Fordél

Jäsen
Saksan miesten jalkapallomaajoukkue on voittanut neljä maailmanmestaruutta (1954,1974, 1990 ja 2014) ja kolme Euroopan mestaruutta (1972, 1980 ja - 996). Saksan edellisestä EM-kullasta on siis kuitenkin vierähtänyt jo neljännesvuosisata. Hopealla Saksa on ollut EM-kisoissa kolmesti (1976, 1992 ja 2008). Edellisissä EM-kisoissa 2016 Ranskassa Saksan tie tyssäsi välierätappioon isäntämaata vastaan.

Saksan EM-kisajoukkue tämän vuoden kisoihin:

Maalivahdit
Bernd Leno
Manuel Neuer (C)
Kevin Trapp

Puolustajat
Niklas Süle
Matthias Ginter
Lukas Klostermann
Antonio Rüdiger
Robin Koch
Mats Hummels
Robin Gosens
Marcel Halstenberg
Christian Günter

Keskikenttä ja hyökkäys
Joshua Kimmich
Leon Goretzka
Toni Kroos
Ilkay Gündogan
Florian Neuhaus
Emre Can
Kai Havertz
Jamal Musiala
Leroy Sané
Serge Gnabry
Jonas Hofmann
Thomas Müller
Timo Werner
Kevin Volland

Joukkueen päävalmentaja
Joachim Löw

Saksa pelaa EM-kisoissa kuolemanlohkossa F yhdessä Ranskan, Portugalin ja Unkarin kanssa, joten viime vuosina paikoin alavireisestikin Löwin alaisuudessa esiintyneellä Saksalla on täysi työ selvitä jatkoon kovasta lohkosta. Edellisessä Kansojen liigassa Saksa voitti kuudesta pelistään vain kaksi (hävisi toki vain yhden). Mukaan mahtui ikimuistoinen 6-0 tappio Espanjalle. Käynnissä olevissa MM-karsinnoissa Saksa on ottanut helpohkossa lohkossaan kolmesta ottelusta kaksi voittoa, mutta hävinnyt Pohjois-Makedonialle kotonaan. EM-kisojen karsinnoissa se sentään voitti lohkonsa ja kahdeksasta pelistä se voitti seitsemän peliä. Viimeisin harkkapeli päättyi 1-1 tasuriin Tanskaa vastaan. Viimeisessä harkkapelissä se kohtaa vielä Latvian 7.6.

Saksa on siis suuri kysymysmerkki näihin kisoihin. Materiaali on sekoitus vanhaa, menestynyttä sukupolvea ja uutta nälkäisempää sukupolvea. Maalivahtipelin pitäisi olla kunnossa, kun Neuer on palannut taas hyvälle tasolleen. Puolustus on ehkä suurin kysymysmerkki, ja omissa onkin soinut viime vuosina paikoin ihan liikaa. Keskikenttä ja hyökkäys näyttää paperilla todella hyvälle ja laajalle, mutta löytyykö sieltä kuitenkaan riittävän kliinisiä maalintekijöitä, kun tulee paikka iskeä pallo verkkoon.

Kyseessä on viimeiset arvokisat Löwin alaisuudessa, joten luvassa voi olla mitä vaan täydellisen ulospuhalluksen ja flopin sekä Euroopan mestaruuden väliltä. Oma veikkaus on, että Saksa jää alkulohkoon, mutta toivottavasti olen väärässä.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes
Saksan rosterilla on potentiaalia pelata upeaa jalkapalloa, mutta Löwin eväät taitavat olla tällä tasolla syödyt ja pelikirja kaipaisi päivitystä. Toisaalta yksittäisissä peleissä sattumalla voi olla suurikin merkitys ja Saksalta löytyy kosolti voittamisen kokemusta sekä taitoa. Veikkaan Saksan jäävän kolmanneksi, mutta etenevän kuitenkin pudotuspeleihin.

Joka tapauksessa Flickin alaisuudessa Saksa sitten viimeistään tehnee paluun aivan kirkkaimpaan kärkeen.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Keskikenttä on äärimmäisen vahva. Ehkäpä jopa maailman vahvin. Kun joukkueestasi löytyy Kroosin, Kimmichin, Goretzkan ja Gündoganin kaltaisia pelimiehiä, niin siihen on aika mukava rakentaa. Neljä maailman aivan absoluuttiselle huipulle kuuluvaa pelimiestä. Joudutaankohan Kimmich "uhraamaan" jälleen oikean laitapakin tontille, jonka senkin toki taitaa huikealla tavalla. Läpimurtokauden Mönchegladbachissa pelannut Florian Neuhaus saa todennäköisesti tyytyä jämäminuutteihin, samoin kuin supertalentti Musiala. Hieman itsekkäästi ja Bayern-fanin näkökulmasta ajateltuna, olisin jopa halunnut Musialan jäävän ulos lopullisesta kisajoukkueesta. Saksan keskikentän laajuus ja laatu on niin hirmuista, että ei ole Musialalle todennäköisesti suuriakaan minuutteja turneessa luvassa, ellei Saksan peli yski ja Löw yrittää käyttää kaikki konstit ja turvautuu tuoreempiin pelaajiin. Tämä siis tarkoittaa sitä, että yksi tärkeä treenikesä jää kokonaan Musialalta sivu suun, kun istuu Saksan maajoukkueen mukana penkillä kuukauden päivät. Parasta olisi ollut jäädä Müncheniin, treenaamaan kovaa ja kehittämään fysiikkaa. Olisi voinut olla ensi kaudella aikamoinen monsteri-kausi tuloillaan. Toki pääsee karruttamaan arvokasta kokemuspankkia, mutta riippuen siitä miten pitkälle Saksa etenee, niin treenikesä jää kokonaan pois, koska maajoukkueen mukana ei pysty omaa fysiikkaa yms. kehittämään, vaan se on enemmän peleihin valmistautumista ja kunnon ylläpitämistä. Ehkä hieman Bayern-kannattajan "itsekäs" näkökulma, mutta on tuossa myös mielestäni pointtinsa :)

Hyökkäävämpään keskikentän roolin löytyy Havertz sekä Müller, joka toki saattaa pelata myös piikissä, joten ei puutu laajuutta siltäkään saralta. Laidoille/piikkiin löytyy Gnabryn, Sanen ja Wernerin kaltaisia pelureita. Sane saa todennäköisesti aloittaa penkillä. Jo se kertoo paljon Saksan hyökkäyksenkin laajuudesta, vaikka Sanen kausi Bayernissa ei mitään riemuloistoa ollutkaan. Gnabry on pelaaja jota kannattaa ehdottomasti seurata, näin Bayern kannattajana sanoen. Pystyy pelaamaan hyökkäyksessä mitä tahansa paikkaa ja on laiturille ehkä hieman epätyypillisemmin maalintekijä, kuin pelintekijä laituri. Hyökkäyksessä ja keskikentällä lyöytyy siis laatua ja laajuutta. Maalilla Neuer myös takaa tutun ja vankan turvan. Toppari-pari Hummels-Süle/Rudiger tarjoaa myös hyvän selkänojan pelaamiselle. Ainoat pelaajat, jotka eivät ole ehkä muun ryhmän tasolla, ovat laitapakit Klostermann, Can ja Gosens. Toki ihan ok-pelimiehiä hekin.

Eli rosterin pitäisi olla kunnossa, mutta vahvasti epäilen muiden tavoin, että Löwin eväät taitavat vain olla syöty. Pelaajatkin olivat hieman kritisoineet Löwin kolmen takalinjaa, kun haluaisivat pelata neljän takalinjalla. Taktisella puolella Saksa jää muiden suosikkien jalkoihin ennakkoon. Rosteri on kova, mutta miten Löw saisi revittyä siitä vielä kerran kaiken mahdollisen irti? Lohkokin kun on "kuolemanlohko".
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal, BvB,Ducks
Saksan rosterilla on potentiaalia pelata upeaa jalkapalloa, mutta Löwin eväät taitavat olla tällä tasolla syödyt ja pelikirja kaipaisi päivitystä. Toisaalta yksittäisissä peleissä sattumalla voi olla suurikin merkitys ja Saksalta löytyy kosolti voittamisen kokemusta sekä taitoa. Veikkaan Saksan jäävän kolmanneksi, mutta etenevän kuitenkin pudotuspeleihin.

Joka tapauksessa Flickin alaisuudessa Saksa sitten viimeistään tehnee paluun aivan kirkkaimpaan kärkeen.
Tässä lainauksessa on kyllä kiteytettynä omat ajatukset nippuun näin lyhykäisyydessään.

Toivoisin jotenkin Löwin yllättävän ja palaavan neljän alakertaan, mutta en oikein usko tuohon. Pallotaitavia pelaajia löytyy rosterista enemmän kuin laki sallii, mutta sieltä puuttuu se "Klose" ja Sweini. Pallonhallinta kyllä onnistuu,mutta kyllä tuolta nipulta sieltä puuttuu se factor joka ne pelit voittaa. Helppo puolustaa tuo pois.

Tottakai istun Die Mannschaftin mukana kuten aina ennenkin. Varsinkin jos Suomi ei jostain ihmeen syystä voitakaan kisoja. Lähtökohtaisesti kuitenkin Ranska ja Portugali menevät jatkoon tuosta lohkosta. Löw saa toki osoittaa epäilykseni vääräksi.
 
Viimeksi muokattu:
Arvomaailmamme raiskatkaa...Orgiat raikaa ainiaan!
Haureutta, himoa ja valuuttaa...Ei uutta ennen kun on entinen naitu!

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Todella mielenkiintoiset kisat Saksalla tulossa, kyseessä uuden (kultaisen?) sukupolven ensiaskeleet. Potentiaalia on vaikka mihin ja muutama kokenut sotaratsu tuo sitä kaivattua ryhtiä jengiin.

Kuten jo aikaisemmin mainittu, keskikenttä on kova, todella kova. Havertzin otteita tulen seuraamaan mielenkiinnolla ja onnistumista nuorelle miehelle toivon. Kuten myös kultakimpale- Musialalle. Toivottavasti Jogilla on munaa antaa peliaikaa edes vaihtomiehenä, super sub- ainesta voisi olla kaverissa jo näissä kisoissa. Veikkaukseni on, että Kimmich tulee loistamaan timantin lailla tänä kesänä - millimetrin tarkkaa keskitystyöskentelyä Made in Germany! Gündogan loukkasi reittään ennen chämppärifinaalia ja toivottavaa on, että kaveri on täydessä pelikunnossa. Entä Kroos? Onko aika ajamassa jo ohi?

Puolustuksessa suurimman kysymysmerkit. Ehtiikö valtamerilaiva- Süle kääntyä Mbappen ja vikkelien portugalilaisten linjalle vai sujahtavatko vauhdilla ohi? Avainasemassa tulee olemaan keskikentän ja puolustuksen tiivistäminen kompaktiksi paketiksi jossa turhia tiloja ei vastustajalle anneta. Manu nykykunnossaan suvereenina lukkona byyrissä. Puolustukseen olisin kyllä vielä ottanut yhden sotaratsun, Boatengin.

Entä hyökkäys sitten? Potentiaaliahan sieltäkin löytyy. Lyökö Sané vihdoinkin kansainvälisesti läpi? Wernerillä mahdollisuudet onnistuessaan jopa maalipörssin voittoon. Entäpä Gnabry? Kaverin kahden suunnan peli on parantunut Bayernin aikana huomattavasti ja tehokkuuttakin löytyy tarvittaessa kiitettävästi. Jännää nähdä, mikä on Müllerin paikka, ruokkiiko Werneriä kuten Lewaa Bayernissa, vai onko niittaamassa, jos ei jaloilla tai päällä, niin polvella ja olkapäällä räkäbyyrejä maaliviivalta?

Toivon Löwille onnistunutta viimeistä palvelusta. Kaverin pitää pystyä rakentamaan solidi paketti, jota vastustajien vaikea murtaa. Ottakoot sitten niitä pisteita nihkeillä 0-0- ja 1-0-. tuloksilla tarvittaessa, jotta tuosta kovasta alkulohkosta jatkoon selviytyvät. Jos selviytyvät, niin tuosta jengistä voi turnauksen kuluessa muodostua jotain kaunista. Taas kerran.
 
Hommat hallinnassa ja hanskat Tallinnassa.

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Saksan viimeisessä treenimatsissa, murskajaisissa Latviaa vastaan (7-1) Kimmich pelannut nousevana oikeana pakkina. Ilmeisesti enteilee sitä, että aloittaa samalla paikalla myös Ranskaakin vastaan, tuoden leveyttä peliin. Positiivisin vire jengissä pitkään aikaan, ainakin joidenkin saksalaismedioiden mukaan. Yllätyksellisen U21- Euroopan mestaruuden voittanut nuorten jengi näytti esimerkkiä, nyt vain pappojen pitää kuitata.
 
Hommat hallinnassa ja hanskat Tallinnassa.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
MM-kisoissa Saksan ongelma oli mielestäni siinä, että vastustajat puolustivat järjestään melkoisella kilpparitaktiikalla. Saksa hinkkasi ja hieroi, mutta ei saanut lihamuureja murretuksi, kun taas vastustajat käyttivät Saksan lipsahdukset tehokkaasti hyödykseen.

Nyt ainakin alkulohkossa luvassa ihan erilaisia pelejä. Ranska ja Portugali ovat toki kovia joukkueita ja vaikeita vastustajia kelle tahansa. Ne eivät kuitenkaan tule lahjoittamaan täyttä pallonhallintaa Saksalle ja tyydy kyttäilemään vastaiskuja, eli uskon pelin olevan erilaista kuin se väkisin puskeminen kolme vuotta sitten. Saksalle sopii paremmin se varman päälle pelaaminen ja vastustajan virheiden kyttääminen kuin pelata sellaista joukkuetta vastaan.

Vedonlyöntimarkkinoilla Saksa ei ole läheskään kuumimpia mestarisuosikkeja, mutta kuitenkin kaikkialla laskettu hyvinkin mahdolliseksi voittajaksi ja kerroinvertailuissa se on tyypillisimmillään sijoilla 4-8. Potentiaalia siis on, paineita ei ehkä kuitenkaan ihan niin kamalasti kuin monissa muissa kisoissa on ollut. Toki alkulohko on jo niin kinkkinen, että kaikki on mahdollista jo siinä.

Petri Pasanen muuten ennakoi tänään lehdessä, että vahvan kauden pelanneelle Müllerille on kaavailtu merkittävää roolia kisajoukkueessa, koska muuten häntä ei olisi kaivettu mukaan.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Kun on samanaikaisesti Huuhkajien osalta kisakiima, jännitys, into ja pakokauhu, niin syvempiä analyysejä ei nyt pysty tekemään. Saksan osalta kuitenkin oma pieni veikkaus: alkulohkosta puoliväsyneellä esityksellä neljä pistettä, jatkoon ja peli kerrallaan hieman parantaen Euroopan mestariksi.

@Tifosi sen tuossa edellä hienosti totesi: kun kyse on jalkapallon arvokisoista, ei semmoista turnausta olekaan, jota Saksa ei voisi voittaa. Lisätään vielä, että se joka jättää Saksan pois laskuista mestarisuosikkeja arvioitaessa, on puuhaster.
 
Viimeksi muokattu:
Arancionero

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Petri Pasanen muuten ennakoi tänään lehdessä, että vahvan kauden pelanneelle Müllerille on kaavailtu merkittävää roolia kisajoukkueessa, koska muuten häntä ei olisi kaivettu mukaan.
Näin olen itsekin kaavaillut. Ja jotain sen suuntaista Saksanmaalta kuulunut. Müllerin tehot kahdelta viime vuodelta Bundesligassa:

- 19-20: 33 ottelua, 8 maalia, 21 syöttöä
- 20-21: 32 ottelua, 11 maalia, 18 syöttöä

Eli lähes piste / peli. Itse toivon, että kassien haistelija peluuttaisi Werneriä mahdollisimman paljon, Müller toimisi sitten ruokkijana. Jos kemiat löytyy, tulos voi olla tuhoisaa. Ja nyt, kun Jogi teki päätöksen siitä, että Kimmich pelaa kisoissa lähtökohtaisesti oikeana pakkina (ehkä vähän Kimmichin toiveiden vastaisesti, mitä olen hänen lausunnosta ymmärtänyt), Müllerin syöttäjän rooli korostuu. Tällaisen lausunnon antoi eilen, enkä voi olla enempää samaa mieltä:

Thomas Müller:

"In Germany, we don't believe in superstars. We are taught from an early age to play as a team, not to shine alone. That's why you won't see many German players winning a Ballon d'Or, but that's also why you can see 4 stars on our jersey."
 
Viimeksi muokattu:
Hommat hallinnassa ja hanskat Tallinnassa.

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal, BvB,Ducks
Tuo kolmen toppari linja jotenkin huolestuttaa omasta mielestäni. Siitä syystä Kimmich pelaa wing backina, eikä keskellä koska sieltä saattaa tulla yksilötaito esiin eritavalla kuin luullaan. Tuo kolmen topparin linja on helppo puolustaa pois ja se on jo liian yleinen jotta sillä voi edes yllättää ketään. Keskelle luodaan ylivoimia joo, mutta se vaatii myös laidasta kokoajan tukea keskelle Ja sitä vastaan on helppo hyökätä vastaan laitojen kautta. Vaatii myös helvetisti murtavia syöttöjä ja niiden päättäjiä. Ranskalta piste jollain ilveellä niin saumat jatkoon ovat hyvät.
 
Viimeksi muokattu:
Arvomaailmamme raiskatkaa...Orgiat raikaa ainiaan!
Haureutta, himoa ja valuuttaa...Ei uutta ennen kun on entinen naitu!

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS,Arsenal, BvB,Ducks
MM-kisoissa Saksan ongelma oli mielestäni siinä, että vastustajat puolustivat järjestään melkoisella kilpparitaktiikalla. Saksa hinkkasi ja hieroi, mutta ei saanut lihamuureja murretuksi, kun taas vastustajat käyttivät Saksan lipsahdukset tehokkaasti hyödykseen.

Nyt ainakin alkulohkossa luvassa ihan erilaisia pelejä. Ranska ja Portugali ovat toki kovia joukkueita ja vaikeita vastustajia kelle tahansa. Ne eivät kuitenkaan tule lahjoittamaan täyttä pallonhallintaa Saksalle ja tyydy kyttäilemään vastaiskuja, eli uskon pelin olevan erilaista kuin se väkisin puskeminen kolme vuotta sitten. Saksalle sopii paremmin se varman päälle pelaaminen ja vastustajan virheiden kyttääminen kuin pelata sellaista joukkuetta vastaan.
Ranskaa vastaan tuo kolmen topparin linja voi jopa toimia. Portugalia vaastaan taas ei...Portugali taas kyttää vastaiskuja jolla se pärjää. Löw tuskin muuttaa ryhmitystä, koska ei se ole sitä muuttanut pitkään aikaan ja uskaltanut reagoida. Yksi Klose osaisi ne pallot juosta sisään kyllä. Werner nyt juoksee päättömänä kanana ympäri kenttää, mutta ei ymmärrä mitä pitäisi tehdä kun se pallo saadaan jalkaan. Muller joutuu kovaan paikkaan kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Arvomaailmamme raiskatkaa...Orgiat raikaa ainiaan!
Haureutta, himoa ja valuuttaa...Ei uutta ennen kun on entinen naitu!

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Bundesliiga
Noniin, tänään illalla on sitten Nationalelfin vuoro korkata nämä kisat. Itsellä on jäänyt Huuhkajien takia joukkueen rakentuminen vähemmälle huomiolle kuin aikasemmissa kisoissa mutta nyt h-hetken lähestyessä sitä huomaa edelleen odottavansa myös Saksan peliä innoissaan. Vastus onkin heti kättelyssä oikeastaan kovin mahdollinen kun hallitseva maailmanmestari ja EM-kakkonen Ranska saapuu Allianz Arenalle.

Omat odotukseni Saksan menestymisen suhteen näissä kisoissa ovat hyvinkin maltilliset ja lähinnä odottelen mielenkiinnolla uuden sukupolven esiinmarssia Kai Havertzin johdolla. Toki myös omiin suuriin suosikkeihini lukeutuva Thomas Müller on hienoa nähdä taas maajoukkueessa. Hatunnoston arvoinen suoritus kuinka mies käänsi uransa suunnan täydellisesti Flickin alaisuudessa. Eiköhän näissäkin kisoissa ihmetellä taas että mistä helvetistä se taas ilmestyi tökkäämään pallon maaliviivalta sisään. Mielenkiinnolla odotan myös tekeekö Leon Goretzka lopullisen läpimurtonsa Euroopan keskikenttäeliittiin, vieläkö Toni Kroosin jalka riittää mukana ja jatkaako vanha BVB-ratsu Gündogan tämän kauden hyviä otteitaan. Luojan kiitos kaikista pahimmat dinosaurukset Özilin ja Khediran johdolla on saatu pois ja toivottavasti MM-kisojen kaltainen mahalasku vältetään.

Avauskokoonpanoa ei liene vielä missään julkaistu, mutta tämä Latviaa vastaan aloittanut porukka taitaa olla vahvoilla:

Neuer

Rüdiger-Hummels-Ginter
Kimmich-Kroos-Gündogan-Gosens
Havertz-Müller-Gnabry

Isoimmat kysymysmerkit Saksan lehdistössä taitavat olla olleet Kimmichin ja Havertzin pelipaikat. Molemmat taitavat aloittaa näillä näkymin laidassa. Puolustushan tuossa on selvästi suurin kysymysmerkki.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Rüdiger vetää Mbappen vastapalloon ensimmäisen vartin kohdalla, niin homma helpottuu kummasti. No ei, kysymysmerkkejä tuo myös keskikentän pohja, sieltä ei löydy Kanten kaltaista työmyyrää, joka ryöstäisi pallot vastustajalta. Kyntökania vietiin CL-finaalissa kuin litran mittaa tuossa roolissa ja Kroos oli myös valmis pihvi tällä kaudelle, kun vastassa oli nimenomaan Kante. Eikö Saksalta löydy vastaavan roolin pelaajaa tuonne pohjalle?

Saksa on kyllä Ranskaa vastaan selkeä haastaja, tasuri olisi kova suoritus noilla ukoilla. Hummels puolustuksessa, tuo ainakin kokemusta...
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Isoimmat kysymysmerkit Saksan lehdistössä taitavat olla olleet Kimmichin ja Havertzin pelipaikat. Molemmat taitavat aloittaa näillä näkymin laidassa. Puolustushan tuossa on selvästi suurin kysymysmerkki.
Joo. keskusta tullee olemaan Rüdiger- Ginter- Hummels, Gosens vasempana ja Kimmich oikeana wingbackina. Rüdiger elämänsä kunnossa ja toivon todellista läpimurtoa näistä kisoista. Tänään pitää pystyä raapimaan vähintään se tasuri. Tsemppiä jengille!!
 
Hommat hallinnassa ja hanskat Tallinnassa.

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Bundesliiga
Rüdiger vetää Mbappen vastapalloon ensimmäisen vartin kohdalla, niin homma helpottuu kummasti. No ei, kysymysmerkkejä tuo myös keskikentän pohja, sieltä ei löydy Kanten kaltaista työmyyrää, joka ryöstäisi pallot vastustajalta. Kyntökania vietiin CL-finaalissa kuin litran mittaa tuossa roolissa ja Kroos oli myös valmis pihvi tällä kaudelle, kun vastassa oli nimenomaan Kante. Eikö Saksalta löydy vastaavan roolin pelaajaa tuonne pohjalle?

Saksa on kyllä Ranskaa vastaan selkeä haastaja, tasuri olisi kova suoritus noilla ukoilla. Hummels puolustuksessa, tuo ainakin kokemusta...
Ihan tuollaista Kanten kaltaista pallonryöstäjää ei tosiaan riveistä löydy. Kante on toki niin spesiaali, että ei sellaista mestaria taida löytyä keneltä muultakaan. Hyvin todennäköisesti Kimmich olisi tuossakin roolissa paras, mutta nyt wingbackien köykäisyyden takia ''uhrataan'' laidalle. Oma suosikkini tuohon rooliin olisi Goretzka, joka tosin Kanteen verrattuna on vielä paljon hyökkäävämpi, enemmänkin tuommoinen box-to-box pelaaja. Painaa kuitenkin vastustajan päälle erittäin aggressiivisesti. Jos itse saisin valita niin avaisin Goretzkalla todennäköisesti Kroosin sijasta, mutta eiköhän Jogi luota vanhaan sotaratsuunsa.

Khedira ei ikinä omiin suosikkeihini kuulunut mutta kyllähän mies oli primessaan aika rautaa keskikentän pohjalla. Samaa voi sanoa myös Schweinsteigerista, voi tulla Bastiakin ikävä näissä kisoissa.
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Khedira ei ikinä omiin suosikkeihini kuulunut mutta kyllähän mies oli primessaan aika rautaa keskikentän pohjalla. Samaa voi sanoa myös Schweinsteigerista, voi tulla Bastiakin ikävä näissä kisoissa.
Henkisesti Bastin korvaa tässä jengissä ja tulevaisuudessakin Kimmich. Tulee olemaan seuraavat 10 vuotta Saksan henkinen johtaja.
 
Hommat hallinnassa ja hanskat Tallinnassa.
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Goretzka voisi olla hyvä tuohon keskikentälle, Kroos on vaan avauksessa yhtä saletti kuin Madridissa ja onhan hänen ollessaan kentällä Saksalla hyvä erikoistilanne pelote myös. Kanten kaltaista pelaajaa ei ole kyllä muillakaan joukkueilla.

Turnauksen ensimmäinen huippuottelu tiedossa, toivottavasti tulee hyvä peli.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jep, kyllähän Kimmich työmoraalinsa ja etiikkansa osalta on aivan huikeaa luokkaa. Ei ihan toki pelityyliltään samanlainen, kuin Kante, mutta työetikkaa ja työmäärä puolustus- sekä hyökkäyssuuntaan on huikeaa. Toki Kimmich on vielä hyökkäyssuuntaan aktiivisempi, kuin tosiaan Kante ja pystyy myös todella hyvin rakentamaan peliä hyökkyäsalueella.

Kimmich on oma suosikkini Bayernissa, juurikin tuon armottoman työmäärän ansiosta. Todellinen soturi ja taistelija. Toki on tuossa oikeana laitapakkina/linkkinä aivan maailmanluokkaa ja taitaa senkin roolin loistavalla tavalla. Mutta Kante toki aika ainutlaatuinen pelaaja paikallaan ja ei taida kenelläkään muulla maalla aivan samanlaista peluria olla reservissä.

Goretzkasta sen verran, että tuo Bayernissa tullut loukaantuminen vaivaa vieläkin. Ilmeisesti on jo kunnossa ja palannut treeneihin, mutta ns. "varotoimena" huilaa tämä pelin ja kenties tekee paluun Portugalia vastaan. Goretzka noussut ryminällä maailman parhaiden box-to-box -keskikenttäpelaajien joukkoon ja on ollut Bayernissa elintärkeä partneri Kimmichille tuossa keskikentällä. Vaikka Kimmich loistava pelaaja onkin, niin kyllä sen heti huomasi, kun Goretzka loukkaantumisen takia joutui kevätkaudella huilaamaan. Goretzak tarvitsee Kimmichiä ja Kimmich tarvitsee Goretzkaa.

Goretzka on monipuolinen uhka myös hyökkäysuuntaan sekä armoton raataja ja työmyyrä, joka voisi helpottaa keskikentällä huomattavasti joko Gündoganin tai Kroosin pelaamista ja pelinrakentelua sekä tehdä jommalle kummalle tilaa. En näe ongelmaa Kimmichin "uhraamisessa" oikealle laidalla, koska taitaa senkin tontin loistavasti ja Saksalla on keskikentälle aikamoista tunkua. Itsekin asettaisin keskikentän kaksikon muotoon: Goretzka - Kroos/Gündogan
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Goretzka voisi olla hyvä tuohon keskikentälle, Kroos on vaan avauksessa yhtä saletti kuin Madridissa ja onhan hänen ollessaan kentällä Saksalla hyvä erikoistilanne pelote myös. Kanten kaltaista pelaajaa ei ole kyllä muillakaan joukkueilla.

Turnauksen ensimmäinen huippuottelu tiedossa, toivottavasti tulee hyvä peli.
Tänään kyllä Kroos ollut suuri pettymys. Väsynyttä pelaamista, vaparit päin helvettiä, eikä mitään hyökkäysuhkaa. Toivottavasti jinxaan, mutta hyvältä ei näytä. Kimmich ja Gosens olleet hemmetin vahvoja.
 

Fordél

Jäsen
Ihan tasapainoinen ja olosuhteisiin nähden lupauksia herättävä avausottelu Saksalta. Ilman omaa maalia tosta olisi voitu kairata tasuri, joka olisi ollut ehkä ihan ansaittu tulos. Saksa hallitsi peliä, mutta ei päässyt lopulta murtautumaan kovin montaa kertaa parhaimmille maalipaikoille. Ranska puolestaan luotti enemmän suoraviivaisiin, nopeisiin vastahyökkäyksiin, jotka olivat paikoin todella hienoa katsottavaa. Ranska oli toki lähempänä toista maalia kuin Saksa tasoitusta eli voitto oli sikäli täysin ansaittu. Odotin Saksalta heikompaa esitystä, mutta kyllähän toi näytti ihan yhtenäiseltä joukkueelta.

Se jokin viimeinen vaara ja terävyys tosta Saksan pelistä kuitenkin puuttui, kun taas Ranskan pelissä se oli koko ajan läsnä eli ne hyvin vaaralliset vastaiskut. Katse kääntyy etenkin Saksan keskikenttään ja pelinrakenteluun. Ihan niitä lopullisia murtavia syöttöjä ei saatu ja viimeisellä kolmanneksella ei tapahtunut lopulta oikein mitään. Kroos oli aika paska eikä Kimmichkään oikein päässyt loistamaan. Erikoistilanteet (vaparit ja kulmat) olivat luokattomia. Havertz oli aika löysä kärjen takana eikä duuni oikein näyttänyt maistuvan. Portugalia vastaan siis miettisin kokoonpanoon muutoksia.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täysin oikeutettu voitto tosiaan. Saksa jaksoi juosta loppuun asti ja keskikenttä oli keskellä kenttää odotetun vahva. Mutta kyllähän toi on tosi aneemista vastustajan maalin lähellä.

Sekin aika huolestuttavaa, että vaihdot ei tuoneet peliin mitään hyvää. Sane pettymys, Werneriltä nyt on vaikea edes odottaa mitään peliä edistävää toimintaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rudiger oli ennen peliä kertonut, että heidän pitää pelata vähän likaisesti. Batman näytti esimerkkiä ja puraisi Pogbaa sekä nipisteli nännejä. Katsotaan reagoiko UEFA tuohon mitenkään. Saksalla oli kyllä ottelussa ns. kotituomari, sen verran hyvin espanjalainen veti kaikki isot ratkaisut Saksan suuntaan.

Hummelsin rike oli minusta selvä rankkari, ensin repimistä kädestä ja sen jälkeen liukutaklaus osui Mbappen molempiin jalkoihin, sitten vasta palloon. Ilmeisesti tuomari oli varma päätöksestään, tai sitten VAR nukkui tuon ohi, kuten puraisunkin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hidastusten perusteella näytti kuitenkin siltä, ettei puremista tapahtunut. Näytti puremisliikkeeltä, mutta ehkä se sanoi jotain, kun samalla hetkellä kävi nänneihin käsiksi, mikä nyt ei ole sen enempää hyväksyttävää. Rüdigerilla meni agitointi yli ja ehkä tähän vaikutti se, etteivät ranskalaiset lähteneet hänen provoihin mukaan. Pelin jälkeen todennäköisesti pyysi anteeksi toimintaansa Pogbalta, ainakin siltä se näytti.

 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIVE ja NURE
Taisi Rudiger itsekin tajuta, että nyt meni vähän yli. Ainakin tv-kuvaan näytti siltä, että hän pahoitteli tilannetta Pogballe ottelun jälkeen.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy