Erikoisimmat suosikkipelaajasi?

  • 18 210
  • 80

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikanaan kun keräilykortit olivat uusi ja iso juttu, niin Herb Raglanin kortti kiinnitti huomion. Innostus vähän laantui kun myöhemmin selvisi ettei Herb Raglan ihan aina sellaisella ”visiirillä” pelaakkaan.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Gary Suter - oli ensimmäinen pelaaja, jolla Calgaryn punaisen paidan jotenkin näin. Tämä oli mm92 tai 93 paninin keräilytarra albumissa, jossa , ja miehellä oli tuima ilme kuvassa ja peliasento oli hieno. Tuo oli vielä sellainen albumi, jossa oli maajoukkueet, ja joka maasta kasattu kovimmat ukot kyseisen maan kohdalle. Myös tehopisteet ja statsit oli kirjattu pelaajan alle. Tarroja luonnollisesti vaihdeltiin välitunneilla, ennen kuin lätkäkortit jyräsi. Olisipa se keräilytarrakirja tallessa jossain. Takakannessa oli Nintendo ja suzuki pv mainokset muistaakseni :D

Tarrassa oli ehkä tämän tyylinen kuva American hockey player Gary Suter of the Calgary Flames skates with...
 
Viimeksi muokattu:

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Näitä kertyi tosiaan vuosien varrella paljonkin, ensin keräilykorteista ja sitten änäripeleistä. Listataan tähän ensimmäisenä mieleen tulleita, joista suurinta osaa en ole varmaan koskaan nähnyt pelaavan edes telkkarissa.
Daren Puppa, Steve Larmer, Bill Ranford, Pat Lafontaine, Dirk Graham, Eric Daze, Jason Allison, Wes Walz, Adam Deadmarsh, Jaroslav Svejkovsky, Yanic Perreault, Kirk Mclean, Tony Amonte..

Erityismaininta Steve Larmerille. NHL 94 (vai oliko 95) pelissä piti aina valita Chicago, koska Larmer - Roenick - Murphy.

Kelly Hrudey oli oma inhokki koska sillä oli kamala kypärä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Pavol Demitra oli monta vuotta inhokki kun mulla oli hänen 93 vuoden Ottawan jäkiskortti. Siinä kortin päällä oli ollut joku sulanut karkki ym., joka jätti siihen kortin päälle sellaisen tahmaisen tahran, joka ei lähtenyt pois.

Veljen kanssa alettiin sitten kutsua Demitraa ”tahrapelaajaksi”, kun kumpikaan ei suostunut herkästi vaihtamaan tuota jäkiskorttia, kun niitä kortteja vaihdeltiin melkein joka päivä. Vaati aina isomman treidin jos halusi sisällyttää tahrapelaajan kauppaan...

Ikää mulla oli tuolloin viisi vuotta. Myöhemmin hänestä tuli sitten suosikki, kun oli viimeisen päälle symppis pelaaja ja jäi etenkin maajoukkuepelistä mieleen.

Kuoleman jälkeen voi todeta, että tuo karkkitahra taisi olla suurin tahra Demitran uralla. Hieno mies.
 
Paljon on esiintynyt ketjussa slovakkeja tshekkejä. Itsekin tuli aikoinaan tykättyä Palffysta ja Demitrasta. Myös Kovalev teki vaikutuksen hieman dieselmaisena mailavirtuoosina. Sitten suosikkeja olivat 2000-luvun alussa nuoret Gagne ja Lecavalier.

Jostain syystä diggasin pakeista David Tanaben, Vitali Vishnevskin ja Dimitri Kalinin muodossa. 2000-luvun alun änäreissä jostain syystä piti kerätä mahdollisimman nuori joukkue ja nämä kasarin taitteella syntyneet kaverit muodostivat vakiorungon joukkueessa.

Nykyisistä hieman tuntemattomista pelaajista Adam Lowry on tehnyt myös itseeni vaikutuksen Jetsin pelejä katsoessa. Myös Mikä Zibanejad on jollain tavalla mielenkiintoinen kaveri. Teknisesti ja pelityyliltään näyttää hieman hasardilta, mutta on pirun kova pelimies.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Palffy oli yksi minunkin suosikeista. Teki umpipaskassa Mike Milburyn Islandersissa neljä kautta yli piste per peli tahtia haastaen samalla Jagrin liigan kovimmasta taka jeejeestä. Nuija-Milbury ei palkkavaatimuksiin suostunut ja treidi Losiin missä toiseen suuntaan liikkui muuan kurpitsapäällikkö Jokinen.
 

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Chris Simon. Reilun kymmenen vuoden ikäisenä ostin NHL-aiheisen lehden ja mukana olleessa julisteessa komeili Chris Simon Quebec Nordiquesin paidassa. Juliste koristi seinää lähemmäs kymmenen vuotta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hauska ketju kaikenkaikkiaan tällaiselle n. 90-luvun puolivälistä saakka änäriä seuranneelle, koska suurin osa ketjussa mainituista nimistä sijoittuu juurikin tuohon oman aktiiviseurannan alkuaikojen tienoolle. "Ai niin, tuommonenkin pelaaja oli!" -fiilis tulee aika monen nimen kohdalla ja kun änärin seuraaminen oli periaatteessa YLE TXT-TV:n ja kerran kuussa ilmestyneiden Pro Hockeyn ja myöhemmin Inside Hockeyn (vai mikä sen nimi oli?) varassa, niin aika ohkainen oli katsantokulma kustakin pelaajista. Oivana esimerkkinä yllämainittu Al Iafrate, josta "kaikki" tiesi kovan lämärin ja Harrikan, koska se oli Totuus. Silloin viis veisattiin CORSI-statseista tai muista epäoleellisuuksista!
Teksti-tv:n ja parin lätkälehden kaveriksi voi lisätä vielä lauantaisin esitetyn NHL Weeklyn sekä ainakin muutamana vuonna suorana lähetetyt NHL-finaalit.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Dino Ciccarelli, Al Iafrate, Darius Kasparaitis ja Dave Taylor.
 

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
En tiedä onko erikoisia mutta suosikkijoukkueesta Marty Turco, Brenden Morrow ja Derian Hatcher. Muualta sitten Tomas Holmström, Marian Gaborik, Tomas Hertl ja Matt Nieto. Erityismaininnat vielä Latvian jampoille Kristers Gudlevskis ja Herberts Vasiljevs.
 
Mä oon lukenut tätä ketjua ja yrittänyt miettiä erikoisia suosikkipelaajia, mutta ei niitä vaan tunnu löytyvän, vaikka kuinka yrittää miettiä. Joku fetissi taitaa löytyä puukätisiin pakkeihin, jotka blokkaa ja heittää lasin kautta ulos. Aina, kun sellainen tekee maalin, rupee naurattamaan. Näin ei toki kovin usein tapahdu.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Craig Ludwig. Yläasteella piti tehdä matematiikan tunnilla pylväsdiagrammi valitsemastaan aiheesta parityönä. Mentiin kaverin kanssa helpolla ja esiteltiin Craig Ludwigin maalit kausittain.
 
Jostain syystä tällaiset alakenttien työmyyrät herättävät lämpöä sydämessäni.

Tim Taylor ja Andre Roy listan kärjessä, kun tuohon aikaan Tampaa seurasin. Pavel Kubina oli myös vuodesta 2000 asti suosikkini.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
John Vanbiesbrouck, Mike Richter, Brian Leetch, Al McInnis

Tuossa nyt muutama ainakin, joita tulee 90-luvulta mieleen, kun pelaajia vielä jollain tasolla "fanitti".
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ysärillä Jocelyn Thibaultin kortteja tuli kerättyä. Sinänsä aika randomia. Avautui, että herra on "vasta" 45-vuotias.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ken Daneyko, Bobby Holik, Jason Arnott, Krzysztof Oliwa, Mike Peluso ja Randy McKay tulivat nyt silleen nopeasti mieleen.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mike Richter oli joskus sellainen, jonka kortteja tuli kerättyä ja niitä varmaan vieläkin on tallessa monta kymmentä. Mistä lie sekin tullut sitten, että juuri hän, ehkä nähnyt jotain pätkiä ja Rangers kuitenkin oli se suosikkiseurakin, jo ennen 1994 mestaruutta.
 

Ferris

Jäsen
Peter Bondra
Varmasti NHL:n tuntemattomin ja aliarvostetuin maalitykki 90-luvulla. Kyseisen miehen vika miksi aloin aikanaan Capseja teksti-tv:stä seuraamaan. Jossain NHL weeklyssä tai Power Gamessa oli joku pieni henkilökuva sympaattisesta Bonzaista, jota taidettiin mainostaa NHL:n parhaiten salassa pidettynä maalitykkinä tms. Oli hienoa tavata mies lyhyesti keväällä 2000 Piney Orchardin harkkahallin pihalla nimmareita metsästäessä. Nimeään kirjoittaessaan tulin maininneeksi, että oon Suomesta, niin Bondra vastas siihen tavaramerkkivirneellään ja slovakkimurteisella englannillaan tyyliin : "Why in the hell are you here?"

Chris Simon
Oman aikakautensa Tom Wilson. Suuri yleisö muistaa lähinnä ylilyönneistään ja nyrkkitappeluistaan, mutta Caps-leirissä ainakin muistetaan myös yllättävänkin hyvänä kiekollisessakin roolissa (etenkin laukauksensa puoleen). Rannari teki tuhoisaa jälkeä Oatesin passeista. Ja olihan Simon osa Capsien legendaarista nelosketjua Dale Hunterin ja Craig Beruben kanssa keväällä -98. Siinä oli varmasti vittumoinen kolmikko pelata vastaan.

Ken Klee
Joka koutsin luottopeluri, joka pelas välillä hyökkääjä, välillä pakkina, välillä ei mahtunut kokoonpanoon jne. Aina kentällä sata lasissa joukkueen eteen, oli rooli mikä tahansa. Kun 9. kierroksen varaus pelaa yli 900 NHL-ottelua, niin eihän siitä voi olla pitämättä? Muistan, että vitutti kun UFA:na vaihtoi maisemaa.

Brent Johnson
Täydellisen kakkosveskarin prototyyppi? 12 kautta Änärissä, vähän päälle 300 peliä yhteensä. Tuli sisään Bluesissa vauhdilla, seinä tuli vastaan, mutta teki itselleen uran hyvänä kakkosveskarina. Ei valittanut roolistaan, tuki aina ykköstä, parhaimmillaan jäätävän hyvä. Kun sun torjuntaprossas ka. on yli 90 tuon mittaisella uralla, pääasiassa kakkosveskana niin kyllä siinä voi urastaan olla ylpeä.
 
Viimeksi muokattu:

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Craig Billington
Täydellisen kakkosveskarin prototyyppi? 12 kautta Änärissä, vähän päälle 300 peliä yhteensä. Tuli sisään Bluesissa vauhdilla, seinä tuli vastaan, mutta teki itselleen uran hyvänä kakkosveskarina. Ei valittanut roolistaan, tuki aina ykköstä, parhaimmillaan jäätävän hyvä. Kun sun torjuntaprossas ka. on yli 90 tuon mittaisella uralla, pääasiassa kakkosveskana niin kyllä siinä voi urastaan olla ylpeä.

Kenestä tässä siis on kyse? Nykyisen Colorado Avalanchen vara-GM Craig Billingtonin torjuntaprosentin keskiarvo ei ole yli 90 noin 12 kauden mittaisella NHL-urallaan. Ei myöskään pelannut Bluesissa.
 

Ferris

Jäsen
Kenestä tässä siis on kyse? Nykyisen Colorado Avalanchen vara-GM Craig Billingtonin torjuntaprosentin keskiarvo ei ole yli 90 noin 12 kauden mittaisella NHL-urallaan. Ei myöskään pelannut Bluesissa.

Katos perkule, Brentistä tuli jotenkin näppikselle Craig. Ja sukunimikin vaihtui. Aika lähteä selkeesti nukkumaan...

Selitellään nyt sen verran, että tuli hetkeä aikaisemmin katseltua Caps-riveistä herraa nimeltä Craig Johnson sen takia, että muistikuvat olivat sitä mieltä että moinen kaveri ois SaiPassa käynyt kääntymässä 2000-luvulla. No se SaiPan kaveri olikin sitten Gregg Johnson eli eri kaveri kyseessä. Noista etunimistä johtuen varmaan sitten Brent vaihtui Craigiksi ja sukunimikin etunimen myötä Billingtoniksi jostain syystä.
 
Viimeksi muokattu:

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Rod Brind'Amour
Etunimi joka tarkoittaa jortikkaa ja sukunimi, jossa on rakkautta, tyyliä ja vielä heittomerkki keskellä. Lisäksi sukunimi on niin pitkä, ettei meinaa mahtua pelipaidan selkään, siitä plussaa. Vasta myöhemmin huomasin, että ihan huikea pelaajakin.

Jotenkin hyvin poikamainen ihastuminen pelaajaan, arvostettavaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NIN

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rod Brind'Amour
Etunimi joka tarkoittaa jortikkaa ja sukunimi, jossa on rakkautta, tyyliä ja vielä heittomerkki keskellä. Lisäksi sukunimi on niin pitkä, ettei meinaa mahtua pelipaidan selkään, siitä plussaa. Vasta myöhemmin huomasin, että ihan huikea pelaajakin.
Sen jälkeen kun lopulta pääsin yli Brind'Amourin tempusta Kurria vastaan -94 vuoden MM-finaalissa mikä hyvinkin saattoi viedä Suomelta historian ensimmäisen MM-kullan (tosin paha tuomarivirhehän se oli, Brind'Amour pelasi siinä tavallaan vain oikein kun Kanada onnistui tasoittamaan), hän nousi minunkin suosikkien joukkoon. Brind'Amour oli huikea pelaaja urallaan ja arvostan hänessä myös hyväntekeväisyystyötä kentän ulkopuolella. Olen aina pitänyt pelaajista, joilla on annettavaa myös kentän ulkopuolella yhteisön eteen.

Brittiläisen Columbian Campbell Riverin kasvatti on kerännyt jo yli 20 vuoden ajan parin miljoonan edestä rahaa aineenvaihduntasairauksesta kärsiville lapsille. Campbell Riverissa järjestetään vuosittain golf-turnaus, joka oli ennen nimeltään Rod Brind’Amour Charity Golf Tournament, mutta jonka nimeen liitettiin vuonna 2015 myös Ryan Nugent Hopkinsin nimi. Campbell Riverissa jäähalli on nimetty Brind'Amourin mukaan.

Tosin en tiedä kuuluuko kaksi Selke Trophya urallaan voittanut ja yli 1000 pistettä tehnyt pelaaja tähän erikoisimmat suosikkipelaajat -ketjuun, mutta onhan täällä muitakin "tuntemattomia erikoisuuksia".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös