu saada heiltä asianmukainen korvaus.

No näin ulkopuolisen silmiin ei näytä tuottavan kun seurat ovat taloudellisessa ahdingossa ja ylipäätään suurseuroilla on takana näitä namusetiä paikkaamassa kuluja. En oli kuitenkaan niin perillä asioista niin voisinkin mielenkiinnosta nyt kysyä, että missä menevät Euroopan suuret jalkapalloseurat? Kattaako tulot menot vai onko ne nuo kaikenmaailman oligarkit jne. taustalla, jotka kattavat kulut kun tulot eivät riitä?

Paska homma Barcalle tämä. Ei ole El Clasico enää entisensä mitä se oli parhaimmillaan joskus 2010-luvun alkupuolella ja taitteessa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei tuo nyt oikein hyvältä kuulosta, jos seuran päällikkö ei ole tarkkaan tietoinen seuran kulurakenteesta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Onpa muuten ällöttäviä nämä Barcan suunnilta tulevat kommentit. La Liga ja muut seurat pakottivat Messin lähtemään jne. Käytetään Messiä La Ligan kiristämiseen että vaihtaisivat sääntöjään Barcelonan vuoksi.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Aika helvetin törkeää ja epäkunnioittavaa käytöstä kyllä Laportalta, jos pitää paikkansa että oli eilen pyytänyt Messiä ottamaan vielä roimaa palkanalennusta, sen jälkeen kun sopimuksesta oli jo sovittu ja huimasta 50% palkanalennuksesta.
Bartomeuhan suurin syyllinen tähän tilanteeseen on, mutta kyllä Laportakin on hoitanut hommansa päin helvettiä. Valehtelee faneille ja ei edes tiedä pystyvätkö rekisteröimään uusia hankintoja täksi kaudeksi, kun Laportan poppoon matikkapää ei vissiin riitä laskuihin.
Samallalailla on muuten valehdellut Messille päin naamaan että homma tulee kuntoon, ja Messi on kuvitellut alkukesästä asti että asiat kunnossa ja valmistautunut pelaamaan Barcassa ensi kaudella. Sitten ilmoittavatkin ettei ole koskaan oltu lähelläkään että pystyttäisiin saamaan Messin palkkakaton alle ja Messi joutuu aloittamaan etsimään seuraa ELOKUUSSA!
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Onpa muuten ällöttäviä nämä Barcan suunnilta tulevat kommentit. La Liga ja muut seurat pakottivat Messin lähtemään jne. Käytetään Messiä La Ligan kiristämiseen että vaihtaisivat sääntöjään Barcelonan vuoksi.
On, mutta toisaalta ne on ymmärrettäviä. Tottakai loogisin ratkaisu olisi nostaa kattoa ja tehdä Messin mentävä reikä. Se oli niin Liigalle kuin Barcalle valtava menetys. Se on ehkäpä isoin menetys koko sarjan ja seuran historiassa.

Silti ymmärrän täysin, että ei La Liga voi kumartaa Barcelonan edessä, jotka ovat ihan itse kusseet jaloilleen asian kanssa.

Todella mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää ja pystyykö La Liga kilpailemaan muiden sarjojen mukana ilman kiintotähteään. Kaikki kunnia Griezmannille, Dembelelle, Hazardille sekä muille isoille nimille, mutta tämän siirron jälkeen Espanjan liigassa ei ole yhtäkään oikeaa supertähteä tuomassa katsojia. Saksassa on Lewa, Italiassa Rolle, Ranskassa Neymar ja Mbappe, Englannissa vaikkapa Kane ja Sterling. Tämä saattaa olla luultua isompi isku La Ligan kiinnostavuudelle, veikkailen minä.

Edit. Luultua isommalla tarkoitan siis näitä sunnuntaikatsojia, jotka haluaa vain katsella silloin tällöin jalkapalloa telkkarista. Heidän silmissään La Liga saattaa näyttää tylsältä sarjalta, jos ei tule mieleen yhtään supertähteä lonkalta heitettynä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Onpa muuten ällöttäviä nämä Barcan suunnilta tulevat kommentit. La Liga ja muut seurat pakottivat Messin lähtemään jne. Käytetään Messiä La Ligan kiristämiseen että vaihtaisivat sääntöjään Barcelonan vuoksi.

Tähän ja muutamaan muuhunkin viestiin yllä, nyt kannattaa tosiaan huomata, että jotakin tässä kuviossa muuttui viimeisten kahden päivän aikana, kun kerran siihen saakka jatkosopimusta rakenneltiin ihan leppoisasti. Kuten aamulla kirjoitin, on lähes pakosti niin, että se jokin liittyy tuohon liigan CVC-sopimukseen, joka julkaistiin toissapäivänä. Sehän tiedotettiin liigan puolelta ensin ilmaisena rahana seuroille, mutta selvästikin sinne on piilotettu jotain, mistä useammat seurat Barcelona ja Real näkyvimpinä vetivät melko giganttisen palkokasvin sieraimeen. Se jokin ei välttämättä ole pelkästään menetetty siivu tv-rahoista vaan jotain niin suurta, että Barcelonan johto mieluummin ei halua 270 miljoonaa euroa eikä Messiä. Moni on veikannut, että se on joku Superliigaan lähdön estävä kahle, mutta voi se olla jotain muutakin tai monta asiaa, koska en ole huomannut minkään osapuolen virallisesti puhuvan Superliigasta mitään, vain ulkopuolisten veikkailijoiden. Toki se on ihan perusteltu arvaus.

Muutamille kirjoittajille muistutuksena myös se, että vaikka Laportaa voi kritisoida viime päivien tapahtumista, hän on tosi vähän syyllinen Bartomeun johdon edellisten kahdeksan vuoden aikana kerryttämiin velkoihin ja ylisuuriksi paisutettuihin menoihin - ulospäin tilannetta kaunisteltiin koko ajan ja totuus on vasta pikkuhiljaa selvinnyt. Vajaassa puolessa vuodessa on voinut korjata vain jotain osia siitä kaaoksesta.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
On, mutta toisaalta ne on ymmärrettäviä. Tottakai loogisin ratkaisu olisi nostaa kattoa ja tehdä Messin mentävä reikä. Se oli niin Liigalle kuin Barcalle valtava menetys. Se on ehkäpä isoin menetys koko sarjan ja seuran historiassa.
Kyllä myös ihmetyttää että miksi ei huomioida koronaa lainkaan. Nuo kalliit pitkät sopimukset on tehty vuosia ennen koronaa, joten tottakai seurat on kusessa kun tulot romahtavat yllättäen koronan takia ja ei niistä sopimuksista niin vaan päästä eroon. UEFA:kin tajusi ettei tuota FFP:tä voi vaatia seuroilta ensi kaudella koronan takia, mutta La Ligan toimistolla ei ilmeisesti olla kuultu koronasta.
Samaan aikaan joku PSG ostaa kaikki pelaajat kauheilla summilla ilman tuloja ja tietoakaan FFP:stä ja palkkakatoista.

Ja edelleen en ymmärrä miten tuo palkkakatto toimii, kun pitäisi muodostua tulojen mukaan. Kaiken järjen mukaan palkkakatonhan pitäisi nousta, jos Messin kanssa tehdään sopimus kun tulotkin nousevat. Barcanhan pitäisi olla enemmän kusessa palkkakaton kanssa ilman Messiä, kun Messin alesopimus olisi Barcalle taloudellisesti niin voitollinen.

Kaikki kunnia Griezmannille, Dembelelle, Hazardille sekä muille isoille nimille, mutta tämän siirron jälkeen Espanjan liigassa ei ole yhtäkään oikeaa supertähteä tuomassa katsojia. Saksassa on Lewa, Italiassa Rolle, Ranskassa Neymar ja Mbappe, Englannissa vaikkapa Kane ja Sterling.
No nyt aikamoista huumoria nostaa kaksi viimeistä nimeä samaan kategoriaan muiden kanssa. Toinen ei ole edes avauksenpelaaja.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tuosta palkkakatosta ilmoitettiin muistaakseni kesä-heinäkuun vaihteessa, seuroilla luvut ovat olleet tiedossa jo varmaan tovin ajan ennen sitä. Barcalla oli aika mahdoton tehtävä kun palkkakuluja piti vähentää muistaakseni 150-200 miljoonalla eurolla ennen kuin ollaan edes sen palkkakaton alla. Barca ei ole kesän aikana päässyt yhdestäkään kallispalkkaisesta pelaajasta eroon vaan siirrot ovat olleet luokkaa laina-/rotaatiopelaajien myyntejä/lainoja, joiden vaikutus palkkakattoon on ollut muutenkin todella pieni. Ymmärtääkseni tilanne on siis edelleenkin se, että Barca ylittää palkkakaton, jonka takia uusia pelaajia ei ole täten saatu rekisteröityä.

Luin ja taisin mainitakin jo pari vuotta sitten siitä, että Barcalla tulee olemaan mahdollisesti vaikeat ajat edessä palkkakaton takia, koska palkkoihin upposi jo tuolloin lähes sen verran mitä sen ajan palkkakatto oli. Niihin aikoihin sai toki ottaa katsomot täyteen ja tuloja tuli vähän eri tahtiin, mutta ennusmerkit olivat jo olemassa sen suhteen, että tästä voi koitua isokin ongelma seuralle.

Messin palkka oli massiivinen, mutta Messi oli Barcalle tuottava sijoitus. Tarkkaa summaa nyt ei voida mitenkään laskea, koska jokaiselta Camp Noun kävijältä ei voida kysyä, että tulitko katsomaan ottelua Messin takia vai et, mutta onhan Messi tuonut varmasti niin Barcelonalle kuin Katalonialle miljoonia ja miljoonia euroja tuloja turistien muodossa.

Ongelma on enemmänkin siinä, että mitä palkkaa "rivipelaajille" maksetaan. Ihan tarkkoja ja virallisia lukuka ei valitettavasti ole saatavilla, ja luvutkin vaihtelevat aika paljon lähteestä riippuen, mutta niitä löytyy helposti Googlen avulla. Aika järkyttäviä sopimuksia Bartomeu on kuitenkin aikanaan tehnyt, ja jos nyt verrataan esimerkiksi Realiin niin Bartomeu on maksanut huomattavasti avokätisemmin palkkaa saman tason pelaajille tai jopa huonommille.

Korona oli lopulta sitten se tekijä, joka läväytti sitten Bartomeun "perinnön" kasvoille aika lujaa. Vaikka paine kannattajilta eroon oli suuri niin uskon eroamisen syynä olevan osittain myös sen, että Bartomeu on tajunnut itsekin, että nyt ollaan taloudellisesti kaulaa myöten eritteissä.

Tähän loppuun vielä niin ei sitä palkkakattoa ole suinkaan huvikseen tai kiusaksi asetettu La Ligan toimesta. Kyllä tässä nyt ajatellaan vain ja ainoastaan seurojen parasta. Kyllä, se tulee olemaan iso kolaus koko liigalle, jos ja kun Messi vaihtaa osoitetta, mutta en laittaisi itse ainakaan roposia hirveästi sille vaihtoehdolle, että koko kausi saataisiin pelata yleisön edessä kun koronasta riehuu jatkuvasti joku uusi superhyperdeltamuunnos. Seurojen tulot tulevat kasvamaan varmasti jonkun verran, joka tarkoittaa sitten sitä, että kausi kaudelta palkkakatto on taas vähän suurempi ja suurempi.

Niin Barcalla kuin La Ligalla voi olla nyt edessä pieni suvantovaihe, mutta kyllähän ne perusteet on laitettava kuntoon ennen kuin voidaan lähteä rakentamaan uutta nousua. Korona on näyttänyt sen, että etenkin Barcalla ne eivät ole olleet kunnossa (Bartomeun jäljiltä).
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Miten helvetissä @VilleLeino kuvittelee, että korona jotenkin lieventäisi säännöstöä, kun se nyt vain on nykypäivän todellisuutta? En tiedä oletko realisoinut ajatusta, mutta FC Barcelonan kannattajana olisin oikeasti todella huolissani seuran taloustilanteesta. Se oli kehno jo ennen koronaa, eikä se kovin kauan kestä koronan jatkumista. Barca on ihan oikeasti konkurssin partaalla, kun velat vain kasvavat. Pelkkä liikevaihdon kasvattaminen kun ei riitä, jos viivan alle jää miinuksen perään koko ajan kasvava summa.

Juu, eihän Skotlannissakaan oikeasti Rangersin annettu mennä konkurssiin.
 

BaronFIN

Jäsen
Näin jälkiviisaana on helppo todeta, että Messi olisi pitänyt rahastaa vuosi sitten oikein kunnolla, koska selvää oli jo tuolloin, että tulevaisuudessa vaan tulee aika jolloin Barcelona joutuu opettelemaan elämään ilman Messiä, koska ihmiselämän vuodet ne vaan väistämättä vierii.

Ei myyty ei, ja periaatteessa vaikka Messi jatkaisi, niin muutaman vuoden päästä tulisi kuitenkin se huominen tähän päivään.

Barcelona on suurempi kuin yksikään pelaajansa ja seura on täällä vielä sadan vuodenkin päästä. Harmillista, että Messin viimeinen perintö Barcelonalle ei voinut olla sadan miljoonan euron kultainen kädenpuristus vaan ennemminkin ”viimeinen sammuttaa valot” -poistuminen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oopi

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja edelleen en ymmärrä miten tuo palkkakatto toimii, kun pitäisi muodostua tulojen mukaan. Kaiken järjen mukaan palkkakatonhan pitäisi nousta, jos Messin kanssa tehdään sopimus kun tulotkin nousevat. Barcanhan pitäisi olla enemmän kusessa palkkakaton kanssa ilman Messiä, kun Messin alesopimus olisi Barcalle taloudellisesti niin voitollinen.
En minäkään ole varma, mutta mikä palkkakatto se sellainen olisi, että Barca saa käyttää pelaajakuluihin vaikka 50 miljardia euroa, kunhan tulot ovat samaa suuruusluokkaa? Eikös palkkakaton tavoite yleensä ole tasoittaa eroja joukkueiden välillä, eli se ei paljon jotain Getafea lohduta, että Barcan kassaan tulee 90 miljardia euroa ja Messin liksa on 49 miljardia euroa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
En minäkään ole varma, mutta mikä palkkakatto se sellainen olisi, että Barca saa käyttää pelaajakuluihin vaikka 50 miljardia euroa, kunhan tulot ovat samaa suuruusluokkaa? Eikös palkkakaton tavoite yleensä ole tasoittaa eroja joukkueiden välillä, eli se ei paljon jotain Getafea lohduta, että Barcan kassaan tulee 90 miljardia euroa ja Messin liksa on 49 miljardia euroa.
Amerikan isoissa liigoissa kaikilla on sama palkkakatto tasoerojen tasaamiseksi, mutta ei futiksessa. Espanjan liigassa jokaisella joukkueella on omat palkkakatot, jotka määräytyvät siten että tulot ja menot pysyvät tasapainossa. Ei siis tasoerojen tasoittumista varten, vaan tällä yritetään estää omistajia pumppaamasta rahaa muovijoukkueisiin PSG:n tapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös