Edmonton Oilers 2018–2019

  • 282 424
  • 800

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ylempään listaanhan voisi tietysti lisätä vielä Toni Rajalan. Lockout-kaudella Pohjois-Amerikkaan, jossa omien muistikuvien mukaan alkukausi meni ECHL:ssä, kun Oklahoman puolella AHL:ssa pelasi sellaisia kavereita kuin Taylor Hall, Jordan Eberle ja Ryan Nugent-Hopkins. Loppujen lopuksi Oklahoman puolelle noustuaan lähes piste per peli tahtia sekä runkosarja, että pleijarit. Ja tähänhän se Rajalan ura rapakon takana on ainakin toistaiseksi jäänyt, seuraavaksi kaudeksi lähti Eurooppaan ja on sille tielle jäänyt.

Moni taisi jo tuolloin uskoa, että mikäli Rajala olisi Oilersin organisaatiossa jatkanut, niin se näytönpaikka olisi tullut änärinkin puolelta seuraavalla kaudella. Loukkaantumisia sattuu aina ja Rajala oli iskenyt hyvät näytöt pöytään, joilla olisi ollut ensimmäisiä nostettavia show'n puolelle. Toki samaan aikaan paikasta kirkkaimmissa valoissa taisteli Tyler Pitlick, sekä jo tuona 12-13 kautena NHL:ssä pelanneet Anton Lander ja Mark Arcobello sekä seuraavaksi kaudeksi 13-14 Sveitsistä Oilersiin palasi Linus Omark. Kilpailua olisi siis myös ollut, mutta uskon, että Rajalakin olisi saanut oman tilaisuutensa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Peliä en katsellut, joten siitä ei sen kummempaa analyysiä. Ilmeisesti kuitenkin olisi paikkojakin ollut, mutta toisaalta puolustuspäässä homma oli yhtä sekaisin kuin edellisessä. Koskisen osalta ihan koosteen perusteella aika samat sanat kuin Talbotista edellisessä eli yksittäisinä maaleina ei mikään varsinaisesti veskarin piikkiin (no se viides oli vähän sellainen, että olisi ehkä voinut ottaa), mutta olisiko vielä yhden huippupelastuksen voinut johonkin sopivaan kohtaan tehdä ja pitää joukkueen mukana pelissä.

Periaatteessa mielestäni ihan fiksua käyttää back-to-back peleissä koko kokoonpanoa ja vaihtaa kolmet tuoreet jalat kentälle sekä tietenkin toinen veskari maalille. Mutta toisaalta nyt sitten muutettiin kaikkia muita ketjuja paitsi nelosta. Eli esimerkiksi edelleen illasta toiseen mielestäni vahvasti pelanneen Chiassonin pudottaminen katsomoon oli mielenkiintoinen ratkaisu. No, mutta tuskinpa tuo siihen kaatui.

Strome teki maalin. Siinä on jo uutista kerrakseen.
Lucic kävi pelin jo ratkettua kertomassa jollekin Tampan junnulle mielipiteensä Russelliin kohdistuneesta taklauksesta. Ja sama kaveri oli kai käynyt kolhimassa aiemmin McDavidia ja RNH:ta. Omasta puolestani ihan ok, että osoittaa edes vähän tunnetta ja käy muistuttamassa, että ihan mitä vaan ei voi tehdä.
Kakkosparille aika synkkä ilta kun olivat kaikkien tasakentällisin päästettyjen aikaan jäällä.

Seuraavaksi sitten reissulla vastassa Panthers torstaina. Toivottavasti nyt näiden kahden heikomman pelin jälkeen taas löytyisi hyvä vire ja puolustuspeli vähän tiivistyisi.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Taas jäi peli katsomatta eli eipä siitä sen kummempia. Pientä tappioputkea puskee. Ja nytkö ollaan Rattien kanssa siinä (odotetussa ??) tilanteessa, että enää ei mene joka paikasta sisään. Koosteiden perusteella Boltsia vastaan kerran ja Panthersia vastaan kahdesti aivan avopaikassa, mutta ei mennyt sisään. Toki oli sentään tekopaikoissa mikä on hyvä, mutta noista tarjoiluista olisi viimeisteltävä.

Huhut kertovat, että Puljujärvi ja/tai Yamamoto olisivat lähdössä hakemaan peliminuutteja Condorsista. Tuo olisi ehdottomasti hyvä ratkaisu. Ehdottomasti olisi tarvetta saada minuutteja isossa roolissa molemmille.
Condorsissa ovat muuten nuoret miehet kovassa iskussa. Cooper Marody laidoillaan Cameron Hebig ja Tyler Benson ovat kaikki nakuttaneet piste/peli tahdilla. Erittäin positiiviselta näyttää heidän kohdallaan. Marodylla kuusi peliä tehoin 3+6, Hebigillä 10 peliä 6+6 ja Benson 10 peliä 2+8. Sitten taustalla on kakkosketjuna selvästi kokeneempi Gambardella-Malone-Russell, joka on myös pelannut käsitääkseni varsin hyvin ja tehoja on tullut. Russellia veikkaillaan ainakin jossain piireissä kaveriksi joka tulisi ylös jos näitä liikkeitä tehdään. Ja tuo olisi mielestäni myös hyvä ratkaisu jos tuo ykkösketju saisi jatkaa yhdessä jonkin aikaa.

Condorsilla on ollut paljon aika tiukkoja pelejä. Tällä hetkellä on menossa kolmen pelin voittoputki, jossa kaikki voitot ovat tulleet yhden maalin erolla (yksi niistä jatkoilla). Divisioonassaan ovat neljäntenä.
Maalivahdeista mukana ovat tällä hetkellä Montoya ja Starrett. Wells pelasi yhden ja Skinner kaksi peliä aika heikoilla tilastoilla (esitysten tasosta en muuta tiedä) ennenkuin joutuivat lähtemään alas. Starrett on toistaiseksi pelannut vasta yhden pelin, mutta se ainakin meni hyvin. Montoyalla kuusi starttia ja prosentti 88,6% eli ei ihan sillä tasolla mitä voisi toivoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Puljujärvi ja Yamamoto lähtivät farmiin. Aivan oikea ratkaisu molempien kannalta. Paljon on ollut spekulaatiota siitä, että Puljujärven kohdalla olisi molemminpuolista turhautumista ilmassa. Aika näyttää miten tässä käy.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pienen tappioputken jälkeen on jälleen aika McLellanin ketjuloton.

McDavid ja Draisaitl lyöty jälleen yhteen, vasemmassa laidassa Caggiula. RNH sai kakkosessa laidoilleen Chiassonin ja Riederin. Strome ja Lucic jatkavat kolmosessa, Rattie ja Marody pallotelleet kolmantena lenkkinä. Nelosketju (Kassian-Brodziak-Khaira) ainut mikä pysynyt muuttumattomana.

Pakkipareina Klefbom-Larsson, Nurse-Benning ja Russell-Garrison. Gravel 7. puolustaja.

Huomenna kotona Canadiens vastassa ja maistuisi ottaa pitkästä aikaa voitto. Koskinen toivottavasti maalissa, Talbot ei ole oikein vakuuttanut viime otteluissa.

Canadiensin jälkeen vuorossa sitten kauden ensimmäinen Battle of Alberta. Let’s go Oilers!
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pienen tappioputken jälkeen on jälleen aika McLellanin ketjuloton.

McDavid ja Draisaitl lyöty jälleen yhteen, vasemmassa laidassa Caggiula. RNH sai kakkosessa laidoilleen Chiassonin ja Riederin. Strome ja Lucic jatkavat kolmosessa, Rattie ja Marody pallotelleet kolmantena lenkkinä. Nelosketju (Kassian-Brodziak-Khaira) ainut mikä pysynyt muuttumattomana.

Pakkipareina Klefbom-Larsson, Nurse-Benning ja Russell-Garrison. Gravel 7. puolustaja.

Huomenna kotona Canadiens vastassa ja maistuisi ottaa pitkästä aikaa voitto. Koskinen toivottavasti maalissa, Talbot ei ole oikein vakuuttanut viime otteluissa.

Canadiensin jälkeen vuorossa sitten kauden ensimmäinen Battle of Alberta. Let’s go Oilers!
Joo, ihan mielenkiintoisia muutoksia. Toisaalta raporttien mukaan kun oli näyttänyt siltä, että ei oikein edellisessä pelissä ollut kummoista kiinnostusta näyttänyt olevan, niin tiedä sitten auttaako ketjujen muuttaminen. Loppujen lopuksi Draisaitl kakkosessa laidoillaan Rieder ja (pääasiassa) Chiasson on ollut ihan hyvä. Ehkä enemmän olisi voinut tulla maaleja, mutta omasta mielestäni aikaa voisi antaa enemmän. Samoin RNH siinä McDavidin laidassa on pääasiassa toiminut hyvin. Viimeistely voisi olla parempaa ja oikeassa laidassa jos Rattie olisi ne muutaman avopaikkansa laittanut sisään, niin tilanne olisi ihan toinen. Edelleen ainoa iso huolenaihe on omasta mielestäni ollut tuo kolmosketju, josta ei saa puristettua minkäänlaisia tehoja irti. Nelonen on ollut pääasiassa ihan hyvä.

Onhan tuossa tietenkin se, että valmentajalla lienee aikamoinen pelko siitä, että jos ei joukkue palaa voittojen tielle, niin saattaa tulla lähtö. Jolloin on pakko saada nopeasti tuloksia. Toisaalta valmentaja on ollut hommassaan jo niin monta kautta, että jo ihan senkin takia olisi pitänyt alkaa jo tulla jotain tuloksia.

Chiarellillta Staufferin haastattelussa mielenkiintoinen kommentti siitä että yksikään kuudesta pelaavasta puolustajasta ei ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä syöttämään. Pitänee toki ihan paikkansa. Mutta jos sen sanoo GM, joka on neljä kesää rakentanut joukkuetta, niin vähän särähtää korvaan. Varsinkin kun on käyttänyt puolustuksen vahvistamiseen kaupoissa entisen ykkösvarauksen, ensimmäisen ja toisen kierroksen varausvuoron ja UFA-markkinoilta haalinut yhden 5,5M$:n ja yhden 4M$:n sopimuksen. Sekä tietysti pienempiä sopimuksia.
Mutta varauspuolella sentään on jotain ihan positiivisia merkkejä.

Niin ja ilmeisesti Sekera oli palannut luistelemaan? Ihan hyvä merkki. Vielä jos homma hoidetaan fiksusti siten että saa rauhassa palata pelikuntoon ja käydä vaikka Condorsin kautta kuntoutumassa, niin parantaa heti puolustuksen tilannetta. Toki palkkakattotilanne pitää katsoa siinä tapauksessa uudestaan jos Sekera palaa.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Peliä en nähnyt, mutta Montrealia vastaan onnistumisia laajalla rintamalla. Russell ja Benning tykittivät kauden avausmaalit sekä Stromelle ensimmäinen syöttö. Dynamic Duolle kolme pistettä mieheen. Kylläpä maistuu.

Koskinen pelasi myös raporttien perusteella mainion pelin ja kirittää kokojan Talbotia ykköskassarin paikasta. Ellei ole sitä jo otteillaan napannut. Toivottavasti mies nähdään myös Calgarya vastaan tolppien välissä.

Niin ja Rieder joutui jättämään pelin kesken eikä enää palannut. En löytänyt pikaisesti etsimällä, että mitä miehelle tapahtui. Mahdollinen pidempi loukkaantuminen avaa oven AHL:ssä loistavasti pelanneelle Marodylle.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Rieder on siis kuukauden verran sivussa ylävartalovamman takia. Harmillinen homma, oli ihan hyvässä vireessä ja on pelannut paljon alivoimaa. Ylös nostettiin Patrick Russell ja ehdin jo miettimään, että olisiko ensimmäinen tanskalainen Oilersissa (jos pääsee pelaamaan), mutta olihan siellä tietenkin jo Larsen aiemmin tienraivaajana.

Russell on pelannut taas hyvää alkukautta Condorsissa ja on siinä enemmän veteraanipitoisessa kakkosketjussa tehnyt 11 pelissä 4+5. Samalla tämä tietenkin avasi yhden laitahyökkääjän paikan Condorsissa Puljujärvelle tai Yamamotolle.
Saa nähdä pelaako sitten seuraavassa pelissä Russell vai ensin nostettu Marody.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaahas, treidi. Ryan Strome Rangersiin ja takaisin Ryan Spooner. Klassinen alisuorittajat päikseen vaihto, Stromella 18 pelissä tehot 1+1 ja Spoonerilla samaiset tehot 16 pelissä. Sen suurempia tunteita ei kyllä treidi herätä, toivotaan että Spooner saa tästä uutta nostetta. Eberle treidi näyttää kyllä entistä hassummalta nyt.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan tämä odotettavissa, kun Stromella ei lähtenyt alkukaudella lainkaan peli kulkemaan. Eberle-kauppa näyttää tosiaan nyt melkoisen tyhmältä, mutta tehty mikä tehty.

Spooner on käsittääkseni aika nopea kaveri, ja ainakin viime kaudella teki 41 pinnaa 59 pelissä. Joten kai siellä jotain hyökkäyspään potentiaalia on. Spooner oli myös Chiarellin oma kakkoskierroksen varaus vuodelta 2010.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noniin eli edessä kauden ensimmäinen peli oman divisioonan jengiä vastaan. Eikä kauhean vahvalta näytä kokoonpanon suhteen. Spooner pelaa kakkosen vasemmalla laidalla Riederin paikalla. Marody sitten kovassa paikassa kolmosen keskellä mutta sentään kokeneet laitahyökkääjät tukena. Ja Brodziak on sairaana, joten Russellille tulossa uran avauspeli.

Niin ja kuten jo olikin tiedossa niin Koskinen pelaa tänään ja Talbot huomenna.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vähän BoA meininkiä eilisessä pelissä. McLellania vietiin valmennuksellisesti varsinkin kolmannessa erässä aika kylmästi.

Sen enempää ei pelistä mutta Chiarelli siis laittoi tehottoman mutta varsin luotettavan kolmossentterin pihalle. Tilalle tuli tehoton mutta advanced statsien perusteella Stromea huonompi laituri. Tai todennäköisesti ainakin pelaa laidassa kuten pelasi nyt. Spooner omasta mielestäni kuitenkin ihan ok kokeilu koska voihan sieltä joku suonenveto tulla.
Kysymys kuitenkin on että kuka korvaa Stromen. Nyt teoriassa kolmosen keskellä ollut Marody pelasi reilut kolme minuuttia. Onko ajatuksena että Khaira tai Brodziak ottaisi tuon kolmossentterin roolin.
Miten itsestäni tuntuu että jokaisella kaupallaan Chiarelli heikentää joukkuetta. Tai että ainakin homma jää vähän puolitiehen eli luodaan uusi aukko johonkin kohtaan kokoonpanoa eikä sitten paikata sitä.

Spoonerilla ekassa pelissään reilut kymmenen minuuttia jääaikaa ja pari kertaa soi omissa. Mutta menköön nyt uuden joukkueen piikkiin. Vähän epäilen kuitenkin ettei hän tule tekemään mitään mitä Puljujärvi tai Yamamoto ei olisi voinut tehdä.
Pääasia kuitenkin että tuo kaksikko pääsee nyt pelaamaan Condorsissa isoja minuuttteja. Ja eilen siis joukkueelle 5-2 voitto kun kolmannessa erässä osuivat viidesti. Puljujärvelle 1+1 ja Yamamotokin viimeisellä sekunnilla maali.

Kokoonpano on veivattu kokonaan uusiksi:
Benson-Currie-Puljujärvi
Gambardella-Malone-Christoffer
Yamamoto-Vesel-Hebig
Polei-Esposito-Callahan
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Voiko tosiaan olla, että pelaajat pois lukien Draisaitl ja McDavid ovat yksinkertaisesti niin huonoja, etteivät saa mitään mainittavaa aikaan. Eikä edes Draisaitl yksinään pysty pelaamaan parhaalla tasollansa. Eihän kellään kuitenkaan voi olla joukkueellista McDavideja. Caggiula on omaan silmääni pelannut ihan ok tällä kaudella, mutta järjestäen hänenkin tuloksellisuus on kiinni McDavidin pelistä. Voisi olla jossain muualla ihan tuottelias alempien ketjujen pelimies. Ei kuitenkaan Oilersissa. Joukkueesta pitäisi saada enemmän irti..

Koskinen pelasi hyvän pelin vaikka välillä vähän välillä pomputteli.. Yksi läpiajon pysäytys ja pari todella hyvää torjuntaa. Muuten aika peruspeliä, mutta ei Koskiseen kaatunut tämä peli.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kuinka pitkä pinna Oilersilla on Lellukan suhteen? Yksi kausi mennyt jo vihkoon ja toinen menossa hyvää vauhtia. Vai onko se siitä kiinni, onko McDavid tyytyväinen koutsiin? Vai onko vika ainoastaan siinä, että muut kuin edellä mainittu, Nuge ja Draisaitl eivät vain ole tarpeeksi hyviä tai siinä, että pakit ovat paskoja. Eikö valmentajassa ole mitään vikaa?

Tässä kohtaa on turha ottaa kantaa siihen, mitä Chiarelli touhuaa. Peli pitäisi saada voittavaksi. Onko tässä nyt n. 100 peliä katseltu Lellukan ketjurulettia huonoin tuloksin. Paljonko tarvitaan vielä?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Voiko tosiaan olla, että pelaajat pois lukien Draisaitl ja McDavid ovat yksinkertaisesti niin huonoja, etteivät saa mitään mainittavaa aikaan. Eikä edes Draisaitl yksinään pysty pelaamaan parhaalla tasollansa. Eihän kellään kuitenkaan voi olla joukkueellista McDavideja. Caggiula on omaan silmääni pelannut ihan ok tällä kaudella, mutta järjestäen hänenkin tuloksellisuus on kiinni McDavidin pelistä. Voisi olla jossain muualla ihan tuottelias alempien ketjujen pelimies. Ei kuitenkaan Oilersissa. Joukkueesta pitäisi saada enemmän irti..
Mielestäni ei voi olla niin että muut olisivat niin huonoja. On heikommastakin materiaalista mielestäni saatu enemmän irti. Aika vahvasti tässä vaiheessa käännän syyttävää sormea valmennuksen suuntaan siinä että ilmeisesti koko homma perustuu siihen että McDavidin oletetaan hoitavan koko joukkueen työt. Tai siis ehkä joukkue odottaa McDavidin hoitavan koko homman, mutta silloin valmennuksen olisi tehtävä asialle jotain.
Ja sitten vielä se, että valmennuksen reagointi pelien sisällä on heikkoa. Flamesia vastaan oli ehkä ihan perusteltua nostaa Lucic siihen ykköseen siinä vaiheessa kun homma meni kähinöinniksi. Mutta sitten kun taas alettiin pelaamaan kiekkoa olisi Lucic pitänyt pudottaa takaisin sinne alaketjuihin. Tai että kun vastustaja nousee takaa ohi kahdessa peräkkäisessä pelissä, niin kai sitä jotenkin voisi reagoida.

Kyllähän kai aika iso osa Oilersia seuraavista odottelee sitä että miten kauan McLellan tuossa pyörii. Toki joidenkin huhujen mukaan McLellan olisi ollut enemmän Nicholsonin kuin Chiarellin valinta ja siten hänellä saattaa olla korkeamman tason tukea takanaan. Mutta yksi virhe oli jo kesällä se puolivillainen apuvalmentajien vaihtaminen. Joko vaihdetaan koko valmennusporukka tai sitten ei ketään. Nyt annettiin vanhalle päävalmentajalle uudet apulaiset, joita päävalmentaja ei itse ole valinnut eikä vaikuta hirveästi luottavan. Tosin en luottaisi varmaan itsekään jos tietäisin, että ovat siinä takana kärkkymässä lähinnä päävalmentajan pestiä.

Ja sitten on se GM. Edeltäjänsä varmasti teki virheitä. Mutta ei Chiarelli ole mitenkään tilannetta tuntunut parantavan. Nyt viimeisenä tämä Stromen vaihto Spooneriin. Kuten jo edellisessä kirjoitin, niin Strome oli tehoton, mutta muuten tilastojen perusteella parempi. Stromella corsit, Fenwickit, laukaukset, maalipaikat, vaaralliset maalipaikat kaikki yli 50%. Ainoastaan maalit alle 50% kun oli kolmen tehdyn ja neljän päästetyn aikaan jäällä (kaikki nämä 5v5) pelattuaan tasakentällisin 193 minuuttia. Siis neljä maalia omiin 193 minuutissa. PDO hänellä 98%:n paikkeilla kun laukausprosentti hänen ollessaan jäällä on käsittämätön 2,83% eli eiköhän se siitä pikkuhiljaa korjaannu.
Spooner on pelannut Oilersissa 20 minuuttia 5v5 peliä ja kolme kertaa on ollut kiekko omassa maalissa (ja yksi vastustajan av-maali päälle). Joo, pelaavat eri roolissa, mutta kun nyt ei ole sitä uutta Stromea siihen Stromen rooliin.
Ja Spoonerilla taas kaikki em. advanced statsit pyörivät siellä 40% paikkeilla alkukauden ajalta. Toki nyt tämä kolme omiin 20 minuutissa on jo huonoa tuuriakin eli en nyt ihan hänen piikkiinsä tätä laita. Mutta sen laitan GM:n piikkiin, että taas kerran todennäköisesti askeleen verran heikennettiin joukkuetta.

EDIT: Niin ja tahtihan on sellainen, että viime vuoteen verrattuna ovat 21 pelin jälkeen kolme pistettä edellä, mutta toissa vuoteen verrattuna kuusi pistettä perässä. Kyllähän se pudotuspelipaikka piti ennakkoon ajatellenkin olla aika tiukassa, mutta hyvää vauhtia ovat taas tippumassa junasta jo marraskuussa.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän tämä taas alkaa uhkaavasti näyttää viime kauden toisinnolta. Saa nähdä kuinka kauan tätä vielä kestää, ennen kuin McLellan saa kenkää.
 

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Olis omasta mielestäni jopa jotenkin kumma, jollei Koskinen pelais huomenna Sharksia vastaan.. Talbot kuitenkin pelasi taas nihkeästi.. Se onkin koko liigan ainoa ottelu tiistaina, olisi mahdollisuus varastaa huomiota loistoesityksellä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Toki joidenkin huhujen mukaan McLellan olisi ollut enemmän Nicholsonin kuin Chiarellin valinta ja siten hänellä saattaa olla korkeamman tason tukea takanaan.

Olisi kyllä aika ironista. Bruinsissahan Chiarelli roikkui Julienissa ja laittoi tämän takia aina oman perseensä peliin, kun Neely olisi ollut valmis kenkimään. Monesti. Lujaa.

Ja huhujen mukaanhan Chiarelli vaati Oilersissa presidenttiyttä nimenomaan siksi, että pääsee oikeasti päättämään asioista, eikä kukaan ole päsmäröimässä, toisin kuin Bruinsissa oli.

Spoonerin vaihto Stromeen on luultavasti secondary scoringin etsimistä. Paska kauppahan tuo vaikuttaa olevan, koska Spoonerilta on niin kauan odotettu, eikä ole löytynyt, ja toisaalta Stromen yleispeli on ihan hyvää, vaikkei hyökkäyksen luominen vahvuuksia olekaan.

Jos vain Draisaitl kantaisi palkkansa edestä ja yhden kakkosketjun, niin ei tuotakaan treidiä olisi nähty.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Oilers, Jets, Senators
Aika sekaisin on Oilersin paletti tällä hetkellä.

McDavid, Larsson ja Kelfbom taitavat olla ainoat pelaajat jotka tietävät oman roolinsa ja paikkansa.

Muiden tilanne enemmän tai vähemmän "elää".
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Spoonerin vaihto Stromeen on luultavasti secondary scoringin etsimistä. Paska kauppahan tuo vaikuttaa olevan, koska Spoonerilta on niin kauan odotettu, eikä ole löytynyt, ja toisaalta Stromen yleispeli on ihan hyvää, vaikkei hyökkäyksen luominen vahvuuksia olekaan.
Joo varmasti juuri noin, että secondary scoringia pitäisi löytää... tai oikeastaan kyllähän kaksi ketjua on tehnytkin ihan ok tulosta hyökkäyssuuntaan, mutta se kolmosketju ei ole saanut mitään aikaiseksi.
Mutta nyt sitten tosiaan on mielestäni aika iso riski siitä, että omissa alkaa soimaan enemmän. Siis jos tähän asti kolmosketju ei tehnyt maaleja eikä myöskään päästänyt, niin miten käy jatkossa. Varsinkin kun se Spooner paikkaa nyt kakkosessa Riederiä, joten tässä vaiheessa tämä muutos ei vaikuttanut kolmosketjuun kuin heikentävästi.

Ja alivoima huolettaa myös. Ennen Stromen myymistä hyökkääjistä eniten alivoimaa olivat pelanneet (suluissa päästetyt maalit) Strome 30:34 (3), RNH 30:04 (2), Rieder 28:24 (4), Brodziak 23:12 (5), Khaira 22:48 (2), Kassian 16:48 (5), Draisaitl 14:19 (1) ja loput alle 10 minuuttia. Eli kolmanneksi eniten alivoimaa pelannut hyökkääjä jäi kuukauden saikulle ja eniten pelannut myytiin pois.
Nyt kahdessa viimeisimmässä pelissä av-minuutteja ovat keränneet sitten RNH 5:13 (1), Khaira 4:39 (1), Chiasson 4:21 (1), P Russell 2:19 (0), Draisaitl 1:54 (1), Kassian 1:34 (0), Caggiula 1:18 (0), Brodziak 0:34 (0, vain yksi peli), McDavid 0:27 (0).
Näytti vähän siltä että RNH pelasi kaikkien kanssa vuoronperään alivoimaa. Eli hän on ehdottomasti valmentajan luottokaveri alivoimalla. Kuten oli jo ennenkin. Chiasson on nyt sitten saamassa näillä näkymin isompaa roolia alivoimassa.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Uusi koutsi, uudet tuulet?
Hitchcock on kokenut, hyvässä ja pahassa. On SC voitto, ja useat potkut. On paljon voittoja, ja paljon korkeita varausvuoroja.
Kovin pitkäaikainen vaihtoehto hän tuskin on, kun ikääkin on jo 65.
Onkohan Chiarellilla kuinka paljon armonaikaa jäljellä? Treidien vaaka kallistuu pahasti miinus-merkkiseksi, eikä alkanut rebuildin rebuild ole onnistunut juuri mitenkään.

Toivottavasti Hitchcock tuo piristystä peli-ilmeeseen ja voittoja alkaisi tulemaan. Hetken näytti jo hyvältä, ennenkuin tuli uusi sukellus.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
No ei siihen kauaa mennyt. Hitchcockista tulee siis uusi valmentaja. Äkkiseltään ei tunnu Puljun kannalta kaikkein parhaimmalta valinnalta, mutta kenties Oilersin kannalta kuitenkin. En nyt osaa sen kummemmin analysoida, joten sen tehkööt viisaammat.

Jokatapauksessa Puljulle uusi tilaisuus ottaa paikka ylhäällä ja kun se paikka tulee, niin selän ei kannattaisi suoristua. Hitchcock kai vannoo kurinalaisen pelin nimeen.
 

Animal

Jäsen
Onkohan Chiarellilla kuinka paljon armonaikaa jäljellä? Treidien vaaka kallistuu pahasti miinus-merkkiseksi, eikä alkanut rebuildin rebuild ole onnistunut juuri mitenkään.

Toivottavasti Hitchcock tuo piristystä peli-ilmeeseen ja voittoja alkaisi tulemaan. Hetken näytti jo hyvältä, ennenkuin tuli uusi sukellus.

Veikkaanpa, että jos playoffit jää haaveeksi niin Chiarelli ei varaustilaisuutta Oilersissa näe. Samaten veikkaan että pelaajaruletti ja treidit alkaa joulun jälkeen. Vähintään yksi iso kauppa roikkuu ilmassa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Veikkaanpa, että jos playoffit jää haaveeksi niin Chiarelli ei varaustilaisuutta Oilersissa näe. Samaten veikkaan että pelaajaruletti ja treidit alkaa joulun jälkeen. Vähintään yksi iso kauppa roikkuu ilmassa.
Joo, tuo Stromen myynti oli Chiarellin ensimmäinen liike. Valmentajan vaihto ei ehkä ollut täysin Chiarellin oma valinta mutta kuitenkin seuraava askel. Ja tosiaan Chiarelli tulee vielä tekemään kauppoja pelastaakseen työpaikkansa mutta voi olla ettei ole ihan vapaita käsiä.

Valmentajanvaihtoahan povailtiin jo eiliselle kun Katzin tiedettiin lentäneen Edmontoniin. Tai no eilenhän näitä ratkaisuja tehtiinkin. Journalin tietojen mukaan Katz ei ollut tyytyväinen viime vuoden pudotuspelirahojen jäämiseen pois ja tällä kaudella jääminen ulos ei ole hyväksyttävää. Toinen asia oli se että monet yritykset ostivat kalliita aitioita kolmen vuoden sopimuksella ja niitä olisi myytävä ensi vuodeksi uudestaan. Ilman pudotuspelejä homma vaikeutuu heti.

Eli tosiaan Chiarellin potkut lienevät selviö jos Oilers ei pääse pudotuspeleihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös