Divisioonien MM-kisat

  • 207 665
  • 1 290
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
@Thusberg osaatko sanoa miksi HKH:n Kim Aarola ei mahtunut Thaikkujen ryhmään huolimatta siitä, että oli viime vuonna AWG-turnauksessa joukkueen paras pelaaja? Oliko joku loukki vai onko siellä joku asennevammainen valmentaja joka ei noteeraa suomalaista kiekkoa? Tsekeillä ja Slovakeillahan on ollut vähän sitä vikaa että SUomesta ei heidän maajoukkueeseen oikeen ole tahtonut kelvata.
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Anze Kopitar liittyy Slovenian joukkueeseen 1A divisioonan kisoihin.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Anze Kopitar liittyy Slovenian joukkueeseen 1A divisioonan kisoihin.
Onkohan jossakin kohdetta 1A-kisojen pistepörssin voittajasta? Tosin kerroin saattaa olla melko pohjalukemissa Anzella.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Valitettavasti Pionirin Jäähallissa nähtiin ainakin Jään Lohikäärmeiden kannalta jo heti alkuun ikävä päätös.

Kaikkiaan Jään Lohikäärmeiden peliotteet näyttivät hieman kehittyneemmiltä kuten pitäisikin ainakin viimeisen parin vuoden mittaisen panostuksenkin jälkeen.

Valitettavasti muutamat erittäin harkitsemattomat jäähyt pahaan paikkaan aiheuttivat sitten tappion ja viimeinen päästetty maali toki ilman maalivahtia normaalin pelin päätösminuuttien mukaisesti maalin takamatkalta ei tuottanut tällä kertaa tulosta kun edes lisämaalia ei saatu aikaan.

Toisaalta vaikka Jään Lohikäärmeet olisivat voittaneetkin ottelun niin tilanne alkaisi vaikeutua koko ajan sitten tästä ottelusta eteenpäin ilman ihmeitä.

Ja nyt kun tappio on tullut niin alkaa Jään Lohikäärmeet totisesti olla riippuvainen myös muiden maidenkin tappioista edes mahdollista pääsyään varten ylemmälle sarjatasolle.

Tai sittenhän se jää katkerasti myöhemmin onnistuessaankin näillä näkymin kakkostilalle tai kolmostilalle.

Ehkä huonommaksikin.

Toisin sanoen Kiina hävisi Espanjalle maalein 3-5.

Tämän päivän otteluista ovat jäljellä vielä klo 17.30 alkava ottelu Australia-Belgia ja klo 21.30 alkava ottelu Serbia-Kroatia.

Alkamisajat ovat Suomen aikaa kun Serbiassa kello olisi tuosta tunnin jäljessä.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Ja nyt kun tappio on tullut niin alkaa Jään Lohikäärmeet totisesti olla riippuvainen myös muiden maidenkin tappioista edes mahdollista pääsyään varten ylemmälle sarjatasolle.

Tai sittenhän se jää katkerasti myöhemmin onnistuessaankin näillä näkymin kakkostilalle tai kolmostilalle.

Ehkä huonommaksikin.
Ei taida tuolla porukalla rahkeet vielä riittää muuhun kuin sarjapaikan uusimiseen, mikä tarkoittaa sitä, että Kiina ei kerkeä olympiavuodekseen nousta A-sarjaan. Muutama hyvä pelaaja VHL:ssä on hyvä alku, mutta ei riitä kannattelemaan koko joukkuetta, kun suurin osa pelaa Kiinan amatöörisarjaa. En tiedä miksi kahden passin miehet eivät pelaa vielä tänä keväänä.

Kohtuu hyvältähän tuo pelaaminen tosiaan näytti, joten kaipa he ainakin Belgian voittavat kuten viime vuonna.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jään Paholaiset ottivat kuin ottivatkin hienon taisteluvoiton jatkoajalla Australiasta!

Ice Roos/Mighty Roos johti tosiaan parhaimmillaan ottelun aikana jo 3-0 ennen yksinkertaisen erikoista sortumista sitten jäähyilyyn vähän väliä tai ainakin jäähylle joutumisen kynnys vaikutti aika korkealta silloinkin kun jäähylle ei jouduttu.

Jatkossa pitäisi kyllä aussien nyt vähän olla tarkempana siitä, että milloin voi alkaa menettelemään vähän rennommin ja ehkä ottamaan sitten kerran tai parikin turhempaa jäähyä ilman ongelmia.

Belgialta kuitenkin hyvä ottelu kaikkiaan!

Pisteitä ei kuitenkaan ihan täysinä tullut ja tämäkin voi edes vähän auttaa Jään Lohikäärmeiden eli Kiinan tilannetta myös paikassa pysymisen/hyvän sijan kanssa mikäli tappioita tulee enemmän ja asiat alkavat mennä enemmänkin vinoon.

Kiinalla tosiaan tulee kyllä tiukkaa pysyä ainakin näiden otteiden jatkuessa jo MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1B-tason puolella nousun tullessa ihmeen kaupalla nyt tai ensi vuonna ja viimesijainen tavoite varsinaisiin MM-kisoihin nousemattomuuden ollessa tosiasia pitäisi koettaa olla päästä edes jotenkin hyväkysyttävästi ennen 2022 Talviolympialaisia tai juuri tuolloin sinne MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-tasolle asti.

Ja sielläkin pitäisi sitten vielä olla aika hyvä jotta kritiikkivyöry ei muutu liian suureksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen Serbia otti tosiaan kotiyleisönsä edessä voiton Kroatiasta maalein 3-1.

Tämän päivän otteluista puhuttaessa otteluparit ovat seuraavat:

Belgia-Espanja (Ottelu päättynyt Belgian tappioon 2-4 Espanjan voittaessa.)

Kroatia-Kiina

Australia-Serbia

Alkamisajat ovat muutoin samat kuin eilen viimeistä ottelua huomioimatta.

Australia-Serbia alkaa otteluna klo 20 Serbian aikaa eli klo 21 Suomen aikaa.

PS. Korjattu osapuolet Australia-Serbia aiemmasta Serbia-Australia ja päivitetty Jään Paholaisten ja Espanjan tilanne.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Aika noloa Kiinan olympiaprojektille, jos tippuvat alemmas tänä vuonna. 3-0 -tappiolla Kroatialle toisessa erässä.

Mistä ihmeestä Kiina on löytänyt valmentajakseen Juha Nurmisen, joka valmentaa päätoimisesti A-nuorten Mestiksessä. Eikö ketään kovemmalla tasolla valmentavaa löytynyt?

Viime keväänä valmentajana oli sentään Jyrki Aho.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hidas, mutta kankea Kroatia pyöritteli täysin vailla pelikäsitystä olevaa Kiinaa mennen tullen. Lähtö alempaan sarjaan tulee kyllä Kiinalle tänä vuonna.

Olisihan se mielenkiintoista nähdä toisaalta olympialaisissa kuinka ammattilaispelaajat pyörittelevät kaljaliigajoukkuetta.
 

Pardus

Jäsen
Olisihan se mielenkiintoista nähdä toisaalta olympialaisissa kuinka ammattilaispelaajat pyörittelevät kaljaliigajoukkuetta.
Kiinalla on nyt kaksi kautta ollut joukkue Venäjän parhaassa junnuliigassa MHL:ssä, kaksi joukkuetta Venäjän ykkösdivarissa VHL:ssä ja sitten tietysti Kunlun KHL:ssä.

Kausi kaudelta pelaajia on saatu nostettua MHL:stä VHL:ään ja ensi kaudella Rudi Ying mahdollisesti jo ihan vastuulliseen rooliin KHL:ssä.

Siksi putoaminen olisi todella sääli. Kiinalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä hyväksi jääkiekkomaaksi, sillä pelaajapooli on valtava, jos jääkiekkoon päätetään todella satsata. Uskon, että Kiinalla on muutaman vuoden kuluttua jo Mestis-tasoinen maajoukkue.

Kiina on muutenkin paljon potentiaalisempi oikeaksi kiekkomaaksi kuin Etelä-Korea. Kiinalaiset ovat pidempiä kuin korealaiset ja Kiinalla on jo kolme joukkuetta kovatasoisissa liigoissa. Etelä-Korean joukkueet pelaavat maksimissaan Mestis-tasoista liigaa, todennäköisesti taso on lähempänä Suomi-sarjaa. Heidän jääkiekon parhaat päivät on siis jo nähty viime vuonna ja nyt tapahtuu paluu normitasolle.

Toivon todellakin, että Kiinan suunnitelmat eivät romutu suomalaisen amatöörivalmentajan alaisuudessa, sillä Kiinalla olisi vielä oikeasti annettavaa tälle lajille.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen oli kyllä aikamoinen päivä Jään Lohikäärmeille Kroatian mankelissa.

Pienemmällä tappiolla, ehkä sinne 0-3 tai 0-4 asti tilanne olisi vielä jotenkin rajallisesti ollut ymmärrettävissä kun tilanne tällä hetkellä on pelillisesti ja näillä näkymin vähemmän yllättäen valmennuksenkin osalta mitä on.

Tosin ainahan näitä vähän jääkiekon pienemmistä maista kiinnostumattomia jääkiekon huippumaiden valmentajia on ennenkin nähty.

Tämä lähinnä vain, että ei vain mene pelkästään mahdollisen suomalaisen syyttämisen piikkiin.

Joka tapauksessa tuollaista esitystä tyyliin 0-7 lähivuosien Talviolympialaisten isännältä ei vain saa jatkua lähitulevaisuudessa.

Toisin sanoen taitaa mennä selviytymistaisteluksi Kiinan osalta ja tällä menolla etenkin vielä kerran hävitessä noin tai vähemminkin alkaa sarjapaikka olla uhattuna.

Tosin Belgia hävisi Espanjalle joten se edes vähän helpottaa Jään Lohikäärmeiden asemaa säilymisen osalta.

Ei paljon, mutta edes vähän.

Australia otti voiton Serbiasta edellisillan pelissä maalein 3-2 ja siten tilanne näin välipäivänä on seuraava:

Espanja 6 pistettä

Australia 4 pistettä

Serbia 3 pistettä

Kroatia 3 pistettä

Belgia 2 pistettä

Kiina 0 pistettä

Huomenna ottelut jatkuvat seuraavasti:

Kroatia-Belgia

Australia-Espanja

Serbia-Kiina
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kiinan maajoukkuetta ei juuri Kunlunin KHL-joukkueen pelaaminen auta, kun joukkueessa ei juuri kinuski-pelaajia ole. Ja jos joku onkin niin vastuu on aivan minimaalinen. VHL-/MHL-tasolta näyttää olevan liian iso loikka edes 2A tasolla pärjäämiseen. Tsen Tou on VHL:ssa keskitason jengi mutta pääkaupungin porukka oli menneellä kaudella viho viimeinen raapien 56 ottelusta vain 8 voittoa. Tosin ero Molot Permiin ja Angarskiin oli aivan hiuksen hieno. Jumbosijan aiheutti lähinnä jäätävä 247 päästettyä maalia. Yermak Angarskilla mero oli 40 pykälää parempi vaikka tekivät vähemmän maaleja. Molot Perm oli yhden pisteen edellä näitä kahta muuta.
Toisaalta Tsen Tou Jinlinissä oli rosterissa vain YKSI Kiinan passin omaava pelaaja. Muut olivat lähinnä venäläisiä, To Weng edustaa AWG tasolla Taiwanin maajoukkuetta.

MHL:ssa Heilongjangin joukkueessa 36 pelaajan rosterista 15:lla on Kiinan edustusoikeus. Neljästä maalivahdista torjuntavastuun ovat pääosin jakaneet kanukki O'Brian ja venäläinen Krasanovsky. Kiinalainen 19 vuotias Haoran Hu on päässyt jäälle 9 ottelussa ja GAA on jäätävä 7.74. Kenttäpelaajista 17-´vuotias Jing Wang on scorannut 3+7 58 otteluun ollen paras kiinalainen joukkueessa.

Tätä taustaa vasten ei nyt ole mikään suuri ihme ettei maajoukkue pärjää.
 

Pardus

Jäsen
Aivan totta, että vielä ei Kiinalta voi ihmetekoja edes odottaa. Maa on lähtenyt muutama vuosi sitten täysin harrastelijapohjalta liikkeelle, joten siihen nähden kehitys on ollut hyvää. Mitä useampi kiinalainen kulkee MHL:stä VHL:ään, sitä kovempi Kiinasta vuosien saatossa tulee. VHL on kuitenkin Allsvenskanin tasoinen liiga, joten jos viiden vuoden kuluttua kaikki Kiinan maajoukkuepelaajat pelaavat vähintään VHL:ssä, niin puhutaan jo Itävallan, Italian, Unkarin ja muiden vastaavien tasoisesta joukkueesta.

Tällä hetkellä tasokkaita pelaajia on vain yksinkertaisesti liian vähän ja he ovat nuoria, eivätkä ole tottuneet kannattelemaan koko joukkuetta harteillaan. Vuoden kuluttua kärkiyksilöt (Rudi Ying, Zesen Zhang ja Qianyi Huang) ovat jälleen vuoden kokeneempia ammattilaisjääkiekosta ja mukana pitäisi olla jo kahden passin miehiäkin, joten silloin nousu olisi täysin realistinen.

Eli nyt Juha Nurminen: pidä suojattisi tällä tasolla vaikka väkisin, sillä vuoden kuluttua käytettävissä on jo isompi määrä tasokkaita pelaajia.

Toisaalta Tsen Tou Jinlinissä oli rosterissa vain YKSI Kiinan passin omaava pelaaja. Muut olivat lähinnä venäläisiä, To Weng edustaa AWG tasolla Taiwanin maajoukkuetta.

Jep. En ymmärrä mikä idea koko Tsen Toun joukkueessa on, kun ei haluta edes kehittää paikallisia pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Vapaapaivan ja siivouksen ratoksi taustalla pyorii CRO-BEL. Pidan naista aladivarikisoista, oma outo hehkunsa niilla on.

Vanha TPS-legenda Shaone Morrisonn on saanut uuden passin ja edustaa Kroatiaa. Pelailee Japanissa nykyaan, jatka taitaa tykata jaakiekon pelaamisesta, respect!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kiinalla olisi vielä oikeasti annettavaa tälle lajille.

...niin... rahaa...


Muuta?

Perinteitä kun ei luoda yhdellä olympiaprojektilla. Ei hiihtoon, ei kiakkoon, ei mihinkään. Sen täytyy, ikävä kyllä, syntiä alhaaltapäin. Ylhäältäpäin se on kaivoon kannettua vettä. Tästä on esimerkkejä niin kansallista tasoilta kuin kansakuntatasoilta ihan riittävästi.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Olympialaiset tulee Kiinan miesten joukkueelle ihan liian aikaisin. Vaikka kisat pelattaisiin eht-porukoilla niin kaksinumeroisia lukuja tullaan Kiinan pömpeliin lätkimään(poislukien tietty Suomi joka nyhjää 1-0-voiton). Toivottavasti johtoportaissa oikeasti mietitään, oliko Kiinalle viisasta myöntää kiintiöpaikkaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Olympialaiset tulee Kiinan miesten joukkueelle ihan liian aikaisin. Vaikka kisat pelattaisiin eht-porukoilla niin kaksinumeroisia lukuja tullaan Kiinan pömpeliin lätkimään(poislukien tietty Suomi joka nyhjää 1-0-voiton). Toivottavasti johtoportaissa oikeasti mietitään, oliko Kiinalle viisasta myöntää kiintiöpaikkaa.
Olympialaisista jos puhut, niin isäntämaalla on aina kiintiöpaikka. Ei tuossa paljoa johtoportaan mietiskelyt muuta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllä he kehittävät tällä hetkellä kiekkoiluaan ihan junnutasolta lähtien ja harrastajamäärät ovat kasvaneet.

Kyllä, mutta sen kulttuurin rakentuminen kestää vuosikymmeniä. Sitä on erittäin vaikea edesauttaa rahalla, edes olympialaisilla. Laji kuin laji, varsinkin joukkuelaji, vaatii kulttuuria. Tsekkaa Suomen koris ja lentis historiaa, tai pohdi, miksi Ruotsi on käsipallon kärkimaa ja Suomi ei.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Isäntämaa Serbia höntsäili pari erää vähän liian löysin rantein ja Kiina meinasi päästä yllättämään. Kolmannessa erässä Serbia kiristi ruuvia ja nousi kolmen maalin takaa 6-5-voittoon. Mielenkiintoinen loppurutistus tulee 2A:ssa vielä. Nousumahdollisuuksia on vielä monella maalla.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Isäntämaa Serbia höntsäili pari erää vähän liian löysin rantein ja Kiina meinasi päästä yllättämään. Kolmannessa erässä Serbia kiristi ruuvia ja nousi kolmen maalin takaa 6-5-voittoon. Mielenkiintoinen loppurutistus tulee 2A:ssa vielä. Nousumahdollisuuksia on vielä monella maalla.
Tulee mukavat pari viimeista kierrosta kun kaikki muut paitsi BEL ja CHI tappelevat noususta. Ja mainitut kaksi putoamista vastaan.

Striimaukset muuten ihan ok mutta tuo vol off/on rynkytys hieman turhauttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös