EHT & EHC 2021–2022

  • 129 593
  • 1 678

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Kuvottavaa toimintaa venäläisiltä pelata cccp-paidat päällä.
Ois mielenkiintoista tietää saako nuo tuomarit tuosta touhusta lahjuksia vai uhkailuja..?
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi

Venäjä siis ulos, kumpikohan tulee tilalle Slovakia vai Sveitsi? Sveitsi olisi paras vaihtoehto, mutta Slovakian pronssi olympialaisista oli sen verran hyvä haukannäyttö, että sitäkin pitäisi miettiä. Sitten Saksaa ja Tanskaa voisi miettiä, mutta tuskinpa kumpikaan heistä halutaan tilalle ainakaan tälle kaudelle.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki

Venäjä siis ulos, kumpikohan tulee tilalle Slovakia vai Sveitsi? Sveitsi olisi paras vaihtoehto, mutta Slovakian pronssi olympialaisista oli sen verran hyvä haukannäyttö, että sitäkin pitäisi miettiä. Sitten Saksaa ja Tanskaa voisi miettiä, mutta tuskinpa kumpikaan heistä halutaan tilalle ainakaan tälle kaudelle.
Nykyrankingin mukaan se on Saksa, joka tulee Venäjän tilalle. Saksa on sijoitettu IIHF:n rankinglistalla neljänneksi. Alapuolelle jäävät nykyisistä EHT-maista Tshekki ja Ruotsi.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Toivoisin Slovakiaa- nuoria miehiä nousemassa ja heille tekisi hyvää saada maajoukkue pelejä alle.

Myös Tšekki-Slovakia peli jaksaa sytyttää.

Voisivat toisaalta pitää laajennetun turnauksen 6 joukkueella ( Suomi, Ruotsi, Tšekki, Slovakia, Saksa ja Sveitsi), mutta tälle keväällä ei liene mahdollista puhtaasti aikataulujen vuoksi.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Voisivat lopettaa kokonaan tämän turnauksen, tai ainakin vähentää turnausten määrää neljästä kahteen kauden aikana.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Nykyrankingin mukaan se on Saksa, joka tulee Venäjän tilalle. Saksa on sijoitettu IIHF:n rankinglistalla neljänneksi. Alapuolelle jäävät nykyisistä EHT-maista Tshekki ja Ruotsi.
Slovakia meni Saksan ja Sveitsin ohitse olympialaisten ansiosta. Slovakian taakse jää myös Tshekki, mutta ei Ruotsi.

 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Nostin jo toisessa ketjussa esiin Deutschland Cupin, jonka voisi nostaa tuleville vuosille mukaan EHT-ohjelmistoon. Isäntäjoukkue Saksan lisäksi mukana on ollut usein Sveitsi ja Slovakia. Neljäs joukkue on vaihdellut.

Suomen, Tshekin ja Ruotsin nostaminen mukaan nostaisi koko turnauksen vaatimustasoa ja keskieurooppalainen kannattajakulttuuri olisi todella piristävää EHT-vääntöjä ajatellen. Varsinkin kun parhaat euromaat ovat mukana. Jos ja kun korona hellittää niin lähtisin ilomielin katsomaan tätä "höntsää". Kuuden joukkueen, kahden lohkon ja sijoitusotteluiden kera jokainen joukkue saisi sen kolmisen tasokasta peliä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen MM-leiritys käynnistyy huhtikuussa pääsiäisviikolla, kun Leijonat kohtaa Tanskan vieraissa 13.4. ja 14.4. Yleensä ensimmäisellä leiriviikolla on ollut melko maltillisesti lopulliseen kisajoukkueeseen murtautuvia pelaajia, mutta nyt tilanne voi olla toinen. NHL:stä Suomi ei todennäköisesti tule saamaan mitään kovin isoa määrää laatupelaajia ja toisaalta marginaalipelaajat NHL:stä eivät ole välttämättä kovin relevantteja vahvistuksia, kun olympialaisissa juuri nähtiin Suomen europelaajien parhaimmiston laatu. Ja toisaalta Euroopassa ei mielestäni kovin paljon ole muita pelaajia, joiden voisi nähdä uskottavasti syrjäyttävän olympiavoittajia MM-joukkueesta.

Uskoisin, että MM-joukkueen runko tulee olemaan pitkälti sama kuin olympiakultajoukkueessa. Olympiavoittajista seurajoukkuekautensa ovat päättäneet jo Jussi Olkinuora, Harri Säteri, Frans Tuohimaa, Ville Pokka, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Markus Granlund, Miro Aaltonen, Niko Ojamäki, Harri Pesonen ja Joonas Nättinen. Tuossa voisi olla jo siis noin 40 % joukkueesta. Lisäksi Sami Vatasen ja Valtteri Filppulan kausi on tänään katkolla. Myös Juuso Hietasen, Hannes Björnisen, Atte Ohtamaan ja Saku Mäenalasen kohdalla on realistinen skenaario, että kausi päättyy hyvissä ajoin ennen ekaa leiriviikkoa.

Tokihan on osin vielä arvoitus, miten innolla olympiavoittajat ovat MM-projektiin lähtemässä. Jotenkin oletan kotikisojen tuovan sen sytykkeen, että ainakaan heppoisin perustein ei kieltäydytä. Lisäksi aikainen seurajoukkuekauden päättyminen auttaa varmasti siinä, että mahdolliset pikkuvammat ehtivät parantua ennen MM-leirille liittymistä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eka MM-leiriryhmä on nimetty:

Maalivahdit
30 Niclas Westerholm
35 Frans Tuohimaa
45 Jussi Olkinuora

Puolustajat
2 Ville Pokka
3 Niklas Friman
7 Oliwer Kaski
18 Kalle Maalahti
34 Nuutti Viitasalo
38 Juuso Hietanen
42 Sami Vatanen
52 Arttu Pelli

Hyökkääjät
15 Miro Aaltonen
20 Niko Ojamäki
21 Juuso Könönen
23 Markus Nenonen
24 Hannes Björninen
25 Ville Petman
28 Joonas Nättinen
37 Eemil Erholtz
39 Valtteri Ojantakanen
60 Markus Granlund
65 Sakari Manninen
70 Teemu Hartikainen
82 Harri Pesonen


Onhan tämä huikea tilanne, että jo ensimmäisellä leiriviikolla on mukana 14 olympiavoittajaa ja Lehtisen mukaan lisäksi Filppulan kanssa on sovittu, että liittyy MM-leiritykseen toiselle viikolle. Käytännössä siis kaikki seurajoukkuekautensa päättäneet olympiavoittajat ovat MM-projektissa mukana. Lienee jo tässä vaiheessa selvää, että tänä keväänä Leijonien MM-joukkueessa ei tule kovinkaan isoa määrää arvokisojen debytantteja olemaan.
 
Joo kyllähän tuosta ylläolevasta listasta pystyy helposti nimeämään ketkä ovat mukana MM-kisoissa. Maalivahdeista Olkinuora ja Tuohimaa. Puolustajista Pokka, Friman, Kaski, Hietanen ja Vatanen. Hyökkääjistä Aaltonen, Ojamäki, Björninen, Nättinen, Granlund, Manninen, Hartikainen, Pesonen ja myöhemmin mukaan liittyvä Filppula. Vielä jää yksi molarin paikka, 3-4 puolustajaa sekä 4-5 paikkaa hyökkäykseen. Tänä vuonna kotikisojen ja uuden hallin vuoksi on varmaan normaalia enemmän kiinnostusta, joten Pohjois-Amerikasta ei tarvitse tällä kertaa kaivaa AHL-laaria, vaan täsmävahvistukset voidaan poimia NHL:stä.

Ja lisäksi Liigasta pari Jalosen luottoratsua varmaan otetaan myös mukaan. Ainakin Ohtamaa, Anttila ja Mäenalanen.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jep, en kyllä muista milloin olisi ollut yhtä kovaa ensimmäistä leiriryhmää MM-kisoja varten. Tuskin koskaan. Ei taida olla millään nelosketjun NHL-pelaajilla asiaa näihin kisoihin. Saa jo miettiä, että ketkä pelaajat ovat oikeasti vahvistuksia tuolle joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Todella harvinaista että nämä suurimmatkin tähdet (tässä tapauksessa UFA:n pojat, Vatanen ym..) ovat jo nyt mukana leireilemässä. Olympiakultaa voittaneesta joukkueesta melkoisen varmasti ainakin Marko Anttila, Saku Mäenalanen ja Atte Ohtamaa löytyvät myös lopullisesta kisajoukkueesta, jos vaan haluja mukaan lähteä on ja Säteri varmaan täydentää sitten maalivahtikolmikon, kun Coyotesin pelit piakkoin päättyvät. NHL:n puolella Dallas Stars on noussut taas viimeiselle pudotuspelipaikalle, joten sieltä Finnish Mafian varaan ei kannata hirveästi laskea. Ainoat tulijat omissa papereissani ovat Joel Armia ja Rasmus Ristolainen. Donskoille taisi tulla perheenlisäystä, joten tuskin on haluja lähteä. Vaikean kauden pelanneelle Armialle kuitenkaan tuskin luvataan suoraa kisapaikkaa ja tässä tilanteessa, kun Euroopan kärki on mukana löytyykö roolia. Ristolaisella on nyt se tilaisuus näyttää ja tulla viimeinkin ensimmäisiin kisoihin. Macceli ja Kuokkanen saattaisivat olla ihan mielenkiintoisia vahvistuksia, mutta tuovatko lopulta mitään lisäarvoa hyvin hitsautuuneeseen lähes valmiiseen joukkueeseen ja aiempina vuosina Euroopassa pelanneiden kerma on kieltäynyt kisoista, niin siksi niitä jämäpelaajiakin on joitain otettu mukaan.

Urheilulehdessä Jalonen kertoi, että on kysynyt suoraan pelaajilta jotka jatkaa pleijareihin, onko halua tulla kisoihin, jos noutaja tulee heti ensimmäisellä kierroksella. Eli tällä kertaa kaikkia passeja ei leimata heti, jos siellä esimerkiksi Rantanen, Aho tai Barkov olisi suostunut tulemaan pelien päätyttyä ensimmäisellä kierroksella.

Niin ja tottakai SaiPalaisena ilahduttaa ja vähän hämmästyttääkin, kun mukana on peräti viisi pelaajaa SaiPasta. Lopulliseen kisakoneeseen tuskin yksikään pääsee.
 
Viimeksi muokattu:

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Leijonat kotikisoissa:

Granlund - Manninen - Hartikainen
Pesonen - Filppula - Pakarinen
(Maccelli/Donskoi/Kuokkanen) - Aaltonen - Armia
Mäenalanen - Björninen - Anttila
Nättinen, Ojamäki

Lehtonen - Ristolainen
Ohtamaa - Jokiharju
Pokka - Vatanen
Friman - Kaski

Säteri - Olkinuora - Tuohimaa

Saa nähä menikö kuinka lähelle... En usko että Jalonen jaksaa odotella playoffeien ekaa kierrosta vaan lyö joukkueen lukkoon hyvissä ajoin, niinkuin parina viime vuonnakin. Joonas Kemppainen voisi olla yksi nimi mutta en keksinyt hälle paikkaa tuossa kokoonpanossa. Luulisi että kotikisat kiinnostaa koska missasi kuitenkin olympialaiset. Komarovin jätin pois myös koska mies on saavuttanut maajoukkueessa jo kaiken mitä on ollut mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Todella erikoisia valintoja leiritykselle, jossa kuitenkin yritetään valita pelaajia MM-kisoihin. Oikeestaan kaikki Saipapelaajat. Mutta etenkin herrat Erholtz, Könönen, Ojantakanen, Nenonen, Maalahti, Viitasalo ovat todella erikoisia valintoja. On siellä muitakin kyseenalaisia valintoja. Toki Jalosen valinnat EHT-turnauksiinkin ovat olleet todella erikoisia.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Liigan puolivälierien päätyttyä toista leiriviikkoa ajatellen vapautui mielenkiintoisia nimiä. Kärppien Atte Ohtamaa ja Saku Mäenalanen ovat itseoikeutettuja valintoja leiritykseen ja lähes pomminvarmoja kisapelaajia. Kärpistä haluan nostaa esille myös Topi Niemelän, joka olisi mielenkiintoinen kokeilu, mutta kaksi viimeistä peliä jäi väliin tiettävästi terveyssyistä.

Lukon mestarijoukkueen kanssa ei otettu viime vuonna turhia riskejä nimeämällä suoraan kisoihin. Tällä kertaa Vili Saarijärvellä voisi olla näytön paikka, mutta kenties Saarijärven ja Niemelän harmiksi Vatanen ja Kaski ovat jo hyökkäävinä rightin pakkeina mukana. Muutamiin ensimmäisen viikon nimiin peilattuna debytantti Sebastian Repo toisi myös lisäarvoa, mutta tuskin on vahvoilla. Yllätyskokeiluna nostaisin esiin oman pään luudan Samuli Piipposen.

HIFK:n Jere Innala ja Iiro Pakarinen voivat olla vahvoja kanditaatteja kisoihin. Viime liigakevään MVP Eetu Koivistoinen voisi olla myös leiritykseen. Jukureista löytyy puolestaan yksi ja ainoa Petrus Palmu.

Ruotsin puolella Växjö on selkä seinää vasten Frölundaa vastaan. Kauden päättyminen vapauttaisi esim. Julius Nättisen, mutta Miika Koivisto ja Juuso Vainio ovat loukkaantuneina. Myös Luulajaa vastaan tappiolla olevassa Örebrossa pelaa useampi suomalainen, mutta monen taso ei kuitenkaan (enää) riittäne ja myös Jani Lajunen on ollut pitkään poissa Leijonista.

Sveitsissä puolivälieristä vapautui Bielin Toni Rajala ja Jere Sallinen, joista ensimmäisenä mainittu voisi olla vahvoilla mukaan. Rapperswilin Kalle Kossila valittiin jo Venäjän turnaukseen, mutta korona esti matkan. Halua kokeilla varmasti on, mutta roolia ei välttämättä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Suomen ketjut tänään Tanskaa vastaan:

Palmu - Manninen - Hartikainen
Maalahti - Kaski

Pesonen - Aaltonen - Ojamäki
Friman - Vatanen

Nenonen - Björninen - Erholtz
Viitasalo - Hietanen

Könönen - Petman - Ojantakanen
Pelli - Pokka

Olkinuora
(Tuohimaa)
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Kiva nähdä tänään maajoukkue pitkästä aikaa tositoimissa. Studio osuus alkaa 19.30. Peli 20.00.

Jukureissa hyvän kauden pelannut Petrus Palmu ykkösvitjassa Hartikaisen ja Mannisen kanssa. Siinä kentässä on ainakin helppo pelata!

Tsemppiä Leijonat
 

Nigi

Jäsen
Todella erikoisia valintoja leiritykselle, jossa kuitenkin yritetään valita pelaajia MM-kisoihin. Oikeestaan kaikki Saipapelaajat. Mutta etenkin herrat Erholtz, Könönen, Ojantakanen, Nenonen, Maalahti, Viitasalo ovat todella erikoisia valintoja. On siellä muitakin kyseenalaisia valintoja. Toki Jalosen valinnat EHT-turnauksiinkin ovat olleet todella erikoisia.
Näihin aikoihin on aika monena vuonna ollut samantyylisiä valintoja. Aikoinaan mm. Mikko Pukka.
 

Nigi

Jäsen
Jännä kyllä muu joukkue ei ole täynnä mikkopukkia. Jos nyt SaiPan ukkoja pidetään ihmeellisinä valintoina. Petman ja Maalahti ainakin erittäin ansaitusti mukana.
En sano, että ovat huonoja pelaajia. Sitä tarkoitin, että tuohon leiritykselle pääsee mukaan joka vuosi keväisin sellaisia pelaajia, joilla ei lopulta ole kisoihin paikka edes lähellä.

Otetaan nyt esimerkiksi Ojantakanen. Hieno läpimurtokausi liigassa, mutta ei noilla näytöillä ole kisoihin vielä mitään asiaa. Hyvä piristysruiske pelaajalle toki ja paikka imeä oppia.
 

Sportsguy

Jäsen
En sano, että ovat huonoja pelaajia. Sitä tarkoitin, että tuohon leiritykselle pääsee mukaan joka vuosi keväisin sellaisia pelaajia, joilla ei lopulta ole kisoihin paikka edes lähellä.

Otetaan nyt esimerkiksi Ojantakanen. Hieno läpimurtokausi liigassa, mutta ei noilla näytöillä ole kisoihin vielä mitään asiaa. Hyvä piristysruiske pelaajalle toki ja paikka imeä oppia.
Ja näinhän se pitääkin olla. Ehkä tuo motivaatio ja oppi tekee tulevaisuuden majupelaajia.
 

Vilko93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jukurit
Leijonien kiimainen nousu kahden maalin tappioasemasta juutteja vastaan ei kummempaa keskustelua aiheuttanut. Oli miten oli, Suomella alkaa olla tämän Jalosen uuden kauden aikana takaa rinnalle ja ohi -voittoja enemmän kuin aikaisempina vuosikymmeninä yhteensä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös