Divisioonien MM-kisat

  • 182 410
  • 1 024

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pikainen päivitys sitten Bosniasta:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

Kirgisia-Singapore 14-2 (Tämä oli äärimmäisen selvää kauraa kirgiiseille. Arvaukseksi jäi vain loppulukemat ja Singaporen sinnittely. Näin kävi. Erikoisuutena äärimmäisen vähäiseen Singaporen kiekonhallintaan tai laukauksiin kohti maalia voitiin lukea se seikka, että melkein aina tuli sitten maali heillekin. Eli ensimmäiseen erään kun oli kaksi käytännön hyväksyttyä sellaista niin tuli maali ja toiseen erään vielä kolmea sellaista kohti myös yksi maali. Viimeiseen erään ei tullut maaleja, mutta yllättävän lähellä oli usein niin käydä. Toisin sanoen kuin vastustaja olisi oikea niin Singaporella voinee olla toivoa ehkä säilyäkin!)

Vielä onkin jäljellä ottelut Malesia-Iran ja Bosnia ja Hertsegovina-Hong Kong.

Nähtäväksi jää, että miten niissä käy kun vajaan tunnin perästä Jään Tiikerit päästetään toden totta kehiin!

PS. Tämä olikin jo 1000:s viesti yleensä tähän aihealueeseen sellaisenaan. Oma onkin jo 244:s tänne. Pitkä on tämäkin sitten ollut ennen pitkää 10 vuotta täyttävänä!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Välipäiväksi tuleekin jälleen päivitys sitten Bosniasta:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

27.2.2023

Kirgisia-Singapore 14-2 (Tämä käytiinkin jo läpi toissa päivänä.)

Malesia-Iran 4-14 (Tässä tärkeintä oli Iranin toisen erän karkaus voittoon kun vielä avauserään tilanne oli 1-3. Verraten heikko oli kyllä suoritus Jään Tiikereiltä, mutta Iran laskettiin kuitenkin ennakkoharjoituksineen silti paremmaksi. Ehkä jokunen maali lisää heillekin tappiosta huolimatta olisi ollut kelvollisempi suoritus myönteisenä.)

Bosnia ja Hertsegovina-Hong Kong 6-5 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin ottelun voittajan selviämiseksi. Isännille tämä oli tähän asti turnauksen tasaisimman ottelun myötä tärkeä suoritus ajatellen kenties yleisemminkin itse sarjapaikkaa. Hienoa oli myös bosniakkiyleisölle se, että tappioasemat eli 2-4 ja 3-5 kirittiin kiinni voittoon asti. Hong Kongilla oli koronapalaajana jähmeämpi alku turnaukseen eikä erityisen liikkuvaa ollut ketjutusten palautuksetkaan keskialueella. Sittemmin on terästäytynyt osin esimerkiksi Iranin möhlintöjen myötä tähän vaiheeseen tullessa.)

28.2.2023

Singapore-Malesia 10-0 (Tässä ottelussa kyllä Jään Tiikereiden otteet kieltämättä meni yllättävänkin kynnettömäksi ja hampaattomaksi mitä pidemmälle itse ottelu eteni! Ensimmäiseen erään vielä Singaporen otteet ei olleet erityisen vakuuttavia eikä johtokaan ollut enempää kuin 2-0. Kuten muissakin erinäisissä otteluissa turnauksessa tähän asti eilisen pohjalta toinen erä ratkaisi paljon karkumatkoineen. Loppu olikin enemmän tai vähemmän lekkeripelin tuntuista. Siihen vielä kieltämättä pienenä järkytyksenä Jään Tiikereiden jääminen lopulta täysin maaleitta! Tosin pelkästään Kirgisia-ottelun perusteella oli nähtävissä, että Singaporen pelaajat kiekkoa aina saadessaan ovat tasolleen tarkkoja ampujia joten siinäkin mielessä yllättävänkin äkkiä voitto oli heidän ja ehkä olisi ollut ilman toisen erän karkaustakin.)

Hong Kong-Iran 11-1 (Tämä oli jopa hurjempi periaatetasolla maalijuhlana tai yllätyksenä kuin Singapore-Malesia tähän turnaukseen! Etenkin kun Iranin harjoittelutason muisti tai tiesi ajalta ennen turnausta. Tässäkin vielä ensimmäiseen erään Hong Kongin johto ei ollut enempää kuin 3-0 tuloksellisesti ennen toisen erän karkausta voittoon. Iranin tappioon tosin vaikutti tunnettu pelaajien temperamenttisuus liikajäähyineen kuten myös rumine, viheltämättä jääneittä koukkimisineen, kahvauksineen ja kieltämättä vähän turhan levottoman tuntuisine liikajäille päästöineen. Toisin sanoen hassuimmat jäähyt tuli esimerkiksi ylimääräisten pelaajien oloista liikaa jäällä pelitilanteessa. Jäähyilyt Iranille on tuttuja, mutta nyt lisäkiehumista aiheutti varmasti huono viimeistely. Tässä ottelussa kun melko hyvin ja erittäin iranilaisilla oli maalipaikkoja ottelua kohti vaan ei itse maaleja. Hong Kongin pelaajilla oli täten tarkempi maalintekokyky melko hyvänäkin pelkästään 36 hyväksyttyä laukausta kohti! Tämä tosin näin päättyneenä oli käytännössä sinetti Kirgisian nousulle.)

Kirgisia-Bosnia ja Hertsegovina 10-1 (Kirgiisien ylivoima oli jälleen erittäinkin selvää. Välillä hurjaa jopa alle puolivalotasollakin peruutellen suhteessa bosniakkeihin. Isännillä oli vain 13 laukausta hyväksyttynä koko ottelua kohti ja välillä näytti kiekon pito vähemmältäkin!)

Huomiselle ottelut ovatkin sitten seuraavat:

Hong Kong-Singapore (Tämä onkin nyt vähän uusiutuneen turnauskuvan myötä jännittävämpi kenties seurata kuin ennen turnausta. Hong Kong pelaajineen voi yllättävänkin pitkään olla helisemässä mikäli vähänkin pidempään Singaporen pelaajat pääsee kiinni kiekonpitoon musertavan tarkkuutensa turvin! Tosin rutiinilla arvioiden voitto on kyllä muutoin Hong Kongin ellei maalivahdit sitten sohloile pelinsä piloille tai puolustus torku liikaa.)

Kirgisia-Malesia (Tässäkin jälleen taitanee jäädä arvattavaksi loppulukemat kirgiisien voitolle ja Jään Tiikereiden sinnittely. Mainepuolen säilyttämiseksi pitäisin myönteisenä suurtappion tullen Jään Tiikereille ehkä neljää ellen peräti kuuttakin maalia. Taitaa kuitenkin nollalinja häämöttää heille.)

Bosnia ja Hertsegovina-Iran (Hyvinkin nöyryytetty Iran Hong Kong-ottelun myötä tuskin lähtee peruuttelemaan yhtään tähän otteluun. Isäntien suhteen se tietääkin ilman ihmeitä selkäsaunaa. Tosin Iranin liikajäähyily voinee tuoda yllätysedun isännille kuten myös juurikin huono viimeistelykyky. Isäntien täytyy olla kuitenkin torkkumatta maalin edustalla ja veräjänvahtienkin on venyttävä kyllä huippuiltaan, että edes sensaatiopisteryöstöön olisi toivoa.)

Mene ja tiedä, että miten tässä sitten käykään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt tuleekin jälleen päivitys sitten Bosniasta eiliseltä:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

2.3.2023

Hong Kong-Singapore 7-6 (Tämä olikin nyt vähän uusiutuneen turnauskuvan myötä jännittävämpi kenties seurata kuin ennen turnausta. Hong Kong pelaajineen voi yllättävänkin pitkään olla helisemässä mikäli vähänkin pidempään Singaporen pelaajat pääsee kiinni kiekonpitoon musertavan tarkkuutensa turvin kuten myös olikin näin! Tosin rutiinilla arvioiden voitto oli kyllä muutoin Hong Kongin ellei maalivahdit sitten sohloile pelinsä piloille tai puolustus torkkuneet liikaa. Lähellä se kyllä totta vie olikin. Jatkoaika kun tarvittiin voittajan selviämiseen.)

Kirgisia-Malesia 22-0 (Tässäkin jälleen taitanee jäädä arvattavaksi loppulukemat kirgiisien voitolle ja Jään Tiikereiden sinnittely. Näin myös kävi. Mainepuolen säilyttämiseksi olisin pitänyt myönteisenä suurtappion tullen Jään Tiikereille ehkä neljää ellen peräti kuuttakin maalia. Taitaa kuitenkin nollalinja häämöttää heille. Näin kävikin. Kirgiisit oli niin ylivoimaisia, että Jään Tiikerit kovin hampaattomina ja kynnettöminä saivat sen kolmisen laukausta hyväksytysti kohti maalia ottelussa!)

Bosnia ja Hertsegovina-Iran 9-2 (Hyvinkin nöyryytetty Iran Hong Kong-ottelun myötä tuskin lähti ennakoihin peruuttelemaan yhtään tähän otteluun. Isäntien suhteen se tietääkin/olisi tiennyt ilman ihmeitä selkäsaunaa. Tosin Iranin liikajäähyily olisi voinut tuoda yllätysedun isännille kuten myös juurikin huono viimeistelykyky. Isäntien täytyy/täytyi olla kuitenkin torkkumatta maalin edustalla ja veräjänvahtienkin on/oli venyttävä kyllä huippuiltaan, että edes sensaatiopisteryöstöön olisi/olisi ollut toivoa.

Uskomattomasti bosniakkien rukouksiin vastattiin, iranilaiset mokasivat kaiken toistuneeseen liikajäähyilyyn kuten myös ilmiheikkoon viimeistelyyn taas kerran ja pisteryöstön sijaan nähtiin tämän myötä isäntien suurvoitto! Tosin suurvoittoon sinänsä ei ollut asiaa ennen kolmatta erää sillä ensin oli tasapeli eikä toisen erän päätteeksi vaivoin olleet isännät johdossa kuin 4-2. Iranilla jälleen oli melkoisen paljon laukaisuja kohti maalia eli peräti 34 otteluun nähden, mutta helskutin levotonta ja kerrassaan jumalattoman heppoista oli keskittyminen lyöntilaukausten huomiointiin suuntineen! Kerrankin toki myös pitkästä aikaa bosniakkien maalivahtipelikin toimi kuin unelma.)

Tälle päivälle ennen pitkää on seuraavat ottelut:

3.3.2023

Malesia-Hong Kong (Pahin mankeli on ohi Jään Tiikereille, mutta kun bosniakit karkasivat pahasta pinteestä voittoon Irania vastaan niin taitanee olla putoaminen heille murheellinen tosiasia ilman ihmeitä. Vaikea nähdä ihmeitä heille juuri tähänkään otteluun. Hong Kong on kieltämättä verraten hyvin pelannut koronapalaajana ja saattaisi olla lupaava ylemmän lohkosarjan edustaja ilman kirgiisiylivoimaa.)

Iran-Kirgisia (Tämä oli ennen turnausta tietyin ehdoin haasteellisin, oletuksin edes nimellisen parasta peliä turnaukseen tarjonnut nousuottelu. Iran tosin on pilannut turnauksensa joten kirgiisit sitenkin lähinnä sinetöivät nousunsa voittoon. Mikäli Teheranin sisupusseilla mitään toivoa edes jotenkin haluaisi nähdä tähän otteluun niin jäähyjä vähemmälle ja ei kun vain sihtileipää syömään maalien saamiseksi!)

Singapore-Bosnia ja Hertsegovina (Tähän otteluun en niin selvemmin odottanut muuta kuin ehkä tasaista vääntöä tai Singaporen vähäistä ylivoimaa, mutta bosniakkien voitto Iranista yllätyksellisesti suurvoiton nimissä voinee hyvinkin sen siivittää jatkamaan hyvää mieltään turnaukseen. Tosin Singaporella on pelottavankin tarkkoja pelaajia laukauksineen, tasolleen hyvä keskittymiskyky pelaajarytmitykseen ketjujen yllättävänkin saumattomalla yhteistyöllä ja kokonaisuutena perin erinomainen turnaus tähän asti. Tämä onkin sitten illaksi mielenkiintoisempi seurata päätöksineen.)

Mene ja tiedä, että miten Sarajevossa sitten käykään.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt tuleekin jälleen päivitys sitten Bosniasta toissa päivältä kun eilen oli välipäivä enkä ehtinyt sitä silloin julkaista:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

3.3.2023

Malesia-Hong Kong 1-16 (Pahin mankeli on ohi Jään Tiikereille, mutta kun bosniakit karkasivat pahasta pinteestä voittoon Irania vastaan niin taitanee olla putoaminen heille murheellinen tosiasia ilman ihmeitä. Vaikea nähdä ihmeitä heille juuri tähänkään otteluun. Hong Kong on kieltämättä verraten hyvin pelannut koronapalaajana ja saattaisi olla lupaava ylemmän lohkosarjan edustaja ilman kirgiisiylivoimaa.

Näin arvelin ennen ottelua ja näin kävi. Vähän enemmän odotin kyllä Jään Tiikereiden tekevään maaleja, mutta kyllä Hong Kong piti kiekon vireästi itsellään jolloin se toivo oli mennyttä ajoittain todella nopeasti. Ensimmäisessä erässä tosin vielä luvut oli Hong Kongin pelkästään 3-1 ennen sitten karkaamista selvään murskavoittoon. Jo näin on Jään Tiikerit pudonneet ensi vuoden Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonan pariin kun pakkovoitollakin Iranilla ikävä kyllä on keskinäinen voitto siitä. Siellä sitten voidaankin miettiä syntyjä syviä.)

Iran-Kirgisia 0-18 (Tämä oli ennen turnausta tietyin ehdoin haasteellisin, oletuksin edes nimellisen parasta peliä turnaukseen tarjonnut nousuottelu. Iran tosin on pilannut turnauksensa joten kirgiisit sitenkin lähinnä sinetöivät nousunsa voittoon. Mikäli Teheranin sisupusseilla mitään toivoa edes jotenkin haluaisi nähdä tähän otteluun niin jäähyjä vähemmälle ja ei kun vain sihtileipää syömään maalien saamiseksi! Näin arvelin ennen ottelua.

Kirgiisit oli jälleen niin ylivoimaisia, että Iran ei saanut kuin töin tuskin sen seitsemän laukausta koko otteluun kohti maalia! Ensi vuodeksi onkin sitten paiskittava Teheranin Jäähallissa kovasti töitä mikäli mielitään välttää sarjaputoaminen. Nyt sitten edes keskinäinen voitto Malesiasta pelastaa iranilaiset ensi vuoteen jatkoon.)

Singapore-Bosnia ja Hertsegovina 2-8 (Tähän otteluun en niin selvemmin odottanut muuta kuin ehkä tasaista vääntöä tai Singaporen vähäistä ylivoimaa, mutta bosniakkien voitto Iranista yllätyksellisesti suurvoiton nimissä voinee hyvinkin sen siivittää jatkamaan hyvää mieltään turnaukseen. Tosin Singaporella on pelottavankin tarkkoja pelaajia laukauksineen, tasolleen hyvä keskittymiskyky pelaajarytmitykseen ketjujen yllättävänkin saumattomalla yhteistyöllä ja kokonaisuutena perin erinomainen turnaus tähän asti. Tämä onkin sitten illaksi mielenkiintoisempi seurata päätöksineen.

Näin arvelin ennen ottelua, mutta ne arvelut meni sitten päälaelleen! Bosniakkien maalivahtipeli toimi jälleen kuin unelma pienenä ihmeenä ja vaikka singaporelaiset melko paljon kiekkoa piti hallussaan niin yksinkertaisesti bosniakkien torjuntojen kuten myös erittäin sisukkaasti taistellut puolustus kotijäillä väsytti singaporelaiset jolloin sitten ennen pitkää nähtiin uskomaton karkaus jo toiseen suurvoittoon turnauksessa!

Kieltämättä yllättävää oli Singaporen niin paha sulaminen, mutta lienee otteluväsymyksellä myös sanansa sanottavana siinä kaikessa. Ensimmäisessä erässä bosniakit oli pahiten pinteessä kun johto ei ollut enempää kuin 2-0 eikä erityisen helppoa ollut välillä toiseen eräänkään. Lopulta voittajan on helppo hymyillä ja toivottavasti tämä elähdyttää jääkiekon arvoa Bosniassa kohti parempia päiviä.)

Tälle päivälle eli turnauksen päätöspäivälle ottelut ovat seuraavat:

5.3.2023

Iran-Singapore (Päätöksiä lähestyen Iran voinee yllättää väsyneen Singaporen, mutta on niin nolannut itsensä pelkästään turnauksen liikajäähyihin tuttuun tyyliin. Siten Singaporekin voinee voittaa tämän pelin kenties helpostikin.)

Hong Kong-Kirgisia (Tämä päättääkin hieman yllättäen varman suoran nousun tai lähtökohtaisen jäämisen. Kirgisia on varma nousija sillä muu lopputulos olisi melkoinen shokki ja pieni nolaus Kirgisian kehutun nousussa olevalle jääkiekolle. Hong Kongille se vuorostaan eli suora nousu olisi jättipotti nyt, mutta tulevaisuuteen se jättäisi epäilyksiä pitkän aikavälin kyvyistä. Toki mikäli turnauksen kakkospaikallekin jäädään niin jotain ehkä voisi tehdä mikäli kaksikin paikkaa hyödynnetään Pohjois-Korean jo automaattisen vetäytymisputoamisen ja viitostilallisen pudotessa. Hong Kong on kuitenkin ollut Singaporen ohella piristys ja ilman kirgiisiylivoimaa se olisi jo nyt nousija. Nousu tulennee sitten ensi vuonna todennäköisemmin.)

Bosnia ja Hertsegovina-Malesia (Tätä luulin ennen turnausta lähinnä putoajien välienselvittelyksi, mutta osin toisin kävi eikä tähän otteluun ole edes panosta. Bosniakit varmasti haluavat päättää turnauksen todella myönteisesti ja Jään Tiikereillekin edes joku parempi tulos kelvannee näytöksi ennen Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaan tippumista. Jään Tiikereille en toki ylisuuria odottanut ennen turnaustakaan, mutta en nyt näin suurta pettymystäkään!)

Mene ja tiedä, että miten käy.

Ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 eli Suomen suhteen Klo 14, Klo 17.30 ja Klo 21.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Naisten Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan ylempi lohkosarja eli 1A on lykätty näillä puhein eilisen perusteella myöhemmin tälle vuodelle pelattavaksi.

Tuo ylempi lohkosarja pelattaisiin edelleen kuitenkin Kiinassa.

Kiinasta tulleet uutiset on toki tuttuun tapaan vedonneet koronaan ja muihin matkustusrajoituksiin ja huolimatta myös erinäisistä vakuutteluista siitä, että eivät vetäydy niin ei voi välttyä jälleen myös Kiinan omilta poliittisilta jännitevaikutteilta IIHF:n tai länsimaiden suuntaan muutenkaan.

Kulisseissa käyvään vääntöön kun vaikuttaa Ukrainan Sota, Taiwanin kysymys kuten myös Kiinan tarkoitusperät Afrikassa ja tietenkin myös välillä murheellisenkin tiedetty tai historiallisesti oletettu taustatuki muille kansainvälisille roistopelureille.

Shenzenissä pelattava turnaus oli tarkoitus pelata huhtikuussa 11.4.2023-17.4.2023, mutta nyt se pelataan viivytettynä myöhemmin tänä vuonna.

Tyttöjen MM-kisoista oman MM-ohjelman turnauksen perusteella Kiina vetäytyi aiemmin tunnetusti vakuutuksista huolimatta.

Ja nähtäväksi jää, että käykö tässä samoin?

Itse tosin hallaa tekisivät itselleen ehkä vetäytyessään.

Lisäksi erikoista kyllä oli se, että esimerkiksi Norjan tai Tanskan varaemännyys tarpeen tullen pitää tuo sama ylemmän lohkosarjan turnaus evättiin toistaiseksi ainakin.

Etenkin kun huomioi nuo Kiinan kiukuttelut kulissien takana niin noiltakin välttyäkseen olisi ollut parempi antaa nuo kisat hyvissä ajoin maihin kuten juuri jo kerrottuihin joilla ei ole poliittista kiukuttelua eikä urheilullista kiristystä suuntaan tai toiseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Nyt tuleekin päivitys sitten Bosniasta tältä päivältä viimeisen kerran kun turnaus on juuri päättynyt:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B

5.3.2023

Iran-Singapore 2-11 (Päätöksen lähestyttyä Iran ei voinut yllättää edes väsynyttä Singaporen miehistöä, mutta se oli niin nolannut itsensä pelkästään turnauksen liikajäähyihin tuttuun tyyliin. Siten Singaporekin voitti tämän pelin kenties helpostikin. Etenkin ensimmäisen erän jälkeen kun Iranin pelaajilta jäi sihtileivät syömättä ja tappiolla oltiin jo silloin 1-5. Singaporelle pirteä suoritus kaikkiaan kun taas Iranille tämä on hirvittävä pettymys ja ehkä olisi voinut jäädä näin jälkikäteen MM-kisojen 4. Divisioonan pariin. Ja oli tietyin ehdoin hyvä, että ei niin Iran kuin Kirgisia itsessään olisi nousseet vain kahdestaan viime vuonna tämän jälkeen!)

Hong Kong-Kirgisia 2-12 (Tämä päättikin hieman yllättäen varman suoran nousun tai lähtökohtaisen jäämisen. Kirgisia oli varma nousija sillä muu lopputulos olisi ollut melkoinen shokki ja pieni nolaus Kirgisian kehutun nousussa olevalle jääkiekolle. Hong Kongille se vuorostaan eli suora nousu olisi ollut jättipotti nyt, mutta tulevaisuuteen se olisi jättänyt epäilyksiä pitkän aikavälin kyvyistä.

Nyt murheellisesti viime hetkellä jäätiin turnauksen kolmospaikalle kiitos bosniakki-isäntien viime hetken riemuvoiton turnauksen päätöspelissä jolloin joudutaan jäämään alempaan lohkosarjaan ensi vuodeksi.

Hong Kong on kuitenkin ollut isäntien kuten myös Singaporen ohella piristys ja ilman kirgiisiylivoimaa se olisi jo nyt ollut kenties nousija tai täpärästi kiinni täydennyspaikassa. Nousu tulennee sitten ensi vuonna todennäköisemmin. Näin kävi. Toki kun kirgiisit hyvin säästellen ja lekkeripelillä liikkeellä olivat ensimmäiseen erään niin silloin johto ei ollut enempää kuin 'vain' 4-1 kirgiisien eduksi muka 'vaikeuksin' Loppu olikin niin hirvittävää karkumatkaa, että oksat pois!)

Bosnia ja Hertsegovina-Malesia 15-1 (Tätä luulin ennen turnausta lähinnä putoajien välienselvittelyksi, mutta osin toisin kävi eikä tähän otteluun ollut edes lopuksi mitään panosta. Bosniakit varmasti halusivat päättää turnauksen todella myönteisesti ja Jään Tiikereillekin edes joku parempi tulos olisi kelvannut näytöksi ennen Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaan tippumista. Jään Tiikereille en toki ylisuuria odottanut ennen turnaustakaan, mutta en nyt näin suurta pettymystäkään!

Tämäkin lopputulos oli tyrmäävä pettymys Jään Tiikereille. Heidän huippuhetki turnaukseen oli mennä johtoon nyt tähän otteluun. Ikävä kyllä heti 4 minuutin ja 11 sekunnin jälkeen, viimeistään kuitenkin 6 minuutin ja 10 sekunnin jälkeen oli aika sanoa kiitos ja näkemiin johdolle kun bosniakit johtoon menivät eivätkä luovuttaneet siitä mitenkään myöhemmin.

Ensimmäisen erän jälkeen toki johtolukemat isännille oli vain 5-1, mutta Jään Tiikereiden hampaattomuuden ja kynnettömyyden nimissä voitto oli isäntien. Jälleen hyvin tyrmäävä näyttö kesken turnauksen kaikkiaan muutoin ehkä parantaneimman joukkueen osalta!

Loppupuolelle ottelua sattunut typerä pelikieltojen tappelunujakka vähän vähensi yleisesti siistin bosniakkijoukkueen olemusarvoa, mutta kyllä heille silti tämän voiton soi.

Toki mikäli turnauksen kakkospaikallekin jäädään kuten jäätiin niin jotain ehkä voisi tehdä mikäli kaksikin paikkaa hyödynnetään Pohjois-Korean jo automaattisen vetäytymisputoamisen ja viitostilallisen pudotessa. Bosnia ja Hertsegovina on kuitenkin ollut Singaporen kuten myös Hong Kongin ohella piristys ja ilman kirgiisiylivoimaa se olisi jo nyt nousija. Nousu tulennee sitten ensi vuonna todennäköisemmin.

Näin kävi. Ensi vuodeksi jos vähänkään jatketaan näitä esityksiä niin ehkä isännät nyt viimein peräti nousisivat. Mene ja tiedä siitä sitten.

Jään Tiikereiden kohdalle jälkikäteen ehkä sittenkin olisi ollut parempi jäädä MM-kisojen 4. Divisioonan pariin kun ennen nyt päättynyttä turnausta jääminen olisi ollut odotetumpi tai enemmän työtaiston jälkeinen lopputulos putoajana nyt hyvinkin selvästi jääneet isännät tai Singapore. Nyt kävi näin, haavat toivottavasti nuollaan Jään Tiikereiden kotiluolassa puhtaaksi ja yritetään taas uudelleen nousua kohti parempaa huomista!)

Seuraavaan viestiin tulee vielä päättyneen turnauksen pistetilanne.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän vielä juuri päättyneen turnauksen pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Bosnia ja Hertsegovinassa Sarajevossa 27.2.2023-5.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B Pistetilanne

Kirgisia 15 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 11 pistettä

Hong Kong 9 pistettä

Singapore 7 pistettä

Iran 3 pistettä

Malesia 0 pistettä

Kirgisia nousee täten MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan ensi vuodeksi varmuudella ja kenties ehkä jo täksi vuodeksikin mikäli muu siirto hyväksytään pelillisesti ottaen huomioon Pohjois-Korean vetäytymisen jolloin ylemmän lohkosarjan nytkin voisi täydentää mikäli siihen halua olisi ja Bosnia ja Hertsegovina hienosti päätöspäivän voiton turvin on kiinni ensi vuodeksi mahdollisessa täydennyspaikassa ylempään lohkosarjaan mikäli myös viitostilallinen sieltä pudotetaan tänä vuonna.

IIHF:ltä kieltämättä mielipuolisen typerä päätös oli korona-aikanakin jättää näin ylivoimainen maa näin alhaiselle sarjatasolle kun niin moni muukin joukkue sai korona-aikaan anteeksi muita töppäilyjä tai oli putoamatta sille kuuluneelle tasolle.

IIHF:n avokätisen tarjouksen edessä menestyivät lopulta kaikki paitsi kasettinsa ylikuumentanut Iran ja Malesia.

Näistäkin murheellisesti kuitenkin vain Malesia putoaa ensi vuodeksi Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonan pariin kun niin IIHF päätti, että yksi pudotetaan kahden sijaan.

Mielestäni alimmille MM-tasoille mikäli välttämättä ihan pakko muihin lohkosarjoihin normitapauksessa olisi jättää yksi nousija ja yksi putoaja niin alimmille MM-tasoille saisi olla mieluummin kyllä paremman liikkuvuuden ja peli-ilon nimiin kaksi putoajaa ja kaksi nousijaa.

Kun kyllä tuo Iraninkin jääminen vastoin turnaushehkutusta melko ansaitsematon on.

Hong Kongille muutoin ikävä juttu tuo isäntien päätöspäivän voittotemppu kun muutoin se yllätti myönteisimmin.

Ensi vuodeksi nousu tulee toivoen sitten sinne ja mikäli vierasjäilläkin bosniakit menestyy kuten näin kotijäille kävi niin sinnekin siis toivotaan nousua.

Kirgiiseille odotettavissa voisi olla siis vielä ensi vuodeksi yksi varma nousu ellei ehkä kaksikin lähivuosille kun niin ylivoimainen jääkiekossa se on tällä tasolla ja vastustajat on mitä ovat tasoltaan ehkä Taiwania ja Turkmenistania huomioimatta.

Sen näkee sitten ensi vuonna tai miksei tänäkin vuonna mikäli IIHF ei sämplyä mahdollisuutta tehdä hyvää!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisojen MM-ohjelman eli U18-ikäryhmän MM-kisojen suhteen tulee tähän viestiin ainakin hyvin selkeä hahmotelma siitä, että miltä ne täksi vuodeksi näyttäisivät kun Venäjä ja Valko-Venäjä tietenkin ovat ulkona MM-ohjelmasta ja ovat pysyneet pois suljettuina.

1.6.2022, 19.9.2022, 14.10.2022, 4.12.2022 ja 8.2.2023 on tätä kaikkea viimeksi käsitelty.

Näillä näkymin IIHF suostui avokätisyyteen laajennuspaikkojen suhteen, samalla vielä aivan kaikkea ei tiedetty ennen syksyä kuten ei talveksi niin tällä hetkellä näyttäisi pitkien neuvottelujen jälkeen siltä, että erinäisiä putoamisia ei tapahtunut, laajennuspaikat olivat kahdelle joukkueelle kerrallaan ja koronajoukkueet säilyttivät paikkansa.

Tämä tietenkin tarkoittaa Slovakian ja Jääkarhunpentujen eli Norjan ikäryhmän poikien nousua täksi vuodeksi MM-kisoihin joten tämä keskittyy näillä puhein MM-kisojen divisiooniin.

Tänä vuonna putoavat tilanteen mukaan kaikki muut paitsi Ukraina sotaan vedoten, Ukrainan kenties vetäytyessä putoaa viitospaikkalainen ja muut ei putoa ja mikäli joku muu maa vetäytyisi Ukrainan kanssa yhdessä niin Ukraina säilyy, mutta toinen vetäytyjä putoaa ja siten kukaan muu ei neljällä joukkueella putoa.

MM-kisojen 3. Divisioona saattaa/olisi saattanut yhdistyä ajalta ennen koronaa olleen viimeisen kolmen-neljän vuoden neuvottelujen valossa kiitos jatkuvasti osin vajaan alemman sarjalohkon vuoksi jota ei ymmärretty yhdistää tällekin vuodelle esimerkiksi vetäytyjät huomioiden 9-10 maan kisoiksi.

Ikävä kyllä näin ei käynyt.

Tietenkin MM-kisojen 4. Divisioonan mahdollinen mukaan tulo kenties otetaan/olisi otettu vielä ehkä huomioon tässä näkemyksessä kun kisapaikat ihan itse MM-kisoihinkin on nähtävästi viimein jaettu kun ne esimerkiksi menevät Sveitsiin, mutta tämä näkemys kuitenkin vielä korostaa ennen muuta päätöstä MM-kisojen 3. Divisioonan pelaamisesta tietenkin lohkosarjoihin jaettuna.

Näistä puhuen tietysti lohkosarjat jäi voimaan ja MM-kisojen 4. Divisioonaa ei tullut vielä täksi vuodeksi.

Lisäksi murhetta tuottaa edelleen Ukrainan Sota, Kiinan kiristyneet välit niin nk. Länteen kuten myös IIHF:n päätöksiin ja myös Kirgisia ikävä kyllä surullisesti jäi pois erinäisten syiden vuoksi jolloin lisäpaikkaa MM-kisojen 3. Divisioonaan hakenut Thaimaa sen piti itsellään.

Käytännössä jo vuoden alussa olleissa neuvotteluissa Thaimaan pojille se oli jo myönnetty. Lopullinen vahvistus annettaneen kuun lopussa tai hyvin maaliskuun alussa kuten kävi 2.3.2023 mennessä.

Myönteistä on myös kuten helmikuullekin, että nyt kaikkiin sarjoihin ja niiden pelattaviin sarjalohkoihin ovat tulleet päivämäärät myös Kapkaupungissa pelattavaa alempaa lohkosarjaa myöten tietenkin miettien täysin selviä erilliskisoja:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 1. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Ranskan Angersiin 23.4.2023-29.4.2023 ja Slovenian Blediin 10.4.2023-16.4.2023

1. Divisioona sarjalohko 1A

Ranska (Isännöi turnausta.)

Kazhakstan (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi.)

Tanska (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin eikä pelikausi sujunut hyvin viime vuodeksi.)

Japani (Olisi pudonnut MM-kisojen 1. Divisioonan alempaan lohkosarjaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi jolloin se saa jäädä tälle vuodelle.)

Unkari (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Ennen viime kautta tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan, mutta nousu evättiin viime vuodeksi mitä vasten Unkari poikineen näytti närhen munat IIHF:n herroille varsin ansaitusti. Nyt he siis tänne pääsivät.)

Ukraina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Pelasi hienon kauden ja nyt sitten poikkeusoloissa nousikin. Tämä maa on sodassa. Lisäksi se on ainoa maa joka voi vetäytyä putoamatta koronan jälkeenkin juuri tästä syystä johtuen. Siten vetäytyessään kenties se voi luoda vielä mahdollisuuden joillekin maille.)

1. Divisioona sarjalohko 1B

Slovenia (Isännöi turnausta.)

Italia (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. Nyt pelikaudella kisaisännät pelasivat hyvin, mutta ihan ei nousu ikäryhmässä onnistunut viime vuodeksi joten he joutuivat jäämään sitten alempaan lohkosarjaan tälle vuodelle.)

Itävalta (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Itävalta pelasi todella huonosti eikä kyennyt samaan kuin mitä Unkari eikä edes lähellekään ajoittain. Tälle vuodelle tulee ehkä sitten ilokin nousun myötä. Muutoin sitten isompi suru puseroon.)

Puola (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi jolloin se saa jäädä tälle vuodelle.)

Etelä-Korea (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan perin dramaattisesti ja upeasti erittäin surkean ja melkein putoamiseen päättyneen edeltävän yleisen pelikauden jälkeen ajalta ennen koronaa. Tälle vuodelle onkin sitten kysymysmerkkejä ilmassa kun ikäluokkaperusteisesti koronan jälkitunnelmat kiusaavat kehitystä pitkän aikavälin ohjelmiinkin.)

Eesti (Nousija MM-kisojen 2. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Perin dramaattisesti hävisi katkerasti kamppailun kotiyleisönsä edessä alkujaan Etelä-Korealle viime vuodeksi. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Esitys viime kaudella melko katkeraan nousuotteluun asti siten nousupaikan saaden lienee kelpo korvaus. Mitenhän Pääskynpojilla menee sitten tämä vuosi? Toivoen hyvin näin virkkelen.)

Sitten MM-kisojen 2. Divisioonan hyvin selkeä tilanne täksi vuodeksi:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 2. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Serbian Belgradiin 9.4.2023-15.4.2023 ja Bulgarian Sofiaan 27.3.2023-2.4.2023

2. Divisioona sarjalohko 2A

Serbia (Olisi pudonnut MM-kisojen 2. Divisioonan alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta putoaminen peruttiin jolloin se saa jäädä lisäksi itse isäntänä tälle vuodelle.)

Iso-Britannia (Tämä joukkue yritti säilymishakemusta MM-kisojen 1. Divisioonaan putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Melkein pystyi nousemaan, mutta katkeran pienesti jäi ulos Etelä-Korean ja Eestinkin noustessa sen nenän edestä ylempään sarjaan. Lähtökohtaisen ylivertainen ennakkosuosikki nousemaan tälle vuodelle.)

Liettua (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 1. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Britteihin verrattuna pelikausi sujui odotuksia huonommin. Etenkin ajalta ennen koronaan nähden kun neljän vuoden takaisesti nousu oli pienestä kiinni. Edelleen Liettuan poikien ja juniorien eli U18 ja U20-ikäluokkien pelaajatuotanto on kuitenkin hyvin vahva ja kyvykkyys on koko ajan kasvussa siinä missä Eestin poikien ja juniorien vastaava on yllättävänkin sattuman kauppaa kyvyiltään hyvin ikäluokkakeskeisesti. Tosin Eestin tilanne ilman muuta voi parantua 1-4 vuoden kuluessa, mutta oliko kuitenkin viime vuoden kotijäilläkin merkitystä asiaan niin jää nähtäväksi.)

Romania (Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 1. Divisioonaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. On mielenkiintoista nähdä, että miten käy nyt.)

Kroatia (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä viime vuodeksi. Viimein Kroatia lunasti odotukset päästen ylempään lohkosarjaan. Nyt jännitetään, että pysyykö se sitten siellä.)

Espanja (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Taisteli tiensä läpi nousten hienosti. Voi säilyä, mutta ikävä kyllä voi myös pudota.)

2. Divisioona sarjalohko 2B

Bulgaria (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonaan, mutta putoaminen peruttiin viime vuodeksi osin liian pienten maamäärien vuoksi kuten myös koronavetäytyjien eli Australian ja Kiinan tilanteen nimissä eli täten se saa jäädä tälle vuodelle. Se lisäksi isännöi hieman huvittuneella tavalla jälleen turnausta kun kukaan muu ei halunnut niitä isännöidä täksi vuodeksi.)

Hollanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui melko huonosti ja tälle tasolle jouduttiin jäämään tälle vuodelle. On kuitenkin melko ylivertainen suosikki nousemaan sitten tänä vuonna vuodeksi 2024. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Kiina söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan.)

Kiina (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ja Hollanti söivät toistensa pisteitä jonka nimissä osin ja osin tietysti sisukkuutta osoittaen muutenkin Serbia nousi sitten niukasti niiden edeltä ylempään lohkosarjaan. Oli oikeutettu ennen koronavetäytymistä myös MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Juuri nyt on ollut poliittisiakin jännitteitä.)

Australia (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Ajalta ennen koronaa neljä vuotta sitten se ei pelannut erityisen sujuvasti pelikaudella otteiden huonoimmillaan ollessa melko kelvotonta luokkaa. Ei toki surkeinta mahdollista, mutta aiempiin polviin nähden töitä on pakko tehdä lujemmin. Kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin on pitänyt.)

Taiwan (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan erittäin dramaattisesti sen päädyttyä tasoihin Belgian ja Islannin kanssa viime vuodeksi. Nyt onkin mielenkiintoista sitten nähdä tilanne tälle vuodelle.)

Belgia (Nousija MM-kisojen 3. Divisioonasta tähän sarjaan, mutta täydennyspaikkalaisena. Tämä joukkue yritti säilymishakemusta putoamatta ennen kautta viime vuodeksi, mutta turhaan. Jäi alustavasti tasapelinsä ja keskinäisen tappionsa takia erittäin dramaattisesti alempaan sarjaan sen päädyttyä tasoihin Taiwanin ja Islannin kanssa. Sittemmin sai nousta. Onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin Jään Pahat Pojat venyvät sitten tänä vuonna. Voi jäädä, mutta myös pudotakin.)

Sitten MM-kisojen 3. Divisioonan nyt pysyvä tilanne täksi vuodeksi kun tähän yhteyteen tilapäisyhdistymisestäkin vieläkin neuvottelut päättyivät tuloksettomina kuun alkupäiviin mennessä eli sitä pelataan viimein jälleen jaettuina tietenkin lohkosarjoihin ja kun tällä erää kisapaikkakunta on vaihtunut Reykjavikista Akureyriin Islannissa pysyen myös siellä:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä täksi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua. Täksi vuodeksikin eväät kenties on vähäiset. Tiedä siitä sitten.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/olisi tullut lähivuosina niin silloin tilanne ei ole/olisi välttämättä niin huono kuin mitä se juuri nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi tälle vuodelle. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä kulunut viime vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille. Iloksi se ei ilman ihmeitä muutu nytkään.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu ollut turha. Näin ei käynyt joten bosniakkipojilla onkin sitten todistettavaa senkin edestä. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat. Mene ja tiedä, että miten käy nyt.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu ollut turha. Näin ei käynyt joten jäillä ratkaistaan sitten jatkot. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten. Nousupaikan pitoon meneekin sitten voimat näillä näkymin.)

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi tälle vuodelle. Ei enää voi nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen olisi ollut avainasia siihen. Kun sitä ei tullut niin mene ja tiedä noususta sitten niin selvästi.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/olisi tapahtunut niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei olisi ollut väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan. Tälle vuodelle noussee.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/olisi tapahtunut niin tällä kaikella ei niin väliä olisi ollut. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Näyttöhaluja varmasti riittänee.)

Kirgisia (Tämä kyseinen jääkiekon viime vuosien nopeassa nousussa oleva maa kenties olisi päässyt viimein suorittamaan tulikasteensa. Kirgisia tietenkin kärsi myös koronasta kuten myös kisojen pitämättömyydestä kun muutoin se olisi tehnyt tämän kaiken ilmestymiseltään MM-ohjelmaan jo kolme vuotta sitten.

Ikävän murheellisesti näin ei käynyt tällä kertaa kun kauden huippupelit jäivät sitten tämän turnausmatkan peruuntumista Iranin ikäluokkapelaajien rökitysvoittoon heistä Teheranin Jäähallissa.

Paljon on kysymyksiä murheellisesti jatkoon, mutta käytännöllisesti katsoen nousu niin yhteisenä sarjana kuin erikseen lohkosarjoinakin olisi ollut taattu kun sen verran hienosti liiketekninen suorituskyky tällä maalla jääkiekossa on poikatasollakin jolloin kilpailijat ilman maan omia virheitä olisi tulleet jyrätyksi.

Välillä ilman muuta tälle maalle on tarjottu paikkaa myös MM-kisojen 4. Divisioonassakin tarpeen tullen mikäli sittenkin MM-kisojen 3. Divisioona ei vielä oikein olisi hyvä ratkaisu.

Ehdottomasti itse pitäisin/olisin pitänyt joukkueen MM-kisojen 3. Divisioonassa siitä sitten nousten yhdessä tai erikseen mahdollisimman nopeasti. Ikävä kyllä viime vuoden kesäkuun jälkeen tilanne oli huonontunut ja sittenkin ikävä kyllä perui tulonsa tänäkin vuonna kun osin on ollut pysyvämpää rahoitusongelmaa, matkustusrajoituksia ja nyt tietenkin on Kaukasuksen turvallisuustilannekin huonontunut.

Siksi ja kun tilanne ei ole loppuvuodeksi/alkuvuodeksi kovinkaan rauhoittunut niin laitoin tätä varten ennen kysymysmerkin. Edelleen 30.9.2022 ei tullut vahvistusta tuloon kuten ei myöskään 14.10.2022, 4.12.2022 ja ennen tätä 8.2.2023 edelliseen kirjoittukseen mennessä tilanne oli murheellisesti kysymysmerkki vieläkin.

Voi olla, että määräajan lähestyessä se ei tule kisoihin. Toivoin silloin, että se vielä tulisi. Näin murheellisesti se ei tullut ja kieltämättä oli erittäin typerää aiemmin talvesta vähillä rahoilla mennä sitten pelaamaan Iraniin ja muutaman muun kaukoreissumaan piikkiin otteluja jotka se muutenkin voitti.

Niistä säästyneillä rahoilla olisi voitu osallistua nyt edes tähän turnaukseen aiheuttamatta mielipahaa turnaukseen valmistautuneille pelaajille. Täten sen asema oli helmikuun loppuun ja maaliskuun alkuun mennessä ohi. Täten en myöskään puhu siitä tämän enempää kun pian käsittelen muita maita sen mukaan kun ehdin.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti viime vuoden kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei viimein pysyvämmin tälle vuodelle pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioonaa ei yhdistetty ja kun Kirgisia vetäytyi niin Thaimaa nähdään sitten 30.9.2022 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa täksi vuodeksi.

Kysymysmerkki oli viime vuodeksi pitkään lähinnä sen vuoksi, että aiemmin viime vuoden juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle.

Viime vuoden kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään tänä vuonna. 4.12.2022 mennessä olen nähnyt useita kertoja vahvistuksen Thaimaan omissa eri lehdissäkin sille, että nyt kyllä pelataan mikäli voidaan ja tilanne oli myönteisesti sama myös 8.2.2023 tätä viimeksi kirjoittaessa ja 2.3.2023 tuli tästä sitten totta kunnolla vahvistumisen myötä!)

IIHF päätti tietenkin nyt kuun alussa lisäpaikkojen peruuntumisesta MM-kisojen 3. Divisioonaa varten pojille Kirgisian vetäydyttyä.

Tietenkin Kirgisia kuten Thaimaa ovat/olisi olleet myös yhdet automaattiset maat MM-kisojen 4. Divisioonaan ja mikäli näin niin siinä tapauksessa aukeutuu/olisi ollut auki vielä yksi-kaksi lisäpaikka/paikkaa sitten MM-kisojen 3. Divisioonaa varten.

Parhaimmillaan viisikin mikäli Ukraina vetäytyy/olisi vetäytynyt ja Kirgisia, Thaimaa tai molemmat jättäytyy MM-kisojen 4. Divisioonan puolelle.

Näin ei käynyt kun Kirgisia vetäytyi ja Thaimaa jäi kun tietysti turnaukset tuli vastaan IIHF:nkin puolesta puhuen.

MM-kisojen 4. Divisioona etenkin on maamäärien vähyyden nimissä peruttu juurikin nyt tälle vuodelle etenkin kesän 2022 jälkeen miettien nyt talvelle 2023, mutta lähivuosille kuten jo ensi vuodeksikin se on hyvinkin mahdollinen.

Kirgisian ja Thaimaan lisäksi Uzbekistan, Turkmenistan, Kolumbia, Iran, Algeria, Tunisia ja useampi muukin maa kuten Arabiemiraatit, Kuwait, Qatar ja Oman ovat ajatelleet lähettää poikiensa joukkueet ikäryhmänsä MM-ohjelman pariin ensi vuodeksi tai lähivuosille.

Loppuun vielä laitan yhden jutun.

Ukrainan tilanne vaikuttaa kenties vielä seuraaviin maihin ellei sitten sen vetäytyessä pelata muutoin viidellä maalla jossa viitospaikkalainen putoaa ja muutoin nousu on normaali joskin Ukraina poikineen säilyisi vuodeksi 2024 kun nyt Etelä-Afrikka ei enää voi nousta ajanpuutteen vuoksi erillisinä lohkosarjoina pelaten ja Islantikin joutuu aikapulan vuoksi pelaamaan osin itsekin nousustaan joten sekin ei voi enää kabinetein nousta:

Italia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Iso-Britannia (Pääsee MM-kisojen 1. Divisioonan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

Hollanti (Pääsee MM-kisojen 2. Divisioonan ylemmän lohkosarjan puolelle mikäli Ukraina vetäytyy.)

IIHF tilanteesta riippuen olisi voinut myöntää vielä yhden lisäpaikan sitten MM-kisojen 3:n tai 4:n Divisioonan puolelle jollekin halukkaalle maalle kuin alkujaan oli kaksi lisäpaikkaa ja kolme mikäli Ukraina olisi vetäytynyt tälle vuodelle. Nyt tietenkin halukkaille tietyin ehdoin lisäpaikkoja voi/olisi voinut olla viisikin ihan alimmalle/toiseksi alimmalle tasolle.

Kirgisian tilanne päätti tämän oletuksen.

Kuten todettua MM-kisojen 3. Divisioona ja kenties tuleva MM-kisojen 4. Divisioona selviävät enemmän täysin varmasti ensi vuodelle omin päin radoillaan.

Tänä vuonna tosin juurikin noista vähän parempi divisioona pelataan siis erillisenä sarjana ja pohjataso jää mietittäväksi ensi vuoteen enemmän sitten.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoihin A ja B vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 ja Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin 13.3.2023-16.3.2023 käsitellään tähän lähiviesteihin ennakoiltaan yhteisesti huomenna ja ylihuomenna alkaviin kisoihin.

Ensin tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin ja seuraavaan viesti alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan.

Nyt ensin ylemmän pariin:

3. Divisioona sarjalohko 3A

Islanti (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Katkeran kalkkisten vaiheiden jälkeen se jäi tasapelistään huolimatta Taiwanin ja Belgian sijaan nousupaikasta ja on varmasti tulta ja tappuraa täynnä täksi vuodeksi nousun suhteen.)

Israel (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Toisin kuin Islanti niin Israelin pojat ei tarmokkuudestaan huolimatta olleet lähelläkään nousua. Täksi vuodeksikin eväät kenties on vähäiset. Tiedä siitä sitten.)

Meksiko (Hädin tuskin jäi ennen koronaakaan tähän lohkosarjaan. Tosin mikäli yhdistyminen tulee/olisi tullut lähivuosina niin silloin tilanne ei ole/olisi välttämättä niin huono kuin mitä se juuri nyt on.)

Turkki (Olisi lähtökohtaisesti kenties pudonnut tai sitten ei MM-kisojen 3. Divisioonan alempaan lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta putoaminen peruttiin osin liian pienten maamäärien vuoksi tälle vuodelle. Tietysti myös mahdollinen yhdistyminen olisi tehnyt putoamisesta turhan. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 2. Divisioonaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Ennen koronaa Turkki pelasi paljon paremmin ikäryhmässään keräten paljon pisteitä ja itsensä tasoihin Islannin ja Israelin kanssa mitä vasten tämä kulunut viime vuosi oli synkkä kuin hiilisäkki sille. Iloksi se ei ilman ihmeitä muutu nytkään.)

Bosnia ja Hertsegovina (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu ollut turha. Näin ei käynyt joten bosniakkipojilla onkin sitten todistettavaa senkin edestä. Tämä maa oli korona-aikana ikäluokkapalaaja MM-ohjelmaan, mutta tietenkin ei päässyt pelaamaan koronan peruttua kaksi kertaa kisat. Mene ja tiedä, että miten käy nyt.)

Luxemburg (Nousija alemmasta sarjalohkosta tähän ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta vain täydennyspaikkalaisena. Tosin ne olivatkin viime vuonna melkoiset tynkäkisat kolmella maalla ja lisäksi mikäli mahdollinen yhdistyminen tapahtuu/tapahtuisi on/olisi tämä nousu ollut turha. Näin ei käynyt joten jäillä ratkaistaan sitten jatkot. Oli ennen kautta nousussa kiinni MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan viime vuodeksi, mutta se oli kiinni Ukrainan vetäytymisestä. Päätyi tosiaan alustavasti Etelä-Afrikan kanssa tasapisteisiin siitä sitten nousten. Nousupaikan pitoon meneekin sitten voimat näillä näkymin.)

Huomisen ottelut pelataan seuraavin parivaljakoin:

Israel-Turkki (Kunhan Israelin nuorukaiset pitäisivät pään kylmänä niin voiton pitäisi kyllä olla heidän. Tosin tarmokkuus ja menestys heti alkuun ei välttämättä aina takaa hienoa kautta eikä etenkään nousua kun niin epävarmaa ikävä kyllä on menestyksen pitäminen tasaisena nk. Pyhän Maan edustajilla silloinkin kun on melko lupaavat ainekset koossa.)

Luxemburg-Bosnia ja Hertsegovina (Tässä onkin sitten enemmän tai vähemmän todistajajoukkueiden välienselvittely. Turnauksen läpivientiin se on tärkeä peli molemmille. Luxemburgin pojat lienevät tasaisempia kun taas bosniakkipojilla voi puolustus pettää tai peli-ilo olla niin kiinni siitä, että päästäänkö johtoon vai ei.)

Meksiko-Islanti (Tässä hyvin varmasti Jäähaukkain Pojat haluavat isäntinä kotijäillään näyttää kykyjään koko rahan edestä hyvin katkerien viime vuoden säilymispettymysten jälkeen. Meksikon pojille ei juuri toivoa liene luvassa.)

Itse ottelut Akureyrin Jäähallissa ja tässä tapauksessa tarkemmin puhuen Skautahollinin Jäähallissa alkavat huomenna Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Islannin Aikaa eli Suomessa kello onkin sitten Klo 15, Klo 18.30 ja Klo 22 ottelujen käynnistyessä.

Toivottavasti turnaus olisi hyvä mitä nyt kovin ikävää, että yhteisturnausta pojille ei tullut joten näillä näkymin jollei vetäytymisiä erikseen tule niin nähdään vain yksi nousija ja yksi putoaja tästä puhuen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan niistä puhuen nyt kerrotaan vielä alemman lohkosarjan ennakoita kun ikävä kyllä Kirgisia on vetäytynyt, muita innokkaita ei tullut ja vielä sen päätteeksi pelataan vain neljän maan turnaus yhteisen eli edes 10 maan turnauksen sijaan.

Kieltämättä vähän pettymyksellinen maku on ilmassa, mutta näillä mennään:

3. Divisioona sarjalohko 3B

Etelä-Afrikka (Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Pelikausi sujui hyvin kolmen maan tynkäturnauksessa, mutta tälle tasolle jouduttiin jäämään Luxemburgin kanssa tulleen loppupistetaulukon tasapelin vuoksi tälle vuodelle. Ei enää voi nousta, mutta tuossa tapauksessa lähinnä yhdistyminen olisi ollut avainasia siihen. Kun sitä ei tullut niin mene ja tiedä noususta sitten niin selvästi.)

Uusi-Seelanti (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/olisi tapahtunut niin putoamisella ajalta ennen koronaa ei olisi ollut väliä. Yritti toki säilyä myös erillisen säilymishakemuksen nimissä muutenkin ylemmässä lohkosarjassa, mutta turhaan. Tälle vuodelle noussee.)

Hong Kong (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tietenkin alempaan sarjalohkoon tälle vuodelle. Tosin mikäli yhdistyminen tapahtuu/olisi tapahtunut niin tällä kaikella ei niin väliä olisi ollut. Tämä joukkue oli oikeutettu MM-kisojen 2. Divisioonan ylempään lohkosarjaan sen laajennuspaikkaan ennen kautta viime vuodeksi, mutta nousu evättiin. Näyttöhaluja varmasti riittänee.)

Thaimaa (Jään Elefanttien poikien ikäryhmä tosiaan osoitti viime vuoden kesän ja syksyn aikana kiinnostusta IIHF:n tarjoamaan laajennuspaikkaan. Kun MM-kisojen 4. Divisioonaa ei viimein pysyvämmin tälle vuodelle pidetä, kun MM-kisojen 3. Divisioonaa ei yhdistetty ja kun Kirgisia vetäytyi niin Thaimaa nähdään sitten 30.9.2022 tulleen päätöksen mukaan Poikien MM-ohjelman parissa täksi vuodeksi.

Kysymysmerkki oli viime vuodeksi pitkään lähinnä sen vuoksi, että aiemmin viime vuoden juhannuksen aikaan tilanne vaikutti lähinnä Thaimaan osalta peruutuspaikalta. Eli siltä, että se tulisi vain mikäli Kirgisia selvästi peruisi eikä se itse itsessään olisi selvemmin muutoin ollut kiinnostunut pelaamisesta tulevalle vuodelle.

Viime vuoden kesän loppuun mennessä mielet kyllä olivat tietojeni mukaan muuttuneet joten näiltä pohjin näin kävi, että Thaimaa nähdään tänä vuonna. 4.12.2022 mennessä olen nähnyt useita kertoja vahvistuksen Thaimaan omissa eri lehdissäkin sille, että nyt kyllä pelataan mikäli voidaan ja tilanne oli myönteisesti sama myös 8.2.2023 tätä viimeksi kirjoittaessa ja 2.3.2023 tuli tästä sitten totta kunnolla vahvistumisen myötä!)

Ylihuomisen ottelut pelataan seuraavin parivaljakoin:

Uusi-Seelanti-Thaimaa (Heti joutuukin Jään Elefanttien poikaryhmä totisen paikan eteen. Etenkin kun tulevat Jään Kiivien tai Ice Blacksien edustajat eivät pahemmin peruuttele nousutoiveidensa suhteen.)

Etelä-Afrikka-Hong Kong (Jään Sarvikuonojen tai vanhempien päivien Kiekko-Panttereiden poikaset varmasti haluavat näyttää kotiyleisölleen nousuvoimaa heti kättelyyn. Hong Kongin nuorilla on tosin ollut erittäinkin hyvää kiekonkäsittelytaitoa kuten myös syöttöpeliä tasolleen. Paljon riippuu myös avausmaalistakin ottelun kulku.)

Itse ottelut Kapkaupungin Jäähallissa alkavat Klo 14 ja Klo 19 ja kuten tiedetään niin Etelä-Afrikassa kello on ajaltaan sama kuin Suomessakin.

Kun yhteisturnausta tästä puhuen ei tullut niin nähdään tästä alemmasta lohkosarjasta puhuen vain yksi nousija ja mahdollinen turnauksen viimeinen sijoittuja on yhtä mahdollinen turnauksen putoajaehdokas yhdessä vetäytyneen Kirgisian kanssa kenties sitten ensi vuodeksi tulevaan tämän ikäluokan MM-kisojen 4. Divisioonaan.

Yhteiskisoissa mielestäni panosta olisi ollut enemmän, mutta lienee jälleen aikapulan lisäksi välillä nuo tasoeropelotkin syynä tuohon IIHF:n herrojen vastahakoisuuteen yhdistää sarjoja.

Mene ja tiedä siitä sitten, että mitenhän tästä ensi vuodelle sitten selvitään!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän viestiin ennakoiltaan tuloksineen eilisen ja tänään jatkuviin kisoihin.

Tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin eiliseltä ennakkoineen tälle päivälle ja alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan alkaakin myös tänään niiden juttujen tullessa myöhemmin päivän lopuksi.

Nyt ensin ylemmän pariin kun sitten väistämättä tämän päivän nimiin tulee vielä tuloksia molempiin lohkosarjoihin:

3. Divisioona sarjalohko 3A

12.3.2023

Israel-Turkki 3-1 (Kunhan Israelin nuorukaiset pitäisivät pään kylmänä niin voiton pitäisi kyllä olla/olisi kyllä ollut heidän. Tosin tarmokkuus ja menestys heti alkuun ei välttämättä aina takaa hienoa kautta eikä etenkään nousua kun niin epävarmaa ikävä kyllä on/on ollut menestyksen pitäminen tasaisena nk. Pyhän Maan edustajilla silloinkin kun on melko lupaavat ainekset koossa. Näin kävikin.

Tosin verraten ensin melko tasaiseen otteluun Turkki meni ensin johtoon, mutta Israelin poikien tarkat laukaukset ja Turkin poikien sortuminen jäähyihin avasi nk. Pyhän Maan nuorille edustajille tien voittoon parin mukavan ylivoimamaalin saattamana. Nousutoiveet on tosin melko hataralla pohjalla mikäli näin vaikeaa on jo Turkkia tai vaikka tattaria vastaan näin leikkisästikin todeten. Turkki kun myös oli enemmän Israelin maalinedustalla kuin mitä Israel Turkin koko otteluun, mutta kun ei maalia tule enempää niin ei tule!)

Luxemburg-Bosnia ja Hertsegovina 0-6 (Tässä onkin/olikin sitten enemmän tai vähemmän todistajajoukkueiden välienselvittely. Turnauksen läpivientiin se on/oli tärkeä peli molemmille. Luxemburgin pojat lienevät/lienivät tasaisempia kun taas bosniakkipojilla voi/olisi voinut puolustus pettää tai peli-ilo olla/olisi ollut niin kiinni siitä, että päästäänkö johtoon vai ei.

Näin kävi sitten ennen ottelua miettein ja voitto meni Bosniaan.

Bosniakkipojat löivät kyllä Luxemburgin poikaryhmän kuin tennislukemin, mutta voitto oli yllättävänkin työläs kun aluksi ei ollut johto kuin 2-0 heille ensimmäisen erän jälkeen ja Luxemburgin maalit esti lähinnä kerrankin hereillä ollut bosniakkipuolustus kuten myös vastoin ennakkopelkoja hyvin turnaukseen parantunut maalivahtipeli.

Herääkin kysymys siitä, että alkaako viimeinkin bosniakit lunastamaan jääkiekossa jo toista vuosikymmentä odotettuja tuloksia viimeinkin kyvyistään?

Ei vain pojissa vaan yllättävän monessa muussakin ikäluokassa. Etenkin kun huomioi, että miehissäkin ilman kirgiisiylivoimaa olisi noustu jo ylempään lohkosarjaan tälle vuodelle!)

Meksiko-Islanti 3-5 (Tässä hyvin varmasti Jäähaukkain Pojat haluavat/olisi halunneet isäntinä kotijäillään näyttää kykyjään koko rahan edestä hyvin katkerien viime vuoden säilymispettymysten jälkeen. Meksikon pojille ei juuri toivoa liene luvassa. Näin mietin ennen ottelua, mutta tästä oli tulla jättiyllätys isäntien nolaamiseksi.

Etenkin kun hurjimmillaan kiitos isännille murheellisen toisen erän myötä Meksiko poikineen johti 3-1! Myös jo yleensäkin otteluun tavallista pippurisempi Meksiko pyöritti isäntiä ja sai sen hämmentymään jolloin jo ensimmäisessä erässäkin lukemat oli perin ahdistavasti isännille 1-1.

Kolmanteen erään kuitenkin Meksiko pilasi yllätysvoittonsa uskomattomiin määriin liikajäähyjä ja siitä seuranneet välillä kahden miehenkin ylivoimamaalit pelasti isännät ensin edes tasapeliin ja myöhemmin viime hetken voittoon maalein 5-3 kun ihan ei Meksikon maalivahdin vetäytyminen jäiltä ylimääräisine kenttäpelaajineen tuonut tasoitusta sitten heille 3-4 tilanteeseen.

Arnar Helgi Kristjansson oli päivän nimi Jäähaukkojen poikaryhmän riveissä tehden ne elintärkeät tilanteen kääntävät kaksi maalia kohti voittoa. Meksiko yllätti, mutta ihan ottelun lopuksi kuten osin jo kolmannen erän perusteella viimeistään Islanti kyllä oli silti parempi. Meksiko myös menetti mahdollisen hyvän turnausjatkon tämän myötä sillä tuskin muut antaa yllättää itseään näin.)

Tämän päivän ottelut ovat nämä ennen pitkää:

13.3.2023

Turkki-Luxemburg (Molemmat kaipaisi kipeästi pisteitä. Näistä varmaankin Turkki vie rutiinin turvin, mutta Luxemburg voi kyllä vähäisesti yllättääkin. Sen näkee sitten.)

Israel-Meksiko (Tämä ottelu lienee nk. Pyhän Maan poikien heiniä etenkin kun Meksiko meni väsyttämään itsensä kuten mokasi yllätysvoittonsa isännistä, mutta täysin poissa kuvioista se ei välttämättä ole. Etenkin kun Israelilla itsellään oli jo riittävästi vaikeuksia Turkin kanssa ja poikaryhmä ei edelleenkään ole mikään edes joukkuehistoriallinen eliittejä täynnä oleva kermaporukka joilta odottaisi supersuorituksia toisensa perään.)

Islanti-Bosnia ja Hertsegovina (Normaalisti tämä ei aiheuttaisi ongelmia, mutta kun jo Meksiko oli yllättää isännät housut kintuissa niin läpihuutojuttu tämä ei välttämättä ole edes yleensä joukon jatkona olevia bosniakkipoikia kohtaan. Mene ja tiedä, että miten käy isäntien ja tasoaan nostaneitten bosniakkitoivojen. Voitto tosin Bosniaan olisi vieläkin suurempi täyspistepotti maineeltaan kuin Luxemburgin nollaaminen!)

Itse ottelut Akureyrin Jäähallissa ja tässä tapauksessa tarkemmin puhuen Skautahollinin Jäähallissa alkavat tänään Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Islannin Aikaa eli Suomessa kello onkin sitten Klo 15, Klo 18.30 ja Klo 22 ottelujen käynnistyessä tuttuihin merkkeihin.

Tämän päivän jälkeen ennen pitkää huomiselle turnaukseen on välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän viestiin ennakoiltaan tuloksineen eilisen ottelujen jälkeen.

Tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin eiliseltä ja alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan alkoi myös eilen niiden juttujen tullessa heti tämän viestin jälkeen kun eilisen lopuksi ne eivät ehtineet.

Nyt ensin ylemmän pariin kun sitten väistämättä tämän kuluneen eilispäivän nimiin tulee vielä tuloksia molempiin lohkosarjoihin:

3. Divisioona sarjalohko 3A

13.3.2023

Turkki-Luxemburg 15-1 (Molemmat kaipaisi kipeästi pisteitä. Näistä varmaankin Turkki vie rutiinin turvin, mutta Luxemburg voi kyllä vähäisesti yllättääkin. Sen näkee sitten.

Näin mietin ennen ottelua ja hieman toisin meni kun yksipuoliseksi Turkin voitoksi meni niin, että heilahti. Tosin aluksi oli ensimmäisen erän jälkeen vain 2-0 johto ennen kuin sitten Luxemburgin jäähyily alkoi ja Turkilla alkoi vuorostaan siihen päälle maalijuhlat!

Ottelu oli käytännössä ohi jo toisen erän keskenkin ja sen päätteeksi ero oli 12-0 Turkin eduksi ennen väistämättä päätöserän vauhdin vähennyksiä loppulukuineen.

Luxemburg joutunee pelaamaan sarjapaikastaan, mutta kiitos tämän päivän yllätysvoiton suhteen muissa otteluissa jokaisella on tähän turnaukseen pelkästään yksi voitto juurikin Luxemburgin nollalinjaa huomioimatta!)

Israel-Meksiko 2-3 (Tämä ottelu lienee/lieni nk. Pyhän Maan poikien heiniä etenkin kun Meksiko meni väsyttämään itsensä kuten mokasi yllätysvoittonsa isännistä, mutta täysin poissa kuvioista se ei välttämättä ole/olisi ollut. Etenkin kun Israelilla itsellään oli jo riittävästi vaikeuksia Turkin kanssa ja poikaryhmä ei edelleenkään ole/ollut mikään edes joukkuehistoriallinen eliittejä täynnä oleva kermaporukka joilta odottaisi/olisi odottanut supersuorituksia toisensa perään.

Näin mietin ennen ottelua ja uskomattomasti Meksiko sitten meni voittamaan näin turnauksen tähän asti isoimmalla yllätyksellä!

Meksiko kun tunnetusti on kärsinyt paljon viime vuosien MM-ohjelman jääkiekossa oli edustajat maalle keitä hyvänsä ja tämä yllätysvoitto tuli tarpeeseen. Meksikon voitosta tekee hienompaa myös se, että he laukoivat melko vähän kiekkoa kaikkiaan ottelussa kohti maalia ja oli suurimman osan ottelua alakynnessä!

Meksikon voiton mahdollisti ennenkin hyviä esittänyt Luis Valencia kenttäpelaajista ja väsymättömin torjunnoin Fernando Ferro Garcia veräjänvahtina Meksikolle. Pisteryöstökin olisi jo kelvannut kun Israel otti yhden huonon paikan jäähyn liikaa millä mentiin jo tasoihinkin. Tämä oli hyvä korvaus menetetystä avausvoitosta. Tämän yllätysvoiton myötä melkein kaikilla on siis turnaukseen ainakin yksi voitto nimissään.)

Islanti-Bosnia ja Hertsegovina 9-0 (Normaalisti tämä ei aiheuttaisi ongelmia, mutta kun jo Meksiko oli yllättää isännät housut kintuissa niin läpihuutojuttu tämä ei välttämättä ole edes yleensä joukon jatkona olevia bosniakkipoikia kohtaan. Mene ja tiedä, että miten käy isäntien ja tasoaan nostaneitten bosniakkitoivojen. Voitto tosin Bosniaan olisi vieläkin suurempi täyspistepotti maineeltaan kuin Luxemburgin nollaaminen!

Näin mietin ennen ottelua, mutta isännät otti bosniakkipojilta luulot pois ennen pitkää kovin tyrmäävästi!

Erikoista kuitenkin oli se, että ensimmäisen 24 sekunnin jälkeen kun johtoon mentiin ensi kerran niin kiitos bosniakkipoikien maalivahti Karim Ahmetovskin huipputorjuntojen Islanti joutui odottamaan maalihanojen aukenemista kotiyleisön ahdistuksen ja huokailujen vallassa toiseen erään asti!

Vähitellen Ahmetovski yksiselitteisesti väsyi kiekkosateen alla ja lopputulokseen sitä kohti alettiin mennä pikaisesti. Tosin ihme kyllä toisen erän päätteeksi ennen lopullista bosniakkien romahdusta melkein lekkeripelin tason lukuihin kenttätyöskentelyssä osin juurikin myös väsymyksen nimissäkin Islanti ei johtanut kuin 'vain' 4-0.

Sen jälkeen päätöserässä tulikin mietittyä, että päättyykö ottelu nyt sitten 10-0, 15-0 vai 20-0 kun niin hurjaa oli Tunturihaukkojen poikaosastonkin meno jäällä päättyneeksi päiväksi. Lopulta loppuluvut oli siis 9-0 isännille.)

Tänään on Islantiin sitten välipäivä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan niistä puhuen nyt kerrotaan vielä alemman lohkosarjan ennakoita tuloksineen kun ikävä kyllä Kirgisia oli jo kerrotusti vetäytynyt, muita innokkaita ei tullut ja vielä sen päätteeksi pelataan jo todetusti vain neljän maan turnaus yhteisen eli edes 10 maan turnauksen sijaan.

Kieltämättä vähän pettymyksellinen maku on ollut ilmassa, mutta näillä mennään kuten on mentykin eilisen pohjalta:

3. Divisioona sarjalohko 3B

13.3.2023

Uusi-Seelanti-Thaimaa 4-2 (Heti joutuukin/joutuikin Jään Elefanttien poikaryhmä totisen paikan eteen. Etenkin kun tulevat Jään Kiivien tai Ice Blacksien edustajat eivät pahemmin peruuttele/peruutelleet nousutoiveidensa suhteen.

Tästä ottelusta tuli mielenkiintoinen: Uusi-Seelanti voitti kyllä ottelun, mutta ei liian helpolla etenkin kun Thaimaa oli ennen pitkää ottelussa vastahyökkäyksineen terävämpi puolustuksen alkaessa pelata paremmin ja heti kun hupsut jäähyt unohdettiin Jään Elefanttien poikaryhmän osalta!

Mitä lopulle ottelu eteni niin itse voitto oli Ice Blacksien tai Jään Kiivien suhteen vain hyvän ensimmäisen erän ansiota kun silloin johdettiin 3-0 ennen sitten perseilyä senkin edestä ja melkein kaiken hukkaan heittoa!

Tulevina vuosina jos noin hyvin haastaa Uutta-Seelantia verraten edelleen erittäin vähäisen kokemuksen myötä niin Bangkokissa on syytä olla ylpeitä joukkueiden edesottamuksista jatkossakin sillä kieltämättä ihan olympiakarsintakokemusta myöten sitä on pidetty esimerkkinä muulle jääkiekolle Kaakkois-Aasiaan!

Ihan ottelun lopulla tosin Jään Elefantit poikaryhmineen saivat kyllä tasoitusmaalin teon, mutta aika loppui kesken senkin kavennuksen ollessa enemmän tilanteeseen 4-3. Pienturnaukseen puhuen nousu taisi mennä tähän, mutta onhan turnausta vähäisesti jäljelläkin. Uuden-Seelannin osalta joukkueen osin pelasti muun kentällisten perseilyjen myötä otteluun ennen pitkää lähinnä maalivahti Joel Gerard.)

Etelä-Afrikka-Hong Kong 2-4 (Jään Sarvikuonojen tai vanhempien päivien Kiekko-Panttereiden poikaset varmasti haluavat/halusivat näyttää kotiyleisölleen nousuvoimaa heti kättelyyn. Hong Kongin nuorilla on tosin ollut erittäinkin hyvää kiekonkäsittelytaitoa kuten myös syöttöpeliä tasolleen. Paljon riippuu/riippui myös avausmaalistakin ottelun kulku.

Ikävä kyllä se avausmaali meni Hong Kongille. Tosin isännät myöhemmin vastasivat siihen tasoittaen ottelun. Hong Kongin kiekonkäsittelytaito kuten myös syöttöpeli oli tasolleen parempi ja kun Jään Sarvikuonojen poikasten keskialuesumput saatiin purettua oli homma helpompaa.

Ennen pitkää mikäli vanhempien päivien Kiekko-Panttereiden poikaset yrittikin jotain jäällä kotiyleisön mieliksi niin huono viimeistely jätti maalit yhteen lisää siinä missä Hong Kong meni menojaan. Liian helppo alku täten voitollakin ei siis ollut Hong Kongille.

Ikävästi ainakin yksi maali Hong Kongille johtui pelkästään isäntien omasta typerästä jäähystä. Lisäksi isäntien jännittävään 3-4 loppulukemien tai jopa tasapelin 4-4 tavoitteluun pisteryöstöllä aika loppui kesken.

Nyt lyhyeen turnaukseen Jään Sarvikuonojen nousueväät on syötyjä ilman ihmeitä ja elleivät sitten muut möhli vielä pelejään. Mene ja tiedä siitä ja Hong Kong tietenkin on ilahduttavasti nousussa kiinni.)

Tälle päivälle ennen pitkää on heti seuraavat ottelut tynkäturnaukseen:

14.3.2023

Uusi-Seelanti-Hong Kong (Tynkäturnauksessa osittain puhuen tämä ottelu ratkaisee nousun melko suuren todennäköisyyden voimin. Panokset on kovat eikä Uusi-Seelanti voi tätä mokata. Mokaus olisi todella noloa ja muutoin taas pisteryöstö nyt puolin toisin on myös pistesyöntiä vailla mitään etua sinänsä kummallekaan. Mikäli kuitenkin hyötyjä pisteryöstöön tulee niin sekin voinee hyödyttää Hong Kongia tai sitten ei. Jännäri luvassa siis!)

Thaimaa-Etelä-Afrikka (Tynkäturnaukseen osittain puhuen alkutappiot ilman Uuden-Seelannin tai Hong Kongin keskinäistä pistesyöntiä tarkoittaa ilman ihmeitä lähinnä kenties olevaa sarjasäilymistä riippuen siitä, että mikä kanta IIHF:n herroilla on ennen pitkää mahdolliseen ikäluokan MM-kisojen 4. Divisioonaan ensi vuodeksi.

Ilman muuta Jään Elefantit poikaryhmästään puhuen hakevat mahdollisuuksien mukaan täyttä pistepottia jolloin päätöspäiväksi Hong Kong voitaisiin yllättää paremmin.

Uudella-Seelannilla ikävä kyllä kun on keskinäinen voitto pahan päivän varalle. Isännille tästä taitanee ikävä kyllä tulla sinnittelyn paikka, mutta kotijäilleen Jään Sarvikuonot tai Kiekko-Pantterit nykyisyyttä ja menneisyyttä lempinimineen kunnioittaen ovat venyneet ennenkin hyviin ellei peräti upeisiin suorituksiin.

Tosin Uusi-Seelanti mahdollisen nousupaikan ottelun tullen on lähtökohtaisesti miettien murheellisen liikaa ihan poikatasollakin ja ehkä kenties korona tylsytti hieman heidän poikiensa pelikykyjä alkuun jolloin muille isäntiä myöten tuli tasoitusta. Sen näkee sitten.)

Itse ottelut Kapkaupungin Jäähallissa alkavat edelleen Klo 14 ja Klo 19 ja kuten tiedetään niin Etelä-Afrikassa kello on ajaltaan sama kuin Suomessakin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän ja seuraavaan viestiin ennakoiltaan tuloksineen eilisen kuten myös tämän päivän ottelujen nimiin niitä ennen kuten niiden jälkeen.

Tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin tälle päivälle ennakkoon välipäivän jälkeen ja alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan jatkui myös eilen niiden juttujen tullessa heti tämän viestin jälkeen kun eilisen lopuksi ne eivät ehtineet ja siellä vuorostaan on juuri tälle päivälle välipäivä.

Nyt ensin ylemmän pariin odotuksineen kun sitten väistämättä tämän kuluneen eilispäivän nimiin tulee vielä tuloksia alempaan lohkosarjaan:

3. Divisioona sarjalohko 3A

15.3.2023

Israel-Luxemburg (Toissa päivänä kieltämättä nk. Pyhän Maan poikia nöyryytettiin joten peruutteluun tuskin lähdetään vahinkojen rajaamisen nimissä turnaukseen. Luxemburgin pojille tämä on käytännön viimeinen tilaisuus avata pistetili ja miettiä kenties, että voisiko sittenkin säilyä ensi vuodeksi vai onko putoaminen totta myöhemmin taistellen.)

Meksiko-Bosnia ja Hertsegovina (Toissa päivänä Meksiko yllätti ja mene ja tiedä, että jatkuuko siitä sen jääkiekkoilua elvyttänyt riemuote tänäänkin! Bosniakkipojat on kuitenkin olleet nousussa ja Meksiko kieltämättä menestyksestä huolimatta on olleet alamaissa taantumineen päivineen. Pelataan tosin säilymisestä, mutta myös tasaisen turnauksen nimissä kenties yllätysnousustakin.)

Islanti-Turkki (Jäähaukkojen poikaryhmä tuskin ottaa Meksiko-ottelun uusintaa missään muodossa virheineen joten tämän pitäisi olla selvä. Välillä tosin huippujohtoon ja murskavoittoon pääsy on ollut työlästä kuten bosniakkipoikien tapauksessa nähtiin joten ei Turkin poikien tilanne siinäkään mielessä toivoton ole. Mikäli pienen ihmeen kaupalla isännät sössisivät tämän ottelun niin silloin turnauksen nousupuoli voi käytännössä vieläkin olla auki melkein kaikille. Mikäli ei niin pisteryöstössäkin etu voi silti olla isäntien. Mene ja tiedä miten tässä käy.)

Itse ottelut Akureyrin Jäähallissa ja tässä tapauksessa tarkemmin puhuen Skautahollinin Jäähallissa alkavat tänään Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Islannin Aikaa eli Suomessa kello onkin sitten Klo 15, Klo 18.30 ja Klo 22 ottelujen käynnistyessä tuttuihin merkkeihin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan niistä puhuen nyt kerrotaan vielä alemman lohkosarjan mietteitä tuloksineen eiliseltä kun Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa on ottelut jatkuneet:

3. Divisioona sarjalohko 3B

14.3.2023

Uusi-Seelanti-Hong Kong 4-5 (Tynkäturnauksessa osittain puhuen tämä ottelu ratkaisee/ratkaisi nousun melko suuren todennäköisyyden voimin. Panokset on/oli kovat eikä Uusi-Seelanti voi/voinut tätä mokata. Mokaus olisi/olisi ollut todella noloa ja muutoin taas pisteryöstö nyt puolin toisin on/olisi ollut myös pistesyöntiä vailla mitään etua sinänsä kummallekaan. Mikäli kuitenkin hyötyjä pisteryöstöön tulee niin sekin voinee hyödyttää Hong Kongia tai sitten ei.

Jännäri luvassa siis!

Näin mietin ennen ottelua enkä pettynyt siihen!

Hong Kong meni johtoon aluksi 15 sekuntia ottelun alun jälkeen Yau Yamin maalilla ja melko kauan kesti Uuden-Seelannin pääsy tasoihin.

Toisesta erästä eteenpäin homma oli melkoista takaa-ajo-luokan taistelua Jään Kiivien tai myös Ice Blacksin niukalla 2-1 johdolla ennen Hong Kongin niukkaa johtoa päätöserään heille edullisin maalein 3-2 Darren Ting Hei Cheungin maalilla kun tätä ennen Rex Shing Yu Koo oli tehnyt vastatasoituksen maalein 2-2 Hong Kongille.

Ottelu näytti selvältä kun Randolph 'Randy' Mak teki Hong Kongin 4-2 johdon heille edullisin maalein Yau Yamin syötöstä 37 sekuntia päätöserän alusta.

Suurimman osan ottelua varjojen mailla ollut, kuutamolla eri pelinäkemyksistä ja virheisiin jäällä ajettu, muutoin usein melko kehuttu Jacob Carey oli kuitenkin herjoja ja virheitä vastoin Ice Blacksin poikaryhmän sankari sillä peräti hänen kaksikin erikoista alivoimaosumaa Hong Kongin pelikieltojäähyn yhteydessä kuten osin välillä muutoin sitten Uuden-Seelannin ollessa jäähyllisessä tai maalivahdin vetäytyspinteessä viimeisen 2 minuutin ja 5 sekunnin ajaksi toi uskomatonta jännitettävää.

Etenkin kun 48 sekuntia ennen päätöstä oli tasapeli maalein 4-4!

Joel Gerardia vetäytettiin Uuden-Seelannin maalilta ja välillä takaisin kaverin tehdessä kaikkensa minkä ehti, mutta murheellisesti 8 sekuntia ennen loppua toki Hong Kongille riemullisesti Jään Kiivien puolustus yllätettiin housut kintuissa milloin maskissa ollen Gerard ei nähnyt kiekon tulosuuntaa ja Darren Ting Hei Cheung teki Yam Yaun namusyötöstä voittomaalin.

3 sekuntia ennen loppua saatiin kiistellyn osuman suhteen maalin jääminen voimaan, mutta Uusi-Seelanti sai vastineeksi viimeisen aloituksen jolloin ymmärrettävästi Joel Gerardin päivän työ Ice Blacksin veräjällä oli ohi.

Sen lämärivedon hyvin läheltä maalia räpsällään torjui Hong Kongin maalivahti eli David Tsz Wing Lam sankarillisesti jolloin Hong Kong oli kaatanut otteluun ennalta hehkutetun oman tasonsa jättiläisen luvuin 5-4 tietenkin Jään Kiiveille murheellisin luvuin 4-5 ja on nyt kiinni nousussa!)

Thaimaa-Etelä-Afrikka 7-1 (Tynkäturnaukseen osittain puhuen alkutappiot ilman Uuden-Seelannin tai Hong Kongin keskinäistä pistesyöntiä tarkoittaa/tarkoitti ilman ihmeitä lähinnä kenties olevaa sarjasäilymistä riippuen siitä, että mikä kanta IIHF:n herroilla on/olisi ennen pitkää mahdolliseen ikäluokan MM-kisojen 4. Divisioonaan ensi vuodeksi.

Ilman muuta Jään Elefantit poikaryhmästään puhuen hakevat/hakivat mahdollisuuksien mukaan täyttä pistepottia jolloin päätöspäiväksi Hong Kong voitaisiin yllättää paremmin.

Uudella-Seelannilla ikävä kyllä kun on/oli keskinäinen voitto pahan päivän varalle. Isännille tästä taitanee ikävä kyllä tulla/olisi voinut tulla sinnittelyn paikka, mutta kotijäilleen Jään Sarvikuonot tai Kiekko-Pantterit nykyisyyttä ja menneisyyttä lempinimineen kunnioittaen ovat/olivat venyneet ennenkin hyviin ellei peräti upeisiin suorituksiin.

Tosin Uusi-Seelanti mahdollisen nousupaikan ottelun tullen on/oli lähtökohtaisesti miettien murheellisen liikaa ihan poikatasollakin ja ehkä kenties korona tylsytti hieman heidän poikiensa pelikykyjä alkuun jolloin muille isäntiä myöten tuli tasoitusta. Sen näkee sitten.

Näin mietin ennen ottelua, mutta hieman toisin kävi.

Jään Elefanttien poikaryhmä talloi Jään Sarvikuonojen poikaryhmän jalkoihinsa melko tehokkaasti otteluun eikä isännillä toivoa ollut. Ensimmäinen Jään Elefanttien poikasten maalikin oli peräti kahden miehen alivoimamaali mikä kertoi voimatasot hyvin selväksi jo alkumetreilläkin!

Ihme kyllä kun voitto oli varma ensimmäisen erän jälkeen jo 5-0 lukemissa niin mitään suurempia maalijuhlia ei tullut. Loppulukemiin mennessä paras maalintekijäkin oli Natapat Patong parilla maalilla kun muilla oli vain yksi maali.

Kun näin kävi on tynkäturnaukseen tällä joukkueella, selvemmin vielä Hong Kongilla ja hyvin vähäisesti myös Uudella-Seelannilla on myös vielä vara nousta. Päätöspäivän otteluun Hong Kongista puhuen kaikki on heistä kiinni.

He voivat edistää Kaakkois-Aasian tai Etelä-Aasian nousua jääkiekossa näin tai sitten ei. Jään Elefanttien poikaryhmä on tosin hävinnyt Jään Kiivien poikaryhmälle keskinäisen siinä missä Hong Kong poikineen ei ole joten voitto täten on pakkovoitto, mutta pistekin Hong Kongille riittää.

Entisiltä nimiltään Kiekko-Panttereiden pojat näillä esiintymisin valmistautuvat lähinnä välttämään suurtappion Ice Blacksin poikaryhmää vastaan päivälle. Kuten myös kenties miettimään tulevaan MM-kisojen 4. Divisioonaan lähtöä.)

Tynkäturnaukseen on tänään välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän ja seuraavaan viestiin ennakoiltaan tuloksineen eilisen kuten myös tämän päivän ottelujen nimiin niitä ennen kuten niiden jälkeen.

Tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin tälle päivälle ennakkoon eilisen jälkeen ja alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan jatkuu myös eilen olleen välipäivän jälkeen kohti sen päätöstä tälle päivälle.

Nyt ensin ylemmän pariin tuloksineen kuten odotuksineen kun sitten väistämättä tämän päivän nimiin tulee vielä tuloksia alempaan lohkosarjaan illan lopulle mikäli niin ehtii tehdä päätöspäiväksi:

3. Divisioona sarjalohko 3A

15.3.2023

Israel-Luxemburg 18-0 (Toissa päivänä silloiseen pelihetkeen nähden kieltämättä nk. Pyhän Maan poikia nöyryytettiin joten peruutteluun tuskin lähdetään/lähdettiin vahinkojen rajaamisen nimissä turnaukseen.

Luxemburgin pojille tämä on/oli käytännön viimeinen tilaisuus avata pistetili ja miettiä kenties, että voisiko sittenkin säilyä ensi vuodeksi vai onko/olisiko ollut putoaminen totta myöhemmin taistellen.

Näin kävi, että Israel tyrmäsi Luxemburgin yksiselitteisen täysin.

Israel on vielä kiinni jopa nousussa kun taas Luxemburg voi alkaa pakata laukut kohti alempaa lohkosarjaa.)

Meksiko-Bosnia ja Hertsegovina 7-2 (Toissa päivänä silloiseen pelihetkeen nähden Meksiko yllätti ja mene ja tiedä, että jatkuuko siitä sen jääkiekkoilua elvyttänyt riemuote tänäänkin silloisin miettein! Bosniakkipojat on/oli kuitenkin olleet nousussa ja Meksiko kieltämättä menestyksestä huolimatta on olleet alamaissa taantumineen päivineen. Pelataan tosin säilymisestä, mutta myös tasaisen turnauksen nimissä kenties yllätysnousustakin.

Sellaiset oli panokset eiliseen, mutta Meksiko kuitenkin veti hieman yllättäen kovin revenneelläkin erolla pidemmän korren voittaen.

Etenkin päätöserä oli synkkää bosniakkipojille, mutta jo toiseenkin erään vaikeaa oli. Hämmentävää kyllä, että ero ensin oli vain 2-0 Meksikolle ja myöhemminkin ei enempää kuin 4-1 ennen päätöserää.

Meksikolle on nyt elähdyttävästi tilaisuus vieläkin yllätysnousuun tarjolla, mutta se on kovin ohut eikä isännät saa ottaa juurikaan pisteitä ja sama koskee Israeliakin. Bosniakkien poikaryhmälle todettakoon, että töitä parempaan nähtävästi on tehtävä sittenkin enemmän. Toki Luxemburgin huonous pelastaa käytännön paikan tähän nousua määrittävään lohkosarjaan ensi vuodelle.)

Islanti-Turkki 8-4 (Jäähaukkojen poikaryhmä tuskin ottaa/otti Meksiko-ottelun uusintaa missään muodossa virheineen joten tämän pitäisi olla/olisi ollut selvä. Välillä tosin huippujohtoon ja murskavoittoon pääsy on/oli ollut työlästä kuten bosniakkipoikien tapauksessa nähtiin joten ei Turkin poikien tilanne siinäkään mielessä toivoton ole/olisi ollut.

Mikäli pienen ihmeen kaupalla isännät sössisivät/olisi sössineet tämän ottelun niin silloin turnauksen nousupuoli voi/olisi voinut olla käytännössä vieläkin auki melkein kaikille. Mikäli ei niin pisteryöstössäkin etu voi/olisi voinut silti olla isäntien. Mene ja tiedä miten tässä käy.

Näin mietin ennen ottelua. Kotiyleisölleen nyt selvemmin rentoutuneemmat isännät päihitti Turkin pojat melko reilustikin. Toiseen erään mennessä johto viimeistään oli selvempi eli 6-3 ja tästä eteenpäin johto pidettiin hallussa voittoon asti. Ongelmia toki välillä tuotti taas yliturhat jäähyt isännille minkä vuoksi välillä Turkki sai yhden maaleistaan kahden miehen ylivoimalla kovin riskialttiiseen tilanteeseen. Melko helposti sopeuduttuaan tilanteeseen Jäähaukkojen poikaset selvitti vaaranpaikat.

Paljonkaan Islanti ei enää tarvitse nousun varmistumiseen pisteitä itsessään, mutta varovainen on silti oltava ja voitot on parempi ottaa reiluin tuloksin. Israel-ottelu erinäisin tasatilantein voisi olla pelottavan arveluttava isännille päätöspäiväksi huonon päivän pelillä.

Tosin nyt on seuraavaksi vastaan tulossa Luxemburg joten se huoli hälvenee käytännössä kokonaan siihen.)

Sitten on vielä tämän päivän ottelujen läpikäynti:

16.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Israel (Bosniakkipoikien ongelmat Meksiko-ottelusta puhuen eivät välttämättä suoristu kun puhutaan ottelusta nk. Pyhän Maan poikaryhmää vastaan. Israel poikineen taistelee vieläkin noususta kun käytännön pakkovoitosta puhutaan.)

Turkki-Meksiko (Meksiko poikineen taistelee vieläkin noususta kun käytännön pakkovoitosta puhutaan. Turkin pojilla on tarmokas puolustus, mutta pisteryöstökin olisi jo pieni ihme Meksikon uuden voiman edessä. Normitapaukseen tai normiodotuksin viime vuosille tämä ottelu olisi jo näillä puhein Turkin, mutta nyt tilanne ei ole näin. Turkki poikineen yrittänee vähimmäispisteiden muodossa ottaa lähinnä hyvää sijoitusta turnaukseen.)

Luxemburg-Islanti (Tässä ei juuri toivoa ole näkyvissä Luxemburgille ja Jäähaukkojen poikasille tämä on läpihuutojuttu ilman ihmeitä. Tällä voitolla tulee nousu ylempään sarjaan. Mikäli vielä silti jotenkin tulee mutkia matkaan niin sitten kaikki jäänee ottelusta Islanti-Israel kiinni päätöspäivälle.)

Itse ottelut Akureyrin Jäähallissa ja tässä tapauksessa tarkemmin puhuen Skautahollinin Jäähallissa alkavat tänään Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 Islannin Aikaa eli Suomessa kello onkin sitten Klo 15, Klo 18.30 ja Klo 22 ottelujen käynnistyessä tuttuihin merkkeihin.

Tämän jälkeen huomiselle on välipäivä vielä kerran ennen ylihuomisen päätöspäivää.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan niistä puhuen nyt kerrotaan vielä alemman lohkosarjan mietteitä päätöspäivälle kun Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa turnaus päättyy tämän päivän jälkeen.

Tätä ennen kun oli välipäivä eilen:

3. Divisioona sarjalohko 3B

16.3.2023

Hong Kong-Thaimaa (Nyt tuleekin jännäri tästä ottelusta totta vieköön! Hong Kongin pojille on tasolleen huippuluokan kiekonkäsittely, mutta riittääkö se yllättämään Jään Elefanttien poikaset tänään?

Jään Elefanttien pojille kokonaisuus on ylivoimaisesti Aasian nousevinta näinä päivinä, mutta kieltämättä letkeän romuluinen luistelutyyli isompien jäljissä astuen kuten myös toisinaan vähän huono huomiokyky muuttuviin tilanteisiin voi tuottaa heille jäämisen tähän lohkosarjaan.

Mikäli se ei olisi ongelma niin erinäinen huonohko viimeistely voi olla myös kohtalokasta tämän päivän otteluun.

Ikävä kyllä Uudella-Seelannilla on myös etunsa mitä Jään Elefanttien poikaryhmällä ei ole eli esimerkiksi keskinäinen voitto heikäläisistä ja lisäksi he kohtaavat myös isännät todennäköisesti isännille kovin epäedullisessa maalijuhlassa heitä vastaan. Tämä nähdään sitten iltapäiväksi.)

Etelä-Afrikka-Uusi-Seelanti (Tästä ikävä kyllä taitaa tulla maalijuhla Uuden-Seelannin poikien ryhmälle. Isäntien poikien asema on kovin toivottoman oloinen myös tuleville vuosille kun vähänkin paremmat poikaryhmät esimerkiksi Uzbekistanin, Mongolian, turnauksesta pois jääneen Kirgisian tai monen muun nyt MM-ohjelman ulkopuolisen maan osalta oikeasti menevät mukaan ikäryhmän MM-jäille!

Ice Blacksin tai myös entisiä aikoja kunnioittaen Jään Kiivien edustajat tulevaisuuteen on melko selviä voittajia ennakkoon, mutta se ei välttämättä riitä riippuen tietysti ottelun Hong Kong-Thaimaa voittajasta puhuen nousuun.

Mikäli joudutaan jäämään olisi se kovin turhauttavaa kiitos Hong Kongille möhlinnän tynkäturnaukseen. Mikäli noustaan niin haasteita ilman muuta riittää ylempään lohkosarjaankin ensi vuodelle.)

Itse ottelut Kapkaupungin Jäähallissa alkavat vielä kerran päätöspäivälle Klo 14 ja Klo 19 ja kuten tiedetään niin Etelä-Afrikassa kello on ajaltaan sama kuin Suomessakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näinä päivinä ikävä kyllä kaikessa hiljaisuudessa kun Delhin Jäähallia ei saatu valmiiksi ennen MM-kisojen 4. Divisioonaa ja kun IIHF ei myöntänyt Intialle poikkeuslupaa muuten pelata kisoissa siten, että sen jäähalli olisi valmistunut ja tarkastettu sitten kesken kisojen tai heti niiden jälkeen niin Intia jää jälleen samaan jamaan kuin naapuri Pakistankin eli ei pysty tulemaan MM-ohjelmaan lopulta sittenkään vielä tänäkään vuonna.

Mikäli ja kun milloin Intia sitten näillä näkymin viimein MM-ohjelmaan pääsee tulemaan hyväksytystikin niin se olisi sitten vuoden 1989 lähtien olleen jäsenyyden saavutus.

Viime vuosina on ollutkin lähellä näin, mutta korona kuten myös taloudelliset hankesotkut ja urheilulliset skandaalit Intiassa on haitanneet kehitystä päästä MM-ohjelmaan.

Muun muassa näin vähän aiheen ulkopuolelta todeten on ihme, että esimerkiksi Intia saa pitää edes tulevan olympiahuippukokouksensakin maassa kun on ollut tätä olympiakomitean lahjusten skandaaliakin päivineen!

Kun näin kävi ja kun IIHF väsyi odottamaan muita maita kuten esimerkiksi Uzbekistania tulevaksi pelaamaan niin MM-kisojen 4. Divisioona pelataan täten neljällä maalla.

Siitä lisää ennakoineen hieman kun se eli alin sarjataso myös vanhempien aikojen Jääkiekon MM-kisojen E-sarjana tuntien alkaa viikon kuluttua.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 4. Divisioonaa käydään tässä viestissä vähän läpi ennakoineen.

Etenkin kun viime kerran eli 8.2.2023 jälkeen päivittyi lopullisen varmasti turnauksen alkaminen vähän aikaisemmaksi eli 23.3.2023 se alkaa päivämäärän 26.3.2023 sijaan kun nyt muuttuneesti se päättyy tuolloin ja kun IIHF ei suostunut kalenterivuotiseen poikkeukseen siinä mitä olisi tullut Intian pääsyyn pelaamaan myös ilman sääntöjen mukaista jäähallia sen kuitenkin ollessa valmistumassa.

Viimein myös IIHF kyllästyi odottamaan korvaavia kisapaikkalaisia kuten Uzbekistania, Puerto Ricoa tai Brasiliaa joilla olisi olleet jäähallipuoli kunnossa eli turnaus on neljällä maalla osin tynkämuotoisen tuntuinen.

Tässä siis ennakot kun Intian osuus on pyyhitty pois:

Jääkiekon MM-kisat 4. Divisioonaan vuodeksi 2023 Mongoliassa Ulaanbaatarissa/Ulaanbaatorissa 23.3.2023-26.3.2023

4. Divisioona

Kuwait (Pelaa kyllä tässä haasteestaan huolimatta myös 3. Divisioonan puolelle. Ei tosin enää ole kisaisäntä. Ne sen kotikisat olisi pidetty Kuwait Cityssä Bayanin Jäähallissa. Kuwaitin muu teoreettinen nousu esimerkiksi Ukrainan vetäytymisen suhteen loppui niin Ukrainan vetäytymättömyyteen, yleiseen aikapulaan ja IIHF:n perin jähmeään päätöksentekokykyyn.)

Filippiinit (Palaa MM-kisoihin tähän sarjaan koronan jälkiajalle tälle vuodelle osallistuen viimeinkin suoraan MM-jäille.)

Mongolia (Mongolia ottaa/on ottanut selkeän paikan MM-ohjelmassa sillä siellä on/oli viimein myös nk. Olympiamittainen jäähalli. Se on täten pysynyt kisaisäntänä. Viimeksi MM-ohjelmassa maa oli vuoden 2013 MM-kisojen 3. Divisioonan Karsinnassa vuoden 2012 puolella pidetyssä tapahtumassa.

Se ei ole pelannut näinä vuosina siksi, että sillä ei ennen korona-aikaa ollut ironisesti juuri tuolloin viimein pystyyn saatuna sääntöjen mukaista nk. Olympiamittaista jäähallia.

Tosin Mongolia on ollut Taiwanin jälkeen ehkä nousevin kyky sillä Jääkiekon Aasian Haasteturnauksissa voittoja tuli ennen koronaa kuin liukuhihnalta. Mielenkiintoista on nähdä kyvyt kun on kotijääetukin puolella.

Tällä hetkellä sen pojat on menestyneet ikäryhmässään Aasian ja Tyynenmeren Mestaruuskilpailuissa odotettua paremmin joskin ei voita turnausta sen mennessä sensaatiomaisesti ikäryhmässä Uzbekistanille. Mikäli poikien menestyksen voi peilata niin Mongolia voi parhaimmillaan olla yllätysnousija MM-kisojen 3. Divisioonaan ensi vuodeksi.)

Indonesia (Tulee MM-kisoihin tähän sarjaan uutena mukaan koronan jälkiajalle osallistuen sittenkin suoraan MM-jäille tälle vuodelle. Sen teki mahdolliseksi maan urheiluministeriön lisävarahankkeet viime vuoden suhteen. Alku voi olla rankkakin.)

Kuwaitilla on etunsa, mutta läpihuutojuttu nousu ei ole kun Mongolia on kotijäillään ja kaksi aloittelijaakin on katsomattomia kortteja.

Näillä näkymin tietysti yksi nousee ja MM-kisojen 3. Divisioonasta ensi vuodeksi tänne putoaakin jo Jään Tiikerit eli Malesia vaikka minusta nähden myös Iranin olisi voinut pudottaa tänne ja tästä voisi hyvin nostaa toiseksi tulleenkin MM-kisojen 3. Divisioonan puolelle ensi vuodeksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän ja seuraavaan viestiin ennakoiltaan tuloksineen eilisen päivän ottelujen nimiin.

Tähän viestiin tulee ylempi lohkosarja Islantiin tälle päivälle eilisen jälkeen ja alempi lohkosarja Etelä-Afrikkaan jatkui myös eilen sitä edeltäneelle päivälle olleen välipäivän jälkeen kohti sen päätöstä juuri eiliselle päivälle.

Nyt ensin ylemmän pariin tuloksineen kun sitten väistämättä tämän päivän nimiin tulee vielä tuloksia alempaan lohkosarjaan sen lopuksi koskien päätöspäivää eilen:

3. Divisioona sarjalohko 3A

16.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Israel 0-11 (Bosniakkipoikien ongelmat Meksiko-ottelusta puhuen eivät välttämättä suoristu kun puhutaan ottelusta nk. Pyhän Maan poikaryhmää vastaan. Israel poikineen taistelee/taisteli vieläkin noususta kun käytännön pakkovoitosta puhutaan/puhuttiin. Odotukset kävi toteen.

Bosniakkipojille ei tullut maaliakaan ja kovin imartelevaa ei ollut edes nimellinen sinnittely ensimmäisen erän päätteeksi 'vain' 0-4 tappiollakaan.

Pienistä toivon pilkahduksista huolimatta näyttää siltä, että bosniakkien tämä ikäryhmä taistelee edelleen lähinnä sarjassa säilymisistä ilman ihmeitä lähivuosillekin. Israelin pakkovoitto tiesi sitä, että kaikki ratkeaa päätöspäiväksi.)

Turkki-Meksiko 5-3 (Meksiko poikineen taistelee/taisteli vieläkin noususta kun käytännön pakkovoitosta puhutaan/puhuttiin. Turkin pojilla on/oli tarmokas puolustus, mutta pisteryöstökin olisi/olisi ollut jo pieni ihme Meksikon uuden voiman edessä.

Normitapaukseen tai normiodotuksin viime vuosille tämä ottelu olisi jo näillä puhein Turkin, mutta nyt tilanne ei ole/ollut näin. Turkki poikineen yrittänee/yritti vähimmäispisteiden muodossa ottaa lähinnä hyvää sijoitusta turnaukseen.

Näin mietteet ennen ottelua ja kuinkas sitten kävikään!

Turkin poikien peijakkaat meni kuin menikin voittamaan Meksikon pojat. Ensimmäiseen erään johto tosin Turkin pojille ei ollut enempää kuin 2-0, toiseen erään mentiin jo 3-0 lukemiin ennen kuin Meksiko sitten kirinsä aloitti.

Jäähyjä täynnä olleeseen otteluun, Turkin näennäiseen ylivoimaan nähden Luis Valencia yllätti Turkin pojat hienolla rannelaukauksella siitä seuraten siniviivalaukauksella alivoimalla jolloin hetken oltiin jo tilanteessa 3-2.

Se mitä olisi voinut vielä tulla hyytyi typerään Meksikon jäähyyn jolloin Turkin oli menettelevän helppo työ tehdä jo 4-2 johto-osuma.

Päätöserässäkin vielä pientä taistoa oli ja maalikin tuli, mutta kun ei päästy etulyöntiasemaan eikä maalivahtia ehditty pelitiukkuuden nimissä ottaa pois kentältä niin tämä oli niukasti Turkin voitto maalein 5-3.

Kun näin kävi niin Meksiko ei voi enää nousta kun pakkovoitto olisi pitänyt ottaa. Tosin pelaajille kuten joukkueelle yleensä lienee voitto, että säilyttiin ja on toivoa jatkoon kun huonoimmillaan pitkän, kroonisen Meksikon jääkiekon alamäen huomioiden on pelätty kuten myös pelättiin putoamistakin selvästi.

Ei vain tässä ikäryhmässä vaan muissakin ikäjoukkueissakin. Turkille tämä voitto oli ilahduttava, mutta ikävän myöhään tullut seikka. Yleistasonkin olisi noustava eikä oltava liikaa riippuvainen yllätyksistä.)

Luxemburg-Islanti 0-13 (Tässä ei juuri toivoa ole/ollut näkyvissä Luxemburgille ja Jäähaukkojen poikasille tämä on/oli läpihuutojuttu ilman ihmeitä. Tällä voitolla tulee/olisi tullut nousu ylempään sarjaan. Mikäli vielä silti jotenkin tulee/tulisi mutkia matkaan niin sitten kaikki jäänee ottelusta Islanti-Israel kiinni päätöspäivälle.

Näin mietteet oli ennen ottelua ja näin kävikin.

Johto 'vain' 3-0 isännille ei ennakoinut mitään muuta kuin maalijuhlaa eiliselle. Viimeiseen erään mennessä Luxemburg poikineen töin tuskin koski koko kiekkoon eikä saanut järkevästi sanoen yhtäkään virallista hyväksyttyä laukausta kohti maalia!

Niin ylivoimaisia oli Jäähaukkojen pojat tähän otteluun. Suora nousu meni tosin pilalle kun Israel voitti Bosnian ja Hertsegovinan aiemmin päivästä ja helpotusta isännille toi myös Meksikon häviäminen Turkille jolloin Meksikon nousuyritys oli päättynyt.

Siten kaikki on kiinni viimeisestä ottelusta Islanti-Israel päätöspäiväksi huomiselle ja siitä myös Tunturihaukkoina tunnetulle maajoukkueelle lempinimeltään riittää tähän ikäryhmään pistekin nousuun.)

Tänään Islantiin onkin sitten välipäivä ennen huomisen päätöspäivää.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan niistä puhuen nyt kerrotaan vielä alemman lohkosarjan tulokset päätöspäivälle kun Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa turnaus päättyi eilisen päivän jälkeen.

Tätä ennen kun oli välipäivä toissa päivänä:

3. Divisioona sarjalohko 3B

16.3.2023

Hong Kong-Thaimaa 4-5 (Nyt tuleekin/tulikin jännäri tästä ottelusta totta vieköön! Hong Kongin pojille on/oli tasolleen huippuluokan kiekonkäsittely, mutta riittääkö/riittikö se yllättämään Jään Elefanttien poikaset tänään?

Jään Elefanttien pojille kokonaisuus on/oli ylivoimaisesti Aasian nousevinta näinä päivinä, mutta kieltämättä letkeän romuluinen luistelutyyli isompien jäljissä astuen kuten myös toisinaan vähän huono huomiokyky muuttuviin tilanteisiin voi tuottaa/olisi voinut tuottaa heille jäämisen tähän lohkosarjaan.

Mikäli se ei olisi/olisi ollut ongelma niin erinäinen huonohko viimeistely voi olla/olisi voinut olla myös kohtalokasta tämän päivän otteluun.

Ikävä kyllä Uudella-Seelannilla on/oli myös etunsa mitä Jään Elefanttien poikaryhmällä ei ole eli esimerkiksi keskinäinen voitto heikäläisistä ja lisäksi he kohtaavat myös isännät todennäköisesti isännille kovin epäedullisessa maalijuhlassa heitä vastaan. Tämä nähdään sitten iltapäiväksi.

Näin mietin ennen ottelua ja pettyä ei tarvinnut odottaa jännityksessä! Myös maalijuhlan alkua nähtiin ennen tyhjäksi teoltaan, taktisia huippuvetoa suorituksineen, maalikiri Hong Kongilta tasapeliin ja viimein sitten murheellinen ratkaisumaali Jään Elefanttien pojille suosiolliseen voittoon.

Darren Ting Hei Cheung teki otteluun kypärätempun elähdyttäen elintärkeästi jo kärsineen Hong Kongin poikamiehistön pitkään voittoon kiinni ja edes sarjanousuun syöttäjinään maalein yhden ollessa tietenkin yksin tehty vaihtelevasti pojista riippuen Preston Leungin, Randolph 'Randy' Makin ja Yam Yaun toimesta.

Yam Yau syötti lopullisen tasoitusmaalin Ryan Wai Sum Wongille ajassa 50.46 päätöserään jolloin niin kovin lähellä näytti olevan nousu.

Etenkin kun piste olisi riittänyt.

Ikävä kyllä 2 minuuttia ja 8 sekuntia ennen ottelun päätöstä Jään Elefanttien poikaryhmä meni johtoon eikä Hong Kongin maalivahdin eli Chung Him Kalman Yangin vetäytyminen jäiltä myöhemmin siitä sitten kuudella kenttäpelaajalla tuottanut tulosta.

Etenkin kun pelitiukkuuden vuoksi nuoriherra Yang jouduttiin välillä laskemaan takaisin jäälle hänen tehdessä yhden todella näyttävän hätätorjunnankin kun rytmitys oli mennä todella pahoin pieleen!

Vähäiseksi harmiksi voinee lukea sen, että nousun tulleen oletukseen nähden Hong Kongin pojat oli hieman ennen ottelua turhan hermostuneita, aiempi yleinen syöttörytmitys ei toiminut nousuotteluun yhtä hyvin kuin piti ja välillä tuli hieman epätavallisen turhia jäähyjä.

Jään Elefanttien poikaryhmälle oli käydä kylmät kun oltiin hieman ehkä johtoon turhankin laiskoja puolustuspäässä ensimmäisen erän lopulle ja isoon osaan toista erää. Elintärkeästi kuitenkin sättimisestä huolimatta voisi sanoa, että viimein myös Thaimaan pojille parani tiukkaan paikkaan viimeistely turnauksessa.

Ikävä kyllä kun näin kävi niin käytännössä tämä oli Uuden-Seelannin nousun varmistuminen kun heille Jään Elefanttien poikaryhmä oli jo hävinnyt keskinäisen ottelun.

Ensi vuodelle tuleekin sitten kenties rankkaa Thaimaalle riippuen siitä, että tuleeko esimerkiksi Kirgisian, Uzbekistanin tai Mongolian pojat MM-ohjelman pariinkin.

Osa näistä ja etenkin uzbekkipojat on näyttäneet niin kovia otteita ikäryhmän Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnauksessa, että välttämättä ei tule olemaan Thaimaa voittaja siitä pelistä ja Jään Elefanttien poikaryhmän on voittaakseen pakko pistää parastaan peliin. Mikäli he eivät tule ensi vuodeksi niin sitten tilanne on vähän helpompi heille jolloin nousu voinee tulla heille kun nyt se oli hieman osin tynkäturnausmöhlinnästä kiinni.)

Etelä-Afrikka-Uusi-Seelanti 1-7 (Tästä ikävä kyllä taitaa tulla/tuli maalijuhla Uuden-Seelannin poikien ryhmälle. Isäntien poikien asema on/oli kovin toivottoman oloinen myös tuleville vuosille kun vähänkin paremmat poikaryhmät esimerkiksi Uzbekistanin, Mongolian, turnauksesta pois jääneen Kirgisian tai monen muun nyt MM-ohjelman ulkopuolisen maan osalta oikeasti menevät/menisivät mukaan ikäryhmän MM-jäille!

Ice Blacksin tai myös entisiä aikoja kunnioittaen Jään Kiivien edustajat tulevaisuuteen on/oli melko selviä voittajia ennakkoon, mutta se ei välttämättä riitä/olisi riittänyt riippuen tietysti ottelun Hong Kong-Thaimaa voittajasta puhuen nousuun.

Mikäli joudutaan jäämään olisi se/olisi se ollut kovin turhauttavaa kiitos Hong Kongille möhlinnän tynkäturnaukseen. Mikäli noustaan niin haasteita ilman muuta riittää/riittäisi ylempään lohkosarjaankin ensi vuodelle.

Kun Thaimaa meni poikineen täpärästi voittamaan Hong Kongin pojat iltapäiväotteluun eilen niin synkähköt ilmeet Ice Blacksin tulevien edustajien leirissä kirkastuivat hymyksi asti eikä Hong Kong-möhlintä enää niin pahoin sattunut.

Keskinäinen voitto kun oli Jään Elefanttien pojista, mutta ei tietenkään olisi ollut Hong Kongin pojista.

Itse ottelu toki nyt nousun varmistuttua meni hieman lekkeripelin tuntuiseksi. Etenkin kun ensimmäiseen erään osin rikkonaisestikin kiitos jäähyjen Jään Kiivien johto poikaryhmässään vanhempien päivien kutsunimellä oli 'vain' 1-0 ja sekin oli pieneksi näpäytykseksi isännille alivoimamaali!

Sittemmin Uusi-Seelanti poikineen meni selvään voittoon mitä nyt tietenkin tahti oli melko puolivaloilla menoa tasoerosyistä johtuen. Toisen erän päätteeksikin lukemat ylivoimaan nähden oli erittäin maltilliset luvuin 4-1 heille.

Levi Yuval teki Jään Sarvikuonoille eli isännille ainoan maalin, mutta erityisen lähellä muuten vastustajan maalia entisten päivien Kiekko-Pantterit poikineen eivät olleet. Päätöserä meni myös enemmän tai vähemmän Uuden-Seelannin poikien nuottien mukaan jolloin loppulukemat oli selviö.

Uuden-Seelannin pojat Ice Blacksin tai Jään Kiivien muodossa nousivat siis ja ensi vuosi onkin sitten vähän rankempi heille kenties. Isännille vuorostaan kohtalo jää kiinni tämän ikäryhmän MM-kisojen 4. Divisioonan perustamisesta.

Mikäli niin käy on sitten se ja Kirgisia siellä lähtökohtaisesti. Mikäli kuitenkin niin ei käy tai ihan heti ei IIHF sitä sittenkään halua ja sallii rajallisesti joidenkin ylimäärämaiden osallistumisen niin Etelä-Afrikalle jää lähinnä murheellinen häntäpään sijoittuminen tai sen välttäminen tulevaan.)

Seuraavaan viestiin tulee vielä hieman tynkäturnauksen oloiseen tapahtumaan sen pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän vielä juuri päättyneen turnauksen pistetilanne:

Jääkiekon MM-kisat Alle 18-Vuotiaiden 3. Divisioonaan sarjalohkoon B vuodeksi 2023 Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa 13.3.2023-16.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3B Pistetilanne

Uusi-Seelanti 6 pistettä

Hong Kong 6 pistettä

Thaimaa 6 pistettä

Etelä-Afrikka 0 pistettä

Uusi-Seelanti nousee siis ylempään lohkosarjaan siis tasapeleistä huolimatta, Hong Kong täpärästi jäi noususta näinkin kun keskinäinen voitto oli Uudesta-Seelannista, mutta Thaimaalle hävittiin saaden toki parempi sijoitus sentään, Thaimaa oli kolmas ja toiseksi viimeinen Hong Kong-voitosta huolimatta kun nousu jäi Uusi-Seelanti-ottelun keskinäiseen tappioon ja Etelä-Afrikka oli neljäs ja viimeinen hieman tynkäturnauksen oloiseen tapahtumaan.

Mikäli olisi käynyt niin, että olisi ollut yhteinen sarja MM-kisojen 3. Divisioonaan tälle vuodelle niin kärkikolmikko olisi kaiketi melko hyvin pärjännyt.

Tosin välttämättä ei olisi ehkä yksikään heistä kyennyt virheittensä takia nousemaan MM-kisojen 2. Divisioonaan, mutta viihdyttäviä otteluja kuten myös nousupainetta kukin heistä olisi kyennyt järjestämään.

Samoin kenties muu yllätysnousu olisi ehkä ollut tietyin tiukoin ehdoin mahdollinen, mutta se olisi vaatinut mokia myös muiltakin aina esimerkiksi Islantiakin myöten.

Ja siihen nähden tasoero olisi silti ollut valtava.

Etelä-Afrikka olisi lähinnä Luxemburgin tavoin ollut puhdas heittopussi senkin edestä.

Niin karmaiseva oli tynkäturnauksessakin homma kotijäillekin.

Thaimaan pojille jäi vähäisesti jossiteltavaa myös siksi, että osa sen pojista oli kiinni Mongoliassa olevissa ikäryhmän Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnauksessa.

Tosin se osa ikäryhmästä on vähän heikompi lahjoiltaan, mutta kehityskelpoisina olisi niistä ne ihan lahjakkaimmat tähänkin turnaukseen ottaa käyttöön ja toivoa parasta.

Toki myös vähänkin parempi viimeistelykyky ihan näillä miehistöin olisi tiennyt Jään Elefanttien pojille nousua jo joka tapauksessa joten sitä parannettaneen Bangkokissa ensi vuodeksi mitä pikimmiten!

Etelä-Afrikka ainakin putoaa turnauksesta pois jääneen Kirgisian seuraksi mahdollisesti ensi vuodeksi tulevaan ikäryhmän MM-kisojen 4. Divisioonan pariin tai sitten ei riippuen IIHF:n herrojen aikeista.

Hyvin vähäisesti myös siksi, että se oli toiseksi viimeisellä sijalla pelanneista tässä turnauksessa saattaisi täten pudota myös Thaimaakin.

Mikäli se järjettömyydessään kävisi toteen niin sille sarjatasolle ei olisi odotettavissa muuta kuin maalijuhlia heidän toimestaan.

Näin etenkin ennen Mongolian ikäryhmän arvoturnausta ennen Uzbekistanin, Turkmenistanin ja myös isäntä Mongolian kykyjen näyttöä siellä joten ei Thaimaan asema täysin turvattu ole MM-kisojen 4. Divisioonalla tai sitä ilman!

Kirgisian poikien jälkeen kun Uzbekistanin pojilla on jo valmiiksi pelottava näyttö osaamisestaan joten tulevaisuus lähivuosille tai ensi vuodeksi on todella näyttävää miettiä alimpiin tasoihinkin MM-ohjelmassa tähänkin ikäryhmään!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän viestiin ennakoiltaan päätöspäivän ottelujen nimiin.

Nyt siis tämän pariin kun sitten väistämättä tämän päivän nimiin tulee vielä tuloksia ylempään lohkosarjaan sen lopuksi koskien päätöspäivää mikäli ehtii ja mikäli ei ehdi niin huomiselle ne tulee viimeistään:

3. Divisioona sarjalohko 3A

18.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Turkki (Päätöspäivän peliin bosniakkipojille voisi ohuen ohuesti olla mahdollisuudet mitaliin, mutta ei ilman ihmeitä ja osin muidenkin joukkueiden virheitä ei riitä ottelumäärät sen saavutukseen.

Vähänkin huonommin ja ilman keskinäisvoittoa Luxemburgista se voisi pudota vieläkin. Nyt toki säilyy.

Turkin pojille voisi myös mitali olla kirkkaampi mietetasolla, mutta pronssiin tyydyttäneen. Riippuen Meksikosta huonoimmillaan jäädään mitaleittakin. Sen näkee sitten.)

Meksiko-Luxemburg (Päätöspäivän peliin Meksiko voi tilanteen mukaan saada riippuen Turkista pronssia ja parhaimmillaan hopeaa pakkovoitolla Israelin jäädessä pisteittä keskinäisen yllätysvoiton turvin. Kumpikin on balsamia paljon kärsineen maan jääkiekolle ja etenkin hopea olisi jo melkein kuin nousukin.

Luxemburg vuorostaan yrittänee ennen putoamista välttää rökäletappion liian korkein luvuin. Ensi vuosikin riippuen mitä ehdokkaita alempaan lohkosarjaan tulee ei ole Luxemburgille kehuttava juttu. Nousunkin suhteen jälleen uudelleen on hirvittävä työ edessä päin.)

Islanti-Israel (Tästä onkin sitten kaikki kiinni eli nousu tai ei mitään isännille. Kuten myös lyhykäisyydessään nk. Pyhän Maan pojille kun on otettava täyden ajan normaali voitto tasapelin nousua varten tai nousutie päättyy siihen. Pistekin muuten Jäähaukkojen poikasille riittää nousuun MM-kisojen 2. Divisioonaan ensi vuodeksi.)

Päätöspäivän otteluille on poikkeava aikataulu toki muuten tuttuun jäähalliin.

Itse ottelut Akureyrin Jäähallissa ja tässä tapauksessa tarkemmin puhuen Skautahollinin Jäähallissa alkavat tänään poikkeuksellisesti Klo 11, Klo 14.30 ja Klo 18 Islannin Aikaa eli Suomessa kello onkin sitten Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20 ottelujen käynnistyessä poikkeuksellisiin merkkeihin näin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023 käsitellään tähän viestiin tuloksineen päätöspäivän ottelujen nimiin.

Turnaus päättyi eilen.

Nyt siis tämän pariin kun eilen ei ehtinyt näin tehdä:

3. Divisioona sarjalohko 3A

18.3.2023

Bosnia ja Hertsegovina-Turkki 0-2 (Päätöspäivän peliin bosniakkipojille voisi/olisi voinut ohuen ohuesti olla mahdollisuudet mitaliin, mutta ei ilman ihmeitä ja osin muidenkin joukkueiden virheitä ei riitä/olisi riittäneet ottelumäärät sen saavutukseen.

Vähänkin huonommin ja ilman keskinäisvoittoa Luxemburgista se voisi/olisi voinut pudota vieläkin. Nyt toki säilyy/säilyi.

Turkin pojille voisi/olisi voinut myös mitali olla kirkkaampi mietetasolla, mutta pronssiin tyydyttäneen/tyydyttiin. Riippuen Meksikosta huonoimmillaan jäädään mitaleittakin. Sen näkee sitten.

Näin mietteet ennen ottelua ja kiitos jälleen bosniakkipoikien veräjänvahti Karim Ahmetovskin sinnittelyn oli hyvin pitkään turkkilaisia järkyttäen tasapeli luvuin 0-0!

Viimein noin puolen tunnin jälkeen ottelussa tuli yksi maali, mutta raivokkaasti sinnitellyt bosniakkipuolustus täydensi Ahmetovskin hyvää peliotetta minkä vuoksi ennen pitkää jäähyisässä ottelussa ei tullut ennen loppuminuutteja toista maalia.

Viimein Turkki voitti. Kieltämättä hieman nurinkurisesti huolimatta keskinäisestä häviöstä Meksikolle Turkki sai pronssimitalin kun maaliero oli täpärästi niin pieni kuin oli Turkin eduksi. Ensi vuodeksi bosniakkipojille onkin mietittävää muutoin yleisotteen paranemisessa Turkin pojilla siitä, että miten saataisiin nousu tai edes mitali kirkastumaan.)

Meksiko-Luxemburg 15-2 (Päätöspäivän peliin Meksiko voi/olisi voinut tilanteen mukaan saada riippuen Turkista pronssia ja parhaimmillaan hopeaa pakkovoitolla Israelin jäädessä pisteittä keskinäisen yllätysvoiton turvin. Kumpikin on/olisi ollut balsamia paljon kärsineen maan jääkiekolle ja etenkin hopea olisi/olisi ollut jo melkein kuin nousukin.

Luxemburg vuorostaan yrittänee/yritti ennen putoamista välttää rökäletappion liian korkein luvuin. Ensi vuosikin riippuen mitä ehdokkaita alempaan lohkosarjaan tulee ei ole Luxemburgille kehuttava juttu. Nousunkin suhteen jälleen uudelleen on/oli hirvittävä työ edessä päin.

Näin mietteet ennen ottelua ja Meksiko jyräsi minkä ehti mitalinkiilto silmissään. Ensimmäinen erä meni säästelykin silloin kun johto oli 'vain' 3-1 ennen sitten lopullista irtiottoa.

Ikävä kyllä Turkki voitti bosniakit poikineen täpärästi jolloin maaliero oli jo riittävän vaarallinen pudottamaan Meksikon ikävästi mitaleilta keskinäisvoitosta huolimatta.

Siihen päälle Meksikolle käteen jäi lopulta nk. Musta Pekka kun Israel mykisti koti-isännät voittamalla oman ottelunsa nousten jolloin Meksiko jäi siis mitaleitta. Tulevaisuus tämän turnauksen otteiden perusteella jää nähtäväksi. Valoa tuli ahdinkoon ja sillä hyvä, mutta sen pysyvyys Meksikoon on toinen juttu sen jääkiekkoon näin poikiin kuin muihinkin ikäryhmiin tai joukkueisiin.)

Islanti-Israel 1-5 (Tästä onkin/oliin sitten kaikki kiinni eli nousu tai ei mitään isännille. Kuten myös lyhykäisyydessään nk. Pyhän Maan pojille kun on/oli otettava täyden ajan normaali voitto tasapelin nousua varten tai nousutie päättyy/päättyisi siihen. Pistekin muuten Jäähaukkojen poikasille riittää/riittäisi nousuun MM-kisojen 2. Divisioonaan ensi vuodeksi.

Näin mietteet ennen ottelua ja ikävä kyllä moniin taktisiin virheisiin, pahan paikan liikajäähyihin ja jonkinlaiseen kotijäiden tätä menoa tulevaan nousuottelukiroukseen kuten ehkä myös liikajännitykseen paineiden alla jo toista vuotta peräkkäin sai isännät jäädä tälle sarjatasolle murheellisesti.

Sen sijaan nk. Pyhän Maan pojille tämä oli hieno juttu mitä nyt tietysti elintärkeästi mentiin johtoon aiemmin ottelussa ensimmäisen erän 2-0 lukemin heille ja osin ilman isäntien taktisia mokia kuten maalivahdin vetäyttämisen turhaa viivyttelyä kun oltiin alivoimalla Yarel Sharonin jäähyn vuoksi ei ottelu välttämättä olisi ratkennut noin selvin luvuin kun ero ennen mokaamista ei ollut enempää kuin 3-1 Israelille täpärästi.

Muutoin peli nousijalle meni hyvin mitä nyt Nir Sigalov nuorista pojista puhuen sikaili itselleen pelikiellon ja siitä oli tulla rettelö jäille jolloin oli mennä ottelu tuloksettomaksikin ennen kuin saatiin tunteet viilenemään.

Lopussa ensin Liran Kon teki 4-1 maalin nousijoille tyhjiin ja sitten nähtiin kieltämättä loppuun erikoista tapahtumaa:

Kenties niin tai näin mikäli se aikakirjoihin hyväksyttäneen näin niin sekunti tai sekunnin murto-osia ennen loppua kiitos nykypäiväisen TV-kellon teki juuri hyvin niukan ottelun päätösmaalin epäselvässä ja riitautetussa tilanteessa sen ollessa todennäköinen hyväksyttynä ennätyksenä tietysti nousijoiden Itay Kerner.

5-1 siis oli ottelun lopullinen lopputulos ja Islannin pojille tämä oli niin katkeraa todistaa ja jälleen maan jääkiekolle voi tulla pienessä maassa tai ainakin pienen väestön maassa pyyhkeitä kehiin.

Etenkin kun yleisöjulkisuus on välillä ollut kovin kielteistä näiden niukkojen nousemattomuuksien ja muiden kehitysten takia.

Joskin toki vähän enemmän jääkiekolla on nykyisin tilaa maassa kun selvin jalkapalloinnostus on laantunut ja välillä heikentynyt selvästikin. Mikäli vain tulisi näyttäviä tuloksia tai suoritusvarmuutta nousujen suhteen olisi Jäähaukkojen tarina siinä maassa hieman toinen.

Israel voitti siis nousten keskinäisvoiton turvin tasapelissäkin ja Islanti jäi rannalle noususta tasapelin suhteenkin siitä puhuen kun oli keskinäinen tappio. Ensi vuosi on toivon mukaan jälleen parempi ja toivottavasti edes sitten tulisi heille nousu vierasjäillä sitten.)

Seuraavaan viestiin tulee vielä päättyneen turnauksen pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tähän vielä juuri päättyneen turnauksen pistetilanne:

Jääkiekon Poikien MM-kisat 3. Divisioonaan sarjalohkoon A vuodeksi 2023 Islannin Akureyriin 12.3.2023-18.3.2023

3. Divisioona sarjalohko 3A Pistetilanne

Israel 12 pistettä

Islanti 12 pistettä

Turkki 9 pistettä

Meksiko 9 pistettä

Bosnia ja Hertsegovina 3 pistettä

Luxemburg 0 pistettä

Israel nousee siis ikäryhmän MM-kisojen 2. Divisioonaan siis tasapeleistä huolimatta tuloksineen keskinäisvoiton turvin ensi vuodeksi, Islanti täpärästi jäi noususta näinkin kun keskinäinen tappio viime hetkellä oli Israelista ratkaiseva, Turkki oli kolmas saaden täpärästi maalieron turvin pronssia, Meksiko oli neljäs jääden siis myös hyvin täpärästi mitaleitta parhaimmassa turnauksessa vähään aikaan maalle, Bosnia ja Hertsegovina oli viides ja toiseksi viimeinen kun kesken turnauksen olleiden näyttöjen tyrehdyttyä palattiin tuttuun taantumukseen ja säilymistaistoon ja lopuksi Luxemburg oli kuudes ja viimeinen järkyttävänkin yksiselitteisesti.

Luxemburg putosi ansaitusti alempaan lohkosarjaan ensi vuodeksi kun sieltä tänne nousee kieltämättä monien käänteiden jälkeen Uusi-Seelanti kun myös esimerkiksi Hong Kong olisi voinut nousta.

Mikäli tämän ikäryhmän kisat olisi pelattu yhteiskisoina olisi siinä kieltämättä ollut oma mielenkiintonsa seurata mahdollisesti juurikin Uuden-Seelannin tai Hong Kongin näyttöjä paremmin kuin miten nyt pienemmässä osin tynkäturnauksen luontoisessa tapahtumassa.

Tosin yhteiskisoissa sitten peränpitäjätkin olisi olleet hyvin selviä eli Luxemburg ja Etelä-Afrikka otteineen.

Israelilla ikäryhmä kehittyy, mutta osa nyt olevista pelaajista vanhenee siirtyen varttuneempien käyttöön jolloin tietenkin se voi olla edelleen isompaan sarjaan ahdingossa kehitysteineen.

Islanti taas käy omaa kujanjuoksua myös aikaa vastaan ja tulevaisuuden kesken.

Etenkin kun niin monessa vähän tuoreemmassa jääkiekkomaassa etenkin poikien ja nuorison yleisessä jääkiekossa kiinnostus on ihan toista luokkaa kuin siellä joten nousulle tulee kyllä kiire lähivuosille mikäli mieliin paremman mielikuvan teetättää itsestään.

Ensi vuoden pohdinnoiksi se sitten menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös