Edmonton Oilers 2022–2023 – seuraavan askeleen aika?

  • 69 280
  • 196

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt kun Oilersin päävalmentajakuviot ovat selvillä ja Jay Woodcroftin kanssa on solmittu kolmevuotinen jatkosopimus, on aika kääntää katseet kohti ensi kautta. Jay Woodcroftin alku Oilersin peräsimessä oli loistava. 38 pelistä 26 voittoa loppukaudella ja lopulta pudotuspeleissä aina konferenssifinaaliin saakka.

Tulevaa kautta koskien ilmassa on kysymysmerkkejä eritoten maalivahtiosaston saralla. Se on jo selvää, että Stuart Skinner aloittanee ensi kauden NHL:ssä. Kirittäjä on vielä kysymysmerkki, sillä Mike Smith on vihjaillut harkitsevansa uran lopettamista. Jos Smith lopettaa, Ken Holland joutuu etsimään uuden maalivahdin joko treidillä tai vapaiden agenttien markkinoilta.

Seuraavaksi ensi kauden sopimustilanne:

Hyökkääjät:

Connor McDavid, AAV 12 500 000 (2027)
Leon Draisaitl, AAV 8 500 000 (2026)
Zach Hyman, AAV 5 500 000 (2028)
Ryan Nugent-Hopkins, AAV 5 125 000 (2028)
Zack Kassian, AAV 3 200 000 (2024)
Warren Foegele, AAV 2 750 000 (2024)
Derek Ryan, AAV 1 250 000 (2023)
Devin Shore, AAV 850 000 (2023)

Hyökkäys näyttää varsin hyvältä jo nyt. Top 6-hyökkääjä tarvitaan jos Kane ei jatka Oilersissa ja lisäksi alaketjuihin hieman lisää lihasta. Zack Kassianin sopimuksen ulosostosta on huhuiltu mutta itse en usko sen toteutumiseen. Warren Foegele saatetaan ehkä kaupata eteenpäin. Pudotuspeleissä NHL-debyyttinsä tehnyt Dylan Holloway lienee aika lähellä paikkaa avauskokoonpanossa.

Puolustajat:

Darnell Nurse, 9 250 000 (2028)
Duncan Keith, 5 538 462 (2023)
Tyson Barrie, 4 500 000 (2024)
Cody Ceci, 3 250 000 (2025)
Evan Bouchard, 863 333(2023)
Philip Broberg, 863 333 (2024)

Darnell Nursella on sitten ensi kaudella aikamoiset paineet olla uuden sopimuksensa arvoinen. Tietysti ensimmäinen lähtökohta olisi se, että saisi aloittaa kauden terveenä. Nursen pudotuspelien alla saama lonkkavamma ei lopulta vaatinut leikkaushoitoa, ainakaan sellaisesta ei ole tiedotettu. Tyson Barrien kauppaamista on huhuttu jo jonkin aikaa, saa nähdä toteutuuko. Samoin Duncan Keithin uran jatko on yksi lähiaikojen iso kysymys.

Maalivahdit:

Mike Smith, 2 200 000 (2023)

Mike Smithillä on vielä vuosi sopimusta jäljellä, mutta kauden päätöshaastatteluissa hän vihjaili hyvin vahvasti uran päättymisellä. Jos Smith lopettaa, Oilersilla on käytännössä vain Stuart Skinner varmana ensi vuoden maalivahtitandemiin. Kaupoille tai vapaiden agenttien markkinoille on siis lähdettävä siinä tilanteessa.

RFA:

Ryan McLeod
Kailer Yamamoto
Jesse Puljujärvi

McLeodin ja Yamamoton jatkosopimukset ovat melkoisen varmoja, kumpikin on lunastanut heihin kohdistetut odotukset viime kauden aikana. Jesse Puljujärven tilanne onkin sitten kinkkisempi. Ken Holland sanoi kauden päätöspressissään, että yksi hänen prioriteeteistaan on selvittää Puljujärven tilanne. Lähiviikkoina varmaan nähdään, onko Puljun pelit Oilersissa pelattu.

UFA:

Josh Archibald
Derick Brassard
Evander Kane
Colton Sceviour
Kyle Turris
Brett Kulak
Kris Russell

UFA-tilanteessa suurin mielenkiinto kohdistuu Evander Kaneen. Kane kertoi viihtyneensä Oilersissa erittäin hyvin mutta oli aika vaitonainen jatkon suhteen. Kanen kohdalla myös vanha sopimus Sharksin kanssa sanelee hyvin paljon, mikä hänen tuleva seuransa lopulta on. Myös Brett Kulakin jatkosopimus on Ken Hollandin suunnitelmissa. Lopuille UFA-pelaajille tuskin jatkoja tehdään.

Tulevassa draftissa Oilersilla on ensimmäisen kierroksen vuoron lisäksi vain viidennen, kuudennen ja seitsemännen kierroksen varausvuorot joten kovin suurta pottia prospectien suhteen ei tänä vuonna ole odotettavissa.

Mielenkiintoinen kesä on luvassa Edmontonissa. Saa nähdä mitä tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
RFA-pelaajista kaikille pitäisi tehdä jatkot esim. näin:

Yamamoto 3x3,75
McLeod 2x1,5
Puljujärvi 2x2

Tosin nuo veisivät sekä Puljun että Yamamoton suoraan UFA:ksi, mutta hinnoiltaan nuo olisivat sellaisia, joiden kanssa pärjäisi ja olisivat pelaajien tasoon nähden ok.

Capin puoleen mentäisi tosin noin 100k yli. Tässä kohtaa pitäisi alkaa kauppaamaan Barrieta ja yrittää saada vaihdossa max. 2 miljoonan mies, tai varausvuoroja. Keithin lopettaminen tosin auttaisi tässä myös isosti.

UFA-porukasta Kane ja Kulak ovat ainoat myös minun mielestäni, jotka voisi pitää, mutta jos sitä haluaa, niin sekä Keith että Barrie pitäisi saada pois ilman, että palkkaa tulee takaisin. Maalivahtiongelman ratkaisuksi voisi kysellä San Josesta Reimeriä, jolla AAV on 2,25 milj.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Darren Dregerin mukaan Smith on LTIR:lla sopimuksensa loppuun asti. Eli Hollandin on hankittava uusi ykkösveska.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Darren Dregerin mukaan Smith on LTIR:lla sopimuksensa loppuun asti. Eli Hollandin on hankittava uusi ykkösveska.

Leikittelin tuolla capfriendlyn armchair-GM:llä vähän.

Eli

- Jack Campbell vahvana Oilers huhuissa
- ja Puljujärvi treidataan Detroitiin

Evolving hockeystä katsottuna Jack Campbellille tehdään 6 vuotta 5.75M lappu noin.

Yamamotolle 4M jatko 2 vuotta. McLeod 3v jatko 1.4M.

Mike Smith ja Klefbom LTIR:ään.

Tämä 6 Miljoonan arvoisen moken hankinta aiheuttaa väistämättä sen tilanteen, että 2/3 Puljujärvi/Yamamoto/Kassian sopimuksista on kaupattava pois.

- Yamamoto ennuste 4M 2 vuotta
- Puljujärvi ennuste 3.5M 2 vuotta
- Kassian jäljellä 2 vuotta 3.2M

Detroit laittaa kauppaan Zadinan, jolle EDM saa tehtyä halvan RFA-jatkon 3 vuotta 1.4M. Toisena osapuolena Eemil Viro.

Zadina + Viro <> Puljujärvi + Kassian.

Mitään tasoitteluita en jaksa enempää miettiä. Pulju omasta mielestäni tuntuu Zadinaa arvokkaammalta palaselta, mutta Kassianissa voi olla caphitin takia negatiivista valueta. Ja Zadinan caphit on edullinen, mikä maistuu Oilersin näkökulmasta.

Näiden jälkeen kun nostaa farmista riittävät ukot ylös, niin rosteri on 22 miestä ja capissa tilaa 22k. Tai ei siis tilaa yhtään, mutta LTIR ylitetty lähes maksimit.

Hyman - McDavid - Draisaitl
Holloway - RNH - Yamamoto
Foegele - McLeod - Zadina
Shore - Ryan - Malone/Griffith(/tai jotain muita junnuja jne.)

Nurse - Barrie
Keith - Ceci
Broberg - Bouchard
Koekkoek

Campbell
Skinner
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin, Holland teki siirtonsa ja Kassian lähti Arizonaan yhdessä meidän ykköskiekan pitkin kanssa ja lisäksi Arizonaan meni myös kolmannen kierroksen vuoro vuodelta -24 sekä toisen kierroksen vuoro vuodelta -25. Oilers sai vastineeksi tämän vuoden ensimmäisen kierroksen viimeisen varausvuoron joka oli Arizonan hallussa. Tuolla 32. Pickillä otettiin sitten Reid Schaefer, joka on isokokoinen laitahyökkääjä Seattle Thunderbirdsistä. Hänet on muutamien skottien perusteella mainittu vielä raakileeksi joka vaatii rauhassa kehittymistä, mutta potentiaalia isoksi voimahyökkääjäksi on.

Tuo Kassianin treidi nyt toi sitä paljon kaivattua tilaa uusille sopimuksille ja mahdollistaa nyt ainakin sen, että maalivahdin perässä voidaan tosissaan olla. Omasta mielestä hinta oli kuitenkin varsin kova. Tuleva viikko on vielä varsin mielenkiintoinen ennen vapaiden agenttien markkinoita. Itse odotan, että Puljujärven treidi olisi tulossa ainakin ennen sitä.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jack Campbellia tosiaan vahvasti yhdistetään Edmontonin ja tuo saattaa hyvinkin toteutua. Fleury jatkaa Minnesotassa, Georgiev siirtyi Coloradoon ja Husso teki Detroit Wingsin kanssa 3 vuoden sopimuksen. Eipä tuolla muita laatumaalivahteja ole enää vapailla markkinoilla Campbellin lisäksi kuin Darcy Kuemper, joka kyllä kelpaisi myös, mutta veikkaan miehen siirtyvän Torontoon.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt vain odotellaan virallista vahvistusta Smithin LTIR-lopetuksesta, jos sellaista koskaan tulee. Klefbom kun laitetaan myös LTIR-listalle, niim capissa on tilaa reilu 20 miljoonaa. Siihen mahtuu hyvin maalivahti, Yamamoto ja McLeod. Vielä jäisi tilaa hankkia joku yläketjun laiturikin esimerkiksi Puljujärvella ja ensi vuoden pickillä. Itse odotin varsin laimeaa kesää, mutta nyt tämä menee mielenkiintoiseksi.

Oilersin toinen varaus oli viidennellä kierroksella numero 158. Se käytettiin Brynäsin kasvattiin, joka siirtyy täksi kaudeksi Röglen organisaatioon, elikkä maalivahti Samuel Jonssoniin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt se Keith lopetti ja tämän pitäisi toteutua:

8.9M tilaa cappiin.

Eikös tästä käsittääkseni nyt Oilersin ja liigan kesken neuvotella? Kun aiemmin NHL ilmoitti ettei tuota recapture-hyötyä ole tulossa. Mutta katsotaan miten käy. Ja ainakin se 5,5M$ vapautuu.

Nyt on tilaa capissa. Ja Holland ei enää saa epäonnistua tuon maalivahtihankinnan kanssa. Tietenkin itsekin tietää sen. Mutta vaihtoehdot käyvät pikkuhiljaa vähiin.

EDIT: Tai ei siitä recapture-hyödystä kai edes neuvotella. Niinhän se taisi olla että Oilersille jo viime vuonna ilmoitettiin ettei sellaista ole tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onhan tämä mielenkiintoista että tuota hyötyä ei anneta, eikä siitä kerrota kellekään miltei vuoteen vaan annetaan ihmisten spekuloida asialla.

Joo, logiikka ei yleensä ole ollut niitä vahvimpia ominaisuuksia NHL:n toiminnassa. Mutta tietenkin pääasia jos Oilers on sen tiennyt jo viime kesästä alkaen... ja toivottavasti asia on tullut esiin jo siinä vaiheessa kun kauppa on ollut tekeillä eikä vasta kaupanteon jälkeen.
Tietysti myös ihan hyvä pointti tuossa twiitissä, että sarjan kokonaispalkkojen osalta jäädään tuo reilu kolme miljoonaa vajaaksi (tai siis katon osalta).
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuli tuossa nyt pohdittua tuota tilannetta, kun Keith päätti lopettaa. Lisäksi, jos (kun) Smith jää eläkkeelle LTIR muodossa ja Klefbom jatkaa siellä myös, niin capissa on tilaa melkoisen tarkkaan 22 miljoonaa.

Nyt siis rosteri näyttää kutakuinkin tältä

Hyman-McDavid-X
X-Draisaitl-X
Foegele-RNH-X
Shore-Ryan-X

Nurse-Bouchard
X-Ceci
X-Barrie
Broberg

X
Skinner

Elikkäs rosterista puuttuu seitsemän hyökkääjää ja kaksi puolustajaa, sekä ykkösmaalivahti. Käytän tässä nyt aiemmin @Henkka n tarjoamia lukuja ja lasken, että huhutulle Campbellille annettaisiin 6 miljoonaa, Yamolle 4 miljoonaa, sekä McLeodille karkeasti 1,5 miljoonaa, jäisi cappiin tilaa vielä 10,5 miljoonaa. Jos vielä Kulakille annettaisiin 2-3 vuoden jatko 3 miljoonan cap hitillä ja oletetaan, että Broberg olisi ensi kaudella valmis kolmosparin rooliin, niin tilaa jäisi vielä 7,5 miljoonaa hankkia Puljujärvellä sekä pickeillä yksi top -6 laituri. Itselläni jotenkin kiehtoo tuo Canadiensin Josh Anderson. Hieman ehkä laput silmillä pelaava pelaaja, mutta osaa hakeutua maalille ja hakata sieltä kiekot sisään McDavidin ja Draisaitelin tarjoiluista. Lisäksi ottaisin ensi kaudelle mukaan Bourgault ja Holloway, jolloin rosteri näyttäisi tältä. Ihan tarkkaan en laskenut, että riittääkö capissa tila, mutta ainakin hyvin lähellä ollaan.

Hyman-McDavid-Yamamoto
Anderson-Draisaitl-RNH
Bourgault-McLeod-Holloway
Shore-Ryan-Foegele

Nurse-Bouchard
Kulak-Ceci
Broberg-Barrie
"Niemeläinen"

Campbell
Skinner
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mielellään otan Kanen tähän hintaan. Nyt vain pitää toivoa, että sekoilu ei ala uudestaan, kun on pidempi lappu taskussa. Jos tuo huhuttu Campbell saadaan myös 5 miljoonan lapulla, niin rupeaa näyttämään hyvältä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nugent-Bowman haastatteli Brad Hollandia ja juttua Athleticissa.
Yleisesti ottaen itse vähän karsastan tuota nepotismia ja Brad Hollandin palkkaamista Assistant GM:ksi. Toisaalta hän on fiksun oloinen kaveri ja erityisesti koska lopultakin on tuomassa Oilersiinkin mukaan analytiikkaa, niin en pidä tuota ihan huonona valintana. Itseasiassa oma fiilikseni on se, että on kyvykkäämpi kaveri kuin isänsä eli ehkä jossain vaiheessa isukki voi siirtyä johonkin toiseen rooliin ja poika sitten voi ottaa ohjat... ellei Keith Gretzky ota.

Mielenkiintoista on myös se, että Brad kehuu Puljujärveä ja nostaa esiin tilastoja (kuten expected goals) joita Oilersissa ei noin yleensä ole arvostettu ja edellinen päävalmentaja lähinnä naureskeli niille. Tätäkin pidän hyvänä merkkinä jatkoa ajatellen.
Mutta Puljujärven osaltahan taas on ollut käynnissä laaja mediakampanja siitä että hänet myydään. Normaalisti Edmontonissa jäljet näissä lokakampanjoissa johtavat toimistolle ja niin uskon nytkin käyneen. Mutta miksi uusi assistant GM nyt yllättäen alkaakin puolustamaan Puljujärveä. Joko tarjoukset ovat todella olleet huhutun huonoja ja pitääkin alkaa lämmitellä välejä uudestaan. Tai sitten siellä on oikeasti joku alkanut miettimään muutakin kuin pistepörssiä ja suunnitelmat ovat muuttuneet.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pari kahden suunnan sopimusta vielä tälle päivälle, kun Greg McKegg ja Calvin Pickard allekirjoitti molemmat kahden vuoden sopimukset AAV:n ollessa 762,500. Kummastakaan ei ole itsellä sen enempää hajua, aika mjeh-fiilikset. Hyvä kuitenkin, että kolmosveskari tuli hommattua vielä.

Ja toki asiaankuuluvasti molemmat ovat pelanneet Maple Leafs-paidassa tätä ennen.


 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itse ihan positiivisilla fiiliksillä Oilersin tekemistä sopimuksista. Kulakin sopimus erityisesti lämmitti itseäni. Ja Holland sai lopultakin hommattua jonkinlaisen maalivahdin. Onhan siinä kysymysmerkki tietenkin Campbellin kohdalla, että riittääkö ja kestääkö taso. Mutta ei nyt ainakaan jääneet tyhjin käsin ja se on jo positiivista (asetin riman riittävän alas).
Ja Pickard sitten Condorsiin ja tarvittaessa paikkaamaan loukkaantumisia. Periaatteessa ihan sellainen speksin mukainen haku eli kokenut veskari sinne taustalle. Muttei noissa Pickardin tilastoissa nyt hirveästi hurraamista ole. Tai viime kausi Griffinsissä näyttäisi olleen ihan ok. Mutta sitä edeltävät kaudet eivät ole oikein sujuneet AHL:ssä eikä NHL:ssä (puhtaasti tilastojen perusteella eli ei tarkempaa käsitystä miten joukkueet siinä edessä ovat pelanneet).
 
Viimeksi muokattu:

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän sieltä vielä Jack Campbell ole tulossa ykkösmaalivahdiksi, kun Darcy Kuemper teki sopimuksen Washingtonin kanssa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eiköhän sieltä vielä Jack Campbell ole tulossa ykkösmaalivahdiksi, kun Darcy Kuemper teki sopimuksen Washingtonin kanssa.

Campbellin sopimus Edmontoniin julkaistiin heti ensimmäisenä sopimusuutisena eilen, käytännössä samalla kellon lyömällä kun markkinat avautuivat.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mielestäni Holland sai parhaan saatavilla olleen maalivahdin. Isona plussana myös tuo Kanen todella edullinen jatko. En olisi osannut kuvitellakaan, että reilulla viidellä miljoonalla lähtee. Nyt on vielä hyvin tilaa signata RFA:t ja tarvittaessa hankkia treidillä lisää kärkiosaamista.

Edit. Toki tuo LTIR pitää silloin ottaa käyttöön. Jos Yamolle antaa sen 4 miljoonaa ja McLeodille reilun miljoonan, voisi esimerkiksi Puljujärven ja Foegelen treidaamalla saada yhden 4 miljoonan hyökkääjän.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös