Detroit Red Wings 2021–2022

  • 159 096
  • 712

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Erne ja Vrana siis hakivat välimieskäsittelyyn.

Evolving-hockeystä arviot noille:

Erne 1.2M-1.6M (1- ja 2-vuotiset jatkot)
Veikkaan caphittiä johonkin tuohon väliin ja seura valitsee sitten 1v vai 2v lapun välilä. Erne on vuoden päästä UFA, joten seura varmaankin valitsee 2-vuotisen paperin, jos sopparia ei synny ennen sitä. Yzerman varmaan voisi heittää 3-vuotisenkin Ernelle, jollain 1.7M palkalla.

Vrana 4.5-4.8M (1- ja 2-vuotiset jatkot)
Vrana on 2 vuoden päästä UFA, eli jos välimiesratkaisuun päädytään, niin seura valinnee 1-vuotisen jatkon ja siitä sitten pitemmän jatkon neuvottelua perään.

4-5 vuotisten ihan normaalien jatkojen arvot likkuu 5.5-5.9M välissä ja niille nurkille Yzerman varmasti Vranan caphitin haluaisi asettuvan. Larkinin jälkeen jengin toiseksi tärkein hyökkääjä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka pitkän linjan detroit-kannattajana luonnollisesti kaipaan (lähi)menneisyyden(kin) menestysvuosia jokakautisine playoff-runeineen, on joukkuueen tämänhetkistäkin tilaa mielenkiintoista ja viihdyttävää seurata. Vaikka toissakausi olikin jokaiselle fanille tuskallinen kokemus, näyttää rakkaan seuran tulevaisuus 2-5 vuoden aikajänteellä ei vain lupaavalta, vaan jopa erinomaiselta.

Vaikka Red Wings ei vielä ensi kaudella oletettavasti taistelekaan playoffpaikasta ja kitkeriä tappiota on lukuisia luvassa, ei koko liigassa ole tällä hetkellä joukkuetta, jonka tilanteesta olisin varsinaisesti "kateellinen". Ei Buffalon tai Arizonan kaltaista sekoilua, ei epätoivoista puolivillaista re-toolia (Pittsburgh, Washington) ei puolittaista re-buildia, mikä pitkässä juoksussa ei välttämättä johda mestaruuteen (Chicago, Rangers), ei vanilla ice cream-menoa ykköskierroksen exiteineen (Minnesota, Nashville...) ei torontomaista cap-helvettiä. Jne.

Jos jotain, niin jahka Detroit nousee taas huipulle, epäilen heidän keikkuvan President's Trophy-taistossa sen 10 vuotta ainakin ja toivottasti samaan aikaan matalalla liekillä uudistuen.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässä katsaus Yzermanin sekä Hollandin tekemiin treideihin, joilla rebuildia on tehty.

Hollandin tekemät treidit ja mitä sieltä on saatu:

Tomas Tatar -trade <> 1st + 2nd + 3rd with Vegas
2018 1st - C Joe Veleno
2019 2nd - F Robert Mastrosimone
2021 3rd - was traded with UFA Bernier to G Alex Nedeljkovic. (Yzerman treidi)

Gustav Nyquist -trade <> 2nd + conditional 3rd with San Jose
2019 2nd - LD Albert Johansson
2020 3rd (#65 overall) - which they traded down to #70 LD Eemil Viro and #132 RD Alex Cotton.

Riley Sheahan + 5th <> Scott Wilson + 3rd -trade with Buffalo
- Got Goalie Jesper Eliasson at 3rd round 2018
- Scott Wilson was traded for Buf 5th rounder 2019 --> was traded with Nick Jensen for Madison Bowey + WSH 2nd 2020
- WSH 2nd rounder became #55 overall LW Cross Hanas

Steve ott <> MTL 6th rounder 2018
MTL 6th 2018 was traded to CBJ 5th rounder at 2019
CBJ 5th rounder #143 was traded down to #177 and #191 at 2019 draft
- #177 2019 ended up being RD Gustav Berglund
- #191 ended up being G Carter Gylander

Tomas Vanek <> Dylan McIlrath + 2017 3rd with Florida
- 2017 3rd - LD Kasper Kotkansalo

Brendan Smith <> 2nd 2018 + 3rd 2017 with Rangers
- 3rd 2017 was C Zach Gallant
- 2nd 2018 was W Jonatan Berggren

Yzermanin tekemät treidit:

Mike Green <> EDM 4th 2020 + Kyle Brodziak
- 4th round 2020 #107 overall, Red Wings selected G Jan Bednar

Andreas Athanasiou + Ryan Kuffner <> Sam Gagner + EDM 2nd 2020 + EDM 2nd 2021
- F Sam Gagner still plays for us
- 2020 2nd #45 was traded down to #51 + #97 overalls
- #51 was C Theodor Niederbach
- #97 was RW Sam Stange
- EDM 2nd 2021 went to NYI with Richard Panik to acquire LD Nick Leddy

Marc Staal + NYR 2nd 2021 <> future considerations
- This 2nd was used in a deal and reach for G Sebastian Cossa
- LD Marc Staal
still plays for us.

Jacob De la Rose picked up from waivers (Holland teki tämän)
- traded for LW Robby Fabbri

Anthony Mantha <> Jakub Vrana + WSH 1st + WSH 2nd + Richard Panik
- W Jakub Vrana plays for us
- WSH 1st was traded up to reach for G Sebastian Cossa
- 2nd round selection is at 2022

- Richard Panik was traded as part of a deal for LD Nick Leddy

***

Tuo Steve Ottin treidaaminen on kyllä oma lemppari näistä. Eli Hollandin UFA-hankinta, joka treidattiin saman kauden aikana 6.kiekan vuoroon. Holland treidasi tuon vuoron vuodella eteenpäin toiseen draftiin yhtä kierrosta korkeampaan vuoroon. Yzerman sitten jatkoi tätä treidaamalla 2019 5.kiekan alaspäin samassa draftissa, kahteen alemman kiekan vuoroon. Näillä saatiin puolustaja ja maalivahti.

Mantha, Athanasiou ja Nyquist -treideistä on ehkä saatu paras kokonais-value. Ja tietysti Staal, ei maksanut mitään muuta kuin cap-tilaa, + kakkonen osana Cossan-reachiin ja Staal pelaa edelleen joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Olisin laittanut kaikkein isoimman kertoimen sopparipituuden osalta juuri kolmeen vuoteen. Color me surprised. Ajattelin että joko 2v tai 4+ olisi ne suosituimmat vaihtoehdot.

Ei mitenkään yllättävä lappu siltikään AAV:n näkökulmasta. Vrana oli hakenut 5.7M eli samaa kuin Mantha, Red Wingsin alkuperänen tarjous taas oli alle 4M. Nyt Manthan ja Vranan sopparit päättyy molemmat 3v päästä mutta Vrana pikkuisen halvempi per vuosi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Evolving-hockey ennusti 5.28M, 3-vuotiselle. Eipä tuo arvio kaukana ollut.

Taulukkopalkkoja nämä, etenkin RFA-vuodet.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Otetaanpa nämä kommentit viime kauden keskustelusta.

Sebrangon pitäisi mennä takaisin OHL:ään ensi kaudeksi. Yzermankaan ei varmaan saa taiottua CHL-NHL siirtojärjestelyihin muutoksia. Hölmöähän se on kun Sebrango ilmeisesti pärjäsi AHL:ssä hyvin.

Ja CHL-NHL siirtojärjestely sitten muuttui. Ne ketkä pelasi poikkeusoloissa AHL:ää viime kaudella "alaikäisenä", saavat nyt jatkaa seuroissaan niin halutessaan.

Tästä olen lukenut jotain spekulaatiota HF Boardsin puolelta, että tähän on mahdollisesti tulossa porsaanreikä siitä syystä, että on jo pelattu AHL:ää ammattilaisena koronan aikana. Jannut saisi jatkaa sillä sarjatasolla, jossa ovat jo olleet. Nämä oli jotain höpinoitä Detroitin radiossa tms.

Ehkä Yzerman on sittenkin on se taikuri, joka järjestää tämänkin asian? Saa nähdä. Sinänsä ei tuo varmaan maailmanloppu ole takaisin OHL:kään mennä Sebrangon kohdalla, mutta pärjäsi jo miesten tasolla. Ja se on pirun hyvä merkki.



 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
















Edvinsson kyllä mielenkiintoinen pakki. Pelaa tuollaisella 3 metrin mailalla ja pystyy tekemään ihme muuveja. Laukomaan tuolla ei pysty, mutta ei sillä ole pakilla niin väliksikään. Kunhan syötät, sijoitut, riistät kiekon pois mailalla/niiteillä ja rakennat peliä.

Hronekin tyyppisen puolustajan pariksi kyllä hyvin ideaalinen. Offensiivuus siltä puolelta ja Edvinsson lukottaa puolustuspään + pystyy tekemään nousuja tarvittaessa.

Edvinsson pelaa nyt Frölundassa (harkkapelit) kiekollista roolia, fyysisen ex-NHL-pakki Christian Folinin kanssa. Tuossahan roolit on tasan toisinpäin. Mutta Folinilta ovi oppia sen puolustamisen, jotta muuttuu itse hänen kaltaisekseen sitten NHL:ssä ja kantaa siinä vaiheessa uraa jotain pienempää kiekollista pakkia.
 
Sinänsä ei tuo varmaan maailmanloppu ole takaisin OHL:kään mennä Sebrangon kohdalla, mutta pärjäsi jo miesten tasolla. Ja se on pirun hyvä merkki.

Sebrangosta kun oli puhe, niin keskustelua voidaan kääntää myös vuodenvaihteen U20-kisoihin. Onhan se myös massiivinen etu verrattuna moneen muuhun, että pääsee pelaamaan jo AHL:ää. Tai siis pääsi jo viime kaudella ja taas tulevalla kaudella. Kanadan kovaan joukkueeseen ei ole helppo murtautua ja puolustukseenkin riittää hyviä nimiä vähintään kahteen joukkueeseen, mutta AHL-Sebrango luultavasti menee jonkin junnuissa pelaavan edelle ihan jo ammattilaispelien ansiosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sebastian Cossa allekirjoitti ELC paperin, jopa näinkin ajoissa.

Toinen yllättävä maalivahtiosaston juttu lienee tuo Keith Petruzzellin tilanne. 4 vuotta sitten varatun Pertuzzellin RFA-oikeuksien piti raueta tänään, mutta capfriendlyyn on ilmestynyt 1 vuosi lisää. Tämä johtunee siitä että Petruzzelli on menossa vielä viidenneksi vuodeksi yliopistoon, koska osa opinnoista on kesken.
 

ViisasMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Detroitia ei juurikaan ole tullut seurattua vuosikausiin. Miltä näyttää Seiderin tilanne ensi kautta silmälläpitäen? Aloittanee ylhäällä? Mitä kaverin pelejä nähnyt, niin vaikuttaa kokolailla valmiilta paketilta ja olisi mahtavaa nähdä hänen pelaavan koko kauden isoissa valoissa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Detroitia ei juurikaan ole tullut seurattua vuosikausiin. Miltä näyttää Seiderin tilanne ensi kautta silmälläpitäen? Aloittanee ylhäällä? Mitä kaverin pelejä nähnyt, niin vaikuttaa kokolailla valmiilta paketilta ja olisi mahtavaa nähdä hänen pelaavan koko kauden isoissa valoissa.
Kauden alussa annetaan mahdollisuus päästä pelaamaan ja sitten katsotaan miten pärjää. Eli lähtökohtaisesti pelaa koko kauden ylhäällä, toki pelejä saattaa jäädä väliin jos Blashill jatkaa Blashill juttuja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroitia ei juurikaan ole tullut seurattua vuosikausiin. Miltä näyttää Seiderin tilanne ensi kautta silmälläpitäen? Aloittanee ylhäällä? Mitä kaverin pelejä nähnyt, niin vaikuttaa kokolailla valmiilta paketilta ja olisi mahtavaa nähdä hänen pelaavan koko kauden isoissa valoissa.

Ehkä vamempaa asiaa en tällä hetkellä tiedä kuin Seiderin NHL-paikka ja satavarmat Top4 minuutit. Enkä ylläty jos pelaa kaikki ottelut, jos ei loukkaannu. Siellä on sitä naturaalia kuntopohjaakin tähän.

Varmaan Cole Caufieldin kanssa ykkösehdokas vuoden tulokkaaksi.
 

ViisasMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Keitä muita Detroitin pelaajia muuten kannattaa seurata? Larkin nyt viehättää jo nopeudellaan, mutta muuten? Mietin, kun tulee nyt Seiderin vuoksi katseltua Detroitin pelejä, niin napataan muutama kärpänen samalla iskulla seurattaviksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Keitä muita Detroitin pelaajia muuten kannattaa seurata? Larkin nyt viehättää jo nopeudellaan, mutta muuten? Mietin, kun tulee nyt Seiderin vuoksi katseltua Detroitin pelejä, niin napataan muutama kärpänen samalla iskulla seurattaviksi.
Vrana ja Zadina ovat kaksi hyvää seurattavaa ja jos vähän rottailusta tykkää niin joukkueessa on Tyler Bertuzzi ja silloin sattuu ja tapahtuu kun hän on jäällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Adam Ernelle 2 vuoden 2.1M paperi.

Ja Awoodilta highlights:





Vielä ois sitten Hronek ilman lappua. Yzerman ei ole vielä ainuttakaan 3 vuotista pitempää tehnyt Detroit GM-uransa aikana, joten saas nähdä olisiko Hronek ensimmäinen? Tuntuu vaan siltä että on 3-vuotinen on Yzermanin "long-term" versio, ja järkevimmältä pituudelta tuntuisi Hronekinkin kohdalla. Tuon jälkeen olisi vielä RFA.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vielä ois sitten Hronek ilman lappua. Yzerman ei ole vielä ainuttakaan 3 vuotista pitempää tehnyt Detroit GM-uransa aikana, joten saas nähdä olisiko Hronek ensimmäinen? Tuntuu vaan siltä että on 3-vuotinen on Yzermanin "long-term" versio, ja järkevimmältä pituudelta tuntuisi Hronekinkin kohdalla. Tuon jälkeen olisi vielä RFA.
Kyllähän Manthan kanssa tehtiin se nelivuotinen, mutta jännä nähdä millainen se Hronekin sopimus on. Jotain reilut neljä miljoonaa ja pituus 3-5 vuotta?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän Manthan kanssa tehtiin se nelivuotinen, mutta jännä nähdä millainen se Hronekin sopimus on. Jotain reilut neljä miljoonaa ja pituus 3-5 vuotta?

Evolvong-hockeyn numeroilla se ois 3-vuotinen noin 4.8M ja 5-6 vuotiset 5.5M-5.6M pintaan.

Vaikea nähdä Hronekin saavan enemmän mitä nuo saman draftin pistepakit, Chychrun, Girardi, Sergachev tai McAvoy. Heillä ollut noita lyhyempiä lappuja 4.6-4.9M välillä. Girardi sitten oli pitemmällä 5.0M. Foxia ei vielä tiedä ja on muutenkin ihan omassa luokassaan.

Mutta Hronek ei pärjää näille pistevertailussa ihan parilta viime vuodelta, joten jäänee jotain alle, jos lappu on lyhyt. Pitkällä sitten ne UFA-vuodet maksaa enemmän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Frans ostettu ulos.

No hyvä että tämäkin nyt tehtiin. 1,5M oli enää maksettavaa jäljellä, joten 1M tästä Nielsenille käteen tuli ja 500k säästö. Capin suhteen aika merkityksetön juttu, kun se nyt ei täyty lähellekään, mutta rosteri-spotti tästä aukeaa jollekin, nuoriso-osaston miehelle. Näytti vähän tiukalta Nielsenin kanssa hahmotella tuota porukkaa, ketä kauden alussa mahdollisesti jää ylös.

Vrana - Larkin - Bertuzzi
Fabbri - Suter - Zadina
Erne - Rasmussen - XXX (Veleno, Berggren tai Raymond)
Namestnikov - Stephens - Gagner
(Smith)

DeKeyser - Hronek
Leddy - Seider
Staal - Stecher
Oesterle - Lindström

Greiss
Nedeljkovic

Näillähän sitä lähdetään ja nyt vasta hiljan tuli tajuttua, että tuolla pakistossa tulee olemaan 8 miestä. En oikeen näe että tuosta ketään oltaisiin waivereihin lähettämässä, joten voisikohan sieltä olla tulossa se 7-pakin systeemi, jota Tampassa käytettiin? Muutaman kerran Detroit kokeili sitä jo viime tai toissa kaudella.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots


Tämähän on vallan hieno peliliike taas, paljoahan tuosta ei siirry tulevaisuuteen rasitetta ja rosteripaikka saadaan jollekin nälkäiselle ja/tai siirtoarvoaan kasvattavalle kaverille auki. Mietin vaan että millaisen treidin mahdollisuutta varten tämä pantattiin myöhempään ikkunaan kun aika vähissä ne skenaariot missä kukaan olisi Nielsenin ottanut vastaan. Mutta toki "no harm done" ja miksi tehdä liike aiemmin jos voi tehdä myöhemmin oli hyöty sitten kuinka epätodennäköinen vain.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös