Ex-SaiPalaiset maailmalla

  • 1 470 462
  • 4 400

emz1

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Juha Pursiainen kätteli äsken presidentin(!) Li Anderssonin puolisona(!!)
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Emil Oksanen iski eilen TUTOa vastaan vieraissa peräti neljä maalia. K-Vantaassa kasassa on nyt tehot 13+12=25 19 otteluun.
 

emz1

Jäsen
CHL-pelien kautta osui silmään Flashscoresta Filip Pyrochtan tehopisteet 25 0+0 -5 jolla kuitataan SHL:n pistepörssin viimeinen sija, 376.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Jonatan Tanus lopettanut pelaajauransa ja tähtäimessä on Israelin jääkiekon kehittäminen.
Hänen urastaan jäi kyllä tunne, että taitojen puolesta olisi ollut rahkeita nähtyä pidemmällekin, mutta se työnteko...
 

HDF22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Saipa, HIFK, KVantaa
Emil Oksanen iski eilen TUTOa vastaan vieraissa peräti neljä maalia. K-Vantaassa kasassa on nyt tehot 13+12=25 19 otteluun.
Oli kyllä kova suoritus Oksaselta.
Jostain käsittämättömästä syystä katsoin pelin CMorelta.
Selkeästi Mestiksen kärkipelaajia, ellei kärki. Ja KVantaa pelasi vielä vain 3 ketjulla tai 75 % 2 ketjulla.
Mutta miten sujuisi buugi Oksaselta liigassa (SaiPa)?
Mestiksen pelaajien / joukkueiden taso on pääsääntöisesti oman näkemän mukaan aika selkeästi alle liigan keskitason pelaajan / joukkueen alapuolella.
Loikka Liigaan on yllättävän kova.
Esimerkkinä (ehkä huonona) JoKP viime kaudella: Runkosarjan 3. ja puolivälierissä lomille Rokia vastaan.
Werbik runkosarjassa 47 ottelua 25+33, pleijareissa 5 ottelua 0+4. SaiPassa tällä kaudella 12 ott. 0+1 (-7). Siirtyi nyt kesken kauden JoKP:iin 9 ott. 5+4 (+6). Tuskin JoKP:ssa on paremmat pelurit rinnalla kuin SaiPassa? Eli se sarjan taso?
En halua missään nimessä dissata tässä kumpaakaan peluria, päin vastoin kaikkea hyvää ja isoa tsemppiä heille. Joskus vaan on tullut mieleen, että U20 10 - 12 kärkijoukkueen kärkipelaajien on helpompi sopeutua ja pärjätä Liigassa, kun Mestiksestä siirtyvät, toki poikkeuksiakin on. Ihmetyttää kyllä hiukan sarjojen ero.
 

emz1

Jäsen
Loikka Liigaan on yllättävän kova.
Henkilökohtainen mielipide on, että SaiPa ei tule tekemään yhdenkään Mestis-pelaajan kanssa sopimusta ennen kuin pelaaja on käynyt pelaamassa x määrän liigaotteluita SaiPan paita päällä jolloin nähdään että mitä todellisuudessa tapahtuu silloin kun pelataan hyökkäysalueella jossa aikaa on huomattavasti vähemmän ja pelaajat ovat sijoittumiseltaan ja fyysisyydeltään täysin eri tasolla kuin Mestiksessä. Miten pelaaja näkee kentän silloin kun aikaa on 0,5-1sek vähemmän ja millä reaktiotaidoilla pelaaja pystyy toiminaan sellaisessa tilanteessa?

Tuo reagointiaika, lyhyessä ajassa pelitilan/kentän hahmottaminen ja kamppailuvoima ovat keskeisimmät asiat joista usein jää puuttumaan. Esimerkkinä vaikkapa Lantalla oli varmasti erinomaiset kädet ja riittävä liike/luistelunopeus tulla fyysisempien pelaajien alta pois mutta valitettavasti silloin kun pitää reagoida nopeasti ja lukea peliä niin vajaaksi jäi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei ole kyllä Filip Pyrochtan ura lähtenyt SHL:ssä ihan oikeille raiteille. 27 peliä, tehot 0+0, -5 ja peliaikaa keskimäärin 6:08. Siinä on varmaan itseluottamuskin hiukan koetuksella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös