Detroit Red Wings (2) - Columbus Blue Jackets (7), Playoffs 2009, Länsi 1. kierros

  • 17 822
  • 62

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Noh niin avataas nyt tämäkin otteluparin ketju kun pelipari on kerran selvä.

Otteluohjelma:

Detroit - Columbus 16.4
Detroit - Culumbus 18.4
Culumbus - Detroit 21.4
Columbus - Detroit 23.4
Tarvittaessa:
Detroit - Columbus 25.4
Columbus - Detroit 27.4
Detroit - Columbus 29.4

Stanley cup voitot seurana:

Detroit 11 (1936,1937,1943,1950,1952,1954,1955,1997,1998,2002,2008 ....)
Columbus 0

Stanley cupin voittaneet pelaajat:

Detroit 23 kpl eri pelaajia joista McCarty,Osgood,Lidström,Holmström,Chelios,Maltby,Draper,Datsyuk,Rafalski enemmäin kuin 1 sormus
Columbus 2 kpl (Modin ja Commodore)

TOP 5 pistemiehet playoff:

Detroit:

Lidström 149 p
Chelios 144 p
Holmström 74 p
Rafalski 74 p
Hossa 61 p

Columbus:

Peca 34 p
Modin 21 p
Umberger 16 p
Gratton 15 p
Huselius 12 p

Aikaisemmat kohtaamiset playoffeissa:

Ei koskaan

Loukkaantuneet:

Detroit:
Lilja

Columbus:
Brassard

Taisteluparit:

Osgood/Mason

Nuori ja kokematon vastaan kokenut kettu. Siinä asetelma maalivahtien taistossa tässä sarjassa. Mason on pelannut itsensä Calderin voittaja suosikiksi tällä kaudella vaikka periaatteessa aloitti kauden joukkueen 3 maalivahtina. Mies pelasi eniten nollapelejä ensimmäisellä rookie kaudellaan mikä on kyllä huima saavutus. Myös muissakin tilastoissa mies on aivan kärkipäätä toisin kuin Osgood. Tilastollisesti todella vaisun kauden pelannut Osgood voi siitä huolimatta nousta viime kauden tasolleen joilloin mies oli jäätävä playoffeissa.

En hirveästi usko että tässä sarjassa 2 maalivahteja kauheasti askissa nähdään toki jos Osgoodin peli ei 3 pelin jälkeen ota kulkeakseen hyppää entinen Columbus pelaaja Conklin varmasti maalille. Mason pelaa kaikki sarjan pelit alusta loppuun jos loukkaantumista ei tule. Yksi sarjan avain kysymys on etukäteen että eli kestääkö Mason pää? Mies varmasti saa vastaansa melkoisen kiekkosateen pelissä kuin pelissä. Sillä Detroitin pelityyli suosii laukauksia kohti maalia pelissä kuin pelissä tuollaista 35 - 55 kpl. Mason on pelannut playoffeissa tasan 0 peliä kun taas Osgoodilla on 3 sormuksen lisäksi kokemusta playoffpeleistä 113 pelin verran.

Etukäteis asetelma on se että Columbus kuitenkin hieman ennakkoon niskan päällä paremman runkosarjansa ansiosta. Etu siis Columbuksella.

Lidström/Hejda

Nämä joukkueensa parhaimmat pakit pelasivat runkosarjassa todella hyvän kauden. Varsinkin todella paljon aliarvostettu Hejda pelasi todella hyvin ja sai runkosarjan tehomerkinnäksi peräti +23. Lidaksen tehomerkinta oli jokkueensa toiseksi paras +31 ja mies pelasi taas Norris tasoisen kauden.
Uskoisin että molemmat herrat pelaavat tässä sarjassa tuollaista n. 27 - 30 min per peli. Lidström on mm. 4 Stanley cup voittaja ja ainut eurooppalainen pakki joka on voittannut Conn Smythe Trophyn. Hejda sen sijaan valmistautuu pelaamaan uran ensimmäisiä tosipelejä.

Columbus puolustaa hyvin ja tiiviisti joukkueena mutta Columbuksella ei hirveästi ole puolustajia jotka pystyvät maalintekoon tai tehoihin. Sillä kukaan joukkueen pakeista ei tehnyt edes 10 maalia runkosarjassa ja paras pistemies Tyutin sai 34 pistettä kasaan. Esim Columbuksen TOP 6 puolustajat jäi runkosarjan yhteenlasketuissa pisteissä 43 pistettä jälkeen Detroitin TOP 3 pakkeja Lidas, Rafalski ja Kronwall. mielestäni tästä taisteluparista ja koko puolustamisen vertailusta selvä etu menee Detroitille koska heiltä löytyy Lidaksen jälkeenkin tehoihin pystyviä puolustajia esimerkkinä juuri aiemmin mainitut Rafalski ja Kronwall. Hejdan vertaileminen Lidasta vastaan oli ehkä turhaa sillä mies ei todellakaan ole mikään maalipyssy mutta mielestäni joukkueensa paras puolustaja ainakin kokonaisuus huomioon ottaen.

Nash/Hossa

Myös joukkueensa kapteeni Nash valmistautuu uransa ensimmäisiin playoffeihin.Hossa puolestaan taisteli viime kaudella Crosbyn rinnalla Stanley cup sormuksesta finaaleissa. Molemmat kaverit todellakin osavaat tehdä maaleja ainakin runkosarjan perusteella mutta löytyykö tehoja myös aina niin vähämaalisissa ja tasaisissa playoff väännöissä. Hossa osoitti viime kauden playoffeissa osaavansa tehdä maaleja myös playoffeissakin tehden 20 pelissä 12 maalia. Nash puolestaan pelaa uran ensimmäisen pelin playoffeissa muutaman päivän päästä ja voi jopa hieman yliyrittää otteissaan, Sillä kapteenin nauha voi tuoda painetta playoffeissa. Nashin on oikeastaan pakko tehdä maaleja sillä Colubuksessa ei montaa varmaa maalitykkiä Nashin lisäksi ole.Umberger ja Huselius ovat ne pelaajat Nashin lisäksi joilta odotetaan maaleja.

Mikäli Hossa sortuu paineisiin, yliyrittämiseen ja maaleja ei tule niin on tämä tilanne helpompi paikata Detroitissa missä tuli voimaa löytyy Zetan, Pavelin, Muulin ja kumppaneiden muodossa sillä joukkueen maalintekolaajuudesta kertoo jotain se että joukkueesta löytyy 4 yli 30 maalin miestä ja 5 yli 20 maalin kaveria. Kun taas Columbukselta vain Nash teki yli 30 maalia kahden muun pelaajan yltäessä yli 20 maaliin. Toki playoff peleja ei koskaan ratkaista paperilla mutta tästä asetelmasta selvä etu Detroitille.

Mahdolliset mustat hevoset:

Detroit:

Filppula:
Valtteri on aina näyttänyt olevansa parhaimmillaan keväällä eli silloin kuin pelataan kannusta. Jokeri fanit ja jokereitten junnupeleja seuranneet voivat kertoa miehen otteista lisää. Valtteri on oikeastaan Detroitissa parantanut otteitaan playoffeista oikeastaan joka kausi. ensimmäisellä playoff kaudella Filppula pelasi 18 pelia tehoilla 3+2. Viime vuonna tuli kannun lisäksi mukavaa parannusta playoff tehoihin 22 pelissä 5+6 =11. Eli varmasti tehoja Filppulalta on myös tänä vuonna odotettavissa. Myös muita Detroitin mustia hevosia voisi olla tänä vuonna playoffeissa olla Helm, Leino tai Cleary.

Jason Chimera:
Kaveri voisi hyvinkin olla joukkueensa musta hevonen. Tämä kausi on osittain mennyt pilalle loukkaantumisen takia mutta tämä mies on taistelija ja antaa aina kaikkensa joukkueen puolesta. Puolustaa, taklaa, karvaa, ajaa iholle ja tekee tärkeitä maaleja eli juuri sitä mitä playoffeissa odotetaan. On kuitenkin suhteellisen keltanokka vielä playoffeissa sillä mies on pelannut vain 2 playoff peliä urallaan tehoin 0+2.

Etua on turha jakaa mustissa hevosissa sillä se nähdään sitten sarjan jälkeen että yllättikö kukaan. Mutta tuskin kukaan tekee viime kauden "Muulia" ilmiötä tästä sarjasta.

Detroit rautaisen kokemuksen takia jatkoon 4-1
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
"I don't care who plays Detroit," Hitchcock said. "If they decide to play that way, not many teams are going to beat them ... and nobody is going to beat them in a series. If they're going to play that way, certainly teams are going to be lucky to win games against them."

Nämä sanat sanoi Columbus-valmentaja Ken Hitchcock, kun Wings voitti Jacketsit runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa vieraissa 0-4. Taisi jo silloin arvella että pleijareissa kohdataan ja pisti hyvät ylistävät propagandat. :)

Noh, asennepuoleen ja maalivahtiosastolle tämän sarjan ratkeamisen voisi hyvin pitkälle kiteyttää. Wingsille runkosarjan loppu oli käsittämättömän vaikeata taaperrusta ja vaikea on uskoa peli saatavan kuntoon heti tuosta noin vain kytkimestä kääntämällä.

Osgood myöskään ei ole tällä kaudella vakuuttanut ollenkaan viime kauden malliin ja vastapuolella on kuuma kaveri, mahdollisesti koko NHL:n tulevaisuuden kuumin nimi.

Vaikea on lähteä veikkaamaan mitään, koska en yllättyisi 1st round exitistä, enkä kyllä Stanley Cupistakaan. Toiveissa olisi ainoastaan nähdä Wingsiltä omaa parasta peliään. Sanotaan nyt että Wings häviää 2 ekaa kotiottelua ja kääntää sarjan lopulta 4-2 voittoon. Kotona on ollut tuskaisen vaikeata, mutta vieraskentällä Red Wings oli runkosarjan paras joukkue.

Aloittava kokoonpano pitäisi olla tämä:

Holmström - Datsjuk - Hossa
Franzén - Zetterberg - Cleary
Hudler - Filppula - Samuelsson
Maltby - Draper - Kopecky

Lidström - Rafalski
Kronwall - Stuart
Lebda - Ericsson

Osgood
(Conklin)

Ainoastaan siis Lilja poissa, eikä farmijoukkueesta nostettavista mahdollisista miehistä (lähinnä Helm tai Leino) ole ollut puhetta. Heilläkin on siellä toki omat tärkeät pudotuspelit alkamassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Noh, asennepuoleen ja maalivahtiosastolle tämän sarjan ratkeamisen voisi hyvin pitkälle kiteyttää. Wingsille runkosarjan loppu oli käsittämättömän vaikeata taaperrusta ja vaikea on uskoa peli saatavan kuntoon heti tuosta noin vain kytkimestä kääntämällä.

Osgood myöskään ei ole tällä kaudella vakuuttanut ollenkaan viime kauden malliin ja vastapuolella on kuuma kaveri, mahdollisesti koko NHL:n tulevaisuuden kuumin nimi.

Vaikea on lähteä veikkaamaan mitään, koska en yllättyisi 1st round exitistä, enkä kyllä Stanley Cupistakaan. Toiveissa olisi ainoastaan nähdä Wingsiltä omaa parasta peliään. Sanotaan nyt että Wings häviää 2 ekaa kotiottelua ja kääntää sarjan lopulta 4-2 voittoon. Kotona on ollut tuskaisen vaikeata, mutta vieraskentällä Red Wings oli runkosarjan paras joukkue.

Runkosarjan loppu oli todellakin tuskaista taaperrusta ja sekös minua vähintäänkin hivenen huolestuttaa. Mikäli joukkue olisi saalistanut muutaman voiton näin runkosarjan loppuessa niin usko siihen, että vauhti jatkuu samana pleijareissakin olisi ollut varma mutta entäpä nyt kun alla on tappioita ja taapertamista? Pystyykö joukkue kääntämään kelkan siten, että ilme on aivan toinen ja loppujen lopuksi Columbuksesta otetaan vakuuttava voitto tai edes voitot otteluin 4-2. Pakko uskoa siihen, että näemme uudesti syntyneen joukkueen playoffseissa tai muussa tapuksessa edessä voi olla lyhyt ja karu paluu arkeen.

Maalivahtiosasto onkin eräs sellainen mikä minua huolestuttaa erityisesti sen ohella, että runkosarjan loppu ei ollut parasta mahdollista pelia joukkueelta. Saavuttaako Osgood viime vuotisen tasonsa vai jatkuvatko ailahtelevat otteet? Epäilys on suuri enkä todellakaan voi sanoa olevani luottavisella tuulella. Playoffsit ovat oma maailmansa ja vaikka joukkue pelaisi hyvin mutta mikäli maalivahti ei kykene pelaamaan riittävän korkealla tasolla voi se ikävä kyllä kääntää tasaiset sarjat vastustajalle.

Vaikea ryhtyä ennustajaksi mutta pelkään pahoin, että edessä on tuskallinen sarja mikä voi kääntyä kummalle tahansa pienin pelillisin seikoin. Detroitin avainpelaajilta vaaditaan paljon, suunnatonta onnistumista jokaisessa pelissä ja pelin jokaisena hetkenä. Ei ole varaa hetkenkään herpaantumiseen tai voi tulla noutaja.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Artikkeleita:

http://www.mlive.com/redwings/index.ssf/2009/04/red_wings_not_concerned_with_r.html
http://www.freep.com/article/20090413/SPORTS05/904130365/1053/Top+goalie+now+awaits+Wings
http://www.freep.com/article/20090413/SPORTS05/904130380/1053/Wings+say+they+re+ready+to+defend+Cup+

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli tuolta, että Datsjuk pelaisi Nashia vastaan. Ei sinänsä yllätä, että paras puolustava hyökki pistetään ryöstämään kiekkoa lavasta. Jos mies Datsjukista pääsee ohi, niin seuraavaksi pitää ohittaa Lidström.

Pieni ero oli muuten tuossa matkustamisessa, jos Anaheim olisi tullut vastaan. Anaheimiin on matkaa 2200 mailia, kun Columbukseen on 201.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Maalivahtipeli ja alivoima Wingsiltä kuntoon niin jatkoon paukkivat. Onneksi Bluejacketsien yv oli tilastollisesti runkosarjan heikointa. Mitään 4-0 sweeppiä tästä ei tule, mutta semmonen perustiukka 1st round vääntö, joka kääntyy kuudessa pelissä Wingsille.

Aika mielenkiintoinen alkamisaika tuossa Game 2:ssa. Klo 18:00 paikallista aikaa eli lähes inhimillinen klo 01 täällä härmässä.
 

Nshr

Jäsen
Ensinnäkin kiitokset asiallisille Red Wings-faneille. Täällä on jo aika hyvin käyty läpi tulevaa sarjaa. Täältä sinisten puolelta voi helposti yhtyä siihen, että Detroit lähtee ennakkosuosikkina sarjaan. Ja niin sen pitääkin lähteä, onhan joukkue hallitseva mestari. Kuten Dominatorin viestistä selviää, punasiivillä on armoton etu tuolla pudotuspelikokemuksen määrällä. Sen on pakko heijastua joukkeuiden otteisiin jossain vaiheessa sarjaa.

Blue Jacketsin osalta nostaisin esiin jo aiemmin mainittujen Masonin ja Nashin lisäksi R.J. Umbergerin. Mies iski viime keväänä 15 pudotuspeliottelussa 10 maalia, ja oli idän konferenssifinaaleihin yltäneen Flyersin johtavia pelaajia. Nyt Umbergerilta odotetaan samanlaisia otteita, sillä Columbuksen hyökkäys on todella kapea. Valoa tunnelin päähän tuo myös alkukaudella Calder-kisaa johtanut Derick Brassard, joka todennäköisesti palaa kehiin jossain vaiheessa sarjaa. Brassard loukkaantui joulukuussa, ja pelituntuma on varmasti vielä kateissa.

Toivottavasti Columbuksen pelaajille ei ole käynyt samanlailla kuin allekirjoittaneelle: pudotuspeleihin selviytyminen oli jo niin iso juttu, että tässä on jo vähän takki tyhjä. Vielä kun vastassa on tuon tason joukkue, eivät odotukset ole kovin positiiviset. Jos viikon toisesta vieraspelistä tulisi voitto, nostaisi se takuulla itseluottamusta ja toiveita Jackets-leirissä. Ensi tiistaina tullaan joka tapauksessa näkemään hieno tapahtuma, kun yhdeksän vuoden odotus purkautuu Nationwide Areenalla. Voin jo nyt luvata, että sarjan kolmannen pelin tunnelma tulee olemaan ainutlaatuinen! Toivottavasti Canal+ näyttäisi tuon (tai jonkun muun ottelun), vaikka toki netin kautta sarjan seuraaminen onnistuu.

Jos Detroit yltää omalle tasolleen, se marssii auttamatta jatkoon. Columbus on vielä opin tiellä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Noniin nyt on sitten aika ryhtyä seuraamaan tälläistä näytelmää, kun Liigakarsinnat olivat ja menivät. Täytyy toki todeta, että vaikka Wingsien puolesta on kauan liputtanutkin, niin eivät nämä pelit nosta millään samanlaista tunnetta, mitä esimerkiksi tuossa Ässät-sarjassa oli, kun voisi sanoa että silloin jäällä painoi se aidosti oma seura. Tätä hommaa symboloi se, että Vaasan jäähallille matkaa muutama kilometri - Hockeytowniin vastaavasti vähän enemmän :). Nyt saakin sitten ikään kuin enemmän nauttia ja ei tarvi aivan niin hampaat irvessä jännittää! Saa nähdä paljon näitä pelejä tulee kerittyä seuraamaan. Riippuu niin ovatko striimit kunnossa ja toisaalta pelien ajankohdat, koska töissä tässä päivisin pitäisi kuitenkin pystyä käymään.

Nämä sanat sanoi Columbus-valmentaja Ken Hitchcock, kun Wings voitti Jacketsit runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa vieraissa 0-4.

Ainoastaan siis Lilja poissa, eikä farmijoukkueesta nostettavista mahdollisista miehistä (lähinnä Helm tai Leino) ole ollut puhetta. Heilläkin on siellä toki omat tärkeät pudotuspelit alkamassa.
Hieno mies Hitchcock päästeli aika hauskaa settiä tulemaan.

Loukkaantumisia ei onneksi tosiaan ole. Lilja poissa, mutta tämä aivan marginaalijuttu.

Mielenkiintoista nähdä miten Punasiivet saavat nyt pelinsä lähtemään käyntiin. Runkkarin lopun ailahtelevat otteet luovat vähän epävarmuutta, mutta toisaalta Detroit on silti aivan selvä suosikki. Myös kokemusta löytyy näistä peleistä vaikka muille jakaa ja voikin olla, että runkkarin lopussa pelaajat "lähinnä odottelivat poffien alkua". Materiaalietu on myös tietenkin selvä asia. Jos meidän ykkönen intoutuu pelipäälle pystyy se käytännössä yksinään kääntämään koko paskan Wingseille.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kokemus vastaan nuoruus, voittamisen kulttuuri vastaan luuserin asema, suuri vastaan pieni.. Siinäpä asetelmat tähän sarjaan. Detroit lähtee hallitsevana mestarina sarjaan todellisena ennakkosuosikkina ja Columbuksen voitto olisikin suurin ihme jääkiekon saralla sitten The Miraclen.

Maalivahdit

Chris Osgood & Ty Conklin vs Steve Mason & Wade Dubielewicz

Todellakin kokemus vastaan nuoruus. Jos katsoisi ei-fanaattisen katsojan silmistä niin Detroitilla ei pitäisi olla hädän päivääkään. Osgood on kokenut maalivahti joka pokkasi viime kaudella Stanleyn Detroitilla ja Conklin tukeva kakkonen joka stunttasi viime kaudella mainiosti Fleurya. Mason ja Dubielewicz ovat taas kumpikin nuoria ja kokemattomia maalivahteja joista ei ole voittamaan. Totuut on kuitenkin tarua ihmeellisempää.

Osgood on ollut tällä kaudella todella pahasti yössä eikä ole pystynyt nousemaan ykkösvahdin asemaan kuten jo odotettiin tapahtuvan. Onko kyseessä sitten puutteellinen motivaatio vai mikä? Sitä tuskin kukaan tietää, mutta niin se on. Osgood on osoittautunut tällä kaudella kuolevaiseksi ja hän on osoittanut mm. Columbuksen 8-0 voitossa, että hänet voi ohittaa varsin helpostikkin jos hän sille päälle sattuu. Osgood kuitenkin johdatti viime kaudella Detroitin Stanley Cup mestariksi, joten ei hän ihan turha maalivahti ole. Jos hän ei saa itseään koottua playoffeissa niin silloin Detroitilla on vakava ongelma edessään. Ilman voittavaa maalivahtia ei voi voittaa playoffsarjaa tai Stanley Cupia.
Ty Conklin on myös ollut kuin varjo itsestään tällä kaudella. Viime kaudella Conklin stunttasi M-A Fleurya loistavasti ja piti Pittsburghia pystyssä tiukoissa paikoissa. Hänen odotettiin ottavan vielä täksi kaudeksi askel eteenpäin ja jakavan vastuuta ykkösvahdin kanssa, mutta tähän hän ei kyennyt kovinkaan hyvin. Parissa matsissa Conklin oli oma itsensä, mutta se ei riitä kun runkosarjassa on 82 ottelua. Silloin sinun pitää olla aina varpaillasi ja parhaimmillasi.

Columbuksen maalilla sitten pelaakin tämän kauden Calder Trophyn voittaja. Steve Mason, 33 voittoa, torjuntaprosentti 91,6 %, 2.29 päästettyä maalia / 60 minuuttia ja kermaksi kakun päälle vielä 10 nollapeliä. Siinä lukuja joista Detroitin kannattajat ovat voineet vain haaveilla tällä kaudella. Mason on lyönyt kaikki ällikällä, jopa itsensä. Varmaa peliä lähes koko vuoden ajan paria tulokkaalle sallittavaa lipsahdusta lukuunottamatta. Vielä kun otetaan sellainen hauska fakta huomioon, että Mason on vasta 20 vuotias niin se tekee tästä vieläkin uskomattomampaa. Fantastinen torjuntatyyli, varmat otteet ja suht iso peittämisalue kuitenkin ovat vieneet Masonin NHL:n huippuvahtien joukkoon. Tai ainakin melkein sinne perille asti. Toisaalta Masonin ikä on myös samalla kysymysmerkki. Kestääkö nuoren vahdin pää sen paineen mitä playoffit tuovat tullessaan? Ja vielä kun muistetaan, että kyseessä ovat koko Columbuksen historian ensimmäiset playoffit niin paineet kasvavat aina vain. Moni maalivahti on murtunut näin tiukan paikan tullen. Murtuuko Mason?
Dubielewicz onkin sitten aivan tavallinen back-up. Hyviä otteita NY Islandersin riveissä ja yksi hyvä ottelu Columbuksessa, mutta ei tule saamaan vastuuta playoffeissa. Ei jos Mason jatkaa hyviä otteitaan. Jos taas Mason imuroi kaiken mahdollisen niin "Dubie" voi olla varma, että saa tilaisuutensa tolppien välissä. Vaan jos Masonin pää ei kestä mahtaako Dubielewiczin kestää?

Sanoisin, että Columbus on niskan päällä maalivahdeissa tällä hetkellä, mutta silti se kysymysmerkki on, että kestääkö pää? Jos kestää, Columbus voi yllättää. Jos ei käy tie hyvin nopeasti kesälomalle.


Puolustus

Detroit Red Wings

Nicklas Lidstörm, 78, 16+43=59, +31, 30 PIM
Brian Rafalski, 78, 10+49=59, +17, 20 PIM
Niklas Kronwall, 80, 6+45=51, +2, 50 PIM

Columbus Blue Jackets

Fedor Tyutin, 82, 9+25=34, +1, 81 PIM
Mike Commodore, 81, 5+19=24, +11, 100 PIM
Jan Hejda, 82, 3+18=21, +23, 38 PIM

Jos maalivahdit menivät niukasti Columbukselle niin näin ei tosiaankaan ole puolustuksen osalta. Detroit pesee Columbuksen lähes kaikessa: viivapelissä, kokemuksessa, puolustuspään pelaamisessa ja puolustuksen laadussa. Ainoa missä Columbus pesee Detroitin on fyysisyys, mutta sillä ei hoidella koko sarjaa.

Detroitin puolustuksen liiderinä toimivat edelleen viime kevään tapaan Nicklas Lidström ja Brian Rafalski. Täksi kaudeksi tosin lähes herrojen tasolle on noussut myös Niklas Kronwall, joten tämä tekee Detroitin puolustuksesta vieläkin ylivoimaisemman. Lidström, Kronwall, Rafalski ja Brad Stuart muodostavat sanoakseni NHL'n vaarallisimman viivamiehistön ja tämän turvin se saattaa olla myös todella suotuisaa. Jos Columbuksen lataus menee ylitse ja joukkue alkaa jäähyilemään ei tarvita paljoa jotta Lidas tai Rafalski löytävät kiekonmentävän aukon maalissa. Detroitilla on oikeastaan varmasti yksi NHL:n täydellisimmistä puolustuksista. Löytyy hyökkäävää puolustajaa (Lidström, Kronwall, Rafalski) ja puolustuspään eksperttiä (Lidström taas, Stuart, Lilja), joten roolituskin tulee toimimaan erityisen tehokkaasti. Lisäksi kun joukkueessa häärii yksi NHL'n valovoimaisimmista energiapakkauksista nimeltään Chris Chelios niin ei voi kun toivottaa onnea Columbukselle.

Columbuksen puolustus sen sijaan on yhä aika heikkoa tasoa. Fedor Tyutin tuo viivamiehen paikalle kovan laukauksensa ja puolustuspäähän oman kovuutensa, Jan Hejda on ottanut ison harppauksen eteenpäin ja on puolustuspään ekspertti, mutta avaa myös tehokkaasti. Mike Commodore taas on pelannut sitä omaa perusvarmaa peliä ja väläytellyt välillä kiekonkin kanssa. Näiden herrojen jälkeen onkin sitten vaikeampaa. Puolustuksesta löytyy toki vielä nuori Kris Russell joka on väläytellyt kiekon kanssa tällä kaudella. Puolustuspäässä herra on kuitenkin täysi lapanen vielä, joten playoffien kovassa rytmissä hän saattaa olla todella pahassa pulassa ajoittain. Sitten löytyy vielä herroja kuten Christian Bäckman, Ole-Kristian Tollefsen, Marc Methot ja Rostislav Klesla. Heistä ainoastaan Methot omaa sellaiset kädet, että hän pystyisi johonkin suurempaankin suoritukseen. Klesla taas on Bäckmanin kanssa melko varma oman pään luuta, mutta kumpikaan herroista ei ole saanut aikaan toivottua tulosta hyökkäyksen suunnalla. Tollefsen heitetään kentälle samaan aikaan kuin McCarty Detroitilta, joten hänen vastuunsa tulee olemaan todella suppea. Kun Columbus kaipaa herättelya niin silloin on Tollefsenin aika.

Puolustuksessa Detroit siis vie puolustuksen miten tahtoo, halusitte tai ette?


Jatkuu....
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Hyökkäys

Detroit Red Wings

1. Pavel Datsyuk, C, 81, 32+65=97, +34, 22 PIM
2. Henrik Zetterberg, LW, 77, 31+42=73, +13, 36 PIM
3. Marian Hossa, RW, 74, 40+31=71, +27, 63 PIM
4. Johan Franzén, C, 71, 34+25=59, +21, 44 PIM
5. Jiri Hudler, C, 82, 23+34=57, +7, 50 PIM
...
8. Valtteri Filppula, C, 80, 12+28=40, +9, 42 PIM
13. Ville Leino, LW, 13, 5+4=9, +5, 6 PIM

Columbus Blue Jackets

1. Rick Nash, LW, 78, 40+39=79, +11, 52 PIM
2. Kristian Huselius, LW, 74, 21+35=56, +1, 44 PIM
3. Jason Williams, C, 80, 19+28=47, -4, 24 PIM
4. R.J. Umberger, C, 82, 26+20=46, -10, 53 PIM
5. Antoine Vermette, C, 79, 16+25=41, -7, 50 PIM

Surullista katsottavaa Columbus-fanin kannalta. Detroit saa lähes kaiken edun hyökkäyksen suhteen itselleen. Ainoa asia missä Columbus voittaa on se, että heillä on riveissään synnynnäinen maalintekijä. Rick Nash tuleekin olemaan koko sarjan seuratuimpia pelaajia ja jokainen maali jonka hän tekee tulee todennäköisesti korottamaan hänen tulevaa palkkapussiaan mukavasti. Playoff-maalit ovat arvossa arvaamattomassa. Kuitenkin Detroitin hyökkäys on pysynyt viime vuodesta lähes identtisenä, joten se antaa vahvan aseman. Marian Hossa tosin tuli lisäksi tuohon hyökkäykseen, joten lienee turha sanoa, että se on jopa parempi kuin viime vuonna.

Detroit tulee todennäköisesti kokoamaan playoffeihin viime vuoden superketjunsa Zetterberg - Datsyuk - Holmström. Tuo ketju on jopa parhaimpia ketjuja joita playoffeissa ollaan nähty, ikinä. Roolitus ja kemiat toimivat täydellisesti ja vaikka esimerkiksi Datsyuk ja Zetterberg ovat pelanneet melkein koko kauden ylivoimia lukuunottamatta erossa toisistaan niin heidän yhteispelinsä loksahtaa välittömästi paikoilleen. Ihailtavaa. Kakkosketjun tuleekin sitten todennäköisesti muodostamaan herrat Franzén - Hudler - Hossa. Tämänkin ketjun peliä voi vain ihailla. Roolitus toimii ja ketjun kemiat ovat taivaissa. Ainoastaan alkukauden Leino - Filppula - Hossa toimi hetken aikaa paremmin.
Paljon Detroitin hyökkäyksen laajuudesta kertoo se, että 40 pisteen Filppula pelaa todennäköisesti vasta kolmosketjussa. Lisäksi Detroitilla on puolustavan hyökkäyksen eksperttejä joukkueessa kaksin kappalein (Maltby, Draper), joten alaketjutkaan eivät ole mitään MikkiHiiri-ketjuja. Pelottavan vahvan hyökkäyksen saa siis Detroit kasaan joka tapauksessa.
Tosin vielä ei ole varmaa pysyykö alimmat ketjut samassa muodossa vai tekeekö Detroit jälleen taktisen siirtonsa ja nostaa energisen Darren Helmin kokoonpanoonsa. Lisäksi Mike Babcock on jo jonkin aikaa vihjaillut, että Ville Leino tullaan nostaaman playoffeissa ylös. Yksinkertaisesti Leinon kaltainen taitavuus on juuri sitä mitä voittava joukkue tarvitsee tiukoilla hetkillä.

Columbuksellakin on toki omanlaisesti vahva hyökkäys, mutta se ei silti yllä lähellekkään Detroitin vastaavaa. Columbukselta löytyy maalintekovoimaa Rick Nashin ja R.J Umbergerin muodossa ja pelintekovoimaa Kristian Huseliuksen ja Antoine Vermetten muodossa. Myös herrat kuten Jason Williams, Jakub Voracek ja Fredrik Modin tuovat oman lisänsä Columbuksen hyökkääjistöön, mutta riittääkö näiden herrojen taidot tuomaan ne tarpeelliset neljä voittoa ja sitten lopulta jopa 12 voittoa? Enpä usko. Rick Nash on kysymysmerkki. Loistava ja synnynnäinen maalintekijä joka viimeisteli tälläkin kaudella 40 maalia. Paremman sentterin kanssa menisi helposti 50 maalin rajakin rikki. Nashilla ei kuitenkaan ole vieläkään sitä loistavaa pelintekijää joka ymmärtäisi hänen aivoituksensa yhtä hyvin kuin Joe Thornton Davosissa pelatessaan. Nash tulee olemaan koko playoff-sarjan ajan erikoishuomion kohteena ja tulee olemaan mielenkiintoista kuinka Nash saa toteutettua itseään tiukassa vartioinnissa. Jos taas Nash saa paikan niin kiekko on maalissa nopeammin kuin kissaa ehtii sanoa.
R.J Umberger loisti playoffeissa Flyersin riveissä viime keväänä ja teki hienot 10 maalia ja siihen päälle vielä 5 syöttöä. Pystyykö Umberger tekemään samanlaista jälkeä myös mestari-Detroitia vastaan? Se jää nähtäväksi. Loput hyökkääjät ovatkin sitten kysymysmerkkejä, isoja sellaisia. Huselius, Vermette ja Voracek ovat vielä noviiseja playoffeissa, joten heille ei voi kamalia paineitakaan suoda. Jokaisella on ainesta saada itselleen kahmittua tärkeitä pisteitä, maaleja ja syöttöjä, mutta samalla jokaisella on mahdollisuus jäädä kokonaan ilman pisteitä. Modin oli tärkeä palanen kaudella 03/04 Tampan voittaessa Stanley Cup, mutta siitä on jo aikaa. Pystyykö Modin vielä ratkaisemaan otteluita tiukalla lämärillään?

Kun ottaa nämä tekstissä tulleet asiat huomioon niin on aika selviö, että miksi allekirjoittanutkin uskoo vahvasti Detroitin voittoon. Columbuksen voitto tosiaan olisi suurin ihme sitten Jenkkien voiton 1980 Olympialaisista.


Oma veikkaus: Detroit jatkoon voitoin 4-1.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Columbuksen puolustus sen sijaan on yhä aika heikkoa tasoa.
Kyllä Columbuksella mielestäni on ihan riittävän hyvä pakkikalusto ainakin jos tarkastellaan puolustajien päätehtävää eli puolustamisesta. Itse asiassa puolustuspelaaminen, johon kuuluu toki tärkeänä osana maalivahtipeli ja Hitchcockin puolustava pelikirja, on mielestäni ehdottomasti BJ:n suurin vahvuus. Columbuksen hyökkäyskalusto Nashia lukuunottamatta ei sen sijaan saa aikaan hirvittäviä pelon väristyksiä. Siinä olen samaa mieltä, että kunnollisia viivapakkeja Blue Jackets ehdottomasti tarvitsisi, jottei se joutuisi antamaan niin paljon tasoitusta ylivoimapelissä.

Detroitin suurimmat ongelmat ovat koko kauden löytyneet viisikkopuolustuksesta ja maalivahtipelistä. Pakeista ainoastaan Lidström ja Lilja ovat rooleissaan onnistuneet riitävän hyvin shut down- pelissä. Muilta kavereilta ollaan tällä osastolla nähty liian hataraa pelaamista. Parhaimmillaan Wingsin viisikkopuolustus toimii kuin unelma, mutta kovin montaa peliä putkeen paketti ei runkosarjassa pysynyt kasassa. Osgoodin onnistumista runkosarjassa ollaankin jo varmasti käsitelty riittävästi. Hyökkäyspelissä Red Wingsillä on suuri etu suhteessa Blue Jacketsiin. Detroitilla on heittää jäälle kaksi laadukasta ylivoimakentällistä ja tasakentällisinkin tilanteita pystytään yleensä luomaan riittävästi.

Vaikea on heittää mitään arvioita, miten sarja tulee etenemään. Saattaa olla, että Detroit tekee reilun tasonnoston ja vie sarjan helposti. Jos Red Wings jatkaa samalla virkamieskiekon tiellä mitä runkosarjassa nähtiin, on jopa first round exit mahdollisuuksien rajoissa. Columbus varmasti jatkaa hillitöntä taistelua loppuun asti, mutta siihen en usko, että Columbus pystyisi enää mitenkään merkittävästi runkosarjassa nähtyä pelitasoaan nostamaan.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Aika mielenkiintoinen alkamisaika tuossa Game 2:ssa. Klo 18:00 paikallista aikaa eli lähes inhimillinen klo 01 täällä härmässä.


Loistava aika kieltämättä playoff kiekolle. Ilmeisesti on kyseessä kuitenkin jonkinlainen poikkeus koska tuon ajankohdan huomioon ottaen kyseessä ei taida olla mikään päiväpeli.

Kerätään pari päivää voimia ja kunnon yöunia niin sitten se alkaa. Johan tätä on jo odotettukin.
 

TML

Jäsen
Riittääkö sinitakkien nälkä enää, kun se playoffneitsyys on vihdoin menetetty?

Ja taas toisaalta, riittääkö Wingsien kiinnostus kun kyseessä on vasta eka kierros?


Toki molempien joukkueiden fanit sanovat että riittää riittää mutta itselleni nuo kysymykset pompahtavat mieleen. Wings tosiaan pelannut melko puolivaloilla itsensä runkosarjan kakkoseksi. Hyvin epävarman kuvan joukkue itsestään jätti ja lukemieni juttujen perusteella kuva on vankistunut. Ehkä joukkue saattaakin vapautua nyt kun pleijarit vihdoin alkavat. Sitähän on kauden aikana saatettu olettaakin.

Sinitakit ovat siis ensi kertaa pleijareissa ja melu tulee varmaan olemaan aika kovaa kotiotteluissa. Kuten tuosta SC -voittaja listasta näkyi, ainoastaan Modinilla ja Commodore64:lla on sormukset. Joukkue on kuitenkin hyvin rakennettu ja luulen että nälkää useilla äijillä löytyy.

Maalivahtipeli näyttelee suurta roolia tässä parissa. Mason joutuu venymään ilta toisensa jälkeen 40+ torjuntaan, mutta jos maalimäärä pysyy 2-3 saattaa CBJ taistella voitoista. Osgood on tällä kaudella ollut heikko, mutta kannut ratkaistaan ja ainakin viime vuonna kovissa paikoissa ei räpylä tärissyt.



Ei niin kiinnostava pari mutta täytyy varmaan ainakin tuo ensimmäinen sinitakkien kotiottelu tarkistaa. Wings jatkoon 4-1.
 

Andrew

Jäsen
Vihdoinkin tosi pelit! Itse täytyy sanoa, että harvoin lähtee näin epävarmalla tunteella sarjaan, kun ei oikein tiedä kuinka todellisia Red Wingsien ongelmat runkosarjassa olivat. Johtuvatko ne väsymyksestä vai motivaation puutteesta?

Anyway, nyt on aika unohtaa koko runkosarja, koska sillä ei ole enää mitään merkitystä.

Ensimmäinen ottelu antaa paljon suuntaa koko sarjalle. Itseäni ei huoleta muu kuin miten Chris Osgood pärjää maalilla!?

Kuitenkin kaikki voiton avaimet on Detroitilla: kokemus, laajempi materiaali, valmennus... mutta Columbuksella on mahdollisuudet yllätykseen. Columbus lähtee sarjaan ilman minkälaisia paineita. Kukaan ei odota heiltä mitään ja kaikki mitä Blue Jackets voittaa on kotiinpäin!

Silti luotan kokemukseen ja optimistinen ennustukseni on Detroit Red Wings jatkoon voitoin 4-1!

Tsemppiä kaikille Red Wings faneille ja muillekin NHL seuraajille sekä jaksamista yövalvomisille, koska seuraavat kuukaudet ovat rankkoja!!! :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rick Nash on kysymysmerkki. Loistava ja synnynnäinen maalintekijä joka viimeisteli tälläkin kaudella 40 maalia. Paremman sentterin kanssa menisi helposti 50 maalin rajakin rikki. Nashilla ei kuitenkaan ole vieläkään sitä loistavaa pelintekijää joka ymmärtäisi hänen aivoituksensa yhtä hyvin kuin Joe Thornton Davosissa pelatessaan. Nash tulee olemaan koko playoff-sarjan ajan erikoishuomion kohteena ja tulee olemaan mielenkiintoista kuinka Nash saa toteutettua itseään tiukassa vartioinnissa. Jos taas Nash saa paikan niin kiekko on maalissa nopeammin kuin kissaa ehtii sanoa.

http://www.youtube.com/watch?v=UjWsmHkm8p4

Tuossa vähän mallia siitä mihin Nash pystyy Detroitia vastaan.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
http://www.youtube.com/watch?v=UjWsmHkm8p4
Tuossa vähän mallia siitä mihin Nash pystyy Detroitia vastaan.

Noo, jos tästä jotain positiivista pitää vetää, niin eipähän tarvi taas katsella näitä Nashin suorituksia Suomen maajoukkuetta vastaan MM-kisoissa (ellei sitten Detroit päätä pelata tosissaan ja sweepata ja Nash päätä lähteä kisoihin).
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Aloittava kokoonpano pitäisi olla tämä:

Holmström - Datsjuk - Hossa
Franzén - Zetterberg - Cleary
Hudler - Filppula - Samuelsson
Maltby - Draper - Kopecky

Ainoastaan siis Lilja poissa, eikä farmijoukkueesta nostettavista mahdollisista miehistä (lähinnä Helm tai Leino) ole ollut puhetta. Heilläkin on siellä toki omat tärkeät pudotuspelit alkamassa.

Väärin sillä Helm on jo nostettu ylös ja pelaa 1 pelin kokoonpanossa. Kenet mies sitten syrjäyttää on sitten toinen asia mutta veikkaisin että Maltby tai Kopecky saa tehdä energiselle Helmille tilaa konoonpanossa. Todenäköisesti Kopecky koska viime aikoina valmennusjohto on hehkuttanut Maltbyn peliesityksiä.

Mutta Helmin nosta on loistava juttu. Juuri näin tämä pitääkin mennä!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Väärin sillä Helm on jo nostettu ylös ja pelaa 1 pelin kokoonpanossa. Kenet mies sitten syrjäyttää on sitten toinen asia mutta veikkaisin että Maltby tai Kopecky saa tehdä energiselle Helmille tilaa konoonpanossa. Todenäköisesti Kopecky koska viime aikoina valmennusjohto on hehkuttanut Maltbyn peliesityksiä.

Mutta Helmin nosta on loistava juttu. Juuri näin tämä pitääkin mennä!

Jaahas. Draperilla taisi olla sitä ylävartalovammaa vielä päällä, joten Helm saattaa korvata hänet. Tai sitten tuo viittaisi siihen, että Datsjuk ja Zeta (Hossan sijaan) pelaisikin samassa ketjussa, ja siksi tarvitaan lisäsentteri.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Väärin sillä Helm on jo nostettu ylös ja pelaa 1 pelin kokoonpanossa. Kenet mies sitten syrjäyttää on sitten toinen asia mutta veikkaisin että Maltby tai Kopecky saa tehdä energiselle Helmille tilaa konoonpanossa. Todenäköisesti Kopecky koska viime aikoina valmennusjohto on hehkuttanut Maltbyn peliesityksiä.

Mutta Helmin nosta on loistava juttu. Juuri näin tämä pitääkin mennä!

Positiivista, että tässä on ollut viime aikoina pelaajia joiden peliesityksiä voi hehkuttaakin... No, tottahan joukkueessa on ollut näiden runkosarjan viimeisimpienkin pelienkin kohdalla pelaajia jotka ovat täyttäneet ruutunsa ja pelanneet omalla tasollaan tai jopa ylittäneet sen. Moni on kuitenkin minun silmin ollut pienoinen pettymys tai sitten muutoin herättänyt ihmetystä - kuten Datsyukin pari kolme pisteetöntä peliä tms. Toivottavasti kyseessä on tyyntä myrskn edellä.

Pääseekö Helm sitten pelaamaan vai onko ylimääräinen sentteri. Se jää nähtäväksi mutta toivotaan, että valmennustiimi onnistuu tekemään oikeat ratkaisut joilla saada joukkue pelaamaan omalla tasollaan.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Positiivista, että tässä on ollut viime aikoina pelaajia joiden peliesityksiä voi hehkuttaakin... No, tottahan joukkueessa on ollut näiden runkosarjan viimeisimpienkin pelienkin kohdalla pelaajia jotka ovat täyttäneet ruutunsa ja pelanneet omalla tasollaan tai jopa ylittäneet sen. Moni on kuitenkin minun silmin ollut pienoinen pettymys tai sitten muutoin herättänyt ihmetystä - kuten Datsyukin pari kolme pisteetöntä peliä tms. Toivottavasti kyseessä on tyyntä myrskn edellä.

Pääseekö Helm sitten pelaamaan vai onko ylimääräinen sentteri. Se jää nähtäväksi mutta toivotaan, että valmennustiimi onnistuu tekemään oikeat ratkaisut joilla saada joukkue pelaamaan omalla tasollaan.

vlad.

Ken Holland hyvin selvästi ilmoitti, että ylös ei nosteta ketään vain nostamisen takia, vaan sitten ihan suoraan pelaavaan kokoonpanoon.

Babcock taisi joku kuukausi sitten vihjaista, että Draper olisi kolmossentteri pleijareissa ja runkosarjan osalta Draper lähinnä vetää kropansäästelylinjalla. Vähän samoin mitä Draken kanssa tehtiin, rooli oli pieni runkosarjassa, mutta tosipelien alkaessa kokenut kettu pääsi isompaan rooliin ja olikin erinomainen.

Uskoisin, että sotasuunnitelma ei ole mihinkään viime keväästä muuttunut ja Dats-Zeta -paria käytetään kotiotteluissa viimeisen vaihtoedun myötä jäädyttämään vastustajan ykkösnyrkki (=tässä tapauksessa Rick Nash). Vieraskentälle saatetaan sitten lähteä Datsjuk ja Zetterberg eri ketjuissa, jolloin saadaan Selke-tason miehitystä joka ketjun keskelle, kun peluutusjärjestys ei ole ole omissa käsissä.

Esim. viime pleijareissa kotiketjut olivat näin:

Datsjuk - Zeta - Homer
Franzén - Filppula - Samuelsson
Drake - Draper - Cleary
Hudler - Helm - Maltby/McCarty

Sitten vieraskentällä:

Filppula - Datsjuk - Homer
Franzén - Zeta - Samuelsson

Ei isoja eroja, mutta näin pidettiin homma puolustuksellisesti hallussa.

Nyt uskoisin, että samaa muuntelua tulee tapahtumaan melkoisen samankaltaisilla kentillä. Ainoastaan Hossa tiputtaa viime vuodesta Samuelssonia alemmas.

Kotona:

Datsjuk - Zeta - Homer
Franzén - Filppula - Hossa

Vieraissa:

Homer - Datsjuk - Hossa
Franzén - Zeta - Filppula

Viime otteluissa Cleary pelasi kakkoskentän toista laitaa, joten voi olla että Filppula joutuu vieraissa kolmosketjuun. Sen näkee sitten sarjan edetessä, vaihtoehtoja ja kokeiltuja juttua on kyllä runkosarjan aikana tullut nähtyä helvetin monta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Babcock taisi joku kuukausi sitten vihjaista, että Draper olisi kolmossentteri pleijareissa ja runkosarjan osalta Draper lähinnä vetää kropansäästelylinjalla. Vähän samoin mitä Draken kanssa tehtiin, rooli oli pieni runkosarjassa, mutta tosipelien alkaessa kokenut kettu pääsi isompaan rooliin ja olikin erinomainen.

Toivottavasti tämä hivenen kevennetty rooli runkosarjan loppupuolella auttoi Draperia ja nyt tosi pelien alkaessa kroppa on kunnossa ja mies jaksaa painaa entiseen tahtiin. En veikkaa kuinka suuria ongelmia joukkueen peliin tulisi mikäli Draper joutuisi vetämään pleijareissakin pienemmällä roolilla koska kroppa ei muuta kestä. Voisiko Helm tarvittaessa vaihtaa Draperin kanssa "roolia" (ketjua tms.) ja ottaa suuremman vastuun kannettavakseen? Sinulla varmaan on parempi tuntuma asiaan.

Uskoisin, että sotasuunnitelma ei ole mihinkään viime keväästä muuttunut ja Dats-Zeta -paria käytetään kotiotteluissa viimeisen vaihtoedun myötä jäädyttämään vastustajan ykkösnyrkki (=tässä tapauksessa Rick Nash). Vieraskentälle saatetaan sitten lähteä Datsjuk ja Zetterberg eri ketjuissa, jolloin saadaan Selke-tason miehitystä joka ketjun keskelle, kun peluutusjärjestys ei ole ole omissa käsissä.

Kotona vastustajan tehonyrkin jäädyttämiseen voidaan panostaa viime vuoden tapaan, etenkin kun parivaljakko Datsyuk-Zetterberg toimi erinomisesti. Vieraissa ennakoimasi ketjukoostumus liene fiksuin järjestelmä, jolloin saadaan riittävästi defensiivistä voimaa hyökkääviin ketjuihin keskelle.


Jos rehellisiä ollaan niin vaikka pienoinen epävarmuus on niin hyökkäys ei minua arvelluta mutta puolustus ja maalivahtipeli ennenkaikkea - etenkin mv-puoli ja sitten se pysyykö puolustuksessa paletti kasassa jokaisessa pelissä sen 60 minuuttia. Osgoodilta vaaditaan minusta selkeää tasonnostoa jotta joukkue voi lähteä luottavaisena tulevaan sarjaan. Mikä on sitten Conklinin rooli jos Osgood aloittaa haparoiden? Tehdäänkö radikaali liike ja vaihdetaan ykkösmaalivahtia vai luotetaanko kaikesta huolimatta Osgoodiin luottaen siihen, että hän saavuttaa jossain vaiheessa viime vuotisen tasonsa?

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko mitään tietoa millaisilla ketjuilla Columbus lähtee sarjaan? Ketkä ovat loukkaantuneena ja ketkä eivät?

Viime peleissä kaksi ekaa ketjua näkyi olleen Nash-Malhotra-Chimera ja Umberger-Vermette-Williams. Modin sekä Huselius oli poissa ja jos tuohon tulee vielä Brassard, niin onhan siinä kolme kohtalaista nippua kasassa ja jäljellä jää vielä Peca, Torres, Novotny ja Voracek. Vai onko ne ukot ehjiä? Entä pakeista Bäckman ja Klesla? Ei näkynyt viimeisen pelin rosterissa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Cleary tuosta rivistöstä vielä tippuu pois niin olisikohan se Ville Leino joka sinne nousee? Vai pelataanko taas niin, että Meech hoitelee nelosessa laiturin roolia?

En usko että Meech sinne menee sähläämään. Kun ei cappia tiellä enää ole, niin ratkaisu on puhelinsoitto Leinolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös