Detroit Red Wings 2022–2023

  • 209 589
  • 1 004

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kylläpä ollut turhauttavat kaksi peliä nyt, maalivahteihin kaatunut molemmat. Toki se on positiivista että joukkue pelannut hyvin ja nytkin hieno nousu kolmannessa erässä. Hussoon löytyy luottoa että seuraavaan peliin löytyy taas se tuttu Ville, mutta Nedi pelottaa kyllä jokaisessa pelissä.

Näinpä. 3-1 meni molarien lahjat Detroitin hyväksi, että olisihan tuo ollut eri peli ilman Nedin aikaistettuja joululahjoja Sabresille.

Pahalta näytti tuo Seiderin blokkaama kiekko, jossa loukkaantui ja Sabres teki samasta jälkitilanteesta 1-4. Yllätyin kun pystyi palaaman muutaman vaihdon jälkeen kentälle.

2-3-4 näytti kerryttäneen hyvät tasakenttästatsit, mutta ykkönen hyytyi nyt kun Raymond siirrettiin siihen. Tuntuu seuraavan nyt miestä oma positio huonoimmassa ketjussa. Sophomore jinxiä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Epäonnea epäonnen perään Tuzzilla toden totta. Tämän mittakaavan loukkaantumishistoria ei voi olla näkymättä seuraavassa diilissäkään, etenkin kun uran tärkein "contract year" on menossa pipariksi.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuzzi 6 viikko sivussa. Kyseessä nyt eri käsi kuin viimeksi, kyllä miestä koetellaan.

Huoh. Alkaa kyllä Tuzzilla loppumaan kädet kesken. Viime kaudella loukkaantuminen oli luistinviilto ranteeseen.

Kenties suojausta parannettava?
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Onko Henkka vetäny keittoo vai mistä moinen THG:n mollaaminen?
Minusta hänen änäri tietämys on ihan ensiluokkaista jotten sanoisi PRIIMAA.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
VÄLIRAPORTTI #5

Pelattu 23/82, saldo 11-7-5, pisteitä 27p, P% 0.587 [aiemmin 9-5-4, pisteitä 22p]

Kotona: MTL (W), LAK (OTL), ANA (W), NJD (L), MIN (W), WSH (W), NYI (W) MTL (OTL) NYR (L) NSH (W) ARI (W) TOR (L) BUF (OTL) VGK (L) -> 7-4-3

Vieraissa: NJD (W), CHI (OTL), BOS (L), BUF (L) NYR (W) LOS (L) ANA (OTL) SJS (W) CBJ (W) -> 4-3-2

Viiden ottelun kotiputki takana ja tuloksellisesti käteen jäi täysin minimi/vähimmäisvaatimus eli 5 pistettä saldolla 2-2-1. Kovat oli kovia eikä voitot noista ollut lähelläkään. Buffaloa vastaan Ned yritti kaikkensa vierasjoukkueen eteen, mutta pojat onneksi vertyivät pisteeseen kiinni joskin kaksi pistettä lopun 5vs3 ylivoimalla olisi pitänyt olla saletti. Tuzzi putosi jälleen toisen ranteen takia 6vkon saikulle ja tuntuu, että jengi vetelee hieman alamaissa vaikka vielä ihan hyvillä sijoilla ovatkin loukkaantumiset huomioiden. Tasakentin hyökkääminen tuntuu olevan hankalaa ja veskaritkin vetäneet alavireisesti.

Otteluohjelma ei helpotu vaan tänään jatketaan jo Columbusta vastaan vieraissa ja sen jälkeen Floridan vierasreissua, jossa isot divaripelit tiedossa. Viikon saakin päättää tulikuumaa Dallasia vastaan. Kuun loppu ei ole vierasreissun jälkeen ihan pelkkää suossa tarpomista mutta sanotaan, että joulukuun jälkeen tiedetään paremmin missä joukkue seisoo. Joulukuun loppupelit on mielestäni mahdollista vetää 0.500% tai miksei paremminkin, mutta mahdollisuudet on myös alavireiseen loppukuuhun. Tällä hetkellä joukkue on liigan 16. / itäisen konferenssin 9. / Atlanticin 5. / ensimmäinen joukkue idästä ulkona pleijareista. Pelejä on toki hieman fikassa mutta voittoja pitää yrittää napsia tasaisesti joulukuulta, kunnes hyökkäykseen tulee lasaretista apuja tammikuun puolella.

1. Dylan Larkin (23) 9+17=26 /+7 / 20:47 / 54.4%
2. Dominik Kubalik (23) 9+14=23 / +1 / 16:41
3. Filip Hronek (23) 6+14=20 / +9 / 22:08
3. David Perron (23) 7+10=17 / +3 / 16:50
5. Lucas Raymond (23) 6+8=14 / -1 / 18:01
6. Andrew Copp (23) 2+11=13 / -2 / 17:16 / 46.4%
7. Moritz Seider (23) 2+9=11 / -13 / 22:40
8. Oskar Sundqvist (16) 4+6=10 / -3 / 16:05
9. Adam Erne (23) 3+7=10 / -3 / 14:17
10. Michael Rasmussen (21) 3+6=9 / -3 / 14:11 / 48.5%
.
.
Suter 8p, Määttä 7p, Berggren 6p

Ville Husso (16) 9-4-3 / 0.910% / 2.61
Alex Nedeljkovic (7) 2-3-2 / 0.880% / 3.97

Hyökkäyksessä on ollut hieman vaisumpaa ja tehomerkintöjä on tullut kaikille noin 0.5P/G tahdilla. Tasakentin hyökkääminen tuntuu olevan tervanjuontia ja onnistumisia tulee pääosin YV:llä vaikka sekin vetelee 0/7 -otteluita tasaiseen tahtiin. Koostumukset tuntuu tällä hetkellä elävän turhan paljon ja sellasia pitkään kasassa olleita nippuja ei juuri ole. Tuzzin putoaminen pois rosterista ei paljoa taas auttanut varsinkin kun matseja - ja pahoja sellaisia on luvassa tulevina viikkoina. Pistetilastojen ulkopuolelta Walman-Oesterle pari vetelee tällä hetkellä todella kovalla tasolla poikien plus-sarakkeen näyttäessä +8 ja +10. Määttä ja Hronek lähes samoissa lukemissa vaikka ehkä otteet ei niin ehjiä puolustuspäässä olekaan olleet. Seider ja Chiarot vetää karmivalla tasolla eikä tuota enää vaan selitetä isolla peliajalla ja kovemmilla vastustajilla. Jotainhan tuossa pitäisi tehdä, mutta saa nähdä kauanko katsovat tuota menoa vielä. Toinen vaihtoehto on, että oikeasti Seider ja Chiarot ovat loukkaantuneena ja siellä pelaakin maskeissa Hägg ja Lindström. Ylipäänsä tällä hetkellä tuntuu vaikealta löytää positiivisia asioita kovinkaan monesta pelaajasta. Sellainen yleinen positiivinen huomio, että poikien aloitusprosentit ovat koholla.

Pelaajakohtaiset:

++ Jake Walman / Jordan Oesterle / Filip Hronek

Kaikilla kolmella plus-sarake reilusti plussan puolella, Hronekki viiteen peliin 6p ja hyviä juttuja edelleen pääsääntöisesti ja onhan tuo pistesarake kovaa valuuttaa. Walman - Oesterle on symbioosissa ja hoitaa oman roolinsa juuri niin kuin pitää. Ei sieltä pisteitä ole juuri tullut mutta helposti omista pois, hyvät avaavat ykkössyötöt ja erottuvat jatkuvasti positiivisesti.

+ Pius Suter / Ville Husso / Jonatan Berggren / Olli Määttä / Dominik Kubalik / Dylan Larkin / Oskar Sundqvist / David Perron

Näin ne vaan muuttuu, kun viime kerrasta suurin osa putoaa tästä sarakkeesta alemmas. Kapteeni harvoja, jotka pystyvät yksin loihtimaan tilanteita itselleen. Paljon apuja ei kavereilta ole tullut. Kubalik on kyllä alleviivannut viime peleissä sitä kuinka turha ukko vaikuttaa olevan tasakentällisin, mutta kyllä se YV-uhka siellä kuitenkin on. Määttä ollut näkymätön viime pelit niin hyvässä kuin pahassa ja ehkä mä olisin nyt valmis veivaamaan tuon vaihdoksen Chiarotin ja Määtän välillä. Hussolla ollut vaikeata viimeiset pari peliä ja nyt pitää suorittaa tulevissa peleissä. Berggren tekee hyökkäyspäässä paljon asioita oikein kokoajan ja haluaisinkin että irrotettaisiin Velenon vierestä muualle tai sitten antaisivat poikien pelata enemmän ja laittaisivat jonkun siihen toiseen laitaan. Suter jotenkin tuntuu, että rooliin nähden kuitenkin saa jotain aikaiseksi. Ei mitään merkittävää. Sundqvist herättää positiivisia fiilareita pelistä toiseen ja monikäyttöisyyden takia kallistun jatkosopparin puolelle. Ruotsalainen linkkuveitsi.
Perron on välillä ihan kurko, välillä ihan helvetin raivostuttava tervajalka+susikäsi yhdistelmä. YV:llä iloa paitsi viime aikoina ei sielläkään, tasakentällisin mjeh. Oli lähellä pudota alemmas.


+/- Joe Veleno / Andrew Copp

Copp heräämässä mikä on elintärkeää kapean keskikaistan takia. Aloitukset parantuneet, ei juurikaan virheitä. Komea syöttö Sundqvistille Buffaloa vastaan. Nyt vaan ukkoa pysyvästi vierelle ja kemioita kehittämään. Veleno on turhauttava. Berggren ehdottomasti nostanut JFV:n osakkeita ja kyllä sieltä potentiaali ehdottomasti paistaa, nopeutta ja käsiä löytyy mutta tuntuu, että sormi menee välillä suuhun. Plussan puolella hiihtää eli siinä mielessä ihan ok, aloitusprosentti karmea 35.8%.

- Ben Chiarot / Moritz Seider / Michael Rasmussen / Lucas Raymond / Tyler Bertuzzi / Adam Erne

Pakkasosasto kasvaa. Ykköspari on joukkueen ylivoimaiset pakkaskuninkaat -12 ja -13 lukemilla. Seiderilta näytti jo, että alkaisiko se seisomaan mutta ei se alkanut. Tämä pari pitää saada eroon toisistaan mutta ottaako riski, että nuo toimivat kaksi muuta paria sekoitetaan, jotta nämä kaverit saadaan toimimaan. Koska pitäisi mun mielestä kokeilla. Rasmussen ollut raivostuttavan tehotonta pörräämistä viime pelit, ei mitään järkevää. Samoin Erne, tuntuu että taklaaminen on pojilta kielletty. Raymond ja Bertuzzi, enemmän vaaditaan - enemmän tarvitaan. Hyökkäys sakkaa ja nämä ovat niitä kavereita, joista tuon homman pitää lähteä.

- - Alex Nedeljkovic

Tarvitseeko sanoa edes mitään. Buffaloa vastaan esitys oli häpeällinen. Kerran tai kaksi kaudessa tälläinen peli annetaan anteeksi, mutta joka toisessa pelissä imurointi ei vaan riitä NHL:ssä. Saa nähdä mitä Hellbergin poimiminen tarkoittaa. Ainakin painetta Alexille. Tässä korostuu sen hyvän veskatandemin merkitys. Nedin naaraaminen Carolinasta kolmoskiekkaa vastaan näyttää tässä vaiheessa ihan hyvältä kaupalta Carolinan puolelta.

Loukkaantuneet: Jakub Vrana / Robby Fabbri / Mark Pysyk / Filip Zadina / Elmer Söderblom / Gustav Lindström / Tyler Bertuzzi

Raaputukset: Robert Hägg, Austin Czarnik


Tuzzi liittyy pitkäaikaistoipilaisiin käsileikkauksen johdosta eli paluu tapahtunee tammikuun loppupuolella. Fabbria ja Zadinaa voisi todennäköisesti myös odotella tammikuun puolella takaisin. Pysyk loukkasi uudestaan itsensä kuntoutuksessa, saas nähdä pelaako koko kautena. Vranan paluu on bonus, milloin se sitten ikinä tapahtuukaan. Söderblom ja Lindström olivat molemmat D2D, mutta nyt noistakin on jo pari viikkoa kulunut eikä paluusta tai loukkaantumisista ole muutenkaan tarkempaa tietoa.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Berggrenin voisi nostaa kyllä kärkikenttiin ainakin siksi aikaa että Bertuzzi/Vrana/Fabbri palaa. Tykkään pelaajasta paljon.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Ville Husso on suomalainen jääkiekkomaalivahti, joka edustaa ammattilaistasolla National Hockey Leaguen Detroit Red Wingsiä.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Joo, kieltäyty itte. Mikäs siinä, jos kokee että harjoitteluun keskittyminen on parempi tie.

Kasperkaan ei lähe Itävallan matkassa kisoihin, vaan jää Rögleen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kassu olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä pelaamassa ikäluokkansa parhaita vastaan pienessä askissa ja vieläpä Kanadassa, lisäksi huomioiden hänen statuksensa Itävallan ykköshevosena peliaikaa olisi tullut runsaasti. Toki ammattilaispelit aikuisia miehiä vastaan kovassa SHL:ssä ovat toki ihan yhtä perusteltu ratkaisu.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näin yleisesti, vaikka Leo Friman levytti jo vuonna 1976 laulun tandemilla ajamisesta, ei tämä ole hyvään toviin pätenyt tämän vuoden Red Wingsiin, vaan Ville Husso johdataa poffijunaa vahvoilla otteillaan peli toisensa jälkeen ja mitä parasta, hänet on kiinnitetty kohtuullisella diilillä vielä kahdeksi seuraavaksikin kaudeksi! Todella mielenkiintoista nähdä, miten Yzerman päättää toimia Nedin kanssa jatkon suhteen.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Näin yleisesti, vaikka Leo Friman levytti jo vuonna 1976 laulun tandemilla ajamisesta, ei tämä ole hyvään toviin pätenyt tämän vuoden Red Wingsiin, vaan Ville Husso johdataa poffijunaa vahvoilla otteillaan peli toisensa jälkeen ja mitä parasta, hänet on kiinnitetty kohtuullisella diilillä vielä kahdeksi seuraavaksikin kaudeksi! Todella mielenkiintoista nähdä, miten Yzerman päättää toimia Nedin kanssa jatkon suhteen.
Nediltä taas näytöt pöytään viime yönä, että meidän tandemista puuttuu toinen satula ja tanko kokonaan. Eipä muukaan jengi nyt paljoa säväyttänyt, mutta varmasti siellä ukoillakin painaa jossakin takaraivossa tuntuma ettei maalivahtiin voi luottaa niin peli on sitten tuollaista varovaista hiihtelyä.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Nediltä taas näytöt pöytään viime yönä, että meidän tandemista puuttuu toinen satula ja tanko kokonaan. Eipä muukaan jengi nyt paljoa säväyttänyt, mutta varmasti siellä ukoillakin painaa jossakin takaraivossa tuntuma ettei maalivahtiin voi luottaa niin peli on sitten tuollaista varovaista hiihtelyä.
Olki-Jussi Grand Rapideista ylös ja Suomi tandemilla kohti pyttyä?
Ei Yzerplanikään aina suoraan etene, nyt näyttää että mv-kaupoille joudutaan, viimeistään ensi kaudeksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olki-Jussi Grand Rapideista ylös ja Suomi tandemilla kohti pyttyä?
Ei Yzerplanikään aina suoraan etene, nyt näyttää että mv-kaupoille joudutaan, viimeistään ensi kaudeksi.
Eipä Olkinuorallakaan mene kummoisesti kun torjuntaprosentti on AHL:ssä 86.7. Hellberg jossain kohtaa maaliin?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Osgoodin voisi napata sieltä studiosta tuuraamaan, menisi varmaan ihan hyvin vielä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nedillä kieltämättä vaisuja esityksiä toisensa perään tällä kaudella. Viime vuonna hyviä pelejä riitti kuitenkin runsaasti, vaikka joukkue edessä olikin heikompi. Yzermanin harkittava tarkasti, tarjotaanko Nedille vielä uutta sopimusta. Vuoden diili olisi sinänsä ihan fine, mutta pidempää UFA-vuosia ostavaan en lähtisi tässä vaiheessa, 2024-2025 kun Cossakin voi hyvin jo olla mukana.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Vähän oli puhditon päiväpeli Dallasissa, varsinkin loppua kohden ei oikein luistin enää liikkunut ja jatkoajalla sitten kapteenilta aika karmaiseva moka väsyneenä ja peli ohi. Kaksi ensimmäistä erää näytti 5v5 pelissä hyvältä, mutta lopulta sitten loppui bensa. Nyt pari huilipäivää ja sitten b2b, ensin Canes kotona ja sitten Wild vieraissa heti perään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eeli Tolvanen waiverseissa. Olisiko tässä projekti? Matala riski ja capissa tilaa.

Aika lailla samaa kaliiberia mitä Zadina.

Eeli Tolvanen
Last 2 seasons, 88 games, 13+14 = 27 points (0.31 ppg)

Filip Zadina
Last 2 seasons, 83 games, 10+14 = 24 points, (0.29 ppg)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nedillä kieltämättä vaisuja esityksiä toisensa perään tällä kaudella. Viime vuonna hyviä pelejä riitti kuitenkin runsaasti, vaikka joukkue edessä olikin heikompi. Yzermanin harkittava tarkasti, tarjotaanko Nedille vielä uutta sopimusta. Vuoden diili olisi sinänsä ihan fine, mutta pidempää UFA-vuosia ostavaan en lähtisi tässä vaiheessa, 2024-2025 kun Cossakin voi hyvin jo olla mukana.

Ainakin tuo Hellberg on vakuuttanut Griffinseissä, jossa pelasi 4 peliä torjuntaprosentilla 93,2%. Kaikki muut Griffins-moket Olkinuorasta lähtien ovat 87,9% tai huonompia. Aika valtaisa ero.

Jotenkin tuosta Nedistä on kuvastunut se, että valmennuksen vaihtumisen jälkeen pakiston systeemi rakennettiin täysin Husson torjuntatyyliin sopivaksi ja tuo ei sovi Nedeljkovicille sitten yhtään. Hellbergissä Yzerman voi taas nähdä semmoisen torjujan joka sopii sapluunaan, ja vihdoin myös backupilla pelattavista matseista voisi alkaa toivoa jotain kunnon tulosta.

Husso record: 11-4-4, Pts% 0.684, sv% 91,6%
Ned record: 2-4-2, Pts% 0.375, sv% 88,0%
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Voi voi, nyt on kyllä vaikea tilanne kaudesta. Carolina osasi puolustaa Wingsit todella aseettomiksi ja lisäksi vielä Larkin loukkaantui. Alkaa olla jo tälle rosterille ihan liikaa kaikki puutteet.

Larkin, Bertuzzi, Vrana, Fabbri, Määttä, Hägg, siinä tämän hetken loukkaantuneet. Kolme parasta hyökkäjää samaan aikaan poissa.

Pakistossa selkeästi alkanut kiekko polttelemaan noilla vähäpätöisimmillä kavereilla, kun vastuu kasvaa Määtän puuttuessa. Esim Walman oli aika vaikeuksissa Carolinaa vastaan. Steven Kampfer on jo kutsuttu farmista ylös, joten Lindströmin paikalle odotettavissa veteraani-pakki.

Ehkä jonkun lauantaisen Ottawan pystyy vielä tällä porukalla porukalla voittamaan, mutta tuskin muita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös