FC Barcelona 2019–2020: nouseeko liigamestari CL-masennuksesta?

  • 155 182
  • 926

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Sieltähän se ansaittu kuudes pytty Messille napsahti. Toki Van Dijkin voitto olisi ollut sata kertaa ansitumpaa kuin Modricin moinen, mutta olihan tuo Messin kausi jälleen kerran aika pysäyttävä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näin kävi, onnittelut kapteenille! Äänestys oli kahden kärjen osalta tasainen ja toki myös van Dijk ansaitsi menestyksensä, joskaan sen vähän mitä ehdin valjua seuraamaan, hän ei ehkä enää syksyn puolella ole ollut yhtä tasaisen vakuuttava kuin viime kaudella. Mielenkiintoista nähdä, pystyykö Messi yhä jatkamaan sillä tasolla, että voittaa tulevinakin vuosina. Tällä erää se näyttää ihan mahdolliselta, vaikka ekan palluran voitosta on jo 10 vuotta. Palaan vielä siihen vuoden pelinrakentaja -palkintoon: siinä se käsittämätön ylivoima perustui siis tilastoihin, kentällä tapahtuneeseen. Ja kun sama jäbä oli vielä Euroopan kenttien paras maalintekijäkin. Hiljaiseksi vetää.

Tässä ei nyt sitten arkipeliä olekaan tällä viikolla, mutta lauantaina Mallorca kotona. Palataan siihen lähempänä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Todella hienoa, että Messi sai ansaitsemansa kuudennen kultaisen pallon ja teki historiaa. Kyllähän kun twitterissä näki noita äänien jakautumisia kultakin äänestäjältä, niin kyllä siellä muutamia sellaisia hassuteluja oli, että ei taivas. No onneksi meni Leolle kuitenkin, kuten Fifankin pysti aikasemmin. Kyllä se kannattajaakin lämmittää, että arvostusta tulee näiden palkintojen myötä sinne minne sitä kuuluukin.

Päivän paras uutinen on, että Ansu Fatille sorvattu sopimus 2022 vuoteen asti. Ulosostoklausuuli nousee toistaiseksi 100 miljoonasta 170 miljoonaan ja kun allekirjoittaa ammattilaissopimuksen, niin klausuuli nousee vielä 400 miljoonaan.

Jännä nähdä mitä tuo siirtoikkuna nyt tuo tullessaan. Alenalle nyt kai etunenässä pitäisi saada peliaikaa. Lainasta ei ole kauheasti huhuja ollut, joten odotellaanko tässä kuinka Rakiticin ja Vidalin jatkon kanssa nyt käy. Vidal nyt on sanonut suoraan, että on tyytymätön peliaikaansa. Rakiticia nyt huhutaan joka suuntaan. Myös Todibon lähtöä huhuillaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, ihan rapsakka tulee tuosta Fatin ulosostohinnasta. Ei rosvota Barcelonasta ihan heti ainakaan sen kautta.

Keskikentältä luultavasti joku lähtee tammikuussa, mutta saapa nähdä kuka. Rakitic ja Vidal vuorotellen ovat kitisseet peliajastaan (tavallaan ymmärrettävästi, vaikka ei sitä välttämättä medialle tarvitsisi tehdä), mutta välillä toinen saa minuutteja paljonkin, välillä toinen. Nyt se on muutaman pelin ajan ollut Rakitic. Alenan tilanne on vaikeampi, mutta hän on minun silmääni vähemmän kitissyt siitä uutisissa. Alenalla toki on myös enemmän uran ja tulevien pelivuosien kannalta panoksena. Mutta ei se selvää ole, kuka lähtee, koska jäävien asema kohenee automaattisesti jos yksi samoista minuuteista "kamppaileva" poistuu. En edes osaa siis arvata mitään tässä vaiheessa.

Clasico lähestyy. Uutisissa on, että Hazard ei luultavasti ehdi toipua siihen mennessä. Tavallaan harmi, koska olisi ollut mielenkiintoista nähdä hänet ekaa kertaa noissa ympyröissä, ja tietenkin on aina hienoa kun jättiläiset vääntävät parhailla voimilla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No niin, nyt kun Inter-peli voidaan höntsäillä, tämän illan Mallorca-pelistä tulikin lähipäivien päätapahtuma. Oletettavasti ei siis edes paljoa kierrätetä, koska se tehdään Milanossa. Aiemmalle loukkaantumislistalle on kuitenkin lisätty Arthur ja Fati. Molempien vaivat kuitenkin tiettävästi lieviä.

Mallorcahan on sarjanousija, ei ole viime aikoina juuri voittanut ja on ja vain pisteen päässä putoamisrajasta, joten homman luulisi hoituvan. Real jo voitti, joten on vähän pakkokin. Mutta Valverden tuntien mikäänhän ei ole varmaa, joskin kotona nyt sentään yleensä voitetaan.

Valverdestä puheen ollen, nyt kun katselee Mansesterin derbyn tilannetta, jokohan kohta yksi meille tuttu valmentaja olisi vapaana?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Arthurilla nivusvaivaa, lieneekö siinä selitys viime aikojen vähiin minuutteihin vaikka kokoonpanossa on ollutkin?
Pique pysyi pelikunnossa vaikka kovan tällin polveen saikin, vai pelaako taas väkisin vaikka olisikin puolikuntoinen...

Kovasti Bartomeu vakuutteli Valverden nimeen kesään asti jolloin katsotaan jatkoa koska seuralla on optio. Huh huh.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Valverdestä puheen ollen, nyt kun katselee Mansesterin derbyn tilannetta, jokohan kohta yksi meille tuttu valmentaja olisi vapaana?

Olisi kyllä kaikenkaikkiaan paras mahdollinen skenaario tämä. Pakka kasaan Mesisin viimeisiksi vuosiksi ja luomaan hyvää pohjaa sitten Xaville. Aina voi unelmoida...
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hmm, no, tuli tavallaan jauhot suuhun kun eilen nähtiin yksi Valverden ajan parhaista suorituksista. Vaikka tietysti edelleen herää kysymys, kenen ansiota se oli. Tuon nykyisen hyökkäyskolmikon tekeminen alkaa olla sillä tasolla, että tulosta voi tulla vaikka kaikki ei toimisikaan, ja eilen muut kyllä auttoivat hyvin. Kauneusvirheenä kaksi päästettyä ja pientä kaasujalan nostamista toisella jaksolla, mutta ei voi liikaa moittia. Barcelonakin olisi voinut tehdä enemmänkin kuin viisi, Suarezilla jo oli pari hyvää paikkaa ennen huikeaa kantapäämaaliaan. Niin, se pitikin sanoa, että jos joku missasi tämän, niin nyt koosteen ääreen! Kannattaa katsoa, vaikka tulos olisi tiedossa. Eilen panostettiin maaleissa sekä laatuun että määrään. Ja 17 laukausta maalia kohti on numero, jollaista en ihan heti muista koska olisin viimeksi nähnyt. Messin hattutemppuennätys nyt jotenkin vain syntyi siinä kaiken muun show'n sivussa. (Siitä samalla liigan maalintekijäkärkeen, vaikka missasi kuukauden kauden alusta.)

Vaikka vastassa oli "vain" Mallorca, tästä on nyt vähän parempi taas jatkaa ja pikkuisen varmaan valkoisia jo jännittää tuo MSG:n kohtaaminen. Alba ja Semedo näyttävät myös palanneen treeneihin tänään, mikä auttaa Barcelonaa entisestään.

Grizullekin nyt pikkuhiljaa kehuja, kun hyviä pelejä alkaa olla enemmän kuin huonoja viime viikkoina. Toivottavasti jatkaa edelleen samaan suuntaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pari aiemmin unohtunutta nostoa vielä:

- ter Stegenille hyvällä oivalluksella ja pienellä tuurilla taas syöttöpiste avausmaaliin. Kahdella syöttöpisteellä jää liigassa taakse mm. Hazard.
- Rakitic on palannut. Arthurhan oli myös alkukaudesta hyvä, mutta jotenkin nyt myös joukkue voittaa useammin. Rakitic-de Jong on vetänyt kolme viime peliä, jotka kaikki siis on voitettu, keskimäärin 94 % syöttövarmuudella. Atleti-peli oli heiltä jo melkein käsittämätön: yhteensä 4 harhasyöttöä, 2 molemille, 110 onnistunutta, kertaa MD.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Vaikea kyllä sanoa miksi peli on nyt kulkenut, kun Rakitic ollut kehissä. Yksi syy voi olla, että keskikenttä on nyt jotenki tasapainoisempi. Ennenkun joku kysyy miten se voi olla tasapainoisempi kun taitavampi ja Barcan näköisempi pelaaja vaihdetaan vähemmän taitavaan, niin vastaan, että en tiedä. Rakitic tekee mielestäni hyviä pystyjuoksuja, jotka avaa ehkä tiloja sitten muuten kentälle. Lisäksi tuntuu, että Rakiticin kanssa prässipelikin toimii paremmin ja palloja saadaan riistettyä ylempänä. Nämä ei perustu kyllä mihinkään faktaan vaan arvailua ja tuntumaa. Se on kyllä sinänsä sääli, koska Arthur ollut alkukauden yksittäisesti paras keskikenttäpelaaja. Toimisikohan Arthur-de Jong (kk-pohjalla)-Rakitic nyt paremmim, kun Ivan saanut tuntumaa ja itseluottamusta?


Pelistä onkin kaikki melkein sanottu. Vastus nyt oli mitä oli, mutta hienoja maaleja nähtiin ainakin. Jossain toisessa peliasä olisi Luisiton tuhailu voinut alkaa närästää, mutta painoi kyllä niin hienon maalin, ettei aina jaksa purnata. Sergi Roberto vielä nostettava esiin, jälleen aivan loistava peli häneltä.

Tiistaina sitten Inter away ja kierrätys tullee olemaan kovaa ja hyvä niin. Toivottavasti sieltä selvitään ilman loukkaantumisia ja ilman nyt täysin noloa lumipesua. Vedonlyöntitoimistot tarjoaa tällä hetkellä Interille keskimäärin 1.65 ja Barcalle 5.10
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Niin, @Woofer - ei voittoprosentin parantuminen välttämättä suoraan Rakiticin ansiota ole, enkä sitä sinänsä aiemmalla viestilläni tarkoittanutkaan. Kysehän voi olla ja luultavasti onkin siitä, miten muut ympärillä pelaavat, koska yksinkertaistettuna alkukauden tappiopeleissä keskikenttä oli se pienin ongelma (eikä silloin vähistä minuuteista ehkä henkisesti kolhiintunut Rakitic ainakaan paljoa auttanut). Ja tietenkin valmistautuminen/asenne. Nyt homma on tasapainoisempaa, puolustus vuotaa ainakin vähän vähemmän ja hyökkäyksessä mielikuvitus, yhteispeli ja tehokkuus vaikuttavat ainakin jonkin verran parantuneen. Ehkä tasolleen palannut Rakitic on siinä vain pieni plussa muiden joukossa ja esim. nuo kolme viime peliä olisi yhtä lailla voitettu Arthurin avatessa.

Tämä kaikki liittyy jännästi myös siihen aiemmin esille nostettuun arvontaan, että kuka mahtaakaan olla se keskikenttä, joka lähtee tammikuussa. Tällä hetkellä ehkä todennäköisimmin Aleña, joskin hänkin vihdoin pitkästä aikaa pääsi kentälle lauantaina. Huhut kertovat johtoportaiden tapaamisista Milanossa, nyt kun siellä muutenkin reissaillaan, ja Barcelonaahan myös kiinnostaa ilmeisesti ainakin Lautaro Martinez, johonkin summaan asti.
 

Fordél

Jäsen
Pari aiemmin unohtunutta nostoa vielä:

- ter Stegenille hyvällä oivalluksella ja pienellä tuurilla taas syöttöpiste avausmaaliin. Kahdella syöttöpisteellä jää liigassa taakse mm. Hazard.

Nostetaan samalla esille ter Stegenin harvinainen virhe Budimirin puskumaalissa. Ihmeellinen pallon lentoradan arviointivirhe ja itsensä ulospelaaminen ter Stegrniltä, minkä myötä Budimir pääsi puskemaan pallon tyhjiin. Barcan onneksi tämä ei ratkaissut mitään, kun hyökkäys tulitti viisi maalia.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Nyt näyttäisi lehtien mukaan siltä, että takki Rakiticin suhteen on kääntynyt ja hänet halutaankin pitää. Vetääkö Vidal tästä sitten omia johtopäätöksiä jää nähtäväksi.

Vielä palatakseni tuohon Rakiticin vaikutukseen kokonaisuudessa. Niin voisiko olettaa, että mm. Roberton hyvät otteet ja varsinkin hyökkäyspään pelaaminen on parantunut, kun nyt siellä on tuttu luotettava kaveri taustalla paikkaamassa nousuja. Myöskin prässipelaaminen ja puolustaminen ylempänä kentällä, joka tuntunut toimivan Rakiticin aikana nyt paremmin, niin on saanut puolustuksen näyttämään vähemmän haavoittuvaiselta. Sitten kun tähän päälle on vielä Griezmann alkanut löytämään yhteisiä nuotteja Messin kanssa ja joka eräänkin podcastin mukaan alkanut pelaamaan ajattelemisen sijasta, niin positiivista lumipalloefektiähän siinä on, mutta katsotaan nyt rauhassa ennen liikaa intoilua.


Tänään vastassa Inter ja avaus voisi olla muotoa Neto, Junior, Umtiti, Todibo, Wague, Alena, Puig, Vidal, Griezmann, Perez ja Fati.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Jos kukaan ei ole valmis tarjoamaan Rakiticista 20 milliä enempää, niin ilman muuta pidetään Rakitic joukkueessa.

Vidal pitäisi ulostaa tammikuussa. Ei sovi joukkueeseen, ja kiukuttelee jatkuvasti peliajastaan. Sori nyt vaan, mutta et ole parempi pelaaja kuin 4 edelläsi olevaa kk-pelaajaa, etkä ansaitse yhtään enempää peliaikaa. Enkä yllättyisi yhtään, että Alena ja Puig olisivat Vidalia parempia, jos saisivat mahdollisuuden.

Ja jarruna nyt tälle höpötykselle, että Rakitic olisi kääntänyt joukkueen kelkan. Joukkue olisi voittanut viimeiset pelit ilman Rakiticiakin, eikä mies ole noissa peleissä mitään maagista esittänyt. Viime pelissä de jong ja Busi olivat ne keskikentän tähdet, ei Rakitic. Rakitic on ykkösvaihtoehto penkiltä, mutta Arthur, de jong ja Busi ovat edelleen ykkösvaihtoehdot.

Sergi Roberto puolestaan on hiljentänyt Semedoa avaukseen vaatineet täysin ja sementoinut paikkansa avauksessa maagisilla otteilla. Semedo on nopeampi, that's it. Roberto on parempi sijoittumaan/puolustamaan ja hyökkäyspäässä tekniikka ja peliäly riittävät kombinaatioihin pienessä tilassa de Jongien ja Messien kanssa, Semedolla ei.

Toisella laidalla on heikompaa. Firbo on ajoittain ollut ihan hyvä ylöspäin, mutta omassapäässä mies on ollut hirveä. Sijoittumisen kanssa on isoja ongelmia. Väitän että oma poika Miranda ei olisi suoriutunut yhtään huonommin, mutta sen sijaan mieluummin haettiin isolla rahalla muualta pelaaja.
Ja Mirandasta puheenollen, tuo Schalke-laina on mennyt aivan perseelleen. Miranda ei ole saanut minuuttiakaan peliaikaa ja Barca on aiheesta todella vihainen Schalkelle. Tuo laina pitäisi purkaa ja tuoda Miranda kilpailemaan Firbon kanssa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Itse veikkaisin tämän päivän tiedoilla, että lähtijä on Aleña, joka on nokkimisjärjestyksessä viimeisenä. Valverde luultavasti haluaa pitää Vidalin, joka tuo muista poikkeavan vaihtoehdon (on siinä osin pointtikin). Mutta tässä on vielä monta viikkoa aikaa ja liikkuvina osina ainakin a) jos joku itse vahvasti haluaa lähteä b) jos joku seura tarjoaa jostakusta liian hyvän summan.

Tänään tosiaan Inter varamiehillä. Messi, Pique ja Sergi Roberto kotona, Arthur pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa. Voittoa ei voi odottaa, kun vastustajalla on sekä motivaatio- että materiaalietu, mutta katsotaan miten käy ja väläytteleekö joku.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Voittoa ei voi odottaa, kun vastustajalla on sekä motivaatio- että materiaalietu, mutta katsotaan miten käy ja väläytteleekö joku.
Väärin veikattu, mutta kysymys väläyttämisestä oli aiheellinen. Fati kentällä minuutin kun tälläsi verkkoon. Kaveri tekee välillä kyllä aika ihmeellisiä. Melkein mahdoton olla vertaamatta johonkin toiseen pelaajaan, mihin vertaaminen olisi tässä vaiheessa epäreilua.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Täysin merkityksetön peli, ja Valverde ei kelpuuttanut Puigia edes penkille. Sinun ajatusmaailmasi jalkapallosta ei kuulu tähän seuraan Valverde, häivy!
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Veikkaus tosiaan meni pieleen, mutta eipä se mitään. Joskus urheilu yllättää.

Tavallaan merkityksetön peli, tavallaan tästä voisi nostaa pidemmälle katsoen isojakin otsikoita. Ketkä onnistuivat Serie A:ta johtavaa, jatkopaikasta pelannutta joukkuetta vastaan? Junnut Perez ja Fati, siirtohuhujen kohteena olleet Aleña ja Todibo, noin esimerkiksi. Todibolta hyvä suoritus tuonikäisenä topparina noita hyökkäjiä vastaan, hyökkäyksen junnuilta maalit, Aleñalla eniten onnistuneita syöttöjä ja maalipaikkasyöttöjä. Muutama viikko tammikuuhun voi tosiaan vielä ollakin pitkä aika. Netolta myös muutama hyvä seivi.

Ja lämmittäähän tuollainen tulos aika Masia-painotteisella avauksella. Olisi siellä toki Puigkin voinut jatkoksi jonkun minuutin saada, niitä ehkä tulee sitten Copassa. Mitään ylivoimaisiahan ei tietenkään oltu, ja se vasta olisi yllätys ollutkin, mutta tehtiin nyt sitten tasaisessa väännössä yksi enemmän.

Pari unohtunutta pointtia vielä eiliseen keskusteluun keskikentistä ja mahdollisista siirroista. Vuorotellen Rakitic ja Vidal ovat olleet lehdissä harmittelemassa vähiä minuutteja, Aleña ehkä vähemmän (tai välikäsien kautta). Sanamuodot vain ehkä persoonien mukaisesti vähän erilaisia. Mutta se mitä emme tiedä, on että kuinka paljon he ovat itse olleet aloitteellisia ja kuinka paljon vain sitten vastanneet kun toimittaja on tarpeeksi inttänyt tms. Tuo on tietysti aina vähän hankalaa, kun julkisuudessa näistä keskustellaan, ettei mene epälojaalin puolelle. Samaan aikaan on täysin ymmärrettävää, että pelaaja haluaa pelata.

Ja toinen juttu Vidalista: jatkona sille, että Valverde ehkä haluaa myös sen erilaisen vaihtoehdon. En ole mikään Vidalin superfani ja varsinkin alussa viime kaudella pallollinen peli ei tuntunut riittävän. Pari etua hänen pitämisessä joukkueessa kuitenkin on. Yksi: sellaiset pelit kuin Leganes vieraissa muutama viikko sitten, jolloin (toisaalta Valverden syystä ehkä) kaikki löysäilivät, jäätiin tappiolle, ja Vidal käänsi homman energialla ja vähän tuurillakin. Nihkeä voitto oli kuitenkin parempi kuin vielä nihkeämpi tappio. Kaksi: tuli mieleen Guardiolan ajan Barcelonan melkein ainoana heikkoutena, että se oli aina sama. Lyhytsyöttökolmiot, korkea prässi, pallonhallinta, 4-3-3 aina alusta loppuun. Se toimi pitkään, mutta tuli lopulta vastustajille aika tutuksi, ja pokaalit alkoivat karata. Nyt Paulinhon ja Vidalin myötä on ollut pientä variaation mahdollisuuttakin, sekä tyylissä että muodostelmassa. Joillekin melkein pyhäinhäväistys, toisaalta joskus tapa voittaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellaista vielä eilisestä, vaikkei Barcelonan oma peli siihen suoraan vaikuttanutkaan, että lohkovoitolla on kyllä iso merkitys seuraavan kierroksen kannalta - varsinkin nyt kun Liverpool hoiti oman osansa. On siis varmistettu, että vastaan EI tule Pool, City, Bayern, PSG tai Juve. Nämä kaikki (paitsi PSG) taas ovat lohkossaan kakkoseksi jäävälle Realille mahdollisia vastuksia, ainoastaan Leipzig on heille mahdollinen näiden jättien ulkopuolelta. Barcelonalle on mahdollisiksi vastustajiksi varmistunut Tottenham, Napoli, Lyon ja Chelsea, viimeiset valikoituvat tänään joukosta Shakhtar-Zagreb-Atalanta, ja Atletin pudotessa (mikä lienee epätodennäköistä) myös Leverkusen. Onhan tuossa pieni ero.

Tietysti jos meinaa kannua nostella, kaikki pitää voittaa. Ja sehän hoitui vaikeimman kautta esim. silloin viimeksi 2015. Mutta realistisesti ajatellen yksi edes hieman helpompi kierros lisää menestymisen mahdollisuuksia, kun ei olla melkein joka viikko ihan äärirajoilla. Tietysti kuka tuolta mahdollisten listalta tuleekin, se pitää nyt ensin voittaa ennen kuin voi miettiä pidemmälle.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään taas pelataan, viimeisen kerran ennen Clasicoa. Real Sociedad vieraissa. Se ei enää ole ollut sellainen mörkö kuin muutama vuosi sitten, jolloin tuolla ei voitettu oikein koskaan, mutta varsinkin vastustajan hyvän alkukauden (liigassa sija 4) tietäen ei varmasti tule helppoa peliä. Niinpä Clasicosta huolimatta kierrätykset taisivat aika lailla jäädä Milanoon.

Laitapakit Alba ja Semedo ovat saaneet peliluvan, ja päätellen siitä että Firpo on jätetty kokoonpanon ulkopuolelle, ilmeisesti Alban arvioidaan olevan avauksen kunnossa. Sen sijaan Arthur on edelleen poissa. Lehdet väittävät bonganneensa hänet snoukkaamasta, mikä on vähän jännää - toivottavasti siihen on ollut seuran ja lääkärin lupa, jos pitää paikkansa. Joka tapauksessa positiivista, että nyt varsinaisesti sairaslistalla on enää hän ja Dembele. Superhyökkäystrio jatkanee, oikeastaan oikea laitapakki ja keskikentällä Vidal penkillä vai avauksessa lienevät ainoat epävarmat palaset avauksessa.

Pientä etua Clasicoon Barcelona voi ehkä saada siitä, että Real pelaa vasta huomenna myöhäispelin Valenciassa. Katsotaan, tuleeko pistemäärissä eroa, kun molemmilla jäteillä vaikea vieraspeli. Clasicon turvallisuudesta edelleen keskustellaan, koska myös mielenosoituksia on suunnitteilla, mutta toivon mukaan peli nyt saataisiin vihdoin pelattua ja ilman suurempia ongelmia. Todennäköisesti myös jotain poliittista viestiä lienee kaupungin lisäksi katsomossa tiedossa, kun näkyvyys on niin suuri.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Törkeästi kusetettiin Barcalta voitto tuomarien toimesta. Jos Sociedad sai naurettavasta tilanteesta pilkun, niin lopussa Barcan olisi ilman muuraa pitänyt saada pilkku kun Pique revittiin kumoon. Ei paljon auta Varrit, kun niistä vastaavat liigan real-fanipojat.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hankala ottelu, muttei lähellekkään huonoimpia vierasotteluita tällä kaudella. Harmi, että tuomarilla valahti löysät pöksyyn ja otti ratkaisijanviitan sen sijaan, että olisi laittanut pillin suuhun ja viheltänyt. Ottelu olisi pitänyt toki pystyä ratkomaan jo aikaisemmin, mutta kyllöhän nämä oikeusmurhat aina vähän sapettaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
On kyllä erikoista, ettei Piquen tilanteesta tullut rankkaria, varsinkin kun sitä vertaa vastustajan avausmaalin tilanteeseen. Ja herää tosiaan kysymys, mitä VAR-kopissa oikein tapahtui, kun nuo menivät noin.

Toisaalta, ei voi liikaa siihenkään jumittua, kun hävittiin pallonhallinta, laukaukset, kulmat ja syöttöprosentti.

Nyt tulos oli tämä ja melkein siitä riippumatta miten Realille käy huomenna, tuli Clasicon voittamisesta entistä tärkeämpää Barcelonalle. Oliko osalla ajatus jo siellä? Toki täytyy myös antaa kunniaa tämän päivän vastustajalle, jonka sijoitus liigassa ei tämän perusteella ole sattumalta korkea, ja joka vaikutti työteliäältä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ei tosiaan ollut helppo vieraspeli Realillakaan, ja niinpä kärki on edelleen tasoissa. Herkullinen asetelma Clasicoon, vaikka tietysti yli puolet kaudesta vielä jäljellä. Voitto olisi ihku, mutta melkein yhtä paljon toivon sitä, että fokus olisi jalkapallossa ja mahdollisimman vähän tuomareissa ja politiikassa tuon kaksi tuntia.

Sitä ennen tänään klo 13 Suomen aikaa CL-arvonta. Kertauksena vaihtoehdot: Spurs (Valjun 5. nyt, mutta tulokset ainakin väliaikaisesti nousussa Muurin-hon alaisuudessa), Chelsea (valjun 4.), Atalanta (Seria A:n 6.), , Napoli (yllättäen vasta Serie A:n sija 8 ja niinpä valmentaja vaihtui sielläkin) sekä Lyon (Ranskan liigan 8.). Maakiintiöiden (Poolille ja Cityllekin tarvitaan vastustajat) vuoksi arpa ilmeisesti tuo hieman muita todennäköisemmin Spursin tai Chelsean, mutta kohtahan sen nähdään.

Paperilla "helpoimpia" vastuksia noista olisivat varmaankin Atalanta ja Lyon, mutta jälkimmäistä en jo ihan vaihtelun nimissä erityisesti toivo. Napoli voisi olla ihan jännä, Spurs ehkä hankalin nyt, ellei Jose riko välejä kaikkiin jo helmikuuhun mennessä.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Napoli voisi olla ihan jännä

Niinhän siinä kävi. Napoli siis helmikuun puolivälin jälkeen vastassa. Tällä kaudella en ole nähnyt ainuttakaan ottelua Napolilaisilta, mutta aikaisemmilla kausilla on ollut todella hankalan oloinen vastus juurikin Barcalle korkealla prässillään. Mielenkiintoinen pari.

Madridilaisilla taasen kävi heikko mäåivä, kun Ticolle asettui hallitseva mestari Liverpool vastaan ja Realille City. Hyvä näin. Valencialle asettui ennakkoon heikoin lohkokakkonen, eli Atalanta vastaan, mikä myös lämmittää mieltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös