Espanja EM-kisoissa 2016

  • 8 000
  • 37

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Jaa a, melkoiseksi meni tilanne.

Espanjan pelaaminen tähän mennessä on mennyt aikalailla niin kuin on täällä aiemmin puhuttu. Tarkkaa pyöritystä lyhyillä murroilla, mutta lisäksi myös nopeampia hyökkäyksiä varsinkin Noliton kautta. Puolustuksessa välillä pientä fleguilua, mikä on sitten näkynyt huolimattomissa ratkaisuissa tai merkkauksissa. Jos Espanja joutuu paljonkin omassa päässä häärimään, niin tähän kyllä kovemmat jengit iskee kiinni. Kroatiakin jo rokotti kertaalleen huonosta merkkauksesta.

Kroatia matsi oli ärsyttävä. Kaikki mahdollisuus ottaa lohkovoitto peruspelillä, mutta ei. Yllä tiivistettiinkin jo matsi hyvin ja haluan itsekin ottaa kiinni tuohon toiseen puoliaikaan. Uskomatonta miten peli voi muuttua tauon jälkeen noin paljon. Tauon aikana jotenkin kummasti hävisi nälkä, kunto, luovuus, halu. Tai siltä se näytti. Tuli semmoinen fiilis, että Espanja on Espanjan pahin vihollinen. Noh, Italia vastaan ja tässä se täys 90 minuuttia täytyy jaksaa painaa, sillä tuollaisella löysäilyllä ei Italian muuria puhkota.

Mitä helvettiä ne maalin vieressä olevat tuomarit tekee? Tuntuu, että siellä on vain näön vuoksi joku stadionin käytäviltä palkattu siivooja ja käsketty vain näyttämään ammattimaiselta.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Mursun täytyy lähteä Espanjan peräsimestä. Aikansa elänyt valmentaja, jolla ei ole enää mitään käyttöä. Conte nöyryytti valmentajien taistossa mursua kyllä aivan täysin.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Joo o. Olipa haluton ja aseeton Espanja. Toki kaikki kunnia Italialle loistavasta pelistä, mutta peli jatkui tasan siitä mihin se jäi Kroatia pelissä.

Reagointi. Se oli selkeästi heikointa Espanjan pelissä. Pallon menetyksen jälkeinen prässi oli liian staattista, omaan päähän valuminen tai pallon alle juokseminen oli aivan liian hidasta ja pallottoman pelaajan reagointi pelin avaamisessa. Onhan noita.

Peli aukesi ihan eri tavalla kun saatiin muutamalla nopealla syötöllä avattua Italian pakkaa, mutta se viimeinen silaus puuttui niistäkin. Ihmetyttää tuo hitaus Espanjan pelissä. Se mestaruuteen johtava potentiaali oli nähtävissä ajoittain lohkovaiheessa, mutta ei sitä saatu valitettavasti lunastettua. Mielenkiintoista nähdä ensi kisojen joukkue muuten.

Mursulla neuvottelut käyntiin ja kyllähän voisi miestä laittaa jo vaihtoon minun puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Munaton ja haluton Espanja. EI kai tuosta voi muuta enää sanoa. Hieman kyllä huomaa ettei Del Bosque myöskään löydä enää avaimia tuon pelin organisoimiseen, kun vastustajat ovat oppineet ottamaan pois sen äärettömän hitaan pelin rakentamisen ja hyydyttämisen, ja osin ehkä yleisön painostuksestakin on peliä yritetty muuttaa nopeampaan ja viihdyttävämpään suuntaa.

Mielestäni Espanjan pitäisi rohkeasti uskoa siihen omaan hommaan, eli äärettömän hitaaseen ja lyhytsyötöillä kuormitettuun rakenteluun, oli tylsää tai ei, tai sitten nopeuttaa peliä aivan selvästi. Ymmärrän kyllä, mitä kompromissia vanha mursu on lähtenyt hitaan ja nopean rakentelun välille hakemaan, mutta se jäi kyllä nyt aivan puhtaaksi sekasorroksi ja sekasikiöksi. Myös pelaajavalinnat kuvastivat tätä, kun osa avauksen miehistä oli selvästi ominaisuuksiltaan vanhan Espanjan hitaaseen pallottelun soveltuvia ja osa taas enemmän nopeiden hyökkäysten erikoismiehiä, eikä selvää yhtenäistä linjaa ollut oikein ollenkaan.

Mutta hattu pasta Contelle, olihan täydellinen taktinen voitto.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Moratan vaihtaminen pois todella huono veto. Olisi ottanut vaikka Cescin pois. Morata toi kuitenkin uusia elementtejä Espanjan peliin.

Noin muuten Espanja voisi ottaa oppia sekä Barcalta että A. Madridilta. Molemmilla hyviä uusia elementtejä. Toisella enemmän suoraviivaisuutta ja toisella erilaisia vaihtoehtoja hyökätessä todella paljon.

Ongelmista kuitenkin isoin puolustus, joka heikko. Pique ja Ramos liian samantyylisiä pelaajia. Yksi säntäilijä lisää Jordi Alban muodossa, niin kokoajan puolustus purjeessa. Outoa oli jättää Carvajal pois myös vai oliko loukkaantumista? Entäs Inigo ja Javi Martinez?

Isoimmat pettymykset Bus ja Cesc mainittujen lisäksi. Päälle suorastaan surkuhupaisa Pedro ja se ettei Aduriz sovi mj pelityyliin niin pelaajavalinnatkaan nappiin menneet.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Outoa oli jättää Carvajal pois myös vai oliko loukkaantumista?

Hyvää settiä koko viesti, vahvasti samaa mieltä. Lisättäköön vielä, että joukkueesta puuttuu tällä hetkellä mielestäni selkeä liideri, jota kaikki uskovat. Puyolin ja Casillaksen aikaan Pique ja Ramos pelasivat maju-uransa parasta futista, kun keskittyivät vain pelaamaan.

Carvajal tosiaan loukkaantui CL-finaalissa, eikä täten pystynyt osallistumaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Aiheesta täällä mursua kritisoidaan, niin paljon Espanja oli taktisesti jäljessä, mutta täytyy kyllä pelaajien itsensäkin katsoa peliin. Mitä helvettiä tapahtui 1-0 maalissa. Pique ainoa ketä taistelee kakkospallosta neljää (!) Italian pelaajaa vastaan, kun Ramos ja kumppanit vaan kattelee. Hävetkää!

Kyllähän se on pidemmän aikaa jo näkynyt, ettei tikitaka ole sitä ominta mursua, eikä hän ymmärrä ja osaa valmentaa sitä, vaan on vain kehottanut pelaajia pelaamaan samalla tavalla kuin Barcassakin.

Outoa oli jättää Carvajal pois myös vai oliko loukkaantumista?
Klesana oli, mutta en olisi kyllä muutenkaan kelpuuttanut mukaan, kun Bellerin on Carvajalia parempi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mitä helvettiä tapahtui 1-0 maalissa. Pique ainoa ketä taistelee kakkospallosta neljää (!) Italian pelaajaa vastaan, kun Ramos ja kumppanit vaan kattelee. Hävetkää!

Tässä taas hyvä esimerkki siitä, että kaverin mouhotus tiettyjä pelaajia kohtaan estää häntä ymmärtämästä futiksesta mitään. Ramos oli kyseisessä tilanteessa muurimiehenä, joten luonnollisesti hän ei voinut olla siivoamassa reboundia pois. Se tehtävä oli valitettavasti Piquen, jonka ainoa tehtävä oli olla mahdollisessa paluupallossa ensimmäisenä. Tuon maailman yliarvostetuimman topparin onnistumisen näkee tulostaululta. Valitettavasti kyseistä tilannetta Pique ei voinut hoitaa tyylilleen uskollisesti pelaamalla palloa alaspäin. Sehän on ainoa mihin #3 pallon kanssa pystyy.

Harmi tosiaan, ettei Carvajal ollut kunnossa. Ei Juanfran huono ollut, mutta kun Karvajalka tekee kaiken paremmin omaan päähän ja on hyökkäyspäässä moninkerroin vaarallisempi ase.

Iniesta ei ole parhaiden päivien Xavi, eikä Cesc ole lähelläkään maailman parhaita pelinrakentajia, siksi Espanjan dynastia päättyi neljä vuotta sitten.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tässä taas hyvä esimerkki siitä, että kaverin mouhotus tiettyjä pelaajia kohtaan estää häntä ymmärtämästä futiksesta mitään. Ramos oli kyseisessä tilanteessa muurimiehenä, joten luonnollisesti hän ei voinut olla siivoamassa reboundia pois. Se tehtävä oli valitettavasti Piquen, jonka ainoa tehtävä oli olla mahdollisessa paluupallossa ensimmäisenä. Tuon maailman yliarvostetuimman topparin onnistumisen näkee tulostaululta. Valitettavasti kyseistä tilannetta Pique ei voinut hoitaa tyylilleen uskollisesti pelaamalla palloa alaspäin. Sehän on ainoa mihin #3 pallon kanssa pystyy.
Se että olet muurissa ei oikeuta sinua jäämään seisokelemaan sinne. Sieltä samalta etäisyydeltä missä Ramos seisoi muurissa lähti 3/4 Italian pelaajasta irtopalloon. Siinä on Piquen vähän paha voittaa pallo neljää pelaajaa vastaan, varsinkin kun de Gea ei saanut torjuttua palloa siihen suuntaan mihin sopi Piquen kanssa.
Pique on yksi aliarvostetuimmista toppareista, jonka onnistumisia ei ikinä noteerata. Viimeiset kaksi kautta ollut Boatengin kanssa maailman paras toppari, mutta kumpikaan ei ole saanut tunnustusta, kun yhä edelleen vuosien takaisilla näytöillä maailman yliarvostetuimmat topaprit Silva ja Ramos mm. valitaan all star - kenttiin.
Myönnä nyt herran jumala, että Ramosin taso on tippunut järkyttävästi viime vuosina. Oli aikoinaan Espanjan kultavuosina ehkäpä maailman paras toppari, mutta viime vuodet mies on ollut kaukana tuosta tasosta. Keskittyminen herpaantuu koko ajan ja sijoittautumisvirheitä tulee jatkuvalla syötöllä, kun mies lähtee sekoilemaan. Ramos on nykyään periaatteessa pidempi versio Mascheranosta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sieltä samalta etäisyydeltä missä Ramos seisoi muurissa lähti 3/4 Italian pelaajasta irtopalloon.

Sillä erotuksella, että maalia kohti rynnivällä pelaajalla on kohtalaisen pitkä etumatka verrattuna muurissa, selkä samaista maalia kohti, olevaan pelaajaan.

Ramos on parempi kuin Pique koskaan, siinä sinulle ainoa syy miksi Ramos on noissa tähdistökentällisissä Shakiran sijaan.

No, kirjoitithan sinä senkin, että Pele ei ole voittanut MITÄÄN MUUTA KUIN KOLME MAAILMANMESTARUUTTA. Jos on vitsi, niin on vitsi.

Älä nyt De Geaa hauku, hänhän on ManU:n mies, kuten sinäkin silloin, kun Jatkoaikaan aloit kirjoittaa ja ennen kuin siirryit Barcaan (ja tarvittaessa Bayerniin).
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Kaksi Italian pelaajaa irtoo muurista reboundiin, eikä Espanjan muuri reagoi sen jälkeen. Juanfran ja Silva muurin ulkopuolella, mutta kun pallo lähtee, niin jäävät seisomaan paikalleen kun kaksi Italialaista rynnii maalille. Pique ainoana muurin ulkopuolella olevista lähtee perään ja häviää alivoimassaan. Kritiikkiä hänellekkin tuosta reagoimisesta, sillä fleguilee hetken omiaan ja lähtee liian myöhään tilanteeseen. Eli kyllä tossa koko jengi kusi niin pahasti, että turha tosta mitään Pique/Barca vs. Ramos/Real vääntöä aloitatte..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Käytiinhän tuo tilanne jo studiossakin läpi, siinä oli kolme tai neljä Espanjan jätkää muurin ulkopuolella jotka olivat a) liian kaukana tilanteesta ja b) reagoivat muutenkin liian myöhään, mukaan lukien Pique joka toki muodollisesti ainoana edes juoksi maalin eteen.

Sieltä muurista on tosiaan aika saatanan vaikea juosta reboundiin, pitäisi periaatteessa samalla hetkellä mennä kun pallo suhahtaa pään yli. Italiaanot toki menivät juu, mutta se oli heiltä suunniteltu kuvio josta he tuskin kertoivat etukäteen Espanjan pojille. Kyllä se on muurin ulkopuolella olevien tehtävä varmistaa että ripareissa ollaan ensin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös