Entiset Pelikaanit maailmalla

  • 1 051 403
  • 3 171

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Brad Lambert siirtymässä WHL-joukkue Seattle Thunderbirdsiin loppukaudeksi.
Alkukaudella farmissa 14 otteluun melko vaisut tehot 2+1, eivätkä U20-kisatkaan menneet odotusten mukaisesti.
Mielestäni ihan hyvä ratkaisu, jotenkin näyttää että kasvu jäänyt paikoilleen ja pelin taso pysynyt pitkään samana.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Nyt Lambert alkaa olla jo lähes normaali nuori kiekkoilija, ikäetu on kohta kokonaan menetetty. Taso ei ole noussut. En usko, että hänestä tulee Liigan mittapuulla koskaan mitään keskitasoa kummempaa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Olisi kyllä mukava päästä käymään vaihtoehtotodellisuudessa ja päästä näkemään, millainen Lambertin kehitys- ja urakäyrä olisi jos tässä vaihtoehtotodellisuudessa Ross Lambert ei puuttuisi poikansa asioihin ja löisi suksia ristiin Pelicansin kanssa, Brad pelaisi kauden 19-20 Pelicansin A-nuorissa, ja seuraavalla kahdella kaudella nousisi Pelicansin liigamiehistöön Tommi Niemelän alaisuudessa. Voisi olla hyvinkin erilainen suunta kuin mitä nyt.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
En tiedä onko täällä jo ollut, mutta Henrik Nilsson on nykyään Unkarin maajoukkuepelaaja ja Matteo Pietroniron hyvät otteet AHL:ssa oli yksi syy miksi Axel Rindell palasi eurooppaan.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tiedä onko täällä jo ollut, mutta Henrik Nilsson on nykyään Unkarin maajoukkuepelaaja ja Matteo Pietroniron hyvät otteet AHL:ssa oli yksi syy miksi Axel Rindell palasi eurooppaan.

Pietroniron potentiaalin näki mielestäni pitkälle ja luonnetta ennenkaikkea riitti.. hyvä jos kulkee
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Kuten huhuissa on jo hetken pyörinyt, niin Jets lähetti Lambertin WHL:n Seattleen.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Kuten huhuissa on jo hetken pyörinyt, niin Jets lähetti Lambertin WHL:n Seattleen.
Mielestäni on tosi kiinnostavaa nähdä, mitä saa aikaiseksi WHL:ssä, tuleeko sielläkään tehoja vai kuinka hyvä on..
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
^Olin melko varma ettei Seve istu Rautakorven sapluunaan mutta ihan hienoa että oli väärässä tuntemuksieni kanssa. Hyvä että natsaa nyt.

Jännä muuten kun oli pientä huhua vähän aikaa sitten, että Seve olisi saattanut tulla takaisin. Silloin itse dumasin aika huolella, ettei sellaista kaveria tarvita takaisin. Nyt on viimeiset kymmenen peliä menneet tehoilla 4+5 ja +-0, joista erityisesti viimeiset viisi 4+4 ja +5.

Jos jostain ihme syystä oltiinkin perässä, niin näemmä tietäjät tietää.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Noniin seuraavaksi päästään kauteen 15-16. Päävalmentajaksi Lämsän tilalle tuli Petri Matikainen, ja Pasi Nurminen kolmivuotisilla sopimuksilla. Oltiin kauden päätteeksi runkosarjassa sijalla 9. 87 pisteellä.

Sääleissä tuli vastaan KalPa, ja olihan tiukka sarja. Hävittiin eka säälipeli Kuopiossa jatkoerässä 3-2. Seuraava peli pelattiin Lahdessa, jonka Pelicans voitti 4-1 tehden 3 yv maalia, Leimu teki niistä 2. Ratkaiseva peli pelattiin Kuopiossa, jonka Pelicans voitti 1-2, maalit Leimulle ja Potulnylle, Juvoselle 30 torjuntaa.

Puolivälierissä vastaan tuli HIFK, joka oli parempi 4-2 voitoin, oltiin vielä tasoissa 2-2, mutta HIFK voitti kaksi seuraavaa. Jasse Ikonen teki ratkaisevassa pelissä voittomaalin vain 12 sekuntia ennen loppua, karvas tappio. Eli ihan hyvä avauskausi kaksikolta.

Maalivahdit:

Sami Rajaniemi
- Oli meidän kolmosveskari, pelasi edellisen kauden JYPissä. Pelasi 18 peliä ihan hyvillä statseilla, siirtyi kesken kauden Kärppiin, jossa voitti pronssimitalin. Siirtyi kauden jälkeen Jukureihin, jossa pelasi 2016 - 2021, ja oli ykkösmokkena joka kaudella. Pelasi kauden 21-22 Timråssa, ja siirtyi täksi kaudeksi HPK:hon, jossa sopimus vielä ensi kauden.
Janne Juvonen - Sanoisin, että oli tämän kauden ykkösmokke. Pelasi runkosarjan ihan ok tilastoilla. Pelasi KalPa sarjan, mutta ei ollut tasollaan HIFK vastaan, ja kahden ensimmäisen pelin jälkeen Pappi vei torjujan paikan. Muuten käyty ura läpi aiemmin.
Niko Hovinen - Pelasi alkukauden ottelukohtaisella sopimuksella Kärpissä, mutta teki loppukauden mittaisen sopimuksen Pelicansin kanssa, kun Juvonen loukkaantui. Runkosarjassa huonot tilastot (88,1% ja 3,16 pmka), mutta ryösti Juvoselta paikan HIFK vastaan puolivälierissä, ja oli aivan huimassa vireessä, 4 peliä 93,2%. Ura käyty aiemmin läpi, pelaa tällä hetkellä Sportissa.

Puolustajat:

Juha Leimu
- Voitti puolustajien piste- ja maalipörssin tehoilla 16+18=34. Teki tällä kaudella Liigan historian nopeimman hattutempun. 15. joulukuuta Leimu teki hattutempun 44 sekunnissa JYPiä vastaan, kustiin se peli muistaakseni vielä jatkoajalla. Ura käyty muuten läpi.
Stefan Lassen - Siirtyi meille EBEL Liigasta. Oli heti ensimmäisellä kaudellaan varakapteeni, kuten myös seuraavallakin. Oli meidän kapteeni kaudella 17-18. Pelasi 2018-2020 Almtunassa Allsvenskanissa. Kaudella 20-21 pelasi HockeyEttania eli Ruotsin 3-divaria, ei ole pelannut sen jälkeen. En pikaisella etsiskelyllä löytänyt mitä puuhailee tällä hetkellä.
Jan Latvala - Viimeinen Laden Liigakausi. Teki tehot 0+10. 10 pistettä riitti olemaan meidän 3. tehokkain pakki. Playoffeissa teki yhden maalin HIFK:ta vastaan 3. pelissä. Pelasi yhteensä siis 1230 ottelua Liigassa, joka on kirjoitushetkellä 140 enemmän kuin Kristian Kuuselalla. Milloin paita kattoon?
JP Pietilä - Käyty läpi.
Ben Blood - Veri Penaaaaa. Saapui meille Norjasta (tai ECHL en tiedä kummassa pelasi viimeksi). Voitti heti ensimmäisellä kaudella jäähypörssin 160 minuutilla (vain 32 ottelussa!!). Ei pelannut playoffeissa. En edes muista monta pelikieltoa ukolle tuli Pelicans kausina, mutta aika jäätävää meininkiä oli, kuten koko Matikais-Nurmis lätkä yleensäkin. Ties milloin Iltalehdet sun muut uutisoivat Pelicansista kuinka tulee jäähyjä ihan jäätävä määrä ja kuinka paskotaan muiden pelaajia. Sen muistan hämärästi kun paskoi Perrinin polven ja vielä Turussa, en muista monta peliä siitä tuli kakkua. Otti seuraavalla kaudella maltilliset 146 minuuttia 55 ottelussa. Pelasi Liigaa Ässissä 17-18, jossa tuli ihan älyttömät 207 jäähyminuuttia. Pelasi Tapparassa 2018-2021, jossa jäähymäärät putosivat todella rajusti, voitti myös yhden pronssimitalin, kaudella 18-19. Pelasi 21-22 ICEHL Liigassa, joka on tietääkseni entinen EBEL. Ben teki paluun Pelicans paitaan marraskussa 2022, kun teki loppukauden sopparin meille. Ensimmäiset pelit sujuivat mielestäni hyvin, mutta viime aikoina on ollut hieman vaikeampaa.
Nico Manelius & Niko Tuhkanen & Joonas Hurri - Käyty läpi.
Roni Rukajärvi - Pelasi jo Peliitoissa kaudella 14-15, teki Liigadebyytin kaudella 15-16. Ei oikein ole mitään erityitä muistikuvaa kaverista, tiedä sitten onko hyvä vai huono juttu. Pelasi meillä kauteen 17-18 asti, yhteensä 82 liigaottelua. Pelasi 18-20 Ruotsin ja Saksan 2-3 sarjatasoa, jonka jälkeen pelannut Saksan 4-divaria, tällä hetkellä pelaa TSV Erding:n joukkueessa.
Miro Hovinen - Pappi Hovisen pikkuveli. Pelasi edellisellä kaudella LeKissä Mestistä, pelasi meillä vielä seuraavan kauden, yhteensä 33 ottelua. Pelaa tällä hetkellä KooVee:ssa Mestistä.

Hyökkääjät:

Ryan Potulny
- Tuli AHL:stä Hartfordista, pelasi kaikki runkosarjan ja playoffien ottelut. Oli meidän tehokkain pelaaja tehoin 13+23=36. Oli muistaakseni aika kehno aloittaja, muuten en oikein muista kaverista muuta. Siirtyi kauden jälkeen Tshekin Liigaan, jossa pelasi vain puolet kaudesta, siirtyi kesken kaudel EBELiin. Pelasi kaudella 17-18 Englannin Liigassa, lopetti uransa kauden päätteeksi.
Antti Erkinjuntti - Siirtyi Tapparasta, jossa oli pelannut 2011-2015. Oli voittanut TPS:ssä mestaruuden 2010. Oli heti ensimmäisellä Pelicans kaudellaan meidän kapteeni, ja myös seuraavan. Teki runkosarjassa 30 pistettä, ja oli playoffeissa hyvässä vireessä. En muista oliko vielä tällä kaudella, mutta muodosti Jullen ja Sopasen kanssa tosi hyvän kentän. Siirtyi kaudeksi 17-18 Sveitsiin SCL Tigersin riveihin. Pelasi 18-19 Tapparassa, ja 19-20 Sportissa. 20-22 Pelasi Slovakiassa, ja tällä kaudella pelaa RoKissa Mestistä. Itselle jäi lämpimät muistot Erkinjuntista, mutta onhan tuostakin jo aikaa kun meillä pelasi etten ihan tarkkaan muista missä osa-alueella oli hyvä.
Vili Sopanen - Pelasi vain 34 ottelua, mutta teki 29 pistettä, eli hyvän kauden pelasi. Muuten ura käyty läpi.
Sebastian Repo - 50 ottelua, tehot 15+13, voitti nuorten maailmanmestaruuden. Muuten käyty läpi.
Juhani Tyrväinen - 4. puolivälierä, jatkoerässä voittomaalin tekijä, Pelicans tasoitti voitot 2-2 Iskulla. Muuten ura käyty läpi.
Miika Roine - Käyty läpi.
Hanu & Joonas Alanne - Käyty läpi.
Dane Byers - Siirtyi kesken kauden Ilveksestä. Oli Bloodin kanssa aika kova ottamaan jäähyjä. Jäi mieleen aika selvästi se kuuluisa SaiPa peli Isku Areenalla, taidettiin hävitä 2-9 tai jotain, Byers veti aivan v***llisen laitataklauksen johonkin SaiPa pelaajaan ja lensi ulos. Tosta näkee taklauksen: Lahtelaisten vintti pimeni täysin - ottelun loppu täynnä ulosajoja ja loukkaantumisia . 41 peliin 127 jäähyminuuttia. Siirtyi kaudeksi 16-17 DEL:iin, pelasi kaudet 17-19 Englannin Liigassa, jonka jälkeen lopetti uransa.
Janne Ritamäki & Teddy Da Costa - Käyty läpi.
Henri Heino - Reippaan kasvatti. Teki Liigadebyytin jo kaudella 03-04. Pelasi meillä myös kaudet 03-11 ja 15-17. Pelasi välissä Jokereissa ja Ässissä. Oli muistaakseni hyvä puolustava pelaaja. Lopetti uransa kauden 17-18 jälkeen, pelasi Peliitoissa ja Tanskan liigaa. Pelannut 9. eniten pelejä Pelicans pelaajista, yhteensä 416.
Kimi Koivisto - En muista olenko käynyt jo Koiviston uraa läpi. Teki Liigadebyytin jo kaudella 11-12 yhden ottelun verran. Tällä kaudella pelasi 20 ottelua ja teki 7 tehopistettä. Muistan kun Ili joskus kauden alussa (oli varmaan seuraava kausi) hehkutti SiKaKo-kenttää johon kuului Siikonen, Kangasniemi ja Koivisto. Ei muistaakseni kovin kauaa kenttä ollut hyvä, taisi joku siitä siirtyä muuhun ketjuun. Koivisto pelasi meillä 2018 asti, ei oikein missään vaiheessa löynyt kunnolla läpi. Muistan kuinka tuhlaili paikkoja oikein huolella, ja jatkoi sitä myös KooKoossa, johon siirtyi 18-19 kaudella. Pelasi Kouvolassa 2022 asti, tämän kauden pelannut Allsvenskania Östersundsissa, 33 ottelua 16 pistettä.
Anrei Hakulinen - Käyty läpi.
Taavi Vartiainen - 40 peliä 108 jäähyminuuttia. Muuten käyty ura läpi.
Aleksi Rekonen - Tuli kesken kauden Sportista, Pelicans vaihtoi Da Costan Rekoseen. Ei muistaakseni vielä ekalla Pelicans kaudella ollut kovin erityinen, mutta muistan että oli seuraavilla kausilla oikein kelpo pelaaja. Pelasi meillä 2018 asti. Siirtyi 18-19 Ässiin, jossa pelasi vielä seuraavan kauden. Pelasi 20-22 Allsvenskania hyvillä tehoilla. Tällä kaudella pelaa Tshekin Liigassa Plzenin joukkueessa tehnyt 39 peliin 26 pistettä. Jossain kohti joku taisi huhuilla tänne paluuta? En pistäisi kyllä pahakseni.
Roope Elimäki - Teki tällä kaudella Liigadebyyttinsä. Perus ihan ok alakenttien pelaaja, pelasi muistaakseni jossain kohti jopa ylivoimaa, josta fanit saivat hauskaa läppää aikaiseksi. Pelasi Pelicansissa 2020 asti, yhteensä 171 peliä. 20-21 pelasi Ruotsin 3:lla sarjatasolla muutamia pelejä. Pelannut 21-22 kaudesta asti Kiekko-Vantaassa, jossa on tällä kaudella kapteenina.
Miska Siikonen - Käyty läpi.
Marko Pöyhönen - Käyty läpi.

Olipahan homma! :D Tuli jotenkin lämpimät muistot, kun muisteli tätä kautta kun Matikainen tuli valmentajaksi. Pelicans tunnettiin ilkeänä joukkueena joka herätti todella paljon keskustelua. Pelkkää respectiä Matikaiselle. Välillä on ikävä näitä kausia, koska ainakin silloin oli munaa ja kukaan ei hirveän mieluusti meille kettuillut. Saattoihan se vaikuttaa myös peleihin kun tuli niin paljon jäähyjä, mutta oli kuitenkin viihdyttävää kiekkoa jos muistan oikein.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Smejkal noussut vaivihkaa SHL:n pistepörssissä jo sijalle 4. Voi luoja että mulla on tätä herraa ikävä turkoosissa, melkein enemmän ku Hanua.
 

Yukon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toisella turkoosiin kovasti ikävöidyllä herralla, Ryan Laschilla, on sen sijaan ollut vaikea kausi Ruotsissa: 34 matsiin vain 18 pistettä joista ainoastaan 3 on maaleja. Aika suuri pudotus viime kauden 66 pisteeseen, mutta ymmärrettäväähän tuo on kun ikääkin tuli sunnuntaina 36 vuotta mittariin. CHL:ssähän tuo on kuitenkin ollut omalla vanhalla tasollaan kun 11 matsiin tullut 21 pistettä.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Eli voimme aloittaa spekulaatiot Laschin paluusta, jos hänen tasonsa on sopivasti laskenut. Ai, CHL:ssä kulkeekin. Ei ole siis vielä seuraavan paluun aika.

Smejkalia odotetaan ja toivotaan seuraavat 10 vuotta, mutta hän tuskin enää paluuta tekee.
 

sindel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eli voimme aloittaa spekulaatiot Laschin paluusta, jos hänen tasonsa on sopivasti laskenut. Ai, CHL:ssä kulkeekin. Ei ole siis vielä seuraavan paluun aika.

Smejkalia odotetaan ja toivotaan seuraavat 10 vuotta, mutta hän tuskin enää paluuta tekee.

Oiskohan Ässistä uus ”Killinen” suoraa 2 vuoen pahvilla, toki pitäs olla Niemelän vanhatuttu nuorisomaajoukkueesta en jaksanu kattoo löytyykö sellasia. Vai onko se koko nuoriso mj joukkue jo kasassa?
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
OlkiJussi siirtyy Björninen seurakaveriksi Brynäsiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös