Pardus

Jäsen
Nousi kyllä Kiinaa valmentaneen Juha Nurmisen sympatiapisteet, kun satuin löytämään tämän artikkelin:
IIHF - A growing partnership

Hän olikin tehnyt joukkueen kanssa kovasti töitä koko kauden ajan. Onko missään ollut juttua, että 12 kiinalaista on harjoitellut Vuokatissa koko kauden ajan? Olivat pelanneet myös harjoitusotteluita rautaliigan joukkueita vastaan ja voittaneet kaikki, Haukoille olivat hävinneet vasta jatkoajalla, mutta Bluesin A-nuoret oli ollut liian kova pala.

Kiinalaisen apuvalmentajan visioissa on kiinalaisjoukkue jossain Suomen liigoista. Varmaankin Mestistä ajatteli.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 2. Divisioonan/2-divisioonan 2B-sarjalohkossa tai myös MM-kisojen C2-sarjassa Meksikossa päätöspäivän eli 27.4.2019 ottelutulokset olivat seuraavat:

Israel-Georgia 7-3

Islanti-Uusi-Seelanti 4-2

Pohjois-Korea-Meksiko 2-8

Lopullinen sarjataulukko oli seuraava:

Israel 14 pistettä

Islanti 9 pistettä

Uusi-Seelanti 9 pistettä

Georgia 6 pistettä

Meksiko 4 pistettä

Pohjois-Korea 3 pistettä

Israel nousi ja Pohjois-Korea putosi vaikkakin hengettömin joukkue kisoissa tuntui olevan itse isäntäjoukkue Meksiko ja yritteliäin Georgia. Israelin nousujyräämistä oli hankalampi pysäyttää sen päästyä vauhtiin, mutta Islannin ja Uuden-Seelannin ollessa menettämättä joitakin pisteitä olisi noususta tullut tiukempaa kuin tuli.

Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonassa/3-divisioonassa tai myös vanhemman ajan pohjalta D-sarjassa Bulgariassa päätöspäivän eli 28.4.2019 ottelutulokset olivat seuraavat:

Turkki-Turkmenistan 5-4 (Hyvin täpärällä oli olla Turkmenistanin voitto periaatteessa viime vuosien tärkeimmästä tukijasta ja mittatikusta eli Turkista puhuttaessa. Turkmenistan tuntuu olevan jääkiekossa jo melkein uudelleen vasta-alkajana ikään kuin valmiiksi siinä asemassa minkä saavuttamiseen on Turkilta kulunut noin hieman yli 30 vuotta aikaa.

Väistämättä toki Neuvosto-Turkmenistanin aika oli myös toinen, mutta toisaalta silloinkin se ei ollut ihan kovinkaan hyvää ja sen jälkeen oli pitkään olematonta Turkmenistanin osalta jääkiekossa Turkin sitten tietenkin pelatessa jääkiekkoa miten taisi pitkälle 1990-lukua ja 2000-lukua. Innokkuuden jatkuessa Turkmenistanilla tuolla tasolla on Turkilla peiliin katsomisen paikka. Etenkin kun Turkissakin on viimeisen 10-15 vuoden aikana ja kaikkiaan vajaan 20 vuoden aikana yritetty panostaa jääkiekkoon runsaasti laihoin tuloksin sinänsä.)

Taiwan-Etelä-Afrikka 7-9 (Kiekkopantterit tai tämän vuoden perusteella pikemmin sanottuna Hokkie-Renoster eli tässä tapauksessa Kiekko-Sarvikuonot tai myös Kiekkosarvikuonot voittivat vihdoin ja viimein edes jonkun ottelun ja saivat pisteitä. Ainoa voitto-ottelukin oli mennä tappioksi.)

Luxemburg-Bulgaria 0-7 (Bulgarialta odotettu maalikarkelo kotiyleisön edessä ennen ensi vuoden todennäköisiä vaikeuksia.)

Lopullinen sarjataulukko oli seuraava:

Bulgaria 15 pistettä

Turkki 9 pistettä

Turkmenistan 7 pistettä

Luxemburg 6 pistettä

Taiwan 5 pistettä

Etelä-Afrikka 3 pistettä

Bulgaria nousi ja Etelä-Afrikka putosi Jääkiekon MM-kisojen 3. Divisioonan/3-divisioonan tai D-sarjan MM-kisojen Karsintaan. Kaikkein onnistuneimmillaan Turkmenistan olisi voinut olla hyvinkin lähellä sarjanousua, mutta nyt olevaankin suoritukseen on syytä olla tyytyväinen. Ja ainakaan Kirgisian kaltaisia virheitä laittomien edustuspelaajien johdosta ei tapahtunut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa ollaan myös jo karkelot tietenkin aloitettu vanhemman ajan MM-kisojen B-sarjan sarjalohkojen 1A ja 1B tai myös B1 ja B2 osalta niistä puhuttaessa.

1A/B1-sarjalohko pelataan Kazhakstanissa ja 1B/B2-sarjalohko pelataan tämän päivän Kiekkopääskyjen Kotipesässä Eestissä ja tietenkin Sakun Suurhallin henkisiä perinteitä jatkavalla Tondiraban Jäähallilla.

Kazhakstanissa pelattavissa otteluissa onkin ollut 29.4.2019-5.5.2019 sarjalohkon 1A/B1 pelattavien ottelujen osalta jo draamaa josta pahin valitettavasti allekirjoittaneen osalta nyt ainakin suoraan tunnustettakoon oli heti alkuun Unkarin suhteellisen uskomaton tappio Etelä-Korealle. Tappiota kyllä odotin, mutta en ehkä ihan noin suurta.

Yhden tai kahden maalin tappio olisi ollut hyväksyttävä, mutta ei 1-5 tulos.

Paitsi tietenkin sarjanousun jo hävinneenä ja kaiken innon menettäneenä tilanne olisi ollut toinen hyväksyttävyyden osalta.

Etelä-Korea kuitenkin tarvitsee voittonsa ja hyvä niin.

Itse kaikkiaan tilanteet tähän asti ovat olleet seuraavat:

29.4.2019

Unkari-Etelä-Korea 1-5 (Murheellista menoa ja viime vuoden brittitappion jälkeen sai niellä taas kerran katkeraa kalkkia näin Unkarin kannattajana. Pahinta tietenkin, että ihan heti alkuun. Tosin kaikkien aikojen murheellisimpiin Unkarin otteluihin jääkiekossa on vielä sentään reilusti matkaa ja Etelä-Koreakin on voittonsa ilman muuta reilusti ansainnut. Olisi jopa ilman jo pelattuja Talviolympialaisiaankin.)

Liettua-Valko-Venäjä 3-4 (Valko-Venäjältä oli kyllä ponneton ja jähmeä esitys. Eilisen otteiden jatkuessa toivottavasti tänäänkin Unkarilla sentään on edes jotain mahdollisuuksia vielä pitää se kakkospaikka elossa mikäli Jään Visenttien jähmeys jatkuu. MM-kisoihin päästessään ei tule olemaan helppoa ja hissijoukkueen asema on yllättävänkin todennäköinen. Liettualla saattaa olla vielä Mustan Hevosen paikka mikäli edes puoleksikaan eilisen pelin tasoa pystyvät pitämään yllä.)

Slovenia-Kazhakstan 2-3 (Vahva ja tasainen peli, mutta ehkä ihan vähän oli kisaisäntä tällä kertaa parempi.)

Tämän päivän ottelut ovat menneet toistaiseksi seuraavasti:

30.4.2019

Etelä-Korea-Slovenia toistaiseksi tilanteessa 4-3 toisen erän jälkeen ja kun pelataan kolmatta erää

Unkari-Valko-Venäjä

Huomenna 1.5.2019 pelataan yksi ottelu:

Kazhakstan-Liettua

Eestissä 28.4.2019-4.5.2019 välisenä aikana pelattavien sarjalohkon 1B/B2 ottelujen osalta tilanne välipäivän aikaan on seuraava:

28.4.2019

Ukraina-Japani 2-3

Romania-Viro 4-3 (Voittoon tarvittiin Rangaistuslyöntilaukauskilpailu minkä Gheata Tricolori tai myös Tricolori Hochei vei nimiinsä.)

Hollanti-Puola 1-8 (Ijs-Oranjea vietiin Valkokotkien ajoittaisesta kompuroinnista ja maalipaikkojen viimeistelyn kehnouden takia lopulta kuitenkin kuin litran mittaa. Toisaalta kun ei Tillburg Trappersin pelaajia ole nyt saatavilla niin putoaminen ja vaikeudet muutenkin ovat tosiasia. Silloin kun ihan kaikki parhaat pelaajat olisivat saatavilla niin voisi olla pysyvä hissijoukkue tai jopa sitä parempi juurikin sarjalohkon 1B/B2 osalta puhuttaessa.)

29.4.2019

Japani-Romania 2-3 (Japanille tuli harmittavan niukka tappio eilen kun toissapäivänä tuli niukka voitto.)

Puola-Ukraina 7-3 (Puola tuntuu jyräävän näissä kisoissa nyt ilman ihmeitä mikäli otteet jatkuvat yhtä suotuisana.)

Viro-Hollanti 4-1 (Periaatteessa rutiinivoitto, mutta ajoittain aika vaikealta näytti Kiekkopääskyillä pelaaminen.)

Huomenna 1.5.2019 pelataan seuraavat ottelut:

Hollanti-Ukraina

Japani-Viro

Puola-Romania
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ikävää että B-kisat pelataan Astanassa, koska matsit alkavat naurettavan aikaisin. Olisi tullut katsottua ainakin jokunen matsi enemmän, jos olisivat alkaneet normaaliin aikaan.

Alkaako Slovenian kärkiukot ikääntymään? Heillä tuntuu olevan vuodesta toiseen samat ukkelit kentällä, eikä se voi kantaa loputtomiin. Joskus he vielä nousivat joka vuosi takaisin tippumisen jälkeen, mutta nyt on alkanut nousemaan oudompia joukkueita heidän sijastaan. Uutta sukupolvea ei ole oikein näkynyt Pittsburghin farmeihin kohta siirtyvää Drozgia lukuunottamatta. Isommillakin mailla (Ranska, Norja) on ollut vaikeaa kun lopettelevien suuruuksien tilalle ei löydy läheskään saman tason pelaajia. Tai vastaavasti ne suurudet vetävät joukkueessa 40+ asti.

Jos arvostelin Unkarin pakistoa ennen kisoja, niiin ei Sloveniankaan vastaava ole kovin ihmeellinen. Kaikki miehet tulevat alasarjoista tai paremman liigan jämärooleista. Mursakin puuttuminen haittaa toki paljon, mutta hän ei auttaisi rosterin epätasapainoa. Katsoin vähän lopusta Korea-matsia ja Ranskan sarjasta kaivettu veskari Pintaric ei näyttänyt todellakaan hyvältä. Kun siihen lisätään vielä heikko puolustus, niin en ihmettele yhtään jos Korea on hakannut 4 maalia jollain 15 laukauksella.

Dalton on aloittanut odotetun vahvasti. 4 päästettyä maalia 2 peliin ei ole yllätys "nallipyssy-hyökkäyksiä" vastaan. A-sarjassa on vastassa todella paljon kovempia ja varsinkin leveitä joukkueita, joten heitä vastaan Korean tekeminen oli todella vaikeaa. Dalton murtuikin lopulta, vaikka hän torjuikin aina useita pahoja tilanteita. Se on kuitenkin yllättävää että Korea on mättänyt jo 9 maalia, olkoot vastustajien pakistot mitä tasoa tahansa. Odotin nihkeitä 2-2 otteluita.

Valko-Venäjän joukkue näyttää paperilla pelättyäkin heikommalta. Olisi voinut olettaa, että tippuminen oli sen verran suuri häpeä, että joukkue nostetaan nyt vaikka väkisin. Pelaajille olisi voinut tarjota vaikka ruplakasaa osallistumisesta tms. Rahalla hankitut Platt ja Bailen auttavat varmasti, mutta muuten ei näytä kovin hyvältä. Kokeita KHL-pakkeja ei ole mukana juurikaan ja hyökkäys on myös kapea. Philadelphian varaus Sushko ja pari muuta lupaavaa junnua joutuukin suureen rooliin, enkä tiedä pystyvätkö he vielä sitä kantamaan. Joukkue onkin huonompi kuin viime vuonna heikosti esiintynyt V-Venäjän mittapuulla keskinkertainen nippu.

Vahvasti heikentynyt maalivahtipeli kruunaa Belarussian ongelmat. Heidän peli ei ole ollut enää aikoihin hirveän hohdokasta, mutta laadukas veskari on viimeistään pelastanut joukkueen. Nyt heidän pitää valita Tshekin liigassa penkillä istuvan konkarin ja usean nuoren väliltä. Nuorista KHLn kakkonen Karnauhov ei taida olla tällä kertaa mukana ja AHLn ja ECHLn väliä seilaava Kulbakov taitaa olla kiinni pudotuspeleissä. Noista nuorista voi tulla joskus suht koviakin tekijöitä, mutta vielä viime vuonna he joutuivat liian isoihin saappaisiin.

Valko-Venäjältä oli kyllä ponneton ja jähmeä esitys. MM-kisoihin päästessään ei tule olemaan helppoa ja hissijoukkueen asema on yllättävänkin todennäköinen.
Tuo on ihan totta. Vielä 10-15 vuotta sitten V-Venäjä oli samalla viivalla hyvien pikkumaiden kanssa ja taisteli playoffpaikoista. Sen jälkeen on ollut vaikeaa kun materiaali on vanhentunut ja uusia kasvoja ei ole ollut näkyvissä. Maa olisikin tippunut jo aikaisemmin jos he eivät olisi tekohengittäneet joukkuetta ostopelaajilla. Viime vuosina sieltä on tullut jo ihan hyviä junnuja, mutta se ottaa aikaa ennen kuin he pystyvät ottamaan vastuuta aikuisissa. Seuraavien vuosien siirtymä onkin mielenkiintoinen. Jos V-Venäjä saisi Olympiarosterinsa jalkeille, he olisivat kuitenkin yleisten A-sarjan joukkueiden heikointa tasoa (Ranska,Itävalta). Ostopelaajat ovat kuitenkin mukana vähän aina kun sattuu huvittamaan (maksetaanko aina sama summa?), ja kun konkaritkin ovat alkaneet vältellä maajoukkuetta hyvällä prosentilla, niin tulevista vuosista on helppo ennustaa vaikeita. Karlsson ja ketjullinen kanukkeja pelasti Kazakstanin samanlaisessa tilanteessa, toivottasti Belarus ei alennu samaan temppuun!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Tuo on ihan totta. Vielä 10-15 vuotta sitten V-Venäjä oli samalla viivalla hyvien pikkumaiden kanssa ja taisteli playoffpaikoista. Sen jälkeen on ollut vaikeaa kun materiaali on vanhentunut ja uusia kasvoja ei ole ollut näkyvissä. Maa olisikin tippunut jo aikaisemmin jos he eivät olisi tekohengittäneet joukkuetta ostopelaajilla. Viime vuosina sieltä on tullut jo ihan hyviä junnuja, mutta se ottaa aikaa ennen kuin he pystyvät ottamaan vastuuta aikuisissa. Seuraavien vuosien siirtymä onkin mielenkiintoinen. Jos V-Venäjä saisi Olympiarosterinsa jalkeille, he olisivat kuitenkin yleisten A-sarjan joukkueiden heikointa tasoa (Ranska,Itävalta). Ostopelaajat ovat kuitenkin mukana vähän aina kun sattuu huvittamaan (maksetaanko aina sama summa?), ja kun konkaritkin ovat alkaneet vältellä maajoukkuetta hyvällä prosentilla, niin tulevista vuosista on helppo ennustaa vaikeita. Karlsson ja ketjullinen kanukkeja pelasti Kazakstanin samanlaisessa tilanteessa, toivottasti Belarus ei alennu samaan temppuun!
Jokus takavuosina Valko-Venäjän maajoukkue oli yhtä kuin Dinamo Minsk ja siihen sitten muutama täsmävahvistus P-Amerikasta ja/tai SKA-ZSKA akselilta. Nyt eivät ole onnistuneet pitämään maajoukkueen runkopelaajia Minskissä vaan nämä pelaavat missä kukakin. Kazakkien joukkuehan on käytännössä liki 1:1 Barys Astanan KHL-porukka. Astanan valmentajilla on palkaton oto-velvollisuus valmentaa myös maajoukkuetta (tai pitäisikö sanoa että maajoukkuevalmentajat vetävä sivutoimisesti myös Astanan reenejä...). Ja jos mj:ssa menee reisille, niin kenkää tulee myös Astanasta.
 
"What would Nickerson do?"

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Jokus takavuosina Valko-Venäjän maajoukkue oli yhtä kuin Dinamo Minsk ja siihen sitten muutama täsmävahvistus P-Amerikasta ja/tai SKA-ZSKA akselilta. Nyt eivät ole onnistuneet pitämään maajoukkueen runkopelaajia Minskissä vaan nämä pelaavat missä kukakin.
Valko-Venäjällä oli aikanaan laadukkaita pelaajia hyvässä peli-iässä ja siihen päälle konkareita. Heistä oli hyvä koota joukkue ja se jopa menestyi jotenkin. Nyt puuttuu hyvässä iässä olevat pelaajat käytännössä kokonaan. Jäljelle jää vain Kostitsynien ikäluokan konkarit. Heidät voi palkata KHLn keskikenttiin, mutta sitten ei jää pelipaikkaa keskinkertaisille omille pelaajille. Maajoukkueeseen otetaan nykyään pelaajia jopa omasta sarjasta. Minsk tarvitsee taas ulkomaalaisia kun tarpeeksi hyviä omia pelaajia ei vielä ole. Kunhan nuoret nostaa päätään, niin hyvillä ulkkarihankinnoilla voisi pärjätä ainakin KHLssä, ellei nuoret sitten karkaa AHLn suuntaan.

Näen maalivahtipelin tärkeänä hommana kapean materiaalin pikkujoukkueille. Huet piti pitkään pystyssä Ranskaa ja Mezin V-Venäjää. Karlsson ja sitä ennen Kolesnik pitävät Kazakit pinnalla vaikka joukkue sakkaisi pahastikin. V-Venäjällä ei ole nyt tuollaista kivijalkaa kun Lalonde lopetti uransa nuorena.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Slovenia ja Unkari ovat nyt hävinneet molemmat ottelunsa 1A-Divisioonan kisoissa. Unkari hävisi tänään V-Venäjälle lukemin 3-1 ja Slovenia Etelä-Korealle 5-3.

Ei näytä hyvältä näiden kahden maan kannalta. Unkaria toivoisin taas ylös, mutta näillä tappioilla alkaa olla jo riski tippua 1B-divisioonaan ensi kaudeksi.
 
"Tomas Plihalin ajattelin haukkua jossain kohtaa lähetystä, katsotaan tuleeko aihetta." Antti Mäkinen 10.10.2012.

Plihal teki ottelussa kaksi maalia.

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minkähänlaisella diilillä esim. Geoff Platt tuolla Valko-Venäjän paidassa jääurheilua harrastaa. Toki varmasti aikanaan saanut hyvän korvauksen Belarussiksi vaihtamisestaan, mutta nyt kun ei ole enää vuosikausiin Minskissä pelannut, niin tuskinpa tuo tuolla ihan kovasta kansallistunteesta pellailee.
 
Saatana.
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Plättyhän joskus suunnitteli ääneen pyrkimistä Suomen maajoukkueeseen (kun on Suomen passi ja suomalainen emäntäkin). Mutta ilmeisesti hänelle kerrottiin että no tsääns. Pitäisi pelata X vuotta Liigassa ja opetella pelaamaan "meidän peliä" kaikkien Jalosen sääntöjen mukaan ennekuin asiaa edes harkittaisiin. Ja kun on jo kerran vaihtanut CAN => BLR niin onnistuuko enää vaihto kolmanteen maahan? EI taida olla yhtään ennakkotapausta.
 
"What would Nickerson do?"
Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
Jos pitäisi tähänastisten pelien perusteella veikata 1B:n lopullista sarjataulukkoa, niin minun papereissa se näyttäisi tältä.

1.Puola
2.Romania
3.Japani
4.Ukraina/Viro
5.Viro/Ukraina
6.Hollanti

Puola on ollut toistaiseksi täysin omaa luokkaansa, ja pitäisin jättiyllätyksenä, jos mikään muu maa nousisi ensi vuodeksi 1A divisioonaan. Romania on ollut turnauksen tähän saakka pirtein yllättäjä ja voittanut jo sekä Viron että Japanin, joita pidin ennen turnausta Puolan päähaastajina. Romanialle käytännössä riittää turnauksen kakkospaikan varmistamiseen voitto naapurimaa Ukrainasta. Japani on ollut toistaiseksi "ok", mutta voitti toisaalta Ukrainan vain hikisesti ja hävisi Romanialle. Uskon sen kuitenkin pystyvän voittamaan Viron paremman maalivahtipelin ja viimeistelyn turvin. Ukrainan ja Viron keskinäinen on lopuista peleistä vaikein veikattava. Laskisin materiaalin leveyden Ukrainalle noin 60-40 mutta toisaalta Virolla on takanaan kotiyleisön tuki, joten saattavat hyvinkin venyä Japanin tapaan maalin voittoon Ukrainasta.
 
Exploring...​

Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
Hfboardsilla joku nimimerkki kertoili tällaista

"Tadas Kumeliauskas has joined the team and will be a game-time decision. Well, there has never been the time we could have used him more than we do now."

Olisi kyllä iso vahvistus Liettualle huomista "kuolemanpeliä" silmällä pitäen. Jos sen pelin Unkari häviää, niin putoaminen 1B:hen on jo todella lähellä. Toisaalta sama koskenee Liettuaa. Tulen seuraamaan tätä peliä mielenkiinnolla, kunhan jaksan olla hereillä 9:30 :D
 
Exploring...​

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Hieman puskista tuli itselleni Romanian taso. Osaako joku kertoa, onko Romaniasta haastamaan 1A lohkon maita. Tokihan Puolan kaataminen on jo kovahko juttu. Itselleni Romania on täysi musta laatikko jääkiekko maana. Eli osaisko joku lyhyesti kertoa, mikä siellä on nykyisyys ja näkyykö tulevaisuudessa valoa parempaankin?
 
Kimmo Rannisto: Olemme tutkineet asiaa ja kysyneet jääkiekkoväeltä ja kukaan ei sanonut, että he haluavat nähdä suosikkijoukkueensa liigakarsinnoissa
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Ei näemmä edes Anze Kopitar ole kyennyt hinaamaan Sloveniaa voittojen tielle. Joukkue sentään joku vuosi sitten pelasi vielä A-sarjassa mutta nyt taistelee Liettuan kanssa putoamisesta IB sarjaan. AK:n henkilökohtainen saldo on vain kolme hikistä syöttöpistettä kolmessa ottelussa vaikka pitäisi olla tuolle tasolle ihan ylikylän kaveri. Joukkueen menestykseen tietty vaikuttaa myös veskari eikä Pintaric ole esittänyt mitenkään loistavia otteita mutta ei se poista sitä että Kopitarilta varmaan on odotettu isoa roolia hyökkäyspäässä.
 
"What would Nickerson do?"
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Heidän kolme parasta joukkuettaan pelaa tasoltaan Suomi-sarjaa vastaavaa Unkarin liigaa. A-sarjaan ei mitään asiaa, mutta potentiaalia on 1A/1B hissijoukkueeksi.
Kai sit Erste Liigaa voi Unkarin liigaksikin kutsua. Liigassa on kuitenkin 3 joukkuetta Romaniasta, 4 Unkarista ja Vienna Capitalsin reservijoukkue. Ja runkosarjan 2. ja 3. sijat menivät Romanialaisille Czikseredalle ja Corona Brasoville. Pleijariessa tosin jäivät sijoille 4 ja 5 Ferencvarosin ollessa varsin ylivoimainen.
 
"What would Nickerson do?"

Pardus

Jäsen
Kai sit Erste Liigaa voi Unkarin liigaksikin kutsua. Liigassa on kuitenkin 3 joukkuetta Romaniasta, 4 Unkarista ja Vienna Capitalsin reservijoukkue. Ja runkosarjan 2. ja 3. sijat menivät Romanialaisille Czikseredalle ja Corona Brasoville. Pleijariessa tosin jäivät sijoille 4 ja 5 Ferencvarosin ollessa varsin ylivoimainen.
On toki kansainvälistynyt yhä enemmän, mutta on kuitenkin unkarilaisten luomus, Erste Bankin Unkarin yksikön sponsoroima ja määrittää aina Unkarin mestarin. Romaniassa pelataan kuitenkin myös omasta mestaruudesta.

Wikipediassa olevat "tiedot" Unkarin mestaruuden määrittämisestä ovat 2010-luvun alkupuolelta. Silloin myös unkarilaisjoukkueet pelasivat erillisestä tittelistä. Nykyään unkarilaisilla on vain Erste Ligan mestaruus ja Unkarin mestari voi olla myös romanialaisjoukkue. Romanian mestari tulee kuitenkin vain Romaniasta.

Romanialaisjoukkueiden pelaajille tulee muuten aika käsittämättömät määrät otteluita kauden aikana. Esimerkiksi Czikseredan Radim Valchar näkyy pelanneen 61 ottelua Erste Ligan runkosarjassa ja siihen päälle 26 ottelua Romanian liigan runkosarjassa! Enemmän kuin Liiga-pelaajat CHL-otteluineen.

Täksi kaudeksi Erste Ligan unkarilaisjoukkueiden määrä väheni, kun Miskolc ja MAC siirtyivät Slovakian liigaan. AV19 on puolestaan pelannut jo yli 10 vuotta Itävallassa.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Hauska juttu, kun Jatkoaika on nyt haastatellut Tallinnan kisoja katsomassa olevaa suomalaispariskuntaa ja silloin kun heitä näytettiin katsomossa yhdessä ottelussa niin katsoin, että onpa siinä suomalaisen näköinen pariskunta :D Kannustakaahan sitten Viro voittoon Ukrainasta!

@Toimitus Eikö Mark Viitasta ole löytynyt Tondiraban uumenista?
 

Pardus

Jäsen
Kiitokset toimitukselle! :)

Viitasenhan kannattaisi yrittää ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa TuToon ja houkutella Mölderkin mukaan ensi kevään kisoihin ;) Tälleen niinku vink vink. TuTon A-junnuissahan pelaa puolestaan Kristofer Jõgi ja Rasmus Kiik.
 
Viimeksi muokattu:

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Mölder on siitä mielenkiintoinen tapaus ettei ole pelannut EP:n mukaan missään Viron ikäkausi-majuissa, tiedä sitten mikä tuossa on taustalla. Suomen ja Viron kaksoiskansalainen hänkin eli kärkkyisikö Suomen majuun paikkaa. Uskoisin olevan heittämällä ykkönen jos lähtisi mukaan vaikkei Koitmaakaan huono ole.

Linkki: Conrad Mölder at eliteprospects.com
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1B-sarjalohkossa tai myös B2-sarjalohkossa Eestissä tilanne näyttää viime aikojen pelattujen ottelujen osalta ennen päätöspäivän pelejä 1.5.2019 eteenpäin pelattujen ottelujen jälkeen tältä:

1.5.2019

Hollanti-Ukraina 1-8

Japani-Viro 5-2

Puola-Romania 2-3 (Ottelun ratkaisuun tarvittiin Jatkoaika minkä Gheata Tricolori tai Tricolori Hochei hieman nimityksestä riippuen voitti suhteellisen sensaatiomaisesti toki viime vuosien nousun huomioiden.)

2.5.2019

Japani-Hollanti 2-3

Ukraina-Romania 1-5

Viro-Puola 2-3

Tänään pelataan päätöspäivänä 4.5.2019 seuraavat ottelut:

Romania-Hollanti

Puola-Japani

Viro-Ukraina

Ottelut alkavat myös Suomen ajassa kuten Eestissä samaan aikaan eli Klo 13, Klo 16.30 ja Klo 20.

Itse sarjataulukon tilanne näyttää päätöspäivänä tältä:

Romania 10 pistettä

Puola 10 pistettä

Japani 6 pistettä

Viro 4 pistettä

Ukraina 3 pistettä

Hollanti 3 pistettä

Vain Romania ja Puola voivat enää nousta 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen 1A-sarjalohkoon tai B1-sarjalohkoon.

Muut voivat pudota periaatteessa aivan suorin voitoin Japania myöten 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen eli käytännössä vanhemman ajan C-sarjan MM-kisojen 2A-sarjalohkoon tai C1-sarjalohkoon.

Japanilta ja siitä puhuttaessa turhauttavankin niukkoja tappioita, mutta myös kyllä omiin virheisiin munittu nousumahdollisuus muun muassa ainakin Hollanti-ottelussa. Suoralla voitolla tulisi sentään edes vähän kunnianpalautusta ja hyvä mieli edes ensi vuodelle.

Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonan/1-divisioonan 1A-sarjalohkossa tai myös B1-sarjalohkossa Kazhakstanissa tilanne näyttää tältä ennen tämän päivän ja huomisen päätöspäivän eli 5.5.2019 otteluja 30.4.2019 eteenpäin pelattujen ottelujen osalta niiden jälkeen:

30.4.2019

Etelä-Korea-Slovenia 5-3 (Tässä vaiheessa Etelä-Korean tahti oli mainioin ja edelleen tämä voitto oli elintärkeä vieläkin käsissä olevan sarjanousun kannalta kun toiseksi tuleminenkin riittää. Slovenialle tämä ottelu ja koko turnaus yleensäkin miesmuistiin on ollut ehkä pahiten penkin alle mennyt turnaus.)

Valko-Venäjä-Unkari 3-1 (Tässä vaiheessakin uskoa Unkariin oli vielä jonkin verran, mutta sarjanousu edes toisen sijan osalta alkoi näyttää jo hieman liian kaukaiselta haaveelta.

Valko-Venäjä toki petrasi aiempiin otteluihinsa nähden, mutta jopa Unkarin voitto-otteluun Valko-Venäjästä lähivuosista ja siitä puhuttaessa ihan MM-kisoissakin näytti melko kankealta tuo liikepeli siihen verrattuna tai aikaan ennen Unkarin onnistunutta voitto-ottelua.

Toisaalta vaikka Unkarikin olisi voittanut niin nousuun tarvittaisiin tai olisi tarvittu tuolloisten ajatusten mukaan niin vain paljon enemmän.)

1.5.2019

Kazhakstan-Liettua 3-1 (Liettualta loppuivat yllätykset tällä kertaa kisaisäntien hoitaessa homman kotiin lipsumisesta huolimatta ainakin ajoittain.)

2.5.2019

Liettua-Unkari 1-4 (Voitto toki sentään Unkarille, mutta sen verran väkinäiseltä tuntui kyllä katsella liikepeliä. Toivottavasti Unkarilla vain olisi nyt kerta kaikkiaan unohdettavan huono vuosi tällä erää jääkiekossa. Liettua tästä eteenpäin alkoi lopullisesti pelata lähinnä säilymisestä jos ei jo sitäkin ennen tavallaan. Unkarin jännityksessäkin pitäminen aina hyve Jään Ritareille.)

2.5.2019

Valko-Venäjä-Slovenia 4-1 (Voitettuaan Unkarin Valko-Venäjän peli tuntui ehkä jopa tämän turnauksen parhaimmalta tai edes vapaammalta tähän asti.

Jään Visenttien jähmeys vaikutti ainakin nyt etäisemmältä. Slovenia sen sijaan hörppäsi maaleja ja välillä tuntui käyvän pahemminkin. Välillä tuntui kuin olisi ollut Slovenian sijaan Kroatia jäällä.

Sen verran vaikealta tuntui kyllä meno näyttävän ja jos ei itse meno niin maalinteko mikä on Unkarin tapaan ollut poikkeuksellisesti uskomaton ongelma.)

Etelä-Korea-Kazhakstan 1-4 (Etelä-Korean nousu vaikeutui, mutta ei ole edelleen mahdoton toteuttaa. Kisaisännät hyötyivät osin ehdottomasti kotiyleisöstä. Muuten ei ehkä ihan noin hyvin olisi pelattu kuin mitä pelattiin. Kaikkiaan sarjatasolle ihan hyvä ottelu joka olisi ehkä saanut olla vähän tiukempikin tasoltaan.)

3.5.2019

Unkari-Slovenia 0-6 (Istenem! Tämä unkarilaiseen kissajumalaan eli Isteniin pohjimmiltaan viittava kirosana kävi lievästi sanottuna helkkarin monta kertaa mielessä ja ihan tavallistenkin suomalaisten kirosanojen ohella lenteli jokusen kertaa suustakin.

Käytännössä kaikkien aikojen tai ainakin surkein Slovenia omissa surkeimmissa kisoissaan yhtä lievästi sanottuna aikoihin on Unkarille edelleen valtava henkinen peikko selässä. Ja milloin ei ollut henkinen peikko niin sitäkin kutisevampi vanhan kansan henkinen kyssäselkä!

Välillä tuntui pahimman tunnekuohun keskellä, että oliko kenties Adam Vayn tai Bence Balizsin sijaan maalilla kenties Zoltan 'Imuri' Hetenyi nuorempien aikojensa haukkumanimen mukaan vai sitten jopa peräti Karoly 'Hörppypoika Australialle 1992 ja vielä joskus tämän jälkeenkin' Ban?

Ihan hetkeen ei ole ottanut pannuun Unkarin maalivahtipelaaminen näin paljon. Ja mikäli ei se olisi ottanutkaan niin pakistolla tuntui ainakin olevan homma kuin täillä tervassa.

Viime vuoden brittitappio on tuntunut painaneen Unkarin mielen matalaksi muutenkin jo ennen kautta ja vaikka jossain määrin vaikeita kisoja odotinkin Unkarille niin en näin vaikeita pahimmillaankaan.

Slovenialla oli viime vuonnakin huonot kisat, mutta tänä vuonna se löi itsensä huonommuudessaankin ja olisi kyllä nyt oikeasti pitänyt Unkarin saada edes maali tai pari-kolme Slovenian selän taakse.

Mikäli tällainen tappio nyt olisi pitänyt ihan pakosti sietää niin sitä varten olisi pitänyt olla edes se voitto tai kaksi aiemmista peleistä jolloin edes nousuhaaveet olisi pysyneet elossa. Lohdutukseksi ei sentään Sloveniakaan voi onneksi enää nousta kaikessa surkeudessaan.)

Itse tämän päivän eli ottelut ovat seuraavat:

4.5.2019

Etelä-Korea-Liettua

Kazhakstan-Valko-Venäjä

Ottelut alkavat näillä näkymin paikallista aikaa Klo 14 ja Klo 17.30 eli Klo 11 Suomen aikaa ja Klo 14.30 Suomen aikaa.

Huomisen päätöspäivän eli 5.5.2019 ottelut ovat tämän päivän ottelujen jälkeen seuraavat:

Slovenia-Liettua

Valko-Venäjä-Etelä-Korea

Kazhakstan-Unkari (Tätä ottelua olisi niin toivonut voiton tai toisen sijan ja sarjanousun otteluksi Unkarin kohdalla, mutta näin ei valitettavasti ole käymässä vaan lähinnä sarjassa pysymisen kunniasta tai kunnian rippeistä muuten vain taistellaan.)

Ottelut alkavat näillä näkymin paikallista aikaa Klo 12.30, Klo 16 ja Klo 19.30 eli Klo 9.30, Klo 13 ja Klo 16.30 Suomen aikaa.

Tältä tilanne sarjataulukon osalta näyttää tällä hetkellä:

Valko-Venäjä 9 pistettä

Kazhakstan 9 pistettä

Etelä-Korea 6 pistettä

Slovenia 3 pistettä

Unkari 3 pistettä

Liettua 0 pistettä

Slovenia, Unkari ja Liettua eivät voi enää nousta vaan taistelevat kahden ensimainitun osalta sensaatiomaisesti jopa putoamistakin vastaan 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen 1B-sarjalohkoon tai myös B2-sarjalohkoon. Etelä-Koreakin voi tietysti vielä myös pudota, mutta vain möhliessään aivan kaiken pelaamalla tappiot täysin pisteittä.

Slovenia ja Unkari eivät voi saada kuin enintään 6 pistettä. Muutoin Etelä-Korea voi edelleen maan omien Kiekkoliiton pomojen monesti kerrottujen tavoitteidensa mukaisesti nousta näillä näkymin vakituiseksi hissijoukkueeksi ja siitä sitten pitämään ihan lähivuosina lopullisesti paikkansakin MM-kisoissa kunhan voittaa ainakin kerran ja mieluiten kaksi kertaa jäljellä olevissa otteluissa.

Melkoiset kisat ovat olleet, viihdyttävätkin ja toivottavasti kovin unohdettavat niin Unkarille kuin Slovenialle. Unkarilla tosin tätä karmeutta on tosin ollut jo pitkään siinä missä Slovenialle ei itse asiassa ihan niinkään paljon.

Molempien on kuitenkin aivan helkkaristi petrattava ja etenkin Unkarin on vain päästävä ongelmistaan pikaisesti eroon kun lähivuosina on Liettuan, Puolan ja Romanian kaltaisia jääkiekon pienkomeettoja nousemassa uhaksikin asti tällä menolla.

Romania erityisesti on Unkarille jääkiekon puolella samanlainen takavuosien ja takavuosikymmenten nk. Hannu Hanhi henkisesti kuin mitäpä vaikka Suomelle Ruotsi. Ainakin kun miettii yleistä jääkiekkopelaamista ja taituruutta.
 
Viimeksi muokattu:
Vain Romania ja Puola voivat enää nousta 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen 1A-sarjalohkoon tai B1-sarjalohkoon.
Kaikella kunnioituksella, mutta voitaisiinko nyt hyvänen aika sentään sopia tälle jokin järkevämpi nimitys?

Romania tai Puola nousee porrasta ylemmäs 1A:han. Unkari, Liettua tai Slovenia putoaa 1B:hen.

Muut voivat pudota periaatteessa aivan suorin voitoin Japania myöten 2. Divisioonan/2-divisioonan MM-kisojen eli käytännössä vanhemman ajan C-sarjan MM-kisojen 2A-sarjalohkoon tai C1-sarjalohkoon.
Sama juttu tämän kanssa. Olkoon se sitten 2A.
 
RELEASE THE KRAKEN

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Etelä-Korea ei voi pudota.
Hmm...

Näin ei taida enää pudota.

Ainakin mikäli vain on niin, että vaikka Liettua voittaisi vielä seuraavankin pelinsä kun nyt voitti sensaatiomaisesti 2-1 niin tosiaan keskinäisistä puhuttaessa Unkarilla on tappio Etelä-Koreaa vastaan joten Unkari putoaisi nyt huonoimmillaan jopa yksinään ainakin tavallaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kaikella kunnioituksella, mutta voitaisiinko nyt hyvänen aika sentään sopia tälle jokin järkevämpi nimitys?

Romania tai Puola nousee porrasta ylemmäs 1A:han. Unkari, Liettua tai Slovenia putoaa 1B:hen.Sama juttu tämän kanssa. Olkoon se sitten 2A.
Nimitysten suhteen itselleni oikeastaan sinänsä on samantekevää, että miten noita tavallaan nimittää.

Sarjanimenä tai numeronimenä.

Muutoin kyllä kaikkiaan uusi järjestelmä (Tai ei ihan niin uusi kun on ollut jo vuodesta 2012 lähtien voimassa.) on kyllä toiminut alkuvierastuksen jälkeen kansainvälisen jääkiekon alemmilla tasolla.

Mitä nyt joidenkin pienempien maiden nousu-urakkaa hankaloittaa tuo erillinen nousu vain erilliseen lohkosarjaan suoran isomman sarjapaikan sijaan ja ehkä noihin alempiin sarjoihin/sarjalohkoihin tai edes 1. Divisioonan/1-divisioonan MM-kisojen puolelle voisi myös 1B-puolelle järjestää kenties kahden nousijan menetelmän lisäämällä samalla yhden putoavan joukkueen myös 1A-puolelle.

Haaveena olisi ehkä joskus vielä vanhemman ajan selkeämmän sarjanousun ja sarjatason paluu sellaisenaan kuin se oli vuoteen 2011 asti lisättynä nyt tietenkin silti selkeällä lohkokakkostenkin mukaan pääsemisellä ja sitten ehkä jonkinlaisilla karsinnoilla MM-kisoihin vaikka 2-4 huonoimman MM-kisojen maan kanssa, mutta toisaalta juuri tasoerojen liiallisuuden ja uuden kokeilunhalun perusteella tuli tämä nykyinen menetelmä käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Hmm...

Näin ei taida enää pudota.

Ainakin mikäli vain on niin, että vaikka Liettua voittaisi vielä seuraavankin pelinsä kun nyt voitti sensaatiomaisesti 2-1 niin tosiaan keskinäisistä puhuttaessa Unkarilla on tappio Etelä-Koreaa vastaan joten Unkari putoaisi nyt huonoimmillaan jopa yksinään ainakin tavallaan.
Koska Liettualla ja Slovenialla on viimeisenä päivänä keskinäinen ottelu, molemmat eivät voi päätyä kuuteen pisteeseen ja ohi Etelä-Koreasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy