Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Eero Kilpeläinen – ykkösmaalivahti

Viestiketju osiossa 'KalPa' , aloittajana Zorba, 27.03.2014 klo 10.38.

 1. Zorba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Sieltähän se tuli, Eero Kilpeläinen palaa KalPaan maailmankiertueeltaan. Juvalta lähtöisin oleva Kilpeläinen pelasi junnuvuodet KalPassa, mutta miesten joukkueessa ei kertynyt kuin yksi Mestis-peli. Kanadan reissun, Kokkolan, Porin, Helsingin ja Sveitsin kautta paluu ”kotiin” on nyt tapahtunut. Pitkään aikoo Eero Kuopiossa tällä kertaa ollakin, sopimus on mallia 3+1v.

  Maalivahdiksi ikää ei vielä ole hirveästi (28v), joten toivottavasti tämä sopimus ei osoittaudu loppumetreillä samanlaiseksi hudiksi kuin parin aiemman kotiinpalaajan kohdalla. Seuraavat neljä vuotta olisi mukavaa puhua Eerosta ykkösmaalivahtina ilman irvileukailua. Kehitystäkin on mahdollista tapahtua, Ahosen jalanjäljissä?
   
 2. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
 3. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Hyvä hankinta. Ja sopimus tuttuun Kimmon tyyliin suoraan 3+1 :D
  Mutta kyseessä on laatuvahti, joten en ole huolissani. Maalivahtiosasto näyttää oikein asialliselta. Kiviaho pystyy varmasti paikkaamaan välillä Kilpeläistä. Kiviaho sai hyvin pelejä alle nyt keväällä ja pelas mallikkaasti.
   
 4. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Loistava kiinnitys KalPalta. Suhteellisen hyviä hankintoja muutenkin, jos se Keränenkin vielä sieltä tulee.

  Jokeri-fanit tietysti tulevat mussuttamaan, siihen kannattaa varautua. Keväästä on turha vielä murehtia, ensin pitää päästä playoffeihin ja Kilpeläisestä se ei tule jäämään kiinni.
   
 5. liigajyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuosimallia 1983
  Niin

  Maalivahti goutsi guru Kari Lehtosen mukaan Kilpeläinen on fysiikaltaan ihan Euroopan huippuja. Kaveri joka ehkä suli Azevedon edessä mutta ei kyllä Kekäläisen Jarmon lähdön jälkeen saanut valmennukselta minkään valtakunnan tukea. Sanoisin lopuksi niin että jos turha jännittäminen jää pois potentiaalia on vaikka mihin.
   
 6. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Kova hankinta. On pikkuisen epäselvää onko Kilpeläinen tarpeeksi hyvä veskari ihan mestaruuteen asti, mutta kyllä tämä antaa signaalin että KalPa on tosissaan kisaamassa kannusta.

  JYPin viimeisenä mestaruusvuonna Kilpeläinen oli todella hyvä välierissä JYPiä vastaan.
   
 7. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #NHL #Pens #Jokerit
  Hyvä hankinta ja Kilpeläisen myötä KalPa ei tule ainakaan ensi kaudella maalivahtiin kaatumaan. Tulee olemaan ensi kaudella yksi parhaimmista maalivahdeista.
   
 8. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Pitää paikkansa, Eero on himoharjoittelija tyypiltään.

  Henkinen puoli on se, mitä Eeron kohdalla on aina epäilty joskin esimerkiksi juuri Lehtosen valmennuksessa tämä puoli ei ollut ongelma. Kapanen ainakin tuntee Eeron aikojen takaa, ehkä siitä on apua.

  Itse olen aina sympannut Eeroa, hienoa että palaa liigaan.
   
 9. JPL Jäsen

  Kuulostaa 3+1 vuoden sopimus melkoisen riskialttiilta näin ulkopuolisen silmistä. Itse ajattelin Jokelan palkkaamisenkin olevan riski (2v sopimus), mutta kyllä tämä lyö sen mennen ja tullen.

  Kilpeläinen ei siis ole huono maalivahti - ihan hyvä ja joskus runkosarjassa jopa erinomainen. Mutta kyllä tuossa riskejä on, varsinkin kun tietää että ei hän ihan halvimmasta päästä oleva kassari ole.
   
 10. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Erinomainen hankinta. Eerossa on potentiaalia olla Liigan parhaita maalivahteja. Kiviaho ja Smura ovat myös hyviä kiinnityksiä. Toivottavasti heistä toiselle alkaa ensi kauden aikana kasvaa jo vähän rintakarvojakin, niin saadaan Kilpeläiselle kunnon kirittäjä. Maalivahtiosasto on nyt kunnossa. Tyytyväinen pitää olla.
   
 11. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kilpeläinen on ihan laatumaalivahti. Peräti käynyt pelaamassa EHT-pelejä, jotka tosin meni huonosti. Sen huomion hänestä aikanaan tein, että mikäli ei ole selkeä ykkönen tai nauti valmennuksen 100% luottoa niin peliotteet ailahtelevat. Mutta kyllä Kilpeläisen kanssa liigassa pärjää.
   
 12. Tuamas Jäsen

  Kilpeläinen tulee olemaan liigan parhaita maalivahteja koko sopimuskautensa ajan.
  Äärimmäisen pikkutarkka, urheilullinen ja teknisesti todella hyvä maalivahti.

  Mentaalipuolella kun löytyy sparraaja (tai voi se mielenrauha löytyä jo paluusta kotimaisemiinkin), niin ei tule olemaan pienintäkään ongelmaa.
   
 13. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  En nyt Kilpeläisen uraa ole suurennuslasilla katsonut, mutta jos "Sulaa playoffeissa" maineen saa viime kauden kuuden pelin otannalla, niin ihmettelen suuresti.

  Joku, kuka tietää asiasta lähemmin, voisi tulla kertomaan, koska viime playoffien lisäksi äijä on sulanut? Tässä playoff statseja viime kausilta:

  12/13 Playoffs 6 3.11 .868
  11/12 Playoffs 10 1.69 .942
  10/11 Playoffs 6 1.78 .936
   
 14. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Hyvä kiinnitys KalPalta. Antaa huomattavasti uskottavuutta tämän kauden heikon joukkueenrakennuksen jälkeen, parhaimmillaan liigan parhaita torjujia. Lukko-sarja oli sukellus Jokereissa, mutta toivottavasti mies on siitä jo päässyt yli.
   
 15. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Eero Kilpeläinen on suurin ja tärkein yksittäinen syy siihen, että Ässät pelastui kevään 2009 putoamissarjan käsittämättömästä kurimuksesta. Tämä on tosi asia, josta ei mihinkään pääse. Kilppari on tuolloin käynyt yksiköurheilijana joukkuelajissa läpi sellaisen kiirastulen, että höpistä ei. Eli kaikki Jokeri-fanien katkerat kommentit sulamisista sun muista voi jättää omaan arvoonsa, Kilpeläisen pää on testattu paljon kovemmassa paikassa kuin vain jossain yksittäisessä playoff-sarjassa..

  Erittäin mielenkiintoista on siis seurata Kilpparin paluuta ensi kaudella
   
 16. Wormatsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks
  Vaikka meidän Azevedo miestä nöyryyttikin harvinaisen pahasti, niin pakko todeta, että laadukas maalivahti on tosiaan kyseessä. Tietyllä tavalla olen itse jätkästä aina tykännytkin, vaikka suurelta osin on rakkaan vihollisen puolella pelannutkin. Onnea Kuopioon tästä kiinnityksestä.
   
 17. HokiHero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Majoneesi-Matti
  Hienoa! Olen tyytyväinen Kilpeläisen sopimukseen. Aina voi jossitella pään kestävyydellä, mutta mielestäni KalPan nykytilanteessa tämä tuo paljon uskottavuutta ja toivoa. 28 vuotiaana uran parhaat esitykset saattavat olla vielä edessä päin, joten pitkä sopimus ei ainakaan vielä haittaa, vaikka tottakai ainahan näissä voi käydä myös huonommin.
   
 18. ludvig Jäsen

  Lainaus:
  Faktahan on, että Kilpeläinen oli viimeisellä täydellä kaudellaan sysipaska kauden tärkeimmissä otteluissa ja epäonnistui. Tämän surullisen sarjan lisäksi häneltä nähtiin epätasaisia jaksoja runkosarjassa, tosin on huomioitava, että odotusarvotkin olivat korkeat.

  Epäonnistumisista pitää pystyä ja kannattaakin puhua ilman lapsellisia katketuusheittoja tms. Minulle on yhdentekevää miten Kilpeläinen jatkossa pelaa, mutta kuten täälläkin on todettu, niin potentiaali on suht kova ja korkeasta liigatasosta on näyttöjä. Nyt vain neekeri pitämään kädestä kiinni ja tarpeellinen määrä joogaretriittejä kotimaisemissa, niin kenties se tasaisuus löytyy sitä kautta.
   
 19. Wildcard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Mulle Kilpeläinen olisi kelvanut myös kuluvana kautena, keväällä 2011-2012 oli voittava maalivahti, eikä hävinyt otteiden vertailussa mitenkään Heleniukselle. Muutamat pomput olivat vain Jyp:lle ansaitusti suotuisia eikä siitä sen enempää.

  Aivan vastaavasti voitaisiin nyt aloittaa Irvingin syyttely, mutta ei Jokerit tänä keväänä siihen kaatunut, syyt oli aivan toisaalla.

  Eerolla pääsääntöisesti vahvaa pelaamista runkosarjassa, vaikka pieni notkahdus tulikin loukkaantumisen jälkeisen paluun myötä.

  Toki kevät 2012-2013 jäi kyllä mieleeni Eeron epäonnistumisena Azevedoa vastaan, mutta ei Eero ainoa asia ollut johon Jokerit kaatui, koska kyllä sielä olisi pitänyt hyökkääjienkin pistää kiekkoa paremmin pussiin Jokereiden pelillisen dominassin vuoksi.
   
 20. Yläpöysä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KPT, Leijonat, Huuhkajat, Liverpool
  Tervetuloa kalikkaan Eero. Vaikka huhuissa jo olikin pitkään, niin mukavaa saada aina varmistus positiivisille huhuille. Maalivahteihin ei olla juuri viime vuosina kaaduttu - Ahonen, Koskinen ja Tuokkola - kaikki jatkavat uraansa kovissa sarjoissa. On helppo uskoa Kilpeläisen jatkavan laadullisesti tätä listaa.
   
 21. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Lainaus:
  Ja kun muistetaan, että jokainen noista nosti täällä omaa tasoaan tai sanotaanko, että palasi takaisin omalle tasolleen, niin voi hyvin ennustaa Kilpeläiselle samaa. Ilpo Kauhanen on osaava kaveri mv-valmentajana.
   
 22. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Hyvä hankinta! Olen tyytyväinen pitkään sopimukseen. Riskit on tietysti pitkissä sopimuksissa aina, mutta vastaavasti riskeittä ei saa ikinä mitään loistavaa. Varmaan raha ei ole ollut pääasia vaan on riittänyt, että maksetaan sopivasti.
   
 23. tulikaste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Tässä taitaa sitten olla se KalPan suurin hankinta ensi kaudelle ja suurin rahasyöppö. Ei sinällään mikään huono juttu, koska maalivahtihan on joukkueen tärkein pelaaja ja nyt on se osasto kunnossa. Uskon vahvasti siihen, että KalPa ja Kilpeläinen nousevat yhdessä heti ensi kaudesta alkaen takaisin kohti Liigan kärkikahinoita ja onhan tuolla paperilla sen verran pituutta, että hyvällä lykyllä sitä suurintakin palkintoa voidaan välillä koettaa pokata. Mihinkään erityisiin "sulamisiin" en sen sijaan enää usko, ei ne Niiralan ladon valot niin kirkkaat ole.

  Kyllähän Ahosen, Koskisen ja Tuokkolan näyttämä tie lupaa hyvää, etenkin kun Kilpeläinen nyt varmaan lähtökohtaisesti on näistä Kuopioon saapumishetkellä urallaan se paras (siis kun otetaan jokaisen näistä taso saapumishetkellä). Koskisesta tehtiin Kuopiossa henkisestikin kova ja Tuokkola oli hyvä viime kauden alkupuoliskon, kunnes sitten varmaankin ylipeluutuksen takia väsyi (oli kai sekin, Pekka Tuokkola ja Henri Kiviaho, jolla ei ollut vyöllään yhtään liigamatsia...). Arska pääsi uransa parhaimpaan vireeseen.

  Meidän oma Paul Holmgren Kimmo Kapanen paiskasi myös heti kättelyssä tosiaan pitkän sopimuksen pöytään vanhojen näyttöjen perusteella. Kilpeläisen tapauksessa vaan onneksi on paljon potentiaalia ja pitäisiköhän jopa paremmin sanoa todennäköisyyttä, että taso on edelleen korkea Liigaan. Jos Kilppari osoittautuu edelleen yhdeksi Liigan kärkiveskareista niin eipä tarvitse mokkeasioista huolehtia moneen vuoteen, pisimmillään jopa neljään. Huh...

  Tervetuloa Kuopioon, Eero! Mielellään Sinut tänne otetaan.
   
 24. Kiekkosihteeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa /naisjoukkue
  Tuli aikaisemmin esille käsite "käyttökelpoinen kokenut maalivahti" ja nyt sitten saatiin sellainen Henkan pariksi. Kilpeläinen on tasavahvaa kalustoa joka tuskin pettää pahemmin vaikkei aina loistaisikaan kaikista parhaiten, senverran sisäänajettu kaveri on kyseessä: Nuo muinaiset oppirahatkin on maksettu oikeissa kohtaa joten Kilpeläinen pääsee täällä meillä nyt kirjaimellisesti kirkastamaan kilpeään. Oikea hinta/ laatusuhde myöskin veikkaan.
   
 25. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Lainaus:
  Katkerat tai ei, niin fakta on, että Jokereissa Kilpeläinen oli enemmän tai vähemmän pettymys. Viime kevään surkeat playoffit ovat viimeisin Kilpeläisen "näyttö" kotoliigassa, joten turha sitä on millään karsintaonnistumisella kuitata. Karsinnat ovat toki kova paikka ja niistä selviäminen ovat sulka Eeron hattuun.

  Toivottavasti Kilpeläinen onnistuu Kuopiossa. Paineet eivät varmasti ole yhtä kovat kuin Jokereissa, joten hyvässä maalivahtivalmennuksessa Kilpeläinen voi hyvinkin onnistua.