Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt SM-liigakiekkoilija, kuka?

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Olkku, 25.04.2015 klo 13.05.

 1. Olkku Jäsen

  Olen pohtinut kyseistä aihetta useamminkin. Kuka mahtaa olla se 2000 luvulla syntynyt kiekkoilija, joka ehtii pelaamaan ensinmäiseksi sm-liigaa? Minulla ei kummosiakaan tietoja ole eri joukkueiden lupaavista D/C junnuista. Tosin tuon ikäisissä on turhaa vielä tuijottaa "tähteyteen" omassa ikäluokassaan, vaan puskista ehtii hitaamminkin kehittynyt piirtämään luistimenjälkensä liigajäälle ekana.

  Olisi kiva kyllä spekuloida asialla, jos sinulla on siihen mielenkiintoa ja hajua lahjakkaista / potentiaalisista ennätyspojista. Pari nimeä voisin heittää siemeneksi ja veikkaukseksi. Ässien 2001 syntyneistä maalivahti Eetu Salin ja hyökkääjä Leevi Viitala. Pari seuraavaa vuotta näyttää, kuinka oikeassa / väärässä sitä voikaan olla.

  Toki listan voisi luntata suoraan pohjolaleiriltäkin, mutta se veisi mielestäni pohjan aiheesta spekuloinnilla. Läheskään kaikista pohjolaleirin kavereista ei tule liigakiekkoilijoita, vaan juurikin tuossa iässä ajetaan ohi hitaammalla kehityskäyrällä. Olkaa hyvät ja ottakaa kantaa, spekuloikaa. Vain 1 pelaaja voi olla ensinmäinen 2000 luvulla syntynyt liigapelaaja, historiallisesta kaverista on siis kyse.
   
 2. Ralph Jäsen

  Viime kaudella (2014-15) B:n SM-sarjassa kentällä taisi käydä yksi 2000-luvulla syntynyt pelaaja. Hyökkäjää Jesse Molainen pelasi yhden pelin Jokereissa ja syötti heti kaksi maalia.

  Moilanen on syntynyt 22. maaliskuuta 2000. Olisiko tässä ensimmäinen? Tosin ongelmia tulee sen suhteen, että on Jokeri-junnu. Muutoin voisi jo kaudella 2017-18 päästä pelaamaan Liigaan, mutta se vaatisi että olisi lainalla toisessa suomalaisjoukkueessa.
   
 3. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jääkiekkoliiton perinteinen Huippu-Pohjola -leiri kokoaa vuosittain Vierumäelle 15-vuotiaitten ikäluokan lupaavimmat kiekkoilijat.

  Tänä keväänä oli siis 2000 syntyneiden vuoro ja mukana noin sata poikaa. Ehkä tästä ryhmästä joku on ikäluokan eka Liiga--pelaaja:

  http://leijonat.fi/turnaukset/huippupohjola/huippu-pohjola-2015.html

  Tuolta Leijonat.fi linkistä löytyy mm. leirin all stars -kentät ym. palkitut.

  EDIT: Oli näköjään ketjun avaajakin jo huomioinut Pohjola-leirin, mutta voisin heittää sellaisen nimen sieltä, kuin Arttu Nevasaari. Tämä Kärppä-hyökkääjä voi olla hyvinkin jatkoa Granlundeille, Puljujärvelle ja mitä näitä Oulun-seudun huippujunnuja on viime vuosina ollutkaan...

  Kuka mahtoi olla eka 90-luvulla syntynyt liigapeluri, entä 80- ja 70-lukujen vastaava?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2015 klo 15.59
 4. Lucky Thirteen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kaudella 2007-2008 taitaa olla ekan kerran pelannut 90-luvulla syntynyt pelaaja. Sami Blomqvist, Blues, Jani Lajunen, Blues, Jasse Ikonen, KalPa ja Teemu Hartikainen, KalPa pelasivat yhden ottelun ja Jere Sallinen, Blues pelasi 6 ottelua. Kuka sitten on ekana ollut, voi joku tarkentaa. 80-luvulla syntynyeitä on eka kertaa ollut mukana kaudella 97-98, ja pelaajat ovat Tomek Valtonen, Ilves (19), Marko Ahosilta, KalPa (2) ja Mikko Jokela, HIFK (16).

  Tiedot eliteprospectsista. 70-lukua turha kattoo kun suurta osaa pelaajista ei välttämättä edes löydy.
   
 5. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Kuten tuossa sekalaisia kysymyksiä -ketjussa on todettukin, niin Jere Sallinen oli ensimmäinen 90-lukulainen joka pelasi liigaottelun ja 80-lukulaisista eka oli Mikko Jokela. Tosin joku joskus huomasi että Tuomas Tarkki oli ollut kokoonpanossa ennen Jokelaakin, mutta rooliksi jäi tuolloin luukkuvahtina oleminen.
   
 6. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minä päättelin kaupunkilaisjärjellä, että melko todennäköisesti ko. kaverin luulisi löytyvän tuolta kauden 1989-90 joukkueesta:
  Eliteprospects.com - Finland U20

  Rauli Raitanen ja Janne Kekäläinen näyttäisivät olevan tuolta listalta ainoat, jotka ovat saaneet pelata liigaa jo kaudella 1987-88. Selännehän tuosta joukkueesta puuttuu, mutta Jokerit oli tuohon aikaan divarijengi.
   
 7. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Myös Jokke Heinänen ja Tuomo Räty pelasivat tuolla kaudella liigaotteluita. Tarkempaa tietoa saakin sitten kaivaa jostain vähän syvemmältä.
   
 8. Kennel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  60-lukulaisten titteli menee ilmeisesti jakoon, sillä ennen kautta 1977-78 ei kukaan tainnut pelata (muuten kuin luukkuvahtina). Tuolla kaudella avausottelussa pelasivat ainakin Jokereiden Jari Kurri ja Timo Blomqvist, sekä Reippaan Jarmo Mäkitalo. Kärppien Reijo Ruotsalainen pelasi 30 ottelua 36:sta, mutten tiedä oliko avauspelissä. Näiden lisäksi löytyy hajaotteluita pelanneita.

  Moraalinen titteli Blomqvistille, joka oli 61-syntynyt.


  Oikaisu: Jokereiden Jorma Piisinen pelasi kaudella 1976-77 20 ottelua.


  e. Ensimmäinen 50-lukulainen taisi olla Juhani Tamminen, joka pelasi täyden kauden jo 16-vuotiaana.

  e2. 40-lukulaisista saman teki Töölön Vesan Taisto Kekkonen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2015 klo 16.36
 9. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Tässäpä aivan loistava nippelitietokysymys pubien urheiluvisoihin: mikä rikkomaton SM-liigaennätys on Remontti-Reiskan nimissä.
   
 10. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Valistunut veikkaukseni on: ensimmäinen tulee olemaan 2001 syntynyt Iivari Räsänen, Tapparan juniori.
   
 11. Number 11 Jäsen

  Eikös tämä ole nykyään enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että joka ikäluokasta aina joku 16-vuotiaana Liigassa debytoi. Sellainen kiire tuntuu nykyään olevan kiekkomaailmassa kaikilla ehkäpä valmentajia lukuunottamatta. En nyt mitään nimeä lähde tähän heittämään, mutta oma valistunut veikkaus on joku hyökkääjä 2000-ikäluokasta. En tuota 01-ikäluokkaa niin hyvin tunne, mutta enpä millään jaksa uskoa, että joku maalivahti tai pakki tuosta ikäluokasta se ensimmäinen voisi olla.
   
 12. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  En millään jaksa uskoa, että 2001 syntynyt pelaaja debytoisi aikaisemmin kuin millennium-juniori, vuoden ero kehityksessä on sen verran iso tuossa vaiheessa. Onko viime vuosikymmeninä ylipäätänsä käynyt niin, että ensimmäinen vuonna n+1 syntynyt pelaaja olisi ehtinyt esiintyä SM-liigassa ennen ensimmäistä vuonna n syntynyttä?
   
 13. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Totta, ei kyllä tule mieleen. Aleksi Saarela oli aika lähellä, mutta -96 ikäluokasta Kasperi Kapanen (mikäli oli eka tuosta vuosikerrasta) ehti tekemään debyyttinsä noin kuukausi aiemmin.
   
 14. Erämaan kettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Instituutio
  Lainaus:
  Olisiko Pasi Petriläinen kaudella 94-95 ollut tällainen? Hän ainakin pelasi enemmän -78 syntyneenä tuolla kaudella kuin yksikään -77 -syntynyt.
   
 15. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Lainaus:
  Aki Berg pelasi jo edelliskaudella 6 ottelua eliteprospectsin mukaan. Nyt en sitten keksinyt olisiko joku -76 syntyneistä pelannut ennen Bergiä liigaa.
   
 16. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tuolla kaudella, kun Aki Berg pelasi kuusi ottelua, -76 syntynyt Jussi Tarvainen pelasi 42 ottelua. Mahtoikohan Tarvainen tehdä debyytinsä ennen Bergia?
   
 17. Olkku Jäsen

  Nyt ollaan taas vuotta lähempänä ja uskonkin, että ensikaudella ensimmäinen 2000 luvulla syntynyt depytoi. Lukkoa edustava Antti Saarela voisi myös olla veikkaus. Ihan mahdollista, että veljekset päästetään ketjukavereiksi jossakin ottelussa.
   
 18. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  En villeimmissä kuvitelmissanikaan usko tuollaiseen. Aika villi veikkaus todellakin on teikäläisen mielikuvituksen tuottteena näppikselle eksynyt.
   
 19. Kassa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnut
  Kotkaniemi Ässistä. Pelasi viime vuonna A:ssa, taisi olla ainut 00 ikäinen.
   
 20. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:

  Oli joo Ässistä, mutta ei kaiketi muuten Nuorten liigassa debytoinut 00 -pelaaja. Ei vain taida Kotkaniemi pelata ensimmäistäkään peliä ensi kaudella tai jos pelaa niin aivan kauden lopulla. Ei kait kuitenkaan tämän vuoden puolella tai mistä minä tiedän. Kunhan vain arvailen. Keppien kanssa on nähty kulkevan.
   
 21. Kassa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnut
  Mikko Kokkonen (01) Jukureista taitaa tällä hetkellä olla lähimpänä debyyttiä.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Osaatko kertoa hänestä jotain? Siis muutakin kuin mitä tilastot kertovat. Kuinka monta puolustajaa tämän kauden Jukureissa on lähtökohtaisesti hänen edellään?
   
 23. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mielenkiintoista jos tittelin menee ja nappaa 2001 syntynyt. En sano etteikö näin voisi hyvin käydä, mutta luulisi että joku 00-ikäluokasta olisi "huulilla".
   
 24. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kokkosesta tulossa Liigan SE-mies - Kiekkoareena

  Tuossa vähän juttua pojasta. Linkki kiekko-areenaan.
   
 25. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson