EM-kisat 2016 – lohko B (Englanti, Slovakia, Venäjä & Wales)

  • 3 030
  • 6

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Otteluohjelma:

11.6. klo 19:00 Wales - Slovakia (Tero Karhu)
11.6. klo 22:00 Englanti - Venäjä (Matti Härkönen)
15.6. klo 16:00 Venäjä - Slovakia (Kimmo Porttila)
16.6. klo 16:00 Englanti - Wales (Matti Härkönen)
20.6. klo 22:00 Slovakia - Englanti (Jari Haapala)
20.6. klo 22:00 Venäjä - Wales (Matti Härkönen)

Englanti klaarasi karsinnat läpi suorastaan jyräten. 10 ottelua, 10 voittoa ja maaliero 31-3. Joukkue on myös täynnä arvokisatasolle uusia kasvoja ja se tekeekin juuri näistä kisoista mielenkiintoisimmat Englannin kannalta pitkiin aikoihin. Maalivahtina on kuitenkin tuttu mies, Joe Hart, luottomaalivahti. Ei ehkä se maailman paras veskari, mutta helposti riittävän hyvä viemään joukkueensa vaikka EM-kultaan saakka. Ei tarvitse Englannin näissä kisoissa onnekseen tuskailla minkään paulrobinsonin, davidjamesin tai robgreenin kanssa. Puolustukseen sitten jo on muutoksia vähän luvassa verrattuna kahden vuoden takaisiin mömmömmeihin. Everton-kaksikko Jagielka ja Baines ovat poissa ja heidät korvaa Chris Smalling ja Danny Rose. Puolustus kokonaisuudessaan tullee olemaan siis Rose-Smalling-Gary Cahill-Nathaniel Clyne. Keskikentällä mukana on kolme tämän kauden komeettaa, Spurs-miehet Eric Dier ja Dele Alli, sekä Leicesterissä aivan unelmakauden pelannut, mutasarjat läpi kolunnut 26-vuotias Danny Drinkwater. Jää nähtäväksi millaisella kokoonpanolla Hodari haluaa kisat aloittaa. Laitapelaajia Englannilla ei oikein ole Raheem Sterlingin lisäksi. Andros Townsend toki on vielä leikissä mukana, mutta vaikea uskoa, että häntä nyt ainakaan avaukseen alettaisiin istuttamaan. Keskikentän timantti kuulostaisi kaikkein järkevimmältä ratkaisulta mielestäni. Tällöin Dier pelaisi kutosena, Alli ja Milner/Drinkwater/Wilshere/Henderson sitten box-to-box roolia. Kymppinä Rooney ja kahdella kärjellä, eli Harry Kane ja Jamie Vardy. Hyökkäyksen siis ei pitäisi ongelma olla, ellei Hodari sitten päätä jostain syystä istuttaa Vardya laitaan. Sellaista ainakin taannoin Turkkia vastaan kokeili. Vaihtojen myötä sitten kun Vardy pääsi pelailemaan keskemmälle niin hän iski heti maalin. Molemmilla kärjillä on aivan uskomattoman kovat kaudet alla, joten maaleja pitäisi kyllä olla luvassa. Varsinkin vielä kun tämän lohkon pitäisi Englannin osalta olla aikamoinen läpikävely kuitenkin.

Linkki Englannin joukkueen ketjuun

Slovakia on näitä hiukan tuntemattomampia suuruuksia. Kuusi vuotta sitten oli MM-kisoissa mukana ja tuolloin eteni sensaatiomaisesti alkulohkosta jatkoonkin voitettuaan ratkaisevassa ottelussa Italian. EM-kisoista puhuttaessa kyseessä on kuitenkin ensikertalainen. Karsintaesitykset olivat kaksijakoiset, alku oli upea, mutta loppu melko nihkeä. Karsintojen alun huippuvireestä kertoo Espanja-voitto. Joukkueesta on helppo poimia muutamia nimiä esille, suurimpana tähtenä tietysti Napolin Marek Hamsik. Kapteenin nauhaa kantavan Liverpool-toppari Martin Skrtelin kausi oli melkolailla heikko, mutta Slovakian maajoukkueessa hän on tietysti isossa roolissa siitä huolimatta. Jos Hamsik pelaa keskikentällä sitä glamouria keräävää roolia, AC Milanin Juraj Kucka on toista maata. Hänen pelistään ei juuri hienouksia löydy, mutta erittäin fyysisenä pelaajana hänenkin tekemänsä työ on joukkueelle erittäin arvokasta. Oikean laitapakin paikalla pelaava Peter Pekarik on Bundesliga-pelaaja, mutta roolina oli tällä kaudella olla enemmänkin rotaatiossa kun Herthassa nuori saksalainen Mitchell Weiser ajoi hiukan ohi. Joukkue on muuten aika kokenut, mutta nuorempaa polvea edustaa Romassa pelaava 23-vuotias Norbert Gyömber. En tiedä tosin, mahtaako Gyömber ihan avaukseen mahtua, kun kokeneet Venäjän liigassa pelaavat Jan Durica ja Tomas Hubocan ovat myös mukana. Näistä Hubocan pelannee vaspana, jolloin Slovakian puolustuslinja on ihan ok tasoinen. Hyökkäyspäästä mainitaan vielä konkari Robert Vittek, joka on Slovakian historian kovin maalintekijä, sekä Qatariin hyvän jalkapallon (köhköh) perässä lähtenyt Vladimir Weiss, jonka taidonnäyte parin kauden takaa Chämppäristä PSG:tä vastaan löytyy kun tätä youtube-linkkiä klikkaa.

Venäjä on aina todella vaikea joukkue arvioida, kun pelaajat pelaavat "piilossa" Venäjän liigaa ja vertailu on aina vähän vaikeaa. Viime EM-kisojen Venäjän paras pelaaja, Alan Dzagoev, missaa kisat jalkamurtuman vuoksi. Kärjessä möyhöävä jääkaappipakastimen kokoinen tankki, Artem Dzyuba, tulee taatusti aiheuttamaan harmaita hiuksia puolustuksille. Teki mestareiden liigassa tällä kaudella melko tuhoisaa jälkeä, joten maaleja olisi nytkin lupa odottaa. Tarjoilusta ei ole vastaamassa nyt Hulk, mutta seurakaverit Oleg Shatov ja Aleksandr Kokorin todennäköisesti miehittävät laidat ja pelaavat palloa Dzyuballe boksiin. Toimii Zenitissä, miksei toimisi maajoukkueessakin? Oikeana laitapakkina pelaa myös Zenitin mies, Igor Smolnikov. Smolnikov tykkää nousta tukemaan hyökkäyksiä ja onpa Dzyuba myös parit Smolnikovin keskitykset nyökännyt verkon perukoille. Keskikentän ankkuroinnista vastaa kokenut Igor Denisov. Toppariosastolla piisaa ikää ja kokemusta. Puutteita piisaa sitten taas vähemmän yllättäen jalkanopeudessa. Mukana on neljä topparia joiden yhteenlaskettu ikä on 130. Nuorimpana topparina on kansalaisuutta vaihtanut Schalkessa pelaava Roman Neustädter, joka ei kuitenkaan todennäköisesti ihan avaukseen mahdu. Mukana on myös kaksoset Vasili ja Aleksei Berezutski, joista Vasili taitaa nykypäivänä olla se parempi pelaaja. Vasilin kaverina avauksessa pelannee ikinuori Sergei Ignashevich, joka teki maajoukkuedebyyttinsä elokuussa 2002. Maalivahtina on MM-kisoissa haparoinut Igor Akinfeev, joka taitaa kuitenkin yhä olla Venäjällä suosiossa.

Walesista kun aletaan puhua, niin esille pomppaa heti tietysti vain yksi nimi. Gareth Bale, kansallissankari. Pintaa syvemmälle kun raapaisee, niin on Walesillakin ihan kelvollinen joukkue kasassa. Ei silti voi mitään sille ajatukselle, että kaikki on kiinni Balesta. Hyökkääjätilannehan Walesilla on oikeasti melko surkea. Joukkueella ei ole yhtään edes Valioliiga-tasoista kärkipelaajaa, joten Balehan siellä pelaa. Toiseksi kärjeksi on veikkailtu Hal Robson-Kanua. Robson-Kanu sai tässä taannoin juuri lähtöpassit Readingista. Taktiikkana Chris Coleman käyttää 5-3-2:ta, jossa keskikentän miehillä, Aaron Ramseylla (Arsenal), Joe Ledleyllä (Crystal Palace) ja Joe Allenilla (Liverpool) on iso rooli molempiin suuntiin. Myös Andy King pelasi Leicesterissä erinomaisesti aina kun kentälle pääsi, joten hän korvannee Ledleyn mikäli tämän vamma estää pelaamisen. Puolustus on sekoitus Valioliigaa ja Championshippiä, joten mitään hienouksia on turha odottaa. Puolustusta johtaa kapteeni Ashley Williams. Maalia vartioi Palace-veskari Wayne Hennessey.


B-lohko on etukäteen mietittynä ainakin meikäläisen kirjoissa yksi mielenkiintoisimmista. Uudistunut Englanti on kiva nähdä, samoin kuin uudet tuttavuudet Wales ja Slovakia. Tylsällä päättelyllä voisi veikata Englannin vievän lohkovoiton ja Venäjän hoitavan itsensä kakkoseksi ja Walesin ja Slovakian sitten kamppailevan kolmossijasta. Mutta on tässä lohkossa kyllä yllätyspotentiaaliakin. Wales voi Balen johdolla yltää vaikka mihin, Slovakian pappajengi tekee kerran vielä pojat -mentaliteetilla Kreikat tai Venäjä toistaa vuoden 2008 temppunsa, Shatovin ollessa uusi Arshavin.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tämä lohkohan keräsi melkoisen viestitulvan tänne. Lohkosta odotettiin mielenkiintoista uudistuneiden lädien ja Balesin johdolla ja mielenkiintoinenhan siitä totta vie tulikin. Veikkaan, etten ole ainoa jonka sydämen Wales voitti puolelleen hyvillä esityksillään.

Lohkovoittajaksi valikoitui siis, voisi jopa sanoa sensaatiomaisesti, Wales. Johtuen Lädien tasuripuppeloinneista sekä Slovakiaa että Venäjää vastaan. Viime hetkien tappio Englannille ei siis tuhonnut Walesin mahdollisuuksia, vaikka sellaista vähän pelkäsinkin. Vastukseksi tulee siis joku lohkokolmonen ja siitäkin pelistä Balen johdolla on hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon ja paikka kahdeksan parhaan joukossa olisi jo huippuonnistuminen. Balen ohella myös Aaron Ramsey on pelannut hienon turnauksen. Myös aloitusviestissä haukkumani Hal Robson-Kanu osui maalipuiden väliin kertaalleen tärkeässä paikassa.

Pikkuveli jätti siis Lädit kakkoseksi, ehkä jopa ansaitsemattomasti. Englannin peli on näyttänyt melko hyvältä, mutta käteen jäi siitä huolimatta vain yksi voitto. Hartille lipsahti yksi helppo Walesia vastaan, mutta muuten on hommat hoituneet ihan ok. Puolustusosastolla ei suurempia ongelmia myöskään ole ollut, mitä nyt oikealla laidalla korkeintaan positiivisia. Clynen työnäyte Slovakiaa vastaan oli melko näyttävä, olkoonkin että välillä viimeiset ratkaisut jättivät vähän toivomisen varaa. Walkerinkin otteet ovat olleet erittäin hyviä. Keskikentällä Eric Dier on ollut erinomainen ja samaa voi sanoa pää-lädi Wayne Rooneysta. Dele Alli on ollut pieni pettymys. Laitureista Sterling ei ole vakuuttanut alkuunkaan, mutta Sturridge ja Lallana ovat olleet varsin hyviä ja tuoneet mukavasti taitoa muuten ei niin taiturimaiseen Englannin joukkueeseen. Kärjessä Vardy on ollut paljon Kanea parempi.

Slovakian joukkue on ollut melko harmaata massaa paria valopilkkua lukuunottamatta. Hamsikin esitykset ovat olleet kullanarvoisia, kun joukkueen hyökkäyspeli on muuten ollut melkolailla onnetonta. Puolustuskaan ei ole Englanti-ottelun bussia lukuunottamatta erityisemmin vakuuttanut. Skrtel johti joukkojaan kyllä siinä ottelussa varsin hyvin. Maalivahti Kozacik hörppäsi sen Balen vaparin, mutta muuten on kyllä pelannut hyvin.

Venäjä joutui lähtemään kisoihin ilman kahta tärkeää keskikenttämiestään kun sekä Alan Dzagoev, että Igor Denisov missasivat kisat loukkaantumisten takia. Johtuiko koko tämä nolo romahdus siitä? Ei varmasti, mutta osatekijä kyllä. Positiivista mainintaa ei varmaan ansaitse kukaan, mutta mainitaan nyt negatiivisessa mielessä ainakin Roman Neustädter, joka oli ihan uskomattoman kujalla kentällä ollessaan. Fanien perseilylle myös erityismaininta. Kisojen pahin floppi.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Gareth Bale on tällä menolla lähellä maalikuninkuutta. Nyt kasassa kolme rysää, jolla taidettiin viedä viime kisoissa jaettu kuninkuus. Jatkopeliin vielä yksi maali ja on todella vahvoilla maalikuninkaaksi. Olisihan se hienoa jos Walesin kaltaisesta kisaajasta tulisi maalikuningas.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Walesin seuraava vastus on jokin kolmikosta A3/C3/D3. Tällä hetkellä Pohjois-Irlanti on vahvimmilla, heillä 3 pistettä ja peli Saksaa vastaan jäljellä josta ei paljoa ole luvassa. D-lohkon kolmospaikkaa pitää hallussaan Tsekki jolla vain yksi piste mutta voittamalla Turkki vähintään kahdella maalilla on Tsekki Walesin vastus. Melko todennäköistä on että tulee Britteinsaarten jäsentenvälinen, en usko että Tsekki pystyy Turkkia kaatamaan.
 

Ralph

Jäsen
Melko todennäköistä on että tulee Britteinsaarten jäsentenvälinen, en usko että Tsekki pystyy Turkkia kaatamaan.
Itse pidän todennäköisenä, että Wales kohtaa Kroatian tai Tshekin. Kroatia tulee vastaan, jos Espanja ja Tshekki voittavat tänään molemmat yhteensä kolmella maalilla, mikä ei olisi mikään yllätys ennakkoasetelmia silmällä pitäen.

Veikkaan siis itse Wales-Kroatia-paria.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Itse pidän todennäköisenä, että Wales kohtaa Kroatian tai Tshekin. Kroatia tulee vastaan, jos Espanja ja Tshekki voittavat tänään molemmat yhteensä kolmella maalilla, mikä ei olisi mikään yllätys ennakkoasetelmia silmällä pitäen.

Veikkaan siis itse Wales-Kroatia-paria.

Tuo skenaario on toki mahdollinen, varsinkin jos peilaa Tsekin ja Turkin otteita Espanjaa vastaan. Uskon kuitenkin että Turkki venyy tasuriin mutta kohta tuo nähdään.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Itse pidän todennäköisenä, että Wales kohtaa Kroatian tai Tshekin. Kroatia tulee vastaan, jos Espanja ja Tshekki voittavat tänään molemmat yhteensä kolmella maalilla, mikä ei olisi mikään yllätys ennakkoasetelmia silmällä pitäen.

Veikkaan siis itse Wales-Kroatia-paria.

Veikkasit väärin, tämähän meni juuri kuten uumoilin eli jäsentenvälisellä jatketaan jossa Wales selvähkö ennakkosuosikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös