Ex-jukurit maailmalla

  • 215 846
  • 622

Savon Poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
1970, Keni Karalahti
mutta miten onnistuu puolustaminen?
Turunen on kyllä tunnollinen puolustuspäähän ja takakarvaa hyvin. Parhaimmillaan hän on puolustuspäässä (omasta mielestä) blokatessaan vetoja. Mies uskaltaa mennä vedon kuin vedon tielle ja siintä jos jostain hattu nousee päästä. Tuntui jossain peleissä siltä, että aina jos hyökkääjä oli vedon tiellä - luki selässä Turunen.
 
Joonas Sammalmaa siirtyy Ruotsin Division 1-sarjaan (maan 3. korkein sarjataso) Hudiksvalls HC:hen.

Tämän sopimuksen myötä Roope Ranta on viime kauden jukurijoukkueen pelaajista ainut, jolla ei ole vielä työnantajaa ensi kaudeksi. Eiköhän Roopekin vielä kuitenkin pelipaikan jostain Mestis-joukkueesta (Espoo?) tai ulkomailta löydä.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan Mika Kujanpää on siirtynyt II-divisioonaa pelaavaan KoMu HT:seen.
Mirri ois saanu mielellään siirtyä viime keväänä Jukureihin ja jatkaa myös liigajoukkueessa. No ei voi mitään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tillasen Kaitsu ja Nikkilän Tommi olisivat ilmeisesti parasta aikaa jakamassa ilmaisia makkaroita Mikkelin torilla :D
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.ne...=3257316bbdebc8a0fa70e085924f01bc&oe=5855E15F
(linkki facebookissa olevaan Tommi Nikkilän uploadaamaan kuvaan)

edit. Tarkempi salapoliisityö paljasti että kyseessä Banssi Henkilöstöpalveluiden tilaisuus ja ilmeisesti sekä Kaitsu että Tommi ovat nykyisin ko. putiikin palkkalistoilla.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ex-TJ Harri Tammiruusu vaikuttaa nykyisin paikallisessa mainostoimisto Kixitissä (linkki firman yhteystietoihin), joka on Jukureiden mainostoimisto.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos Pennanen olisi jatkanut Mikkelissä, olisi (ehkä?) saattanut Rantakin saada mahdollisuuden. Ei ole oikein Dufvan tyylinen pelaaja.

Ja oli valmentajana kuka tahansa, niin Rannan pelaavuus liigatasolla on ihan siinä ja tässä. Hoiti Mestiksessä 1vs1:set lähinnä kamppailutaidoilla, mutta kamppailuvoimaa ei vaan ole. Eikä Jukurien tasoinen joukkue voi lähteä Liigassa siitä, että kaksinkamppailut hoidetaan kiekollisena. Siinä mielessä Dufvan tietyt pelaajavalinnat/valitsematta jättämiset ovat ymmärrettäviä. Kalliolat&Laakkoset ajoivat Ripatin strategiassa Rantojen&Sammalmaiden edelle.
 
Viimeksi muokattu:

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kertokaapas ne jotka muistavat, että mikä oli Oula Palveen rooli Jukureissa ylivoimalla viime kaudella? Oliko pääasiassa pelintekijänä laidassa kiekon kanssa pyörittämässä YV:tä ja jakamassa syöttöjä vai oliko snaipperina vetopaikkaa hakemassa painottomalla puolella vai takakolmion keskellä vai maskipelaajana vai missä? Jos useassa eri YV-roolissa, niin missä oli parhaimmillaan?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Ylivoiman pyörittäjä. Kaarelta lähti myös ranne napakasti ja monasti maalin arvoisesti. Taisi joku HPK:n harkkapelin ylivoimamaali kuvastaa hyvin sitä Oulaa mikä minulle on jäänyt mieleen miehen Jukurivuosista ja yv:n pyörittämisestä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuli tuossa pari erää seurailtua Pennasen mukana Hämeenlinnaan siirtyneen porukan (Palve, Suhonen, Turtiainen, Turunen) otteita.

Ensinnäkin on pakko sanoa, että Turusen menetys oli todellakin menetys. Kehittynyt huimasti. Luistelun yllätyksellisyys ja oivaltavat syötöt aiheuttivat JYPiläisille harmaita hiuksia. Pelasi YV:n laidassa.

Suhoselta ja Turtiaiselta nyt varmaan aika tuttua tekemistä. Samalla tavalla Suhi jätti raalla luistelulla kaverit jälkeen kuin Mestiksessäkin. Kiekollisen puolustamisen kehitykseen vaikea ottaa kantaa. Turtiainen näytti pysyvän myös vauhdissa ihan hyvin mukana.

Oula? Voimaa tullut selvästi taas kesän aikana reilusti. Pystyy voittamaan 1vs1:iä kulmissa. Liike on hyvää(esim. aiheutti yhden jäähyn JYPille), mutta ei silti ollut kovin paljoa kiekolla eli ei päässyt mukavuusalueelleen. Ei suoranaisesti häikäissyt, mutta toisaalta otanta oli nyt pieni.

Ja entäs HPKn peli joukkueena? Ei ollut paljon JYPillä aseita hyökkäyspäässä. Tuttua Pennasta sieltä on tulossa vastaan. Lyhytsyöttöpeli, kentän leveyden käyttö ja alueiden täyttö (oikea-aikaiset vastaantulot, paikanvaihdot jne.) on sellaisia asioita, joissa esim. Dufvan Jukurit ei ole vielä samalla tasolla, vaikka Jukurien peli erittäin laadukasta onkin ja uskallan väittää, että keskimääräistä laadukkaampaa ainakin tässä vaiheessa kautta.
 
Ex-jukureilla näyttää kulkevan ainakin Suomi-sarjassa:

Jesse Juntheikki, Ketterä 2. 5+5=10 (eilen viisi maalia Karhu HT:ta vastaan)
Erno Ripatti, Ketterä 6. 4+4=8
Mika Niemi, Pyry 4. 2+6=8
Riku Dufva, Pyry 6. 1+1=2

Näiden lisäksi sarjassa pelaa muutamia entisiä Jukureiden A-nuoria:

Antti Heikkilä, D-Kiekko 5. 0+1=1
Mikko Sairanen, D-Kiekko 7. 1+2=3
Otto Cichoracki, Hunters 7. 1+1=2
Juuso Liikanen, Hunters 2. 89,80%
Silver Kerna, JHT 5. 0+1=1
Henri Otranen, Ketterä 5. 0+2=2
Jesse Hurme, Titaanit 8. 1+2=3
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Tämä on hieman kaukaa haettu, mutta en malta olla sanomatta, että eniten julkisuudessa viime aikoina ollut ex Jukurit-pelaaja on Pentti Kontinen, tuo Jukureiden puolustaja 1970-luvulta. Penan poikahan on Henri Kontinen, joka voitti juuri tenniksen nelinpelin maailmanmestaruuden Lontoossa ja tuota matsia seurasi ympäri maailmaa arviolta 100 miljoonaa ihmistä ja Henkan isä vilahteli ruudussa todella usein. Risto Dufvan kaksoisolento muuten, samanlaiset silmälasit, kalju, sekä kivikasvoinen look. Ilman Penaa Henristä tuskin olisi tullut huipputennispelaajaa, sillä aikamoinen "takapiru" Henrin tennisuralle on ollut savolaislähtöinen isäukko. Vienyt Henriä treenaamaan junnuna Ruotsin lisäksi Tshekin Prahaan, Floridan Bollieterin akatemiaan ja Monte Carlon tennisacademyyn ja hankkinut Henrille hirmuisen määrän sponsoreita, yms yms.
Pena pelasi kiekkoa ammattilaisena 1980-luvulla Ruotsin 1.divarissa ja Henri syntyi vuonna 1990.
Tennisihmiset kiittää tästä ex Jukurit pelaajan työstä Suomen tenniksen hyväksi!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No perkama. Olen aina kuvitellut että laajimmin esillä ollut ex-Jukuri (tai no tarkalleen ottaen ex-MP) olisi "Höyry" Häyrinen, mutta Kontinen on kyllä tuoreilla tv-esiintymisillään tainnut mennä heittämällä Höyryn ohi. Kiitos @Keskiviiva tästä tiedonmurusesta.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Iivo Hokkanen pelailee btw nykyään Mahlia Ac Päämajassa. Eli ura lienee nyt ohi.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Bongasin Sihvosen taannoisen kolumnin koskien Pennasen HPK:ta sekä sivuten Jukureita ja Pennasen rekryä: Briljantti HPK | KU-kolumnit | Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset

Jos maailman jokaiselta ihmiseltä olisi kysytty joulukuun 2013 alussa, kenet Jukurien pitäisi palkata Jarno Pikkaraisen seuraajaksi, kuinka moni olisi suositellut Antti Pennasta? Viisaimmat näkivät pidemmälle, loppu on historiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös