Euroviisut 2014

  • 133 326
  • 1 018

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viisukuume alkaa nousta. Eilen annoin ääneni Euroviisuklubin esikatselussa.

Pisteeni jakautuivat näin:

12 Norja - Carl Espen – Silent storm
10 Ranska - Twin Twin – Moustache
8 Alankomaat - The Common Linnets – Calm after storm
7 Ruotsi - Sanna Nielsen – Undo
6 Iso-Britannia - Molly - Children of the universe
5 Italia - Emma Marrone – La Mia Città
4 Armenia - Aram MP3 – Not alone
3 Itävalta - Conchita Wurst – Rise like a phoenix
2 Sveitsi - Sebalter – Hunter of stars
1 Israel - Mei Finegold – Same heart

Tuli vähän kiire pisteyttää nuo eilen.. Jo nyt seuraavana päivänä olisin vähän muuttanut tuota järjestystä vielä. Noh, vaikeaa se on joka tapauksessa ja pisteiden ulkopuolelle jäi "kuplimaan" vielä esim. Ukraina, Makedonia ja Azerbaidzan. Pienet oli marginaalit, paitsi että kärkikolmikko on mulla hyvin selkeästi johdossa.

Tosiaan tuo Latvian kappale on niin huono, ettei se edes ole ironisen hauskaa. Se ei ole edes tylsä, vaan se ärsyttää ihan jumalattomasti.
Toinen outo tapaus tänä vuonna on Belgian äitiylistys. Kun tätä kuuntelee, niin tekee mieli mennä suihkuun, tulee jotenkin niin likainen olo. Sääli, sillä tyypillä on komea ääni.
Valko-venäjän pohjanoteeraus vähän helpotti, kun ainakin videon perusteella siitä voi jopa irrota vähän ironiaa. Jos et osaa ääntää yhtään englantia, pliis älä laula englanniksi, varsinkaan tuollaista sontaa.
Georgia on yksinkertaisesti niin outo, että siitä ei voi oikein sanoa mitään.
Venäjä on tavalleen tyypillisesti pelkkää kliseetä toisen perään. Sellasta pikkukivaa.

Muistakaa tänään alkava Euroviisaat Femmalla klo 18.30.

Jännää, kohta ne jo alkaa!
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Höh, ei taaskaan Slovakiaa mukana - viime vuonna symppasin Ukrainaa (Zlata Ognevich!). Biisejä en vielä kuuntele kuin vasta suorana (milloin tämä edes tulee?), mutta jos tuo Ukrainan laulaja näyttää vähänkään yhtä hyvältä kuin Zlata, niin sitten ollaan taas Ukrainan bandwagonissa. Jos Tinkara on hyvännäköisen naisen nimi, on Slovenia toinen suosikkini.

Näillä periaattein on tullut aiemminkin tätä laulantakilpailua seurattua.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Katselin tuossa ensimmäisen jakson Euroviisaat -ohjelmasta ja täytyy todeta, että muutamaa tapausta luukunottamatta taso oli sitä itseään, eli suoraan sanottuna paskaa tarjottiin ihan tuutin täydeltä.

Jaksossa esiintyneet maat olivat:

Albania
Armenia
Azerbaijan
Viro
Islanti
Latvia
Liettua
Ruotsi
Belgia

Näistä mielestäni Ruotsi ja Belgia olivat aivan omassa luokassaan, ja siis tosiaan aivan toiselta planeetalta. Loput olivat kaikki joko huonoja tai tylsiä tai muuten vaan perseestä, tai useaan otteeseen kuultuja vanhan toistoja. Liettuan nostan esiin hiukan erilaisena ja selkeästi erottuvana kappaleena ja kun taso on tämä niin toteaisin jopa pitäneeni tästä kipaleesta.

Islanti oli päättänyt lähettää kisoihin lastenlaulun. Viro kopioi Ruotsia n. 30 vuoden ajalta, ja huonosti kopioikin. Ja Azerbaijan lähettää sitä samaa mitä se nyt on koko ajan tuonne puskenutkin. Pohjat vetää toki Latvia, joka on päättänyt lähettää pilviveikon laulamaan kakun leivonnasta. Latvia selkeästi yrittää vuosi vuodelta huonontaa omia suorituksiaan, mutta kohta tulee kyllä jo rajat vastaan.

en1103:n TOP-3:

Belgia
Ruotsi
Liettua

Katsotaan mitkä maat ovat mukana seuraavassa lähetyksessä ja arvioidaan sitten siinä esiin nostetut biisit. Toivoisin ainakin hiukan tasokkaampaa musiikkia.

Tästä vielä Yle Areenaan ja kyseisen ohjelman ensimmäiseen osaan. Olkaa hyvä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
8 Alankomaat - The Common Linnets – Calm after storm
On muuten kova kipale. Jäi kertakuulemalta mieleen, mikä on hyvän biisin merkki. Duo on Euroopan versio Lady Antebellumista, eli sellaista kantripoppista. Jollekin epäilemättä liian "vetelä" esitys, mutta jospa laatu tällä kertaa voittaisi "showpainin". Ainahan saa toivoa...toki finaalin - jos sinne asti pääsee - esityspaikka ja itse esitys ratkaisee jääkö kipale unholaan.

Kuitenkin, ohessa linkki itse kappaleen YouTube-versioon (jonne linkki luonnollisesti vie).
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Albanialla on periaatteessa ihan kiva kappale, mutta onneton musavideo latistaa sen hienoutta. Nätti esiintyjä ja mielenkiintoinen ääni, joka muistuttaa aika paljon Shakiran vastaavaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Yhtään kappaletta en ole kuunnellut vielä, mutta jotenkin mulla on sellainen kutina, että Ukraina tulee olemaan tänä vuonna korkealla, ja Venäjä pärjää harvinaisen huonosti. Tuo maailmanpolitiikkakin näihin tuloksiin valitettavasti vaikuttaa. Koskas se finaali nyt onkaan?
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Koskas se finaali nyt onkaan?

Semifinaalit järjestetään 6. ja 8. toukokuuta, finaali 10. toukokuuta.
Ja aivan mielettömän upeissa puitteissa järjestetäänkin! Kuva tapahtuma-areenasta.

B&W Hallerne on entinen teollisuuskompleksi Refshaleøenin saarella, Kööpenhaminassa. 1960-luvun alussa rakennettu rakennuskompleksi käsittää kaksi suurta hallia, joissa tehtiin laivoja vuoteen 1996 asti.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Euroviisaiden toinen jakso on nyt katsottu ja uskomatonta kyllä taso heikkeni entisestään.

Jaksossa esiintyneet maat:

Unkari - Ihan hyvä biisi.
Moldova - Ei oikein lähtenyt käyntiin.
Montenegro - Todella nätti kappale ja kielen valinnasta plussaa.
Hollanti - Every breath you take -tyylinen biisi. Onko countrylla ikinä tosin pärjätty euroviisuissa? Ei muistaakseni hirveän hyvin.
Portugali - Oikeasti olen kuullut karaokessa parempaa laulamista, siis ihan oikeasti.
San Marino - Voi, voi. Isot tissit näytti olevan joten niistä plussaa, muuten aika surkea tekele, siis se biisi, nainen ihan nätti.
Ukraina - Pääsee varmasti finaaliin jo sympatioiden ansiosta. Biisi on myös erottuva ja laulaja äärimmäisen nätti.
Itävalta - Järkytyin niin, että en enää muista mistä laulettiin. Olkoon toki sellainen kuin on, ei se minua kiinnosta.
Georgia - Syvä huokaus, eli ei hyvä.
Israel - Ja samaa paskaa sieltäkin tulee.

Unkari ja Montenegro olivat laadukkaita ja kyllä minun pulssini kohoaa, mikäli jompi kumpi putoaa finaalista. Kolmantena mainitaan Ukraina, joka on tänä vuonna kova luu, ihan koko kisoja ajatellen. Biisi ei ole erityisen hyvä, mutta ei myöskään missään nimessä huono. Laulaja on erittäin nätti ja biisi menevä joten menestystä voisi tulla ihan ilman sympatioitakin.

Georgia, Israel, San Marino ovat väärissä kisoissa, nyt ollaan menty NHL:ään vaikka taitotaso on lähempänä Mestistä. Erityismaininnan ansaitsee toki Portugali. Laulu on nimittäin niin epävireistä ja itse kappaleesta ei saa missään vaiheessa kiinni. Ja jos totta puhutaan on tämä Portugalin kappale yksi historian huonoimmista, ellei jopa huonoin.

en1103:n TOP-3:

Unkari
Montenegro
Ukraina

Ja täältä taas linkkiä Euroviisaaiden pariin. Klik.
 

motamoro

Jäsen
Mitä pirua? Onko Venäjä salaa diskattu tai vetäytynyt vai mistä johtuu, että Unibetin ja Nordicbetin voittajavedoista ei löydy lainkaan Venäjälle kerrointa? Muita yhtiöitä en jaksanut tsekata. Toisaalta nykyisen poliittisen tilanteen vuoksi voitto olisi käytännössä mahdottomuus, mutta kuitenkin. Armeniaa ja Ruotsia povataan voittoon minikertoimilla, kumpaankaan en oikein syty ja tuon 12minuutin pikakoosteen perusteella ei oikein mikään noussut lemppariksi. Suomi kuulosti hyvältä noiden joukossa energisyydellään.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään viisuherkkuja tarjolla neljän tunnin maratonin muodossa YLE2:lla. Studiossa ainakin Marja Hintikka, Ali Jahangiri, Jannika B, Cristal Snow ja Krista Siegfrieds.

Toivottavasti ovat jo löytäneet nuo varsinaiset esikatseluvideot vanhojen tilalle. On kumma, kuinka biisikin kuulostaa paremmalta, kun video on kunnossa!

Enää 3pv, 3 tuntia!
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Studiossa ainakin Marja Hintikka, Ali Jahangiri, Jannika B, Cristal Snow ja Krista Siegfrieds.

Ensimmäinen kysymys on, että miksi? Miksi helvetissä? Näkemättä paskaa ketjun kamaa on aika vahvasti tuo kattaus. Oma viisukuume on tänä vuonna kyllä ennätysalhainen. Moni puhuu tavallistakin heikommasta tasosta, mutta pitää tuo itsekin todeta viimeistään finaalissa. Näitä esikatseluja ei tule kyllä mieleenkään vilkaista, kun on tuollaista "oumaigaad" porukkaa täynnä.

Jostain luin, että yllättävän moni maa jätti tänä vuonna kekkerit väliin. Taloudelliset ongelmat varmaan suurimpina syinä? Olisikohan Suomella jopa yllätyssauma? Niinkuin joka vuosi...
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinen kysymys on, että miksi? Miksi helvetissä? Näkemättä paskaa ketjun kamaa on aika vahvasti tuo kattaus. Oma viisukuume on tänä vuonna kyllä ennätysalhainen. Moni puhuu tavallistakin heikommasta tasosta, mutta pitää tuo itsekin todeta viimeistään finaalissa. Näitä esikatseluja ei tule kyllä mieleenkään vilkaista, kun on tuollaista "oumaigaad" porukkaa täynnä.

Jostain luin, että yllättävän moni maa jätti tänä vuonna kekkerit väliin. Taloudelliset ongelmat varmaan suurimpina syinä? Olisikohan Suomella jopa yllätyssauma? Niinkuin joka vuosi...

Myönnän itsekin ajatelleeni aluksi samoin, että ihan mitävittua-porukkaa. Sitten yritin miettiä, että ketä siellä oikein pitäisi olla.. Enkä oikein keksinyt ketään hyvää. Joka tapauksessa Euroviisuissa puolet äänistä tulee niiltä tavallisilta tallaajilta. Ja levyjäkin ostaa ne tavalliset meikäläiset. Pääasia mulle on, ettei studiossa sitten morkata Euroviisu-formaattia tai sanota suoraan, etten koskaan äänestä.

Mun mielestä taso on tosi kova, ja paranee koko ajan kuunnellessa. Suomella on pieni sauma finaaliin, ei ikävä kyllä muuta. Mutta hienoa promoa ja kokemusta kundeille!
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tänään viisuherkkuja tarjolla neljän tunnin maratonin muodossa YLE2:lla. Studiossa ainakin Marja Hintikka, Ali Jahangiri, Jannika B, Cristal Snow ja Krista Siegfrieds.

Boldasin nimen jonka takia piti jättää tämä "show" katsomatta. Kyseistä henkilöä pyrin kaikinpuolin välttelemään, niin laulun kuin ihan puheenkin osalta. No tuli toi lähetys tallennettua joten tänään voisi kuunnella kaikki biisit ja kelata välispiikit pois. Kuten vuosi sitten kirjoitin niin nyt kun toi Krista sai euroviisuleiman otsaansa ja nauttii siitä täysillä niin ei näistä lähetyksistä saada tota adhd-tapausta pois jatkossakaan. Mun pahin painajainen olisi, että Krista valittaisiin vielä tohon UMK-tuomarinelikkoon mukaan. Niitähän ei ole vielä ensi kauden osalta julkaistu?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyl on laatu viisuis surkealla tasolla. Jättäisin väliin, mutta kun on perhetraditio tuo viisujen katselu, niin katsottavahan ne on!Suomella ihan hyvät mahikset ainakin finaaliin. Toivottavasti ulkoinen habitus edes vähän vahvistuisi, etteivät mokaisi hermoilulla esitystään. Niin ovat poikaparat kuin peura ajovaloissa, vai pitäskö sanoa jänis.Meno isoon kylään tullut täysin puskista näemmä.Onnea toivotan kuitenkin.

Ehkä toisella kuuntelulla jokin biisi tarttuu paremmin, kun vaan jaksais kerrata...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tuli seuratuksi tuo Ylen viisujen esikatselumaraton ja täytyy todeta että tällä kertaa mukana on yllättävän paljon hitaita balladeja. Vaikka balladeissa ei sinällään olekaan vikaa niin yleisesti ottaen toivoisi mukana olevan enemmän meneviä biisejä.

Yhden kuuntelukerran perusteella itseäni miellytti ainakin näiden maiden biisit (en pistä niitä vielä mihinkään järjestykseen):
- Ruotsi (tämän on kuullut jo monta kertaa ja täytyy sanoa että toimii)
- Norja (kilpailee Montenegron kanssa kisojen komeimmasta balladista)
- Israel (vahva ääninen naikkonen)
- Italia (Italorockia)
- Puola, se video :P (saa nähdä kuinka provosoiva tuon biisin esitys on sitten lavalla)
- Sveitsi (hyväntuulen biisi jälleen, ei niin hyvä kuin viime vuonna)
- Montenegro (komea balladi)
- Irlanti (paljon hyviä aineksia, joista ei ihan lähde kaikkea irti mitä tuntuisi olevan tarjolla, laulajalla kisojen parhaat pakarat?)

Venäjän blondikaksikolle myös ulkonäköplussat, biisihän ei ole mikään ihmeellinen ja vaikea antaa tässä maailmantilanteessa myöskään suuria menestymismahdollisuuksia.

Povaan ennakkoon menestystä Ruotsille ja Tanskalle.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Flintin viesti

Nyt täytyy kyllä 75%:sti yhtyä tuohon ylläolevaan. Mainittujen lisäksi Armenia erottui mielestäni positiivisesti, uniikki ja hienosti kasvava biisi joka nousi omalla listalla vähitellen toiseksi suosikiksi Israelin kanssa. Sitten toisaalta: en vieläkään muista Montenegron biisiä, vaikka sen olen useampaan kertaan kuunnellut, ja Norjan biisi toimisi niin paljon paremmin osaavammalla laulajalla. Tuo nykyinen vain yksinkertaisesti kuulostaa (ja lisäksi näyttää) aivan hirveältä. Kaukana on esimerkiksi Viron (joka päätti nyt sitten vetää Loreen-kopiolla) kahden viime vuoden balladeista.

Harmittaa muuten aivan vietävästi tuo Saksan valinta, kun sieltä oli tarjolla Santianon kaltainen helmi. Sitä olisin jopa äänestänyt.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ai niin lisätään listaan sen verran että myös Ranskan huumoriviisu kuulosti korvaan ihan mukavalta, Ranska on hieno kieli siitä myös plussaa että lauletaan pääsääntöisesti Ranskaksi.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tänään se sitten alkaa, Euroviisut Tanskassa vuosimallia 2014. Ensimmäinen semifinaali kello 22:00 alkaen ja tänään finaalipaikkaa tavoittelevat nämä maat näillä esiintymisnumeroilla:

1. Armenia
2. Latvia
3. Viro
4. Ruotsi
5. Islanti
6. Albania
7. Venäjä
8. Azerbaidzan
9. Ukraina
10. Belgia
11. Moldova
12. San Marino
13. Portugali
14. Alankomaat
15. Montenegro
16. Unkari

10 maata lauantain finaaliin, kuusi maata putoaa pois.

Ruotsin puolella ollaan heti alusta lähtien (yllätys, yllätys) - Sanna ja Undo voittoon!

Edit. Sellainen positiivinen lupaus noin niin kuin omalta kannalta tuli tehtyä, että jos Ruotsi voittaa niin J.Hotti menettää viisuneitsyyden vuoden päästä Ruotsissa paikan päällä. Toki tietysti sillä edellytyksellä, että onnistuu saamaan liput, pelkästään jo Ruotsissa kun moni paikallinen viisufani haluaa noita paikan päälle katsomaan : )
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
10 maata lauantain finaaliin, kuusi maata putoaa pois.

Veikkaan tippujiksi Viroa, Islantia, Albaniaa, San Marinoa, Portugalia ja yllätyksenä Venäjää. Täällä ollaan illan semissä Ruotsin ja Montenegron puolella, pommin varmana jatkajana pidän Ukrainaa.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha tätä on katsoa, sillä seuraavasta listauksesta näette tämän päivän jatkoonmenijät satunnaisessa järjestyksessä:

Armenia
Ruotsi
Ukraina
Belgia
Unkari
Venäjä
Azerbaijan
Alankomaat
Viro
Moldova

Pihalle jäävät siis Islanti, Montenegro, Albania, Portugali ja San Marino.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sveitsille plussaa iloisuudesta ja syötävän hyvännäköisestä laulajasta. Uhhh.

Kannattaa tsekata myös Tanskan edustajan eräs taustatanssija. Huomaat kyllä, ketä tarkoitan, jos meidän maku yhtään osuu yksiin.
Harmittaa, kun Makedonian edustajan virallinen esikatseluvideo antoi odottaa jotakin silmänruokaa (TIJANA DAPCEVIC - TO THE SKY (MACEDONIA EUROVISION VIDEO 2014) - YouTube), mutta taustatanssijat livenä olivatkin pettymys. Liikaa vaatteita.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jännästi kun itse aina veikkailen jatkoon menijöitä niin osumia tulee jopa yllättävän vähän, mutta sitten kun koko paskan voittaja tulisi valita, osuu veikkaukset hyvin kohdalleen. 2000-luvulla ainoastaan kahdesti oma veikkaus kussut. Toinen kerroista oli pari vuotta sitten, kun Azerbaijan voitti, ja tämä on mielestäni edelleen vääryys, suuri vääryys. Lauloivat niin epävireisesti nimittäin. Toinen huti tuli silloin, kun kisat käytiin Ateenassa, voittajaa en nyt tähän hätään muista...

Itse seuraan mielenkiinnolla parivaljakkoa Venäjä-Ukraina. Palaako jommalta kummalta pinna ja putoaa hanskat? Vihellyksen jälkeen annetaan varmasti ylimääräistä puutavaraa. Jännää seurata.

Ja paria viestiä aiemmin väitettiin, että Montenegro jäisi finaalin ulkopuolelle. Ei jää, ei voi olla Eurooppa niin sävelkorvaton, että tämä kelpo kappale laskettaisiin samaan kastiin islantien, portugalien ja san marinojen kanssa. San Marinolle annan takaportin, jos laulajalla on livenä yhtä isot daisarit, kuin oli videolla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Turha tätä on katsoa, sillä seuraavasta listauksesta näette tämän päivän jatkoonmenijät satunnaisessa järjestyksessä:


...Venäjä...

Sanokaas nyt joku euroviisu-tuntija, voiko pitää paikkansa, että Venäjä tippuisi tänä vuonna jo semifinaalissa, johtuen Ukrainan tilanteesta ja Vladimir Valloittajan homofobiasta? --> vähemmän ääniä, myös rajanaapureilta ja muilta slaaveilta?

En itse niin näistä viisukuvioista tiedä, niin vaikea arvioida, onko näissä median spekulaatioissa mitään perää, vai meneekö Venäjä joka tapauksessa heittämällä jatkoon?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Sanokaas nyt joku euroviisu-tuntija, voiko pitää paikkansa, että Venäjä tippuisi tänä vuonna jo semifinaalissa, johtuen Ukrainan tilanteesta ja Vladimir Valloittajan homofobiasta? --> vähemmän ääniä, myös rajanaapureilta ja muilta slaaveilta?

En itse niin näistä viisukuvioista tiedä, niin vaikea arvioida, onko näissä median spekulaatioissa mitään perää, vai meneekö Venäjä joka tapauksessa heittämällä jatkoon?

Naapurimaiden venäläisvähemmistöt pitävät huolen, että Venäjä menee jatkoon. Eli siis venäläiset ovat jo vuosia äänestäneet itseään ja tulevat sitä tekemään nyttenkin.

"Tavallinen" suomalainen, virolainen tai latvialainen suhtautuu varmaan Venäjää jokseenkin samalla tavalla kuin ennenkin. Tai korjatkaa toki, jos olen väärässä, mutta eikö Venäjää ole Suomessa pidetty muihin naapureihin verrattuna epävakaana valtiona jo suhteellisen pitkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös