E-Sports

  • 77 477
  • 427

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
"olen pelannut peliä KYMMENIÄ TUNTEJA, ymmärrän mistä korkean tason pelaamisessa on kyse"

Noinhan minä juuri sanoin, hyvä hyvä. Rocket Leagueta olen pelannut kymmeniä tunteja (vähintään), joten siitä pelistä tiedän jotain pientä, muista e-sports peleistä en juurikaan mitään. Noin muutoin olen pelannut todella paljon eri pelejä vuodesta 1988 lähtien, joten kyllä pelaaminen on minulle tuttua. Änäriä ja FIFA:a on tullut vuosien varrella pelattua niin paljon, että sillä ajankäytöllä olisi lukenut itseni ties miksi maisteriksi jos sen olisi käyttänyt eri tavalla. Ja onhan minulla Super Mario Kartissa ekalla radalla yksi Suomen parhaista kierroajoista, mitä tiedossa on. Siinä oman e-sports urani kohokohta. *hymiö*
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
OG vei TI9 finaalin. Aivan uskomattoman yksipuolinen esitys finaalissa ensimmäisen pelin jälkeen.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Topson heittämällä yksi parhaimmista pelaajista tällä hetkellä. Tuhoaa Dota-skeneä miten haluaa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Tulipa itsekin seurattua kohtuu tiiviisti OG:n taivalta toiseen pyttyyn (tai kilpeen, mikälie se palkinto nyt onkaan). Tällaisena LoL-jääränä kesti hetki tottua Dotan kaaokseen, mutta kyllä siitä ennen pitkää alkoi saamaan hieman tolkkuakin. Asiaa auttoi se, että nuoruudessa tuli pelattua alkuperäistä Dotaa kohtuu paljon ja iso osa sankareista oli sitä kautta tuttuja. Olihan se viihdyttävää touhua, ja suuret onnittelut tuoreille tupla-mestareille!

In other news - HBO:n tuoreimmassa Ballers-kaudessa ilmeisesti raapaistaan e-sports - skeneä, ja tarkemmin nimenomaan League of Legendsiä. Pohjois-amerikan liigan finaaleissa viikonloppuna näytettin aiheesta traileri. Muutenkin molempia sarjoja (sekä LCS:ää että Ballersia) seuranneena tämä otetaan tässä taloudessa ilolla vastaan.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Kirjailenpa vielä ajatuksiani ylös finaalista, kun en eilen ehtinyt. Eka pelissä Liquidilla oli nopeampi kokoonpano ja heillä menikin hyvin alun parikymmenta minuuttia. OG kuitenkin pyristeli mukana ja kun heidän heronsa alkoivat olla voimansa huipussa alkoi myös Liquid jäämään jalkoihin. OG hallitsi peliä täysin, mutta sukelsi sitten liian syvälle Liquidin puolelle karttaa ja tuli pyyhkittyä kuolleiden puolelle. Ei se peli tähänkään vielä olisi ratkennut, mutta OG yritti selvitä ilman anan buybackia samalla kun Liquid tarttui mahdollisuuteensa ja ryntäsi midiä ylös, josta raxit oli aiemmin kaadettu. Olin ihan varma, että ana käyttää BB:n kun Liquid rupesi hakkaamaan tier nelosia (35 sekkaa oli jäljellä respawniin), mutta vitkutteli sen kymmenen sekuntia, jossa ajassa tornit kaatuivat. Sitten olikin jo liian myöhäistä, kun Liquidilla oli vielä Ravagekin hidastamassa anan rankaisua ja Ancient kaatui kuin varkain. Tämä peli oli ihan OG:n hallussa tuossa vaiheessa ja kummalliseen virheeseen kaatui. Irvileuat ovatkin sarjan jälkeen naljailleet, että OG antoi Liquidille vähän eteen tehdäkseen sarjasta jännemmän ja että tämä on ainoa bo5-sarja ikinä, joka on päättynyt 4-0. No, ihan tähän en usko, mutta kyllähän OG lähellä sweeppiä oli.

Toiseen ja kolmanteen peliin osat vaihtuivat ja OG:lla oli aggrommat takut. Noissa peleissä kyllä Liquid syötiin elävältä. Etenkin Topson oli kyllä ns. Godson midillä. Toki esim. MK vs. TA matchuppi oli hyvin suotuisa Topiakselle, mutta aivan dominoivaa peliä oli. Topsonia on pidetty erikoisena midinä, kun yleensä häviää linjan, mutta erikoisia heroja pelaamalla saa raivattua analle tarpeeksi tilaa farmata ja loppupelissä on kuitenkin kova. No nyt se voitti linjansa ja oli aivan huikea loppupelistä. Tuohon päälle vielä mm. JerAxin tossit suoraan Chronoon ja OG:n kokonaisvaltainen hyvä peli (mm. pari neutral camp -blokkia on linkattu redditiin, jotka nyt on vain aivan nutsia pelinlukua finaalin tuoksinnassa), niin Liquid huomasi nopeasi olevansa yhden tappion päässä häviöstä.

Kuro päätti sitten vaihtaa takua ja päästää Ion läpi. ana puhkesi hymyyn nähdessään tämän ja kyllähän se peli meni kuten aiemmatkin ana-Io-pelit. Liquid vei kunnes Io tuli online ja sen jälkeen Og vei. 180 asteen käännös pelin kulussa hetkessä. Toki Topson vielä löi viimeisen naulan arkkuun nappaamalla Gyrolle Diffusalin. Tämä oli vasta kuudes kerta joulukuun 2016 suuren patchin jälkeen propeleissä kun tuo hero osti tuon itemin. Ja juuri tähän peliin tuo oli juuri oikea countteri Liquidin coreheroihin ja jotkut ovatkin pitäneet tätä ostoa merkittävämpänä osana voittoa kuin Ion pikkausta. Sen verran epäintuitiivinen osto kuitenkin oli, että kastereilläkin kesti hetken aikaa tajuta mitä ajettiin takaa.

Ja niinpä se sitten on, että reilussa vuodessa tämä viiden kaveruksen tiimi, jolla ei pitänyt olla mitään asiaa edes viime vuoden TI:hin, on yhtäkkiä tehnyt itsestään paitsi kaikkien aikojen eniten tienanneet e-urheilijat, myös kaikkien aikojen parhaan dotatiimin. Vieläkin huvittaa tuo Topsonin 2/2 100 %:n TI:n voittoprosentti, ei tuollaista tulla varmaan koskaan näkemään. Suomi kipusi muuten tämän voiton jälkeen toiseksi Dota2:n eniten tienanneiden maiden listalla Kiinan jälkeen. Kaikkien esportsien tienesteissä Suomi on nyt kymmenes. Vain hieman Saksan ja Venäjän perässä ja Iso-Britannian edellä,

Ensi vuoden TI järjestetään muuten melkein naapurissa, kun Tukholma isännöi turnausta. Aika lailla kyllä houkuttelee lähteä kokeilemaan esports-sceneä paikan päälle. Pitää tarkistella miten mottipäisiä hintoja lipuista pyydetään. OG varmasti on yhä kova, jos vain haluavat triplaa lähteä tavoittelemaan. Noiden heropool on niin laaja, että ei siitä voi kaikkea nerffata, vaikka esim. Io varmasti onkin tulilinjalla. OG myös ymmärtää pelin paremmin kuin kukaan muu ja osaa käyttää epätyypillisiä heroja, itemeitä ja niiden kombinaatioita oikein. Joku sanoi hyvin, että muut joukkueet yrittävät sopeutua metaan parhaansa mukaan, kun OG muokkaa metan haluamakseen. Puhumattakaan sitten tuosta joukkuehengestä, joka tiimin kaikesta tekemisestä huokuu.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Parhaillaan meneillä oleva cs-turnaus on kirvoittanut aika mielenkiintoisia toimia Suomen cs-skenessä. Telia on ostanut suomenkielisiin lähetyksiin yksinoikeudet, minkä vuoksi isohkoa suosiota saavuttanut pelaajatcom joutui muuttamaan lähetystensä kielen englanniksi. Englantiin vaikka kaverit puhuvat mitä rajuimpaa rallienglantia, osittain varmaan tarkoituksellakin. Huumorilla vahvasti sävytettyä toimintaa, mutta hauskin vitsi onkin, että noi lähetykset on kerännyt enemmän katsojia kuin Telian omat lähetykset huolimatta yksinoikeuksista.

Tänään 20.30 alkaa Suomen parhaimman cs-joukkueen toinen ottelu entistä maailmanlistan ykköstä MIBRiä vastaan.

Encen pelaajakuviot nekin kokevat turnauksen jälkeen kovia kun joukkueen in-game leader on potkittu pois, mutta pelaa silti tämän turnauksen alta pois. Lähtökohdat hyvälle suoritukselle on aika vaikeat, mutta ENCE aloitti siitä huolimatta numeraalisesti isolla voitolla 16-5 turnauksen. Itseltä isot sympatiat aleksiB:lle joka on usein ollut järjen ääni mm. allun sekopäisten ideoiden seassa.

E-Sportsia johon on helppo päästä sisään, lähetyksiä on kotimaan kielellä, rallienglanniksi ja tietenkin tapahtuman päälähetyksessä englanninkielisest spekulaatiot ja isot selostajanimet.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Jos on ENCEllä ollut vaikeuksia CS:ssä, niin PUBG-joukkueen osalta viime Euroopan liigan kausi oli täysi fiasko alusta lähtien. Päätyen lopulta karsintasarjaan. Siinäkään eivät kaksi ensimmäistä päivää liikoja luvanneet, mutta sitten ENCE teki jeesukset. Eli nousi kolmantena päivänä kuolleista. Perjantain pelien jälkeen twiittasivat: "Today we gave the siima in #PEL, but tomorrow the boys will try to pull the matto alta!" ja lauantaina olikin sitten vuorossa neljä kana-ateriaa viidestä mahdollisesta ja käytännössä liigapaikan varmistus ensi kaudeksi.
Uusia suomalaisjoukkueita ei ammattilaissarjaan noussut, Quickmath ja Lastcrew olivat karsintasarjan peränpitäjiä. Saa nähdä sitten, löytääkö esimerkiksi Quickmathin Digg3ri vielä itsensä jostakin liigan joukkueesta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Hetken päästä alkaa Starcraft 2:n kauden pääturnaus Anaheimista. Mukana viime vuoden mestari Joona "Serral" Sotala, joka on taas yksi suosikeista. 6 vastustajaa tulee Koreasta ja yksi on nuori italialainen Reynor, joka on varmastikin maailman toiseksi paras ei-korealainen pelaaja. Reynor on tänä vuonna pariin kertaan ottanut Serralinkin päänahan finaalipeleissä. Serral pelasi vähän heikommin alkuvuoden isoissa turnauksissa, mutta voitti kaksi Euroopan kiertueen neljästä turnauksesta (hävisi kaksi muuta finaalia Reynorille) ja voitti edellisen suurturnauksen GSL vs. Worldin. Korealaisskeneä on ilmeisesti tänä vuonna hallinnut Dark. Lisäksi kovista korealaisista mainittakoon Maru, sOo ja Rogue. Serralin avauspeli on siis sOota vastaan zerg-mirror, joka on kuitenkin Serralin paras matchup. Mikäli Serral voittaa turnauksen toistamiseen, nousee hän myös SC2:n kaikkien aikojen eniten palkintorahaa keränneeksi pelaajaksi Marun ohi. Pelejä voi seurata yleareenasta tai Twitchistä, josta löytyy sekä Ylen, että originaalistriimi. Koko top 8 pelataan ensi yönä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Yöllä alkavaa PUBG Global Championship, eli seurajoukkueiden mm-kisat. Mukana on myös suomalaisjoukkue CrowCrowd. Kun pelaaminen on enemmän keskittynyt noihin maanosaliigoihin, niin on mielenkiintoista nähdä miten tässä turnauksessa peli eroaa niistä. Kiinassahan tuo kamppaillaan Suomen aikaa yöllä. Vielä kun Kiinassa aina peliturnausten aikataulu on mitä on, niin paras paikka seurata lienee youtube tai sitten twitchin jälkilähetykset. PEL-liigan sivulla on hyvä yhteenveto, mistä kaikkialta voi seurata How To Watch PGC 2019 - news PUBG Europe League
P.S. PUBG Mobilea suosittelen lämpimästi ajanvietteeksi. Ilmainen peli ja pyörii hyvin moderneilla mobiililaitteilla.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Yöllä alkavaa PUBG Global Championship, eli seurajoukkueiden mm-kisat. Mukana on myös suomalaisjoukkue CrowCrowd. Kun pelaaminen on enemmän keskittynyt noihin maanosaliigoihin, niin on mielenkiintoista nähdä miten tässä turnauksessa peli eroaa niistä. Kiinassahan tuo kamppaillaan Suomen aikaa yöllä. Vielä kun Kiinassa aina peliturnausten aikataulu on mitä on, niin paras paikka seurata lienee youtube tai sitten twitchin jälkilähetykset. PEL-liigan sivulla on hyvä yhteenveto, mistä kaikkialta voi seurata How To Watch PGC 2019 - news PUBG Europe League
P.S. PUBG Mobilea suosittelen lämpimästi ajanvietteeksi. Ilmainen peli ja pyörii hyvin moderneilla mobiililaitteilla.
Pelipaikkahan on siis Kalifornia, ei Kiina. Pelit tulevat täten öisin Suomen aikaa, joten VOD:t on varmastikin järkevin tapa turnausta seurata. CrowCrowdin lisäksi suomalaisia on mukana kolmessa muussakin joukkueessa. FaZessa pelaa mxey, Liquidissa veljekset Sambty ja Jembty ja Rumblerissa LosHD. FaZe on ollut Euroopan ja läntisen pallonpuoliskon hallitseva joukkue tänä vuonna. Viime yönä FaZe selvittikin tiensä ensi viikonlopun peleihin eli top 24:ään. Muut suomalaisjoukkueet on sitten tulessa ensi yönä. Liquidin oletan menevän myös jatkoon. CrowCrowdilla voi tehdä tiukempaa. Rumblersista en osaa sanoa, kun pelaavat Pohjois-Amerikan kisoissa. Eivät suosikki kuitenkaan liene kun eivät päässeet kisoihin suht heikolta alueeltaan, vaan saivat paikan vietnamilaisjoukkueen viisumiongelmien takia.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Oli heikkoja esitykset B-lohkon suomalaisjoukkueilla PUBG:ssä. Kaikki kolme joutuivat sunnuntain keräilyeriin. Siellä Rumblers pelasi jo paremmin ja eteni ensi viikonlopun välieriin. Sen sijaan CrowCrowd jäi 2 ja Liquid 5 pistettä jatkopaikasta. EtenkinLiquid oli pettymys. Ottivat sunnuntaina yhden hienon karttavoiton, mutta muuten keräsivät kyllä todella jämäpinnoja pelistä toiseen.

Ensi viikonloppuna siis välieräpelit, joista 16 parasta joukkuetta jatkavat finaaleihin. Mukana siis kaksi suomalaista, eli FaZen mxey ja Rumblersin LosHD.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomi voitti eilen StarCraft 2:n epävirallisen maailmanmestaruuden, kun se kaatoi Etelä-Korean Nation Wars 2019 -finaaleissa. Kyseessä on ainoa vakavasti otettava maiden välinen SC2-turnaus. Turnaus alkoi syyskuun lopussa ja päättyi siis eilen.

Suomen joukkue:

Serral (Zerg)
ZhuGeLiang (Zerg)
TheMusZero (Protoss)

Eli viime vuonna virallisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden voittanut ja edelleen pitkälti maailman parhaana pelaajana pidetty Serral oli Suomen mukana, sekä luonnollisesti kantoi joukkuetta eteenpäin varsin paljon.

Toivottavasti tämä Suomen Serralin johdolla saavuttama menestys johtaisi siihen, että saataisiin Suomen sisältä lisää pelaajia huipulle. Todella hieno peli ja eSport kyseessä.

IS:n uutinen aiheesta: Joona ”Serral” Sotala pelasti päivän – Suomeen StarCraft II -kultaa!
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Eilinen oli iso päivä Suomi-dotalle. Niin hyvässä kuin, ei pahassa, vaan kaihoisassa. Posin puolella oli se, että Matun edustama Team Secret voitti kauden toisen Majorin Leipzigissä ja käytännössä varmisti paikkansa elokuun TI:hin. Varsin kova temppu, kun nyt mukana olivat kaikki kovimmat tiimit OG:ta lukuunottamatta ja turnaus oli Secretin ensimmäinen iso turnee Matun liityttyä joukkueeseen.

Kaihoisaa oli taas se, että kaikkien aikojen kovin suomalainen dotan pelaaja Jesse "JerAx" Vainikka ilmoitti lopettavansa kilpapelaamisen. JerAx edusti viime vuodet OG:ta ollen siis mukana joukkueessa, joka ekana ikinä uusi esportsin suurimman turnauksen voiton viime elokuussa. JerAx oli joukkueen kantavia voimia jo vuosien ajan ja yksi parhaista, jos ei paras, 4-position pelaaja maailmassa. Palkintorahoissa mitattuna hän on kaiken esportsin rankingissä kakkosena, edellään vain OG:n kapteeni NoTail. OG:han on ollut tauolla uusittuaan mestaruutensa. ana jo ilmoitti, että pitää tämän kauden taukoa ja nyt kun JerAx eläköityy, niin luvassa onkin varsin suuri uudistus joukkueessa. Ilmeisesti kuitenkin NoTail, Ceb ja Topson ovat jatkamassa, vaikka Cebinkin on huhuttu siirtyvän takaisin valmentajaksi. Anaa paikkaamaan on huhuttu SumaiLia ja MidOnea, saa nähdä onko kumpikaan noista vai joku pubstara, joita OG on tasaiseen tahtiin nostanut esiin, viimeksi Topsonin. 4-positioon on huhuttu Saksaa. Tällä viikolla OG pitää erityisen striimin, jossa koko joukkue on mukana JerAxia myöten. Luulisin, että tuolloin saadaan selville uusi kokoonpano, jolla OG lähtee pyrkimään seuraavaan Los Angelesin Majoriin.

JerAxin eläköitymisen merkityksestä kertoo se, että taisi olla eilisen suurin dotauutinen, vaikka major-finaali pelattiin samana päivänä. Ja ymmärtäähän sen, JerAx oli viemässä peliä eteenpäin kehittäen sitä, kuinka 4-positiota pelataan ja tämän lisäksi varmistui, että kaikkien aikojen parasta dotajoukkuetta ei enää koskaan nähdä pelikentillä kokonaisuudessaan. Tai onhan sitä ennenkin tultu eläkkeeltä takaisin (mm. ana), mutta JerAx kertoi kirjoituksessaan täysin menettäneensä motivaation kilpailemiseen ja oli kärsinyt jo aiemminkin motivaatio-ongelmista. Vaikea pnähdä hänen palaavan. Kaikkea onnea J-GODille jatkoon. Sijoitetut voittomiljoonat takaavat kyllä varsin lokoisan loppuelämän.

EDIT: ja sitten löysinkin tämänpäiväisen artikkelin, jossa Ceb ilmoitti jättäytyvänsä pois aktiivirosterista ja siirtyvänsä OG:n valmennukseen/organisaation puolelle. Hän kuitenkin varmisti sentään Topsonin ja NoTailin jatkavan ja yrittävän Threepeatia. Nyt onkin sitten varsin jännää, minkälainen OG onkaan jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Huomenna on Starcraft II:n vuoden toiseksi suurimman turnauksen finaalipäivä. Turnaus pelataan Puolan Katowicessa, koronavirusuhan takia tyhjille katsomoille. Mukana huomenna on Joona "Serral" Sotala, joka on voittanut kaikki muut suurimmat turnaukset, mutta Katowicessa ei ole koskaan päässyt edes finaaliin. Huomenna välierässä vastassa korealainen Zest. Kaikkien SCII-seuraajien katseet on kuitenkin jo finaalissa, jossa on mahdollista nähdä ensimmäinen ottelu Serralin ja Korean Marun välillä. Nämä kaksi ovat olleet viime vuosien kovimmat pelaajat, mutta onnistuneet välttämään toisensa, isolta osin sen takia, että Maru on alisuorittanut useissa kansainvälisissä turnauksissa, vaikka on dominoinut kotimaassaan. Serral ja Maru ovat myös pelissä eniten palkintorahaa ansainneet kaksi pelaajaa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Viikonloppuna oli PUBG:n Euroopan karsinta juoskus pelattavaan Berliinin Majoriin. Kuusi joukkuetta selvisi osallistuneista 24:stä mukaan. Suomalaisia taisi olla ainakin kolme kokonaista joukkuetta ja mukana joissakin muissa myös. Jos ei ENCEllä rosterinvaihdos mennyt putkeen CS:ssä, niin tässä näyttää toisenlaiselta. Tiikzu ja D1gg3ri näyttävät sopivan hyvin Rustanmarin ja Skuijken kanssa yhteen ja turhista sooloiluista on päästy. Huimalla 12 tapon viimeisellä pelillä ENCE nousi viidenneksi ja jatkoon. Vielä on kuitenkin paljon tekemistä, että muutkin kartat kuin Erangel kulkisivat hyvin.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tänään pelataan Pubg PCS Euroopan viimeiset viisi karttaa. Kärjessä ovat suomalaisjoukkueet ENCE ja Omaken. Todella tasainen tilanne, jossa varmaan nähdään kuka jännittää vähiten. Ensimmäiselle taitaa olla 50000 luvassa ja kahdeksannelle joku tonni. Jos veikata pitäisi niin Tornado Energy vie.
Twitchistä voi seurata vaikka E-urheilun Mertarannan, Matti Korvenmaan selostuksella alkaen klo 19.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Encen suoritustaso heittelee tosi rajusti. Viime kuukausien taso on ollut heikkoa ja nyt pienen tauon jälkeen näytti jo homma toimivan, mutta viimeiseen finaalipäivään kolme ensimmäistä karttaa nollilla ja syväjää. Omaken on painanut hyvällä tasolla viime aikoina ja oli tässäkin turnauksessa lopulta se parempi suomalaisjoukkue.

CS-puolella FEL-liiga tuli päätökseen ja erittäin vahva suositus katsoa finaali vaikka jälkikäteen. Todella, todella hyvä matsi heti mappipickeistä lähtien. En spoilaa enempää, sillä jos tulosta ei tiedä niin tuo matsi kannattaa katsoa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Huomenna alkaa PGI.S, Pubg kansainvälinen 32 joukkueen kutsukilpailu. Taitaa olla pitkään aikaan ensimmäisiä isoja LAN-kisoja. Tosin hieman hybridi, koska suurin osa joukkueista pelaa Etelä-Koreassa, kiinalaiset Kiinassa ja japanilaiset sekä taiwanilaiset Japanissa. Suomesta on mukana ENCE yhtenä seitsemästä eurooppalaisjoukkueesta. Palkintopotti on tuossa kuusi viikkoa kestävässä kilpailussa kaikkiaan yli 3,5 miljoonaa dollaria. Peliformaatti on melko monimutkainen. Käytännössä ensimmäisen viikon 16 parasta joukkuetta ovat vahvoilla jatkossakin.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Vuoden tauon jälkeen Dota2:n The International on taas täällä. Mukana suomalaisista tuttuun tapaan OG:n Topson ja Secretin MATUMBAMAN. OG:n tarina on ollut taas tapahtumarikas kun kausi meni varsin heikosti ja rosteri eli. Sitten kesällä Sumail palasi carryksi ja OG voitti EU-alueen karsintaturnauksen eli viimeisen mahdollisuutensa päästä TI:hin. Sitten reilu viikko sitten yhdellä joukkueen tukipilareista cebillä tuli jonkinlainen silmään liittyvä lääketiteellinen hätätila. Ceb lennätettiin Ranskaan leikkaukseen ja OG hankki jo sijaisen TI:tä varten. Pari päivää sitten kuitenkin selvisi, että ceb pystyykin pelaamaan. Tänään sitten OG on napannut jo pari 2-0 voittoa. Illalla vielä vastassa kova VP.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
TI on edennyt jo varsin pitkälle, niin pistetään hieman päivitystä kehiin. OG:n ja Secretin lohkovaiheet meni kohtuullisesti ja olivat lohkojensa 3. ja 2. Kohtasivat sitten upper bracketin 1. kierroksella toisensa ja Secret otti helpon 2-0 voiton. OG pääsi alakaaviossa 8 joukkoon, mutta hävisi sitten Spiritille. Topsonin ansiot jäivät siis "vain" $200k mittaisiksi. Secret sen sijaan oli vakuuttava seuraavassa ottelussaan kiinalaista iG:tä vastaan ja pelaa huomenna klo 13 alkaen yläkaavion finaalissa niin ikään kiinalaista PSG.LGD:tä vastaan. Se onkin kovin mahdollinen mittari kun LGD on turnauksen suurin ennakkosuosikki ja hyvin pelannut myös.

Secretin menestyksen ja OG:n aikaisen eliminaation seurauksen mielenkiintoinen skenaario on tullut mahdolliseksi. Jos Secret voittaa Aegiksen, Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisesta tulee paitsi 2-kertainen TI:n voittaja, myös koko esportsin eniten palkkiorahoja kerännyt pelaaja ohittaen OG:n tanskalaiskapteeni NoTailin.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
TI10 ei päättynyt suomalaisjuhliin, mutta hieno tarina silti voittajilla. Secret siis hävisi LGD:lle yläkaavion finaalin ja sitten tänään Spiritille tiukan alakaavion finaalin. Spirit lopulta vei finaalin 3-2. Ennakkosuosikki LGD näytti alkuun hermostuneelta ja tippui 0-2 häviölle. Taistelivat kuitenkin takaisin viidenteen peliin ja ajattelin sarjan kääntyvän. Vaan eikö mitä, Spirit haki vielä yhden voiton ja neljän ensikertalaisen joukkue vei aegiksen.

Spirit siis sai TI paikkansa Itä-Euroopan viimeisestä karsintaturnauksessa ja olivat siinä finaalissa 1-2 tappiolla Empirelle. TI:n lohkovaiheessa Spirit aloitti 1-3, mutta tappuot tulivat lohkon kärkijoukkueille LGD:lle, Secretille ja Vicille. Voittivat kuitenkin loput lohko-ottelunsa. Yläkaavion eka kierroksella Spirit hävisi iG:lle, mutta sitten alkoikin alakaavion uskomaton voittokulku. Fnatic, OG, VP, iG, Secret ja lopuksi PSG.LGD. Kyllähän Spirittiä pidettiin top 6-8 joukkueena, mutta tämä suonenveto tuli kyllä puskista. Saapi nähdä miten nuoret kaverit käsittelevät menestyksen ja miljoonapalkinnot. Jatkaako linari yhdessä vai jääkö joku tauolle?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
TI10 ei päättynyt suomalaisjuhliin, mutta hieno tarina silti voittajilla. Secret siis hävisi LGD:lle yläkaavion finaalin ja sitten tänään Spiritille tiukan alakaavion finaalin. Spirit lopulta vei finaalin 3-2. Ennakkosuosikki LGD näytti alkuun hermostuneelta ja tippui 0-2 häviölle. Taistelivat kuitenkin takaisin viidenteen peliin ja ajattelin sarjan kääntyvän. Vaan eikö mitä, Spirit haki vielä yhden voiton ja neljän ensikertalaisen joukkue vei aegiksen.

Spirit siis sai TI paikkansa Itä-Euroopan viimeisestä karsintaturnauksessa ja olivat siinä finaalissa 1-2 tappiolla Empirelle. TI:n lohkovaiheessa Spirit aloitti 1-3, mutta tappuot tulivat lohkon kärkijoukkueille LGD:lle, Secretille ja Vicille. Voittivat kuitenkin loput lohko-ottelunsa. Yläkaavion eka kierroksella Spirit hävisi iG:lle, mutta sitten alkoikin alakaavion uskomaton voittokulku. Fnatic, OG, VP, iG, Secret ja lopuksi PSG.LGD. Kyllähän Spirittiä pidettiin top 6-8 joukkueena, mutta tämä suonenveto tuli kyllä puskista. Saapi nähdä miten nuoret kaverit käsittelevät menestyksen ja miljoonapalkinnot. Jatkaako linari yhdessä vai jääkö joku tauolle?

Heillä tuntui kyllä välillä onnistuvan aivan täysin kaikki peleissä, mutta sitähän tuo kait monesti on, että ajoitus on jostain sekunnin sadasosista kiinni. Secretin olisi tuo pitänyt pystyä hoitamaan, mutta aika paljon tuntui tulevan turhia virheitä.
LGD:ltäkin tuo vika ottelu vaikutti tosi hermostuneelta. 4. matsi täydellistä ylijuoksua, mutta sitten, kun ratkottiin peliä tuntui tulevan tyhmiä liikkeitä.

Milloin viimeksi ennakkosuosikki on voittanut TI:n?

Tuon 18 miljoonan voittopotin jälkeen voi olla melkoisia motivaatio-ongelmia jatkaa pelaamista. Tuo on kuitenkin nähty kahden edellisen turnauksen jälkeen, että motivaatio kärsii kyllä hurjasti äkkirikastumisen myötä. Etenkin, kun tuo peli vaatii melkoista panostamista.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Yle areenasta tänään klo 19.00 alkaen eSM 2022 karsintasarjan osakilpailu. iRacing, n.40 Suomen parasta kuskia.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Dota2:n TI11-turnaus on alkamassa huomenna. Minulta seuraaminen jäänee tänä vuonna vähemmälle elämäntilanteesta ja pelipaikasta (Singapore) johtuen, mutta pistetään lyhyt ennakko. Voittopotti tällä hetkellä jäämässä varsin "pieneksi" eli n. $15 miljoonaan, kun Valven Battle Pass oli aika kehno tänä vuonna. Tiputusta viime vuodesta yli 60 %...

Mukana 20 joukkuetta, joista suurimmat suosikit ovat viime vuoden finalistit PSG. LGD ja Team Spirit. Molemmat vieläpä tismalleen viime vuotisilla rostereilla. LGD:n Faith on ilmoittanut lopettavansa turnauksen jälkeen, niin nyt on kiinalaislinurin viimeinen näytön paikka. Kolmas suuri suosikki on uudistunut OG, joka yllättäen oli alkukauden jälkeen erinomainen ja voittivat yhden kauden kahdesta Majorista (Spirit vei toisen). OG:lla ei ole nyt pelaamassa yhtään TI-voittajaa, joten nälkää luulisi olevan.

Suomalaisväriäkin saatiin mukaan, kun MATUMBAMANin Team Liquid nappasi Last Chance Qualifierista viimeisen jaossa olleen paikan turnaukseen. Myös Topsonin T1 oli mukana havittelemassa paikkaa, mutta jäi ilman.

Toivotaan Liquidin voittoa, niin olisi kahden Aegiksen kerhossa suomalaisia 3/6!
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Pikku päivitys Internationalista tähän väliin. Lohkovaihe meni Liquidilta mallikkaasti ja toi EG:n jälkeisen kakkossijan. Liquid lohkossa ainoana pystyi lyömään EG:n, mutta kompuroi muita vastaan enemmän. Myös suosikit OG ja LGD pääsivät A-lohkosta jatkoon yläkaavioon.

B-lohkon vei vähän yllättäenkin Tundra ja kakkoseksi pääsi Liquidin kanssa LCQ:sta TI:hin mukaan karsinut Secret. B-lohkon isoista suosikeista Spirit jäi alakaavioon.

Tänään sitten aloitettiin Main Event, jossa heti alkuun lohkovaiheen parhaan recordin kerännyt EG tipahti yllättäen alakaavioon ja top 6:een meni Thunder Awaken, ensimmäinen Etelä-Amerikkalainen joukkue näin pitkällä TI:ssä. Secret löi toisessa yläkaavion matsissa LGD:n. Alakaavion ekalla kiekalla yllätyksestä vastasi Boom, joka laittoi puolustavan mestarin Spiritin lauluun.

Kaikkiaan Länsi-Eurooppalaiset orgat ovat pärjänneet erinomaisesti. 6 joukkuetta TI:ssä ja kaikki top 12:ssa. Muilta alueilta vielä mukana Kiinasta 2, Pohjois-Amerikasta 1, Etelä-Amerikasta 2, Kaakkois-Aasiasta 1.

Huomenna n. klo 8.00 alkaa Liquidin taival päänäyttämöllä. Yläkaavion avauskierroksella vastaan tulee kiinalainen Aster.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös