Elitserien 2008–2009

  • 83 148
  • 388

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olenko sattunut nyt ihan ufoon otteluun, vai onko tämä todella aina tämän näköistä?

Tuommoistahan tuo yleensä on. Kovia rehtejä pommeja tulee mutta harvoin. Tilanteen jälkeen harvemmin käydään taklaamassa. Kaunista hokia mielestäni, pidetään kiekkoa hallussa ja rakennetaan peliä eikä räiskitä niinkun sm-liigassa mikä on aivan hirveän näköistä välillä.

Huomasiko kukaan muu kun Jörgeniltä tuli aika maagiset kynät. Harmi ettei saanut kiekkoa pussiin, meni sitten jälkitilanteesta.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt täytyy sanoa, että oon mä helvetin fiksu. Pitkään kattelin nettiä löytyskö nettistreamia FBK:n pelistä, no ei löytyny. Nyt tuli mieleen, että mitäs peliä siellä Canalilla näytetään, siellähän tuo näköjään menee. Huhhuh.

No seurataan nyt edes loppu, paras osa tästä onneksi on jäljellä. Pari minsaa pelattu jatkoerää. Maali siihen ja vihulainen lomille, lomps!

Edit. Ei taida tuosta tuomarista olla enää jatkamaan.
Edit2. Jopa oli Somervuorella paikka.
Edit3. No Somervuorihan sen ratkas lopulta. Hyvä näin.
 
Viimeksi muokattu:

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edit2. Jopa oli Somervuorella paikka.

Ja sieltähän se Eero löi FBK:n finaaliin. Ihan ansaittu maali. Harmittaa toki Jyri Marttisen puolesta ettei pääse pelaamaan finaalissa.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Färjestad-Skellefteå on käynnistynyt varsin odotetulla tavalla. Otteluvoitot jo 3-0, eikä Skellefteå ole saanut maaliakaan hyvistä paikoista huolimatta. Materiaaliero ja kokemus korostuu entisestään, mitä pidemmälle pleijarit etenevät.

Niinhän siinä kävi, että ottelusarja päättyi 4-0 FBK:lle. Somervuori laittoi taas kiekon maaliin.

Myös Frölundalla menee hyvin eilisen vierasvoiton turvin. Se johtaa sarjaansa HV:ta vastaan 2-1. Kaksi seuraavaa matsia on kotona ja normaalilla kotipelaamisella finaalipaikka voi irrota jo torstaina. Tosin yhtä helpolla tästä ei kuitenkaan selvitä kuin Luleåta vastaan.

Ottelusarja on nyt siis tasan 2-2 ja huomenna taas peli Scandinaviumissa. Jos siitäkin HV vielä hakisi vierasvoiton, niin sitten olisi tie jo aika vahvasti auki finaaliin FBK:ta vastaan. FBK saa nyt muutaman päivän aikaa keskittyä finaalisarjaan ja varmaan on kova lataus jokaiseen peliin. Joukkue kun tietää, että Jörgen Jönsson omien sanojensa mukaan laittaa hokkarit naulaan kauden päätyttyä.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ottelusarja on nyt siis tasan 2-2 ja huomenna taas peli Scandinaviumissa. Jos siitäkin HV vielä hakisi vierasvoiton, niin sitten olisi tie jo aika vahvasti auki finaaliin FBK:ta vastaan.
Joo, peli ei oo Scandinaviumissa kerennyt ees kunnolla alkaa ja HV johtaa jo 2-0. Jos tämä hävitään niin HV menee kyllä finaaliin... Pitääpä katella tuo SM-Liigapeli rauhassa loppuun, ei tuota Frölundan säälittävää pelaamisesta kehtaa katsoa. Katellaan seuraavan erän jälkeen, mikä on homman nimi.

---

EDIT: No niin. Toinen kotipeli turpaan ~24 tunnin sisällä. Eilen 1-6 ja tänään 1-4, melko perseilyä. Ensimmäistä erää en katsonut kokonaan, mutta 2. ja 3. erä oli Frölundan tehotonta pyöritystä. HV pelasi loistavaa vieraspeliä kuten eilenkin ja kyttäsi vain vastaiskuja laittamalla myös paikoistaan kiekon reppuun. Tilannetta kuvasti hyvin se, että Frölundan hakiessa 2-3 kavennusta kolmannen erän lopussa ilman maalivahtia, Blomdahl täräytti kiekon tolppaan. Tästä vain noin viisi sekuntia ja kiekko oli omassa maalissa. Legendaarinen kliseehän menee, että jos ei itse tee paikoistaan, kaveri kyllä tekee. Tämä tuli taas todistettua muidenkin maalien toimesta.

Johan Holmqvist on hävinnyt molemmat pelit selvästi virkaveli Stefan Liville, mutta pelkästään tähän on turha vedota. Ykkösvitja on ollut vaihteeksi aivan yössä. Ketjulla on yhteensä valtava määrä kokemusta voittamisesta, tärkeistä ottuluista ja niiden yhdistämisestä. Jos tärkeimmän kolmikon panos on tämänkaltaista, on HV ansainnut finaalipaikkansa. Kolmas ratkaiseva tekijä on edelleen ylivoima, jonka viivapelin moottori Janne Niskala on ollut jäässä. Jokainen viivalta lähtevä lämäri kiertää ränniä pitkin omaan päätyyn.

Positiivista on vaikea löytää näiden otteluiden jälkeen. Fredrik Pettersson nousee esille kovan taistelun ja taklausten myötä, mutta hänen pelityylinsä on tuottanut myös turhia jäähyjä. Muutenkin näitä ihan hyvin pelaneita duunareita on 3. ja 4. vitja pullollaan (Blomdahl, Fabricius, Lasu...), joten onnistumisia tarvittaisiin enemmän hyökkääville pelaajille. Sieltä kumpuaa kuitenkin merkittävä prosenttiosuus menestyvän joukkueen maaleista.

Vielä yksi asia, mikä pisti silmään. HV:n iskettyä 1-3 maalin toisessa erässä helpon näköisesti Honkenin puikoista, valmentaja Dahlen pimahti aitiossa. Hänen käytöksestään paistoi aivan selvä luovuttaminen ja turhautuminen. "Ei vittu taas hävitään" -kommentin pystyivät hyvän mielikuvituksen omaavat katsojat jopa lukemaan hänen huuliltaan. Tähänkin loppuun voi lisätä legendaarisen opetuksen, mikä urheiluun kuuluu: "jos olet väsynyt, älä näytä sitä vastustajalle". Tuota vähän soveltamalla kaikki ymmärtävät minun pointtini.
 
Viimeksi muokattu:

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Mjoo,

Omia mietteitä eilisestä: Molemmissa viime kotipelissä on mennyt ns. helppoja Holmqvistille. Keskiviikko oli huonompi ilta, mutta ei elinenkään vakuuttanut.

Söderholmia olisi tarvittu. Kallis jätkä varmaan oli, mutta ei noilla pakeilla mennä loppuun asti. toisessa erässä pari kertaa liimautuivat samaan pelaajaan, eli tuli ns. merkkausvirhe. Samoin muutaman kerran HV:n pelaaja nousi kiekon kanssa maalin takaa sen eteen puolustajan estelyistä välittämättä. Ei herranjumala, kumpaakaan EI VOI tapahtua aikuisten sarjassa, puhumattakaan PlayOffista! Muuten olen samaa mieltä. Intiaanien ykkösen olisi syytä alkaa sytyttää punalamppua. YV:llä näkyy muuten toinen virhe. Davidsonille on annettu tilaa, mikä on ihan ok, sen verran taitava kaveri. Mutta mutta, siellä kentällä on sen jälkeenkin toinen pakki auki. Frölunda peluuttaa kahta pakkia alhaalla neliössä, ilmeisesti maalivahti/pakki osaston vahvuus ei riitä. Ei näin.

Veskari vaihtoon, pakkien peluutus uusiksi ja I:nn takoo maalit vaikka väkisin, siinä lääkkeet, nyt viestiä Dahlenille ja homma hoituu, näin helppoa se on :)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Molemmissa viime kotipelissä on mennyt ns. helppoja Holmqvistille. Keskiviikko oli huonompi ilta, mutta ei elinenkään vakuuttanut.

Söderholmia olisi tarvittu. Kallis jätkä varmaan oli,
Veskari vaihtoon, pakkien peluutus uusiksi ja I:nn takoo maalit vaikka väkisin, siinä lääkkeet, nyt viestiä Dahlenille ja homma hoituu, näin helppoa se on :)

No kerroin Dahlénille. Hän lähetti terveisiä:

Frölundalla on nyt 11 laukausta tolppaan. Pieni terävyys tässä ja ottelusarja voisi näyttää aivan toisenlaiselta. Frölundahan on vienyt sarjaa pelillisesti, mutta HV on ollut murhaavan tehokas kun on annettu tilaisuus.
Kuvaavaa tälle on esim. tilanne, jossa HV:n Mattias Tedenby syöksyy Frölundan päädyssä kiekkoa pitelevän Joe DiPentan kimppuun, kaataa hänet mailallaan, nappaa kiekon ja järjestää maalin. Peli olisi tietenkin pitänyt puhaltaa poikki ja 2 minuuttia Tedenbylle. 1-2 ja HV oli tilanteessa, joka sopi erittäin hyvin vieraspeliä pelaavalle, vastustajan virheitä kyttäävälle joukkueelle.

Täytyy myös tunnustaa, että HV:n maalivahti, Stefan Liv oli fantastinen, varsinkin viime pelissä torstaina.

Dahlén ei vaihda maalivahtia. Mahdollisesti jos olisi kehen vaihtaa. Ari Ahonen osoitti viime kaudella taitonsa pelata hyviä otteluja. Hänen epätasaisuutensa teki tosin sen, että Frölunda alkoi katselemaan uutta ykkösmaalivahtia. Ahonen on saanut pelata vain muutaman pelin tällä kaudella, mutta ei ole osoittanut kelpaavansa muuhun, kuin vaihto-aitiossa istuvaksi kakkosmaalivahdiksi. Ikävä kyllä. Mutta Frölundan maalivahdilta vaaditaan vähintään 90 % torjuntoja. Muuten ei voida puhua pleijareista.
Ahosen heitto puikkoihin nyt olisi epäoikeudenmukaista kaikille, myös hänelle itselleen, tässä vaiheessa ja Dahlénin peluutus Honken ykkösmaalivahtina on ollut tietoinen valinta heti alusta lähtien.
Honkkenin puolustukseksi on sanottava, että esim. siinä 1-6 matsissa kaksi maalia tehtiin kun Honkken istui vaihto-aitiossa. Lisäksi, hän on pitänyt Frölundan pelissä mukana ja joukkueella on ollut mahdollisuutensa. Mutta jos kahden kotiottelun maalisaldo on 2 - hyvien pelien jälkeen, niin ei taida kannattaa alkaa hakemaan syypäätä tolppien välistä, vaan kyllä homma on yhä Kallion ja Anderssonin varassa. Elleivät he ole näkyvillä, Frölundalla on vaikea loistaa maalitilastoissa, eikä sekään tunnu oikealta, että joukkueen pienin mies ratkaisee vieraspelin joukkueelleen. Fredrik Pettersson on ollut hirvittävässä vauhdissa ja yhdessä vaiheessa Dahlén peluutti häntä joka ketjussa, saadakseen joukkueeseen liikettä. Mutta yksi mies ei riitä pitkässä ottelusarjassa.

Myöskin Magnus Kanhbergin jäykkyys herättää ihmetystä. Hänellä on todellinen välikausi käynnissä ja on ihme jos hän kuuluu joukkueeseen vielä ensi kaudella.

Frölundalla on ollut koko alkukauden vaikeuksia tasaisuuden kanssa. Jotkut ottelut ovat menneet hyvin ja puolustus on pitänyt. Välillä sitten puolustus on ollut täysin hakoteillä. Söderholmin vaihto Niskalaan korjasi paljon tilannetta ja Söderholm sai kyllä sitä ennen rehellisen mahdollisuuden raivata tiensä joukkueen luottopakiksi, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hänen joutumisensa joukkueen ulkopuolelle oli vain ajan kysymys ja sen tiesivät kaikki. Olkoonkin, että kysymys on hienosta jätkästä. Ja jos palkasta puhutaan, niin Niskala on puolet kalliimpi.

Muutenkin Dahlén on peluuttanut puolustajia tulevaisuuteen katsoen. Erik Karlsson ja Phlip Larsen edustavat tulevaisuutta ja he ovat raivanneet tiensä joukkueen aloituskokoonpanoon, eikä kukaan täällä Göteborgissa protestoi. Tuukka Mäntylä aloitti kautensa hyvin, mutta hukkui jonnekin joulun jälkeen. Myös tämä ikävä juttu. Mutta summana puolustukselle kuitenkin, että se on tänä päivänä vahvempi ilman Söderholmia ja Mäntylää ja olen ensimmäinen, joka on tästä pahoillaan, sillä on aina hienoa, kun suomalaiset loistavat. Mutta jokainen näki varmasti HIFK:n viimeisissä peleissä, miten Söderholmin pelit sujuivat... Voin kertoa, etteivät pelit menneet sen paremmin täälläkään.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Söderholmia olisi tarvittu.

Ninja tuossa ottikin asian hyvin esille, mutta Söderholm oli kaukana parhaastaan tällä kaudella ja ei todellakaan olisi vahvistanut mitenkään merkittävästi intiaanien puolustusta.

Myöskin Magnus Kanhbergin jäykkyys herättää ihmetystä. Hänellä on todellinen välikausi käynnissä ja on ihme jos hän kuuluu joukkueeseen vielä ensi kaudella.

Mies on kyllä ollut kaukana tasostaan. Syitä ei voi etsiä sentteripuoleltakaan, kun miehiä on poissa. Pettersson vetää samassa ketjussa ja on koko ajan positiivisesti esillä.

Tänään on sitten kausi ensimmäisen kerran katkolla ja itsellä vähän epäilevät fiilikset ja oli ihan pakko pitkävetoonkin kirota HV:n voitto.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä näyttää tosi pahalta. Eller on viime pelin loukkaantumisen takia sivussa. Pettersson paikkaa häntä ja se syö oleellisesti paukkuja 3. ja 4. ketjujen panoksesta. Tänään, jos koskaan, Kallion, Anderssonin ja kumppaneiden on noustava esille ja ottaa mallia HV:n vieraspelaamisesta. Tosin edellisen ottelun Jöngköpingissä Frölunda voittikin.

Kohtahan tuo matsi jo alkaa. Mikäli peli alkaa samalla tavalla kuin pari aikaisempaa on alkanut, niin positiivista on se ettei tarvitse päättää katsooko Kärppä-peliä vai Frölundan matsia. Voi keskittyä kotoisene liigaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Näin se menee. Kausi päättyi 4-2 tappioon Jönköpingissä ja unelmafinaalia ei saatu.

Nyt sen syvällisemmin jaksa/halua kirjoittaa, mutta tutulla kaavalla meni koko kausi ja aivan kauheaa ailahtelua viikonkin sisällä. Lähes täydellisestä ensimmäisestä kotiottelusta ja Luleån murskaamisen jälkeen päädyttiin näinkin tylysti lomille. Yllätys yllätys Pettersson teki tänään molemmat intiaanimaalit.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näin se menee. Kausi päättyi 4-2 tappioon Jönköpingissä ja unelmafinaalia ei saatu.
Itse en katsonut ottelua, ja hyvä niin. Ja kun tätä vielä osasi odottaa niin eipä ole kovinkaan suuria vitutuksen tunteita havaittavissa. Ainoa vaan, että joutuu tuon allekirjoituksen poistamaan.

Oma kirjottelu tänne vähenee varmaan suunnilleen noin pyöreästi 100 prosenttia. Ensi kaudella uudet kujeet, mutta sama HV finaalissa.

Finaalissa liputan ehdottomasti Färjestadin puolta. En kuitenkaan sen takia, että HV passitti Frölundan lomille. Arto Laatikaisen kunniaksi Färjestadille "ruotsin poika" käteen kauden päätteeksi!
 

Agentti

Jäsen
No kerroin Dahlénille. Hän lähetti terveisiä:

Frölundalla on nyt 11 laukausta tolppaan. Pieni terävyys tässä ja ottelusarja voisi näyttää aivan toisenlaiselta. Frölundahan on vienyt sarjaa pelillisesti, mutta HV on ollut murhaavan tehokas kun on annettu tilaisuus.

Hyvin vaikea on myöntää että Frölunda on vienyt tätä sarjaa pelillisesti tai sitten jotenkin on kieroutunut tämä systeemi.....
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ratkeaako tänään?

Olisi se tietty vähäistä balsamia haavoille, jos ainoata oikeata kiekkojoukkeen väriä kantavat voittaisivat edes ruotsissa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olisi se tietty vähäistä balsamia haavoille, jos ainoata oikeata kiekkojoukkeen väriä kantavat voittaisivat edes ruotsissa.

Eipä siitä ole montakaan vuotta kun myivät perinteisen värin kahvimerkille. En kyllä heti muista yhtä ruman värisiä paitoja kuin ne Löfbergs Lila -paidat.

Mutta Färjestadin ja Arton puolella ollaan kaikenlaisia polvitaklaajia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Eipä siitä ole montakaan vuotta kun myivät perinteisen värin kahvimerkille. En kyllä heti muista yhtä ruman värisiä paitoja kuin ne Löfbergs Lila -paidat.

Kuten me TAPille 80 -luvulla.

Mutta siis Lila makso myös hallin nimestä ja oli pääsponssi siinä, että Karlstadiin saatiin FBK:lle uusi halli

2-0 ekan erän jälkeen...
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sommärvuori ja peli 3-1. Mestaruus on siinä. Ei HV tuolta pysty millään tulemaan. Färjestad pelasi Jörgenille tämän mestaruuden. HV71 tosin kaventaa 3-2 mutta jaa, maalia ei hyväksytäkään ja melkoinen hässäkkä tuli. Väärin hylätty sanon minä mutta eipä tuo tuohon ratkennut.

Melkoisten loppuhetkien ja mailan paukuttelemisen jälkeen se peli päättyi ja kultaiset kypärät Färjestadille. Menipä jännäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtava homma tuon Frölunda-pettymyksen jälkeen, että ns. allekirjoittaneen kakkossuosikki Färjestad pesi vitutuksen huipulla seilailevan HV71:n. Onnea ennen kaikkea Arto Laatikaiselle, kyllä kaveri on tämän ansainnut.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kahesta seurasta jota en voi sietää ei voi valita kumpaakaan mieluisaksi. Onnea joka tapauksessa Arto Laatikaiselle ansaitusta kullasta ja toivottavasti mies nähdään MM-kisoissa.

Jos Frölundan pelaajat vedän vielä kolmeen nippuun tämän kauden osalta, niin pientä kesälomaa voisi vietellä tästä ketjusta:

Onnistujat:

Fredrik Pettersson#10
Kauden suurin sensaatio intiaanipaidassa ja onneksi Frölunda teki jatkon miehen kanssa. Pieni koko on esteenä, että mies ei täydellisesti dominoi kenttää, mutta tämäkin taso riittää.

Lars Eller#61
Kauan aikaan Dahlenin pokka piti, että miestä siirteli "suurempien" nimien edestä pois, mutta loppukaudesta tanskalainen jo sai ansaitsemansa vastuun. Peliaikaansa nähden paras maalintekijä.

Philip Larsen#3
Toinen tanskalainen jolla oli täysin sama kohtalo kuin Ellerillä, mutta vakuuttavat otteet Söderholmin loukkaannuttua sai Dahlenin tajuamaan jätkän potentiaalin.

Erik Karlsson#65
Sanokaa mitä vain, mutta nostan oman pojan tälle listalle. Boråsista haettuaan vauhtia pukkasi Söderholmin Suomeen ja nappasi ylivoimallakin ison roolin. Larsenin kanssa Frölundan puolustuksen tulevaisuus.

Niklas Andersson#24
Kapteeni joka oli nimekkäimmistä hyökkääjistä se jätkä joka oli koko kauden omalla tasollaan. Kokonaisuudessaan paras intiaanihyökkääjä tällä kaudella.

Floppi

Karl Fabricius#12
Uskomatonta kuinka kaveri voi valahtaa nelosketjuun maajoukkuetasosta. Ei mitään hyvää sanottavaa Karlin kaudesta, valitettavasti.

Loppu porukka voidaankin kasata sitten Niskalaa ja Hahlia lukuunottamatta listalle joka kuvasi aika hyvin koko joukkueen pelaamista tällä hetkellä "ailahtelevaisuus".

Eipä tässä kummempia tämän kauden osalta. Palaillaan pienen tauon jälkeen joskus ja ollaan jällein ensikaudella tiukemmin intiaanikiekossa mukana. Letsgoo lestgoo letsgoo!
 
Chris & Cam Abbottin, yhden tämän hetken kiekkomaailman kovimmista veljespareista ensi kauden osoite ei olekaan MoDon useista huhuista huolimatta, vaan miehet hyökkäävät ensi kaudella Luleå HFn riveissä! Aikamoinen kaappaus Luulajalta.

Sen sijaan Norjan suurin tulevaisuuden lupaus Mathis Olimb siirtyy Augsburger Panthersista Frölundaan. Olimbilla oli hetken aikaa Saksassakin piste per peli putki päällä, ja herrallahan on ikää vasta reilut 20-vuotta.
 

Jiggy#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks(#8), KalPa, Suomen Maajoukkueet
Vähän väärälle joukkueelle tuo mestaruus meni, mutta onnittelut nyt kuitenkin Laatikaiselle ja muille Färjestadin suomalaisille. Todella laiskasti HV kyllä nämä finaalit pelasi.
Mikko Luoma sentään paransi finaalisarjassa ja viimeisessä pelissäkin tehot 1+1!
Noh mutta ensi kaudella sitten uudestaan..
 
Chris & Cam Abbottin, yhden tämän hetken kiekkomaailman kovimmista veljespareista ensi kauden osoite ei olekaan MoDon useista huhuista huolimatta, vaan miehet hyökkäävät ensi kaudella Luleå HFn riveissä! Aikamoinen kaappaus Luulajalta.

Hienot hankinnat ja Venäjälle suuntaavien Omarkin ja Harjun korvaajat löytyivät välittömästi. Hienoa reagointia seurajohdolta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Sen sijaan Norjan suurin tulevaisuuden lupaus Mathis Olimb siirtyy Augsburger Panthersista Frölundaan.

Sen verran pisti tämä uutinen silmää, että oli pakko tarkistaa, mutta Frölundan sivuilta en ainakaan löytänyt vahvistusta tälle. Eli jos sinulla on linkki kyseiseen siirtoon lukisisin mielelläni :)

Todella mielenkiintoinen kuvio ja tulevaisuus alkaa olemaan Frölundalla, kun poimitaan Tanskasta/Norjasta näitä tulevaisuuden tähtiä ja vielä omistakin kasvaa Erik Karlssonin tapaisia kavereita.

Viime viestistä jäi kiitos pitkäaikaiselle Frölundaikonille Jonas Johnsonille ja eiköhän se ura ollut paketissa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Chris & Cam Abbottin, yhden tämän hetken kiekkomaailman kovimmista veljespareista ensi kauden osoite ei olekaan MoDon useista huhuista huolimatta, vaan miehet hyökkäävät ensi kaudella Luleå HFn riveissä!

Lisätäämpä muutama siirtouutinen lisää ja uskallan väittää, että Brynäs teki jopa kovemman kaappauksen kuin Luleå. Brynäsiin matkaa kaksi kovan tason rightin laituria kahden vuoden sopimusella. Färjestadissa mestaruuden voittanut Eero Somervuori ja Frölundan kasvatti Magnus Kahnberg.

Niklas Persson lähti Ari Ahosen tapaan muihin maisemiin ja Perssonin tuleva seura on Venäjän KHL:ässä pelaava Neftechimik Nizjnekamsk ja Ahonen matkaa Kuopioon.

Ville Mäntymaan siirtymisestä vahvistusta vielä odotellessa Frölundaan, mutta ainoa varma asia taitaa olla, että Ruotsiin mies menee.

Näillä eväillä tällä hetkellä ja koitellaan availla MM-kisojen jälkeen uutta kausiketjua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös