Euroopan sarjat – yleinen keskustelu

  • 62 627
  • 116

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Allsvenskan ensimmäistä kertaa koettuna

No niin, tälle kaudelle ehtii jo orientoitua nykyisen asuinkaupungin joukkueen edesottamuksiin tarkemminkin. Kesällä rahapussia on Malmössä kaivettu oikein huolella ja Malmö Redhawksissa pelaakin tällä kaudella ties keitä muista ympyröistä tuttuja pelaajia, mm. Hannu Toivonen, Morten Green ja Justin Forrest. Viime kaudella Nashvillen farmiseurassa 45 pinnaa ja edelliskaudella Södertäljessä 51 pinnaa mättänyt Linus Klasen oli C rinnassaan tänään aivan omaa luokkaansa. Samaten slovakkikaksikolta Miro Lazo/Ivan Ciernik on lupa odotella numeroita pörssiin. 5-0 -loppulukemat jo toisen erän jälkeen ei kummempaa selittelyä jättäneet ja nähtävästi Malmössä ollaan tällä kaudella ihan tosissaan yrittämässä nousua takaisin Elitserieniin. Mikäpä siinä.

Silmiinpistävää oli fanikatsomon toiminta, joka hakkaa mennen tullen minkä hyvänsä askartelun, mitä kotimaan liigassa on tullut ikinä nähtyä. Television välityksellä erätauolla näytettyjen muidenkin divarimatsien katkelmien perusteella lutuuria tosiaan piisaa.
 

Nummelin

Jäsen
Sveitsin NLA-liigan illan ainoa ottelu tänään on Luganon ja Ambri-Piottan välinen paikallisottelu joissa on yleensä aina ollut kiihkeä tunnelma ja tuskin tänäänkään nähdään poikkeusta.

Sveitsin maajoukkueen päävalmentaja Sean Simpson on myös paikalla ilmeisesti pelaajien otteita tarkkailemassa.

Ennen ottelun alkua oli lyhyt hiljainen hetki viime viikolla kuolleen entisen Sveitsin maajoukkuepelaajan Peter Jaksin muistoksi joka pelasi myös aikanaan Ambrissa sekä Luganossa.

Tilanne Ambrille 3-0 1.erän loppuhetkillä.
 
Mitenkäs tuolla Sveitsissä menee noi ulkomaalaisten määrät joukkueissa? NLA-liiga siis kyseessä? Esa Pirnes on pelannut 25 peliä ja tehnyt 11+13. Onko ollut loukkaantunut vai johtuuko pelien vähyys juuri noista ulkomaalaiskiintiöistä?
 

chubster

Jäsen
Ei hirveästi ole tullut seurattua kiekkoa etelä euroopan sarjoissa, joten jos täältä tietäjiä löytyy, niin mielenkiintoista olisi jos vähän infottaisiin sarjojen tasosta ja yleisömääristä jne. Kaikki sarjat käy tsekin extraliigasta ranskan kakkoseen, jos vaan tietämystä loytyy!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lueskelin tuossa Ilta-Sanomat kahvilla ja aika tylyä tekstiä oli Heikki Mälkiältä HK Jesenicen toiminnasta. Mälkiähän oli pitkän painostuksen jälkeen lopulta saanut tällä viikolla potkut ja päätti siksi avata sanaisen arkkunsa siitä miten hommat hoidetaan Sloveniassa. Seuran talous oli ollut aivan kuralla, pelaajien ja valmentajien palkat maksamatta, ja sen takia iso osa pelaajista oli lähtenyt muualle. Ja tappiot pistettiin sitten valmentajan piikkiin ja yritettiin saada Mälkiä eroamaan itse. Kun Mälkiä ei tähän suostunut niin alkoi sitten uhkailu ja häiriköinti, oli kuulemma soiteltu kesken yötä ja uhkailtu tiukkaan sävyyn milloin sloveniaksi ja milloin englanniksi. Oli kuulemma ollut sen verran vakuuttavaa uhkailua että Mälkiä oli lähtenyt naisystävänsä kanssa Itävallan puolelle pakojaisiin.

Ja erään tappiollisen pelin jälkeen jopa Jesenicen kaupunginjohtaja oli julkisesti syytellyt Mälkiää että tämä on saanut vastustajalta rahaa siitä hyvästä että Jesenice häviää. Lopulta sitten seura antoi nyt Mälkiälle kenkää mutta vielä tuntui ainakin 25 tuhatta euroa olevan saatavia seuralta, Mälkiä vähän epäili että tuskin tulee näkemään noita rahoja koskaan.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Juu. Jesenicen homma kusi pahasti ja saa nähdä miltä seuran tulevaisuus näyttää. Ongelmat paisuivat ja kupla puhkesi rajusti kun viime kauden lopuksi muutama huippupelaaja lähti muualle. Myös taustajoukoissa toiminta on ollut vähintäänkin hämärää ja epäasianmukaista.
Edes "fanina" en osaa oikein sympatisoida tätä perinteistä seuraa, kun pitkäaikaiset luottopelaajatkin ovat kritisoineet toimintaa kärkkäästi. Harmi, että pelaajat ja valmentajat ovat taas kerran joutuneet kärsimään kun pukumiehet säätävät jotain ahneenpuoleista paskaa.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Slovakian Extraliiga on taputeltu runkosarjan kohdalta. Kun katselee pistepörssin top-10, niin muutama suurellekkin yleisölle tuttu nimi taulukossa patsastelee.

1. Žigmund Pálffy (Skalica) 48 83 (26+57),
2. René Školiak (Skalica) 54 62 (20+42),
3. Martin Kuľha (Poprad) 52 52 (31+21),
4. Jan Hruška (Skalica) 55 52 (25+27),
5. Miroslav Šatan (Slovan) 49 52 (23+29),
6. Peter Sivák (Žilina) 55 51 (21+30),
7. Ľubomír Vaic (Poprad) 53 51 (18+33),
8. Petr Obdržálek (Skalica) 52 50 (16+34),
9. Richard Rapáč (Poprad) 44 47 (20+27),
10.Miroslav Zálešák (Košice) 54 47 (15+32)

Pálffy, toukokuussa 40-v, paukuttaa 48 pelissä 83 pistettä. Huimaa, etten sanoisi.
 

Nummelin

Jäsen
Davos varhaiselle kesälomalle !

Zürich passitti Davosin kesälomalle suoraan voitoin 4-0 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.Davos oli kyllä ihmeen vaisu ja siitä kertoo jo sekin että se pystyi neljässä ottelussa tekemään ainoastaan 4 maalia !

Antti Törmäsen valmentama Bern varmistaisi myös huomisella voitolla pääsyn mitalipeleihin.Bern johtaa Klotenia vastaan voitoin 3-1.Myös Doug Sheddenin Zug'illa on sarja katkolla Bieliä vastaan huomenna.Fribourg-Lugano on tilanteessa 2-2.
 

Carlos

Jäsen
Ja Törmäsen luotsaama Bern tosiaan sitten voitti Klotenin, ja meni välieriin voitoin 4-1. Hauskan tilanteesta teki se että Törmänen tosiaan ennusti ennen sarjan alkua että he menevät jatkoon 4-1.

Samalla Törmänen myöskin varmisti jatkonsa päävalmentajana ensi kaudella. Itse hän kommentoi asiaa sanomalla että kahden kouluikäisen lapsen kanssa on ihan kiva että on jotain varmuutta tulevasta.

Välierissä tulee vastaan todennäköisesti Fribourg, sen sarjan lopputulosta Törmänen ei suostu kommentoimaan. Ei kuulemma saa enää paljastaa tuloksia etukäteen. :-)
 

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Törmäsen Sc Bern voitti eilen ZSC Lionsin 2-0 ja johtaa finaaleissa voitoin 3-1. Yksi voitto enää ja Törmäsen kausi saa kruununsa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh olipahan karu kohtalo Törmäsen Bernillä. Johtivat sarjaa jo 3-1, mutta niin vaan Zurich punnersi itsensä gameseveniin ja millä tavalla ratkeaa mestaruus! Tilanne 3-3 kolmannen erän lopussa ja kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä Zurich iskee kiekon häkkiin ja kädet kattoon, paisti on valmis. Ei tuosta voi enää katkerammin päättyä jääkiekkomatsi.
 

Jasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sulolle hieno lopetus upealle uralle, tämän kyllä miehelle soi! Harmi että taso laski viimeisinä vuosina sen verran, että maalinsuulle ei juurikaan ollut asiaa.
Jälleen on yhden MM-95-kultamitalistin luistimet laitettu lopullisesti hyllylle. Miehestähän tulee maalivahtivalmentaja.
Niinimaa, Peltonen, Koivu, Kapanen ja Nummelin ovat muuten vielä aktiivipelaajia tuosta porukasta.
 

Carlos

Jäsen
Huhhuh olipahan karu kohtalo Törmäsen Bernillä. Johtivat sarjaa jo 3-1, mutta niin vaan Zurich punnersi itsensä gameseveniin ja millä tavalla ratkeaa mestaruus! Tilanne 3-3 kolmannen erän lopussa ja kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä Zurich iskee kiekon häkkiin ja kädet kattoon, paisti on valmis. Ei tuosta voi enää katkerammin päättyä jääkiekkomatsi.

Öööö, tilanne oli 1-1 kolmannen erän lopussa, mutta muuten oikein. Bern vei peliä about 55 minuuttia, sitten viimeisest 5 minuuttia Zürich myllytti ja teki maalin. Maali oli sikäli vielä erikoinen että Bernin maalivahti makasi selällään maassa, päällään kaksi puolustajaa, ja yksi Zürichin pelaaja oli myös maalivahdin alueella. Oli hiinä ja hiinä oliko oikea tuomio, mutta näin tällä kertaa.

Loppupeleissä Zürichillä oli parempi maalivahtipeli, Bernin luottokassari suli aika pahasti kahdessa viimeisessä pelissä. Niin, ja Sulokin muuten pääsi pelaamaan sarjassa yhden pelin, ihan hyvin otti kaiken muuten kiinni, mutta päästi 2 vanhanaikaista peräjälkeen.

Sulolla muuten nyt sitten yhteensä 8 mestaruutta, neljä Sveitsistä ja neljä Suomesta. Siihen päälle Sveitsin passi ja muuten varmaan ihan hyvä taloustilanne, ei varmaan huonot fiilikset jäädä "eläkkeelle".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös