Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ex-JYPit maailmalla

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Lampinen, 12.08.2009 klo 15.47.

 1. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Ja mitä ennemmin, niin sitä parempi.
   
 2. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Tähän kai voinee laittaa kehut Myttysen tekemisestä, eilen 2+1 meitä vastaan ja edellisessä hienon kiekotellen ylitetyn keskialueen jälkeen suurinpiirtein kuljetti kiekon maalin, saaden Lankisen näyttämään lähinnä nololta. Ruottinmaa näyttäs olevan paikka, mihin kannattaa mennä hakemaan kiekollisen pelaamisen oppi, kun herran menoa liigassa katsoo.
   
 3. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Onhan Myttysellä ollut potentiaalia pitkään, senhän takia hänet JYPiinkin hankittiin. Mutta oliko pelityyli sitten täällä täysin väärä (ekalla kaudella taisi olla Aho ja sitten Virtanen) ja Myttynen siihen epäsopiva, kun ei tuntunut millään kunnon vastuuta saavan ja joutui pelaamaan mm. paljon Mestistä. Pelasi kyllä Liigassakin aina hyvin, kun sai peliaikaa. Ei kai tässä kummoinen poppaukko tarvitse olla päätelläkseen ettei ihan valmennuksen suosiossa JYPissä pelatessaan ollut.
   
 4. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Myttynen oli jo JYPin aikoinakin varsin taitava kiekollisesti, mutta ei istunut joukkueen pelitapaan kovin hyvin. KalPa on hänen kaltaiselleen pelaajalle varsin luonteva paikka, joten ei ole sinällään ihme, että homma luistaa nyt hyvin.

  Vaikea silti olla kenenkään pelaajan puolesta onnellinen, jos heidän onnistumisensa aiheuttavat JYPille harmia. Hyvä kuitenkin Matiakselle, että oikea paikka on nyt löytynyt ja pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan hienosti!
   
 5. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Tästä tulee mieleen myös jostain syystä case Sopanen. Juoni ja taitava tuloksentekijä taitaa olla JYPissä kirosana. Sääli kumminkin.
   
 6. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ja muuan Markus Nenonen on tällä hetkellä tulikuumin pelaaja. Että sillai.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Nenonen kyllä onnistui JYPissäkin hyvin ja oli täysin odotettavissa, että sama meno voi jatkua edelleen. Ilmeisesti Sportin tarjoaman sopparin rahakkuus oli vain sitä luokkaa, ettei siihen haluttu lähteä enää vastaamaan. Tälläkin kaudella Nenonen veti seitsemän ensimmäistä ottelua kiikareilla, joten varmuutta tekemisestä edelleen puuttuu.

  Ei mielestäni siis ole samanlainen tapaus, kuin Sopanen ja Myttynen, jotka eivät JYPin riveissä onnistuneet oikein mitenkään.
   
 8. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Jyppi vaan ei tahdo saada omista kasvateistaan sitä kaikkea potentiaalia irti, täällä pelataan hyvin ja kaverilla erinomaisesti. Sopasta nyt ei voi verrata, oli alusta asti niin ei jyppimäinen pelaaja.
   
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kannattaa myös ottaa huomioon, että nuorilla pelaajilla on tapana kehittyä. Jos he pelaavat täällä nuorempana ja myöhemmin muualla, niin on varsin luonnollista, että peli luistaa muualla paremmin. Nenosen kohdalla ei ole nähty vielä mitään viitteitä siitä, että pelaisi tällä hetkellä merkittävästi paremmin, kuin JYPin riveissä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Nenonen pamautteli 18 häkkiä jo viime kaudella. Jos en ihan väärin muista, niin pääsi myös silloin jo tulikuumien listoille ajoittain, kun peli kulki hienosti. Tasaisuutta edelleen tarvitaan.
   
 10. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Lainauksella en viittaa yksilöiden sinuun, vaan nostan tikunnokkaan tuon ei jyppimäisyyden. Tätä termiä on lukenut täällä aika ajoin, mutta mitä helvettiä sillä tarkoitetaan, po. kontekstissahan tuo indikoisi sitä, että jos olet kiekolla taitava ja omaat luovuutta ja pelinäkemystä, kuulut kastiin ei jyppiläinen. Mikäli taas olet kädetön koohottaja, joka saa kiekon osuessaan siihen johonkin epämääräiseen suuntaan roiskaistua, olet jyppimäinen pelaaja.

  Mikäli tässä on jotakin perää, herättää se kyllä ihmetystä, että mitä kannattajat oikein joukkueeltaan ja pelaajiltaan haluavat? Puukäsillä ei pärjää, valmentaa niitä kuka tahansa, vaikka on kuinka työteliäisyyttä ja asennetta, sillä vastaan tulee joukkueita, joissa on ei jyppimäisyyttä jyppimäisyyden lisäksi ja silloin jäädään kakkoseksi niistä jokaiselle. No, voihan tässä takana olla joku kuningas ajatus, joka ei vaan mulle aukene.Vähän niinkuin noissa pelitapajorinoissakin, joissa joku helkutin sapluuna (pysty - tai mikä nyt sattuu riistopeli) yksinomaan muka voittaa kiekollisen osaamisen yksilönä ja joukkueena. Ei vaan mene kaaliin, että joku saattaa vakavissaan pohtia pelin lainalaisuuksia tällä pohjalla.

  Tavallaan jää miettimään, mikä sai aikaan sen, ettei seura ole kyennyt näiden esimerkki pelaajien taitopotentiaalia hyödynnettyä? Tunnistettiinko sitä aidosti edes? Vai oivalsivatko pelaajat itse, että ei herranjumala, voi tätä paremminkin pelata jossain muualla.
   
 11. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Noissa mainituissa pelaajissa (Sopanen, Myttynen) näkyi paitsi korkea kiekollinen taitotaso, myös joukkueen eteen tehtävää työtä vieroksuva asenne Jyväskylän aikoina. Taisihan sillä Myttysellä mennä Jyväskylän jälkeenkin pari kautta katsellessa ennenkuin päätti alkaa tehdä kiekkohommia tosissaan.
   
 12. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Mä luulen että näillä tarkoitetaan tälläisiä taiteilijatyyppejä jotka vaativat onnistuakseen hieman vapautta pelitaktiikassa. He vaativat onnistuakseen vapautta olla luova. Jyväskylässä perinteisesti mennään sillä tavalla että jokainen noudattaa sovittua pelisuunnitelmaa ja tapaa pelata. Lisäksi huhut kertovat että heidän harjoittelumotivaationsa ei ollut yhteisön (siis joukkueen ja valmennuksen) vaatimalla tasolla. Vapaamatkustajia ei suvaita.
   
 13. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Myttysen kohdalla tässä varmaan oli perääkin. Mutta eikös Sopanen aloittanut pisteidenteon välittömästi maisemaa vaihdettuaan? Mutuiluahan toki, kun ei varmaksi muista, mutta onhan jossakin muussakin oltava vikaa, kuin pelaajissa, jos joukkueessa ei osata hyödyntää pelaajan poikkeuksellisia ominaisuuksia. Tuntuu onnistuvan mainiosti näköjään muissa liigajengeissä. Mistä tämä voi johtua?
   
 14. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  En allekirjoita kyllä täysin tuota että Myttynen JYPissä olisi ollut joku kentällä haahuileva taiteilijaluonne tai vapaamatkustaja. Mutta silläkin toki varmasti on vaikutuksensa, että pelaajat kehittyvät pelaajina ja myös ihmisinä ja Myttynen itsekin sanoi, että Ruotsissa vasta alkoi toden teolla ymmärtää mitä huipputasolla pelaaminen vaatii.
   
 15. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Sopanen oli JYPissäkin kultakypäränä, en nyt muista hyytyikö pahasti vai mitä tapahtui. Sopanen omaan muistiin oli kuitenkin aikalailla sitä mitä odotinkin ja olisin itse hänet JYPissä pitänyt.
   
 16. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Sopasesta ei kyllä mielestäni katsottu kaikkia puolia. Täältä Jatkoajastakin löytyy kyllä ketju "RD:n koirankoppi" tai vastaava. Minun mielestäni Sopanen laitettiin vilttiin vähän turhan helposti. Muistaakseni Sopanen kärsi paljon RD:n ketjuruletista, eli ketjut vaihtuivat jo ensimmäisessä erässä jos peli ei lähtenyt kulkemaan. Sopanen pelasi ihan hyvin Opan ja JiiPeen kanssa, mutta kun ruletti lähti pyörimään niin tuo kolmikko piti aina erottaa ja Vilille osui siinä ruletissa aina rosvosektori. En sano sitä että Sopanen olisi loistanut Jyväskylässä jos tonttia oltaisiin annettu, mutta mielestäni kaverista ei katsottu kaikkea potentiaalia, vaan äijää oikeasti vähän kiusattiin Dufvan toimesta.

  Edit: Eipä mennyt ketjun nimen muistelu sinne päinkään:

  Penkitysspekulointi kaudella 2010-2011 | Jatkoajan keskustelupalsta

  Tuolla sen aikaista pohdintaa Sopasesta, Makkosesta ja Pesosesta jonka olin jo unohtanut.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2016 klo 21.36
 17. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Tästä taitaa löytyä jokaisen menestysvuosina JYPiä koutsanneiden yhteinen piirre. Tason tulisi olla Sami Vatanen jos haluat luovuudelle oikeasti tilaa.
   
 18. viikst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Julius Honka tekee NHL-debyytin ensi yönä. Isoa roolia on heti tarjolla, kun pelaa ykkösparissa Dan Hamhuisin kanssa ja ykkösylivoiman ainoana pakkina.
  Täytynee herätä yöllä katsomaan miten Jyväskylän poika kirkkaissa valoissa pärjää.
   
 19. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Mahtavasti pelasi?
  0+1, +1
  Joukkueelle voitto
  Peliaikaa 21 min
  Ei paha!
   
 20. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä on puhtaasti näköharha.

  Oletko koskaan laskenut, kuinka moni toisessa joukkueessa potentiaalinsa toteuttamisessa vajaaksi jäänyt pelaaja on onnistunut nousemaan parrasvaloihin juuri JYPissä? En minäkään, mutta olen varma siitä, että heitä on suhteellisesti ihan vastaava määrä, kuin JYPistä matkaa jatkaneita ja sittemmin esiin nousseita roolipelaajia.

  Näin se maailma vaan toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2016 klo 13.08
 21. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Niin se maailma makkaa...tämä selvä. On se vaan ikävä harha. Haluan meille niitä omia superlahjakkaita nuoria pelaajia, jotka nousevat valokeilaan juuri meillä! Ei muualla. Aina sitä toivoa saa...
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kuinka monta itse kasvattamaansa superlahjakasta pelaajaa JYP on "menettänyt" muualle tässä viime vuosien aikana? Ja niiden kohdalla jotka on menetetty, niin millä tavoin mielestäsi on toimittu väärin?

  Pelaajia liikkuu joukkueesta toiseen ja on olemassa paljon syitä sille, että kaikilla ei kasvattajaseurassaan homma lähde rullaamaan, mutta muualla lähtee. JYP on vuosien varrella kunnostautunut mielestäni paljon enemmän siinä, että muiden seurojen kasvattamat nuoret ovat tulleet onnistumaan JYPin riveihin, kuin toisinpäin. Tottakai paras skenaario on aina se, että itse kasvatettu pelaaja nousee tähtivaloihin juuri kasvattajaseurassaan, mutta aina näin ei vain käy, vaikka kaikki tehtäisiinkin "oikein".

  Tuoreimpana esimerkkinä nostaisin esiin muuan Hännikäisen, joka ei ollut "juuri mitään" ennen siirtoa JYPin riveihin ja täällä sitten nousi liigan tähtikaartiin heittämällä. Yksi hieman vanhempi esimerkki löytyy muuan Jarkko Immosesta, joka nousi JYPin riveissä tähtiloistoon, kun oli siihen asti epäonnistunut aika pahoin tulokaskaudellaan Ässien riveissä. Tässä nyt oli vain pari esimerkkiä näistä, jotka ovat epäonnistuneet muualla ja nousseet JYPissä tähdiksi.

  Pekka Jormakka on sellainen nimi, joka itseäkin on jäänyt hiertämään, kun hänelle ei oikein mahdollisuutta JYPin riveissä koskaan annettu. Muita nimiä ei mieleen edes tule.
   
 23. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Why so serious? Mutta joo, Jormakka koki tylyn kohtalon. Eipä mullakaan muita tule mieleen, on vaan joku päähänpinttymä tämä.
   
 24. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos heität puhdasta läppää, niin ehkä kannattaisi osoittaa se jotenkin. Jos oletan, että viestisi on ihan oikeaa asiaa, niin vastaan siihen sen mukaisesti omilla näkemyksilläni. En kuitenkaan koe, että vastaukseni olisi jotenkin liiallisen vakava, vaan kerron siinä yksinkertaisesti oman näkemykseni asiaan.
   
 25. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  No, joo Jormakka oli vähän huonoon aikaan yrittämässä, kun joukkue oli oikeasti TOP3-miehistö viidellä täyspainoisella ketjulla.
  Voisi sanoa, että Joonas Nättinen koki vielä tylymmän kohtalon, kun RD ei ottanut häntä edes liigarinkiin.

  Vanhemmilta ajoilta tulee mieleen vaikka Janne Hauhtonen ;) tai vakavammin Luoma ja Välivaara (& Bednar). Jos pysytään omissa kasvateissa, niin onhan Ahosen, Määtän, Laurikaisen ja Hongan varhainen menetys surullista JYPin kannalta.