Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Elias Karvonen – floppi vai fakiiri?

Viestiketju osiossa 'TPS' , aloittajana Pavlikovsky, 22.10.2017 klo 17.35.

 1. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Hän ansaitsee kyllä oman ketjun. Hän, jonka breikkaamista on odotettu useampi kausi. Hän, joka kävi ottamassa mestiksestäkin vauhtia palatakseen takaisin parrasvaloihin. Hän, jonka muistan tehneen kaudella '14-15 hienon pilkkukisan ratkaisevan rankkarin kerhon verkkoon merkityksettömissä kauden lopun höntsissä. Tuon jälkeen nimi jäi mieleen.

  Karvosen Elias. Karvonen on 1994-syntyneiden ikäpolvea, jotka ovat yrittäneet vakiinnuttaa paikkaa Tepsin edustuksessa. RR55 sen teki ja lähti maailmalle, osan juna on jo mennyt. Karvonen on sitkeästi pyörinyt kuvioissa mukana eittämättä varsin haastavalla pelipaikalla eli sentterinä, mutta laiturinakin Karvonen on nähty. Juniorivuosina Karvonen profiloitui pisteitä tekeväksi hyökkääjäksi, ei mikään hurja pistelinko, mutta kohtuu tehokas kuitenkin. Noilla meriiteillä Karvonen ensimmäisen kerran nostettiin kaudelle 2014-2015 miehistöpulasta kärsineeseen Palloseuraan ja suitsutustahan Karvonen osakseen sai ennakkoluulottomalla pelillään.

  Tuon jälkeen nähtiin varsin hyvä jatkumokausi, kasvojenpesukaudella 2015-2016. 43 peliin 13 pinnaa ja pleijareissakin pari syöttöä. Kaudelle 2016-2017 odotettiin isoa tasonnostoa edellisestä ja kenties Vainiolan paikan ottamista.

  Vaan ei. Kausi oli Palloseurassa Karvoselle aikamoista tervanjuontia ja tuntui, ettei Elias ehtinyt mihinkään eikä saanut järkeviä syöttöjäkään aikaan. Jotain oli tapahtunut ja taantumus paistoi yläparvelle asti. Karvonen pelasi Kupittaalla osan kaudesta ja toki sarjaporrasta alempana koki tarvittavaa herätystä, Tovereissa mentiin piste/peli-vauhtia. Toivoa ei oltu menetetty. Silti kausi Tepsissä oli rikkonainen ja moni ihmetteli Karvosen jatkolappua tälle kaudelle.

  Ensimmäiset pelit tältä kaudelta eivät paljoa lupailleet nekään. CHL:n alkupelit Elias veteli kiikareilla sumussa muun joukkueen kanssa ja liigankin puolella sentterirooli kolmoseen tuntui liian isolta tontilta kauden ensimmäisten pelien perusteella. Vaan tarvittiin Filppulan ja Perrinin poissaolo siihen, että se vanha all around ja kiekon kanssa tarvittaessa hyvinkin pelitaitavasti esiintyvä Karvonen saatiin heräteltyä. Vaikka viime peleissä on Palloseuralta nähty vähän epästabiilempia otteita, niin Karvonen sen sijaan on pelannut pelirohkeinta kiekkoa moneen kauteen. Ei nyt vielä mitään ylivoiman pyöritystä ole nähty, mutta nyt Karvonen on todistanut sen, että on ykkösmiehistön paikan arvoinen.

  Karvonen on kahden suunnan sentteri lähtökohtaisesti. En tiedä onko Karvosella koskaan asiaa ylempien kenttien sentteriksi, ei ole profiililtaan niinkään mikään pelien ratkaisija vaan alakenttien tunnollinen duunari. Ehkä laiturina joskus roolipelaajana kärkikenttiin, jos kehitys jatkuu? Karvosen luistelua kehutaan eliteprospectsissa, mutta mun mielestä Elias ei ole mikään raketti. Someron Bure jättää Karvosen telineisiin. Ehkä Karvonen on ennemminkin taitava luistelija. Sen verran monta kertaa on kuitenkin Karvosella kantannut luistelukilpailuissa.

  Karvonen on kunniakkaasti taistellut pelipaikan syrjässä näistä meidän junioreista ulos kasvaneista hyökkääjistä. Kun ottaa huomioon, että Hannu Kuru, Teemu Lämsä, Niklas Salo ja Manu Honkanenkin on laitettu maailmalle siinä missä Rasmus Kulmalakin, niin hyvin on Elias mukana rimpuillut. Nyt jatkopahvia huudetaan kovaan ääneen kun pari häkkiä on heilahtanut, mutta haluaisin itse nähdä tasaisuutta ennen kaikkea Karvoselta sen takia että ei ole vain muutaman pelikierroksen ihme jälleen.

  Tulevaisuutta hahmottaessa Karvonen olisi ideaali sentteri, jos taso säilyy sinne kolmoseen. Ei niin hyvä, että muut liigat/joukkueet kiinnostaisivat, mutta ei niin sukka, että heilahtaisi Kupittaan/Savonlinnan komennus.

  Jatkakaa!
   
 2. esa mäyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS , Pittsburgh Penguins
  Parhaimmillaan Karvonen muistuttaa Tapparan Jukka Peltolaa ja Karvosen eduksi hänellä on vielä aikaa kypsyä Peltolan tasolle.
   
 3. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kyllä näyttäisi nyt olevan aivan pysyvän kolmossentterin tasoa. Jos Filppula ja Perrin huolehtivat päätuloksenteosta, Karvonen hoitaa av:n ja siinä sivussa ihan mukavasti pisteitäkin. Monsterimonnin nelossenaruutu oma lukunsa. Filppula-Perrin-Karvonen-Virtanen on mukavan kuuloinen combo.
   
 4. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Hieno ketjunavaus taas. Elias tosiaan on hakenut paikkaansa Tepsistä ja pikkuhiljaa myös löytänyt sen. Mielestäni Kalle Kaskisella on myös iso rooli Karvosen kehitykselle ja nousulle vakiokokoonpanoon. Tuo itseluottamus millä Elias pelaa tällä hetkellä on hienoa katseltavaa. Uskallan sanoa että alivoimalla liigan kovin pelimies tällä hetkellä Väyrysen ohella.

  Itse liputan ehdottomasti Eliaksen jatkosopparin puolesta vaikka skeptinen olinkin ennen kauden alkua. Karvonen on löytänyt sitä kuuluisaa tuulta purjeisiin tuon Kaskisen antaman vastuun vuoksi mikä on helvetin hienoa. Jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2017 klo 18.34
 5. kiekko-ollie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Missä elämässä Aki on ollut Kaskisen luottomies A:ssa?
   
 6. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Anteeksi muistin ilmeisesti väärin. Kirjoitusta korjattu :)
   
 7. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Odottelin jo viime kaudella Karvosen breikkaavan kunnolla, mutta tämä jäi tekemättä. Kauden alussa näytti, että ne vanhat tutut heikkoudet estävät läpimurron myös kuluvalla kaudella. Myönnetään, että omakin usko alkoi olla lopussa. Sittemmin meno on tuntuvasti parantunut.

  Tykkään Karvosen asenteesta. Ei valita tai egoile oli rooli mikä tahansa, ja tekee pyyteettömästi duunia. Pelikäsitys on mielestäni miehen ehdottomia vahvuuksia, ja näen että sentterin paikka on noilla ominaisuuksilla se ylivoimaisesti pelaajalle sopivin pelipaikka, jossa pääsee käyttämään vahvuuksiaan. Luistelussa ja fyysiikassa on sen sijaan vielä puutteita. Sinänsä Karvonen on ihan ok luistelija (pystyy mm. teräviin suunnanmuutoksiin ja käännöksiin), mutta lähtönopeudessa ja suoran luistelun maksimivauhdissa olisi edelleen kehitettävää. Fyysisissä väännöissä on myös suhteellisen köykäinen, vaikka asenteella ja ahnaalla mailalla korjaa tätä puutetta. On kehittänyt puutteitaan, ja seuraavan fysiikkapuolen stepin ottamisen jälkeen voisi olla liigaan jo hyvinkin kova tekijä.

  Karvonen on Väyrysen ohella tällä kaudella tärkeä tasapainottava palanen palloseuran rosterissa. Tekee pyyteettömästi duunia alemmissa kentissä (Perrinin ja Filppulan tervehtyessä) ja alivoimalla, ja oikeasti suorittaa aika tasalaatuisesti pelistä toiseen.

  Mihin asti sitten urallaan vielä pääsee, on paljolti kiinni siitä missä fysiikkapuolen luonnollinen limiitti miehellä kulkee ja kuinka tunnollisesti jaksaa tehdä hommia.
   
 8. Taikajim Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Teemu Pulkkinen
  Parantanut mielestäni lähes joka osa-alueella viime kaudesta. Puolustus, aloitukset ja laukaus ainakin parantuneet. Tulevaisuuden tähti-sentteri liigassa mahdollisesti.
   
 9. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Olisiko siis ensi kaudella sentterinelikkö Filppula-Virta-Karvonen-Virtanen? Tai Karvonen kakkoseen (sic!), Virta laitaan ja joku muu kolmoseen.
   
 10. M.O.R.O Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  mustavalkoinen rytminmuutos #24
  Antsa totesi joukkueen julkistamistilaisuudessa että Karvonen kärsi viime kaudella pahoista selkävaivoista jotka ovat taakse jäänyttä elämää joka näkyy toden totta moitteettomien pelisuoritusten myötä, peukkua täältä monivuotiselle jatkolle.
   
 11. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Tuossa aiemmin syksyllä olin itsekin vielä vähän laittamassa jäitä hattuun kovimmille Karvosen hehkuttajille, mutta kyllä nyt näytöt alkavat olla jo erittäin vahvat jatkosopimusta ajatellen. Muistan Karvosen väläytelleen aika lailla jo keväällä 2016 ja liigauransa alkutaipaleella Elias vaikutti sellaiselta hiomattomalta timantilta, jossa saattaisi pelimiehen vikaa ollakin. Viime kausihan meni muistaakseni aika lailla loukkaantumisten takia pipariksi?

  Viime vuonna muuten Jasper Lindsten teki ensimmäisiin 16 otteluun tehot 0+7 (ensimmäisiin 13 otteluun 0+4), joten ihan pistetehtailussakin Karvonen on nyt läpimurtokaudellaan täysin Jasun läpimurtokauden vauhdissa. Karvonen hoitaa erinomaisesti alivoimat, mutta keskimääräistä paremman pelisilmän turvin voi tulevaisuudessa olla liigatasolla pätevä myös kärkiketjujen sentterinä. Joku Ilari Filppulakin oli vielä neljä vuotta Karvosta vanhempana vuotta vanhemman Tommi Hannuksen kanssa liigatasolla samassa "nelosketjun laiturien" alelaarissa.

  Samaan hengenvetoon, kun voi tyytyväisenä todeta, että Karvosen kohdalla potentiaali on mukavasti realisoitumassa Tepsin paidassa, niin harmittaa edelleen, että vielä pykälää potentiaalisempi projektipelaaja Tadas Kumeliauskas ei vaan pysynyt kasassa.
   
 12. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Miten tämä on mennyt ohitse multa? On sanomattakin selvää, että selkävaivat vaikuttavat tuolla tasolla otteisiin ja sinne kohdistuu kovia kiertovoimia ja iskuja muutenkin. Loukkaantuneen pelaajan itseluottamus voi olla sieltä tännepäin, joten synninpäästö on paikallaan. Kupittaan peleissä näkyi sitä vanhaa Karvosta viime kaudellakin.
   
 13. Black Star Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Sama käynyt itsellä. Karvosen viime kausi on täällä yleisesti leimattu epäonnistuneeksi ja näin merkittävä lisätieto olisi varmasti muuttanut monen, itseni mukaanlukien, kritiikkiä huomattavasti lievemmäksi. Joka tapauksessa Karvonen on suorittanut tällä kaudella todella hienosti, ei voi kuin fanittaa.

  Todella tyytyväinen täytyy olla että vihdoinkin ollaan löytämässä näitä omia junnuja liigajoukkueen hyökkäykseen. Ostovoimin on menty ties kuinka kauan, mutta nyt on ainakin Karvonen ja Lindsten hyvässä myötäisessä. Toivottavasti vielä Otto Nieminen saa kunnolla tuulta purjeisiin. Sen lisäksi on nämä muilta ostetut prospektit Virta ja Väyrynen.

  Sehän tästä vielä puuttuisi että Siiki saataisiin ajettua Kai Nurmisen veroiseksi maalitykiksi. (Pakko vähän manata, jos vaikka auttaisi)

  Nyt olisi ehdottoman tärkeää saada näistä mahdollisimman moni sopimuksen alle. Lindsten on niin haluttua kamaa, että ulkomaatkin voi jo tulla kyseeseen. Silti jatkosopimus olisi erittäin tärkeä signaali muille. Virralla myös suuri NHL/AHL-vaara sopimuksesta huolimatta. Karvosen, Väyrysen ja Niemisen hyvänä puolena on, että eivät vielä ole liian hyviä Liigaan.
   
 14. Kanada-malja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Olisi se Karvonenkin ollut mukava lisä tähän pleijarirosteriin.
   
 15. GeneRation Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Edelleen tietämättä mitään mistään, niin koko ajan puhuttiin Karvosen loukkaannuttua: "Loukkaantunut todennäköisesti koko loppukauden." En siis yhä mitään mistään tietämättä pitäisi täysin mahdottomana Karvosen paluuta kevään pitkittyessä.
   
 16. gknight Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Muistikuvieni mukaan Auran Aalloilla oli toissapelin erätauolla haastattelu Karvosesta ja tässä haastattelussa kertoi kuin toisaalta polttelisi päästä jo pelaamaan, mutta syksyssä on katseet.
   
 17. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Jos pelimiehet alkavat oikeasti käydä vähiin, niin Siikiä ja Niemistä ja vaikka Savolaisen Joonasta ennemmin kehiin kuin puolikkaan kauden sivussa ollut toipilasta näihin fyysisiin peleihin. Lisäksi Elias ei kaikella kunnioituksella ole ollut mikään Bure luistimilla, niin meno voi olla mallia Paimion Haka. Fakiiri palatkoon piikkimatolleen syksyllä.
   
 18. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Muistikuvasi ovat aivan oikeat!

  Lisäksi haastattelu oli tehty jo parisen viikkoa sitten. Haastattelun yhteydessähän kävi ilmi, että TPS ei vielä edes tiennyt puolivälierävastustajaansa. Mielestäni siinä heitettiin ohimennen jotain siihen suuntaan, että SAI-PEL -säälipleijarisarja on vielä kesken, joten olisiko haastattelu tehty perjantaina 16.03.2018. Tosiaan itsellenikin jäi mielikuva, että Elias Karvonen saattaisi olla pelikuntoinen vielä tänä keväänä, mutta katseet on siirretty jo täysin kesäharjoitteluun ja ensi syksyyn. Noin neljän kuukauden toipilasajastahan tuolloin joulukuun alkupuolella puhuttiin. Lähdettä tälle "noin neljälle kuukaudelle" en tietenkään nyt löydä.
   
 19. Korkea maila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Winnipeg
  Miltäs Eliaksen pelaaminen on nyt pre-seasonilla näyttänyt? En ole itse nähnyt pelejä, mutta CHL:ssä 4GP, 0+0 ja -1, eikä muistaakseni tehoja ole tullut harkkapeleistäkään. Teksti-tv scouttauksen perusteella ei ainakaan liian hyvää lupaa tulevaa kautta ajatellen, kyseessä kuitenkin lähtökohtaisesti TPS:n kolmossentteri.
   
 20. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Ei vielä näy mitään sen kummempia avuja, että olisi joukkueelle kovinkaan tärkeä pelaaja kaukalossa. Kolmonen / nelonen oikea paikka jos pitää peluuttaa. Hirvittää ajatella jos joutuisi stunttaamaan ylemmäs. Pelikäsitys melko puutteellinen ja sen myötä pelinrakentelu on vajavaista. Rikkovassa pelissä ok.
   
 21. Ludek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Karvonen tuo lisäarvoa alivoimapelaamiseen. Viime kauden alussa Karvonen-Väyrynen - alivoimapari pelasi vahvasti. Sitä sopii kokeilla nytkin. Karvosen kiekolliset taidot ovat varsin rajalliset. Se vaikeuttaa nousemista tuloksentekijäksi ja sitä kautta suurempaan vastuuseen.
   
 22. Viheltää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turku + länsirannikko
  Lainaus:
  Elias ei pelannut kahdessa ensimmäisessä pelissä, kuin minuutin red bullia vastaan. Kyllä kotiotteluissa hoisi oman roolinsa. Pelasi Kurun ja Väyrysen kanssa joten tehoja ennaakkoon kovempia vastaa vaikea odottaa.
   
 23. Ludek Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Jopa Kurulla on minusta Karvoseen verrattuna enemmän osaamista pelata kiekollista peliä, mikä hankaloittaa Karvosen roolia tässä yhtälössä. Virtanen kykenee hoitamaan neljännen ketjun mutta riittääkö Kurun ja Karvosen taidot vetämään kolmosta. Mielenkiintoista nähdä, olemmekohan pian tilanteessa, että Bjorkstrand tulee siirtää laidasta kolmannen ketjun keskelle kiekolliseen rooliin.
   
 24. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tätä olen jo pidemmän aikaa toivonut että näin kävisi koska kiekollisesti taitavia laitureita meiltä kyllä löytää aina neloskenttään asti mutta he joutuvat pelaamaan "ei niin kiekollisesti taitavien" senttereiden kanssa.

  Tällä hetkellä tilanne on tietysti eri kun kaksi laituria on loukkaantuneena mutta jos jossain kohtaa kauden aikana kaikki laiturit ovat terveitä (tuskimpa on) niin Björkstrandin näkisin mieluusti keskellä.
   
 25. Scissors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Olen vähän eri linjoilla sen osalta etteikö Eliaksella riittäisi kiekolliseen peliin, mutta haasteena tuntuu olevan se että ei oikein ehdi tilanteisiin. On auttamattoman hidas ainakin toistaiseksi vielä ollut, en tiedä mistä johtuu.

  Peliä tekeviä asioita pyrkii kentällä toteuttamaan ja näkee kentän hyvin. Mielestäni kaikkea leimaa liiallinen kiire tuon hitauden vuoksi.