Ex-JYPit maailmalla

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Aivan käsittämätöntä ettei Nikua edes kysytty?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
Menkööt tänne, ettei kukaan säiky miksi Merikiven ketju on nostettu ylös. Eli Merikivi siirtyy liiton palvelukseen ja ottaa 2020 vastuun u16-joukkueesta.

https://leijonat.fi/index.php/maajoukkueet/item/32887-lauri-merikivi-mukaan-nuorisomaajoukkueiden-valmennukseen-vastuulle-05-syntyneiden-ikaluokka
Hyvä valinta, olen edelleen sitä mieltä että Merikivessä on ainekset tulevaisuuden huippuvalmentajaksi, nyt aika ja paikka oli väärä ja yhtälö ei liiga JYPissä toiminut.

Olisin myös valmis antamaan Merikivelle uuden mahdollisuuden JYPin valmentajana muutaman kauden jälkeen, jos henkilöiden intressit täsmää ja Merikivi jatkaa kehittymistään pienen hapuilun jälkeen mitä JYPin perämisessä kohtasi.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
Harri Pesonen teki uransa ensimmäisen mm-kisa maalin, USA vs Suomi ottelun ensimmäisessä erässä. Veini Vehviläinen taas päästi kaksi maalia helpohkosti joten USA johtaa erän jälkeen 2-1.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Onpa kyllä ollut mukava seurata "Pikku-Pessin" otteita mömmömkisoissa. Tiedossa toki oli että pelimies kyseessä, oli sitä jo JYPissä pelatessaan ja ei sitä Sveitsissä pitkää uraa tehtäisi ellei tulostakin tulisi, mutta olen silti positiivisesti yllättynyt. Näin jälkiviisaana luokkakokous ei ollut hirveän onnistunut projekti, mutta Harrin ottaisin jäähdyttelemään takaisin JYPiin heittämällä.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onpa kyllä ollut mukava seurata "Pikku-Pessin" otteita mömmömkisoissa...
Juu samaa katsellut... Ja kiinnitin huomiota että miten kapeat posket on... Taitaa olla ihan tiukassa kunnossa. Toki mikään jutila ole ikinä ollut mutta jotenkin korostuu... Tai sitten ei vaan ole pitkään aikaan nähnyt edes kuvia Pessistä...
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pessi on pelannut hyvin, mutta pelaamisessa näkyy myös Sveitsistä tarttunutta pelityyliä. Ei ole enää ihan niin röyhkeä ja fyysinen, vaan hieman enemmän on havaittavissa elegantimpaa kiekollista peliä. Kyllä sitä vanhaa kunnon Pessiäkin toki edelleen nähdään, mutta luonnollisesti Sveitsin liigan kiekolliseen taitoon pohjautuva pelityyli on tarttunut myös Pessiin.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Judean People's Front
Hyvä niin, kun eipähän sitten vahingossakaan tule tänne. Omiin hutiloivia pakkeja meillä on riittävästi.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Antti Virtanen TuTon ruoriin. Todella yllättävä uutinen.
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Onnea ja menestystä Vemmulle jos siirtyy TuTon ruoriin!
Jostakinhan se päävalmentajan ura pitää aloittaa. Valmennuskokemusta Antilla ei ole kuin viime kaudelta JYPin A-juniorien apuvalmentajan roolista.
No pelikokemusta riittää ainakin sitäkin enemmän!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Rööki-Ana ei yllättäen tulekaan vahvistamaan JYPin laituriosastoa. Onnea miehelle uuteen pestiin!

JYPillä on pikkulintujen mukaan kuitenkin verkot vesillä ja muun muassa Sillgrenin sekä Uhlbäckin kanssa ollaan lähellä diiliä. Mikko Hakkaraista on huhujen mukaan lähestytty 200k/kausi lapulla. Ei ole vastannut. Ja Pihlmanin tilanteesta tiedetään luonnollisesti enemmän kun NHL:n harjoitussesongit ovat ohi.
 
Viimeksi muokattu:

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Mikko Hakkaraista on huhujen mukaan lähestytty 200k/kausi lapulla. Ei ole vastannut. Ja Pihlmanin tilanteesta tiedetään luonnollisesti enemmän kun NHL:n harjoitussesongit ovat ohi.
Hakkaraisen agentti odottaa yhä korkeampaa tarjousta. Pihlman tulee jos ei saa yksisuuntaista sopimusta NHL:ään. Vakavasti ottaen, niin se aika vaan rientää.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Judean People's Front
Voi kyllä olla, että joutuu JYP-fanit pettymään, kun TOP6 on jo lukittu ja hankitaan enää vain Sipiläinen.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Subbanin siirtyminen New Jerseyhyn voi hiukan vaikuttaa Vatasen rooliin ja vastuuseen NJ.ssä. Toisaalta ehkä aavistuksen paremmat menestysmahdollisuudet nyt draft viikonlopun jälkeen. Vatanen on JYP:n kasvateista niitä harvoja joista olisi voinut, ja toivottavasti vieläkin voisi tulla ihan oikea tähtipelaaja NHL:n. En tiedä pitäisikö tuosta Subbanin siirrosta päätellä että New Jersey ei ehkä usko Vatasen kykyjen riittävän ykköspakinrooliin. No toisaalta eiköhän melkein joka NHL-joukkueessa ole useampikin hyvä kiekollinen pakki. Jokohan tällä kaudella Vatanenkin löisi ihan oikeasti läpi.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
. En tiedä pitäisikö tuosta Subbanin siirrosta päätellä että New Jersey ei ehkä usko Vatasen kykyjen riittävän ykköspakinrooliin. No toisaalta eiköhän melkein joka NHL-joukkueessa ole useampikin hyvä kiekollinen pakki. Jokohan tällä kaudella Vatanenkin löisi ihan oikeasti läpi.
Ei Vadu ole antanut hetkeen mitää sellaisia näyttöjä joilla voisi edes haihatella ykköspuolustajan tontista. Todennäköisesti Subbanin tulon myötä NJD yrittää Vatasen kaupata jotenkin. Vatanen jos jatkaa samaa laskusuuntaista taaperrustaa mitä viime kaudet, niin vaikea saada edes NHL-sopimusta ensi kauden jälkeen kun nykyinen sopimus loppuu.

Mikäli Vatanen jää NJD niin lienee lähtökohtaisesti kolmospakkiparissa, joten ei sekään optimaalinen tilanne olisi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vatanen on tosiaan lähes maagisella tavalla sössinyt tuon neljän vuoden rahalappunsa kanssa. Treenaamisesta ja asenteesta ei sen enempää tarvitse puhua jos on pelit katsonut. Loukkaantumiset vielä bonuksena. Melkoinen tilanne lähteä pelaamaan sopimuksen viimeistä vuotta kun tällä hetkellä Subban on selkeä ykköspakki ja Severson myös jäätävästi Vadua edellä. Ja tuskinpa se seuran mahdollinen vaihtuminenkaan kaikkinensa helpottaisi. Tulosta pitäisi takoa heti kauden alusta ja samalla pitäisi osoittaa että on edellytykset ansaita vuosia ja miljoonia uuteen lappuun.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika varovasti tuli arvioitua Vatasen mahdollisuuksia kun ei ole viime vuosina niin hirveästi ehtinyt NHL.ää seuraamaan. Hyvin @HOOLIGAN_ ja @ZayWest avasi edellä Vatasen tilannetta.

Itse olen jo alkanut odottelemaan jonkun toimittajan tekemää hastattelua, jossa Vatanen kertoo ettei aiemmin ymmärtänyt mitä ammattilaisuus merkitsee. Ehkä tällaista ei edes tarvitse kirjoittaa, vaikka peliesitysten ja huhujen perusteella ehkä ammattimaisemminkin asioita voisi hoitaa. No nää on näitä joka kesäisiä...
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Vatasella on kieltämättä aika tiukka paikka Subbanin ja Seversonin takana. Lähtökohtaisesti kolmospariin joutuisi, eikä yv-aikaa ole tiedossa. Ei ole Samin intresseissä tuollainen vastuu, eikä Devilskään varmaan haluaisi melkein 5 miljoonan vuosipalkkaa maksaa kolmosparin kaverille. Näin ollen treidi ei todellakaan tulisi yllätyksenä, mutta niin moni taistelee palkkakattonsa kanssa, että ottajat voisivat olla vähissä. Vuos sopparia jäljellä, joten vieköhän tie jo takaisin Eurooppaan sopimuksen päätyttyä? Seattlekin tulee mukaan kuvioihin vasta 2021-2022....
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Vatasessa ihmetyttää se, että laukoo noin 800 kertaa joka kausi ja silti maaleja tulee joku 4. Tai siis NHL:ssä ihmetyttää, onko siellä tarjolla niin surkeaa valmennusta, ettei tuota osa-aluetta saada parempaan kuntoon?

On Vatasella ollut epäonneakin noiden loukkaantumisten kanssa aina vuodesta 2010 alkaen, kun nilkka napsautettiin ekan kerran poikki. Sen jälkeen on tullut napsuja niin jalkoihin kuin päähänkin, puhtaasti ja vähemmän puhtaasti.

Mutta uskoisin, että edelleen riittää hommia rapakon takanakin.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Judean People's Front
En nyt vielä lähtisi Vatasen NHL-uraa taputtelemaan. Eiköhän se jostain 2-3 miljoonan ja 2 vuoden paperin jostain saa ja sillä hinnalla ihan käypänen palanen olisikin useampaan pakistoon pienemmän vastuun kiekollisena pelaajana. Kunhan nyt pysyisi ehjänä ja varmaan harjoittelumotivaatiossakin vähän on vielä hiomisen varaa, niin kyllä Vatasessa riittää vielä semmoiseksi hyväksi 2. parin kiekolliseksi pakiksi ihan contenderissa. Toki sen realisoituminen on kaikkea muuta kuin varmaa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Luistelu, tila&aika, itseluottamus, laukominen ja asenne. Noihin tekijöihin on erittäin helppo kiteyttää Vadun alamäki. Vahvuudet ovat kadonneet 2016- pala palalta ja tuntuu ettei miestä enää napostele palata vuosien 2014-2016 tasolle. Toki sitä jaksaa toivoa että sopimusvuosi potkisi perseelle, mutta ankealta näyttää.

Ja eiköhän Vatasen tiimi hae minimissään 4x4 lappua. Luultavasti lähtökohtana on hakea vuosia ja tinkiä vähän miljoonista. Homman tekee oikeasti mielenkiintoiseksi se että jokainen organisaatio näkee Vadun pitkään jatkuneen alamäen. Ei myöskään puhuta mistään kokeneesta johtajatyypistä vaan rennonleppoisasta jätkästä. Tuossa on hyvät puolensa jos rentous yhdistyy jäätävään taistelija-asenteeseen(14-16), mutta pahimmillaan se on nyt pitkään jatkunutta fleguilua. Rahasta tulee taatusti vääntöä.

Rooli on sitten toinen keskeinen juttu ja yhdistyy osittain rahaan. Haluaako joku ottaa riskin vai ajaako joku oma nuori pelaaja saman asian. Ja tuo erilailla rahaa pankkiin. Tässäkin tulee nykymenolla olemaan kiinnostava tekijä. Osaako joku organisaatio motivoida riittävästi ja käsitellä mielialapelaajaa. Ja haluaako lähteä moiseen.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luistelu, tila&aika, itseluottamus, laukominen ja asenne. Noihin tekijöihin on erittäin helppo kiteyttää Vadun alamäki. Vahvuudet ovat kadonneet 2016- pala palalta ja tuntuu ettei miestä enää napostele palata vuosien 2014-2016 tasolle. Toki sitä jaksaa toivoa että sopimusvuosi potkisi perseelle, mutta ankealta näyttää.
Tuo yllä oleva kuvastaa omasta mielestänikin hyvin sitä, mitkä ovat Vatasen suurimmat haasteet nykypäivän NHL-kiekossa. Tuntuu, ettei mies yksinkertaisesti ehdi pyrähtää tai pyörähtää nopeimpien karvaajien alta pois, vaan liian kiire tulee omassa päässä. Viime kauden alkupuoli oli kyllä omasta mielestäni kohtuullisen hyvää pelaamista, rooli oli tietenkin haastava ykkösparissa, mutta siitä huolimatta sai myös tehoja noin 0,5 pistettä peliä kohti, eli juuri sitä mitä Samilta olen aina (minimissään) toivonut. Siitä eteenpäin joukkueen syöksyessä alaspäin alkoi myös Vatasen henkilökohtainen syöksykierre, joka ei oikeastaan ehtinyt edes päättyä, vaan ainoastaan katkesi loukkaantumisiin ja sairasteluihin. Mielenkiintoista nähdä, millä tasolla Sami aloittaa tulevan kauden. Ja millä tavalla aikoo joukkuettaan auttaa; kolmosparin varmistavana rivipakkina, vai onko hänellä riittävästi kunnianhimoa pyrkiä vielä jonkinlaiseen kiekolliseen avainrooliin. Siitäkin ollaan puhuttu, että Vatanen pelaisi tulevan kauden vasemmalla puolella, silloin rooli olisi luultavasti entistä varmistavampi (ns. Smithin/Subbanin peräänkatselija).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös