Divisioonien MM-kisat

  • 209 570
  • 1 317
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Onnea Etelä-Korea! Korelaiset lähettivät Iso-Britannian lohkoa alemmas 4-1 -voitolla ja säilyttivät näin itse paikkansa 1A:ssa. Upea saavutus, en olisi oikeasti ennen turnausta uskonut milllään että korealaiset tähän venyisivät.

Mutta enpä olisi uskonut sitäkään että Espanja matkaa 2A:han. Viimeinen merkityksetön ottelu Australiaa vastaan on nyt ohi ja aussien 4-1 -voiton myötä Espanja lähtee hakemaan vauhtia toiseksi alimmasta lohkosta hävittyään kaikki pelinsä suoraan. Ei näin.

1B:ssä Hollanti otti pronssit kaatamalla Romanian 6-2. Hyvä turnaus Hollannilta, vaikka parasta porukkaansa eivät mukaan saaneetkaan.

Jep. Niinhän siinä kävi kuten veikkasinkin että turnauksen selkeästi hitain joukkue, Iso-Britannia putoaa ja putosivatpa vieläpä melko selkeästi. Brittien todellinen murheenkryyni tässä turnauksessa oli maalinteko. 2, 0, 1, 1, 1. Siinä brittipoikien tekemät maalit ottelu ottelulta. Ei tuolla maalimäärällä voiteta yhtikäs ketään. Tasoero Etelä-Koreaan nähden ei GB:llä varmasti ollut kovin suuri mutta joukkue on auttamattoman köykäinen joten näin Koreakin selvitti heidät melko vaivatta. Ehkä tämä tekee vain hyvää brittien nuorelle ryhmälle lähteä hakemaan vauhtia sarjatasoa alempaa.

Hollannista täytyy sanoa sama mitä Deanwick jo edellä. Ensimmäiset pelit Viroa ja Liettua vastaan sujuivat hieman nihkeästi mutta kaipa niiden voitoiksi kääntäminen kuitenkin kasvatti heidän itseluottamusta. Tuon jälkeen Hollanti taisteli ensin tiukasti voitosta Puolaa vastaan häviten kuitenkin 3-1, sitten nähtiin todellinen jättiyllätys kun Hollanti onnistui riistämään turnauksen ennakkosuosikilta Ukrainalta pisteen. Tämänpäiväinen voitto Romaniaa vastaan puolestaan oli kaiketi Hollannin vakuuttavin esitys tässä turnauksessa. Näen tuossa ryhmässä paljon potentiaalia; yksilötaitoakin löytyy ja Oosterwijk on 1B divisioonan parhaita - ellei paras maalivahti, joten potentiaalia nousuun lähivuosien aikana Oransseilta todellakin löytyy. Joukkueena Hollanti etsii vielä hieman itseään. On paljon hyvää mutta kaikki palat eivät vielä ole aivan loksahtaneet kohdalleen jotta noususta voitaisiin haaveilla. Tasapäiset esitykset ennakkosuosikkeja Puolaa ja Ukrainaa vastaan kuitenkin osoittivat että jääkiekkoilu Hollannissa saattaa vielä joku päivä palata entiselle tasolleen.

1B:n putoamistaistelun ratkaiseva Liettua-Viro on avauserän jälkeen 1-1 tilanteessa. Viron tasoitus syntyi 3 sekuntia ennen erän loppua ylivoimalla :D
 

Pardus

Jäsen
On se nyt perkele kumma, että aina kun pääsen katsomaan Viron peliä, niin ensimmäinen tilanne tuntuu olevan Sumihhinin epäonnistuminen...
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Viro lähtee sitten alaspäin. Mitä ihmetttä siellä on kolmannessa erässä tapahtunut?
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Viro lähtee sitten alaspäin. Mitä ihmetttä siellä on kolmannessa erässä tapahtunut?

Samaa ihmettelen, matsia en ehtinyt katsomaan. Viro johti ottelua kaksikin kertaa, mutta viimeisessä erässä 8 omiin!? Sumihhin romahtanut totaalisesti vai mitä ihmettä?
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Samaan aikaan Budapestissa Kazakhstan johtaa Italiaa vastaan kahden erän jälkeen 0-2 ja mitä nyt yhden pätkivän streamin kautta hetken peliä katsoin, niin Italiaa ei tosiaan nappaa enää pätkääkään. Se siitä noususta sit, mutta ainahan on ensi vuosi. Toivottavasti Unkari saa kairattua porukasta vielä intoa haastaa Japani jotta turnauksesta jäisi edes jotain positiivista kouraan hienon Kazakhstan-voiton lisäksi. Kovasti vaan epäilevällä kannalla olen sen suhteen.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Nonnih, 0-3 Kazakhstanille ja ylöspäin lähtevät kazakkien lisäksi italiaanot. Harmin paikka, mutta kun pienistä marginaaleista on kyse, ei yksinkertaisesti ole varaa sössiä pisteitä omaa ylimielisyyttään. Ensi vuonna sitten taas, Unkari. Parempi turnaus kokonaisuutena silti kuin viime vuonna vaikka yksi merkityksetön matsi onkin vielä jäljellä.

Jännitettävää piisaa muissa lohkoissa vielä. Kroatia-Belgia tulee taatusti seurattua tiiviisti ratkaisuun asti. 1B-lohkon nousutaisto Ukraina-Puola alkoi hetki sitten Puolan salamastartilla, peli 6 peliminuutin jälkeen Puolalle 0-2, ensimmäiseen maaliin Puola tarvitsi ainoastaan 13 sekuntia. Näinköhän Puola onnistuisi kuitenkin kampittamaan Ukrainan...?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lähelle pääsi Puola muttei ihan. Ukraina nousi IA-tasolle.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
JEI! Kroatia otti ja nousi lopulta tasolle, jolle se mielestäni tällä hetkellä kuuluu! 6-0 kaatui Belgia, eipä tuota enää selkeämmin voi sanoa. Ensi vuonna Kroatia joutuu pärjäämään ilman uransa virallisesti lopettanutta Joel Prpiciä, mutta tuleehan sieltä takaa onneksi muitakin.

Kroatia sortui paikoin perinteiseen ylimielisyyteen peleissään, mutta onneksi cronuckit tekivät tässä turnauksessa surffailun sijaan paljon muutakin. Prpicin ohella Sertic, Hecimovic ja Macaulay pelasivat ihan hyvän turnauksen ja nämä kolme jälkimmäistä ovat Kroatian ilona jatkossakin. Tolppien välissä Tomljenovic oli juuri niin hyvä kuin toivoa osasi tuota Serbia-ottelun uinailua lukuunottamatta ja iskihän muuan Borna Rendulickin turnauksessa 4+4 -tehot. Täytyy toivoa että Borna ei SM-Liigan finaaleissa pelaa ensi vuonna ;)

Kroatian mahdollisuudet pysyä ykkösdivarissa ovat mielestäni varsin hyvät. Uusitun sarjasysteemin ansiosta vastaan tulee tasaisempia jengejä kuin vanhan systeemin mukaan ja oman puolueellisen näkökulmani mukaan Kroatia on nyt jo parempi kuin esimerkiksi Romania tai Liettua. Hyvä jätkät!

Kaiken ohessa myös Islanti nappasi historiansa parhaan IIHF-sijoituksen saavuttamalla 2A:ssa pronssia, sijoittuen näin kokonaistilastoissa sijalle 31. Jäämaassa tehdään kovasti duunia parempien suoritusten eteen, mukavaa että kotiin on tällä kertaa edes jotain viemistä.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Kaiken ohessa myös Islanti nappasi historiansa parhaan IIHF-sijoituksen saavuttamalla 2A:ssa pronssia, sijoittuen näin kokonaistilastoissa sijalle 31. Jäämaassa tehdään kovasti duunia parempien suoritusten eteen, mukavaa että kotiin on tällä kertaa edes jotain viemistä.

Miten niin tällä kertaa? Islanti otti 4 vuoden sisään kolmannen pronssimitalinsa, eli ei tässä mitään ultimaattista sensaatiota ole päässyt syntymään. Islanti sijoittui juuri siihen mihin odotinkin, mutta Australia ja Espanja olivat heikompia kuin osasin ikinä odottaa ja vastaavasti Serbian piti olla tyyliin paskimmalla kokoonpanolla ikinä liikkeellä. Belgialta en odottanut noin vahvaa suorittamista, mutta luonnollisesti mukavaa kun joka vuosi skabat eivät mene täysin käsikirjoituksen mukaan.

Brittien puolustukseksi pitää sanoa, että yritystä heillä oli, aina Korean kolmannen erän alkupuolella tekemään 4-1 -maaliin asti. Sitten heillä loppui usko. He osuivat 6-7 kertaa tolppaan, joten ei tuurikaan ollut matkassa. Korean pelaaminen oli varsin kypsää ja suurempaa paniikkia heillä ei missään vaiheessa näyttänyt olevan. Varmasti K-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalustalla oma vaikutuksensa asiassa.

Korean olympiaprojektille tämä on luonnollisesti erittäin tärkeä saavutus. He saavat jatkaa ensi vuonnakin kovissa peleissä ja jos yhteistyö K-Vantaan kanssa saadaan kunnolla pyörimään, joukkue tulee pelaamaan ensi vuonna paljon nykyistä kypsempää ja virheettömämpää jääkiekkoa.

Maalivahtiosastoonkin toivon tulevan parannusta, sillä nyt Korea pelastui osittain myös sen takia, että Brittien Stephen Murphy hörppi pari maalia todella lahjakkaasti.

Italia taisteli ensimmäisen erän hyvin ja oli pari kertaa lähellä maalia, mutta toiseen erään Kazakstan tuli todella hyvällä liikkeellä ja otti täydellisen hallinnan kenttätapahtumista. Italia tyytyi kohtaloonsa 0-2 tilanteessa ja vaikka unkarilaisyleisö kannusti kovasti Italiaa, Kazakstan vei pelin 3-0 ja Unkarin haaveet murenivat jälleen.

Italian maalilla Andreas Bernard teki ensiesiintymisensä miesten arvokisatasolla ja hän kommentoi ottelun jälkeen tunnelmia vähän vastaavanlaisiksi kuin ennen karsintapelejä. Bernardin otteista paistoi pieni jännitys ja molemmat maalit olivat hänen kannaltaan hieman epäonnisia. Ensimmäisessä hän torjui kiekon jalallaan suoraan Kazakstanin Zhailauovin lapaan ja siitä kiekko tyhjään pönttöön.

Toista maalia edelsi Bernardin kaatuminen hänen peruuttaessaan maalille. Hän torjui kaatuneena ensimmäisen vedon, mutta jatkotilanteesta Kazakstanin pelaaja pääsi niittaamaan kiekon tyhjiin. Kysyin tästä Bernardilta ja jäässä oli reikä mihin hän kompastui.

Hän kuitenkin kasasi itsensä tämän episodin jälkeen ja hän otti hyviä torjuntoja, joten missään nimessä Bernard ei ole syyllinen Italian häviöön.

Taas voisi jossitella miten olisikaan käynyt jos Unkari ei olisi sulanut Koreaa vastaan 4-1 johtoasemasta.. 3 pojoa siitä, samalla hurmoksella Kazakstanin kimppuun millä he onnistuivat sen voittamaan niin kenties Unkari olisikin ottanut sensaatiomaisen kakkossijan.. Jos lehmällä olisi pyörät se olisi maitoauto.

Päätöspelissä ei yleisökään innostunut eilisen kaltaiseen hulabaloohon, mutta silti tunnelma oli hyvä. Eniten ihmetystä herätti toisella sivustalla katsomossa olleet Unkarin ja Suomen lippu ja Unkarin lipussa lukenut TAMPERE ja Suomen lipussa MISCOLCI.

Unkari voitti Fukufujin puikoista lirahtaneella vedolla 1-0 ja otti pronssit muistoksi.

Pelin jälkeisessä palkintotilaisuudessa Italian joukkue sai järkyttävät buuaukset osakseen ja eikä syyttä. Italiasta on tullut melkoinen painajainen Unkarille. 2 vuotta sitten Unkari hävisi Italialle jatkoajalla nousun ratkaisevassa ottelussa samaisella areenalla ja tänä vuonna Italia vei kahdella ottelulla Unkarin mahdollisuudet nousuun.

Ottelun jälkeen palkittiin jokaisen joukkueen paras pelaaja ja oli hienoakuulla Unkarin fanien laulavan briteille heidän kannattajien chanttia "Let's go GB, let's go *taptap"

Ottelua ennen oli taas livebändi paikalla ja tällä kertaa soittolistalla oli AC/DC:tä ja kyllä muuten toimi, ei helvetti mikä meno. Joku kausi sitten KalPalla oli jossain juhlaottelussa livebändi soittamassa myös kuulemma pelikatkoilla ja olisi kyllä mahtavaa kokeilla tällaista joskus SM-liigassakin.

Mahtava viikko, mahtavia pelaajia, taustahenkilöitä ja mukavia toimittajia eri puolilta maailmaa joiden kanssa pääsi jakamaan kokemuksia ja mielipiteitä. Eikä peleissäkään sinänsä mitään vikaa ollut. Taas sain nähdyt maajoukkueet -listalle 5 uutta maata, sillä Kazakstanin näin ensimmäisen kerran livenä 2009 olympiakarsinnoissa Norjassa. Enemmän on nähtynä kuin näkemättä ja ensi vuonna suuntana kenties divisioona IB. Sieltä tulisi uusina Puola, Hollanti ja Liettua.

Pelipaitojenkeräysprojektikin otti askeleen eteenpäin kun matkaan tarttui yhdet vaikeimmin saatavilla olevista paidoista, Japani ja Italia. Lisäksi saan myöhemmin ostaa Korean liitolta pelipaidan koska he eivät saaneet myydä näissä kisoissa käytettyjä paitoja.

Vielä jatkuu onneksi divisioonien seuraaminen kun Turkissa on skabat vasta käynnistymässä. Aikaa ja ennen kaikkea rahaa jos olisi, niin jatkaisin täältä samalla ovenavauksella Izmitiin, mutta nyt jäi se reissu valitettavasti tekemättä.

Kiitos kaikille lukijoille, Budapest kiittää ja kuittaa. Kuvia tulee taas toivottavasti piakkoin.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Miten niin tällä kertaa? Islanti otti 4 vuoden sisään kolmannen pronssimitalinsa, eli ei tässä mitään ultimaattista sensaatiota ole päässyt syntymään. Islanti sijoittui juuri siihen mihin odotinkin, mutta Australia ja Espanja olivat heikompia kuin osasin ikinä odottaa ja vastaavasti Serbian piti olla tyyliin paskimmalla kokoonpanolla ikinä liikkeellä. Belgialta en odottanut noin vahvaa suorittamista, mutta luonnollisesti mukavaa kun joka vuosi skabat eivät mene täysin käsikirjoituksen mukaan.

Sensaatiota ei, mutta hyvä suoritus anyway. Nimenomaan Australian ja Espanjan paskuus yllätti totaalisesti, minkä takia olin veikkaillut Islantia alunperin lohkon häntäpäähän.

e: kieltämättä muutaman voimajuoman jälkeen sanavalinnat ei mennyt eilen ihan putkeen...
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tänään alkavat mielenkiintoiset IIB-kisat. Kiina joutuu tulemaan toimeen ilman Weiyang Zhangia, joka oli viime kisoissa ilman muuta joukkueen paras pelaaja. Israel puolestaan jää ilman Eliezer Sherbatovia, ehdotonta avainpelaajaansa.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Bulgaria - Uusi-Seelanti oli kohtuullisen viihdyttävä peli tälle tasolle. Uusi-Seelanti vei peliä ja Bulgarian paikat tulivat aika lailla yksilösuoritusten ja virheiden kautta. Yhden maalin saivat rankkarilla kun Uuden-Seelannin pelaaja pelasi kiekko kädellä maalivahdin alueella. Tunnetta oli myös pelissä kun Bulgarialaiset alkoivat turhautumaan ja hakivat melkoisia pommeja ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Osa pelaajista kunnostautui sikailemalla tuomarin selän takana, yhdellä päätuomarilla kun on helppo katsoa milloin tuomari lähtee seuraamaan hyökkäystä ja sieltä tulikin sitten mm. poikkaria niskaan. Uusi-Seelanti kunnostautui sikaosastolla myös, A.Hay näytti miten vedetään oppikirjamainen kyynärpäätaklaus päähän kun tuomarin silmä hieman välttää.

Uuden-Seelannin Idoinelta lähti ottelun tiimellyksessä hammas, äkkiseltään näytti että oman pelaajan maila osui suuhun. Pelin jälkeen hän ja pari joukkuetoveria kävivät etsimässä hammasta, ja löysivätkin sen.

Bulgarian maalivahti ajeltiin lasarettiin toisessa erässä, vahingossa kylläkin. Uuden-Seelannin pelaaja kaatui ja liukui vauhdilla jalkaa päin ja aika pahasti taisi sattua. Seniori pois kentältä ja junnu kehiin. Ennakko-odotukset kakkosmolarista oli koodinimi Seula, eikä odotukset pettäneet. Toisessa päässä Uuden-Seelannin maalivahti teki muutamia maailmanluokan torjuntoja.

Lopputulos siis Uudelle-Seelannille 10-5 ja näyttäisi siltä että nouseminen on aika lähellä.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Jälleen kerran Kreikka sai enemmän laukauksia ja maalipaikkoja, mutta viimeistely on vaan niin tehotonta... 3-2 turpaan Luxemburgilta. Näillä näkymin tämä tarkoittaa jälleen karsintasarjan läpikäymistä ennen ensi vuoden skaboja.
Mahdollisuuksia oli parempaan, mutta kun ei saa maaleja niin ei vaan saa.

Tällaista tällä kertaa..

Klo 21 putoaa kiekko jäähän ottelussa joka ratkaisee nousun. Etelä-Afrikka - Pohjois-Korea on siis tuo matsi.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Miksi Israelin puolustajaa Tal Avneria haukutaan huonoakin huonommaksi? Mies osaa luistella etu- ja takaperin, ja suuntakin vaihtuu ilman suurempia huojumisia. Ja taklauksiakin satelee, jos ei muuta niin osuu edes vähäsen. :)

Israel johti peliä jo 5-0, mutta Kiina iski 2. erän loppuun kaksi maalia ja nyt viimeisestä erästä voikin tulla melko jännittävä.

Izmitissä on myös kauppa nimeltä MC MOPAK. Kaikki M.O.P.A.K. järjestön ystävät arvostavat varmasti tätä: MC MOPAK (linkki vie Mopakin kuvaan)

edit: Avneri saa jääaikaa pelin ratkaisuhetkillä kun Kiinalla on 5-3 yv. Tosin purkaa mies ei osaa, mutta mitäs pienistä.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Mielenkiintoisia mittayksikköjä Israelissa. Numero 5, Kniter, on tilastoissa 172cm. Kentällä kaveri on valehtelematta 150cm pitkä. Ja siinäkin taitaa olla luistimet jalassa.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Miksi Israelin puolustajaa Tal Avneria haukutaan huonoakin huonommaksi? Mies osaa luistella etu- ja takaperin, ja suuntakin vaihtuu ilman suurempia huojumisia. Ja taklauksiakin satelee, jos ei muuta niin osuu edes vähäsen. :)

Ohoh, onko Averi oppinut pelaamaan? Vieläkö se pitkätukka pelaa valkoisilla luistimilla?

Luulin, että Mihaylovilta loppui kunto jo pelin puolivälissä, mutta ikävä homma jos pelit olivat siinä. Bulgarian kakkosmoke on minulle tuntematon, mutta jos lähemmäs 50-v pappa on vuodesta toiseen heidän ykkösmaalivahtinsa niin kertoohan se omaa tarinaansa.

Kolmoskentän Martin Milanov lienee edelleen melko pulskassa kunnossa kuten ykköspakkiparin Cvetan Cvetanov?

Kerrohan Hayn veljeksille terveisiä ja onnentoivotukset nousuun. Jos nyt Uusi-Seelanti epäonnistuu nousussa, niin ensi vuonna se on lähes mahdotonta koska Espanja putosi tuohon sarjaan.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Illan viimeisessä pelissä Turkki lähti haastamaan Meksikoa. Taitoero on melkoinen Meksikon eduksi, mutta Turkkilaiset pelaavat kyllä hyvällä asenteella. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen 3-1 Meksikolla, ja toisessa erässä mentiin pitkään maalitta. Aivan erän lopussa jäähy kostautui ja Meksiko päästi tekemään 4-1. Sinänsä maali oli pelin kannalta huono, koska Turkki painoi koko erän ja pisti kunnolla kampoihin. Turkin maali olisi tehnyt pelistä entistä sähäkämpää.

Turkin peliä voisi luonnehtia sanalla koheltaminen. Taitoa ei hirveästi keskimäärin ole, eikä pelisilmää. Mutta joka jätkä menee tilanteisiin sata lasissa, ja taklauksia haetaan ja annetaan urakalla. Ei ehkä kauhean voittavaa kiekkoa, mutta hemmetin viihdyttävää.

Meksiko vaihtoi pelin puolessa välissä maalivahtia, ilmeisesti ennalta sovittu juttu koska mitään loukkaantumista ei ollut.

Toisella erätauolla Turkin maalivahti sadatteli käytävällä kovaan ääneen "Fuck, they got even more fucking shots in this period! For fucks sake!" Ei tainnut olla siis ihan tyytyväinen oman joukkueen esityksiin. Ja olihan se niin että hän piti Turkkia mukana pelissä usean hyvän torjunnan voimin.

Viimeinen erä on juuri alkanut, katsotaan saadaanko tästä vielä peli.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Viimeisten otteluiden kuvat lisätty kotisivuilleni http://gamewornjerseys.weebly.com/2013-division-i-wc-group-a-hungary.html

Jos olisi ollut oikein mulkku, niin Britit-Korea -ottelun kuvien loppupäästä löytyvän kuvan perusteella voisi saada kyseisellä pelaajalle ainakin sen yhden ottelun pelikiellon, mutta päätin jättää tempun raportoimatta. Kuulemma kyseessä on puolustaja David Phillips.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Klo 21 putoaa kiekko jäähän ottelussa joka ratkaisee nousun. Etelä-Afrikka - Pohjois-Korea on siis tuo matsi.

Etelä-Afrikka nousee sarjaporrasta ylemmäs 4-1 voitolla Pohjois-Koreasta. Suuren Johtajan soturit saivat enemmän vetoja, mutta jääkiekko-ottelun voittaa se joka saa kiekon useammin vastustajan maaliin asti.

Kyllä nämä kisat jäävät mieleen pettymyksenä. Kreikalla oli kaikki eväät mitaliin, mutta kun ei onnistu niin ei vaan onnistu..
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Miten niin tällä kertaa? Islanti otti 4 vuoden sisään kolmannen pronssimitalinsa, eli ei tässä mitään ultimaattista sensaatiota ole päässyt syntymään. Islanti sijoittui juuri siihen mihin odotinkin, mutta Australia ja Espanja olivat heikompia kuin osasin ikinä odottaa ja vastaavasti Serbian piti olla tyyliin paskimmalla kokoonpanolla ikinä liikkeellä. Belgialta en odottanut noin vahvaa suorittamista, mutta luonnollisesti mukavaa kun joka vuosi skabat eivät mene täysin käsikirjoituksen mukaan.

Huomioinet kuitenkin, ettei Islanti ole koskaan tällä sarjajärjestelmällä ollut yhtä korkealla (toki vain pykälän parannus viime vuoteen, jolloin edellinen ennätyssija tuli). Islanti oli viime vuonna neljäs, kun IIA-taso oli ensimmäistä kertaa "parempi kakkossarja" - aiemmat Islannin pronssit ovat tulleet ajalla, jolloin divarien lohkot oli tasattu, eli nykyjärjestelmässä sija olisi verrannollisesti IIA-lohkon 5-6. Sensaatiosta ei voi puhua, mutta historiallisesta suorituksesta kyllä.

EDIT: Todetaan muuten sekin, että Viron jumbofinaaliesiintyminen IB-tasolla oli sitten todella floppi. 12-3 turpaan ja lähtö takaisin alas. Aika syvissä vesissä menevät, vieläpä kun Õhtulehden ja Postimeehen mukaan ei "ihan" putkeen ole mennyt kotiinpaluu. Pojat tulleet ns. vitun päissään kotiin, aika karuja kuvia oli lentokentältä, kun siellä sammuvat tähdet tyyliin Maksim Ivanov kaatuilivat kännissä.
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseäni kiinnostaa eniten Meksikon joukkue, ja voisithan tosiaan seurailla, miten Suomessa pari kautta pelannut Brian Arroyo ja erityisesti puoliksi suomalainen Cristofer Kelo pärjäävät. Nopealla googlauksella selvisi, että Kelon isä Eero Kelo on Mexico Cityssä asuva suomalainen bisnesmies ja hänen siskonsa Liisa Kelo on USA:ssa asuva golfammattilainen (tai ainakin on ollut?). Uskoisin, että että Cristofer Kelo puhuu myös suomea, joten käypä tervehtimässä, jos kohdalle osuu.

Aika mukavasti Meksikon "suomalaisvahvistukset" kisansa aloittivat. Meksikon avausottelussa Kelolle kirjattiin tehot 2+0 ja Arroyolle 2+2. Eivätkä edes pelaa samassa ketjussa, vaan nähdäkseni Kelo pelasi kakkosen sentterinä ja Arroyo kolmosen keskellä.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Huomioinet kuitenkin, ettei Islanti ole koskaan tällä sarjajärjestelmällä ollut yhtä korkealla (toki vain pykälän parannus viime vuoteen, jolloin edellinen ennätyssija tuli). Islanti oli viime vuonna neljäs, kun IIA-taso oli ensimmäistä kertaa "parempi kakkossarja" - aiemmat Islannin pronssit ovat tulleet ajalla, jolloin divarien lohkot oli tasattu, eli nykyjärjestelmässä sija olisi verrannollisesti IIA-lohkon 5-6. Sensaatiosta ei voi puhua, mutta historiallisesta suorituksesta kyllä.

Tiedetään sarjasysteemit, koska olin tontilla 2010, 2011 ja 2012 kun Islanti pelasi. 2010 Islanti hävisi muita joukkueita selvästi paremmalla maalierolla ennakkosuosikeille Virolle ja Romanialle. Romanialle 3-8 ja Virolle 1-6. Uusi-Seelanti oli neljäs ja se hävisi Romanialle 1-14 ja Virolle 0-17.

2011 Islanti hävisi Romanialle 2-4 johdettuaan 2-0. Kroatialta Islanti otti kuokkaan avausiltana 0-9, mutta lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Islanti oli lopputulokseen nähden yllättävän hyvä. Se pääsi jonkun verran pyörittämään peliä Kroatian päädyssä ja sai vaarallisia paikkoja luotua, mutta kun heille ei kelvannut niin Kroatia kävi pistämässä laatan pönttöön.

Kiinan Islanti onnistui voittamaan molemmissa turnauksissa mitä Islanti ei aikaisemmin ollut onnistunut tekemään.

2012 Islanti onnistui ensimmäistä kertaa voittamaan Serbian 5-3. Vielä 2005 Islanti otti Serbialta kuokkaan 2-11. Islanti taisteli hyvin Viroa, Espanjaa ja Kroatiaa vastaan, mutta tuloksena olivat häviöt lukemilla 2-7, 0-4, 1-5. Kroatia ei tuossa päätöspelissä ihan niin kovaa pelannut kuin jos heillä olisi vielä ollut panosta kultamitaliin ja nousuun, mutta silti Islanti pelasi siinäkin hyvän pelin.

Tänä vuonna kohtalaisen sensaatiomainen voitto Australiasta 3-2 sekä Espanjasta 6-3. Kroatialle he hävisivät 1-6, mutta siihen menee vielä hetki ennen kuin Islannista saadaan Kroatian tasoinen kiekkomaa. Serbiakin sai nekkuun 5-1 joten mitä tästä voidaan päätellä.

Joka vuosi Islanti on pystynyt parantamaan peliään ja onnistunut ottamaan uuden päänahan, tänä vuonna Australian. En ollut Kroatiassa, mutta tasoltaan tämän vuoden turnaus oli melko lähellä viime vuotista. Viro oli viime vuonna selkeästi paras joukkue ja tällä kertaa muiden joukkueiden loukkaantumisten vuoksi Kroatia oli ykkössuosikki.

Belgian taso oli itselleni positiivinen yllätys ja Serbiankin piti lukuisten poissaolojen takia olla Uuden-Seelannin kaltainen heittopussi, mutta toisin kävi. Turnaus oli tasaisempi tänä vuonna, joten Islanti osoitti kykynsä myös tiukoissa peleissä. Islanti on kehittynyt niin paljon viimeisten vuosien aikana, että tämä oli enemmänkin väistämättömyys kuin yllätys.

Islannissa tehdään loistavaa työtä jääkiekon eteen ja siksi Islanti pitää jonkun vuoden kuluttua ottaa vakavasti mukaan nousutaisteluun IB:hen. Harmi vain kun Olaf Eller ei ole enää maajoukkueen peräsimessä opettajatyön tuomien kiireiden vuoksi, mutta hänen seuraajansa ei tuloksesta päätellen ole lainkaan huono vaihtoehto. Aufram Ísland!
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Tänään olisi 1,5h päästä "kärkikamppailu" Uusi-Seelanti vs. Meksiko. Uskoisin että nouseminen ratkotaan näiden kahden välillä, vaikkakin Kiina ja Israel voi lyödä kapuloita rattaisiin.

Otetaanpa hieman ajatuksia ensimmäisen päivän jälkeen:

Uusi-Seelanti pelaa organisoitua jääkiekkoa (ainakin muihin verrattuna) ja heitä katsoessaan tulee tunne että pelaajat suunnilleen tietävät mitä siellä kentällä tekevät kiekon kanssa tai ilman. Jonkinlainen pelikirja on siis olemassa. Ensimmäisen päivän perusteella heillä on turnauksen paras maalivahti.

Meksikon pelistä ei oikein hyvää kuvaa saanut kun Turkkia vastaan peli on yhtä maalia lähes koko pelin ajan. Maalivahdit eivät vakuuttaneet, mutta hyökkäyspäässä löytyy taitoa ja ryminää (mm. "suomalaisvahvistukset").

Kiina puolestaan onnistui häviämään Israelille, lähinnä ensimmäisen erän johdosta. Itse en tuota ensimmäistä erää nähnyt, mutta Kiinan pelistä tuli sellainen kuva että siellä on lauma tasapaksuja jääkiekkoilijoita, jotka pyrkivät pelaamaan vauhdikasta ja organisoitua lätkää. Potentiaalia on varmasti, jos vain saavat virheitä karsittua pois ja pistettyä kiekkoa reppuun paikoista.

Israel on lähes täysin kolmikon Birbraer, Eizenman ja Erlich varassa. Tuo kolmikko on ihan omalla tasollaan näissä karkeloissa, lähinnä peleissä on kyse siitä pystyykö tuo kolmikko tekemään enemmän maaleja kuin muut pelaajat päästämään.

Bulgaria on tyypillinen slaavilainen joukkue. Yksilötaitoa kyllä on mutta sen vastapainona löytyy laiskuutta, tunnekuohuja ja kurittomuutta. Mikäli viiskymppinen luottomolari hajosi lopullisesti (ei ollut eilisen pelin loppuseremonioissa) niin tuolla kakkosella ei taideta kyllä voittaa yhtään peliä.

Turkki lanseerasi fiaskokiekon sukulaisen, kohelluskiekon. Kauhea vauhti, ja kokoajan jossain päin kaukaloa kolisee tai rymisee. Siihen päälle kourallinen turkkilaisia katsojia ja tunnusbiisi josta tulee mieleen joku mahtipontisen historiallisen sotaleffan lopputaisteluun valmistautuminen. Lisäksi briteissä syntynyt, Kanadan passin omaava maalivahti, joka huutaa ja kiroilee käytävillä kävellessään. Ei tuosta meiningistä voi olla tykkäämättä. Toivottavasti kova asenne palkitaan ja Turkki pystyy päätöspelissä voittamaan Bulgarian, hieman näyttää siltä että putoaminen ratkaistaan tuossa pelissä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Bulgaria on tyypillinen slaavilainen joukkue. Yksilötaitoa kyllä on mutta sen vastapainona löytyy laiskuutta, tunnekuohuja ja kurittomuutta. Mikäli viiskymppinen luottomolari hajosi lopullisesti (ei ollut eilisen pelin loppuseremonioissa) niin tuolla kakkosella ei taideta kyllä voittaa yhtään peliä.

Hauskaa muuten, että edelleen tuolla Bulgarian "tähtipelaajan" Aleksei Jotovin kohdalla lukee seurana KHL-seura Vitjaz Tsehov. Todellisuudessa hän ei ole koskaan pelannut siellä, vaan on kai ollut farmin/farminfarmin kirjoilla vuosikaudet. Ainoat pelimaininnat Jotovista (tai ainakin tuolla nimellä, syntymäaika on sama) löytyvät jostain Moskovan alueen harrasteliigasta http://design.rthl.ru/players/6147/ ja tällaisesta epämääräisestä alasarjajengistä nimeltä Titan (linkki on valitettavasti kyrillisillä)Îôèöèàëüíûé ñàéò Ëåäîâîãî Äâîðöà

Lienee tosiaan jonkun sortin ennätys tuo, että Bulgarian vanhimman ja nuorimman pelaajan ikäero on yli 31 vuotta. Luottoveskari Mihailov on vajaan kuukauden päästä 49-vuotias ja nuorin pelaaja on 17-vuotias.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös