Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hän ansaitsee kyllä oman ketjun. Hän, jonka breikkaamista on odotettu useampi kausi. Hän, joka kävi ottamassa mestiksestäkin vauhtia palatakseen takaisin parrasvaloihin. Hän, jonka muistan tehneen kaudella '14-15 hienon pilkkukisan ratkaisevan rankkarin kerhon verkkoon merkityksettömissä kauden lopun höntsissä. Tuon jälkeen nimi jäi mieleen.

Karvosen Elias. Karvonen on 1994-syntyneiden ikäpolvea, jotka ovat yrittäneet vakiinnuttaa paikkaa Tepsin edustuksessa. RR55 sen teki ja lähti maailmalle, osan juna on jo mennyt. Karvonen on sitkeästi pyörinyt kuvioissa mukana eittämättä varsin haastavalla pelipaikalla eli sentterinä, mutta laiturinakin Karvonen on nähty. Juniorivuosina Karvonen profiloitui pisteitä tekeväksi hyökkääjäksi, ei mikään hurja pistelinko, mutta kohtuu tehokas kuitenkin. Noilla meriiteillä Karvonen ensimmäisen kerran nostettiin kaudelle 2014-2015 miehistöpulasta kärsineeseen Palloseuraan ja suitsutustahan Karvonen osakseen sai ennakkoluulottomalla pelillään.

Tuon jälkeen nähtiin varsin hyvä jatkumokausi, kasvojenpesukaudella 2015-2016. 43 peliin 13 pinnaa ja pleijareissakin pari syöttöä. Kaudelle 2016-2017 odotettiin isoa tasonnostoa edellisestä ja kenties Vainiolan paikan ottamista.

Vaan ei. Kausi oli Palloseurassa Karvoselle aikamoista tervanjuontia ja tuntui, ettei Elias ehtinyt mihinkään eikä saanut järkeviä syöttöjäkään aikaan. Jotain oli tapahtunut ja taantumus paistoi yläparvelle asti. Karvonen pelasi Kupittaalla osan kaudesta ja toki sarjaporrasta alempana koki tarvittavaa herätystä, Tovereissa mentiin piste/peli-vauhtia. Toivoa ei oltu menetetty. Silti kausi Tepsissä oli rikkonainen ja moni ihmetteli Karvosen jatkolappua tälle kaudelle.

Ensimmäiset pelit tältä kaudelta eivät paljoa lupailleet nekään. CHL:n alkupelit Elias veteli kiikareilla sumussa muun joukkueen kanssa ja liigankin puolella sentterirooli kolmoseen tuntui liian isolta tontilta kauden ensimmäisten pelien perusteella. Vaan tarvittiin Filppulan ja Perrinin poissaolo siihen, että se vanha all around ja kiekon kanssa tarvittaessa hyvinkin pelitaitavasti esiintyvä Karvonen saatiin heräteltyä. Vaikka viime peleissä on Palloseuralta nähty vähän epästabiilempia otteita, niin Karvonen sen sijaan on pelannut pelirohkeinta kiekkoa moneen kauteen. Ei nyt vielä mitään ylivoiman pyöritystä ole nähty, mutta nyt Karvonen on todistanut sen, että on ykkösmiehistön paikan arvoinen.

Karvonen on kahden suunnan sentteri lähtökohtaisesti. En tiedä onko Karvosella koskaan asiaa ylempien kenttien sentteriksi, ei ole profiililtaan niinkään mikään pelien ratkaisija vaan alakenttien tunnollinen duunari. Ehkä laiturina joskus roolipelaajana kärkikenttiin, jos kehitys jatkuu? Karvosen luistelua kehutaan eliteprospectsissa, mutta mun mielestä Elias ei ole mikään raketti. Someron Bure jättää Karvosen telineisiin. Ehkä Karvonen on ennemminkin taitava luistelija. Sen verran monta kertaa on kuitenkin Karvosella kantannut luistelukilpailuissa.

Karvonen on kunniakkaasti taistellut pelipaikan syrjässä näistä meidän junioreista ulos kasvaneista hyökkääjistä. Kun ottaa huomioon, että Hannu Kuru, Teemu Lämsä, Niklas Salo ja Manu Honkanenkin on laitettu maailmalle siinä missä Rasmus Kulmalakin, niin hyvin on Elias mukana rimpuillut. Nyt jatkopahvia huudetaan kovaan ääneen kun pari häkkiä on heilahtanut, mutta haluaisin itse nähdä tasaisuutta ennen kaikkea Karvoselta sen takia että ei ole vain muutaman pelikierroksen ihme jälleen.

Tulevaisuutta hahmottaessa Karvonen olisi ideaali sentteri, jos taso säilyy sinne kolmoseen. Ei niin hyvä, että muut liigat/joukkueet kiinnostaisivat, mutta ei niin sukka, että heilahtaisi Kupittaan/Savonlinnan komennus.

Jatkakaa!
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Parhaimmillaan Karvonen muistuttaa Tapparan Jukka Peltolaa ja Karvosen eduksi hänellä on vielä aikaa kypsyä Peltolan tasolle.
 
Käyttäjä septi jatkoajalla: "Mäyrän jutut ovat kyllä useimmiten vähän kuin Iltasanomia lukisi, provosoivaa vihjailua ei mistään..."

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL, MTL, BUF
Kyllä näyttäisi nyt olevan aivan pysyvän kolmossentterin tasoa. Jos Filppula ja Perrin huolehtivat päätuloksenteosta, Karvonen hoitaa av:n ja siinä sivussa ihan mukavasti pisteitäkin. Monsterimonnin nelossenaruutu oma lukunsa. Filppula-Perrin-Karvonen-Virtanen on mukavan kuuloinen combo.
 
1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010 ? (tuskin vittu koskaan enää)

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Hieno ketjunavaus taas. Elias tosiaan on hakenut paikkaansa Tepsistä ja pikkuhiljaa myös löytänyt sen. Mielestäni Kalle Kaskisella on myös iso rooli Karvosen kehitykselle ja nousulle vakiokokoonpanoon. Tuo itseluottamus millä Elias pelaa tällä hetkellä on hienoa katseltavaa. Uskallan sanoa että alivoimalla liigan kovin pelimies tällä hetkellä Väyrysen ohella.

Itse liputan ehdottomasti Eliaksen jatkosopparin puolesta vaikka skeptinen olinkin ennen kauden alkua. Karvonen on löytänyt sitä kuuluisaa tuulta purjeisiin tuon Kaskisen antaman vastuun vuoksi mikä on helvetin hienoa. Jatkoon.
 
Viimeksi muokattu:
"En kyllä nähnyt koko tilannetta mutta Pyörälä kampattiin selvästi." -Ari Stenius-

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno ketjunavaus taas. Elias tosiaan on hakenut paikkaansa Tepsistä ja pikkuhiljaa myös löytänyt sen. Mielestäni Kalle Kaskisella on myös iso rooli Karvosen kehitykselle ja nousulle vakiokokoonpanoon. Karvonen oli A-junnuissa aikalailla Kaskisen luottomiehiä ja tällä kaudella tuo näkyy myös jäällä. Tuo itseluottamus millä Elias pelaa tällä hetkellä on hienoa katseltavaa. Uskallan sanoa että alivoimalla liigan kovin pelimies tällä hetkellä Väyrysen ohella.

Itse liputan ehdottomasti Eliaksen jatkosopparin puolesta vaikka skeptinen olinkin ennen kauden alkua. Karvonen on löytänyt sitä kuuluisaa tuulta purjeisiin tuon Kaskisen antaman vastuun vuoksi mikä on helvetin hienoa. Jatkoon.
Missä elämässä Aki on ollut Kaskisen luottomies A:ssa?
 
"Ei jääkiekkojoukkueen kokoaminen voi olla niin vaikeata" -aurajoki

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Odottelin jo viime kaudella Karvosen breikkaavan kunnolla, mutta tämä jäi tekemättä. Kauden alussa näytti, että ne vanhat tutut heikkoudet estävät läpimurron myös kuluvalla kaudella. Myönnetään, että omakin usko alkoi olla lopussa. Sittemmin meno on tuntuvasti parantunut.

Tykkään Karvosen asenteesta. Ei valita tai egoile oli rooli mikä tahansa, ja tekee pyyteettömästi duunia. Pelikäsitys on mielestäni miehen ehdottomia vahvuuksia, ja näen että sentterin paikka on noilla ominaisuuksilla se ylivoimaisesti pelaajalle sopivin pelipaikka, jossa pääsee käyttämään vahvuuksiaan. Luistelussa ja fyysiikassa on sen sijaan vielä puutteita. Sinänsä Karvonen on ihan ok luistelija (pystyy mm. teräviin suunnanmuutoksiin ja käännöksiin), mutta lähtönopeudessa ja suoran luistelun maksimivauhdissa olisi edelleen kehitettävää. Fyysisissä väännöissä on myös suhteellisen köykäinen, vaikka asenteella ja ahnaalla mailalla korjaa tätä puutetta. On kehittänyt puutteitaan, ja seuraavan fysiikkapuolen stepin ottamisen jälkeen voisi olla liigaan jo hyvinkin kova tekijä.

Karvonen on Väyrysen ohella tällä kaudella tärkeä tasapainottava palanen palloseuran rosterissa. Tekee pyyteettömästi duunia alemmissa kentissä (Perrinin ja Filppulan tervehtyessä) ja alivoimalla, ja oikeasti suorittaa aika tasalaatuisesti pelistä toiseen.

Mihin asti sitten urallaan vielä pääsee, on paljolti kiinni siitä missä fysiikkapuolen luonnollinen limiitti miehellä kulkee ja kuinka tunnollisesti jaksaa tehdä hommia.
 

Taikajim

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Teemu Pulkkinen
Parantanut mielestäni lähes joka osa-alueella viime kaudesta. Puolustus, aloitukset ja laukaus ainakin parantuneet. Tulevaisuuden tähti-sentteri liigassa mahdollisesti.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL, MTL, BUF
Olisiko siis ensi kaudella sentterinelikkö Filppula-Virta-Karvonen-Virtanen? Tai Karvonen kakkoseen (sic!), Virta laitaan ja joku muu kolmoseen.
 
1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010 ? (tuskin vittu koskaan enää)

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Elämäntapa-negailijat
Antsa totesi joukkueen julkistamistilaisuudessa että Karvonen kärsi viime kaudella pahoista selkävaivoista jotka ovat taakse jäänyttä elämää joka näkyy toden totta moitteettomien pelisuoritusten myötä, peukkua täältä monivuotiselle jatkolle.
 
Junamatka Turkuun ihana ois. 1.11.2019

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuossa aiemmin syksyllä olin itsekin vielä vähän laittamassa jäitä hattuun kovimmille Karvosen hehkuttajille, mutta kyllä nyt näytöt alkavat olla jo erittäin vahvat jatkosopimusta ajatellen. Muistan Karvosen väläytelleen aika lailla jo keväällä 2016 ja liigauransa alkutaipaleella Elias vaikutti sellaiselta hiomattomalta timantilta, jossa saattaisi pelimiehen vikaa ollakin. Viime kausihan meni muistaakseni aika lailla loukkaantumisten takia pipariksi?

Viime vuonna muuten Jasper Lindsten teki ensimmäisiin 16 otteluun tehot 0+7 (ensimmäisiin 13 otteluun 0+4), joten ihan pistetehtailussakin Karvonen on nyt läpimurtokaudellaan täysin Jasun läpimurtokauden vauhdissa. Karvonen hoitaa erinomaisesti alivoimat, mutta keskimääräistä paremman pelisilmän turvin voi tulevaisuudessa olla liigatasolla pätevä myös kärkiketjujen sentterinä. Joku Ilari Filppulakin oli vielä neljä vuotta Karvosta vanhempana vuotta vanhemman Tommi Hannuksen kanssa liigatasolla samassa "nelosketjun laiturien" alelaarissa.

Samaan hengenvetoon, kun voi tyytyväisenä todeta, että Karvosen kohdalla potentiaali on mukavasti realisoitumassa Tepsin paidassa, niin harmittaa edelleen, että vielä pykälää potentiaalisempi projektipelaaja Tadas Kumeliauskas ei vaan pysynyt kasassa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Antsa totesi joukkueen julkistamistilaisuudessa että Karvonen kärsi viime kaudella pahoista selkävaivoista jotka ovat taakse jäänyttä elämää joka näkyy toden totta moitteettomien pelisuoritusten myötä, peukkua täältä monivuotiselle jatkolle.
Miten tämä on mennyt ohitse multa? On sanomattakin selvää, että selkävaivat vaikuttavat tuolla tasolla otteisiin ja sinne kohdistuu kovia kiertovoimia ja iskuja muutenkin. Loukkaantuneen pelaajan itseluottamus voi olla sieltä tännepäin, joten synninpäästö on paikallaan. Kupittaan peleissä näkyi sitä vanhaa Karvosta viime kaudellakin.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten tämä on mennyt ohitse multa? On sanomattakin selvää, että selkävaivat vaikuttavat tuolla tasolla otteisiin ja sinne kohdistuu kovia kiertovoimia ja iskuja muutenkin. Loukkaantuneen pelaajan itseluottamus voi olla sieltä tännepäin, joten synninpäästö on paikallaan. Kupittaan peleissä näkyi sitä vanhaa Karvosta viime kaudellakin.
Sama käynyt itsellä. Karvosen viime kausi on täällä yleisesti leimattu epäonnistuneeksi ja näin merkittävä lisätieto olisi varmasti muuttanut monen, itseni mukaanlukien, kritiikkiä huomattavasti lievemmäksi. Joka tapauksessa Karvonen on suorittanut tällä kaudella todella hienosti, ei voi kuin fanittaa.

Todella tyytyväinen täytyy olla että vihdoinkin ollaan löytämässä näitä omia junnuja liigajoukkueen hyökkäykseen. Ostovoimin on menty ties kuinka kauan, mutta nyt on ainakin Karvonen ja Lindsten hyvässä myötäisessä. Toivottavasti vielä Otto Nieminen saa kunnolla tuulta purjeisiin. Sen lisäksi on nämä muilta ostetut prospektit Virta ja Väyrynen.

Sehän tästä vielä puuttuisi että Siiki saataisiin ajettua Kai Nurmisen veroiseksi maalitykiksi. (Pakko vähän manata, jos vaikka auttaisi)

Nyt olisi ehdottoman tärkeää saada näistä mahdollisimman moni sopimuksen alle. Lindsten on niin haluttua kamaa, että ulkomaatkin voi jo tulla kyseeseen. Silti jatkosopimus olisi erittäin tärkeä signaali muille. Virralla myös suuri NHL/AHL-vaara sopimuksesta huolimatta. Karvosen, Väyrysen ja Niemisen hyvänä puolena on, että eivät vielä ole liian hyviä Liigaan.
 
Jatkoajan Jeesus

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL, MTL, BUF
Olisi se Karvonenkin ollut mukava lisä tähän pleijarirosteriin.
 
1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010 ? (tuskin vittu koskaan enää)

GeneRation

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi se Karvonenkin ollut mukava lisä tähän pleijarirosteriin.
Edelleen tietämättä mitään mistään, niin koko ajan puhuttiin Karvosen loukkaannuttua: "Loukkaantunut todennäköisesti koko loppukauden." En siis yhä mitään mistään tietämättä pitäisi täysin mahdottomana Karvosen paluuta kevään pitkittyessä.
 
"Mut Matilla on tatsi, Mervillä vaan pretty face." - Cosmo

gknight

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistikuvieni mukaan Auran Aalloilla oli toissapelin erätauolla haastattelu Karvosesta ja tässä haastattelussa kertoi kuin toisaalta polttelisi päästä jo pelaamaan, mutta syksyssä on katseet.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jos pelimiehet alkavat oikeasti käydä vähiin, niin Siikiä ja Niemistä ja vaikka Savolaisen Joonasta ennemmin kehiin kuin puolikkaan kauden sivussa ollut toipilasta näihin fyysisiin peleihin. Lisäksi Elias ei kaikella kunnioituksella ole ollut mikään Bure luistimilla, niin meno voi olla mallia Paimion Haka. Fakiiri palatkoon piikkimatolleen syksyllä.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Muistikuvieni mukaan Auran Aalloilla oli toissapelin erätauolla haastattelu Karvosesta ja tässä haastattelussa kertoi kuin toisaalta polttelisi päästä jo pelaamaan, mutta syksyssä on katseet.
Muistikuvasi ovat aivan oikeat!

Lisäksi haastattelu oli tehty jo parisen viikkoa sitten. Haastattelun yhteydessähän kävi ilmi, että TPS ei vielä edes tiennyt puolivälierävastustajaansa. Mielestäni siinä heitettiin ohimennen jotain siihen suuntaan, että SAI-PEL -säälipleijarisarja on vielä kesken, joten olisiko haastattelu tehty perjantaina 16.03.2018. Tosiaan itsellenikin jäi mielikuva, että Elias Karvonen saattaisi olla pelikuntoinen vielä tänä keväänä, mutta katseet on siirretty jo täysin kesäharjoitteluun ja ensi syksyyn. Noin neljän kuukauden toipilasajastahan tuolloin joulukuun alkupuolella puhuttiin. Lähdettä tälle "noin neljälle kuukaudelle" en tietenkään nyt löydä.
 
Awaju ha topotop topotop miha hu Wells Fargo & co. Whishiha owa owa!
Aga!
BOMM!

Korkea maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg
Miltäs Eliaksen pelaaminen on nyt pre-seasonilla näyttänyt? En ole itse nähnyt pelejä, mutta CHL:ssä 4GP, 0+0 ja -1, eikä muistaakseni tehoja ole tullut harkkapeleistäkään. Teksti-tv scouttauksen perusteella ei ainakaan liian hyvää lupaa tulevaa kautta ajatellen, kyseessä kuitenkin lähtökohtaisesti TPS:n kolmossentteri.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei vielä näy mitään sen kummempia avuja, että olisi joukkueelle kovinkaan tärkeä pelaaja kaukalossa. Kolmonen / nelonen oikea paikka jos pitää peluuttaa. Hirvittää ajatella jos joutuisi stunttaamaan ylemmäs. Pelikäsitys melko puutteellinen ja sen myötä pelinrakentelu on vajavaista. Rikkovassa pelissä ok.
 
"Se riittää, että valmentaja vittuilee silloin tällöin. Siinä on mulle tarpeeksi mentaalivalmennusta" - Jarkko Kinnunen -

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miltäs Eliaksen pelaaminen on nyt pre-seasonilla näyttänyt?
Karvonen tuo lisäarvoa alivoimapelaamiseen. Viime kauden alussa Karvonen-Väyrynen - alivoimapari pelasi vahvasti. Sitä sopii kokeilla nytkin. Karvosen kiekolliset taidot ovat varsin rajalliset. Se vaikeuttaa nousemista tuloksentekijäksi ja sitä kautta suurempaan vastuuseen.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Miltäs Eliaksen pelaaminen on nyt pre-seasonilla näyttänyt? En ole itse nähnyt pelejä, mutta CHL:ssä 4GP, 0+0 ja -1, eikä muistaakseni tehoja ole tullut harkkapeleistäkään. Teksti-tv scouttauksen perusteella ei ainakaan liian hyvää lupaa tulevaa kautta ajatellen, kyseessä kuitenkin lähtökohtaisesti TPS:n kolmossentteri.
Elias ei pelannut kahdessa ensimmäisessä pelissä, kuin minuutin red bullia vastaan. Kyllä kotiotteluissa hoisi oman roolinsa. Pelasi Kurun ja Väyrysen kanssa joten tehoja ennaakkoon kovempia vastaa vaikea odottaa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jopa Kurulla on minusta Karvoseen verrattuna enemmän osaamista pelata kiekollista peliä, mikä hankaloittaa Karvosen roolia tässä yhtälössä. Virtanen kykenee hoitamaan neljännen ketjun mutta riittääkö Kurun ja Karvosen taidot vetämään kolmosta. Mielenkiintoista nähdä, olemmekohan pian tilanteessa, että Bjorkstrand tulee siirtää laidasta kolmannen ketjun keskelle kiekolliseen rooliin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista nähdä, olemmekohan pian tilanteessa, että Bjorkstrand tulee siirtää laidasta kolmannen ketjun keskelle kiekolliseen rooliin.
Tätä olen jo pidemmän aikaa toivonut että näin kävisi koska kiekollisesti taitavia laitureita meiltä kyllä löytää aina neloskenttään asti mutta he joutuvat pelaamaan "ei niin kiekollisesti taitavien" senttereiden kanssa.

Tällä hetkellä tilanne on tietysti eri kun kaksi laituria on loukkaantuneena mutta jos jossain kohtaa kauden aikana kaikki laiturit ovat terveitä (tuskimpa on) niin Björkstrandin näkisin mieluusti keskellä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen vähän eri linjoilla sen osalta etteikö Eliaksella riittäisi kiekolliseen peliin, mutta haasteena tuntuu olevan se että ei oikein ehdi tilanteisiin. On auttamattoman hidas ainakin toistaiseksi vielä ollut, en tiedä mistä johtuu.

Peliä tekeviä asioita pyrkii kentällä toteuttamaan ja näkee kentän hyvin. Mielestäni kaikkea leimaa liiallinen kiire tuon hitauden vuoksi.
 
The more I see, the less I know for sure. -John Lennon
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy