EHM-haaste – the 90's

  • 2 197
  • 10

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Järjestetäänpäs tuon vakavissaan otettavaan Dallas haasteen lisäksi leikkimielinen haaste.

Tämä ketju on oikeammin enemmänkin vain samantyyppinen raportointiketju, kuin jatkoajassa jo pitkään ollut yleinen managerointi-ketju, mutta tänne raportoidaan nimenomaan näiden eilen EHM:n saapuneiden 98/99 kaudesta alkavien rostereiden uraa. Aloittaa saa millä joukkueella haluaa ja pelaajia saa hommata kuten haluaa, tarkoitus on voittaa mestaruuksia joko heti tai tulevaisuudessa. Mitään rajoituksia ei ole.

Rosterit löytyvät tämän linkin alta: [1998-99] TBL 1998 Retro Rosters v1.0 • EHM The Blue Line

Dallas-haaste tämän linkin alta: EHM-haaste: Dallas Stars | Jatkoajan keskustelupalsta
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ensimmäinen kausi takana Penguinsilla. Runkosarjaa kun oli 4 peliä pelaamatta, olin vielä toiseksi viimeisenä idässä menossa playoffeihin, mutta sitten tuli 4 tappion putki ja niin olinkin runkosarjan lopulla ensimmäinen joka jäi rannalle. Tämä nyt ei kauheasti haitannut, koska olen rebuildaamassa Penguinsia Lemieuxin lopetettua heti kauden alussa. Pelaajista merkittävimpinä Barrasso öähti pikkejä vastaan Detroitiin, Kevin Hatcher Rangersiin ja Stu Barnes myöskin Detroitiin. Vaihdossa takaisin tuli 3x 1. kierrosta ja paluumuuttajana Ulf Samuelsson+cap-lattiaa ylittämään myynnissä ollut Beukeboom. Merkittävimpia hankintoja oli Tommy Salo vapaista ja halvalla Oilersista treidattu lupaus Tom Poti. Jagr voitti koko liigan pistepörssin 99 pisteellä, Martin Strakan ollessa toinen 98 pisteellä. Jagr vei myös maalipörssin neljän maalin (54) erolla Selänteeseen ja puolustajien pistepörssissä Slegr oli kahdeksas ja tulokkaiden pörssissä puolestaan Hrdina kuudes. Colorado oli koko liigan paras 128 pisteellä, Red Wingsin jäätyä 7 pts ja Rangersin 8 pts päähän.

Stanley Cupin vei Detroit Red Wings 4-1 voitoin Devilsistä.

Draftin top10 oli seuraava:

1. H.Sedin Jets
2. Patrik Stefan Jackets
3. Daniel Sedin Wild
4. Martin Havlat Tampa
5. Michal Sivel Bruins
6. Henrik Zetterberg Islanders
7. Karel Rachunek Haws
8. Martin Erat Coyotes
9. Zbynek Irgl Oilers
10 Mike Zigomanis Sharks.
 
Viimeksi muokattu:

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Toista kautta ollaan aloiteltu Sharksilla. Oli mielekästä aloittaa omalla suosikkijengillä. Haastavuutta sopivasti jengin ollessa rosterin puolesta häntäpäässä, mutta sopivasti hyviä prospecteja, joista voi luetella maalivahdit Nabokov ja Kiprusoff, Laiturit Marleau, Sturm ja Friesen sekä puolustajat Hannan ja Stuart. Joukkueessa ei yhtään suurta staraa löydy. Selvää oli että sentteriosastolle vahvistusta tarvittiin. Thorntonia koitettiin kovallakin hinnalla saada 'kotiin' alkukaudella, mutta sekin jäi yritykseksi. Charan olisin saanut vaihdettua Frieseniin, mutta rupesin ahneeksi ja koitin kalastaa vielä draftivuoroja. Homma meni puihin ja Charan arvoon tuli melko suuri inflaatio ja kauppa jäi haaveeksi.

Kauppojen mennessä pieleen lähdettiin sitten varausvuoroja kalastamaan kauden aikana ja sitä kautta rakentamaan dynastiaa. Mainittavia kovia lähtijöitä omasta joukkueesta oli Friesen, Houlder, Murphy ja Shields. Friesen joukkueen paras pistemies ja Houlder puolustajista tehokkain. Tulo puolella oli mm. kenttäpelaajista Tverdovsky, A.Carter(wvrs), Iafrate(FA), varauksista kolme ykköskierroksen pickiä seuraavalle kesälle ja yksi kesälle 2000, sekä pienempiä vuoroja.

Vaikka jo ennestään heikko rosteri heikentyi kauden aikana niin joukkue venyi yllättäen yhdeksänteen sijaan konferenssissa viimeiseen asti taistellen playoff paikasta. Tämä yllättävän hyvä suoritus luo uskoa, että menestystä voi tulla jopa odotettua nopeammalla aikataululla. Mestaruuden vei Rangers, Coloradon ollessa toinen. Pistepörssin voiton mennessä Yzermanille, Omasta joukkueesta 19-vuotias Marleau 60 tehopisteellä. Huomautuksena Riccin ollessa tehokkain sentteri 38 pisteellä.

Kesällä alkoikin täysi hulina. Euroopasta hankittiin Vyborny, Rafalski, Johnsson, Vlasac ja Vishnovsky ja vapaista agenteista ykkössentteriksi Michael Peca. Mainittavia lähtijöitä joko treidin kautta tai sopimuksen loppuessa Ricci, Granato, Vernon, Tverdovsky ja Iafrate. Draftiin oli valtava odotus joka nousi ennestään kun Columbuksesta hankittu ykköskierroksen picki voitti lotteryn ja kun joukkue tarvitsi tulevaisuuden Franchise sentterin oli H.Sedin valinta selvää ja samantien sopimus kouraan. Muilla 14 varausvuorollani tuli varattua mm. Kronwall, Bieksa, Burrows, Gionta, Zidlicky, Streit ja Lydman.

Tulevaisuus näyttää siis hyvältä ja tulevallekin kesälle jo varmasti kolme ensimmäisen kierroksen pikkiä draftiin. Pelataan nyt kausi kuitenkin sitä ennen pois tavoitteena playoffit.

Ps. Lemieux edelleen kirjoilla pingviineillä kun mennään toista kautta parinkymmenen kierroksen jälkeen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Toinen kausi menossa täälläkin jo 20 pelin kohdalla.

Kentät ovat seuraavat:

Kip Miller-Straka-Jagr
Rob Brown-Peca-D.McCarty
A.Johansson-Hrdina-Daigle
Lacroix-Gratton-Stevensson
Olzcyk-T.Wright

Slegr-Rafalski
Poti-Visnovsky
Werenka-Kasparaitis
Tamer

T.Salo (Rhodes)

Lang vaihtui Montrealiin ja kesällä varatun Heatleyn oikeuksiin. Skudra vaihtui kakkoskiekkaan Tampaan ja Montrealin ykköspikkiin lähti Titov. Vielä Viktor Ignatievs ja Dan Kesa Montrealiin, niin sieltä on nyt sitten haalittu kasa pikkejä+Dany. Vapaista sain kakkosen keskelle Pecan ja kakkosen oikeaan laitaan Darren McCartyn. A.Johansson tuli treidattua pariin alempaan pikkiin Ottawasta ja Daigle oli myös kesän UFA-hankintoja, kuten koko nelosketjukin.

15 peliä takana kautta 99-2000 ja samalla sijalla olen missä pyörin koko viime kauden, eli juuri ja juuri playoff-viivan yllä. K.Miller-Straka-Jagr oli pitkään koko liigan top4 pistemiehissä ja top2 maalintekijöissä, mutta nyt meno on vähän taantunut ja Straka pudonnut jo sijalle 36 pistepörssissä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Toinen kausi värikkäiden vaiheiden jälkeen ohi. Joukkue oli kesän jälkeen muodostunut varsin nuoreksi ja nopeajalkaiseksi sekä puolustuksen että hyökkäyksen osalta. Maalivahtiosastolla Nabokov on häntäpään tasoa ykkösmaalivahdeissa, mutta silti luottavaisesti lähdettiin kauteen tällaisella rosterilla:
Lihavoidut lähtivät kesken kauden.

Marleau-Peca-Nolan
Sturm-Ricci-A.Carter
Matteau-Sedin-Hlavac
R.Brown-Vyborny-Korolyuk
Craven-Guolla-Kovalenko

G.Suter-Rafalski
Vishnovsky-Jonsson
Ragnarsson-Rathje
Marchment-Tverdovsky
Hannan

Nabokov-Essensa-Gauthier

Kausi lähti käyntiin vähän yskien ja 24 ottelun jälkeen oltiin muutaman pisteen playoff viivan alapuolella. Ricci ja Tverdovsky saivat tässä kohtaa lähteä Wildiin ensimmäisen kierroksen varausta vastaan. En tiedä miksi, mutta tämän jälkeen joukkue äityi valtavaan vireeseen napaten 16 voittoa 19 ottelusta. Yhtäkkiä taisteltiin jo kotiedusta Kingsin.Red Wingsin ja Bluesin kanssa. Konferenssin kärkijoukkueet Colorado ja Dallas näytti jo karanneen liian kauas. Tammikuu ja helmikuu olikin taas vaikeat ja kotietu oli parhaimmillaan karannut 11 pisteen päähän. Kurssi kuitenkin saatiin käännettyä ja runkosarjan 23 viimeistä ottelua kovilla statseilla 17-2-4 ja nipinnapin nelossija ja kotietu.

Joukkueen parhaat pistemiehet olivat Marleau ja puolustaja Suter 68 pisteellä. Vaikka joukkue teki hyvin maaleja kauden aikana niin ei joukkueen pistekärki ollut silti kovin kummoinen. Joukkueen neljän kentän leveys, luisteluvoima ja maalintekokyky oli se vahvuus jolla lähdettiin kannua hakemaan. Jäähyjä tuli kauden aikana ainoastaan sarjan vähintään 6,5 min per ottelu versus esim Lightning 13,5 min. Sen sijaan meillä oli eniten ylivoimaa. Nämä selittynee joukkueen vahvalla luistelulla. Myöskin maalia kohti saadut ja omiin tTäulleet laukaukset oli tilasoissa sarjan parhaimmistoa. Nabokov oli suurin huolenaihe vain 89,4% ollessa torjuntaprosentti. Otin myös riskin treidatessa Marchmentin ja Essensan varausvuoroja vastaan. Hannan nostettiin seiskapakiksi takana ainoastaan yksi NHL-ottelu ja Essensan tilalle nostettiin Gauthier joka oli lähempänä Mestistasoa.

Conference Quarter Final (vs. Detroit)
Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Detroit joka kaadettiin 4-2 luvuin. Detroitin kovin kärki oli nimekäs, mutta ratkaisijaosasto jäikin kovin kapeaksi omiin verrattuna. Jokaisessa pelissä oltiin niskan päällä, eikä horjunut luotto joukkueeseen misään vaiheessa.

Semi Final (vs.Colorado)
Erittäin kova Colorado vastassa ja parasta peliä vaaditaan jatkoonpääsyyn. Colorado veikin kaksi ensimmäistä kotiotteluaan niukasti. Sharks kuitenkin vastasi voittamalla myös omansa kotona sekä vielä viidennen vieraissa ottaen sarjan kuskin paikan voitoin 2-3. Luottavaisin mielin kohti kuudetta ottelua katkaisemaan sarjaa kotona. Sitten tapahtui se pelätyin ja pahin painajainen. Nabokov loukkaantui ottelun toisessa erässä tilanteessa 1-1 ja Gauthier oli pakko laittaa maaliin. Ei paljoa toivoa antanut lopputuloksen ollessa 1-6 Gauthierin imiessä viisi omiin reilussa erässä. Edessä seitsemäs ottelu, Nabokov kolme viikkoa poissa ja vaihtoehtona vain Mestistason maalivahti maaliin. Ottelu oli todellista kynsien pureskelua ja homma vietiin jatkoajalle tilanteessa 2-2. Gauthier oli siis pelannut mukiinmenevää ottelua. Ajassa 67.13 Sturm päästää Sharksin piinasta ja etenee konferenssifinaaleihin. Tässä kohtaa manageri menee äkkiä metsästämään UFA-markkinoita ja hätäapu maalivahtia. Tarjous lähtee HPK:ssa torjuneelle Billingtonille.

Conference FInal (vs. Dallas)
Paljoa ei odotuksia ollut Dallasia vastaan, koska ei ollut NHL-tason maalivahtia. Ei edes tarjottu Billington joka on Liigan tasolle ok maalivahti. Dallas ei silti onnistunut kunnolla haastamaan. Sarjan ollessa 3-1 Sharksille tuli jälleen taas uusi takaisku. Rathje loppukauden poissa ja sitä paikkaamaan huikean yhden NHL-ottelun kokemuksen omaava Scott Hannan. Mahdollisia finaaleja ajatellen tuntui karmaisevalta menetykseltä jälleen. Billington tuli Sharksin maaliin viidenteen otteluun ja melko hienosti tulikin. Lopputulos 0-1 Sharksille, Billingtonille 20 torjuntaa, nollapeli ja Sharks kohti finaaleja.

NHL Final (vs. Toronto)
Toronto jolla ennestään jo löytyi hyökkäyksestä nimiä kuten P.Bure, Sundin ja S.Sullivan vahvistui siirtorajan kynnyksellä vielä Mogilnylla. Aika valtavan iso haaste joukkueen maalivahti ja puolustustilanne huomioon ottaen. Sarja erittäin mielenkiintoisesti käyntiin joukkueiden voittaessa vuorotellen pelit. Tätäkään sarjaa ei onnistuttu pelaamaan ilman takaiskua sillä Poffien tehokkain puolustaja Vishnovsky(15pts) loukkaantui neljännessä pelissä ja tietenkin loppukausi siinä. Viidenteen peliin piti nostaa jälleen uusi pakki kesken playoffien farmista nimeltä Shawn Heins. Aika karmaiseva tilanne sarjan ollessa 2-2 ja rosterissa kaksi täysin kokematonta pakkia ja maalivahdit. Viides ottelu lähti käyntiin ei niin hyvissä merkeissä ja ajassa 50.00 tilanne oli Toronton hyväksi 3-0. Joukkue kuitenkin käsittämätöntä sitkeyttä ja summerin soidessa Sharks juhli 3-4 voittoa voittomaalin tullessa 59.20. Valtava henkinen etu tulevaan kuudenteen peliin joka pelataan vielä kotona. Tämä taputeltiinkin numeroin 4-1 Sharksille ja mestaruus siis 4-2 numeroin.

Kausi oli valtava menestys. Uskalsin jo toivoa hyvää kautta, mutta en olisi uskonut hyvää kautta kovimpien ratkaisijoiden puuttuessa joukkueesta. Jengi kuitenkin jyräsi mestaruuteen vastoinkäymisistä huolimatta. Tässä voi alkaa jo dynastiaa odottamaan. Tulevaan Draftiin 14 pickkiä joista kolme ensimmäisellä kierroksella.

Edit: Lemieux tekemässä paluuta kaudelle 2000-01.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
En tiedä onko oikea ketju kysyä, mutta onko tähän 98-99 rosteriin tehty tulevia prospekteja miten pitkälle? Onko edes mahdollista, että pelissä olisi esim. Crosby tai vielä nuorempia kavereita luokkaa Barkov?
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
En tiedä onko oikea ketju kysyä, mutta onko tähän 98-99 rosteriin tehty tulevia prospekteja miten pitkälle? Onko edes mahdollista, että pelissä olisi esim. Crosby tai vielä nuorempia kavereita luokkaa Barkov?

En nyt ole koneella, mutta uskaltaisin sanoa ettå löytyisi ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi prospektit.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Toinen kausi takana ja Penguins juhlii mestaruutta. Kausi lähti hitaasti vauhtiin, mutta lopulta pienin muutoksin, Penguins nousi idän kärkeen, ollen kuitenkin kokoajan lännessä dominoineen Detroitin takan pisteissä. Helmikuussa tuli järjetöntä jobinpostia, kun Jagrilta repesi osittain sivuside polvesta ja 3kk saikku edessä. Tämä paikattiin hankkimalla Mogilny Vancouverista, vaihdossa lähti Hrdina, 3. kierroksen pikki 2001 vuodelle ja Tanaben oikeudet. Fanit ja Board ylistivät mut taivaaseen treidin myötä, mutta itse olin hieman skeptisempi, sillä Tanabe oli iso osa tulevaisuuden suunitelmia Penguinsissa. Juuri nyt ei haittaa niin yhtään tosin.

Kip Miller ja Jagr olivat pitkään NHL:n pistepörssin kärkikaksikko, mutta Jagrin hajottua, Kip putosi lopulta neljänneksi, toki mies pelasi vain 68 peliä ollen osan kaudesta loukkaantuneiden kirjoilla. Mogilny nousi pistepörssissä rytinällä ylös pelattuaan suht. heikosti Vancouverissa ja ollen huikeus Penguinsin ykköskentässä. Visnovsky voitti tulokkaiden pistepörssin ja oli pakkien pistepörssissä neljäs.

Palkinnoissa Peca vei Selken, Jagr Conn Smythen ja Visnovsky Calderin. Kesken kauden signaamani Don Luce voitti Jack Adamsin.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Alkava kolmas kausi on jälleen mestaruuden tavoittelua. Draftissa tarttui kyytiin Brian Sutherby, Jarrett Stoll, Janne Pesonen ja Chad Larose nimekkäimpinä. Vapaista vain kaksi miestä, Rob Niedermayer kolmosen keskelle ja Raymond Bourque tuomaan kokemusta pakistoon vuodeksi.

Kentät alkavaan kauteen:

K.Miller-Straka-Jagr
Hlavac-Peca-Mogilny
A.Johansson-Niedermayer-McCarty
Lacroix-Gratton-Stevenson

Slegr-Rafalski
Visnovsky-Poti
Kasparaitis-Bourque

Salo (Rhodes)
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kolmas kausi takana ja mestaruus tuli. Runkosarjan voitin 16 pisteen erolla Canadiensiin (131 pts Penguinsilla) ja Jagr+Mogilny olivat sekä piste- että maalipörssin ykkösenä koko liigassa. Peca saa lähteä draftissa vuoroon, koska alkaa paukkua cappi vastaan ja joukkueen jättää kauden jälkeen mm. Kasparaitis.

Edit: Draftissa tuli napattua Ilja, Spezza ja Shaone Morrisonn ensimmäisellä kierroksella. Vaihdoin Sabresin 9. pikkiin oman 30. pikin + Pecan ja sain Sabresista vielä 2003 3. kierroksen päälle. Lisänä oli aiemmin eri kaupoissa tulleet 12. ja 17. vuoro ykköskierroksella. 2. kiekka lähti kaupaksi, kute myös valtaosa muistakin draftin pikeistä. Aika kuraa oli 2001 NHL Draft kokonaisuutena. Ainakin toisen sain, kun STL tarjosi aivan järjetöntä treidiä 1st <-> Damian Rhodes+4th minulta. Lopulta Rhodes päätyi Flyersiin. En miettinyt ns. hetkeäkään tuota ehdotusta.

Kentät alkavalle kaudelle:

S.Kozlov-Straka-Jagr
Morozov-R.Niedermayer-Mogilny
Hlavac-Gratton-S.Fraser
Davidsson-Dube-Stevenson

Visnovsky-Rafalski
Poti-Slegr
Galanov/Scuderi-Rozsival

Salo-Aubin
 
Viimeksi muokattu:

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Tuli pitkästä aikaa aloteltua savea 98/99 rostereilla. Joukkueena tietysti oma suosikki Phoenix Coyotes.

Olen nyt kauden 04/05 alkupuolella (marraskuu), ja yllättävän ok tasolla pärjännyt nämä vuodet. Pari kertaa jäänyt playoffsien ulkopuolelle, mutta muuten aina mukana. Vaikka valtaosa playoff-taipaleesta onkin päättynyt jo ensimmäiselle kierrokselle, yhtenä vuotena tuli päästyä ihan Stanley Cup finaaleihin asti. 01/02 kaudella mentiin melkein päätyyn asti, mutta Boston Bruins oli sitten pikkuisen kovempi vastus. Mulla taisi muistaakseni vielä joku avainpelaaja loukkaantua tuossa ottelusarjassa, joka saattoi olla yksi syy miksi hommat meni pieleen.

Kauteen 04/05 on lähdetty ihan hyvin mukaan. Läntisen konferenssin neljäs sija statsein 12-7-1. Päävalmentajan vaihdoin tälle kaudelle, ja tämän paikan otti Barry Trotz. Ketjukoostumuksia vielä:

Keith Tkachuk - Jeremy Roenick - Shane Doan
Chris Kunitz - Henrik Zetterberg - Jonathan Cheechoo
Scott Pellerin - Travis Green - Justin Williams
Jussi Jokinen - Dave Scatchard - Antoine Vermette

Oleg Tverdovsky - Teppo Numminen
Ossi Väänänen - Janne Niinimaa
Ryan Suter - Darren Van Impe

Ilya Bryzgalov
Craig Anderson

Tosiaan ihan mukavan kilpailukykyinen rosteri, joka sisältää paljon kokemusta sekä paljon nuoruutta sopivasti sekaisin. Jokinen, Williams ja Vermette ovat toista kauttaan ylhäällä. Ryan Suter ja kakkosmaalivahti Craig Anderson ensimmäistä kauttaan aloittamassa. Niinimaa ja Van Impe oli kesän UFA-hakuja joukkoon mukaan. Ilya Bryzgalov oli muutaman kauden kakkosmaalivahtina, Nikolai Khabibulinin takana, mutta nyt oli aika päästää Nikolai pois ja lähteä nuorella tandemilla uuteen kauteen.

AHLssä, junnuissa ja muualla maailmaa on ihan päteviä prospecteja tulossa mukaan. Viime draftin kovin haku oli ykköskierroksella omalle kohdalle pudonnut Alexander Ovechkin, joka kuitenkin pelaa vielä kauden Venäjän liigassa. Ovien lisäksi hyökkäyspuolella on kypsymässä pelimiehiä kuten, Mike Cammalleri, Scottie Upshall, Tomas Fleischmann, Mikko Koivu, Brendan Dubinsky, Blake Wheeler, Juhamatti Aaltonen sekä Erik Condra. Pakiston puolella odottaa nousua ylös Dan Girardi, Matt Carle sekä Brent Burns. Maalivahtiosastolla kehittymistä odottelee Jaroslav Halak sekä Thomas Greiss.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös